Tak sezónu jsme rozjeli parádně a dnes v noci se nám povedlo zdolat Grétzkyho Phoenix.

Čili soupeře s kterým se tak často nepotkáme a který proti minulým letům zvýšil svojí kvalitu.Včera nás potrápil, a přestože od úvodních minut jsme měli převahu na svých hokejkách, byl víc než důstojný soupeř.
Povedla se nám především první první třetina zápasu,kdy jsme se natlačili Koivovou pětkou před Bryzgalova a po spolupráci celé útočné trojice Koivu adresoval zpoza branky přihrávku nekrytému Tanguayeovi a bylo 1-0

.Za pět minut udeřilo podruhé.To jsme opět zamkli kojoty před vlastní branku a po ideální přihrávce Markova pálil z úhlu do odkryté branky sám kapitán Koivu 2-0

.Také hosté měli několik rychlých přečíslení naší obrany,ale Price se vyznamenal a nebezpečné situace s přehledem vyřešil
Ve druhé třetině naše ofenzíva pokračovala.Bohužel jsme hned v úvodu ztratili A.Kosticyna,kterého hlavou narazil Sauer na mantinel.

S podezřením otřesu mozku odešel do kabiny a už se dokonce zápasu na ledě neoběvil.
Bell Centre volala po odvetě a Laraqueho nabídku na čestný souboj hostující Sauer raději odmítl a tak si ho podal Tom Kostopoulos.Podle mě na body bitku Tom vyhrál.
Další gól na sebe nechal čekat do druhé poloviny druhé třetiny.Opět Koivova pětka se dostala do útočného pásma a její vedoucí kapitán Koivu po objetí Bryzgalovovi branky chytrou zadovkou našel najíždějícího nekrytého Tanquye a ten pohotově...3-0.

A znovu se na ledě jiskřilo a především hosté se nechávali zbytečně vylučovat.Při Jokinenově vyloučení opět udeřilo. Po naší nenápadné kombinační akci se dostal před brankou k puku Robert Lang a pohotově Bryzgalova prostřelil!!!

4-0.
Závěr třetiny zpestřila další bitka mezi Laraquye a hostujícím Fedorukem.Georghes byl natlačený o mantinel,ale souboj ustál a pak po několika úderech praštil s Fedorukem definitivně o led.Odplata byla dokonána!!!
V poslední třetině byli o něco málo aktinější hosté a také se jim podařilo vstřelil jeden korigující gól.Autorem byl po skrumáži před Pricem Shane Doan 4-1.
Líbil se mi výkon Tanquye a Koiva.Oba s Latendressem byli vyhlášeni hvězdami utkání!!!Výborně chytal Carey Price,podle mě další hvězda utkání.Líbili se mi Markov a Hamrlík.
Za svým očekáváním je zatím hra Tomáše Plekance,který je jaksi v útlumu.Snad se to zlepší!!!
Naše sestava se měnila v minulých zápasech zápas od zápasu.Podle toho jak se uzdravoval Laraquye a marodí Bouillon a Higgins.Její současná podoba je následující a předpokládám,že se už nebude příliš měnit ani v dalších zápasech pouze jí doplní marodi!!!
Brankáři
V brance podle očekávání chytá naše jednička Carey Price.Ale už proti Torontu chytala i skvěle naše dvojka Jarda Halák.Chtělo by to,aby zase dostal příležitost!!!!
Mladý golman Price chytá dobře,přestože v minulém zápase proti medvědům chyboval - špatně rozehrál a zbytečně jsme inkasovali vyrovnání,což napravil později o penaltách
Občas nějakou chybu Carey vyrobí,ale vcelku mu můžu vyjádřit velkou spokojenost!!!!

Zatim si vede výborně!!!!
Obrana se potýká se zraněním Bouillona,který nehraje a vede si vcelku spolehlivě. I když,především první obrana v předešlých zápasech párkrát propadla.Líbí se mi Roman Hamrlík,který několikrát dokázal,že si dovede najet moderně před branku a zavěsit.Zvláště v přesilovkách je jeho přítomnost znát!!!!!

Nad poměry si vede slušně veterán Brisebois,který zatim hraje letos v pohodě!!!
Carbonneau musí v obraně poněkud improvizovat .Zatím se to povětšinou odehrálo v tomto složení
Komisarek - Markov
O´Byrne - Hamrlík
Brisebois - Gorges
V útoku na začátku soutěže nastupoval Higgins vedle Tanquye a Koiva.Teď při jeho zranění třísel na jeho místě alternuje Latendresse a vůbec si nevede špatně.
Proti kojotům vypadl ze sestavy Begin,který hrál v minulých utkání ve čtvrém útoku.Lang chodí vypomáhat na přesilovky a jsem zatím strašně moc spokojený jak si u nás vede.Jen tak dál Roberte

Univerzálnost prokazuje Dandenault a musim říct,že se ve čtvrtém útoku neztratil a to především díky nesmírně důrazné hře centra checkingl ine Lapierra.Ten už v každém zápase odvádí svůj kvalitní standart a má opravdu fazonu.Alespoň mě se jeho důraz líbí
Také posila s č.13 na dresu Tanquye se lepší v každým zápase.Teď proti kojotům spolu s Koivem byli naši jednoznačně nejlepší útočníci.Vůbec,tato řada si opravdu sedla a působí dojmem jakoby spolu hráli odjakživa. Rozhodně zatím odvádí v průběhu sezóny lepší výkony,než Plekancova řada,kde se především Tomášovi příliš nedaří a Alexej Kovaljov to hraje někdy příliš na sebe.Chce to vrátit se zase k souhře!!!!
Moc se mi líbí Koivova řada.
Tanquye - Koivu - Latendresse
A.Kosticyn - Plekanec - Kovaljov
S.Kosticyn - Lang - Kostopoulos
Laraquye - Lapierre - Dandenault
Další zápas je s Pantery s Floridy,což je taktéž přijatelný soupeř a věřim,že ho porazíme!!!
Držim palce HABS !!!!!!!!!!!
Poslední info je o naší farmě v Hamiltonu.I tady skáču dva metry vysoko,protože naše farma Hamilton Bulldogs si vede opravdu výborně!!!!!
Hamilton - Manitoba 3-1 a 5-3
Hamilton - Hartford 2 -0
Hamilton - Norfolk 6-3
Potěšitelné je,že branku buldoků hájí odepisovaný Denis a vede si zatím velice úspěšně.Ve 4 zápasech 7 gólů ,což není mnoho a zatím obstál.Snad mu to vydrží!!!!