Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

MONTREAL CANADIENS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

:) HABS udělali první škrty ve svém přípravném campu.16 hráčů ukončil své působení u Canadiens a vrací se do svého nového nebo staronového působiště V Hamiltonu Bulldogs v AHL.Právě z toho mužstva budou Canadiens nejvíc vybírat posily pro první mužstvo v případě nějakého zranění,ztráty formy apod.
Jsou to hráči :
Brankáři :Cedrick Desjardins,Loic Lacasse
Obránci : Pavel Valentěnko,Shawn Belle,Chad Anderson
Útočníci : Brock Trotter,Ryan White,James T.Wyman,Mike Glumac,Olivier Latendresse,David Desharnais,Thomas Beauregard,Yanick Lehoux,Ryan Flinn,Ryan Russell,Mathieu Aubin
K nim je nutné připočítat ještě mladé juniory obránce P.K.Subbana (Belleville - OHL) a útočníka Oliviera Fortiera(Rimouski - QMJHL),
:) K mému překvapení v obou zápasech se silným Detroitem jsme uspěli.Jsou to sice přípravné zápasy,ale křídla nás loni roznesla na kopytech, tak každý zápas s nimi beru s velkým respektem.
Naposledy včera Canadiens - Detroit 2 -1 po penaltách Lang
Chvála zazněla opět na golmana Priceho,ale také z úst trenéra Carbonneau na adresu nováčka v našem dresu Maxe Paciorettyho.Rodák z New Canaan, Connecticut totiž po přihrávce Alexeje Kovaljova dal náš jediný gól ve hře a byl vyhlášen první hvězdou zápasu :thumbsup:

„Vždycky nám předvede něco nového, proto budeme mít těžké rozhodování,“ řekl o svém svěřenci kouč Guy Carbonneau.

Zdá se,že herní styl vyhovuje Robertu Langovi a může se i uplatnit.Teď nám pomohl moc,když proměnil rozhodující nájezd.
Jak jinak,bylo na zápas opět vyprodáno!!Fanoušci jsou bezva!!!!

Další přípravný zápas s medvídky z Bostonu.První zápas s nimi se nám sice hrubě nepovedl,ale teď si cepi připrav pěkně kapesníček na slzičky.Tenhle zápas bude náš :D
montreal píše:Chvála zazněla opět na golmana Priceho
ObrázekObrázek
montreal píše:Další přípravný zápas s medvídky z Bostonu.První zápas s nimi se nám sice hrubě nepovedl,ale teď si cepi připrav pěkně kapesníček na slzičky.Tenhle zápas bude náš :D
:fucker: posledne zapasy sa tak z Vasej i z nasej strany budu riesit uz v duchu formacii, ktore by mali nastupovat v uvode NHL, ziadne AHL vybery..v nasej kleci bude figurovat Manny..nech to dopadne akokolvek 9 to iste nebude ani do nasej siete :P zapasy na ostro uz pak budu inym, vaznejsim kafickom :ciga:
:) Canadiens - Bruins 3 -1
naše góly z přesilovek Kovaljov,Brisebois,G.Latendresse,za medvídky také z přesilovky Chára
Tak ačko-li jsem měl stažené obě půlky :D ,tak zápas s medvídky jsme úspěšn zvládli.To je potěšitelné,tak jako,že si zlepšil reputaci Jarda Halák,kterého pokořil pouze při vyloučení Webera Zdeno Chára a pokazil mu další 0.I tak byl Jarda zvolen druhou hvězdou utkání a jednoznačně všem pochybovačům naznačil,že je to náš golman č.2 s ambicemi na č.1.
I na webu HABS upozorňují,že se o bitvu naší jedničky v brance s Pricem popere,
..Podepsal jsem novou smlouvu, tak jsem samozřejmě chtěl ukázat, že jsem ji zasloužil" řekl Jarda Halák
Obě mužstva nasoupila v sestavách hodně podobných v kterých se budou utkávat během soutěže.Poprvé se v dresu medvědů představil v Montrealu s číslem 73 na dresu Michael Ryder
Poprvé v přípravě nastoupil v zápase kapitán Saku Koivu a to společně v jednom útoku s Tanquyem a Higginsem a vládla nad jich spoluprací spokojenost.Možná vykrystalizoval nový útok pro sezónu.Snad jim to společně půjde!! :thumbsup:
Na webu HABS chválí obránce Briseboise,který velkým dílem pomohl k vítězství a byl zvolen první hvězdou utkání!!
Další tři hráči byli uvolněni pro Hamilton Bulldogs - Ben Maxwell,Gregory Stewart a Matt D´Agostini.U prvního mužstva je stále 29 hráčů včetně obránce Mathieu Carle,který je ovšem zraněný/otřes mozku?/
Velká spokojenost vládne s celkovým projevem nováčka 19 letého Maxe Paciorettyho,který s Bostonem sice nehrál,ale zazářil proti Detroitu.Vyzdvihují jeho bruslení a výborně se uplatnil na levém křídle vedle Roberta Langa a Alexeje Kovaljova .Naznačil svoje možnosti a je to vážně oběv.
"Bylo úžasné hrát s těmi kluky," řekl Pacioretty. Promluvili se mnou a dávali mi po celou hru rady, která mi pomohli zlepšit se a rozvíjet se." :thumbsup:
I trenér Carbonneau je s ním spokojený a zatim Maxe v týmu nechal.
I když si myslim,že nakonec skončí letos u buldoků v Hamiltonu,mám radost,že nám roste velký talent do budoucna!!!!!! :thumbsup:
Poslední přípravný zápas bychom měli sehrát opět doma a to se soupeřem s kterým se tak často nepotkáme.Zkrátka přijede Gáborík a jeho sympatická zelená Minnesota Wild!!!!! :thumbsup:
No a pak už to začíná definitivně naostro!!!!!
:thumbsup: Guy Carbonneau povede hokejisty Montrealu i po sezóně 2008-09. Canadiens v pátek oznámili, že svému trenérovi nabídli prodloužení stávající smlouvy, bližší podrobnosti nebyly zveřejněny. V předchozích dvou sezónách dovedl Carbonneau tým k 89 vítězstvím.NHL.cz

:) Také tato zpráva sem rozhodně patří.Jsem rád,že se místo trenéra HABS stabilizovalo a po předešlých, na můj vkus nesmyslných vyhazovech kvalitních trenérů Therien,Vignault,Julien/ostatně svojí kvalitu potvrzují ve svých současných klubech/ se v Canadiens konečně uchytil trenér,který má důvěru i vedení. :thumbsup:
Nejsem totiž příznivec překotných vyhazovů trenérů,zvláště pokud jde o chlapy,kteří se v této branži pohybují od mládežnického hokeje po dospělé několik let a mají s touto zodpovědnou prací značné zkušenosti.Tim líp,pokud také trenér sám solidně hokej hrál.
Guy sice nepatří k nejzkušenějším,ale prokazuje schopnost učit se novým trendům a přizpůsobit taktiku mužstva k jeho vlastním možnostem a soupeři.V kabině si s hráči rozumí a dokázal si získat respekt i u takových hráčů,jako je Alexej Kovaljov a přimět ho k lepším výkonům.Nevadí mu práce s mladýmí hokejisty a posunul mužstvo proti předloňsku zase o krok dopředu!!!!

Zrovna teď si možná mne Guy hlavu co s Maxem Paciorettym :sad2: Montreal NHL nebo Hamilton AHL?

Na webu HABS již poněkolikáté chválí devatenáctileté křídlo Maxe Paciorettyho
http://canadiens.nhl.com/team/app/?serv ... eid=384665
a zamýšlí se,jestli se ve své první nováčkovské sezóně dostane z přípravného campu do sestavy Canadiens.
Předním se to povedlo z našich současných hráčů G.Latendresse,Beginovi,Hamrlíkovi,Kovaljovovi Tanqueyovi,Dandenaultovi a Briseboisovi,samozřejmě vždy v klubech v kterých v té době působili.
Max Pacioretty je k tomu velice blízko,aby se k HABS natrvalo přesunul.Moc s ním byli spokojeni v přípravě,ve spolupráci s Robertem Langem a Alexejem Kovaljovem mile překvapil!!!
:(Poslední přípravný zápas Canadiens - Wild 0 -3
V naší brance chytal Price a Gáborík mu dal hned v první třetině gól.
V silné sestavě,v které krom obránce O´Byrneho a bitkaře Laraquye hráli všichni, jsme si nedokázali poradit s Minnesotou. A co víc,nedokázali jsme jim dát ani gól.Blamáž před sezónou!!!
Přestože přípravu před sezonou Guy hodnotí positivně, toto poslední utkání před ostrým startem mě dost zklamalo. :thumbsdown:
Jinak včera byli ze sestavy HABS přeřazeni do Hamiltonu,Brankář Marc Denis,obránce Yannick Weber a nakonec i mnou opěvovaný útočník Max Pacioretty.Škoda,že Guy nenašel odvahu a v mužstvu šikovného mladíčka nenechat!!!!
V mužstvu zůstalo 26 hráčů - 2 brankáři,10 obránců a 14 útočníků
Z toho čtyři hráči jsou zranění.Francis Bouillon,Mathieu Carle,Alex Henry a Georges Laraque jsou na marodce!!
:)Příprava skončila a čeká na ostro Buffalo Sabres
Jsem docela zvědavý s jakou sestavou Guy nastoupí.Osobně se domnívám,že se to bude v průběhu soutěže ještě měnit i s ohledem na drobná zranění.Laraquye a Bouillon mají potíže s třísly,také Carle po zákroku Tomáše Kopeckého není v pořádku.Zřejmě otřes mozku.Ale ten by stejně s největší pravděpodobností nenastoupil
Zkusím tipnout svou sestavu pro první zápas,ale je možné,že to bude jinak.

Brankář
V brance bude Price.Krýt záda bude mu Jarda Halák.Tady to je úplně jasné!!!

Obrana
Komisarek - Markov
Brisebois/O´Byrne/ - Hamrlík
Bouillon/Dandenault/ - Gorges
Očekávám,že Bouillonovi třísla se dají do pořádku.Jinak by musel nastoupit Dandenault.Černý Petr zbyde asi na O´Byrneho,ačko-li bych ho v obraně radši viděl než Briseboise.

Útočníci - vypadá to podle přípravy,že je tendence three amigos s příchodem Roberta Langa roztrhnout.Alespoň v přípravě toho spolu moc nenahráli.V přípravě se vedle Langa a Kovaljova hráči na křídle obvykle točili.Mimo jiné vedle nich hrál Max Pacioretty,A.Kosticyn a taky Latendresse.Osobně bych tam nejraději viděl mladíka Paciorettyho,ale ten už je v Hamiltonu,tak to zbyde na Latendresse.Existuje,ale varianta,že si prohodí místo s A.Kosticynem,což je pravděpodobnější.
Latendresse - Lang - Kovaljov
A.Kosticyn - Plekanec - S.Kosticyn
Tanquye - Koivu - Higgins
Lapierre - Begin - Kostopoulos/bude-li zdráv,vystrnadí ze sestavy Kostopoulose Laraquye/
Místo Begina může hrát centra Chipchura a byl jsem docela překvapen kolik fanoušků HABS ho do sestavy tlačí.Begin je ovšem oblíbenec vedení a trenéra Carbonneau a tak to zůstane při starém a černého žolíka si odnese Chipchura a nebude hrát.Tvrdý,ale slušný Lapierre by měl zůstat.
Dnes proti Buffalu chyta Carey a zajtra by mal nastupit proti Torontu Jaro.....
:( Zápas jsem bohužel neviděl,protože mámě začala krvácet otevřená noha po zpackané operaci/žíly/ a museli jsme v noci akutně do nemocnice.
Bohužel jsme remízový zápas po penaltách se Sabres nakonec prohráli.Náš gól dala nová posila Robert Lang.Tak to je dobře,že se hned střelecky chytil!!
Škoda,proti Torontu to musíme napravit!!!!!
http://www.nhlpro.cz/clanek/12923-kotal ... -do-sezony
predpokladana remizka :) ktoru som potvrdil aj v KTLKe :) Carey zachytal spolahlivo (36/35) co mu vynieslo titul :winner3: hviezda duelu
ObrázekObrázek
na strane druhej, sable budu najmä v domacom prostredi riadne kusat
Obrázek
Obrázek
a bude to u nich viac ako narocne, cize s bodom môzu byt hraci Habs docela spokojni
Obrázek
Habs rozstrielali Toronto.najma tie presilovky boli super zahrane...Jaro podal tiez super vykon....
Očekával jsem, že hráči TOR budou po vítěztví v Detroitu v euforii a Habs pořádně zatopí! :thumbsdown:
:) Tak sezónu jsme rozjeli parádně a dnes v noci se nám povedlo zdolat Grétzkyho Phoenix. :clap: :yahoo: :clap: Čili soupeře s kterým se tak často nepotkáme a který proti minulým letům zvýšil svojí kvalitu.Včera nás potrápil, a přestože od úvodních minut jsme měli převahu na svých hokejkách, byl víc než důstojný soupeř.
Povedla se nám především první první třetina zápasu,kdy jsme se natlačili Koivovou pětkou před Bryzgalova a po spolupráci celé útočné trojice Koivu adresoval zpoza branky přihrávku nekrytému Tanguayeovi a bylo 1-0 :clap: :clap: .Za pět minut udeřilo podruhé.To jsme opět zamkli kojoty před vlastní branku a po ideální přihrávce Markova pálil z úhlu do odkryté branky sám kapitán Koivu 2-0 :clap: :clap: .Také hosté měli několik rychlých přečíslení naší obrany,ale Price se vyznamenal a nebezpečné situace s přehledem vyřešil :thumbsup:
Ve druhé třetině naše ofenzíva pokračovala.Bohužel jsme hned v úvodu ztratili A.Kosticyna,kterého hlavou narazil Sauer na mantinel. :thumbsdown: S podezřením otřesu mozku odešel do kabiny a už se dokonce zápasu na ledě neoběvil. :?
Bell Centre volala po odvetě a Laraqueho nabídku na čestný souboj hostující Sauer raději odmítl a tak si ho podal Tom Kostopoulos.Podle mě na body bitku Tom vyhrál. :box:
Další gól na sebe nechal čekat do druhé poloviny druhé třetiny.Opět Koivova pětka se dostala do útočného pásma a její vedoucí kapitán Koivu po objetí Bryzgalovovi branky chytrou zadovkou našel najíždějícího nekrytého Tanquye a ten pohotově...3-0. :clap: A znovu se na ledě jiskřilo a především hosté se nechávali zbytečně vylučovat.Při Jokinenově vyloučení opět udeřilo. Po naší nenápadné kombinační akci se dostal před brankou k puku Robert Lang a pohotově Bryzgalova prostřelil!!! :clap: :clap: 4-0.
Závěr třetiny zpestřila další bitka mezi Laraquye a hostujícím Fedorukem.Georghes byl natlačený o mantinel,ale souboj ustál a pak po několika úderech praštil s Fedorukem definitivně o led.Odplata byla dokonána!!! :box:
V poslední třetině byli o něco málo aktinější hosté a také se jim podařilo vstřelil jeden korigující gól.Autorem byl po skrumáži před Pricem Shane Doan 4-1.
Líbil se mi výkon Tanquye a Koiva.Oba s Latendressem byli vyhlášeni hvězdami utkání!!!Výborně chytal Carey Price,podle mě další hvězda utkání.Líbili se mi Markov a Hamrlík.
Za svým očekáváním je zatím hra Tomáše Plekance,který je jaksi v útlumu.Snad se to zlepší!!!

Naše sestava se měnila v minulých zápasech zápas od zápasu.Podle toho jak se uzdravoval Laraquye a marodí Bouillon a Higgins.Její současná podoba je následující a předpokládám,že se už nebude příliš měnit ani v dalších zápasech pouze jí doplní marodi!!!

Brankáři

V brance podle očekávání chytá naše jednička Carey Price.Ale už proti Torontu chytala i skvěle naše dvojka Jarda Halák.Chtělo by to,aby zase dostal příležitost!!!! :good:
Mladý golman Price chytá dobře,přestože v minulém zápase proti medvědům chyboval - špatně rozehrál a zbytečně jsme inkasovali vyrovnání,což napravil později o penaltách
Občas nějakou chybu Carey vyrobí,ale vcelku mu můžu vyjádřit velkou spokojenost!!!! :clap: :thumbsup: :clap:Zatim si vede výborně!!!!

Obrana se potýká se zraněním Bouillona,který nehraje a vede si vcelku spolehlivě. I když,především první obrana v předešlých zápasech párkrát propadla.Líbí se mi Roman Hamrlík,který několikrát dokázal,že si dovede najet moderně před branku a zavěsit.Zvláště v přesilovkách je jeho přítomnost znát!!!!! :thumbsup: Nad poměry si vede slušně veterán Brisebois,který zatim hraje letos v pohodě!!! :thumbsup:
Carbonneau musí v obraně poněkud improvizovat .Zatím se to povětšinou odehrálo v tomto složení

Komisarek - Markov
O´Byrne - Hamrlík
Brisebois - Gorges

V útoku na začátku soutěže nastupoval Higgins vedle Tanquye a Koiva.Teď při jeho zranění třísel na jeho místě alternuje Latendresse a vůbec si nevede špatně. :thumbsup:
Proti kojotům vypadl ze sestavy Begin,který hrál v minulých utkání ve čtvrém útoku.Lang chodí vypomáhat na přesilovky a jsem zatím strašně moc spokojený jak si u nás vede.Jen tak dál Roberte :thumbsup:
Univerzálnost prokazuje Dandenault a musim říct,že se ve čtvrtém útoku neztratil a to především díky nesmírně důrazné hře centra checkingl ine Lapierra.Ten už v každém zápase odvádí svůj kvalitní standart a má opravdu fazonu.Alespoň mě se jeho důraz líbí :thumbsup:
Také posila s č.13 na dresu Tanquye se lepší v každým zápase.Teď proti kojotům spolu s Koivem byli naši jednoznačně nejlepší útočníci.Vůbec,tato řada si opravdu sedla a působí dojmem jakoby spolu hráli odjakživa. Rozhodně zatím odvádí v průběhu sezóny lepší výkony,než Plekancova řada,kde se především Tomášovi příliš nedaří a Alexej Kovaljov to hraje někdy příliš na sebe.Chce to vrátit se zase k souhře!!!! :good:
Moc se mi líbí Koivova řada. :good: :clap: :good:

Tanquye - Koivu - Latendresse
A.Kosticyn - Plekanec - Kovaljov
S.Kosticyn - Lang - Kostopoulos
Laraquye - Lapierre - Dandenault

Další zápas je s Pantery s Floridy,což je taktéž přijatelný soupeř a věřim,že ho porazíme!!!
Držim palce HABS !!!!!!!!!!! :clap: :clap: :clap:

Poslední info je o naší farmě v Hamiltonu.I tady skáču dva metry vysoko,protože naše farma Hamilton Bulldogs si vede opravdu výborně!!!!! :clap: :clap: :clap:

Hamilton - Manitoba 3-1 a 5-3
Hamilton - Hartford 2 -0
Hamilton - Norfolk 6-3

Potěšitelné je,že branku buldoků hájí odepisovaný Denis a vede si zatím velice úspěšně.Ve 4 zápasech 7 gólů ,což není mnoho a zatím obstál.Snad mu to vydrží!!!! :roll:
Habs sa vezu na vitaznej vlnke, 5-0-1 :roll: perfektne vykony predvadzaju obaja brankari :thumbsup:

hajlajty z nocneho zapasu; hned v uvode exceluje Jaroslav
[nhltv]20082009,2,80[/nhltv]
:) Zaplať pánbůh za vítězství. :clap: :clap: :clap: Ale Florida v první třetně byla rozhodně lepší a zřejmě i po celý zápas!!!Zachránil nás Jarda Halák!!!
Jen pro zajímavost naše sestava :
V brance Halák
obrana
Komisarek - Markov
O´Byrne - Hamrlík
Brisebois - Gorges
Útok
Tanquye - Koivu- Latendresse
S.Kosticyn - Plekanec - Kovaljov
Chipchura/povolaný z Hamiltonu/ - Lang - Kostopoulos
Dandenault - Lapierre - Bouillon /vracející se z marodky/

Máme několik zraněných.Uzdravil se obránce Bouillon a hned si šel zabruslit do útoku :o Z minulého zápasu máme otřeseného A.Kosticyna,nehrál ještě Higgins/měl by snad být už v pořádku,zřejmě dohání kondici/
Do zápasu opět nezasáhl bitkař Laraque/že by zase třísla?/.
A pro mě z neznámého důvodu nehraje Begin.Měl jsem zato že je v pořádku!!Nebo i on má zdravotní problémy?Nechápu proč Guy ho nestaví :eek2:

Ohlasy po utkání:
Saku Koivu (kapitán Montrealu): “Dneska nás soupeř přehrál, to se musí přiznat. Bez Halákových zákroků a jeho skvělé hry by to byl dlouhý večer.”

Tomáš Vokoun (brankář Floridy): “Víme, že se můžeme měřit s kýmkoliv. Dneska jsme mohli zvítězit. Povedlo se to soupeři, ale utkání bylo otevřené až do závěru třetí třetiny. Každý z nás zahrál skvěle a pokud budeme hrát takhle, dočkáme se mnoha vítězství.”NHL.cz

http://www.nhl.cz/index.php?lng=CZ&shor ... iew=clanek
Carey Price sa trapi s chripkou.....Jaro by mal zajtra chytat....habs si sprijemnili trening....

http://www.nhl.cz/index.php?lng=C&short ... iew=clanek
:)Ano,chřipkou trápícího Price na treningu vystřídala olympijská vítězka Kim St-Pierre.
http://www.habsczech.com/index.php?file ... 1224853810

Na tomto odkaze ji najdete vyfocenu.http://habsinsideout.com/photos
Je tam i bez masky v pokleku .Mladé hezké děvče :)
:thumbsup: Ale holku hoši chválí a určitě pro ni samotnou to musel být zážitek zatrénovat si s HABS a pro kluky milé zpestření treningu.Dobrý nápad má ten Melason. :taptap:
NE,neptejte se mě kdy nastoupí za HABS.Asi nikdy!!!!! :thumbsdown: Ostaně já jsem jeden z těch fandů,který pronikaní žen do mužských soutěží odmítá!!!Vyjímka je u soutěží,kde to nevadí.Příklad - motorismus - Danica Patrick!!! :good:
Rád se na sportující ženy koukám a obdivuji je,ale tvrdim,že se mají utkávat sobě rovnému - tedy zase ženě.A tak to platí i u mužů!!!!!
Nestál bych o to,aby jí třeba i nechtěně,něco ti raplové udělali!!!!
"Neboli sme zainteresovaní do ničoho ohľadom Mariána Gáboríka," povedal Bob Gainey. Canadiens mali údajne ponúkať za Gáboríka útočníka Chrisa Higginsa. Ten však prípadnú výmenu tiež zatiaľ popiera. "Už som niekoľkokrát povedal, že všetko sú iba špekulácie. Nie je to téma, ktorá by sa ma teraz týkala," uviedol pre Montreal Gazette Higgins.
s odretymi usami, ale predsa; rozhodujuci sn premenil kapitan domaceho timu Koivu (v branke domacich Price 2/33)
Obrázek
Obrázek
Proti Isles by mal chytat Danis..... :?: :!: Wow!!!
:o no do prdele, iny obrat sa podaril Habs v zaverecnej tretine :roll:

4:1 - 36:43 - F.Nielsen (S.Bergenheim, R.Park)
4:2 - 47:48 - T. PLEKANEC (A.Kovalev, A.Markov)
4:3 - 49:55 - T. PLEKANEC (A.Kostitsyn, A.Kovalev)
4:4 - 54:06 - C.Higgins (S.Koivu)
4:5 - 55:19 - A.Kovalev (A.Markov, T. PLEKANEC)

Toronto sa taky tak cinilo :roll: :roll:
:) Supeer,vítězství je naše!!!! :clap: :clap: :clap:
Tentokrát jsem se nechal nachytat a za stavu 3-1 pro domácí jsem šel spát.A to jsme ještě prohrávali 4-1.Kdoby to byl řekl,že v poslední třetině bude takový mohutný obrat a zlepšíme hru o 180 stupňů!!!! Do té doby jsme hráli podprůměrně a rozhodě aktivnější byli domací.Před Pricem to několirát vřelo o bylo otázkou,kdy tam něco spadne!!!!Přitom to začalo docela dobře!!!Plekanec zatáhl puk po křídle před Danisovu brankou a našel najíždějícího Kovaljova,který se nemýlil 1-0.Jenže pak si začala vybírat dovolenou naše obrana!!Snažila se podporovat útok,ale ztrácela při rozehrávce puky a byly z toho ošemetné situace!!!První gól nám dal samozřejmě od modré v přesilovce exmontrealský Streit a ten druhý přes našeho pozadu bruslícího obránce O´Byrnea newyorský Sim.Price zřejmě přes O´Byrneho puk neviděl a pozdě reagoval.Carey ovšem chytal dobře a řešil další závary,které volally brankou.Kritiku si zaslouží obrana,která byla nedůsledná!!!!Navíc v první třetině neproměnil nájezd na Danise kapitán Koivu a tak jsme prohrávali!!! Naše mužstvo se trápilo.Zpestření pouze přinesla rvačka na začátku druhé třetiny Laraquea s Fritzem,kterou náš mohutný strážce zcela bezpečně vyhrál.Což nám bylo houby platné,protože již v tu dobu za zdržování hry seděl Tanquye a po na branku Weighta šťastně tečoval Guerin 3-1.A měl jsem po náladě.
No nakonec to dobře dopadlo,v poslední třetině nastartovali Plekanec a Kovaljov nevídaný obrat a nakonec jsme vyhráli 4-5!!!!! :clap: :clap: :clap:
Koukal jsem na highlighty.Zvlášte ten gól Tomáše Plekance na 3-4,kdy skvěle puk zatáhl do třetiny Andrej Kosticyn, nahrál volnému Plekancovi do pohybu a ten z první trefil, byl skutečně nádherný!!Takhle si představuju efektivní kombinaci!!!!
Opravdu Three amigos chválim!!!!A lze říci,že tento zápas nám z velké části nakonec vyhráli!!!!!Obrana se tentokrát příliš nevyznamenala,alespoň podle toho co jsem viděl.Zvláště Roman Hamrlík s O´Byrnem tentoktát chybovali a ani Komisárek nebyl tak důsledný jako jindy.Zatím nejstabilněji hraje třetí obrana Gorges a Bouillon.Líbila se mi Koivova řada,kde Latendresseho nahradil Higgins a bylo to hodně znát i když právě oni na začátku utkání měli před svou brankou problémy!!!!Přestože tentokrát nedali gól Koivu s Tanquyem,jak se spolu doplňují se mi líbí!!!Naopak vytrácí se ze hry Sergej Kosticyn,který až příliš často drží kotouč pro sebe!!!
cepi: Včera asi bola taká sobota na obraty. Podobné niečo sa podarilo aj Torontu, ako Montrealu. Toronto prehrávalo po 50 minútach 0:2 a vyhralo 5:2. :o
12:36 John Mitchell
14:02 Jason Blake
14:54 Pavel Kubina
16:06 John Mitchell
17:57 Dominic Moore
:) Hraje nám dobře i farma v Hamiltonu.Z posledních pěti utkání pouze s Quad City prohráli

Hamilton Bulldogs - Quad City 0 - 2
Hamilton Bulldogs - Hershey Bears 6 - 0
Hamilton Bulldogs - Lake Erie Monster 3 -2
Rochester Americans - Hamilton Bulldogs 3 - 5
Toronto Marlies - Hamilton Bulldogs 1 - 2 po nájezdech.Rozhodující nájezd proměnil mladík Max Pacioretty.
K mému překvapení si velmi dobře vede golman Marc Denis v brance buldoků.Zatim se drží s průměrem 1,84 a vysokou 94,5% úspěšností zásahů!!!
Mužstvo opustil obránce Pavel Valentěnko a přesunul se do Ruska

Pavel Valentěnko byl suspendován Montreal Canadiens za to, že nedodržel vstupní nováčkovský kontrakt a podepsal smlouvu s Dynamem Moskva. Canadiens odmítli cokoli dalšího komentovat, ale jejich mluvčí uvedl, že klub podá stížnost k IIHF. NHLpro.cz
:good: Zatim vynikající :clap: :clap: :clap:
:(Tak bohužel s Columbusem nám to zase nevyšlo. :thumbsdown: Zápas se mi přiliš nelíbil je vidět,že nějak nám modrokabátníci nesedí.Loni jsme s nimi taky prohráli 0-3.
http://www.nhl.cz/index.php?lng=CZ&shor ... iew=clanek
Zápas neměl z naší strany patřičné tempo a i když jsme soupeře nakonec přestříleli,po většinou to byly střely málo nebezpečné.Navíc Mason chytal spolehlivě a co prošlo likvidoval.Po úvodním gólu Columbusu v naší síti jsme sice kabátníky v první třetině přetlačili,což vedlo k vyrovnávací brance v přesilovce Tanquyem.Bohužel nic dalšího se už neujalo!!!Naopak i my jsme mohli asi ve dvou případech inkasovat.Viz Voráčkův neuznaný gól a skrumáž před Halákem zavánějící gólem.Přesto první třetina byla z naší strany nejpovedenější!!! :thumbsup:
Od druhé třetiny jsme začali faulovat a hráli v útlumu.Hra se zcela vyrovnala a mírně navrch měl díky přesilovkám soupeř.Obrana hrála spolehlivě a také Jarda Halák byl v pohodě.Nutno ale říci,že Columbus nějakou smrtící šanci neměl a v přesilovkách jsou jeho útočníci docela bezzubí.Po druhé třetině jsme odcházeli do šaten,za remízového stavu,což bylo po pravdě řečeno spravedlivé vyjádření sil na ledě.
Vše poté vygradovalo v poslední třetině,kdy jsme během třiceti vteřin dvakrát rychle za sebou inkasovali.Při Methotově druhém gólu neměl čisté svědomí Halák,který se včas nepřesunul k tyči a inkasoval z úhlu ze střední vzdálenosti!!To by měl mít,přestože ta rána byla prudká :thumbsdown:
V závěrečném tlaku před Masonem se nám sice povedlo ze schrumáže S.Kosticynem vyrovnat,což v této době byl dar z nebes!!!! :thumbsup:
V prodloužení jsme toho už moc nevymysleli.Navíc Tomáš Plekanec svým zbytečným hákováním nás poslal do třech a byli jsme rádi,že je konec zápasu.
Penalty jsou loterie!!!Tanquey a A.Kosticyn tentokrát nic nevymysleli a Mason je bez problému vychytal.Columbus bere druhý bodl my jsme utřeli nos!!!
Uznávám,ale že na penaltách byli soupeři skvělí.Brassardův blafák/skvěle zahraná penalta/ a Modinova umístěná rána našli bezpečně svůj cíl a Halák neměl sebemenší nárok.
Zde kritizuju našeho trenéra Carbonnneau,protože měl poslat na penalty Carey Price.V této herní činnosti je jednoznačně lepší než Halák.Jarda nájezdy neumí,což bylo vidět zvláště při první penaltě,kdy si ho Brassard položil a dělal si s ním co chtěl a efektně zakončil.Modin nic nevymýšlel a prudkou střelou zkrátka trefil!!!To by zřejmě nekryl ani lepší brankář!!!

A ještě jednou krátce k Jardovi.Halák si neumí na nájezdy pořádně vyjet a vlastním tělem ze strany na stranu rozpohybovat pohyb útočnika tak,aby byl nucen zakončovat jak si Jarda sám přeje a měl tak větší šance,že puk chytí!!!.Toť můj dlouhodobější pohled na tohoto jinak výborného slovenského brankáře!!!V nájezdech má určitě rezervy!!! :yes:
Dnes derby s Torontem.Doufám,že konečně vyhrajeme!!!!!
5182 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2023 VEGAS GOLDEN KNIGHTS