Game #1: Carey Price 3 vs. Leafs 1
V rámci procesu, ktorí plynul pred očami, hráči Leafs vyzerali tak dobre ako je možné očakávať, že budú hrať v ére Mikea Babcocka. Tím mal štruktúru, dohrávali súboje, držali puk na hokejkách, ...len nedokázali prekonať najlepšieho brankára na svete (Boyes breakaway, Holland breakaway, Spaling netrafil polovicu odkrytej brány). Rýchle prechody obrancov cez neutral zone, vytvorenie si súvislého tlaku ale hlavne konzistentná hrá po celých 60 minút! Veľkú časť toho, čo som kritizoval vo včerajšom dodatku k pre-season zlepšili. Samozrejme, stále tam sú turnovery (Arcobello) a zbytočné chyby, ale celkový effort a tímový duch sa nedá uprieť.
To najdôležitejšie nebolo vidieť ani tak na ľade, ako skôr na striedačke. Momenty, keď sa The Coach smial s Mattom Hunwickom na striedačke, keď Phaneuf pôsobil ako správny líder alebo keď sa za prekonaného Berniera hodili do brány zároveň Gardiner a Kadri... Babcock vštepuje hráčom akúsi sebaúctu, rešpekt k sebe samým a to tu dlho nebolo. Taktiež hráči, ktorí v lete prišli, tak v pre-season pôsobili akoby to brali len vyslovene ako dočasnú zastávku. Dnes v noci vyzerali ako partia, čo sa pozná roky. Dnes na ľade bol jednotný tím so srdcom.
Takýchto výsledkov bude počas sezóny mnoho a teda bodov málo. Ale aká to príjemná zmena pozerať sa na tím, ktorý má štruktúru, snaží sa hrať zodpovedne v obrane, plynulo zakladá útoky a vytvára si tlak a nepôsobí tragikomicky. Habs sme prestrieľali v každej tretine, celkovo 37:30 (resp. 65:55). Neviem posúdiť do akej miery hrajú takéto zápasy pravidelne, predsa len majú v bráne Careyho Pricea a na tom sa dá postaviť celá tímová stratégia, takže ten dnešný "wow effect" z Babcocka sa môže čiastočne vytratiť, ale aj tak... Toto vyzerá na veľmi sympatické zápasy bez ohľadu na výsledky.

Matt Hunwick! Keď som v lete písal, že jeho podpis bol pravdepodobne príčinou Dubasovej záľuby v advanced stats a že Matt podľa nich vyzerá dobre, vôbec som netušil že ma takto "prekvapí" aj na ľade v prenose. Rýchlejší a inteligentnejší hráč ako som si myslel.

Tyler Bozak: 0 points, 0 shot attempts, 0 hits, 0 blocked shots, team-worst 39% CF a stále mal najvyšší TOI spomedzi F