sezona sa da hodnotit ako jasne neuspesna..pred nou neboli take velke ocakavania..sam som po letnom oslabeni(madden,gionta) cakal postup do PO z nizsich pozicii. do timu sa mali zapracovat mladí hraci,co sa z casti podarilo. bergfors sa chytil a plnohodnotne(bodovou produkciou) nahradil giontu, taktiez fraser v obrane, zharkov v utoku(ked v lete na sebe zamaka tak nepochybujem ze nastalo 1.tim) skusenosti zbierali halischuk,corrente a na skok eckford, palmieri, davis..tiez sa chytil bitkar pl3. tolko mladych hracov nebyva u nas zvykom ale ja som len rad..lenze po prvej polovici sezony sme viedli nhl s polkou tímu z lowellu.. takze po navrate zranenych hracov sme vsetci cakali nejaky vacsi vysledok..(vieme co prislo) aj lou,ktory obetoval dost za ilju..z hladiska konecneho vysledku sme na tejto vymene prerobili,ale aspon sa zvysil vdaka iljovi zaujem o tím(a je mizerna sanca ze u nas podpise-vtedy by ta vymena nebola marna,co pochybujem) s odstupom casu z tej vymeny mozem byt rad akurat za zbavenie sa oduyu, ktory bol drahy a hral zle..a luto mi je za bergforsom,ktoreho som si oblubil a fandim mu nadalej v atlante.. niesom moc za radikalne zmeny,ale niektorí hraci si nezasluzia dres devils( hlavne za to co predviedli v PO) a lou by mal spravit nejake opatrenia.. a hlavne vybrat spravneho trenera
ted dam svoje hodnotenie hracov:zatial len obrancovia a brankari..na utocnikov sa hecnem inokedy)
Brankari:
Martin Brodeur: cap hit:5,2 mil do 2011
77 zap.,45 win, 25 preh, 6 otl., 2.24 gaa, 91.62%, 9 so
Tak co k martymu? Nominacia na vezinu svedci o jeho sezone..po prvej polovici by som mu ju aj dal,ale ako odisla forma tímu,tak klesali aj jeho cisla(ktore su aj tak impozantne) tento rok ale stratil formu v najnevhodnejsom case prenho a na dobu na aku nie sme unho zvyknuty..nie som zastanca nazoru ze kvoli poctu zapasov potom nechyta dobre v play off, ale radsej uz o 15 menej pokial by mu chrbat kryl mlady talent a zbieral skusenosti.. buducu sezonu by vraj mal byt dvojkou McKenna, takze v takomto pripade ocakavam rovnaku porciu zapasov ako tuto sezonu.
Yann Danis: cap hit: 0,5mil-ufa
12 zap., 3 win, 2 preh, 1 otl., 2.06 gaa, 92.27%, 0 so
K Yannovi neni toho vela co napisat..chytal malo ale ked chytal tak bol spolahlivy az na jeden zapas co si pamatam. V podstate by som ho v time videl rad aj o rok.
Obrana:
Paul Martin: cap hit: 3,833 -ufa
Zap:22 G:2 A:9 PTS:11 PIM:2 +/-:10
Paul je jednoznacne nas najlepsi obranca..skoda zranenia, ktore sa zle liecilo a nestihol olympiadu. V podstate sme celu sezonu hrali bez neho. Zo zaciatku sezony mal problem zvyknut si na styl lemairovej obrannej hry a v pare s oduyom im to vobec ale vobec neslo.potom sa zranil. Po navrate spravil v 12 zapasoch 9 bodov a v statistike +/- stupol na 10 aj ked predtym bol v minuse. Ukazal aky je pre devils cenny. Nemyslim ze by bol v inom time tak ceneny,hlavne ked je to nas jediny elitny obranca..problem ako vzdy unho je jeho strelba-pomala a slaba a hra do tela..zatial s nim lou nerokoval ale ako som pisal na tych 4-5 rokov by som mu 20 mil dal.
Andy Greene: cap hit: 0.738 – 2010
Zap:78 G:6 A:31 PTS:37 PIM:14 +/-:9
Tohto obrancu mam moc rad uz od minulej sezony.Sice som netusil ci je to ofenzivny bek ci defenzivny( kazdy zapas hral inak a dost kiksoval). Tento rok mali nanho robinson so stevensom vyborny vplyv.. sezonu zacal ako 7 bek,ale potom dostal sancu a uz ju nepustil z ruk. Pri absencii Martina to bol on co zo zadu podporoval nasu ofenzivu. Viem ze tie vykony z prvej polovice sezony uz nezopakuje zrejme nikdy, stale sa mi pacilo to co predvadzal. Hral tazke minuty a to proti naj hracom supera.. Pre mna za ten plat velke prekvapenie a som rad ze ho na rok este mame.. obranca do 2 def paru ako vysity.
Mike Mottau: cap hit 0,762- ufa
Zap:79 G:2 A:16 PTS:18 PIM:41 +/-:4
K motakovi..nemam ho vobec rad. Tento rok nas najvytazovanejsi obranca!!!!
Ako sa k nemu vyjadril lemaire..tento chlap sa snazi,jeho problem je variabilita hry..stale hra rovnako,ci je na lade superov 1. alebo 4. utok....s tymto suhlasim,tento hrac fakt maka,skusa to.ked treba rozohravat,ujme sa toho,ked treba pritvrdit tak tiez,problem je ze na to nema schopnosti. On aj je pri puku vcas,len vzdy z opacnej strany, proste motak...cely zapas hra dobre , len k tomu treba pricitat vzdy 3 zufale straty puku superovi do cistej golovej sance.. po navrate Martina mu minuty klesli,aj zodpovednost a uz tolko nechyboval..solidny 6 bek, ale nie pre naš tím buducu sezonu.
Colin White: cap hit: 3 mil -2011
Zap:81 G:2 A:10 PTS:12 PIM:46 +/-:8
Colin je uz inventar tohto tímu..typicky stay at home defenseman.
V obrane viac menej spolahlivy,ale s motakom narobili asi najviac chyb.. jeho povestne neskore vypady proti superovi, rovnajuce sa jeho prepadnutiu, sa ku koncu sezony zintenzivnili. A je strasne pomaly.. ak nastane posilnenie obrany,pre mna jasny adept na presunutie do 3 obranneho paru.
Bryce Salvador: cap hit: 2,9 mil – 2011
Zap:79 G:4 A:10 PTS:14 PIM:57 +/-:8
K bryceovi asi tolko co k whiteovi,spolahlivy zadak, len dost pomaly. Tento rok odohral u nas asi najlepsi a mne sa pacil. Mal aj par zlych momentov,dal si asi 3 vlastne goly a rozohravka nic moc(ta sa od neho ale necaka). Napriek dobrej sezone by som ho vymenil za draft. Vek uz ma ale aj hodnotu a na jeho mieste by mohli dostat sancu nasi mladici.
Mark Fraser: cap hit:0,5 mil – rfa
Zap:61 G:3 A:3 PTS:6 PIM:36 +/-:3
Dost velke prekvapenie tuto sezonu..ked ho naposledy skusali v nhl tak zlyhal a nezdal sa byt pripraveny,ale 3 roky makal a je to vidiet..snad nam v nom vyrastie novy white.. zaciatok sezony mal skvely,ale ako sa timu nedarilo,porobil mnozstvo chyb a doveru lemaira si uz moc neziskal. Hral potom naozaj malo minut,aj vo vydarenych zapasoch.. k nemu este..ze sa zo 2 krat pobil(tak ako Salvador) a veruze nesklamal..pre mna by ale mal mat v time buducu sezonu pred nim miesto corrente..v kempe sa ukaze..
Anssi Salmela: cap hit: 0,612 – 2010 (rfa)
Zap:38 G:2 A:6 PTS:8 PIM:22 +/-:-1
Prisiel vymenou.vlastne sa vratil..mam ho rad, ale nemyslim ze bude nejak prospesny .6-7 bek byt moze.. kedysi mal byt nasim novym rafalskim..mozno z neho robinson so stevensom nieco vydoluju..nie je drahy a ktohovie co bude..vlastne tento rok ked hral nehral horsie ako oduya(co nieje moc utecha).
Skoula-(ufa) mne sa pacil.pochybujem ze bude podpisany u nas,ale na nhl stale ma.. co som cital vraj kiksoval v pitt aj u wild, tak u nas bol len obcas mimo poziciu, inak fajn.
Corrente- zmluvu ma aj na bud sezonu..,chcel by som ho vidiet v prvom time nastalo..je mensi,ale tvrdy. Zda sa ze tuto sezonu poriesil problem s agresivitou a v tom co ukazal(ci ako bek tak ako utocnik v 4 lajne) sa mi moc pacil. Snad buduci pilier obrany devils(stevens ak u nas ostane ho vycepuje)
K murphymu neni co dodat,ten na to nestacil, Eckford,by mohol dostat par sanci tiez buduci rok( rfa)