Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

MONTREAL CANADIENS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Vždyt já to jako spekulaci myslel :D hleděl sem na momentální situaci v Tampě, a jak by to asi vypadalo, kdyby Vinny odešel a přišel by Higgins s Plekym. Ale jako fanda Bolts doufám, že Vinny zůstane :)
Preboha Montry, ja vás neposudzujem podľa tejto sezóny :!: :!: :!: Ja by som vám dopriala TIP TOP hráča, Montreal ho potrebuje, ale musíme byť realisti.

Pre vás by mohol byť zaujímavým artiklom Jordan Staal z Pens. Je to tip hráča, ktorý by vám pomohol. A zase vy byste mohli obetovať jedného z bratov Kosticynovcov + draft. Jordan je v tieni Malkina a Crosbyho, takže jeho cena nie je tak vysoká (tým nechcem povedať, źe je malá). Ja by som ho brala všetkými desiatimi.
mt-svk píše:Preboha Montry, ja vás neposudzujem podľa tejto sezóny :!: :!: :!: Ja by som vám dopriala TIP TOP hráča, Montreal ho potrebuje, ale musíme byť realisti.

Pre vás by mohol byť zaujímavým artiklom Jordan Staal z Pens. Je to tip hráča, ktorý by vám pomohol. A zase vy byste mohli obetovať jedného z bratov Kosticynovcov + draft. Jordan je v tieni Malkina a Crosbyho, takže jeho cena nie je tak vysoká (tým nechcem povedať, źe je malá). Ja by som ho brala všetkými desiatimi.
:) Prosim tě Evo bavíme se o tom co se skutečně událo!!!To je pod řádkou na odkaze

http://www.nhl.cz/CZ/19132/montreal_obv ... liera.html

A událo se stručně přeloženo to,že proběhla tajná jednání mezi Montrealem a Tampou ohledně výměny Lecavaliera do Montrealu za Higginse,Plekance a Joshe Gorgese,kterou předčasně představitelé Tampy zveřejnili a tím namíchli našeho GM Gaineyho.Ten pod tíhou vlastního letošního neúspěchu a své vlastní vratké židli si to samozřejmě nenechal líbit a veřejně si stěžoval.
Je to logické.Další zájemci se přihrnuli s vlastní nabídkou a snaží se Boba za každou cenu trumfnout!!!Tím v podstatě Bobovi předčasně představitelé Tampy překazili navrhovaný obchod a porušili nepsané tabu,které se v těcto kruzích nedělají!!!!Tolik fakta!!!
Je vůbec otázka nakolik vážně ho chtějí v Tampě opravdu vyměnit,jestli to není pouhý jejich vlastní průzkum trhu,co by se za něj případně dalo trhnout.Podle mé vlastní doměnky ho totiž ani vyměnit nechtějí!!!!!!!!!!!!! :yes:
O Jordanu Staalovi nebyla ani řeč.
Já pouze konstatuji ,a za tim si stojim ,že ten navrhovaný obchod by byl kvalitativně výhodný pro obě strany a dokonce se domnívám,že bychom na něm mírně prodělali.Cena našich nabízených hotových hráčů je vysoká a jeden hráč mužstvo nedělá.To snad uznáš,na tom se snad shodnem!!!
Vám se ta náhrada nezdála být dostatečná,protože v ní neni hvězda za hvězdu, na což vám odpovídám,že takhle to v obchodech chodí minimálně a spíš dochází ke kompenzacím většího počtu hráčů za hvězdu.
Je to i logické,protože Vinny má vysokou smlouvu a také Montreal by musel něco odepsat,aby se vešel do platového stropu!!!! :yes:
Fanoušci Tampy by se logicky svého miláčka neradi zbavovali.Tomu také rozumim a chápu je!!!! :yes:
Obráceně řečeno,,,Neni nikde psáno,že Lecavalier bude mít fenomenální příští nebo další sezóny a že by mu to v Montrealu zrovna tak šlapalo jako v jeho nejlepších letech v Tampě!!!!!"
Tak jako nikde není psáno,že z hráčů kteří zatím nejsou hvězdy se změnou prostředí hvězdy nemůžou stát!!!Konkrétně Higgins na to určitě má a ani další Montrealem nabízení hráči Plekanec a Gorges by nemuseli hrát v Tampě bezvýznamnou roli.Svojí kvalitu rozhodně mají!!!!!!!!!
Po současných událostech pravděpodobně přes léto k navrhované a jiné výměně vůbec nedojde a bůh ví jestli Lecavalier nedohraje svou celou karieru jenom v dresu Tampy.Takže nemá smysl se o tom dál bavit!!!!

Pokud jde tebou o navhovanou posilu Jordana Staala,třeba konkrétně já bych se jí nezříkal.Ale pokud vim,tak zatím Canadiens o něj zájem neprojevili.Alespoň nikde jsem o tom nečetl!!!!!
Montry, súhlasím s tebou. Taktiež podľa môjho názoru Tampa skúšala ponuku trhu. Podľa môjho názoru sa o osude Lecavaliera rozhodne po drafte. Čo sa týka Plekanca a Higginsa, hviezdami sa stať MôŽU, ale NEMUSIA :!: A o to tu práve ide. Som skutočne zvedavá, ako to nakoniec všetko dopadne. :D

Čo sa týka Jordana Staala, bol to len taký návrh, špekulácia, nič viac.
Zabudla som dodať.

Máš pravdu, jeden hráč tím nerobí, preto by som Vincenta do Columbusu nechcela, protihodnota by bola veľmi veľká :!: :!: :!:
:) Tak já bych Lecavalira uvítal všemi deseti,protože by se dal kolem něho vytvořit silý tým.I za cenu,že by to nějaký rok trvalo.Čekám na SC už dlouho a tak bych měl reálnější naději,že se ho někdy dočkám dřiv než budu mít alzhaimmera.Stejně jsme v situaci,že v řijnu vyjedeme s úplně odlišným mužstvem.

Tohle jste určitě četli -viz odkaz
http://www.nhl.cz/CZ/19135/saku_koivu_j ... treal.html

Pokud jde o setrvání Koiva v Montrealu,tak jsem jako fanda HABS proti.Už NE!!!!
Podle mne je už okoukaný pro Montreal a chtěl bych jiného kapitána kanaďana vůdce mužstva/Mark Messier by byl nejlepší/!!!!!!!! :smile03: Buřiče,osobnost a chlapa,který svým vlastním příkladem strhne ostatní!
Co je nám platné,že Saku za nás odehraje v sezóně pár slušných zápasů a v PO vydá ze sebe vše,když nikdy nedokázal ostatní strhnout svým příkladem.Jeho vlastní přístup v letošním PO zase nikoho pořádně nevyburcoval.
Pokud jde o ostatní hráče,kteří mohou být volní Alexeje Kovaljova, Alexe Tanguaye, Roberta Langa a Toma Kostopoulose, obránce Mike Komisareka, Mathieu Schneidera, Francis Bouillona, Patrice Briseboise a Mathieu Dandenaulta bude záležet na ceně,kterou by Canadiens mohli akceptovat.
Pokud jde o mě,slabost mám přes peripetie okolo něj pro Kovaljova a nerad bych se zbavoval Tanquye/snad už nebude marodit/ a obětavého rychlého Bouillona.O toho bych také nerad přišel.
Lang mě příjemně v základní části nadchnul,ale jeho zranění je takového rázu,že nevím jestli by nebylo lepší aby definitivně s hokejem skončil.Ze slušnosti k němu je třeba ho podržet a pokusit se mu nabídnou rozumnou smlouvu!!!
Veterán Brisebois asi definitivně skončí,ale kdyby se rozhodl jinak,tak už bych ho nepodepisoval.
Veterána Schneidera asi neudržíme,ale pokud by se chtěl dohodnout nic proti němu nemám.Nám pomohl a jeho statečný výkon v PO se zraněním oceňuji!!!!!! :yes:
Dandenault je univerzál a dobrý bruslař.Pokud by se chtěl dohodnout za rozumné peníze,tak nejsem proti.
Kostopulos mi nevadí,ale je mi jedno jestli odejde.Za něj se náhrada vždycky najde!
Schválně jsem si nakonec nechal Komisareka.Očekává se,že na volném trhu může dostat vysokou smlouvu.Na to bych nereagoval a pustil ho,protože podle mne je to průměrný defenzivní obránce.Na jeho setrvání rozhodně netrvám!!!!
KOmisarek ma slabe obdobie ale je to velmi dobry obranca. Podla mna by montreal mal podpisat. jeho slabsie vykony mozu byt teraz vyhodou.
http://www.georgeslaraque.com/ zajímavý blog mého oblíbence mezi bitkaři
:) Tak před několka dny jsme podepsali na tři roky obránce P.K Subbana a dvoucestnou smlouvu na rok dostal útočník Andre Benoit.Ten zřejmě zaujme opět místo na farmě zatímco mladý Subban by se mohl otrkávat v několika zápasech základní části NHL.Na MS 20 si počínal vcelku zdatně a zdá se že tenhle černý obránce by mohl do naších řad přinést oživení.Bude to potřeba,protože se zřejmě nevyhneme celkové rekonstrukci mužstva.

Ale od začátku.Co by podle mne mělo v našem klubu přes léto proběhnout.

Proslýchá se že americký majitel klubu pan Gillette uvažuje o prodeji klubu,jehož hodnota je podle magazínu Forbes momentálně 335 milionů amerických dolarů (6,7 miliardy Kč).
Potenciálním zájemcem by měla být zpěvačka Céline Dion která je součástí skupiny spolu s tiskovým magnátem Pierrem Karlem Peladeauem a dědicem výrobce nápojů Seagram Stephenem Bronfmanem.Nakolik je tahle skupina finančně silná je,ale otázka a také tajemno jaké úmysli s klubem mají.Faktem zůstává,že pokud by se Gillette opravdu rozhodl klub prodat,měl by to udělat co nejdřív,aby již nový majitel mohl rozhodovat o letních posilách na příší rok a klima v klubu se všem vyjasnilo.V nejistotě se špatně pracuje.
Dále se o klub údajně zajímal miliardář Jim Balsillie,ale podle posledních zpráv spíš má nakročeno na arizonský Phoenix Coyotes ,který míní do budoucna přestěhovat do Hamiltonu,kde máme farmu Bulldogs :?
Hrozí,že se naše farma v budoucnu bude stěhovat,což je škoda,protože prostředí v Hamiltonu se mi docela zamlouvalo a naše farma tady před rokem vyhrála obdobu SC Calder Cup.
Buď jak buď my fanoušci vlastnické vztahy novlivníme.Můžeme si pouze přát,aby nový majitel byl štědrý a na nějaký ten dolar nekoukal a měl skutečný zájem o prosperitu a věhlas klubu!!!!!

Prvním jistým krokem bude v Bell Centre draft.Draftujeme doma tak doufám,že v silném ročníku něco ulovíme,přestože výchozí pozice z 18.místa pro nás není zrovna nejlepší.Na Tavarese,Duschene či Hedina si musíme nechat zajít chuť.Podle předpovědi na odkaze by to vypadalo na centra Pettera Hollanda/na můj vkus prcek :? /,pokud ještě nedojde k nějaké změně v pořadí.Ale nepředpokládám,že se povede Bobovi přední draft vylepšít
http://www.mynhldraft.com/NHL-Mock-Draft/
Druhým krokem je zřejmě analýza loňské sezóny a s ní úvaha,zda neúspěšný GM Gainey by neměl opustit svůj post.Podle mého názoru by Gainey měl pokračovat!!!!!! :smile03:
Je to dobrý GM,jen by měl změnit některé své neúspěšné návyky.Především by se neměl upínat na hráče kterého si dopředu vybral/viz Sundin/ a být v přestupové politice agresívnější.

Za třetí.Musíme angažovat nového trenéra.Hovoří se o Bobu Hartley,volní jsou Therien,Lemaiere nabízí se i Patick Roy a nebo Don Lever.Také odstoupivší Carbonneau je určitá volba,ale v současnosti bych proto příliš nebyl. Buď jak buď jsem pro kanaďana,který využije potencál mladých hráčů k útočné, pohledné a efektivní hře.S přáním aby nás konečně během dvou let dostal do finále s možností získat SC.

Čtvrtým úkolem je podpis hráčů UFA a RFA.
Jak jsem už psal,některé hráče bych podepsal,jiné NE!!!K těm co bych je znovu podepsal patří rozhodně Bouillon,Tanquye a můj oblíbenec Kovaljov.O něm tvrdim,že to není odepsaný hráč a stále má co nabídnout!!!!Je mu jen potřeba sehnat spoluhráče,kteří to budou hrát na něj :yes:
Také služeb Dandenaulta bych se nezříkal,stál bych také o Komisareka.Ovšem vzhledem k jeho předpokládané vysoké ceně na trhu bych se ho nebál pustit.Dorůstají nám Weber,Fischer,McDonagh a na trhu volných hráčů věřim,že bychom náhradu za něj našli.Ani Schneider není pro mne vyloženě tabu.Pokud by svolil kratší smlouvu za méně peněz ani jeho služeb bych se nezříkal.
Briseboise už bych nepodepisoval a Kostopoulose klidně pustil.
Kapitána Koiva už bych určitě nepodepisoval a za něj bych hledal nového vůdce.Posilu okolo,které by se utvořil nový kolektiv s vítězným duchem.Jestliže jsou v San Jose nespokojeni s Joe Thorntonem tak pro mě by to byl ideální kapitán.Věřim ,že v prostředí jako je naše by hhrál o 100% líp!!!!! :yes: On a nebo Lecavalier o kterého se Montreal několikrát bezúspěšně zajímal,ale jeho příchod se mi zdá už nereálný!!!!!
Robert Lang je útočník,kterého jsem si opravdu začal vážit.Pokud bude reálné,že bude vpořádku, jsem proto aby se podepsal.Spíš očekávám,že ale skončí karieru.Nedovedu si představit,že po operaci achylovky může hrát na stejné úrovni jako předtím a že těžký úraz na něm nezanechá trvalé následky.Ale jak říkám,,klobouk dolů před ním!!!!!" :yes:

pátým úkolem je podpis hráčů RFA
Hráči RFA jsou D´Agostini,Plekanec,Higgins.Latendresse a Stewart.Ty samozřejmě podepsat,ale nad některými už bych uvažoval,jestli je nevyměnit.Určitě to platí o Higginsovi,který dlouhodobě u nás nedosahuje možností,na které podle mne má!!!!

A posledním úkolem léta je získat posily,Vše se odvíjí od toho kdo zůstane a kdo NE.Obecně lze říci,že můžeme posilovat na všech potech.
Předpokládám že duo Price,Halák se zlepší,ale zkušený kvalitní golman by se určitě hodil.Co takhle Clemmensen ?
Děravou obranu je nutné zacelit.Hvězdy Bouwmeester a Beauchemin budou zřejmě drahé.Co takhle Zubov,Sydor nebo Špašek ?Ti by snad mohli být levnější nebo někoho přímo vyměnit.
A útok?Krom zmiňovaného kapitána a vůdce je nutné přivést nějakého kanonýra.Ten nám léta chybí.Nabízí se Hossa,bratři Sedinové,Gionta.

Tak co?Koho by jste v mužstvu rádi viděli?
tak zajímavé rozepsání. Naprosto souhlasím v první řadě že vám prostě chybí STŘELEC!!!! Koiva bych se zbavil Kovaleva bych nechal !!!!
co se týče obránců tak Komisarka bych dal pryč cenu bude mít velkou a montreale ty byss chtěl do obrany Špačka?? no tak to nevím to bych raději poslal do obrany nějakého nadějneho mladíka Špaček je u mě hodně průměrný bek
:) Sledoval jsem kteří hráči na trhu jsou volní a namátkou jsem některé vybral,kteří by připadali v úvahu pro naše mužstvo.Samozřejmě všechny mnou vybraní hráči Canadiens neuloví a ani to není možné,protože bychom se nevešli do platového stropu.To jsou jen takové návrhy.
Mezi nimi je i buffalský Špaček.Netvrdim,že bych ho vyloženě v Montrealu chtěl.Ovšem nedomnívám se,že je to až tak průměrný bek.Rozhodně hraje spolehlivě dozadu ,umí i vypálit a zkušenosti z NHL, rozhodně má.
UFA je třeba také Öhlund z Vancouveru,který bude v létě volný a další obránci.
A my zkušeného obránce budeme potřebovat.Raději dva!!!!!! :yes:
Také není nikde psáno,že GM se rozhodne pouze pro volné hráče z trhu a nepokusí se získat někoho přímou výměnou z klubu.Buď hráč za hráče,nebo za draft.Tady už by se nabízela celá řada kvalitních obránců.Pronger by se mi líbil,ale to je asi utopie.Otázkou je,kdo by s námi takovou výměnu byl ochoten provést a za co :D .
Koukal jsem na MS jak hraje nadějný Weber za Švýcary.Někde jsem četl,že hrál dobře s čímž vůbec nesouhlasim.Několikrát propadl,nepřesně přihrával a nezdál se mi ani dostatečně důrazný.Musim říct,že mě zklamal,oproti parťáku Streitovi,který hrál ve švýcarské reprezentaci výborně.Ovšem ten za nás hrát už asi nikdy nebude.
To samé McDonagh na MS 20.Také on nějak výrazný nebyl.Sliboval jsem si od něho přeci jen víc po referencích které o něm kolovaly.Doufám že ještě na sobě zapracuje a ukáže mi,že jsem se spletl.
Abych to shrnul.Oba mi zatím nepřišli,že by měli nato hrát nastálo NHL a že by nám dlouhodobě pomohli.Zatím talent a příslib,ale nic víc.
Fishera jsem v akci dosud neviděl,ale nevěřím,že je výrazně lepší než zmiňovaní hráči.Asi taky jen nadějný průměr což nám v naší situaci nepomůže.
Chybující pomalé obránce tipu jako je O´Byrne nepotřebujeme.Potřebujeme zkušený obratný pilíř obrany.
Stůj co stůj!!!Zkušeného rychlého a tvrdého beka,přes kterého jen tak někdo neprojde!!!!!
co říkáte na zprávu že o Bykova měli Canadiens zájem na post trenéra.... podle mě by to bylo velmi zajímavé vidět Bykova v NHL podle mě je to jeden z nejlepších trenérů
Martin #27 píše:co říkáte na zprávu že o Bykova měli Canadiens zájem na post trenéra.... podle mě by to bylo velmi zajímavé vidět Bykova v NHL podle mě je to jeden z nejlepších trenérů
:) Přiznám se Martine,že tuto zprávu jsem nikde nečetl.Ale pokud je to pravda je to zajímavé info i když nikdo přesně neodhadne,jak by ruský trenér v podmínkách NHL uspěl.
Sám byl kdysi výborný hokejista reprezentant a sbornou přivedl k titulu mistra světa.O tom žádná,to jsou fakta.Ale pracoval zatím jen s mentalitou rusů a není zvyklý na kanadský styl práce.Těžko říci jestli by to v NHL přineslo požadované výsledky.
Ale něco to do sebe určitě má.
Pokud se pamatuji tak Jarda Jágr v Omsku byl ze začátku svého působení překvapen náročností treningu na Sibiři.Divil se ,že tahají na laně pneumatiku plnou betonu a dělají různá cvičení s kterými se v Evropě ani v NHL nikdy nesešel.
Ruští trenéři rádi své ovečky drží izolovaně na nenáviděné báze a to je také fenomén ruského hokeje.Nedovedu si představit,že by bylo něco podobného možné v NHL během rozjeté soutěže.
V Rusku se trénuje dost drsně .
Těžko říct jestli u kanaďanů a američanů by to bylo možné.Ti jen nehrají hokej.Mají své rodiny a života si rádi užívají!!!Mají jinou mentalitu a je těžké dopředu říct jestli by to s ruským trenérem fungovalo :yes:

V každém případě takové drsné metody nesou svoje ovoce. :yes:
Všimni jak rusy rychle a obratně bruslí a jejich prudké rychlé přihrávky na jeden dotek do jízdy ohromně zrychlují hru a jsou velmi nebezpečné.Podle mne to umí jenom oni takhle hrát.To opravdu obdivuji,protože je to moderní cesta jak překvapit soupeře :shock: .
Dokonce dnes už není problém pro ně to zahrát na užším kluzišti, kde je míň místa jako třeba v NHL.
Také na Ovečkinovy,Malkinovi a jiných rusech v NHL je znát průprava od trenérů a jejich tréningových metod z Ruska.
Problémy mají rusy pouze v náladovosti.Buď je to baví a nebo NE.Podle toho někteří hrají,ale i v tomto ohledu udělali už ohromný pokrok.Koukni na Ovečkina.Ten nevypustí jediný zápas!!!!!! :yes:
Ale zpátky k Bykovovi.Nebyl bych proti.Muselo by se to zkusit!!!!!! :yes:
vcelku souhlasím Bykov říkal něco v tom smyslu že si na NHL ještě jakoby nevěří a že chce ještě rok zůstat Rusku (kde má pohádkovou smlouvu) jinak jeho hodně velký problém v tomto je že neumí dobře anglicky
Martin #27 píše:co říkáte na zprávu že o Bykova měli Canadiens zájem na post trenéra.... podle mě by to bylo velmi zajímavé vidět Bykova v NHL podle mě je to jeden z nejlepších trenérů
Já, na rozdíl od montryho, bych Bykova nechtěl, byť je to úspěšný trenér. Ale trénovat Rusko s množstvím talentu a jinou životní filozofií nebo Montreal s jeho "bláznivými" fanoušky i novináři, to je úplně jiná káva... Jsem rozhodně pro kanaďana!
montreal píše: Čtvrtým úkolem je podpis hráčů UFA a RFA.
Jak jsem už psal,některé hráče bych podepsal,jiné NE!!!K těm co bych je znovu podepsal patří rozhodně Bouillon,Tanquye a můj oblíbenec Kovaljov.O něm tvrdim,že to není odepsaný hráč a stále má co nabídnout!!!!Je mu jen potřeba sehnat spoluhráče,kteří to budou hrát na něj :yes:
Také služeb Dandenaulta bych se nezříkal,stál bych také o Komisareka.Ovšem vzhledem k jeho předpokládané vysoké ceně na trhu bych se ho nebál pustit.Dorůstají nám Weber,Fischer,McDonagh a na trhu volných hráčů věřim,že bychom náhradu za něj našli.Ani Schneider není pro mne vyloženě tabu.Pokud by svolil kratší smlouvu za méně peněz ani jeho služeb bych se nezříkal.
Briseboise už bych nepodepisoval a Kostopoulose klidně pustil.
Kapitána Koiva už bych určitě nepodepisoval a za něj bych hledal nového vůdce.Posilu okolo,které by se utvořil nový kolektiv s vítězným duchem.Jestliže jsou v San Jose nespokojeni s Joe Thorntonem tak pro mě by to byl ideální kapitán.Věřim ,že v prostředí jako je naše by hhrál o 100% líp!!!!! :yes: On a nebo Lecavalier o kterého se Montreal několikrát bezúspěšně zajímal,ale jeho příchod se mi zdá už nereálný!!!!!
Robert Lang je útočník,kterého jsem si opravdu začal vážit.Pokud bude reálné,že bude vpořádku, jsem proto aby se podepsal.Spíš očekávám,že ale skončí karieru.Nedovedu si představit,že po operaci achylovky může hrát na stejné úrovni jako předtím a že těžký úraz na něm nezanechá trvalé následky.Ale jak říkám,,klobouk dolů před ním!!!!!" :yes:

pátým úkolem je podpis hráčů RFA
Hráči RFA jsou D´Agostini,Plekanec,Higgins.Latendresse a Stewart.Ty samozřejmě podepsat,ale nad některými už bych uvažoval,jestli je nevyměnit.Určitě to platí o Higginsovi,který dlouhodobě u nás nedosahuje možností,na které podle mne má!!!!

A posledním úkolem léta je získat posily,Vše se odvíjí od toho kdo zůstane a kdo NE.Obecně lze říci,že můžeme posilovat na všech potech.
Předpokládám že duo Price,Halák se zlepší,ale zkušený kvalitní golman by se určitě hodil.Co takhle Clemmensen ?
Děravou obranu je nutné zacelit.Hvězdy Bouwmeester a Beauchemin budou zřejmě drahé.Co takhle Zubov,Sydor nebo Špašek ?Ti by snad mohli být levnější nebo někoho přímo vyměnit.
A útok?Krom zmiňovaného kapitána a vůdce je nutné přivést nějakého kanonýra.Ten nám léta chybí.Nabízí se Hossa,bratři Sedinové,Gionta.

Tak co?Koho by jste v mužstvu rádi viděli?
Docela mě baví tady teď číst, jak Lang všechny překvapil... Ano, téměř všichni po jeho podpisu u Habs říkali, co to zase Gainey provedl, takový stařík a bruslí jako hlemýžď a podobné nesmysly! Já byl navýsost spokojený a doufal jsem v jeho obrovský přehled a přesilovkové spolupráce s bývalým parťákem Kovaljovem. Obojí se, dá se říct, splnilo, Lang navíc přidal hodně solidní produktivitu a rázem jsme tu měli nejlepšího útočníka Canadiens po polovině sezóny! Obrovská škoda jeho nešťastného zranění, s ním bychom v play-off nepůsobili mnohdy tak bezradně.
Co se UFA a RFA hráčů týká, tak jen v krátkosti. Začnu RFA, tam bych hrozně rád viděl v příštích letech v našich barvách Plekyho, Higginse a D´Agostiniho, Stewarta a Latendresseho bych klidně oželel, ale mám obavy, že v Montrealu to budou vidět jinak a Latendresse zůstane a půjde jeden z dvojice Higgins - Plekanec... :-( . Z volných hráčů bych určitě chtěl Kovaljova (i přes jeho výpadky během sezóny), Tanguaye, Langa (pokud bude 100% zdravý) a Schneidera - všechno jsou to veteráni, ale krátkodobá smlouva by jim slušela. Určitě bych už nepodepisoval Briseboise, Dandenaulta (i když ke konci sezóny hrál velice dobře), nejspíš Kostopoulose (podle toho, co bude s Laraquem - jinak si ho nechat). Bouillon je u mě tak 50:50, rozhodně ho dokážeme nahradit. No a pak jsou tu dva "problémoví" hráči - Koivu a Komisarek. Koivu je pro mě jakási ikona Montrealu a momentálně si zatím neumím Habs bez něj představit - je to dříč a na rozdíl od montryho si myslím, že i správný lídr mužstva. Ale jeden fakt, a to zásadní, hovoří jasně proti němu - nikdy Canadiens nedovedl k výraznému úspěchu. A to bude asi rozhodující hledisko při podpisu či nepodpisu v Montrealu. Komisarek je lehce nadprůměrný bek NHL, který vyznává naprosto klasickou defenzivní hru a dopředu se moc nehrne. Je pravdou, že poslední sezóna mu moc nevyšla, částečně také díky jeho delšímu zranění. Pokud budou volné peníze, bral bych ho, pokud budeme s financemi někde v blízkosti platového stropu a jeho setrvání by bylo podmíněné odchodem jiného kvalitního hráče, potom říkám NE, protože obránců jeho ražení je v lize dost a myslím, že někteří kvalitativně srovnatelní budou i levnější.
habsi fajně sess rozepsal ... Kovaleva určitě bych chtěl ještě v Montrealu vidět
co se týče Komisarka myslím že je to hodně průměrný bek a podle mě po něm někdo sáhne a za pěkné peníze byste na tom mohli vydělat
Martin #27 píše:habsi fajně sess rozepsal ... Kovaleva určitě bych chtěl ještě v Montrealu vidět
co se týče Komisarka myslím že je to hodně průměrný bek a podle mě po něm někdo sáhne a za pěkné peníze byste na tom mohli vydělat
No, myslím, že jsou kategorie, jako třeba počet hitů nebo zblokovaných střel, ve kterých patří Komisarek k absolutní špičce v NHL. Ale na druhé straně jeho rozehrávka a ofenzivní schopnosti vůbec patří spíš k průměru až podprůměru. Takže suma sumárum - lehce nadprůměr... :) .
:) Pokud jde o Roberta Langa byl jsem to já,komu se nezdál jeho příchod mezi HABS a měl k tomu pochybovačné řeči.Ale opravdu zapadl do mužstva od první minuty a podával stabilní výkony do svého zranění.Málokdy se hráč aklimatizuje v novém týmu tak rychle jako Robert.Dokonce lze říci,že kdyby nedošlo k jeho vážnému zranění překonal by 30 gólovou hranici,které nedosáhl v našem mužstvu nikdo :good:
Pokud jde o Komisareka četl jsem,že HABS jsou mu ochotni nabídnout smlouvu okolo 3,5 mil,ale na trhu volných hráčů se pohybuje jeho cena okolo 5 mil.,což je ovšem o milion méně než na začátku loňské sezóny.V zámoří se divili,jak jeho cena šla dolů.Je otázka pro co se nakonec rozhodne.Můj tip je ,,že nám pláchne"
Příští rok neočekávám nějaké zázračné období.Zatím není vůbec jasné jakou cestou se Canadiens míní ubírat.Jestli budou sázet na levnější mladé hráče a nebo se pokusí na trhu volných hráčů lovit,popřípadě přímou výměnou někoho získat.
Kdyby bylo po mém,udělám to jako přechodné období a stabilizuju kádr.Především najmu nového kapitána a poohlédnu se po obránci a konečně obávanému střelci.Ten nám léta chybí!!!!!

První kroky se sice začaly dělat,poslali se hráči na nutné operace viz Lapierre,Pacioretty,Schneider,Tanquye,ale jinak se nepohnulo vůbec nic.
Neví se zda bude nový majitel,nebo to zůstane vše při starém.Zda odejde GM Gainey,nebo zůstane.Neví se jméno nového trenéra a s ním spojená koncepce,jak to vlastně budeme další rok hrát.
Doufám,že k nám nepřijde Lemaire,který preferuje pouze obranný systém past ve středním pásmu,který je sice účinný,ale nedá se na něj vůbec koukat.

Podepsali se nadějně hrající K. Subban s Andre Benoitem. Zvláště hráč MS 20 Subban by letos již první ostruhy v NHL měl zkusit.Ten druhý bude spíš hráč pro farmu.
Na NHL.cz proběhla krátká zpráva,že Montreal láká do svých služeb obránce Mikaela Johanssona z Färjestadu.V posledním roce měl slušné osobní statistiky v Elitserien 53 zápasů 15 gólů 24 asistencí 39 bodů 80 tr.min
Má ovšem platnou smlouvu s Färjestadem,takže bůhví jestli se nechá přemluvit.
http://www.farjestadsbk.se/
Čeká nás draft.HABS se sice utěšují,že mnozí předchozí hráči se podepsali v pozdějších kolech a pak významně zasáhli do sestavy viz Ryder,Ronan aj,ale nebudeme si nic namlouvat letošním draftu nám utečou největší ryby ještě než začneme vyjednávat.Pochybuju,že se Bobovi povede dopředu vyměnit pořadí s jiným klubem.Tuším,že jsme osumnáctí a to už je dost pozdě,aby se nám povedlo ulovit budoucí hvězdičku.I když je pravda,že na Trevora Trimminse byl vždy spoleh!!!!Podle všeho jde na nás nějaký mladíček a cenrt Peter Holland,.
http://www.mynhldraft.com/NHL-Mock-Draft/
Alexej Kovaljov dostal podle deníku Sovětský sport nabídku nového kontraktu s možností stát se novým kapitánem Canadiens. Se Saku Koivu se podle této zprávy již nepočítá, zatímco Kovaljovovi prý Habs nabízejí roční kontrakt na 6 - 7,5 mil. dolarů. Sám hráč již vyjádřil přání v Montrealu zůstat. Sovětský sport dále tvrdí, že Mike Komisarek obdržel nabídku na víceletý kontrakt s ročním příjmem 4 mil. dolarů, avšak taková smlouva prý není podle jeho představ.
zdroj - nhlpro.cz
:) Četl jsem.Nová zpráva,ze včerejška.Zvláště ten nápad udělat z Kovaljova kapitána mne udivil.Alex je sice osobnost,ale kapitán by měl strhnout ostatní ve chvílích,kdy se mužstvu zrovna nedaří.To nevim jestli je zrovna nejlepší nápad nominovat Alexe.Kovaljov je zrovna jeden z těch hráčů,který se nechá soupeřem lehce rozhodit.
A k ceně.Je to hodně.Žel tenhle pro mne nepochopitelný trend je v celé NHL.Těžko říct jaká je dneska skutečná cena hráče.Já bych mu za loňskou sezónu tolik nedal.Pět milionů by podle mě mělo stačit.Předloni byl lepší.
Oceňuji,že za nás chce hrát.Toho si vážně vážim,protože hodně hráčů za nás hrát nechce,přitom by jsme je nosili na ramenou.Škoda.
U Komisarek jsem lavírování o penězích čekal.Když si nevydupe co chce.uteče nám.Cítí svojí šanci,zvláště když mu řekli,že může získat na trhu okolo 5-6 miliónů za sezónu.
HABS mají nyní nasmlouváno za 23.521 milionů z toho nejdražší jsou Markov za 5,750,Hamrlík za 5,500 a A.Kosticyn 3,250 miliónu.Samozřejmě bez hráčů RFA a UFA.Čili místo pod platovým stropem je,ale je třeba podepisovat hráče případně posili obezřetně abychom se vešli do platového stropu.
Apropó nemůžu nikde najít,kolik je schválen platový strop na příští sezónu.Letos to bylo 56,7 miliónu,ale po světové krizi pochybuji,že schválí navýšení.Zůstává to,nebo jak to bude?

http://www.nhlnumbers.com/overview.php? ... eason=0809

Nevím Míro.Zráva z NHL.cz je z ruského zdroje.Řekl bych,že to bude ještě jinak.
Myslím, že platový strop bude nižší, ale kolik přesně, to nevím. Mně se ty peníze taky zdají vysoké, takhle bychom na odchodu Koivu moc neušetřili... Vím, že to je z ruských novin, ale jak se říká, "na každém šprochu pravdy trochu"...
habs píše:Mike Komisarek obdržel nabídku na víceletý kontrakt s ročním příjmem 4 mil. dolarů, avšak taková smlouva prý není podle jeho představ
looool, ako vidim, "korytnacka" neprekvapuje ani po skonceni zakl. casti :roll: :roll: 5-6 mil. za sezonu..?.. :12: to si Komisarek dela asi prdel :buh: to co mu ponukli Habs, nad tym by nemal ani sekundu uvazovat, ale dobre mu tak..na margo Alexa..to je ina kapitola..je to ikona klubu..v inom klube si ho neviem predstavit..
:) Nová zpráva
- Útočník Mikael Johansson ze švédského Färjestadu už se údajně dohodl s Montrealem, mělo by se jednat o roční dvoucestný kontrakt za 1,075 mil. dolarů. Canadiens lákají do svých řad také ruského obránce Alexeje Jemelina, kterému vypršela smlouva s Kazaní v KHL. Jemelin je druhou volbou Habs z roku 2004.NHL.cz

Tak snad švéd Mikael Johansson bude posilou a NE pouze hráč farmy.Osobní statistiky jsem již uváděl,ale pro pořádek nasbíral loni v Elitserien 53 zápasů 15 gólů 24 asistencí 39 bodů 80 tr.min.
Mohutný obránce Jemelin hrál kdysi za zbornou a měl by to být ofenzívní obrance vhodný na přesilovky ze slušnou střelou.Jeho parametry jsou slušné 186 cm 101,0kg.Chlap jak hora.
Je ale otázka jestli neodolá petrorublům v Kazani,to bychom asi nepřeplatili.O něm si myslím,že by posilou byl.Předpokládám,že i bruslařsky bude na tom dobře a nebude tak neohrabaný jako O´Byrne.To by byla dobrá posila!!! :yes:
montreal píše::) Nová zpráva
- Útočník Mikael Johansson ze švédského Färjestadu už se údajně dohodl s Montrealem, mělo by se jednat o roční dvoucestný kontrakt za 1,075 mil. dolarů. Canadiens lákají do svých řad také ruského obránce Alexeje Jemelina, kterému vypršela smlouva s Kazaní v KHL. Jemelin je druhou volbou Habs z roku 2004.NHL.cz

Tak snad švéd Mikael Johansson bude posilou a NE pouze hráč farmy.Osobní statistiky jsem již uváděl,ale pro pořádek nasbíral loni v Elitserien 53 zápasů 15 gólů 24 asistencí 39 bodů 80 tr.min.
Mohutný obránce Jemelin hrál kdysi za zbornou a měl by to být ofenzívní obrance vhodný na přesilovky ze slušnou střelou.Jeho parametry jsou slušné 186 cm 101,0kg.Chlap jak hora.
Je ale otázka jestli neodolá petrorublům v Kazani,to bychom asi nepřeplatili.O něm si myslím,že by posilou byl.Předpokládám,že i bruslařsky bude na tom dobře a nebude tak neohrabaný jako O´Byrne.To by byla dobrá posila!!! :yes:
Ibaže Johansson je ešte rok pod zmluvou.
5197 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2008 DETROIT RED WINGS