Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

PHILADELPHIA FLYERS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

vs. Sens - my sbíráme body :cinka: proč tomu tak je? Tippett začal hrát, skvělý Konecny, Michkov, Sanheim, Andrae a Anthony Richard ale také Fedotov začal skvěle chytat.

někde sem četl, že Ellis začal trénovat ale nevím, co je na tom pravdy, hlavně po té pauze už to nebude ono...
Esem píše:
pát 15. lis 2024 10:22
Ellis
:sok:
now that´s a name I haven´t heard for a loooong time...
petrik píše:
pát 15. lis 2024 10:24
now that´s a name I haven´t heard for a loooong time..
O tom jsem slyšel písničku.
Nějak jako:
Ellis, Ellis, who the fuck is Ellis?
Emil Andrae-
— 9 games played, 15.07 EV toi/game
— 0G, 3A, 3 pts, 0.33 pts/game
— DFF%= 54.60
— CF%= 54.90
— Relative CF%= 13.00
Andrae has proven he belongs and the team is better with 36 playing.
Prý se zajímáme o Dylana Cozense... nutně potřebujeme 2C, bohužel jej nemám vůbec nasledovaného. Dále pak Marco Rossi z Wild ... jen takové rumours, né moc reálné ale posunulo by nás to okamžítě.

Sanheim nám vyrostl ve skvělého bek.
Konecny SUPER! :-)
Andrae náš nejlepší bek poslán do AHL, Torts me taky dost udivuje.

Zklamaní Drysdale ale to je tim, ze je často na marodce a nemůže se do toho dostat.

Rumours: o Laughtona se zajímají v Torontu, tak snad.

Prý se jedná s Kings, Byfield ??? My hledáme centra, oni chtějí křídlo… Farabee or Tippett.
Centr pro nás nutnost. Okamžitý upgrade celého týmu. Vyměněné křídlo nahradí Richard/Lycksell, kteří čekají na pořádnou šanci…

Tak snad Danny něco zajímavého vykouzlí.

Přílohy

Kopitarovi je 37. Jak dlouho vydrží? To pro nedává smysl.
Goalies - velký špatný. Kolosov nejhorší v lize. vs. VGK, to jde za nim ta prohra. Několik zápasů jsme prohráli jen díky laciným gólům , kde by to prostě NHL golman měl mít.

Dokážeme zahrát s každým , jen je pekelně frustrující když se snažíš jak blázen ale pak goalie moc nepodrží.

Když už se zvedal Fedotov, tak ho odstřihli mi přijde a dali šanci Kolosovi, chyba. Neznám pozadí ale dle mého názoru špatný.

Kakko do Seattle , takovej nejakej trade by se mi líbil, škoda.

Rumors, Toronto se zajímají od Laughtona a Frosta. Rozumne se jich zbavit a neco vytřískat, bohužel neumíme dobře draftovat, tak ideál potáhnout z Toronta Kniese , jak sem to udělal v NHL25. :lol2:

Rebuild trvá dlouho a bohužel se to po*ral* ale pořád mame parádní základ - Sanheim skvělý 1st pair bek, York, Andrae, Seeler, Drysdale do toho prospekti, slušný. Ale stále WTF Andrae na farmě ????

Útok také , proč je tu stále Laughton a Frost?

Dle me , jednoduše lze ten tým okamžitě optimalizovat aniž by to stálo budoucnost…
vs. Leafs, úplně v klidu hratelní, nakonec prohra v OT.

Fedotov zachytal parádně, tak snad se ta situace v brankovišti trošku ustálí.

Torts asi nechce aby Michkov udělal Caldera... Andrae stále farma, to mě s*re.

Knies moc pěkný zápas, moc by se mi líbil.
Jamie se určitě jeví lépe zatím ale musím říct, že jsem čekal více ... občas ty turnovers :(

vs. Rangers, Isles velká škoda, tady měli být body. Porazíš Floridu ale zrovna tady body neuděláme, to je naše klasika.

Pořád takové nemastné neslané, chybí lídr jako hrom... Couts si myslím, že je málo. Lídr ve smyslu výkony a vlivem na tým. TK možná ale dále tam nevidím ... v obraně také ne, Sanheim možná.

Strašně mě baví Noah Cates, to je bojovník, to je centr, bohužel tak na PK a 3C ale skvělý. Dále Poehling s Hathawayem, ti nedají soupeři vydechnout.

Jsem zvědavý na TDL, kandidáti na výměnu - Farabee, Frost, Laughton, Ristolainen a Brink, to jsou jména nejvíce zminována.. rád bych kdyby jsme získali Centra , o Farabeeho má zájem Buffalo, něco by se tam mohlo vymyslet. Řízl bych do toho...

Andrae stále farma 13GP 7P.
Danny ukaž koule už. Chce to impuls v podobě trejdu, máme co prodávat. Hráče na farmě máme, kteří by dokázali zahrát lépe kolikrát ... Frost, Tippett, Laughton ... pořád stejná písen.
Sources say #Flyers and #Flames    are working on a trade involving forward Andrei Kuzmenko.

Deal has not yet been agreed upon, but progressed to point where Kuzmenko has been held out of Calgary lineup.
Flyers acquire
Andrei Kuzmenko
Jakob Pelletier
2025 2nd round pick
2028 7th round

Flames acquire
Morgan Frost
Joel Farabee

Za mě veliká spokojenost - Kuzmenko (moc se mi líbil u Canucks) slabší sezóna, třeba jej to nakopne a jsem velice zvědav na Pelletiera může být steal.

Frost, neviditelný, žádná škoda a ted jak sem to napsal, tak se úplně rozjede beztak ale nemyslím si. Farabee můj oblíbenec ale poslední 2 roky to taky nebylo ono a nějáký výraznější posun v jeho hře nebyl..Změna prostředí mu pomůže.
za mna pre PHI nic mo no, to 2.kolo ak teda...
druhe kolo to je ako ked ti daju do ruky sipku, zaviazu oci a mozes ju hodit smerom na terc... obcas trafis nieco pekne, vacsinou nie

jasne ze je to lepsie ako nemat ziadnu sipku na hadzanie, ale IMO sa tie drafty mimo prveho kola strasne precenuju...
ja len v kontexte toho, ze tento trejd nie je ziadnou vyhrou pre Flyers
To chteji pro Mitchkova nejakeho rusky mluvici spoluhrace? Kuzmenko ma za sebou jednu povedenou sezonu, od te doby stagnace. Vypada dost jako naladovy hrac. Vubec mu neverim. Naopak Frost a Farabee mi prijdou jako solidni hraci, co jsou schopni oba svoji bodovou produkci nahrat vice jak Kuzmenko. Patrne se Flyers snazi najit nejakeho TOP utocnika do prvnich dvou utoku, ale tohle mi spis smrdi oslabenim tymu jako celku.

Otazka je, co Pelletier. :neviem: U nej zatim brzy soudit.
Já to vnímám jako relativně ano.

Kuzmenko hotový hráč, zná se s Matveiem, může mu pomoct. 28 let do našeho mladého týmu, zkušenější hráč. Nový tým, nový impuls.
Pelletier, má solidní stats na farmě a v juniorech.
Co se týče těch kol, tak souhlas s petrikem, tam je to loterie.. ale aspon to.

Zbavili jsme se totálně neviditelného Frosta, který zahraje 8 zápasů z 82... pil mi krev. Není to žádné kopyto ale prostě nešlo to. Farabee si své odehraje, byl to oblíbenec a pro Calgary to může být velice platný hráč ale pod Tortsem, ten trejd smrděl delší dobu...

Rád bych se zbavil ještě Laughtona konečně a Rista na TDL..
Nejde to ještě celkově hodnotit, uvidíme ...

Frost mě přijde extrémně přecenovaný ...

Pelletier a Kuzy jsou prý skvělý do kabiny a co tak čtu tak spíše fans z Calgary mrzí Pelletier..

Kuzmenko a Torts to bude zajimavé, může to být mega provar.
Toto je strašně nečitelný trade, alespoň z pohledu diváka, který není fanouškem ani jednoho z týmů. Přijde mi, že opačným směrem jdou hráči, kteří se trochu zasekli na místě v rozvoji. Ale strašně těžko se mi na toto dívá z pohledu Flyers. Raději bych v tomto trejdu byl fandou Flames, uvidíme.
Je to salary dump, a asi už nejsou relevantní, ale je to smutný..
Co se týče druhého kola, mám pocit, že u Flyers je to s prvním kolem jak s druhým kolem stejný. Víceméně na ho*no.
Vedl jsem nedávno s ChatGTP diskuzi na témy Flyers a 1st-roundeři od dob Clauda Giroux.
Moc horších týmů s jejich úspěšností jsme nenašli.
vs. Avalanche, taktika byla znepříjemnit hru Makarovi, MacKinnovi a myslím, že se to relativně dařilo. Avs byly lepším týmem celý zápas ale né nehratelní bohužel my máme Laughtona.

Agent Laughton, jede dva na jednoho a metr před brankářem plexi a jede se 3 na 2, kde to posunuli na posledního Girarda a ten se nemýlil. Tímto agent Laughton ještě neskončil, úplně zbytečný ale úplně zbytečný faul ... oslabení a 2:0.

Mám takový zoufalý plán už, kamarád hraje s Carsonem (Dannyho synem) zkusím říct kamošovi at zatlačí na Carsona at donutí tatíka at Laugtona okamžitě vymění. V minulosti tuším, že STL nám nabízelo 1st round... :giggle:

Andrae po povoláváku, skvělý. Diamant. Je na čem stavět.

Jinak rekord, za tři matche jsme nedali ani jeden gól. :hroza: Dobrá tankovačka..
Konflikt Tortorellu a Mičkova eskaloval na striedačke. Búrlivý tréner vysvetľoval svoje kroky a metódy

Čím je hokejista bližšie k vlastnej bránke, tým je naňho vyvinutá väčšia zodpovednosť. Dostáva sa do miest, v ktorých sú chyby fatálnejšie a viditeľnejšie.

Práve preto sa o mladých hokejistoch hovorí, že do NHL prichádzajú predovšetkým s ofenzívnymi kvalitami. Ich zručnosti vytvárajú nové prvky a posúvajú kvalitu útočnej hry. No talentovaného tínedžera v úlohe defenzívneho obrancu v lige nestretnete.

Do takejto roly treba vyzrieť. Čeliť súčasným útočníkom a ofenzívnym stratégiám v NHL je totiž veľmi náročné, čo vidíme na vyššom počte gólov aj znižujúcej sa úspešnosti brankárskych zákrokov.

V modernom hokeji sa však isté defenzívne kvality a ochota brániť vyžadujú od každého korčuliara. Mužstvá útočia v pätici a v pätici aj bránia.

V sezóne 2024/25 sa azda nenájde nováčik, ktorý by kontrast medzi ofenzívnym talentom a defenzívnymi hrúbkami zosobňoval lepšie ako Matvej Mičkov z Philadelphie Flyers. Dvadsaťročný ruský útočník mal už niekoľko nezhôd s hlavným trénerom, známym búrlivákom Johnom Tortorellom.

Ich posledná ostrá výmena názorov priamo na striedačke sa odohrala v noci zo štvrtka na piatok. Najväčší talent tímu sa po nej už nevrátil na ľad a druhú polovicu zápasu s New Yorkom Islanders dopozeral ako divák s najlepším miestom na štadióne.

Kouč ho potom vyzval na zodpovednosť. Hoci tréner spojitosť nepotvrdil, Mičkov krátko pred týmto momentom urobil chybu plynúcu z nedostatočnej zaangažovanosti v obrannej hre.

Ako sa na hokejistovi prejavujú Tortorellove metódy a ako sa na ňom podpisuje, že vyrastal v Rusku?

Tréner priznal konflikt

Islanders vyhrali toto stretnutie 3:0. Prvý gól strelil v čase 30:02 Simon Holmström.

Ten najprv prihrával strieľajúcemu Perunovichovi, ktorého pokus bol zablokovaný. Pôvodne pri ňom stál Mičkov (č. 39), ale okamžite po jeho strele zamieril k modrej čiare smerom von z pásma, čo využil Holmström, aby si nechránený prebral puk, potiahol ho na stred a prudko vystrelil.

Keď sa Mičkov vrátil na striedačku, zamieril k nemu Tortorella. Kamera otočená na hráčsku lavicu Flyers zachytila ich hádku.

Jej následok bol, že si Mičkov v tomto zápase nezahral už ani sekundu. 8 minút a 30 sekúnd na ľade sa stalo jeho kariérnym minimom.

John Tortorella potom objasnil, že ide o formu lekcie pre mladíka, ktorý sa často takto riskantne uvoľňuje pri súperových akciách, a hoci z toho vznikajú šance na góly z únikov, zároveň tým uľahčuje prácu súperom.

„Snažím sa ho naučiť, ako sa pristupuje k veciam v NHL, čo má robiť ako profesionál a ako hráč,“ reagoval tréner po zápase.

„Sú isté situácie, keď potrebujete prijať zodpovednosť. Nebudem sa v tom veľmi šprtať, bolo by to voči nemu nefér. Chcem mu pomôcť. Budeme v tomto procese postupovať naďalej spoločne.“

Konflikt nijako nezatajil, ale o detaily sa nepodelil.

„Sme dvaja ľudia, hráč a tréner, ktorí si prechádzajú nejakým konfliktom, ale s tým sa medzi nami buduje aj úprimnosť. Mičkov bude musieť pochopiť, ako tu robíme veci a čo od neho očakávame. Chceme, aby bol zodpovedný na ľade a aby bol profesionál,“ dodal.

Mičkov dostal varovanie

Pri Tortorellovi nejde o nijaké neznáme praktiky. Ak hráč opakuje chyby alebo pôsobí lenivo, neváha ho nechať sedieť.

Urobil to už v Tampe Bay Lightning v roku 2003, keď takýmto spôsobom reagoval na defenzívnu hru hviezdneho Vincenta Lecavaliera. Rovnako v tomto období zaobchádzal s Martinom St. Louisom, ktorého odpoveďou boli výrazne zlepšené výkony. Neskôr ako tréner Columbusu chcel rovnakým spôsobom donútiť Ryana Johansena k zodpovednejšej a viac konzistentnej hre.

Verí, že mu tieto metódy zafungujú aj v prípade Mičkova.

„Možno tomu nebudete veriť, ale urobil som to z dobrého dôvodu, keďže nám na ňom záleží. Nebudem pri ňom robiť zlé rozhodnutia len preto, lebo mi ich odporučia ľudia. Zachádzame s ním tak, ako sa má, lebo veríme, že je výnimočný,“ vyjadril sa.

Nebolo to po prvý raz, čo sa Tortorella rozhodol motivovať ho nie príliš populárnym spôsobom. V novembri ho na floridskom tripe nechal dva zápasy sledovať z tribúny. Po nich sa vrátil a rozhodol duel so San Jose premeneným samostatným nájazdom, ku ktorému pridal gól z hry a asistenciu.

Varoval ho ešte skôr. Na konci októbra ho nechal v zápase so St. Louis presedieť niekoľko striedaní v prvej tretine, pretože videl dookola tie isté chyby, ktoré podľa neho vyplývali z nesústredenia sa na istú vec v hre.

„Nejde o to, že by som naňho vrieskal. Len mu hovorím, ako to tu funguje. Keď sa mi zdá, že ostatní to chápu, len ty sám sa v istej situácii trápiš a opakuje sa to, budeš si musieť posedieť a odsledovať, ako sa to má robiť,“ povedal vtedy Tortorella.

Ani po necelých štyroch mesiacoch v NHL s ním v tomto ohľade v trénerových očiach nepanuje spokojnosť, keďže sa táto situácia opakuje. Neuchránilo ho ani 34 bodov v 52 zápasoch a druhé miesto v priebežnom tímovom bodovaní.

Faktor Rusko

Tortorella priniesol ešte jeden zaujímavý pohľad na hru talentu, ktorý vychováva. Je príliš zvyknutý na KHL.

V ruskej súťaži hral prevažne v drese HK Soči. Tam ako 18- a 19-ročný exceloval, zaznamenal 41 bodov v 47 zápasoch poslednej sezóny.

Tortorella však usudzuje, že NHL je citeľne náročnejšia liga. „Tam nikdy nehráte štyri zápasy za šesť dní. Tamojší hráči nie sú takí kvalitní ako tu. Povedal som mu to úplne otvorene, že nebude hrať toľko, koľko by si predstavoval,“ hovorí.

Ak by sa následkom ruského napadnutia Ukrajiny nezmenili okolnosti a celospoločenské pomery, tento problém by dnes Mičkova možno nemusel trápiť.

Dlho ho považovali za vyzývateľa Connora Bedarda v súťaži o post jednotky draftu 2023. Lenže po invázii boli Rusi vylúčení z medzinárodných turnajov a vzťahy medzi NHL a KHL sa zhoršili. To malo za následok, že sa na Mičkova nazeralo ako na rizikového hráča – nik nevedel predpovedať, ako dlho si ho nechajú v KHL, kde mal kontrakt až do roku 2026, a skauti nemali možnosť porovnať ho s najlepšími rovesníkmi na medzinárodných turnajoch.

Mičkov tak prišiel o pozíciu, akú mal ešte rok a pol pred draftom, a napokon nečakane padol až na siedme miesto výberu mladíkov. Hoci sa o ňom mnohí experti aj krátko pred draftom vyjadrili ako o druhom najlepšom hráčovi či najväčšom ruskom talente od draftu Alexandra Ovečkina, pre tieto okolnosti si svoju povesť musí vybojovať späť.

Prvé starosti v začiatkoch kariéry v NHL rieši s trénerom, s ktorým sa dodnes rozpráva s pomocou tlmočníka.

Hoci na striedačke minulý štvrtok ukázal frustráciu, v odpovediach zatiaľ neprekročil medze profesionála. „On je tréner, on vie najlepšie. Všetko mi vysvetlil a poradil, čo môžem robiť a čo nie. Tortorella má skúsenosti a môžem sa od neho veľa naučiť. Pokúšam sa ho vo všetkom poslúchať a riadiť sa jeho inštrukciami,“ povedal v januári pre RG.com.

Dá sa očakávať, že ich spolunažívanie bude pre skúsenosti s Tortorellom a návyky, ktorých sa Mičkov doteraz nezbavil, naďalej pod drobnohľadom médií aj fanúšikov.(Šimon Čop,Nko)

// ja to vidim asi tak, ze skôr ci neskôr bye Torts alebo Michkov (vid.Gauthier..:)ale skôr ta prva moznost, tie vykony Flyers od 10ku5
IMO v prvej adaptacnej sezone nemusi byt pre Michkova na skodu trochu prisnejsia ruka trenera, ale ak by mal byt zasity niekde v 3rd line alebo nebodaj na tribune ako HS este aj v dalsich rokoch tak tym by si torts sam pod sebou pilil konar... trener je ovela lahsie nahraditelny ako 20r. franchise utocnik
12423 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2019 ST LOUIS BLUES