Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

TORONTO MAPLE LEAFS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Co inak Marner? Vam tak chyba hlbka v utoku a zvlast na jeho poste, az som bol zvedavy ci predsa u vas neda hned NHL kvoli nizkej konkurencii....
Alebo pre istotu este nie je v nhl nech nejdete Deadmonton style?
Finch182 píše:Co inak Marner? Vam tak chyba hlbka v utoku a zvlast na jeho poste, az som bol zvedavy ci predsa u vas neda hned NHL kvoli nizkej konkurencii....
Alebo pre istotu este nie je v nhl nech nejdete Deadmonton style?
:yes:
Captain Crunch píše:Najlepšími hráčmi boli Nylander a Brown, o ktorých sa údajne špekulovalo, že by mohli naskočiť v NHL už tento rok. Výkonnostne na to majú, ale nakoniec vedenie správne rozhodlo, že z hľadiska developmentu je dôležitejšie, aby nastúpili v AHL. Dlhodobý plán bol jasne daný - draft well, develop a call up až budú youngsters pripravení prevziať kľúčové role v tíme Leafs.
Hovorí sa, že neser tam kde ješ ...ale ja som očividne svojimi príspevkami zasral celý vozík s dezertami, keďže som tým tak trochu schoval ten najpodstatnejší príspevok. Na moju obranu dnes je deň, kedy človek vstane zo stoličky, ide do kuchyne, otvorí chladničku, pokuká, povie si "a zase nič.", zavrie a ide naspäť sadnúť si. Refreshne všetky obľúbené hokejové stránky a po piatich minútach sa vyberie znova navštíviť chladničku, či predsa len sa niečo nezmenilo. :-D

Marner prakticky nemal šancu dostať sa do prvého tímu. Vedenie Leafs chce vyskúšať, či dokáže napĺňať svoj potenciál aj na dlhodobej pozícii centra. Tiež mal občas, nazvime to, výpadky formy. Akoby až moc chcel a snažil sa až sa sám strácal a oberal o puk. The Coach doslova smerom k mladým povedal, že ak sú najlepšími hráčmi tímu, paradoxne to ich blokuje v tom, aby v ňom zotrvali vzhľadom na to, že ich nemá kto posúvať ďalej. Marlies majú na to byť tento rok dominantným tímom AHL, Marner s Londonom Knights budú patriť taktiež k silným tímom. V tomto smere je najdôležitejší ich čas strávený na ľade a víťazná mentalita.
Babcockova práce uz je znát, Tor místy příbíjelo Habs ke zdi, jen rozhodla smůla v koncovce. V Air Canade budou letos dobre veci
Jasně, vždyť Bab je nejlepší trenér přece.
tak samozrejme: dva oh goldy, stanley cup, ms gold hovori za vse
pODLE me ale babcock nemel z det vůbec odcházet, zvlast kdyz je ted na vychode, v tor na sc nevim nevim ale tak konf semifinále bych se svým uměním asi mohl udelat, jen nevim co ten lamoriello, jestli uz na to neni stary
ona ta dnesní liga dost kvaltuje, kdo na chvili poleví už se pak musí ucit abych mu neujel vlak, to platí i o nás pozorovatelích
martin83 píše:ona ta dnesní liga dost kvaltuje, kdo na chvili poleví už se pak musí ucit abych mu neujel vlak, to platí i o nás pozorovatelích
Tak upaluj zpatky do lavice!
Zitra vyjde ve Sportu příloha Sport magazin, cela venovaná nové sezoně: soupisky, hvezdy, rozhovor s Jágrem a predpovedi expertů
martin83 » 08 říj 2015, 11:11 píše:pODLE me ale babcock nemel z det vůbec odcházet
Proč? Naopak, pro obě strany byl rozchod to nejlepší. Babcock je konzervativní a umíněný trenér, v RW to už konzervativně nešlo dál dělat. Sám sem teda hodně zvědavý, jak bude Babs u Leafs zařazovat v budoucnu perspektivní mládež, protože v Detroitu to s ním šlo velmi ztuha.
no vsak sc vyhravaji veterani a ne dvacetiletí kluci, ti at sedí na tribuně
Game #1: Carey Price 3 vs. Leafs 1

V rámci procesu, ktorí plynul pred očami, hráči Leafs vyzerali tak dobre ako je možné očakávať, že budú hrať v ére Mikea Babcocka. Tím mal štruktúru, dohrávali súboje, držali puk na hokejkách, ...len nedokázali prekonať najlepšieho brankára na svete (Boyes breakaway, Holland breakaway, Spaling netrafil polovicu odkrytej brány). Rýchle prechody obrancov cez neutral zone, vytvorenie si súvislého tlaku ale hlavne konzistentná hrá po celých 60 minút! Veľkú časť toho, čo som kritizoval vo včerajšom dodatku k pre-season zlepšili. Samozrejme, stále tam sú turnovery (Arcobello) a zbytočné chyby, ale celkový effort a tímový duch sa nedá uprieť.

To najdôležitejšie nebolo vidieť ani tak na ľade, ako skôr na striedačke. Momenty, keď sa The Coach smial s Mattom Hunwickom na striedačke, keď Phaneuf pôsobil ako správny líder alebo keď sa za prekonaného Berniera hodili do brány zároveň Gardiner a Kadri... Babcock vštepuje hráčom akúsi sebaúctu, rešpekt k sebe samým a to tu dlho nebolo. Taktiež hráči, ktorí v lete prišli, tak v pre-season pôsobili akoby to brali len vyslovene ako dočasnú zastávku. Dnes v noci vyzerali ako partia, čo sa pozná roky. Dnes na ľade bol jednotný tím so srdcom.

Takýchto výsledkov bude počas sezóny mnoho a teda bodov málo. Ale aká to príjemná zmena pozerať sa na tím, ktorý má štruktúru, snaží sa hrať zodpovedne v obrane, plynulo zakladá útoky a vytvára si tlak a nepôsobí tragikomicky. Habs sme prestrieľali v každej tretine, celkovo 37:30 (resp. 65:55). Neviem posúdiť do akej miery hrajú takéto zápasy pravidelne, predsa len majú v bráne Careyho Pricea a na tom sa dá postaviť celá tímová stratégia, takže ten dnešný "wow effect" z Babcocka sa môže čiastočne vytratiť, ale aj tak... Toto vyzerá na veľmi sympatické zápasy bez ohľadu na výsledky.

:plus: Matt Hunwick! Keď som v lete písal, že jeho podpis bol pravdepodobne príčinou Dubasovej záľuby v advanced stats a že Matt podľa nich vyzerá dobre, vôbec som netušil že ma takto "prekvapí" aj na ľade v prenose. Rýchlejší a inteligentnejší hráč ako som si myslel.

:minus: Tyler Bozak: 0 points, 0 shot attempts, 0 hits, 0 blocked shots, team-worst 39% CF a stále mal najvyšší TOI spomedzi F
martin83 » 08 říj 2015, 12:05 píše:sc vyhravaji veterani
Jasně, půlka fóra tady odpřísáhne, že bez Timonena by B´hawks SC nedali..

to němá sensu

Já jen říkám, že Babse budu sledovat (jako i všechny, kteří od Wings odešli, historicky ignoruju akorát Leina), je jasné, že Leafs s ním půjdou herně nahoru, i kdyby za ně hrál výběr Dolního Poříčí, Babs nemá problém hráče usadit na tribunu skrz jedno špatné střídání, či chybičku (Smith by mohl vyprávět), když k tomu připočtu evidentně silné Marlies, tak to bude zajímavé téma. Nic víc.
JKL píše: Babs nemá problém hráče usadit na tribunu skrz jedno špatné střídání, či chybičku (Smith by mohl vyprávět),
To je asi dôvod, prečo Marinčin pôsobil tak strnulo, nervózne a nevýrazne. Akoby sa bál, že niečo sku*ví a bude sedieť na tribúne, tak miesto toho absolútne nič nehral. Zrejme volal s Trtom a Jurkym potom, čo zistil, že ho bude trénovať Babcock. :giggle:
tak jiste ze timonen byl jeden z faktorů vyhry Hawks, to tu nikdo nemuze vyvrátit
martin83 píše:tak jiste ze timonen byl jeden z faktorů vyhry Hawks, to tu nikdo nemuze vyvrátit
Hm, čakal som, že Pánika niekto zoberie. Na taký tretí útok (hlavne v niektorých tímoch) podľa mňa má. Dolu ho ťahajú tie nevyrovnané výkony.
Leafs potrebovali vytvoriť priestor po angažovaní Corrada, tak waivli Riša, ktorý nemal práve najlepší kemp a nikdy nebol schopný ’get it going’, a ako sám pripustil problém je v hlave. To nie je nič nové, on s tým mal problém už v AHL, kde mu prakticky vyšla jedna sezóna/playoff. Tampa ho umiestnila na waiver viac menej z rovnakého dôvodu.
Lukas33 píše:Na taký tretí útok (hlavne v niektorých tímoch) podľa mňa má.
Toto je zvláštny "meter". On sa nedokázal presadiť v Toronte. Niektoré zápasy odohral dokonca v druhom útoku. V priemere síce strávil na ľade len 11:38 ale on si svojím výkonom viac nezaslúžil. Teda nie že by bol vyložené zlý, mal 12.6% shooting percentage, čo je skvelé číslo, ibaže v 76 zápasoch vystrelil len 87 krát (1.14 shots per game). Všetci majú radi toho hráča, ktorým by sa mohol stať. Stále má potenciál na konzistentného secondary scorera. A práve šancu v Marlies by som videl ako príležitosť. Pravdepodobne bude hrať s Nylandrom v prvej formácii, pričom by mohli značne dominovať a Keefe ho bude využívať na všetky herné situácie. Bude mať vysoký TOI a najneskôr pri TDL vymeníme pár hráčov, čím sa uvoľní priestor a môže dostať veľkú (poslednú) príležitosť. Myslím, že to, že prešiel Waiverom bez povšimnutia je pre neho to najlepšie, čo sa mohlo stať.
Captain Crunch píše:
Game #1: Carey Price 3 vs. Leafs 1

V rámci procesu, ktorí plynul pred očami, hráči Leafs vyzerali tak dobre ako je možné očakávať, že budú hrať v ére Mikea Babcocka. Tím mal štruktúru, dohrávali súboje, držali puk na hokejkách, ...len nedokázali prekonať najlepšieho brankára na svete (Boyes breakaway, Holland breakaway, Spaling netrafil polovicu odkrytej brány). Rýchle prechody obrancov cez neutral zone, vytvorenie si súvislého tlaku ale hlavne konzistentná hrá po celých 60 minút! Veľkú časť toho, čo som kritizoval vo včerajšom dodatku k pre-season zlepšili. Samozrejme, stále tam sú turnovery (Arcobello) a zbytočné chyby, ale celkový effort a tímový duch sa nedá uprieť.

To najdôležitejšie nebolo vidieť ani tak na ľade, ako skôr na striedačke. Momenty, keď sa The Coach smial s Mattom Hunwickom na striedačke, keď Phaneuf pôsobil ako správny líder alebo keď sa za prekonaného Berniera hodili do brány zároveň Gardiner a Kadri... Babcock vštepuje hráčom akúsi sebaúctu, rešpekt k sebe samým a to tu dlho nebolo. Taktiež hráči, ktorí v lete prišli, tak v pre-season pôsobili akoby to brali len vyslovene ako dočasnú zastávku. Dnes v noci vyzerali ako partia, čo sa pozná roky. Dnes na ľade bol jednotný tím so srdcom.

Takýchto výsledkov bude počas sezóny mnoho a teda bodov málo. Ale aká to príjemná zmena pozerať sa na tím, ktorý má štruktúru, snaží sa hrať zodpovedne v obrane, plynulo zakladá útoky a vytvára si tlak a nepôsobí tragikomicky. Habs sme prestrieľali v každej tretine, celkovo 37:30 (resp. 65:55). Neviem posúdiť do akej miery hrajú takéto zápasy pravidelne, predsa len majú v bráne Careyho Pricea a na tom sa dá postaviť celá tímová stratégia, takže ten dnešný "wow effect" z Babcocka sa môže čiastočne vytratiť, ale aj tak... Toto vyzerá na veľmi sympatické zápasy bez ohľadu na výsledky.

:plus: Matt Hunwick! Keď som v lete písal, že jeho podpis bol pravdepodobne príčinou Dubasovej záľuby v advanced stats a že Matt podľa nich vyzerá dobre, vôbec som netušil že ma takto "prekvapí" aj na ľade v prenose. Rýchlejší a inteligentnejší hráč ako som si myslel.

:minus: Tyler Bozak: 0 points, 0 shot attempts, 0 hits, 0 blocked shots, team-worst 39% CF a stále mal najvyšší TOI spomedzi F
V tom nadpisu sis trošku zapřeháněl, ale beru to :wink2: My byli tragičtí zejména v druhé polovině druhé třetiny, tam jste nás neskutečně přehrávali. Ohledně počtu střel atd. tak ano, takhle hrajeme často. Spoléháme na Caryho, často necháváme soupeře v třetině lítat po rozích, dělat rotace, které k ničemu nevedou a nechat protivníka hrát, ale goly z toho padají málo. Střel má často soupeř hodně, ale kolik z toho bylo vyložených šancí? Většina zahřívačka pro Caryho. Ne že bych toho byl úplně fanda, ale je to tak.
My měli solidní nástup, po tom Maxové golu jsme dál tlačili (Bernier :giggle: ), Weise a jeho tyč, další tyč v PP a i my měli šance. V první třetině jsme byli lepší my, v druhé vy, třetí jste se pokoušeli o tlak, ale ten nepřišel. Celkově myslím zasloužená výhra, i z tvého příspěvku jde cítit, že velké očekávání nemáš, protože ten roster na PO nemá. Ale směr máte, konečně, a na tom se dá stavět, o tom žádná :good:
Tak co si budem vykladat, posledni roky ma Toronto vzdycky dobrej nastup, tak do Vanoc to casto vypada na PO v pohode..
Ale sezona je dlouha...
Parda píše:V tom nadpisu sis trošku zapřeháněl, ale beru to My byli tragičtí zejména v druhé polovině druhé třetiny, tam jste nás neskutečně přehrávali. Ohledně počtu střel atd. tak ano, takhle hrajeme často. Spoléháme na Caryho, často necháváme soupeře v třetině lítat po rozích, dělat rotace, které k ničemu nevedou a nechat protivníka hrát, ale goly z toho padají málo. Střel má často soupeř hodně, ale kolik z toho bylo vyložených šancí? Většina zahřívačka pro Caryho. Ne že bych toho byl úplně fanda, ale je to tak.
My měli solidní nástup, po tom Maxové golu jsme dál tlačili (Bernier ), Weise a jeho tyč, další tyč v PP a i my měli šance. V první třetině jsme byli lepší my, v druhé vy, třetí jste se pokoušeli o tlak, ale ten nepřišel. Celkově myslím zasloužená výhra, i z tvého příspěvku jde cítit, že velké očekávání nemáš, protože ten roster na PO nemá. Ale směr máte, konečně, a na tom se dá stavět, o tom žádná
Aby som bol úprimný, tak očakávam, že väčšina zápasov sa bude niesť v štýle, kedy dokážeme spraviť aj z brankára AHL hrdinu zápasu. Hráčom chýba ten koncový skill, ale snaha sa im uprieť nedá. Príležitosti si vypracujú, dostanú sa do dobrej pozície ale nevedia zakončiť. Price každopádne pri tom všetkom pôsobil, že sa ani nezapotil, práve preto som zvolil taký nadpis. Výhru vám neberiem. Pre Toronto to bol najlepší zápas od novembra v roku 2014. Ak by takto prehrali ďalších 81 zápasov nepoviem ani pol zlého slova. Káder je aký je, pre mňa je momentálne podstatné, že tím má štruktúru, systém a charakterové vlohy. S takýmito výkonmi by tá sezóna nemusela byť taká dlhá a bolestivá.
Téma dnešného zápasu je jasná. Nehovorím to so žiadnym extrémnym nadšením, skôr s akýmsi polo-otráveným tónom. Dnes som sa totiž naučil, že behom desiatich rokov na lavičke Red Wings doviedol tím vždy do PO, dvakrát vyhrali President trophy, dvakrát hrali finále Stanley Cupu, z toho jeden krát ho získali a tiež, že mal skvelého krajčíra, chlapíka, ktorý mu desať rokov strihal vlasy, mal tam miesto, kde sa naraňajkoval za 4 "babky" atď. To neexistuje novinár, ktorý sa ho spýta napríklad na to, či hodlá aj dnes nasadzovať Bozaka proti najlepším hráčom súpera potom, čo v prvom zápase táto formácia horela predovšetkým v neutral zone a mala najhoršie Corsi? Nemôže sa ho niekto spýtať, či mal naozaj Grabner tak slabú prípravu, že ho nemôže vyskúšať miesto Arcobella, alebo Corrada miesto Marinčina?

Včera mali Leafs prvý bežný pozápasový tréning pod novým trénerom. Tréning bol rýchly intenzívny. Babcock sa ich snaží posunúť ešte k väčšej rýchlosti, intenzívnosti. Hráči musia rýchlo reagovať a byť efektívnejší. Po štyroch rokoch sa snažíme hrať hokej, na ktorý sa dá pozerať. Posledné tri zápasy sa hráči zlepšovali avšak jednu vec sa nedarí zlepšiť - efektivita. Zostava teda nezmenená a to:

van Riemsdyk - Kadri - Boyes
Matthias - Bozak - Lupul
Komarov - Holland - Arcobello
Winnik - Spaling - Parenteau

Hunwick - Phaneuf
Marinčin - Rielly
Gardiner - Harrington

Bernier

Teším sa na atmosféru v Detroite a na hráčov "vonku". Naposledy bolo počuť v ACC akurát "Let's go Jays!". Dokonca security guy kričal na ľudí:“This is a hockey game, you know! It’s OK to cheer! Come on!” Na jednej strane je dobré, že ľudia prijali prestavbu a nemajú prehnané očakávania, na druhej strane ten výkon na ľade si zaslúžil po tých rokoch poriadnu podporu.
Captain Crunch píše:
Parda píše:V tom nadpisu sis trošku zapřeháněl, ale beru to My byli tragičtí zejména v druhé polovině druhé třetiny, tam jste nás neskutečně přehrávali. Ohledně počtu střel atd. tak ano, takhle hrajeme často. Spoléháme na Caryho, často necháváme soupeře v třetině lítat po rozích, dělat rotace, které k ničemu nevedou a nechat protivníka hrát, ale goly z toho padají málo. Střel má často soupeř hodně, ale kolik z toho bylo vyložených šancí? Většina zahřívačka pro Caryho. Ne že bych toho byl úplně fanda, ale je to tak.
My měli solidní nástup, po tom Maxové golu jsme dál tlačili (Bernier ), Weise a jeho tyč, další tyč v PP a i my měli šance. V první třetině jsme byli lepší my, v druhé vy, třetí jste se pokoušeli o tlak, ale ten nepřišel. Celkově myslím zasloužená výhra, i z tvého příspěvku jde cítit, že velké očekávání nemáš, protože ten roster na PO nemá. Ale směr máte, konečně, a na tom se dá stavět, o tom žádná
Aby som bol úprimný, tak očakávam, že väčšina zápasov sa bude niesť v štýle, kedy dokážeme spraviť aj z brankára AHL hrdinu zápasu. Hráčom chýba ten koncový skill, ale snaha sa im uprieť nedá. Príležitosti si vypracujú, dostanú sa do dobrej pozície ale nevedia zakončiť. Price každopádne pri tom všetkom pôsobil, že sa ani nezapotil, práve preto som zvolil taký nadpis. Výhru vám neberiem. Pre Toronto to bol najlepší zápas od novembra v roku 2014. Ak by takto prehrali ďalších 81 zápasov nepoviem ani pol zlého slova. Káder je aký je, pre mňa je momentálne podstatné, že tím má štruktúru, systém a charakterové vlohy. S takýmito výkonmi by tá sezóna nemusela byť taká dlhá a bolestivá.
Máš zdravý a hlavně realistický přístup, to je chvályhodné.
Věř, že Carey vypadá stejně klidně i v sedmém zápase PO, to je prostě on, neuvěřitelný salámista, zkrátka vypadá, jako vy to chytání byla samozřejmost.
Proč je Polák HS? Vaše obrana není zrovna top aby mohl takový bek sedět, to moc nechápu. Nebo si nesedl s Babcockem?
Ohledně toho skandování nějakých basebolistů, nebo co to je za tým, na místo Leafs jsem nechtěl rýpat, ale bylo to neuvěřitelně trapné. Opener doma a tenhle trapas v úplně tiché aréně :hroza:
Game #2: Abdelkader 4 vs. Mike Babcock 0

Nebyť zápasu s Montrealom, bola by to tá úvodná prehra, ktorú všetci očakávali a po ktorej by si fans Leafs povedali: "81 zostáva."

Z pohľadu Toronta nebolo na čo pozerať. Kadri sa v úvode zdal, že bude mať veľký zápas, keď zaujal dvakrát v krátkom čase v offensive zone, mal tam sympatický hit ale potom sa iskra prvej formácie vytratila a Kadri skončil zápas na čísle CF% 25. Obranná hra bola v úvode agresívna ale na úkor rozumu (Lupulove vylúčenie). Detroit okamžite využil presilovku. Bernier dostal opäť gól z prvej strely (3 z 9; 66,7% SV) a sebavedomie Leafs spľaslo ako narkomanovi po druhom dni na liečení. Keď v úvode 2nd period zvyšovali Red Wings na 3:0 bolo definitívne jasné, že sme prehrali súboj pred oboma bránami. Detroit lepšie korčuľoval, hral lepšie s pukom, bez puku...

Leafs ešte nedali v tejto sezóne gól z hokejky (jediný gól proti Habs dal JVR korčuľou v PP). Shawn Matthias mal v oboch zápasoch pekné šance, breakaways, ale nedokáže zakončiť. Skvelý zápas mala 1st line Detroitu, Larkin upútal, prajem mu aby sa mu to podarilo aj proti iným súperom. Sympaťák... :good:

Keď už nič iné, aspoň Nylander s Marlies skvelý zápas. Dnes zápas s Ottawou, ale idem pozerať zápas Tampy do baru, pričom podľa predpovedi hlásia po tretej tretine úplné zatmenie a miestami výpadky pamäte.
Parda píše:Proč je Polák HS? Vaše obrana není zrovna top aby mohl takový bek sedět, to moc nechápu. Nebo si nesedl s Babcockem?
Existuje názor, že Babcock ho hodlá využívať do tvrdších zápasov "na spôsob enforcera". Treba povedať, že Phaneuf, Hunwick Gardiner a Rielly sa zdajú byť "lock". Marinčin, Harrington, Polák a Corrado sa budú zrejme točiť, avšak napr. Marin včera čo bol pri inkasovaných góloch, tie nevyplynuli z jeho chýb. Harringtona tiež nie je za čo kritizovať. Každopádne veľa vecí zodpovie až určitá časť zápasov. Ja Romanovi veľmi fandím, v preseason sa mi páčil a myslím si, že vytlačí Harringtona do víťazného tímu AHL, keďže ten nemusí ísť cez W a striedať sa bude najmä Marin s Corradom. Napr. Grabner nehrá preto, že mal slabú pre-season.
1293 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 1 uživatel :: 1 registrovaný a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: AndyF
2022 COLORADO AVALANCHE