Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?
BUFFALO SABRES
Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.
pon 09. črc 2007 11:36
To Montry - já se domnĂvám, Ĺľe Edm neudÄ›lal vĹŻbec nic špatnĂ©ho, nic neporušil a mÄ›l právo nabĂdnout Vanekovi smlouvu jakou chtÄ›li...... !!!! Co je na tom pro mne nepochopitelnĂ©, je to, Ĺľe takovĂ©mu hráči chtÄ›li dát takovĂ© penĂze (nakonec to tedy dá Buf - dobĹ™e mu tak
)........ !!!! Ten by si zaslouĹľil tak max. 3 mil za rok.......... !!!! MyslĂm si, Ĺľe by vedenĂ Edm lidĂ© nadávali, i kdyby mu nabĂdl i jen ty 3 mil, prostÄ› proto, Ĺľe si dovolil nÄ›co nabĂdnout chránÄ›nĂ©mu hráči...........
!!!! Já osobnÄ› na tom, co letos udÄ›lal Edm a loni Clarky z Philly nevidĂm nic špatnĂ©ho........... !!!! A k žádnĂ©mu kolapsu ÄŤi stávce dojĂt nemĹŻĹľe, protoĹľe strop je zaveden a prostÄ› pĹ™es nÄ›j nikdo jĂt nemĹŻĹľe.......
!!!! TakĹľe aĹĄ si klidnÄ› Crosby Ĺ™ekne přÚtĂ rok tĹ™eba o 20 mil., ale nikdo mu je nedá, protoĹľe by se nevešel pod strop...........
!!!! TakĹľe já se domnĂvám, Ĺľe toto je v poho......... !!!! A jiĹľ mne takĂ© pÄ›knÄ› rozÄŤilujĂ ty názory, Ĺľe všichni majĂ mĂt právo vyhrát SC a mĂt stejnĂ© podmĂnky.......
!!!! Co to je za hloupost.........
?? Copak v Premier League majĂ takĂ© všichni stejnĂ© podmĂnky pro zĂskánĂ titulu........
?? ManU, Chelsea FC, Liverpool a Arsenal jsou prostÄ› nejbohatšà kluby a tak si mohou koupit prakticky koho chtÄ›jĂ, tak jako letos a kluby jako napĹ™. Wigan se jim nikdy nebudou rovnat......
!!!! V NHL je to pouze umÄ›lĂ© zasahovánĂ - a proto já Ĺ™Ăkám - ANO, platovĂ© stropy jsou dobrĂ©, ale mÄ›ly by bĂ˝t ještÄ› vyššĂ, ale zase by byl naprostĂ˝ nesmysl, aby byly tĹ™eby 35 mil., aby napĹ™ Buf mÄ›lo stejnĂ© podmĂnky jako bohatĂ© tĂ˝my Philly, Rangers ÄŤi Toronto........ !!!! TakĹľe jakĂ©si omezenĂ ano, ale ne aby zase byly chudĂ© kluby privilegovány na Ăşkor tÄ›ch bohatšĂch........ !!!! Je to tak ve všech sportech, tak nevĂm, proÄŤ by mÄ›la mĂt NHL nÄ›co extra...........
!!!!
http://www.nhl.cz/index.php?lng=CZ&shor ... iew=clanek
Toto je názor redaktora z NHL.cz a já se k nÄ›mu pĹ™ipojuji.Ty philly samozĹ™ejmÄ› bránĂš klub,kterĂ©mu podobnĂ© praktiky vyhovujĂ.Fleyrs nejsou samozĹ™ejmÄ› sami.Mezi velmi bohatĂ© kluby patřà napĹ™Ăklad Toronto,Rangers a Detroit.To jsou kluby ,kterĂ© v podmĂnkách bez platovĂ˝ch stropĹŻ si prakticky mohly na trhu poĹ™Ădit hráče na kterĂ©ho si ukázali.A jakĂ˝ byl vĂ˝sledek philly?.BÄ›hem nÄ›kolika let platy hráčů narostly tak,Ĺľe hrozil ekonomickĂ˝ pád celĂ© NHL.Tim chci Ĺ™Ăct,Ĺľe dozajista by z mapy svÄ›ta zmizely tradiÄŤnĂ i netradiÄŤnĂ kluby,tĂ˝ká se to i kanadskĂ˝ch klubĹŻ./Shodou okolnostĂ velice pochybuju,Ĺľe ekonomika kanadskĂ©ho Edmontonu je tak silná,Ĺľe by mu do budoucna podobnĂ© obchodovánĂ ze strany ostatnĂch vyhovovalo/.Ty by jsi chtÄ›l,aby mĂsto tÄ›chto klubĹŻ jsme se vrátili k originál six,?Nebo aby se NHL znaÄŤnÄ› zúžila?A nebo by jsi jĂ chtÄ›l doplnit boháči z Las Vegas,SaudskĂ˝ch EmirátĹŻ,nebo jinĂ˝ch veleboháčů,kteřà to majĂ jen pro svoji zábavu dokud je to neomrzĂ?.A co fanoušci odstupujĂcĂch klubĹŻ?Je to opravdu tak jedno s kĂ˝m Fleyrs budou hrát?Rivalitu nebereš?PĹ™ece to je gro tĂ©hle hry,co pĹ™ivádĂ zájem divákĹŻ do hledišť.Nakonec na to doplatĂ sami hráči,protoĹľe pro mnohĂ© z nich nebude uplatnÄ›nĂ.JinĂ skonÄŤĂ po celĂ© svÄ›tÄ› za daleko menšà penĂze neĹľ majĂ dnes. Ve svÄ›tÄ› byznysu je samozĹ™ejmÄ› pro nÄ›koho dobrĂ© poškodit konkurenci a to i za cenu porušenĂ etiky.Já ovšem podobnĂ© praktiky neuznávám a i v běžnĂ©m ĹľivotÄ› jsou dĹľentlmenskĂ© dohody,kterĂ© by se ze zásady mÄ›ly ctĂt.NemĹŻĹľe bĂ˝t na vše zákon,to prostÄ› nejde.Nelze vyhovÄ›t všem.Vše se prĹŻběžnÄ› vyvĂjĂ!!Tak jako v pravidlech NHL,nemĹŻĹľe bĂ˝t zakotveno vše co se ještÄ› v budoucnu udÄ›je!!!To je má odpověď na to,Ĺľe Philladelphia potaĹľmo Edmonton neporušily pravidla!Pravidla neporušily,ale porušili dohodu,kterou jsou samy jejĂ součástĂ.A to se pĹ™ece mezi slušnĂ˝mi lidmi nedÄ›lá!!!Tento styl obchodu nepĹ™Ămo navyšuje rozpoÄŤet jinĂ©ho klubu,kterĂ˝ má jedinou volbu,,VYROVNAT nebo PUSTIT!!!To samozĹ™ejmÄ› omezuje zpĹŻsob obrany klubu.Ve vÄ›tšinÄ› pĹ™ĂpadĹŻ by slabšà klub nemÄ›l vlastnÄ› šanci proti bohatšĂm svĂ© nejlepšà hráče udrĹľet!!!A o to tu jde!!!!A pokud jde o ty platovĂ© stropy philly jsem pĹ™esvÄ›dÄŤen,Ĺľe sami kluby nÄ›jakĂ˝ limit chtÄ›ly.Z obavy aby se to nezvrhlo k horentnĂm poĹľadavkĹŻm a pĹ™eplácenĂ hráčů.Oni totiĹľ neobchodujĂ jenom kluby ale i hráči prostĹ™ednictvĂm svĂ˝ch agentĹŻ.A ani bohatĂ˝m klubĹŻm by do nekoneÄŤna nešlo pod vousy,věčnÄ› vyššà a vyššà poĹľadavky, na zvýšenĂ platĹŻ.Nikdo nechce,aby všichni mÄ›li stejnou startovnà čáru.EkonomickĂ˝ trh zájmu je všude jinĂ˝.Na druhou stranu musĂ bĂ˝t mantinely,aby kluby nerozkrádaly ty slabšĂ.TĂm klesne konkurenceschopnost.PĹ™ece nechceš,aby Philladelphia jezdila tĹ™eba na Floridu a vyhrávala tam 20-0.Co by to bylo za hokej.PrvnĂ kdo by od podobnĂ©ho projektu utekl by byli fanoušci.ZĹŻstali by jen ti vÄ›rnĂ.Ovšem celá soutěž by se znehodnotila.Hokej NHL je byznys,ale snad uznáš,Ĺľe je hlavnÄ› zábavou pro lidi a to jsou právÄ› ty penĂze!!!!.Bez fanouškĹŻ totiĹľ ani hokejovĂ˝ milionáři nejsou nic!!!Bez zájmu fanouškĹŻ odejdou totiĹľ sponzoĹ™i,televize a s nimi i penĂze.Nakonec odejdou i samotnĂ hráči i samotnĂ miliardáři.CelĂ© se to sesype!!!NE to opravdu nechci!!!!!
pon 09. črc 2007 15:13
Ten článek na nhl.cz jsem Montry samo četl a hned jsem si tam s autorem "poklábosil".........
!!!! No a co my 2...........
?? No - v zásadÄ› se spolu shodneme - rozdÄ›lenĂ na chudĂ© a bohatĂ© je zcela normálnĂ všude ve sportu, mÄ›lo by tedy bĂ˝t i v NHL........ !!!! Stropy by takĂ© mÄ›li bĂ˝t, ale v nÄ›jakĂ© rozumnĂ© výši, tedy min. tÄ›ch letošnĂch 50 mil., ale spĂše vĂce......... !!!! Jinak k tomu zúženĂ - ano mÄ› by se to lĂbilo, 30 tĂ˝mu je zbyteÄŤnÄ› moc........... !!!! Ale v ÄŤem se neshodneme jsou 2 vÄ›ci - dle mĂ©ho názoru tyto "vysokĂ©" smlouvy nemohou zapĹ™ĂÄŤinit dalšà vĂ˝luku, protoĹľe jest zde strop a pĹ™es ten zkrátka nikdo nemĹŻĹľe, i kdyby se zbláznil.......... !!!! A pod stropem nechĹĄ si dÄ›lá kaĹľdĂ˝ co chce, tĹ™eba aĹĄ dajĂ celĂ˝ch 50 mil. Crosbymu a hrajĂ jen s nĂm........
!!!! A takĂ© prostÄ› nic nevidĂm špatnĂ©ho na jednánĂ Clarkyho a letos GM Edmontonu............. !!!! Jak to tak vypadá, tak oni 2 s nikĂ˝m žádnou gentlemanskou dohodu neuzavĹ™eli, a proto jednali jak jednali, tedy dle regulĂ.........
!!!! Já jsem rozezlen z 1 vÄ›ci - Vanek bude brát penĂze, kterĂ© si nezaslouřà ani za "10 svĂ˝ch hokejovĂ˝ch ĹľivotĹŻ", vĂce neĹľ-li Gagne, Lecavalier a jinĂ skvÄ›lĂ˝ hokejistĂ© a prakticky stejnÄ› jako superstar J. Thornton - tuto skuteÄŤnost opravdu stále nemohu rozdĂ˝chat..........
!!!! Vanek musĂ bĂ˝t do konce Ĺľivota vedenĂ Edm vděčnĂ˝, Ĺľe kvĹŻli nÄ›mu bude brát takovĂ© penĂze............. !!!! TakĂ© mi pĹ™ijde komickĂ©, jak všichni povykovali, Ĺľe Daniel Briere bude v následujĂcĂ sezĂłnÄ› brát od Philly rovnĂ˝ch 10 mil., ale Ĺľe je nynĂ bude brát Vanek, asi tak 5x horšà hokejista, to jiĹľ nikoho nevzrušuje...............
????
Me to stale neprestava fascinovat ...
Nejdrive se tady pise o tom, aby se vic tymu prestehovalo do Kanady ( Nashville ), protoze je hokej kadasky sport a blabla.
Pak se napise, aby se zvetsily platove stropy, protoze to prece neni vubec 'FER', aby bohate kluby nemohly mit toho koho chteji, ale casto se zapomina, ze vetsina bohatych klubu ( az na par vyjimek ) je v USA ( ^^ ). Takze zvetsenim platovych stropu by znamenalo, ze by kanadske tymy zase ostrhouhaly - mozna.
Na druhou stranu penize taky nejsou vse a zalezi na schopnosti GM a ne ny vysi prijmu daneho klubu ( Rangers pred nekolika lety ).
Nejdrive se tady pise o tom, aby se vic tymu prestehovalo do Kanady ( Nashville ), protoze je hokej kadasky sport a blabla.
Pak se napise, aby se zvetsily platove stropy, protoze to prece neni vubec 'FER', aby bohate kluby nemohly mit toho koho chteji, ale casto se zapomina, ze vetsina bohatych klubu ( az na par vyjimek ) je v USA ( ^^ ). Takze zvetsenim platovych stropu by znamenalo, ze by kanadske tymy zase ostrhouhaly - mozna.
Na druhou stranu penize taky nejsou vse a zalezi na schopnosti GM a ne ny vysi prijmu daneho klubu ( Rangers pred nekolika lety ).
Jinak k tomu zúženĂ - ano mÄ› by se to lĂbilo, 30 tĂ˝mu je zbyteÄŤnÄ› moc........... !!!! Ale v ÄŤem se neshodneme jsou 2 vÄ›ci - dle mĂ©ho názoru tyto "vysokĂ©" smlouvy nemohou zapĹ™ĂÄŤinit dalšà vĂ˝luku, protoĹľe jest zde strop a pĹ™es ten zkrátka nikdo nemĹŻĹľe, i kdyby se zbláznil.......... !!!! A pod stropem nechĹĄ si dÄ›lá kaĹľdĂ˝ co chce, tĹ™eba aĹĄ dajĂ celĂ˝ch 50 mil.Napsal philly.
Tak v tom se pĹ™Ăliš neshodnem philly.SystĂ©m americkĂ˝ch soutěžà 1.volbou draftu nejhoršĂho klubu soutěže umoĹľĹ
Buffalo je v snad este horsej situacii, ako Edmonton, len s tym rozdielom, ze maju Vaneka, co predsalen nieco znamena. O brankarov sa po podpise Tiba vobec nebojim. Obrana uz dokazala svoju kompaktnost nie jeden raz. Ale utok! Tak tam je pusto a prazdno. Z centrov su volni O´Neil, Linden, Peca....
na margo Vaneka budem strucny, jasny a snad aj vystizny -) ked som da dopocul o jeho podpsie zostal som v prepaceni v prdeli..tak hracik ma odohrate 2 sezony (ako klobuk dolu ako si viedol, aj ked Drury, ci Briere mu urcite fest pomohli..) ale ten jeho plat je jednoducho nepochopitelne_absurdny
brrr, je mi z toho na grcku, aj v Buffale sa urcite buchaju za hlavu, ale tak co ine chudakom zostavalo, prisli o Druryho i Briera, prist o Vaneka = stroskotanie ala Buffalo..zaujima ma vsak, ako mohol taky Edmontonm prist s tak silenou ponukou
nepochybujem o tom, ze v NHL sa pohybuje x mnozstvo kvalitnejsich hracov ako je Vanek, hracov, ktori si svoje odohrali, dreli, makali a pri pohlade na podpis Vaneka im musi byt od zaludka naozaj viac ako zle
na strane druhej, svojim spôsobom lutujem aj samotneho Vaneka, bude pod brutal, sakramentskym dohladom, tlakom a povedz me si na rovinu Thomas ma daleko od Sidneyho, ktory sa s tlakom (aj ked ineho charakteru) vyrovnal naozaj brilantne..Vanek, no najmä samotne Buffalo si na seba uplietlo viac ako riskantny bic..
Chapem to! Edmonton je po uteku Nyleta ako sialeny a chcel teda vziat to, co ich tam prve napadlo Vaneka. Za strasne prachy. Teraz Edmonton nema 1., 2. a trufam si povedat, ze ani 3. centra, takze maju vacsi problem, ako Buffalo. Sabres urobili mudro! Neudrzali dve hviezdy a aspon niekto tam hrat hokej musi! Po prvej sezone som pocul obavy o Vaneka, ale on hral v druhej velmi dobre, vyspickoval svoje vykony a zostava jedinym poriadnym utocnikom Sabres.
dalo, ale oni ma nezajimajukajo píše:to iste by sa dalo povedat aj o ceskom zvaze,ked jeho otec je Cech.Fat Schwolco píše:Na Vaneka je to urcite moc, tak ale aj tak berem Vaneka ako dalsi pripad neschopnosti vedenia SZLH.. uz ma to prestava bavit jako nam takyto mladi unikaju.. Stastny, Vanek..
DĂşfam, Ĺľe Buffalo zĂska SC (keÄŹĹľe Columbus to tento rok nebude). Za ten vĂ˝predaj a dorovnávanie platu Vanekovi si to zaslúži.
P.S. ÄŚo sa tĂ˝ka Vaneka, Ĺ ĹĄastnĂ©ho a podobne, náš zväz sa o nich zaujĂmal, tu je stránka http://www.hokej.cz/index.php?view=clan ... 0&id=34764 S tĂ˝mto mal problĂ©m aj Anton BabÄŤuk, ktorĂ˝ chcel reprezentovaĹĄ Ukrajinu. MnohĂ˝m fanúšikom nedochádza, Ĺľe Peter Ĺ ĹĄastnĂ˝ nemusĂ maĹĄ vĹľdy pravdu.Pravdu povediac, rád si prihrieva polievoÄŤku na problĂ©moch, o ktorĂ© poÄŤas svojho pĂ´sobenia v SZÄ˝H vĂ´bec nestaral.
P.S. ÄŚo sa tĂ˝ka Vaneka, Ĺ ĹĄastnĂ©ho a podobne, náš zväz sa o nich zaujĂmal, tu je stránka http://www.hokej.cz/index.php?view=clan ... 0&id=34764 S tĂ˝mto mal problĂ©m aj Anton BabÄŤuk, ktorĂ˝ chcel reprezentovaĹĄ Ukrajinu. MnohĂ˝m fanúšikom nedochádza, Ĺľe Peter Ĺ ĹĄastnĂ˝ nemusĂ maĹĄ vĹľdy pravdu.Pravdu povediac, rád si prihrieva polievoÄŤku na problĂ©moch, o ktorĂ© poÄŤas svojho pĂ´sobenia v SZÄ˝H vĂ´bec nestaral.
Peter Ĺ ĹĄastnĂ˝ je osobitná kapitola. Inak, ÄŤo si myslĂte, ako budĂş vyzeraĹĄ Ăştoky Buffalla? Ja si myslĂm, Ĺľe MOĹąNO takto:chorche píše:Jasne, ze Peter Stastny nemusi mat vzdy pravdu a za poslednych par rockov ju nemal ani raz, iba co rozvratil repre! Thibault sa bude Buffalu naramne hodit, skoda len, ze maju az prilis dobru jednotku, T-BO si zasluzi lepsi flek....
Afinogenov-Roy-Vanek
Dorsett-Connolly-Hecht
Pomonwille-Zagrapan/Ryan-KotalĂk
Paille-Gaustadt-Mair
I keÄŹ je moĹľnĂ©, Ĺľe prvĂ˝ Ăştok bude rozdelenĂ˝ kvĂ´li skvalitneniu ÄŹalšĂch
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé