Sezóna za námi, PO sem nečekal, byly jsme horším týmem jak lonskou sezónu, největší zklamání jsou brankáři, kteří byly nejhorší z celé ligy. Zkusím trošku do podrobna nějak shrnout sezónu.... Sezónu jsme dokončili bez Tortse, na nadcházející sezónu budeme mít nového kouče, chtěl bych ideálně šampiona z NCAA - Pat Ferschweiler, který koučoval Alexe Bumpa, jednoho z našich top prospektů... máme mladý tým a rád bych tam viděl "fresh" kouče z NCAA, který má skvělé výsledky a umí pracovat s mladými ... nabízí se zde paralela s Hakstolem.
Brankáři - Sam ERSSON, Ivan FEDOTOV a Alex KOLOSOV. velký špatný, po lonské sezóně jsem si myslel, že máme jedničku a to Erssona a k tomu Fedotov, který měl skvělé stats v KHL... bohužel to nefunguje.. Fedotov s tou smlouvou, těžko vyměnitelnej. Tady určitě musí nastat nějáká změna... Paradoxně Erssona na 4 nations chytal skvěle. Určitě podíl na tom má také "super" hra obrany a časté turnovers ale mnohdy , kde jiný brankář by podržel, tak tam naši zklamali a některé zápasy, co sem viděl, tak jsme na to doplatili... bohužel oproti některým týmů ze spodku, v tomhle máme největší mezeru... Jsem zvědav na možnosti, musí se vytvořit konkurence a musí se to řešit.. Trade za nějákého prospekta nebo někdo zkušenejší k Erssonovi... k zamyšlení i nějáká změna v trenérovi brankářů.
Obrana - nepřijde mi to tak hrozné paradoxně. Nemáme asi beka číslo jedna, někoho kdo by byl elite bek, typu Werenski, McAvoy, Makar, Doughty... máme Travise SANHEIMA, který do něho roste , roste z něj komplexní bek, který je hlavní tahoun naší obrany, svými výkony si vysloužil i pozvánku na 4 nations Kanady. Dále Jamie DRYSDALE, je zde progres, je lepší jak byl loni, hlavně byl zdravější, pořád je mladičký a potřebuje co nejvíce hrát, v létě co nejvíce zamakat a udělat ten pomyslný krok navíc, od Jamieho jsme ještě neviděli vše, nadcházející sezónu on bude ten, kdo udělá největší progress IMO.
Pair - Sanheim - Drysdale.
Emil ANDRAE, legit NHL bek, sice nemá moc size ale komplexní, nechápu, jeho posílání na farmu, v bližších stats, šlo jasně vidět, že s ním jsme byly lepším týmem. Moc se mi líbí jeho hra, vývážení puku z obraného pásma, zakládání útoku, z něj sem nadšený.
Cam YORK - dle mě extrémně podcenovaný bek, Torts jej posazoval a měli spolu neshody, nějáké rumours sem četl, že Tortsovi nějak vzepřel v šatně apod .. nevím bůhví. Měl zranění, trošku tam byla vidět taková frustrace na něm a určitě ještě může být lepší, myslím, že dost ovlivně i tím Tortsem. Ristolainen, už se pochopilo, že není ofenzivní bek, on je 2x upgadovanej Bogosian... ale nutno říct, tuhle seźonu pochopil svou roli a defenzivně hrál dobře, nesmyslně jej dával Torts i na PP
Sanheim - Drysdale
Andrae - York
???Zamula/Seeler - Risto
Útok - missing 1C a také 2C ?? Naši nejlepší hráči Travis KONECNY a Matvei MICHKOV, by byli ještě lepší s kvalitnějším centrem, obrovsky nám chybí 1C. Couts už měl lepší sezónu jsou tam už náznaky výkonů před pauzou ale on není prostě 1C a někdy si nejsem jist i zda 2C...
Plán je jasný, najít 1C, to by nás extrémně posunulo. Nemyslím si Luchanko je odpoved na naši situaci a určitě není NHL ready, zda někdy bude, tot otázka. Vždy bude mít nálepku "bustu" protože se nevzal Buium... Jinak útok frustrace šla vidět, když už nějak útok šlapal, tak golmani nepodrželi ...chtěl bych určitě pochválit mimo Michkova, tak určitě Tysona FOERSTRA, který udělal krok dopředu a roste ve velice platného hráče. Těžko se mi hodnotí ten útok, vše se odvyjí od toho centra ... to je alfa omega. Noah CATES, skvělý, také velké pozitivum této sezóny, ten borec mě baví, strašně rád bych jej viděl v PO svou hrou... skvělý na oslabení. Zklamání pro mě je určitě Owen Tippett, podepsal smlouvu přeminulou sezónu, čekalo se od něj, že bude trošku zkušenejší a bude trochu lídrem, vezme to na sebe ale to se nestalo, body nějáké udělal ale nechápu, ten borec má vše, on má snad nejlepší střelu z NHL, má rychlost ale prostě čekám od něj daleko víc... Určitě trpí, tak tím centrem, že jej prostě nemá. Potřebujeme více golů, více skillu ... ten útok nemá na PO, bohužel.. Hráče co to vezme na sebe... Do toho PP, velký špatný...
Zbavili jsme se Laughtona, za 1st pick a Nikitu Grebenkina. - To byl masterpiece. Grebenkin jen chvála, na farmě se mu daří a myslím, že úplně v klidu by mohl udělat tým nadcházející sezónu. Dále jsme se zbavili Farabeeho a Frosta, CGY si mnulo ruce, jaký super hráče získali ve skvělém věku ale ukazuje se, že sou invisible i tam... získali jsme Pelletiera, který se chytl a nehrál vůbec špatně. 25GP - 8P, rozjel se až po odchodu Tortse samozřejmě.
Naštěstí máme velice slibné prospekty: Alex BUMP (NCAA champ, aktuálně farma 2 GP - 3P. adept na HC, trenér z NCAA, který trénoval BUMPA o něm řekl,
"His growth without the puck over the last few years has been his biggest growth. He's always had deception, playmaking ability, the ability to really make people miss. But what he's added in the last few years, which I think has made him an absolute elite player, is his compete, and it's every single day. In fact, he'll only go against Tim Washe when it’s 1-on-1 drills in practice. He picks out our biggest, strongest, hardest guy to go against. That's part of his maturation process and what's going to make him a National Hockey Leaguer.")

Dle mě v nadcházející sezóně je v A týmu, remember the name.
Další prospekti - Denver BARKEY, Nikita GREBENKIN, Karsen DORWART (podepsal s námi z NCAA, přesně takové podpisy se mi líbí, zkusit jej, skvělé stats z NCAA - spoluhráč Isaaca Howarda, který by měl být trejdován) Jett LUCHANKO , Cole KNUBLE... a také hlavně přibude top prospekt z nadcházejícího draftu.
Spousta práce na léto pro GM, vyřešit HC... Pak tu máme draft, máme 7 pozic v prvních dvou kolech, jsem přesvědčen, že budeme trejdovat nějakou volbu za hráče a dále jsme také velkými adepty na offer-sheet. Danny na tiskovce, také naznačil, že bude agro ...
Vyřešit brankáře ... je toho dost, čeká nás zajimavé léto.
Co se týče draftu, uvidíme jak dopadne loterie ale nejhůře můžeme být šestí... Schaefer, Misa, Martone, Hagens, Frondell, Desnoyers... měli bychom mít, určitě jednoho z nich, půjdeme po centrovi ale pokud by bych k dispozici třeba MARTONE, tak brát to nej co jde. Snad ponaučení z Buiuma..
My list (záleží na loterii, Schaefer je jasná jednička dle mě, pokud padne někdo z těch níže, bude to skvělé a asi kdokoliv jiný, mimo tyto níže zmíněné, bude pro mě zklamání.)
1. MISA
2. MARTONE
3. HAGENS
4. FRONDELL
5. DESNOYERS
Trošku mám strach, koho vyberem