po polroku sem skusim nieco supnut
Draft: Za toho nabokova som rad, mam z neho dobry “gut feeling“, snad by z neho casom mohlo nieco byt. Od ostatnych draftovanych junakov ziadne ocakavania nemam, snad aspon jeden prijemne prekvapi
UFA trh: tu sme boli znacne limitovani situaciou s Nichuskinom a Landeskogom. To je vyse 13mil s ktorymi musime do stropu pocitat, viazanych v hracoch o ktorych si nemozeme byt isti ci este vobec nastupia a ak ano akych vykonov budu schopni...
U Landeskoga si myslim ze navrat urcite skusi (dufajme ze hned od zaciatku sezony). O vykonoch na ake sme unho boli zvyknute je ale asi zbytocne snivat. Bol by zazrak ak by sa po takej dlhej pauze a vaznom zraneni dokazal vratit ako plnohodnotny top6 utocnik. Osobne budem za zazrak povazovat aj to ak by zvladol 3rd line + PP (cca 15min/zapas). A samozrejme sanca ze si zranenie obnovi bude pri kazdom striedani vysoka.
Nichuskin je uplne ina story. rozmyslam ci tie jeho super vykony boli napriek drogam alebo vdaka nim... aj ked to je asi jedno. Da sa povedat ze nam svojou nezodpovednostou pokazil posledne 2 PO a aj keby sa v novembri vratil, zopakovat sa to moze prakticky kedykolvek. Osobne by som bol asi najradsej keby sa uz do timu nevracal a bolo by mozne nejak tu jeho zmluvu anulovat (mozno po dalsom prusere? Ale na ten sa mi cakat nechce). Este lepsie by ho bolo vymenit, ale ktory pricetny GM by ho zobral to fakt netusim... mame pred sebou mozno poslednych par konkurencieschopnych rokov, ale mat vyse 6mil viazanych v hracovi ktory sa hocikedy uprostred PO zdroguje asi nebude najlepsi predpoklad uspechu
V kazdom pripade sa podarilo udrzat aspon Drouina, za to som rad. Nepochybujem o tom ze nam dal solidny discount a na trhu by bol dostal viac ako tych 2,5mil u nas. Na druhej strane je to prenho u nas idealna situacia, nepochybujem o tom ze si to uvedomuje a po tych biednejsich rokoch v montreale si to urcite uziva a nechce o to prist. Good for him, better for us
Okrem toho sme za minimalne platy podpisali zopar depth hracov, menovite napr. calvin de haan (nahrada j.johnsona), erik brannstrom (reclamation project do obrany), parker kelly (4th liner z ottawy, celkom sa mi pozdava), udrzali sme kivirantu, vratili sa rosen a macdonald...
Som celkom prekvapeny ze sme zatial nepodpisali ziadneho cednika – aj keby sa na poziciu dvojky naplno pocitalo s Annunenom (finally), stale nam chyba trojka pre pripad nejakeho zranenia... trent miner to predsa byt nemoze...
nejaky antti raanta ako insurance by este nemusel byt zly (lankinen by bol lepsi, ale toho si asi nemozeme dovolit)
A patri sa spomenut ze Mack sa konecne po zasluhe dockal Hart Trophy (+ ako bonus aj Lindsay). Harta si zasluzil uz v 2018 ked to nakoniec dali Hallovi, som rad ze tentoraz mu to vyslo a nemusi tym padom az tak lutovat ze napriek rekordne produktivnej sezone to nestacilo na Art Rossa...
Od 1. jula zacal plynut posledny rok zmluvy Mikku Rantanena, teoreticky teda hocikedy moze podpisat predlzenie... ale u Avs si nepamatam pripad ze by hrac v takejto situacii predlzil zmluvu hned na zaciatku jula. Aj mackinnon predlzoval az v septembri pred training campom, takze tu to tiez skor neocakavam. Ale zaroven dufam ze to nebudu ani natahovat ovela dlhsie a vyriesia to este pred zaciatkom sezony. Niektori fans spekuluju ze by bolo lepsie Rantanena vymenit (a mozno maju aj pravdu), na 99,9% sa ale nic take neudeje. Osobne ocakavam novu zmluvu s cap hitom niekde medzi 11mil a Mackovymi 12,6 (idealna my mohla byt Pastrnakova zmluva na 11,25mil
)