Na NHL,cz vyšel velmi pěkný článek o naší letní posile,montrealském rodáku Georges Laraque
http://www.nhl.cz/index.php?lng=C&short ... iew=clanek

Jeho letní rozhodování podle jeho slov nebylo jednoduché,protože se usadil už v Edmontonu,o všem rozhodla rodina :
Otec žije v Edmontonu, matka v Montrealu. Naléhala na mě, abych se vrátil domů. Bylo by fantastické vrátit se zpět do Edmontonu. Vzhledem k tomu, že tu bydlím, bych to měl jednodušší. Rozhodování bylo velmi složité, nebýt maminky, asi bych zůstal,” přiznává Laraque nezanedbatelný vliv rodiny na konečné resumé.
NHL.cz

Přednost rodině mu umožnila vzpomenout na dětství,kdy miloval náš klub :
Až Laraque poprvé oblékne klasické červenomodré barvy, určitě zavzpomíná na dětství, kdy mu na stěně visely plakáty montrealských hvězd. “Vzpomínám si na všechny ty vyhrané Stanley Cupy. Každý kluk běhal po ulici v dresu Habs. Pořád mi to přijde neskutečné. Asi budu zažívat zvláštní pocity, až začne tréninkový kemp a já se prvně obléknu do jejich dresu,” běhá zkušenému borci mráz po zádech při pomyšlení na start nové sezóny
NHL.cz

Tvrdí,že Montreal stále považuje za svůj domov a rád se domů vrací.Podle hesla,,Všude dobře doma nejlíp!!!!! :
“Bydlel jsem v Edmontonu a Montreal jsem skoro nenavštěvoval, ani přes léto. Ale pořád se tam cítím jako doma a mám tam celou rodinu včetně bratranců a sestřenic, takže to bude příjemné se vrátit,” dodává.
NHL.cz

Vyjádřil se k němu i GM Bob Gainey :
Hledali jsme někoho typově vhodného pro líté boje v play off. Jemu podobný hráč nám letos v sérii s Philadelphií hodně chyběl. Georges patří v tomto směru k absolutní špičce,” vysvětloval začátkem července šéf Habs Bob Gainey. “Se svou robustní postavou patří mezi fyzicky hodně zdatné hokejisty, kteří se ale umí zapojit do hry. Své minuty si odehraje a dodá našim hochům větší sebedůvěru i prostor na ledě.”
NHL.cz

A vyjádřim se k němu také já :
Jsem velmi rád,že Georges bude součástí našeho týmu.Zaprvé hodnotim jeho fyzickou hru do těla a také v něm spatřuji osobu strážce,který nikomu nedovolí,aby se nám něco zlého stalo.Jsem opravdu rád,že přichází hokejista,který není jenom bitkař,ale také platný hráč v poli.To vážně cenim,protože NE vždy je to v klubech pravidlem a na nějakého raubíře,který se jenom pere a mnohdy zbytečně oslabuje své mužstvo, nejsem vůbec zvědavý.Pokud bude Georgesovi sloužit zdraví,domnívám se,že s ním můžeme pomýšlet na nejvyšší cíle a to i ten nejvyšší!!!!