22-0-6 v zápasech o gól, 30. výhra v sezoně a 15 bodů na Kings
Naprosto, ale naprosto zasloužené vítězství. Během celého zápasu jsme byli lepším týmem, i když to bylo dlouho 0:0, tak jsme měli více šancí, dokázali jsme výborně chodit do branky a taky v pohodě bránit. Kings pomohl k vedení šťastný odraz od Palmieriho, ale naše reakce byla opět úžasná, okamžitě přišel tlak a následné vyrovnání. To jsme si pak ale podělali tím, že jsme šli díky vysoké holi Silfa na 4 minuty do 4. Přes tři a půl minuty jsme bránili excelentně, Kings neměli jedinou šanci, jenže v závěru přišel zámek, naše čtveřice už tam byla dlouho a Gáborík krásně našel Kopitara.
A kdo občas sleduje Ducks nebo alespoň tenhle topic, tak musí vědět, co přišlo pak. Enormní tlak ve třetí třetině, první útok pokaždé kolem minuty nasáčkovaný v obranném pásmu Kings, až se mi nezdá, že bychom měli jenom 5 střel v té třetině. Nejprve Quick poněkolikáté zneškodnil Maroona, pak Stoner odmítl být za nečekaného hrdinu, když na něho zívala úplně prázdná brána a on trefil tyč. A do třetice odraz on zadního mantielu do zad Quicka a naštěstí pro něj to pokryl Doughty. Pomohla nám až přesilovka, i když jsem v to už nevěřil, protože jsme to hráli zas strašně. Podobně jako první gól nám pomohla teč, tentokrát Greenea.
Zajímavostí je, že 12 minut před koncem měla Perry-Getzlaf-Maroon 11 scoring chances a celý tým Kings 5
Pak jsme ale zatáhli a šlo vidět, jak nás to dohánění a navíc to, že jsme hráli B2B, zmohlo. Kings v závěru i prodloužení lepší, ale naštěstí Freddy podržel. V nájezdech jsem fakt věřil, vzhledem k bilanci Kings 1:6 a naší 6:4. Rozhodl opět a zase Silf (7 z 11 letos, 12 z 21 celkově

).
Zase ale parádní zápas, třetí vzájemný letos, třetí, co šel do prodloužení. Ať jsou Kings klidně v mizerné formě, ale proti nám vždycky svoje uhrajou totéž platí pro nás. První třetina byla docela řezba, to byl jeden hit za druhým. Oba gólmani výborní, nechybělo tomu fakt nic, ani správný výsledek. Vyplatilo se počkat až do 5 kvůli ceremoniálu Blakea.
Fowler si ve 45. zápase připsal první trest, zrovna v době, kdy se o tom začalo psát
Dál hráče jednotlivě moc rozebírat nebudu, jen pochválím Maroona, který po slabším období zase ožil a poslední zápasy je výborný, během víkendu 4 body.
Teď 3 dny odpočinek a před ASG třeba porazit Flames, ti u nás nevyhráli snad 150 let. Let the Duck fly!