Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

MONTREAL CANADIENS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

:) Tak to jsme si špatně rozuměli.Já myslel,že máš na mysli staršího Latendresse Oliveira.Guillaumo Latendresse samozřejmě v mužstvu je a myslim,že jsi trefila i správně třetí řadu,ve které by tak mohl zhruba nastupovat!!
Laraque - Lapierre - Latendresse.
Jo,to by šlo!!Taky někam se musí vejít mladší S.Kosticyn.Počítám,že v této řadě bude alternovat za někoho z obou křídel.Buď místo Laraque nebo Latendresse, jako rozehrávač akcí.Na to má Sergej nos.Dokonce i centra je schopen hrát,s tím ale moc nepočítám!!!
Guillaumo Latendresse je spíš silový útočník,jehož práce je chodit před branku na clonění, dorážku ,případně odstavení soupeře.Na můj vkus se zatim moc neprosadil střelecky,ale to snad se zkušenostmi přijde!!
Pokud se nám vyhnou zranění,tak lze říct,že máme kádr docela nabitý.
Je z čeho vybírat!!!!!! :thumbsup:
:) Montreal podepsal roční dvoucestnou smlouvu s Chadem Andersonem. Šestadvacetiletý obránce zatím sledoval NHL jen zpovzdálí, loni odehrál 55 zápasů za farmu Philadelphie v AHL.nhl.cz

Tak daší nová posila pro farmu buldoků v Hamiltonu.To už je šestnáctý obránce, jestli dobře počítám.
Shawn Belle,Mathieu Carle,David,Fischer,Alex Henry,Scott Kishel,Konstantin Kornějev,Ryan McDonagh,Phillipe Paquet,Greg Pateryn,Joe Stejskal,P.K.Subban,Nichlas Torp,Pavel Valentěnko,Yanick Weber,Alexej Jemelin
Konkurence obránců na farmě je obrovská a vybojovat místo v AHL nebude vůbec snadné!!!!
:) Na Nhl.cz vyšel hezký článek ,,Price se nemůže dočkat nové sezóny",Článek jistě jste četli,ale i tak :
http://www.nhl.cz/index.php?lng=CZ&shor ... iew=clanek

Otec Carey Price mluví o svém synovi,o mužstvu Canadiens,ale také vzpomíná na Careyho bývalého parťáka Christobala Hueta.

Samozřejmě i Priceho otec spolu s námi bude zvědavý, jak si Carey v příští sezóně povede a je plný očekávání jako my.Doufám,že také Carey nás svou výkonností nezklame a dovede nás hodně vysoko!!! :thumbsup:
Držim palce!!!! :clap: :clap: :clap:
:)Montreal podepsal základní nováčkovskou smlouvu na tři roky s obráncem Yannickem Weberem, kterého draftoval loni ve třetím kole. Kapitán švýcarské juniorské reprezentace působil v zámoří už poslední dvě sezóny, v dresu Kitchener Rangers v OHL.NHL.cz

http://canadiens.nhl.com/team/app/?serv ... eid=379601

Se švýcary máme dobré zkušenosti viz,Streit.V současné době je Yannick napsán na soupisce Hamiltonu Bulldogs,ovšem je tam takový přetlak obránců,že je otázkou, jestli po přípravném campu na farmě vůbec vydrží.
Osobně bych to viděl ještě rok v jiné nižší soutěži.Možná pro hokejový růst by se hodila nějaká větší změna.Ale bylo by dobré aby si hokejově polepšil a hrál kvalitní soutěž.Vzhledem k tomu,že nemám velký přehled o kvalitách jednotlivých zámořských soutěží,zkusil bych navrhnout místo OHL jinou soutěž!!!Co třeba nezkusit soutěž ECHL a mužstvo Cincinnati Cyclones.Byl by to krok zpátky? .
:) Na NHL,cz vyšel velmi pěkný článek o naší letní posile,montrealském rodáku Georges Laraque
http://www.nhl.cz/index.php?lng=C&short ... iew=clanek
:) Jeho letní rozhodování podle jeho slov nebylo jednoduché,protože se usadil už v Edmontonu,o všem rozhodla rodina :
Otec žije v Edmontonu, matka v Montrealu. Naléhala na mě, abych se vrátil domů. Bylo by fantastické vrátit se zpět do Edmontonu. Vzhledem k tomu, že tu bydlím, bych to měl jednodušší. Rozhodování bylo velmi složité, nebýt maminky, asi bych zůstal,” přiznává Laraque nezanedbatelný vliv rodiny na konečné resumé.NHL.cz

:) Přednost rodině mu umožnila vzpomenout na dětství,kdy miloval náš klub :
Až Laraque poprvé oblékne klasické červenomodré barvy, určitě zavzpomíná na dětství, kdy mu na stěně visely plakáty montrealských hvězd. “Vzpomínám si na všechny ty vyhrané Stanley Cupy. Každý kluk běhal po ulici v dresu Habs. Pořád mi to přijde neskutečné. Asi budu zažívat zvláštní pocity, až začne tréninkový kemp a já se prvně obléknu do jejich dresu,” běhá zkušenému borci mráz po zádech při pomyšlení na start nové sezónyNHL.cz

:) Tvrdí,že Montreal stále považuje za svůj domov a rád se domů vrací.Podle hesla,,Všude dobře doma nejlíp!!!!! :
“Bydlel jsem v Edmontonu a Montreal jsem skoro nenavštěvoval, ani přes léto. Ale pořád se tam cítím jako doma a mám tam celou rodinu včetně bratranců a sestřenic, takže to bude příjemné se vrátit,” dodává.NHL.cz

:) Vyjádřil se k němu i GM Bob Gainey :
Hledali jsme někoho typově vhodného pro líté boje v play off. Jemu podobný hráč nám letos v sérii s Philadelphií hodně chyběl. Georges patří v tomto směru k absolutní špičce,” vysvětloval začátkem července šéf Habs Bob Gainey. “Se svou robustní postavou patří mezi fyzicky hodně zdatné hokejisty, kteří se ale umí zapojit do hry. Své minuty si odehraje a dodá našim hochům větší sebedůvěru i prostor na ledě.”NHL.cz

:) A vyjádřim se k němu také já :
Jsem velmi rád,že Georges bude součástí našeho týmu.Zaprvé hodnotim jeho fyzickou hru do těla a také v něm spatřuji osobu strážce,který nikomu nedovolí,aby se nám něco zlého stalo.Jsem opravdu rád,že přichází hokejista,který není jenom bitkař,ale také platný hráč v poli.To vážně cenim,protože NE vždy je to v klubech pravidlem a na nějakého raubíře,který se jenom pere a mnohdy zbytečně oslabuje své mužstvo, nejsem vůbec zvědavý.Pokud bude Georgesovi sloužit zdraví,domnívám se,že s ním můžeme pomýšlet na nejvyšší cíle a to i ten nejvyšší!!!!
spomeniem montry len to, co som pred casom vytukal na jeho adresu
cepi píše:neni o com, taky :box: typek Vam v time sakramentsky chybal a George je ina :box: skola, no vie to aj s hokejkou no :) mimochodom, tady je jeho ofic. stranka http://www.georgeslaraque.com/
inak uz sa neviem dockat nasho 1 vzaj.suboja, kde by som si vsadil, ze medzi vasim Georgem a nasim Milanom Lucicom sa odohra :box: vymena fuu, to bude husty :good:
:) To se zatřese Bell Centre 4.12. :D Dělám si legraci,ale bude to velké!!
V každým případě na oslavy vychází podle termínu jeden z klubů zakládající six šestky.Možná to byl i záměr Gary Bettmana nebo Boba Gaineyho,aby to za americkou stranu byly zrovna Rangers,kdo ví ?
V každým případě je to na jubilejní oslavy hodně atraktivní klub,to se musí uznat!!!!
.
Pokud jde cepi o :bitka2: bitkařský duel Laraque x Lucic,tak počítám,že k němu brzy dojde.Hm ,jen aby si pro tentokrát Lucic nevzal až příliš velké sousto a Larque ho :eat: .Laraque není žádné ořezávátko,potkat ho večer v opuštěné ulici,tak ,,Dám nohy na ramena ,uteču a schovám se :hanba: !!!" :D
Montreal Canadiens je jedným zo záujemcov o služby ďalšieho kvalitného voľného hráča a to Matsa Sundina. Montreal spolu s Vancouverom v New Yorkom Rangers netrpezlivo čakajú na to, ako sa tento švédsky center rozhodne, poprípade, pre koho sa rozhodne. No podľa generálneho manažéra Montrealu Boba Gaineyho, Sundin sa o Montreal príliš nezaujíma. „Je ťažké byť optimistom,“ povedal Gainey pre rádio RDS. „Nemáme s ním veľa kontaktov. Vyzerá to tak, že ho nezaujímame. O organizácii sa veľa otázok nepýtal. Ak budeme musieť, tak počkáme do septembra. Na papieri máme pre neho perfektný tím. Určite je tam pre neho miesto.“ Ak by nevyšiel tento pokus, tak Gainey je pripravený poobzerať sa aj po iných posilách. A to aj formou nejakej zaujímavej výmeny: „Viem, že niektoré kluby sú teraz nad platovým stropom. Uvidíme. Ak sa Mats k nám nepripojí, možno budeme diskutovať s inými klubmi.“ (hokejportal)

tak si môzes montry odfuknut :) ako ja by som Matsa na 1, 2 sezonu rozhodne bral a som presvedceny o tom, ze Habs by s nim sli hodne vysoko..v tejto chvili je to vsak bez predmetne, do Habs nema zrejme namierene; ak by sa pobral na zapad, to by nebolo spatne, odpadol by nam tak kvalitny borecek z divizie :P
:) Představitelé Montrealu se údajně chystají vyřadit z užívání dres s číslem 33, které nosíval v barvách Canadiens legendární brankář Patrick Roy. Informaci uveřejněnou v deníku Montreal La Presse však nikdo ze zástupců slavného klubu nepotvrdil, nic o celé záležitosti neví ani samotný bývalý hráč. Roy v současnosti trenénuje v juniorské lize Quebec Remparts, kde působí také jako generální manažerNhl.cz

:) Zajímavé byť nepodložené info,pokud by to byla skutečně pravda,komentoval bych to slovy,,Čas je dobrý lékař!!!"
Faktem ale je,že je to poslední brankář,který nás dovedl k vytouženému SC!!!Osobně bych nebyl vůbec proti,pro mě je to stále modla!!!! :wink:
Historie klubu

:) Protože na NHLpro.cz vycházejí velmi povedené články k výročí 100 let založení našeho klubu ,ale také počátcích NHL, rozhodl jsem se dát odkazy na tyto stránky,které jsou podle mne velmi povedené.Mnozí z vás je jistě znáte.I tak.Můžete si je ve chvilce dobré nálady přečíst a určitě se všchno neodehrává jenom okolo Montrealu.Je to zajímavé čtení,někdy o pohnuté historii klubu a počátcích NHL,které nebyly lehké.Postupně pokud budou vycházet další články doplním.

Před vznikem NHL:

1909-10: Vznik Canadiens a těžké začátky http://www.nhlpro.cz/clanek/12543-1909- ... ke-zacatky
1910-11: Kdy vznikli Canadiens? http://www.nhlpro.cz/clanek/12547-1910- ... -canadiens
1911-12: Odchod Lalonda zabránil zisku prvního Stanley Cupu http://www.nhlpro.cz/clanek/12556-1911- ... anley-cupu
1912-13: Návrat Lalonda obnovil staré spory http://www.nhlpro.cz/clanek/12563-1912- ... tare-spory
1913-14: Blízko prvnímu Stanley Cupu http://www.nhlpro.cz/clanek/12572-1913- ... anley-cupu
1914-15: Spory a pád na dno http://www.nhlpro.cz/clanek/12579-1914- ... pad-na-dno
1915-16: První Stanley Cup http://www.nhlpro.cz/clanek/12588-1915- ... tanley-cup
1916-17: Válka a propadák v Seattlu
http://www.nhlpro.cz/clanek/12597-1916- ... -v-seattlu

V rámci NHL:

1917-18: Zakladatelé NHL http://www.nhlpro.cz/clanek/12605-1917- ... datele-nhl
1918-19: V NHL s Ottawou a v boji s osudem http://www.nhlpro.cz/clanek/12613-1918- ... i-s-osudem
1919-1920:Souboj Malona s Lalondem http://www.nhlpro.cz/clanek/12622-1919- ... s-lalondem
:) Tak PATRICK ROYse dočkal konečně doma uznání.A jsem tomu opravdu moc rád!!!Vždyť je to hvězdný golman,který nás v sezónach 86 a 93 přívedl k :cup:

http://canadiens.nhl.com/index.html

Ještě před úvodním buly utkání mezi hokejisty Canadiens a Bostonem Bruins 22. listopadu 2008 zažije Bell Centre v Montrealu slavnostní okamžik. Ke stropu moderní arény bude vyvěšen dres s číslem 33, který u Habs neodmyslitelně patřil k brankáři Patricku Royovi NHL.cz

Pěkný článek o Patricku Roy http://www.nhl.cz/index.php?lng=CZ&shor ... iew=clanek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Robert Lang bol vymenený do Montrealu Candiens za výber v druhom kole draftu v roku 2010. V Montreale takisto ostáva Patrice Brisebois, ktorý podpísal zatiaľ bližšie nešpecifikovanú zmluvu na jeden rok NHLpro.cz

:sad2: Lang podepsal na dva roky po 4 milionech.Hm,to má být ta očekávaná posila do útoku na SC.Tak nevim,zatim nijak nejásám.Sice hoši na webu HABS ho někteří radostně vítají.Kdysi údajně v Pitsburghu si výborně rozuměl s Kovaljovem.Já mám ale jiné vzpomínky,kdy mě v reprezentaci rozčiloval svým vágním pomalým pohybem.Tedy nevim jestli mu někdy přijdu na chuť.Nadšený nejsem!!Snad mě přesvědčí o opaku a v Canadiens něco předvede.Ve svých 37 letech se,ale nezrychlí!!!!
Pokud jde o Patrice Briseboise, tak ten už to tu dohraje!!Tak nějak ke Canadiens bez pár let mimo patří.Zkušený obránce dnes doplní naše obránce a v případě nějakého zranění dokáže solidně zaskočit.Řekl bych že proto ho Gainey podepsal.Proti tomu nelze nic namítat.
Lang si svoje odehraje...pořád je to 50-bodový hráč a 20-golový střelec......sice neznám podrobně sestavu Canadiens ale myslím že bude hrát v jedné z prvních dvou formací...Být fanouškem Habs tak jsem za tento trejd rád...Lanýž určitě bude přínos... :wink:
Já jsem Langa nikdy neměl rád, takže jsem rád že je z Chicaga pryč, protože je mi tento tým velice sympatický !!!! Jinak být Tebou Montry tak také moc nejásám, já bych tohoto hráče do Philly či Dallásku určitě nechtěl !!!!
:) 52 hráčů bylo pozváno do našeho campu.Z toho 6 brankářů,16 obránců a 30 útočníků. Z juniorského campu ke svým mateřským klubům byli již odesláni junioři Nicola Riopel (brankář - Moncton - QMJHL) a Alexandre Monahan (útočník - Val d'Or - QMJHL), tři naděje Canadiens: Jason Missiaen (brankář - Peterborough - OHL), Joe Stejskal (obránce - Domažlice - ECAC) a Danny Kristo (útočník - Omaha - USHL) a dále se campu nezúčastní.

Letní camp so koná (19-21.září)
19. září lékařské a fyzické testy v Bell Centre
20.a 21.září praktická hra a souhra,včetně odzkoušení individuelních dovedností
první velký test 22. září - zápas proti Boston Bruins v Halifaxu

A pozor soupeři :wink:Alexej Kovaljov nastupuje do nové sezóny ve zbrusu nových, speciálně konstruovaných párů rukavic, které jsou opatřeny novou fintou logem AK27 :wink: .
Elegantní nové rukavice mají mít obraz letadla v tom smyslu,že Alexej lítá na křídle.Soupeři třeste se :lol2:

Nejmladším účastníkem campu je Max Pacioretty ,kterému byl rok, když veterán Brisebois nastupoval do prvního letního campu v Canadiens v roce 1989,kde se potkal spolu s jeho současným trenérem Guy Carbonneau.
Montreal čaká jedna z najočakávanejších sezón v histórii

Montreal čaká jedna z najočakávanejších sezón v jeho histórii, kapitánom tímu bude Fín Saku Koivu. Prvýkrát v kariére ako kapitán Canadiens môže severan pomýšľať už pred začiatkom ročníka aj na zisk Stanleyho pohára. Montreal začal v piatok tréningový kemp a Koivu sa už veľmi teší na novú sezónu. "Už pred dvoma rokmi som sa rozhodol ostať v tíme, lebo som videl jeho stúpajúci potenciál a je skvelé hrať v tomto meste. Chcem byť v Montreale v tíme, ktorý získa Stanleyho pohár. Snáď to vyjde už v nasledujúcich rokoch," povedal Koivu, ktorý bude mať céčko na drese Canadiens už desiaty rok v rade. Vyrovná tak legendárneho Jeana Beliveau, ktorý bol doteraz najdlhšie slúžiacim kapitánom Habs. Montreal na Stanleyho pohár čaká už 15 rokov.
"Bude náročné siahnuť na trofej. Je veľmi ťažké hrať v Montreale či v Kanade, kde ľudia očakávajú iba hokejové úspechy a víťazstvá. Ak však nemáto na to tím, potom je to frustrujúce. V súčasnosti však už máme dostatok skúsenosti, sme lepší ako v minulosti a verím, že dosiahneme úroveň, na ktorej sa chceme vidieť," dodal Koivu. (hokej.sk)

Georges Laraque
Obrázek
:) V campu zkouší Carbonnou různé složení řad.Říkal,že je to i z důvodu,že někteří hráči měli problémy s vízem a proto musel hráče v některých řadách točit.Projevil radost nad příchodem Roberta Langa a vyjádřil se,že s ním můžeme mít tři útočné řady!!!!To tedy nejsem vůbec proti!!!!Super!!!
Zkouší se!!!A je dokonce i pokus oprášit osm let starou spolupráci mezi Langem a Kovaljovem.Guy říkal,že to nebyl jeho původní záměr a na ostro je spolu vyzkouší ve středu proti Detroitu!!!!Když to bude klapat,bůhví jak to všechno dopadne!!!Ale nejsem proti,i za cenu,že by se rozpadla obávaná,,three amigos!!!!"
V campu jsou hráči rozděleni na různé skupiny.A hrají v těchto třech zveřejněných řadách,které nevypadají vůbe špatně.Vlastně se oprašují dvě dvojičky,které již spolu v minulosti hráli.Lang - Kovaljov a Koivu - Higgins.Když si domyslíte čtvrtou řadu s Laraque - centrem Beginem?Chipchurou? - Kostopoulosem bude to dobré. Taky se někam musí vejít Guyovi posila Tanquye!!!!Toho nemůžeme vynechat!!!!Nebude to mít jednoduché trenér správně poskládat!!!!!
Řada,,A" Guillaume Latendresse - Lang - Kovaljov
Řada,,B" A.Kosticyn - Plekanec - S.Kosticyn
Řada,,C" Matt D´Agostini - Koivu - Higgins
Vládne spokojenost nad tím,že zhubli přes léto Carey Price,ale především Guillaume Latendresse.Prý je pohyblivější a má radost,že se s ním mohl campu zúčastnit starší bratr Olivier,který mu dodává energii!!!!S tou rychlostí to nebude tak zlé,jak psal Míra.To by ho Guy určitě nepřiradíl k vyloženě pomalému Langovi a Kovaljovovi.Podle mě rychlost má,je jen potřeba,aby se zdokonalil v bruslení!!!!
Začínáme 22.9. s cepiho medvídky.Hrát pěkně jako v soutěži,jen se nezranit!!!!!Proto cepi nejsem příliš tomu :box: nakloněn.Nestálo by to zato,aby se Laraquye nebo Lucic před sezónou zranili.To ať si nechají radši až v průběhu sezóny,kde k tomu souboji stejně s největší pravděpodobností dojde.
Ale pokud to nevydrží a chtějí začít ročník s nějakou tou boulí.Tak jak se říká,,Děj se vůle boží!!!!" :lol2:

http://www.nhl.cz/index.php?lng=CZ&view ... 040&flag=7
Kdyby neměl Alexej Jemelin ještě na rok platnou smlouvu v Kazani, bojoval by důrazný zadák v těchto dnech o NHL. Jemelina by chtěl angažovat Montreal, ovšem platný kontrakt v Kontinentální lize dovolí hráči odejít do zámoří až příští rok. "S Alexejem jsme mluvili, chce to v NHL vyzkoušet," řekl šéf personálního oddělení Canadiens Trevor Timmins deníku Montreal Gazette.Hokej.cz

:( To je docela škoda že tento obránce za nás s největší pravděpodobností letos hrát nebude.Po odchodu Sourraye a Streita začínají Canadiens chybět ofenzívní obránci jejich kvalit.Pokud mám dobré info,tak se v Alexeji Jemelinovi jedná o tipově robustního ofenzívního obránce,podobného svými parametry Sheldonu Sourrayovi. Vhodný do ofenzívy přesilovky s prudkou střelou od modré.Jak je na tom s bráněním nevím,ale zatím jsem na něj slyšel jenom samou chválu.
To platí také o jeho kolegovi Pavlu Valentěnkovi s kterým byla velká spokojenost v campu a který loni v barvách Hamiltonu AHL hrál. Podle mých informací by měl nastoupit v prvním přípravném zápase v Halifaxu (Metro Center) proti medvědům.
Spíš by moje info mohli upřesnit kluci co sledují pravidelně ruskou KHL,ale myslím,že Alexej Jemelin bude pro naše barvy parádním obráncem.

A jak vypadá naše obrana ?

:) Bude dost podobná té loňské a já nepředpokládám větší změny!!!Samozřejmě odešel Streit,ale jeho ofenzívní schopnosti v přesilovkách musí nahradit útočníci.Oba nově příchozí Lang a Tanquye by v této specifické části hry měly být přínosem a dostatečnou zárukou,že přesilovky opět budeme proměňovat.Koneckonců je to o nacvičených signálech z treningu a je na trenéru Guy Carbonnou,aby pořádně klukům vysvětlil co od nich chce a očekává!!!!Přesto si myslim,že ofenzívní obránce by se nám hodil!!!!

1)obrana pravák Komisarek - levák A. Markov :
to je obrana beze změny
2)obrana pravák O´Byrne - levák Hamrlík :
loni především na přesilovkách doplňoval Romana Hamrlíka Patrice Brisebois a občas spolu hráli taky zápas.Ryan O´Byrne za ten rok určitě mentálně vyspěl a svou defenzívní činnost hodně zlepšil,mě se líbil.Domnívám se,že mu dá Carbonnou důvěru na celou sezonu!!!!!To je parádní obranná dvojice!!!!
3)obrana pravák veterán Brisebois - levák Bouillon.
Vzhledem k tomu,že třetí obranná dvojice se dostane na přesilovku minimálně,lze předpokládat,že Carbonnou dá možnost v této dvojici dalšímu leváku a tím je Josh Gorges namísto Briseboise.Loni Gorges s Boullonem v PO tak hráli a určitě nezklamali.Samozřejmě Brisebois bude buď náhradník a nebo připraven naskočit ve čtvrté obraně.
4) obranná dvojice se tedy rýsuje pravák Dandenault - levák Gorges
Samozřejmě pokud se Gorges neposune o příčku víš!!Dandenault je universál a je dost možné,že na pravém křídle útoku dostane občas příležitost.Ale podle mně nebude to až tak časté,protože když uvážím kolik máme útočníků včetně farmy,tak by jeho útočných potřeb nemělo být tolik potřeba.Nadruhou stranu je držením hole vpravo a těchto hráčů není nikdy nazbyt!!
No a posledním náhradníkem by měl být již zmiňovaný Pavel Valentěnko.Ten ovšem pravděpodobně větší část sezóny bude hrát v AHL.
:?Canadiens - Bruins 3-8
První přípravný zápas nám totálně nevyšel.Medvědi z nás udělali karbanátky a vysoko vyhráli.Jarda Halák 5x inkasoval a do třetí třetiny pustil do brány Denise.Ten si odnesl trojku. :?
Koukal jsem,že proběhly tři bitky a vyloučených bylo taky neúměrně moc.První zápas byl z naší strany propadák i když jsme zřejmě hráli v kombinované sestavě.To ovšem neomlouvá,měli jsme uhrát přijatelnější výsledek!!!Podle NHL.cz si mimo jiné zahráli Valentěnko,Flinn,Maxwell,Lehoux,Henry a také s Canadiens poprvé nastoupil Tanquye
:)Canadiens - Sabres 3 -2.Zápas odchytal Denis,kanonýrem zápasu se stal Tomáš Plekanec,který se trefil 2x a za dva zápasy 3x.Dva góly jsme dali v oslabení a zase bylo moc vyloučení.Na to si budeme muset dát větší pozor,aby jsme zbytečně neinkasovali!!!
Čtu nové jméno v našem klubu. Zahrál si jakýsi nováček David Desharnais a hned si připsal první bod. Toho hráče vůbec neznám,hraje prý za juniory v klubu Junior Chicoutimu Saguenees .Čili klouček.Zato trenéra Carbonnou chválim,že v přípravě dává mladíkům možnost to naostro zkusit na úrovni NHL.Někdy to líp vyjde,jindy NE.to už je zkrátka hokej!!!
Druhý zápas se hral v Robervalu na zastřešeném malém kluzišti,kde se vejde málo diváků.Údajně je to kluziště pro veřejné bruslení. Byla to prý spíš taková exibice a poděkování kanadským fanouškům ve městě,kde nám drží palce.Co se nevešlo na stadion,pak mačkalo palce před velkoplošnou obrazavkou na parkovišti před stadionem.Naši hráči a trenér byli s atmosférou fandů a pořadatelů spokojeni!!!! :thumbsup:

Atmosféra však byla podle českého útočníka Tomáše Plekance více než skvělá: „Bylo to kouzelné,“ řekl. „Lidé byli rádi, že nás tu mohli vidět hrát.“

Podobného názoru byl i trenér Guy Carbonneau: „Atmosféra byla skvělá. Pokud se hráči na střídačce neotočili směrem k divákům, tak nepoznali, že nejde o arénu, kde se hraje NHL.“

Atmosféra byla fantastická, lidé byli šťastní, že nás zase vidí hrát. Byla to atmosféra hodna NHL."
trenér Montrealu Guy Carbonneau NHLpro.cz
Jedině tě může těšit Pleky ... dva fíky :)
:)Jmenovitý seznam hráčů v campu
http://www.nhl.cz/index.php?view=clanek ... 564&flag=4
Pro mě jsou úplně nová jména na soupisce třech hráčů u Canadiens na zkoušku. Jedná se o obránce Conrad Martin a útočníků David Desharnais(1x asistence u gólu A.Kosticyna proti Buffalu) a Thomas Beauregard (dal 1x gól vstřelil křídlům).Uvidíme jestli oslní!!!!! :)

:) Přípravný zápas Canadiens - Detroit skončil 3-2 po po vítězné penaltě Markova .
Stínem zápasu byl atak Tomáše Kopeckého na Mathieu Carle,který byl chvíli v bezvědomí a odnesen z ledu na nosítkách .Srazili se spolu oba na modré čáře. Carle prý ležel bez hnutí ,tváří dolů k ledu. Ztratil vědomí a byl odvezen do Detroit Medical Center na další vyšetření podezření o otřesu mozku.

"Byl probuzen,ještě než dojel do nemocnice," řekl trenér Montrealu Guy Carbonneau. "Dali jsme mu pár rychlých testů a byl v pohodě ... a vrací se zpátky k nám." Montreal canadiens.com

:thumbsup: Tak snad to bude v pořádku a s ním i kapitán křídel Nicklas Lidström.Toho pro změnu zasáhl ve třetí třetině puk nad oko. Švéd odcestoval do nemocnice na šití a rentgenové vyšetření.
:thumbsdown: Zranění se nám nějak nepříjemně množí!!!
(Čtyři opory Montrealu mají před začátkem sezóny problémy s třísly. K Romanu Hamrlíkovi, Patrice Briseboisovi a Georgesi Laraqueovi se ve středu přidal Alexej Kovaljov.NHl.cz
No pane jo!!!To jsou naši klíčový hráči!!!!Celkem průšvih!!!!

Carbonnou se na Tomáše Kopeckého zlobil.
Nejdřív jsem myslel, že to byl nepovedený hit, nebo náhodný hit .. když jsem přišel domů a zopakoval jsem si záznam,zjistil jsem,že neměl (Kopecký) snahu získat rychlost,ale pokusil se navázat kontakt s Mathieu Ten se udeřil hlavou o jeho rameno řekl Carbonneau. ".Montreal Canadiens.com
Kopecký se bránil tím ,že Carle měl hlavu dolů.

Jak to bylo skutečně nevim.Hlavně,že už Carle trénuje zase s mužstvem.

:) A ještě jedna žhavá novinka!!!HABS podepsali tříletou smlouvu s golmanem Robertem Mayerem.Finanční podmínky dohody nebyly zveřejněny.Mayerovi je teprve 19 let, a je členem klubu Saint John Sea Dogs z QMJHL,za které už hrál loni.
Na webu HABS jsem se dočetl,že je to sportovec s dvojím občanstvím (Swiss / ČR)
Mayer působil ve švýcarském národním týmu v roce 2008 World Junior Championship,který hrál v v České republice
:)Tak čeká nás přípravný zápas s Ottawou Senators.Jsem zvědavý kdo bude v bráně.Chtěl bych,aby od začátku nastoupil Jarda Halák :wink: Ten první zápas s Bostonem bych nebral ,až tak vážně!!!Jedině co mě snad může trochu mrzet - prestiž!!!Že se nám cepi a fandové medvědů smějí :wink:
Hráči byli v prvním zápasovém tempu,navíc v kombinované sestavě.Bůh ví,jak před Jardou hrála naše slátaná obrana.Jenom brankáři přičítat obdržené góly nelze!!!!!Čili Jarda určitě na všechno zapoměl a jedeme dál ,držte si klobouky!!!
Začínáme mít zraněné a bohužel to odnášejí klíčový hráči. :thumbsdown: Vyjádřil se k tomu poněkud zvláštně i náš trenér Guy Carbonneau
:sad2: Hráči bojují o místo v sestavě. Led se rychleji ničí, protože je teplejší. Brusle jsou zase ještě příliš tuhé. Je toho více.“
Trenér Montrealu Guy Carbonneau shrnuje důvody, proč má tolik jeho svěřenců problémy s třísly a kyčlemi.NHL.cz :eek2: :sad2: :shock:

:sad2: Poněkud svérázné důvody má náš trenér.Asi v Canadiens neumějí nabrousit pořádně brusle.V hale moc topí a zpocení háčí svým slaným potem rozpouští led!!! :sad2: Jinak si to neumim vysvětli!!! :lol:
Ale třísla se hojí obvykle velmi špatně.Před časem s tim laboroval taky Jarda Jágr a jiní.Doufám,že do začátku sezóny hráči Roman Hamrlík, Patrice Brisebois ,Georges Laraque a Alexej Kovaljov :frajer2: budou zcela v pořádku.Bez nich hrát by nešlo?To by byla naše katastrofa a velké oslabení.
montreal píše:Chtěl bych,aby od začátku nastoupil Jarda Halák :wink: Ten první zápas s Bostonem bych nebral ,až tak vážně!!!
urcite spokojnost :) v II tretine ste to rozbalili, ti Vasi bielorusi budu pekne zlobit..Andrej 1+2 - Sergei 1+1; zaregistroval som v kleci senatorov nasho ex_macka Aulda :)
Alex Henry vo vzdusnom suboji a Bradom Isbisterom
Obrázek
viac photo v nasej photogalerke :arrow: http://hokejforum.com/viewtopic.php?f=6 ... 56#p124256
:) Tři přípravné zápasy
Canadiens - Ottawa 5-0 v bráně Halák
Ottawa - Canadiens 3-1 v bráně 40min Denis a zápas dochytal Desjardins
Canadiens - Florida 3-2 po penaltách.Vítězná penalta Kovaljov.V bráně Price

:( Moje postřehy z přípravy.Zatimco loni se nám dařilo obvykle soupeře přestřílet,letos se nám to moc nedaří.Ani teď s Floridou se nám to nepovedlo.Price čelil 38 střelám,Vokoun 35.Pokud bych to měl brát na to zásadní,tedy efektivitu střelby,tak je to ještě horší.Zatím svou adresu najde minimum střel!!!Chce to střelbu zpřesnit!!!!!Potěšitelné je,že se nám občas povede proměnit nějakou tu přesilovku.I v posledním zápase jsme byli úspěšní 2x.
Zásadní postřeh!!!Nevím jestli nováčci a hráči z farmy v přemíře snahy ukázat se své konání přehání,ale máme na můj vkus strašně moc vyloučených.Zase jich 7 dřepělo na trestné lavici a 3x se hoši prali.S tím opatrně.Aby nás zbytečná vyloučení nemrzela!!!Chápu,že je to pouze příprava,ale i tak bych to viděl jako zbytečné negativu.
A krátce k Jardovi Hakákovi.Jsem rád,že po prvním nevydařeném zápase s Bostonem v domácím zápase s Ottawou zaperlil a vychytal 0.Jinými slovy všem pochybovačům odpověděl - ,,Já na to opravdu mám,zápas s medvědy byl pouze den blbec,kdy se nedařilo nikomu!!!."

:) A nejmilejší nakonec.Druhá příprava před vlastním publikem a plný stadion 21 273 diváků.Taky v jiných destinacích,kde jsme hráli,bylo v rámci možností plno!!!!Opravdu paráda!!!!Naši fanoušci jsou vynikající!!!!!!
5182 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2023 VEGAS GOLDEN KNIGHTS