Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ANAHEIM DUCKS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Tohle je prostě paráda. Hodně důležité vítězství, které nám snad dodá sebevědomí, po nepříliš dobrých zápasech se Sharks a Kings a smolných nájezdech jsme hráli konečně dobrý hokej déle než jenom jednu třetinu. A taky konečně zvládnuté nájezdy, já si říkal už dávno, proč Palms jako šikovný pravák nejezdí a dneska mu to tam konečně padlo, k tomu Bones pěkně haluzácky.

Nejhorší byla z naší strany asi první třetina, i díky dvěma oslabením bylo Chicago mírně lepším týmem, ve druhé třetině jsme ale srovnali hru a pomalu začali přebírat iniciativu. A poslední + prodloužení byly v naší režii, Hawks moc nevěděli co hrát. A to posledních 10 mnitu a prodloužení hráli snad jen první lajna a lajna Cogliano-Koivu-Winnik, která si snad vytvářela největší tlak a zase byla parádní, je radost mtí takhle sehranou formaci schopnou jak dozadu, tak dopředu.

Solidní zápas odehrál i Teemu se svou lajnou, na své letošní poměry hodně solidní, ale mohlo to být rozhodně lepší. Po strašně dlouhé době se ukázal i Steckel a zaslouží pochvalu, splňoval přesně to, co po něm Bruce chce. Beleskey tradičně dobrý a Palms taky super. Hrajeme back to nack, takže Teemu dneska s Blues hrát nebude, počítám s Palmsem na RW druhé formace a ve čtvrté Jackmana na rozdávání hitů.

A ještě jsme vyhráli i přesto, že nám sudí upřel regulérní gól v prodloužení, hokejový bůh tak byl spravedlivý.

Dal jsem si před těmihle dvěma zápasy s nejtěžšími týmy celé soutěže odvážný cíl, teda 3 body, takže z většiny je splněno. Těžší zápas nás čeká až dneska, hra Chicaga nám svědčí, porazili jsme je už v popáté v řadě, což je na :klobuk: Blues mi přijdou organizovanější a celkově bez větších slabin.
"I thought I had a few good saves there. I wasn't happy with the first goal, but I felt I played a pretty solid period
Tady s Hillerem souhlasím, byl zase fantastický, hlavně jak vychytal Toewse před prázdnou v prodloužení bylo úžasné. Ale zase trošku laciný gól, který se dal chytat, podobně jako s Kings. Pokud se toho vyvaruje a bude chytat takhle, tak prostě musí dostat novou smlouvu.

:plus: Co bychom si počli bez první lajny? I když je Penner vždycky víc jak půlku zápasu na facku, Perry občas vypustí bránění a Getzlaf moc laxně rozehrává, tak to jsou opory týmu a naprosto top hráči (teda ti dva, Penner je tam jako pěkný doplněk). Getzlaf neuvěřitelně - 12. zápas s bodem za sebou, co hraje, tímhle stylem by klidně mohl bojovat o nominaci na MVP. A při absenci dobré hry druhé lajny jsou výkony elitní řady ještě lepší.

:plus: Z Fowlera je definitivně komplexní obránce. Nebude z něj žádný Karlsson, který by vyhrával bodování obránců, což jsme od něj po nováčkovské sezoně čekal, ale je z něj spolehlivý obránce, který skvěle bruslí, vyváží puk, rozehrává a od letošní sezony i dobře brání. Neodpustí si sem tam nějaký ten kiks, ale ten progres je jednoznačný. Má čerstvě 22 a má už 226 zápasů. To, jak udělal prakticky on první gól, to byla nádhera. Parádní byl i Lindholm, umí si skvěle pokrýt puk tělem na to, jak je drobný, obranu máme na x let pořešenou, v zálzoe čeká ještě Theodore.

:plus: Oslabení perfektně zvládnuté, byli jsme nejhorší na přesilovce i oslabení a pomalu obojí lepšíme. Ubránili jsme 26 oslabení v řadě, až dneska takový nepřílši přesilovkovým gólem to Hawks podělali. Přesto velké plus.

:minus: Koncentrace, nechali jsme si dát půl minuty po vedoucím gólu hned gól.

Tak hurá na Blues a zpátky na vrchol. Let the Duck fly! :jupi:
Ducks first-round pick Shea Theodore of Seattle is WHL's top scoring d-man. His 12-24-36 in 28 games puts him on pace for 28-57-85.
Z toho nám roste další parádní obránce, těch ofenzivních nadějí máme dost, řekl bych, že to odnese Vatanen.
Hohohóó, i po druhé várce spánku mám tak velkou radost. :yahoo:

Měl jsem z toho zápasu oprávněné obavy, byl to druhý den ve dvou dnech, navíc po těžkém duelu s Chicagem a hned s dalším naprostým top týmem. Bylo dá se říct jasné, že budeme muset dobře začít, protože poslední třetinu se dalo čekat mírné odpadnutí. Ale že na ně vletíme takhle? Wow, první gól trochu se štěstím, pak ale prostě genialita Getzlafa opět, super střela, Perry opět zaparkovaný před bránou a třetí gól taky ukázka jeho skvělého čtení hry, vynutil si turnover a využil trošku horší postavení Haláka. Letos prostě zasloužená odměna za to, že začal víc střílet. Je z něj prvotřídní lídr. To ukazuje i v oslabení, v posledních zápasech chodí na led jako první na oslabení, šel do sebe a z kvalitního hráče je top hráč a pravý vůdce :klobuk:

:plus: Budu se opakovat, ale parádní oslabení. 30 z posledních 31 oslabení ubráněných, to je parádní bilance na tým, který venku měl nejhorší bilanci ze všech. Hlavně 2x čtyřminuotvé oslabení, kdy si Sobotka snad na povedl 2 spustil červenou. Žádný vyložený tlak, žádné super šance, druhá nejlepší přesilovka v celé NHL byla jednoduše bezzubá. Samozřejmě za to můžou i sami Blues, lae velkou pochvalu zasloužíme i my.

Taky i teda přesilovka, 1 ze 2, to je super bilance, opět to přočítám tomu, že začali střílet všichni hráči. Perry to zkoušel vždycky, ale Fowler s Getzlafem často hledali ještě přihrávku a moc to komplikovali.

:plus: Freddy Andersen - posledně chytal doam s Calgary, kdy se sice vyhrálo, ale byl nejistý a oba góly mohl mít. Všechno mu padalo. Dneska to byl naprosto jiný Freddy, klasicky ledově klidný, šílený flegmoš. Dneska těch pár šancí zklikvidoval s přehledem. Podle vlastních slov na sobě s Rolosonem tvrdě pracujou a je to vidět. Takže šup šup vyměnit Fastha, s Freddym a Gibbem v záloze jej asi už nepotřebujeme. A Hillera prodloužit na dva roky cca.

:plus: Samozřejmě skvělý start a to, že jsme prakticky dvě třetiny do nčieho vážného Blues nepustili i díky tomu, že byli zaskočení tím úvodem. A taky produktivita, co se nám naskytlo, to jsme využili.

:plus: Během sezony jsem chválil 4. lajnu, protože v ní hráli hráči schopní dopředu jako Palmeiri nebo Bonino, dneska jsem rád, že jsme měli takhle fyzickou lajnu ve složení Jackman-Steckel-Maroon, byla super a ještě zařídila gól.

:minus: Polevení v poslední třetině, což se ale, jak jsem psal výš, dalo čekat. Dovolili jsme Blues stáhnotu a pak v posledních desíti minutách měli sevřené půlky, protože pak začalo St. Louis konečně hrát svůj hokej a začali nás docela točit. Kupodivu jim pak trochu uškodilo to, že hráli přesilovku a my se hecli ještě více. Fistric pak dostal odměnu za to, že mu včera neuznali vítězný gól v prodloužení. :thumbsup:

Celkově mám obrovskou radost, odehráli jsme 4 zápasy s nejlepšími týmy celé knoference (společně s námi) a neprohráli jsme v základní hrací době a máme 6 bodů, což bych bral všema deseti před těmi zápasy. Zklamání s porážky se šmejdi z Kings přišli dvě parádní venkovní výhry. Teď nás čekají 3 zápasy doma. Tak snad tam potvrdíme formu.

Let the Duck fly! :oslava:
Prave jsem se chystal neco k nocnimu zapasu napsat, ale predbehl si me tudiz si usetrim cas :-D . Nenapada me co bych dalsiho k tvemu reportu napsal, snad jen ze jsme zahrali fakt dobre i bez 4 opor zakladni sestavy ( Silfvberg, Perrault, Beuchemin, Sbisa + Fasth a klasicky HS Selanne ), super zapas, super report :good:
Selly8 píše:Prave jsem se chystal neco k nocnimu zapasu napsat, ale predbehl si me tudiz si usetrim cas :-D . Nenapada me co bych dalsiho k tvemu reportu napsal, snad jen ze jsme zahrali fakt dobre i bez 4 opor zakladni sestavy ( Silfvberg, Perrault, Beuchemin, Sbisa + Fasth a klasicky HS Selanne ), super zapas, super report :good:
:good: Dík, Beauchemin by prej mohl být příští neděle 15.12. s Edmontonem už, ted ty dva zápasy ještě nedá. A na Silfa se taky těším, potřebuje pozvednou úroveň 2. lajny a on je přesně ten hráč, co chybí. Někdo, kdo se umí postavit na správné místo a skvěle vystřelit.
:good:
Vcera jsem konecne zkouknul ze zaznamu zapas s Wings, tedy aspon prvni pulku, tou druhou uz jsem se jen tak proklikal a reknu vam nebylo mi do zpevu pri tom hitu Quincyho na Getzlafa :? Primo cumakem na plexi, Quincy dostal 5 + DKU, no nejhlavneji bylo kdyz se nas kapitan nekdy v druhe polovine druhe tretiny vratil na led. Presilovku jsme bez nej ale hrali tak bidne az se nechal vyloucit Penner abysme ve ctyrech dali na 3-1. Prislo mi ze nasi hraci byli bojovnejsi, pohotovejsi a i sikovnejsi, hlavne teda v tesnych soubojich o puk, z cehoz padl tusim nas druhy a paty gol. Tomu druhemu predchazel Teemuv najezd do Gustavssona, ktery rozehraval za brankou, ale k vylouceni nedoslo coz pekne rozlitilo detroitske komentatory a o chvili o to vic kdyz dal Bonino na 2-1. Taky jsem pochopil Pashuv komentar k vykonu Kindla, protoze se tam misty motal jak baba na trhu :lol2: Pri druhem golu naprosto nedusledny na brankovisti, pak mohl vyrovnat, misto toho zbytecne a jeste spatne prihraval a kalich horkosti si vypil pote co se puku zmocnil Lovejoy, nahral Perrymu a ten si kolem nej projel jak na verejnem brusleni a dal na 3-1. Tento gol mi hodne pripominal Getzlafuv tyden zpet na lede Blues kdy podobnou akci i zakoncenim vyhnal z branky Halaka, tentokrat se na stridacku pakovalo svedske monstrum, gol urcite chytatelny. Naskocil Mrazek a toho krasne privital Vatanen ranou na predni tyc v posledni sekunde. Lazaret RW jsme vyuzili dokonale, navic nam pri odrazech puku obcas pomohlo i stesti, ale myslim ze jsme mu sli jak se rika naproti. Pak uz se dohravalo vice mene z povinnosti, jen skoda ze Getzlaf neprodlouzil svou bodovou serii na 17 zapasu, no hlavne ze se vratil a doufam to na nem nezanecha zadne negativni ucinky :modlenie:

Ted nas ceka vikendova navsteva New Yorku tak doufam ze na vychode si neurizneme podobnou ostudu jako pri minulem tripu, navic kdyz si na vychodnarech nasi souperi o plejof pripisujou body jak na bezicim pasu.
Selly8 píše: pri tom hitu Quincyho na Getzlafa Primo cumakem na plexi, Quincy dostal 5 + DKU, no nejhlavneji bylo kdyz se nas kapitan nekdy v druhe polovine druhe tretiny vratil na led.
Takze simulant :evil:
AndyF píše:
Selly8 píše: pri tom hitu Quincyho na Getzlafa Primo cumakem na plexi, Quincy dostal 5 + DKU, no nejhlavneji bylo kdyz se nas kapitan nekdy v druhe polovine druhe tretiny vratil na led.
Takze simulant :evil:
Takze si to pust a pak komentuj :andy:
Kyle :good: :klobuk:
9. vyhra v rade se nerodila lehce, Caps byli tuhym protivnikem a kdyz vedli 2-0 je vyhra jeste o to cennejsi. Myslim ze se hral hodne dobry hokej od brany k brane a ac tomu pocet strel neodpovida sanci bylo opravdu hodne, ale hodne strel bylo zblokovanych a snad jeste vic jich litalo kolem obou branek. Taky se hralo celkem tvrde, ale slusne, bylo tam nekolik peknych hitu z obou stran coz ja si rad vychutnam a presne takovy hokej mam rad. Presilovky nam letos nejdou coz se ukazalo i dnes. Getzlafova lajna byla dobre pokryta tou Eratovou s Wardem a tusim Chimerou na kridlech. Od nejake 50.minuty uz oba tymy hraly opatrneji a nakonec se preci jen nase 1.lajna ke konci prosadila, kdyz se pro jejich pruniku ymocnil puku Lindholm a nechytatelnou strelou pres chumel hracu rozhodl. Ovechkin byl blizko vyrovnani a oba tymy prodlouzeni, ale jeho rana se odrazila od brevna na caru a ven a tak jsme i s trochou stesti ziskali 2 body.
Na Ducks me nejvic bavi to jak tradicne nemaj problem vystupnovat hru ve druhe polovine zapasu a otaceji si zapasy jak se jim zachce.
tomasinho píše:Tož to se tu nenajde podobně vášnivý Kačer jako já? Tak jsem teda tady a za chvíli to tady oživím, že se budete divit :-D

Ale ne, prostě jen občas mám tendenci psát o každém kroku Ducks, tak vím kam.
No ja uz tady funguju asi 6 let a za tu dobu uz se tu par dalsich fans Ducks vystridalo, ale dlouho tu nevydrzeli. A me jako siroteckovi se tu moc blogovat nechce, navic toho casu uz je cim dal tim min. Ale pokud vydrzis tak se urcite obcas ozvu :-D

:scare:
Po dlouhé době jsem tu. Dneska zívačka, Oilers zoufalí, využili jen našich ztrát. 3 střely ve druhé třetině jenom. Hiller 10. výhra v řadě, lajna Coligano-Koivu-Palmieri paráda, i přes špatý zápas 1. lajny pohodka. Lovejoy oslavil narození potomka dvěma góly. Jackman taky gól, co víc chtít. Doma 16-0-2 stále :thumbsup:
Ta nase presilovka, to je mor. Zapas jsem videl az od zaveru 2.tretiny tak nemuzu soudit nakolik byly ty vylouceni opravnene ci nikoliv, ale mit bilanci 0/8 PP proti ne zrovna defenzivnim kralum z Edmontonu to uz je na povazenou. Jesteze scoring funguje pri hre 5 na 5, ale ty special teams musime do plejof vylepsit, protoze nemuzem spolehat ze se nam takhle bude darit furt, nicmene v soucasne dobe byt na miste soupere tak se necham snad vylucovat schvalne.
Domaci bilance zatim 16-0-2 :good: , tudiz stale jsme jediny neporazeny tym na domacim lede po 60ti minutach, v nedeli privitame Caucks a v utery bostonske medvedy, takze zadne orezavatka.
Lovejoy vmestnal sve 2 goly do tri minut coz se doposud zadnemu obranci Ducks rychleji v historii nepovedlo a to je co rici, protoze se u nas protocila slusna radka kvalitnich ofenzivnich borcu.
Jackman dal svuj prvni gol v dresu Ducks, na Bryze vyslal pet strel a stal se 3.hvezdou zapasu, podle komentatoru podal velmi dobry vykon.
Bruce neustale toci sestavou ale hlavne v tom smyslu ze nechava vsechny hrace v provozni teplote a na tribune sedi pokazde nekdo jiny, ikdyz je samozrejme ze nekteri nasi borci se tomu vyhnou, dnes odpocivali Allen, Maroon a Winnik.

EDIT: Tak to jsem rad ze te tu zas vidim :good:
Selly8 píše:EDIT: Tak to jsem rad ze te tu zas vidim :good:
Dík :good: I za kvalitní shrnutí. Vyloučení krom toho prvního všechny správné, ale přesilovka tragédie. Nevím, co s tí, v úvodu sezony bal hrozná, pak dobrá a ted zas hrozná. Ale dneska to bylo tím, že se dobře nevyspal Getzlaf, ztrácel jednoducé puky, nepodržel. A my jsme na něm v těch přesilovkách závislí hodně. Máme co zlepšovat.

Jojo, doma stále neporaženi v zákl. hrací době, teď velký test, jak píšeš. Snad to zvládnem teda. Lovejoy taky i další rekord, když je první obránce Ducks, co dal 2 góly v jedné třetině. Rekordní noc, minule před zápasem potomek, teď 2 góly, skvělý týden pro něj.

Jackman byl opravdu výborný celý zápas, velká pochvala :klobuk:

Winnikovi s Allenem odpočinek prospěl, Allena budem potřebovat, Fistric s Vatanen jako jediní hořeli dozadu docela.
Jinak bych dodal, že Penner oěpt jedno velké ho*no. Nic lepšího se na jeho momentální výkony říct nedá. Hrůza, doufám, že si zase posedí s Vancouverem. Maroon hrál poslední dva zápasy parádně a musel kvůli němu sedět. Navíc se stejně vrátí Winnik.
Uvidime jak to dnes Bruce posklada, ale je jasne ze Penner je nejuzitecnejsi v 1.lajne, ale tam hral prave dobre i Maroon. Ono kdo by si taky rad nezahral s Getzlafem a Perrym ze. Jinak jsem tak vcera premyslel nad nasi situaci s bekama, pak se dival i na utocniky a letos jich mame zase hodne s koncicimi kontrakty. K teto problematice se vyjadrim obsahleji az pozdeji, kdy bude snad vice veci jasnych nicmene uz ted mi udelalo vedeni radost prodlouzenim smlouvy s Andrew Goglianem o dalsi 4 roky :clap: Chlap co jeste v NHL nevynechal ani zapas, skvely bruslar co muze dosahovat 40 bodu za sezonu, hrat na centru i kridle si podle me 3M/y zaslouzi.
No to mi povídej, Cogliano je parádní, hrozně ho žeru, stejně jako Bonina, dva asi nejvíce pdoceňované hráče mnohými, přitom takhle důležití. Oba podepsali. Cog je vynikající, moc mě to potěšilo ta zpráva.

Co se týče prodlužování, já bych se zaměřil na Silfa, Winnika (nesmírně důležitý při oslabení a taky pro chod 3. lajny) a Vatanena. Vatanenovu budoucnost až tak růžově nevidí, ale mohl by mít časem hodnotu pro nějaký trade. Perreaulta bych si nechal na konec, tam si jistý vůbec nejsem, že by měl prodloužit. A samozřejěm bych podepsal na 2 roky Hillera nebo na 3 a trejdnul Fastha. A Pennera poslat pryč, já jsem na něj vysazený docela, hlavně mě vytáčí, že co druhá akce skončí kvůli němu ofsajdem, protože tam zákontiě vjede dříve vždycky. Nechápu to no.

Penner byl platný v 1. lajně, ale jen tam. A tam by byl platný kdokoliv s dvěma world class hráči, Maroon, Palms, teď Silf, který tam snad vydrží déle. A rád bych tam jednou viděl Etema, ten by jim dodal pohyb úžasně.
Neskutečný zápas! :jupi:

První třetina byla totálně na nic, všechno bylo špatně a mohli jsme být rádi, že Canucks vedli pouze 2:0. Prostě klasicky zaspaná třetina, nedařilo se, turnovery ve vlastním pásmu, dvě hloupé vyloučení (Perry za hákování po buly v útočném pásmu a pak za špatné střídání). Dva góly z oslabení a bylo to.

Od druhé třetiny ale nastoupil úplně jiný tým. od 15. minuty zápasu byl poměr střel 44:8. Začal pořádný hokej ze strany Ducks, každá formace si dokázala vytvořit tlak, měla šance. První střelu v druhé třetině měl Vancouver asi minutu před jejím koncem nahozením ze středního pásma, celkově ve 2. třetině 20:2 na střely. Zasloužené vyrovnání.

Místo, abychom ale využili momentum a v poslední třetině značně unavené Nucks (den předtím hráli s Kings) dorazili, dostali jsme blbý gól po nahození, který Hiller neviděl. Takže tlak nanovo. Tentokrát ještě monstróznější než předtím, posledních deset minut snad nevylezl Vancouver z pásma, opět všechny lajny snad, jenom Palmieri s Beleskeym měli každý tak 4 střely. Kdyby se Penner trošku víc hýbal, dala by konečně i první lajna. Nakonec to musel zařídít malý můžek Bones, který odehrál další parádní zápas a dal zapomenout na scratchnutého Perreaulta, on prostě může hrát 2. centra.

V prodloužení to byl oěpt on, kdo byl klíčový. Krásně okradl beka při rozehrávce, jel sám na Lacka, i přes faul mále skóroval, ale aspoň vybojoval přesilovku. Na jejím konci sám zrychlil akci a následkem bylo to, co všichni ví. Gól 0,6 sekund před koncem. Neskutečné emoce, zasloužená výhra. :oslava:

:plus: Opět jsme otočili, jsme nejlepší v lize v zápasech, kdy dostanem 1. gól, máme pak úspěšnost skoro 70%.

:plus: Konečně gól od první lajny, nechali si ho až na závěr.

:plus: Produkce od všech formací, úžasná depth, hlavně Palms začíná ukazovat, proč jsem mu tak věřil, posledních devět zápasů 9 bodů (4+5).

:minus: První třetina teda, ta byla hrozná, musíme začít hrát dříve.

Let the Duck Fly :yahoo:
To uz se tesim az si vychutnam po praci zaznam :good:
Videl jsem jen par useku 2.poloviny zapasu, ale wtf.. To je neskutecne tohle :scare: Totalni likvidace, tak drtivej a souvislej tlak jsem uz davno nevidel. Neco podobnyho hral Boudreau nekdy v dobe nejvetsi slavy ve WSH, taky ofenziva jak z jineho sveta a otacel zapasy jeden za druhym. A taky pomale starty do zapasu.
Atlantik píše:Videl jsem jen par useku 2.poloviny zapasu, ale wtf.. To je neskutecne tohle :scare: Totalni likvidace, tak drtivej a souvislej tlak jsem uz davno nevidel. Neco podobnyho hral Boudreau nekdy v dobe nejvetsi slavy ve WSH, taky ofenziva jak z jineho sveta a otacel zapasy jeden za druhym. A taky pomale starty do zapasu.
a potom pride PO a vypadne v prvom kole..
Pali_Caps píše: a potom pride PO a vypadne v prvom kole..
Muze byt a vim kam tim miris.. A muzes mit i pravdu, ale pokud se tak stane, tak to bude zpusobeno spise neskutecnou silou Zapadni konference nez zranitelnosti Anaheimu. Klidne treba muzou v 1.kole hrat s Kings. Anaheim ma mnohem mnohem vyvazenejsi a kultivovanejsi kadr nez po minule sezony. Hraci jako Bonino, Cogliano, Beleskey, Palmieri, Silfverberg funguji. I obrana je lepsi, dokonce i podrbanej reverend Lovejoy hraje velmi dobre, o Lindholmovi a Fowlerovi ani nemusim vypravet.. Proste jsou o level vys nez jsme byli zvykli.. Ale projit sitem zapadu je stejne tezky pro kazdyho (Blues, Hawks, Sharks, Kings jsou prisery)
Pali_Caps píše:a potom pride PO a vypadne v prvom kole..
Palice, Palice :giggle:
2707 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2008 DETROIT RED WINGS