od
honziss » ned 22. pro 2013 22:28
Edmonton by nutně potřeboval radikální řez kádrem. Mají tam sice spoustu individuálně výborných hráčů, spoustu skillu a obecně mnoho ofenzivního potenciálu, ale celkové složení toho kádru je špatné. Když jim na přesilovku jako předbrankový hráč musí chodit bitkař Gazdic, tak to hovoří o lecčems. Zoufale jim chybí dobrý power-forward a obecně takoví ti hráči, kteří chodí k mantinelům bojovat o puky, rozdávat rány a prostě se nebojí těchhle dirty areas. Chemie v tom mužstvu žádná není. Eakins točí sestavou od začátku sezóny, hrál tam snad už každý s každým, ale výsledek žádný. Obrana taky žádná sláva (a to ještě nelogicky vytredovali Šmída) a brankáři víceméně taky tragédie, byť věřím, že Bryz se jim ještě vyplatí a udělali dobrý krok jeho podpisem.
Na to, že v posledních letech měli na draftu takové supr pozice, že díky nim mohli už teď bojovat o Stanley Cup, jsou jejich výkony fakt děsné. Hall a Eberle jsou ve své 4. sezóně, Nuge ve třetí, Yakupov ve druhé. Pro připomenutí - Pittsburgh hrál v Crosbyho třetí a Malkinově druhé sezóně finále SC a v Crosbyho 4./Malkinově 3. už brali Stanley Cup. Chicago vyhrálo Stanley Cup v Toewsově a Kaneově třetí sezóně. Tím samozřejmě nechci říkat, že to je vina těch hráčů. Tohle je z větší části vina vedení, protože s třemi jedničkami draftu v řadě mohli mít zároveň už poskládaný tým, který ASPOŇ udělá play-off. Místo toho ale bojujou spíš o další jedničku draftu. Jsem zvědavý, jak to tam hodlají dále vést. Vyloženě nasnadě podle mě je výměna Hemského. Jak jsem napsal výše, skillu mají v sestavě nadbytek, takže on s končící smlouvou bude asi určitě vhodný artikl pro obchodování před deadlinem. A upřímně bych se ani nedivil, kdyby se nakonec fakt rozhodli vyměnit Yakupova. Jako jednička draftu má pořád vysokou hodnotu, byť hraje jak hraje a má pořád i dost obdivovatelů mezi ostatními kluby.