GMMG, "from draft hero to FA zero".
Upřímně nejsem moc překvapen, protože jsem něco takového čekal (Troubu).. ale jsem tak trošku šokován, jak moc špatné to nakonec je. Hlavně v dlouhodobém horizontu. Grier s tou obranou za čtyři roky nic neudělal směrem do budoucna a teď, když se konečně mohli začít víc prosazovat hráči pod ním draftovaní (Cagnoni a Pohlkamp), tomu nasadil korunu. Obrana byla loni hrozná a největšího tragéda směrem dozadu, Orlova, který hraje ve vlastním pásmu víc se soupeřem než vlastními spoluhráči, tam budeme muset ještě rok trpět.

A k tomu se přidají další.

Kdyby byl Trouba podepsán na dva roky a Nurseho část platu by zůstala u Oilers (třeba 3 miliony), tak s tím sice nebudu bůh ví jak spokojen, ale řeknu si ok, dejme tomu. Místo toho máme dva průměrné beky za 17,5 milionu na 4 další roky, uff. Netvrdím, že ta obrana nebude lepší než třeba loni, ale mohlo se to udělat určitě jinak, lépe a za míň peněz. Předpokládám, že s budoucími podpisy všech mladíků vejdeme pod strop (protože musíme

), ale nebylo potřeba, aby si Grier takhle moc svázal ruce.
A teď se dostaneme k nejvíce ok podpisu, ale dle mě zároveň tomu úplně nejzbytečnějšímu. Eklunda nahradí Stenberg, za mě netřeba dalších akvizic. Pokud nikoho nepošleme pryč, tak k čemu je nám další útočník (s dlouhodobou smlouvou), když top 9 byla daná a dostatečně kvalitní už minulou sezonu? Ano, s Marchmentem bude ještě lepší v TUHLE chvíli, ale na úkor čeho nebo lépe koho? To zase pošleme Chernyshova do AHL? Odnese to Graf? Toffoli asi nebude nadšený, když bude jezdit ve čtvrté lajně.. Radši bych pracoval víc s klukama, které už tam máme a mají potenciál.
Bez Marchmenta by to vypadalo takhle.
Chernyshov/Stenberg - Celebrini - Smith
Stenberg/Chernyshov - Misa - Toffoli/Graf
Toffoli/Graf - Wennberg - Sherwood
Goodrow - Ostapchuk - Dellandrea
Gaudette
A to je na farmě ještě Musty, Lund a Bystedt, kteří by také mohli už mohli začít pokukovat po startech v NHL.. Chápu, že je sezóna je dlouhá, přijdou zranění atd. a že hlavní cíl bude se dostat do PO, ale od něj jsme nebyli úplně daleko už v uplynulé sezóně, navzdory všem očekáváním. Samozřejmě jsem možná zbytečně kritický a vidím to až moc černě.

Těším se, copak nám k tomu pan Grier poví.