Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

NEW JERSEY DEVILS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Polovica sezony sa blizi, je cas na nejake to zhrnutie.. ocakavania pred touto sezonou som mal trochu vacsie ako po minule roky. videl som nas v divizii pri najhorsom niekde na 7mom mieste, pri najlepsom tak na 5tom atakovat 90 bodov. realita je ina, sme na dne a ak sa flyers nerozlozia este viac, tak tam zrejme aj ostaneme. po x rokoch rebuildu bude tento tim znovu atakovat 70 bodov. to nie je vzdialene od PO o parnik, ale o galaxiu. nie sme tak dole ako arizona s montrealom, seattlom a ottawou.. ale mozme si ruky podat s buffalom. sme rovnako na smiech.. PO teamy na vychode momentalne hraju win% na 64%.. my sme hlboko pod 50 na 43 percentach.. mozme sa tvarit ako rozvijame mladych a draftujeme vysoko a oni dorastu a podpiseme top fa beka a pomaly budeme napredovat a vsetko je to perspektivne. prdlajs. malo. toto nestaci ani zdaleka. cela liga nam strasidelne usla a priepast sa akurat tak prehlbuje. po 2 mesiacoch sezony pred mikulasom tradicne uz nebolo o co hrat.. ono zo zaciatku clovek hlada chyby v zraneniach, stasti, v nefungujucich special teams, treneroch.. ono som bol v tom, ze nam chyba jeden top 6 power forward a sme set.. len ono evidentne cele vedenie organizacie devils zaostava za ligou.. ved za tych 7 ci kolko rokov rebuildu sa mozme preukazat akurat tak dvoma lucknutymi draftovymi jednotkami hughesom a hischierom, trafenym brattom v 6.kole, mercerom snad a ufa hamiltonom. to je tak strasne malo :hroza: v lige sme v prvej polovici iba s PK a s shots for a shots against.. vsetko ostatne je dno. mat po 38 zapasoch skore v pp 15:6 (pk 4:20) je zly vtip. mat snad najhorsiu branu v lige ked 2 timy do nej nastupili bez golmanov este horsi.. super ze mame najunikatnejsi defenzivny system v lige (nedokazal som ho rozlustit za 2 roky), ktory nikto iny nehra. ako priznam, celkom ma nase zapasy bavia (pokial nenastane frustracia, co je sakra casto), ale pri kvalite nasich utocnikov, ktori stracaju puky este pred utocnou modrou ciarou, to velakrat vyzera, ze umyselne a opakovane pachame samovrazdu. a ked k tomu priratame golmanov co nic nechytia, tak sme tam kde sme.

Brana
tak ono ked ma po 38 zapasoch 6 golmanov start, tak vysledky asi cakat netreba. velka skoda berniera. chytal vyborne do zranenia, potom uz to nemohlo byt ono. skoda, zranenie bedroveho klbu s najvacsou pravdepodobnostou v jeho veku znamena koniec. buducu sezonu nas bude bohuzial este strasit s navratom, za 4,1 mil, co je dalsia komplikacia.. fitz sa tu branu snazi riesit, ale fakt tam mame smolu. minulu sezonu crawford, tuto bernier. buducu to bude zrejme nepouzitelny bernier, takze musime lucknut nejaku lacnu trojku. Jednotkou je a bude blackwood. ten je kapitola sama o sebe. caste zranenia, do toho ho covid zmasakroval minulu sezonu. napriek tomu cirkus okolo ockovania pred sezonou, kde asi 2x vyhlasil ze sa da a potom prekvapil v kempe neockovany, to iste pred sezonou, ze sa da a znovu to iste.. ako blby musis byt ked mas bridge deal, priviedli ti vyrazne drahsieho konkurenta, si v top 5 kandidatoch na golmana kanady na OH, vyrazne vylepsili obranu timu a ty miesto kempu trenujes solo mimo timu, aby si sa aj tak o 3 tyzdne dal zaockovat. chlapec je uplne z formy. do toho znovu covid. dostal riadnu ranu do hlavy a treneri mu absolutne nepomahaju, ked ho absolutne pretazuju a uplne nicia. kazdy vidi, ze je psychicky aj fyzicky mimo. v brane sa presuva pomaly, neskoro, unavene. naco mame gilliesa? plus ten nas trener golmanov sa mi nepozdava. daky rogalski bez praxe( asi si ho brodeur dotiahol z blues, tak zrejme v nom nieco vidi).

obrana
toto je najvacsie a jedno z mala pozitiv.. tu fitz urobil fantasticku robotu. takto prestavat obranu za ,,leto,,, pricom nema zviazane ruky do buducna je luxus.. hamilton je brutalna posila. nepopieratelne kvality. na lade riadny flegmatik, co na mna posobilo upokojujuco :D do zranenia hral elite, potom bol chvilu strateny spolu s celym timom a ked sa dostaval spet do formy, tak ho zlame puk do tvare. jedina vycitka k nemu je presilovka. tu mal zlepsit. aj ked zrejme tu by som ukazoval prstom na coaching staff. najprv bol problem vobec prechod do utocneho pasma a ked mali cas potrenovat, tak recchi prisiel so vzorcom, kde najlepsie strielajuceho beka za 9 mega postavis tak, aby nemohol strielat a nabijal subbanovi :hroza: to mala byt hodinova vypoved vsetkym zodpovednym.

hamilton hra s gravesom. a ako som gravesa neznasal v colorade (ze taky je*o nemoze hrat take minuty u contendera), tak som si ho totalne oblubil. velky, mobilny, dlhy reach. vyrazne pomohol na pk, sem tam prekvapi paradnou prihravkou, vyborne to cisti pred branou a hra sa proti nemu asi fakt tazko. jasne, jeho chyby z colorada ako caste prepadavanie a najnepresnejsia strela ostali. v tom nasom prvom pare ale nevyzera vobec mimo. zmluvu ma este narok a dufam ze podpise za rozumne peniaze, aby to nebolo medzi nim a seversonom.

dalsi dobry kauf bol siegenthaler. min rok som nechapal naco ho fitz priviedol. v tych par zapasoch bol strasny. potom ho chranil v rozsirovacom drafte.. vedel co robi.. momentalne odohral po seversonovi najviac minut v time. tiez pomohol na pk. a vyrazne sa zlepsuje. bol stabilizacny prvok pre subbana v tretom pare a ked sa posunul vyssie k seversonovi dovtedy hrajucemu zle, tak napravil aj toho a ten s nim hra snad svoj najlepsi hokej. asi nie je najlepsie hrat ho dlhodobo v top4, ofenzivu nema ziadnu a k strele sa ani nedostane, lebo mu to trva vecnost, ale dozadu luxus a s kym hra, je okamzite lepsi. tiez ma zmluvu este na dalsi rok, kedy by sa mali do timu zacat presadzovat mladí, takze fitz si nechal volne ruky.

Severson je klasika. pre devils velmi uzitocny. schytava vela kritiky, lebo ked hra zle, tak je to fakt zle. a pre jeho obcasne dumb plays sa prehliada aky je dobry. zatial lacny top 4, ktory ma vybornu sezonu. dobry je tento rok na pk, momentalne hra prvu presilovku cez subbana, smitha a vlastne pri absencii hamiltona hra beka cislo 1. a posledny mesiac aj na takej urovni.
zmluvu ma tiez este buduci rok, ale tu si myslim, ze pojde o dum dal. uz min rok sa vyjadril, ze nepodpise ak budeme prehravat a presvedcit ho milionmi si asi nebudeme moct dovolit,

Subban je subban. v tretom pare hra tuto sezonu velmi dobre. hlavne pri siegenthalerovi. nemam s nim ziadny problem. dokonca by som ho aj podpisal, keby chcel ostat a za rozumne peniaze(pri pripadnej vymene seversona by sa zisiel), ale nevidim dovod preco by to robil.

Smith je jedine sklamanie vzadu. sophomore year, zranenie pocas kempu. pomaly sa rozbiehal a stale rozbieha. sice je lepsi, ale keby bolo na mne, tak je na fame. to nie su nhl vykony. pomaly, fyzicky slabucky, gap control nikde a 1 na 1 si nanho uspesne moze dovolit hocijaky drevak. k tomu to v ofenzive nijak nevynahradza. na lade vyzera divnejsie ako subban. nadej tam je, lebo taketo zle prve polky sezon mal 2x aj v junioroch a potom exceloval.

Utok

medzi pozitiva mozme zaradit hughesa, ktory hra point per game hokej. konecne aj hra dobre (po vianociach). tvori, korculuje, vzdy sa na lade nieco deje. sice vela pukov straca a su z toho brejky, na druhej strane ich vela aj vybojuje, plus zavaza puk do utocneho pasma ako nikto a stale sa zlepsuje. skoda zranenia ramena, lebo odvtedy uplne vidno ako priposrato ide do suboja. dobre si sadli s brattom, to je radost pozerat. ten je silny na puku a velmi hokejovy. za mna nas najlepsi forward. po sezone rfa. chlapec si zrejme zarobi.
potom je tu este hischier, ktory proste skonci ako 2nd line defenzivny center.. vobec to nevadi za hughesom. je to bojovnik, vyborne buly a ked je zdravy tak tych 50+ bodov proti top lajnam supera uhra. skoda je, ze nema spoluhracov s ktorymi by hral.. lebo to je vsetko co za nieco stoji v nasom utoku. ok, este je tu mercer, ktory sa ako novacik prebojoval do prveho timu, hra tretieho centra a po zraneni hughesa ten tim tahal aj ofenzivne. je to taky buldog, do buducna to bude paradny hrac. zrejme na kridle v top 6, lebo 3.center mu bude malo.

a ostatok je bohuzial nanic. pre tim su este ok mcleod a bastian v 4tej lajne, inak by mi nikto nechybal.
tatar si hra svoje a nie je jeho chyba ze tim je slaby, alebo ho nestavaju na presilovku. ako vypln fajn, ale nikam nas neposuva. o rok pojde na tdl a nahradi ho niekto mlady lacnejsi (holz, clarke)
sharangovich je sklamanie. minuly rok perfektny, v priprave nas najlepsi hrac, prisla liga a ja som nevidel horsie hrajuceho hraca roky (odmyslim si geertsena). teraz mu pomohlo spojenie s hughesom a brattom- bodoval 4 ci 5 zapasov po sebe a potom hned kovid. smola. nelamem nad nim palicu. v 3 lajne by bol snad ok ak by top6 bolo silnejsie. zmluvu ma fajn, snad sa do toho dostane.
najvacsi pruser je ale zacha. neviem co sa stalo. minuly rok sa konecne presadil. bol produktivny (sice najma pp), tahal utok, drzal puk, vymyslal.. teraz mu to vydrzalo 5 prvych zapasov, kde som si vravel ze wow, mame first lajnera. potom pridal 5 zapasov priemernych a odvtedy je 25 zapasov v rade uplna nula. nic. ak by nebol v zostave, ani by nechybal. zapal nulovy, kazdy puk unho skonci. neexistuje aby sa dostal aspon do pozicie na strelu, taha dolu hischiera. dokonca bol vyradeny z pp na isty cas.. neviem co sa stalo, je rfa a jednoducho na jeho mieste potrebujeme ovela lepsieho hraca. mal zablesky, ze by nim mohol byt, ale to nesmie mat taketo snury neexistencie. s nim v top 6 mozme byt akurat tak dno ligy. uprimne by som ho trejdoval prvemu zaujemcovi a prachy zanho pouzil na toho power forwarda, ktorý nie je nikde k mání.. ak by ale chcel podpisat pod 3m na 3-4 roky, tak v tretej lajne by sa uzivil. tam ale mame takeho isteho zbytocneho johnssona. zaciatok sezony mal paradny. s mercerom si sadli, ale ako ten vychladol, tak sa johnsson uplne opustil a je rovnako zbytocny ako zacha. neprinasa pre tim poslednych 20 zapasov nic okrem zaberania miesta.
posledneho spomeniem veseyho ktorý prekvapil. v stvrtej lajne a na oslabeni robi dobru robotu. mal som ho za horsieho hraca. smolu ma ze v tej pozicii je zbytocne ho podpisovat, aby zaberal miesto niekomu z farmy. mozno sa niekto ulakomí na tdl za nizky draft.

Tato sezona je pase. dufam ze fitz vymeni coaching staff (ruffovi konci zmluva, recchi je traged a nassreddine u nas zrejme sancu na head coacha nema), totalne uprace a prebuduje utok, tak ako prebudoval obranu v ktorej sa rozhodne spravne koho nechat a koho pustit. predpokladam ze buduca sezona nebude uplne top, ale dufam, ze tu medzeru zacneme lepit a priblizime sa timom nad nami. predstava, ze to nefunguje a potrebujeme dalsi rebuild je desiva (a blizka).
Pohovorovali sme Gallanta, Laviolleta, aby sme nakoniec vzali Ruffa...

Tento tim a cela organizácia je zas a opat tak zúfalá, ze mne uz by nevadil ani Tortorella.
Neskutocne ako sme zasa v prdeli. A ked sa Fitz nemieni cinit, nech letí aj on.
Jako tohle už je vrchol trapnosti.. Mně by ani nevadilo, kdybysme dostávali na prdel, ale tam není žádná bojovnost, žádná tvrdost, nic.. to jako zase tankujeme, abychom odpálili další prospect?

okamžitě vyrazit celej coaching staff, nemá smysl to nechávat na léto. Já bych klidně vzal někoho z Evropy, nějakýho progresivního kouče, kterej se toho nebude bát a nebo někoho, kdo nastaví vojnu.

a hlavně v offseason už udělat pořádnej bold move, kterej už nakopne tuhle franchise. Klidně bych vyměnil letošní první kolo za proven star do útoku. Na co nám bude další prospect. Zároveň udělat velkou čistku v útoku - Zacha, Tatar, Kukkonen, Sharangovic, Boqvist. Uprimne bych dost profackoval i Nica jelikož je prostě mimo. Na jedničku draftu je to fakt velký zklamání a zatím naplňuje potenciál elitního centra TŘETÍ formace.. tak wtf tohle.. v létě bude FA Gaudreu. Klidně přeplatit, ale frajer je rodák z Jersey a dokonce snad říkal, že by se rád vrátil domů. K tomu trade pro pořádnýho powerforwarda a ještě získat centra do třetí formace. Máme deep prospect pool jak zm*d a ten farm system nám bude úplně k hovnu pokud ten team nezačne vyhrávat, od koho se ty mladíci maj učit? Od Jacka kterýmu je 20? nebo od Bratta kterýmu je 22.. omg tohle je fakt otřesná situace. Goallies snad ani řešit nebudu, Blackwood odepsanej, Bernier out a pak unproven rookies.. ty FAs nejsou uplnej zázrak..

obrana jakž takž.. tam zas takovej problém nevidím, hlavně jsme deep co se týká prospectů a příští rok už asi bude ready i Luke Hughes..

Jak bych si přál, aby to vypadalo příští sezonu vypadalo..

Gaudreu - Hughes - power forward (via trade)
Holtz - Nico - Bratt
Mercer - novej centr (klidně Pavelskiho nebo Stastnyho, hlavně kvůli zkušenostem) - Johnsson
Wood (Zetterlund) - McLeod - Bastian

z těch dalších prospectů, tak tam reálně nevidím nikoho, kdo by mohl prolézt do prvního teamu a mít tam nějakou zásadní roli. Clarke s Footem by možná mohli zabojovat o 3-4 lajnu, ale spíš ne. Stillman má ještě spoustu času a zbytek moc zajímavej není. Nicméně Gritsyuk má v KHL velmi dobrou sezonu za Omsk, jede i na Olympiádu a ten by možná mohl promluvit. Otázka je jestli vůbec má zájem odjet do Ameriky..

Graves - Hamilton
Sieg - Severson
Smith (Hughes) - Walsh

tady je to s těma prospectama zajímavější. Já bych klidně tradoval Walshe, Smithe, Bahla. Top 4 je víceméně vyřešená a vedle Hughese klidně může hráti. nějakej veterán z FA. K tomu navíc v Rusku září Mukhamadullin, kterej časem do Jersey přijde. A dost mě překvapil náš letošní 5th rounder Topias Vilen, kterej v 18letech má přes 30 zápasů za Pelicans v první finské lize.

novej golman, dvojka (Daws, Bernier nebo Schmidt)

prostě to chce pořádně říznout do teamu a nebát se udělat dva větší trady a samozřejmě vyřešit coaching, nevřím že to Fitz nevidií
formic99 píše:
čtv 03. úno 2022 10:52
v létě bude FA Gaudreu. Klidně přeplatit, ale frajer je rodák z Jersey a dokonce snad říkal, že by se rád vrátil domů.
Tady tě musim opravit, Jersey je oblast na jihozápad od NY. Přičemž ovšem většina se nachází v blízkosti Philadelphie. Vrátit se domů pro něj znamená Philadlephia Flyers..
rodiště
Tak lottery nám zase extrémně pomohla. Upřímně mi největší smysl dává Slafkovský, protože on je přesně ten typ hráče co nám chybí. Nemyslím si, že pick Němce by byla chyba, ale ten blue line depth je fakt obrovskej a pořádnej power forward/sniper nám prostě chybí.

Pokud by přišel na řadu trade picku, tak jedině za top golmana ci top prospecta typu Knight nebo Askarov nebo powerforwarda jako je Tkachuk a pokud Flames vyletí, tak bych se tomu asi tolik ani nedivil.

Jinak jsem zvědavej jestli Ruff zustane jako HC a nebo se přesune na pozici presidenta nebo nějakýho chief of hockey operations. Upřímně by mi jeho setrvání tolik nevadilo, protože ho údajně kabina a mladý kluci maj rádi a pod jeho vedením ten útok hezky rozkvetl. Důležitý je, že letěl Nasredine a Recchi, ty předváděli fakt shit show.

No a do offseason je úkol jasný. Doplnit top 6 o powerforwarda, ikdyž draftujeme Juraje, sehnat centra do třetí formace a sehnat kvalitního golmana, možná dva. Nejradši bych odstřihl Blackwooda. Bernier ready asi nebude a těžko říct jestli bude Daws nebo Schmid ready na to být dvojka. A ještě by se hodil RHD do třetího páru po odchodu Subbana, možná to převezme Walsh.

Jo a moc se těším na L. Hughese na MS, stejně tak na Mercera v teamu Kanady.
povodne som chcel napisat nejaky posezonny report a hodnotenie hracov, ale po takejto sezone nebola a nie je chut pisat nieco obsirnejsie a nadavat na vsetko tiez nema cenu. tak k sezone:

bodovo? najhorsia sezona od roku 1985 prosim pekne. na to ze uz sme neviem kolko rokov v rebuilde, tak posledne dva roky bodovo klesame a blizime sa k hranici roku 82, ked sme boli mickey mouse organization.. na PO sme stratili len 37 bodov.. ved coze je to strata 19 vyhier na 8. flek v konferencii.. herne to bola taka nevyrovnana tragedia. od polky novembra po vianoce to bolo nieco v style 3 vyhry z 21 zapasov.. 1x bola snura 7 prehier po sebe, 2x 6 prehier a 1x 5 prehier.. vacsinou sa vtedy na to nedalo pozerat, lebo ruffov hura system vobec nefungoval, hraci sa tam len motali a ten tim, nebol schopny v tom stave konkurovat nikomu. Na druhej strane tie prehry cloveka otupia, ze uz je to jedno pri sledovani. v podstate som sa na nasich zapasoch vacsinou bavil. ked si fanusik zvykne a nevypne zapas v polke za stavu 1:4, lebo devils prave dostali 3 goly za 2 minuty na zaciatku druhej tretiny. v tretej sa to dalo celkom sledovat na konecnych 4:6 :-D goly, tych bolo v nasich zapasoch vela. ofenzivu mozme chvalit.. aj ked len 19ta v lige co nie je PO uroven a v porovnani s ostatnymi je to stale malo.
Hughes viac ako point per game a po vianociach jednoducho dominoval na lade. Hischier po zlom zaciatku 60! bodov v 70 zapasoch a top bol bratt so 73 bodmi v 76 zapasoch (skoda zaveru, kde asi kondicne odisiel poslednych 10 zapasov).
dobre bolo este oslabenie- 14te v lige.. a to je z pozitiv vsetko :D
Neviem sa rozhodnut ci bola najhorsia brana, alebo presilovka.. v brane sa nam zrakvili obaja golmani a sezonu nechytali ani raz zdravi. wedgewooda pasoval fitz cez waiver uplne tupo a prisiel onho. ze sme na farme mali presne 2 golmanov v prvom roku ich profesionalnej kariery. ze sa nijaky golman nedal zohnat a dochytali sezonu tragedi gillies s hammondom to je jedna vec.. druhou je 15% presilovka so skore 35:14 :rofl: (horsi boli len flyers, co si ani nechcem predstavit). Na PO timy je to tak 20 az 40 golov strata.. nuz vlastne, ked si spomeniem na tie pokusy so subbanom, nevyuzitie hamiltona, umele drzanie seversona na 1.pp 2tyzdne po tom, ked po hot faze na pp vychladol. vlastne vyhrava na celej ciare nasa zla pp..

Zbohom recchi: asi najvacsi trenersky traged. u pens aj u devils si ukazal ze to vobec nevies.
dalsi co nam dava zbohom je nass. vyprsala mu zmluva, sice dobra pk, ale u nas uz nemal co..
k tomu mame taylora este ako asistenta a ten mal v ahl dobre defenzivne cisla.
som zvedavy koho privedieme, zrejme k ruffovi (aj ked z fitzovej tlacovky si asi nikto niesme isty ci pokracuje). rovnako ako formic, mi ruff vadit nebude. toho chlapika mam roky rad, ten jeho samovrazedny hokej bavi, s lepsou pp a branou, nejakym utocnikom navyse a s bekmi co si na to uz zvykli si myslim, ze mozme byt lepsi..

s krokmi do novej sezony suhlasim s formicom. to vlastne povedal samotny fitz.
kridlo a hlavne power, ine ako softaci co mame. golman co bude schopny chytat. nejaky skuseny utocnik (pri kecoch o tom ze boqvist by mal hrat na kridle naznacuje 3. centra).
treba aj rd beka do 3tieho paru, ale k tomu sa nejako nevyjadril, len kecal o tom ako smith musi zlepsit snad vsetko :D podla mna smith ak ho nevymeni dostane este sancu, co znamena prichod beka, lebo prave kvoli smithovi nemoze sancu dostat walsh. lebo mat v zostave 2 malych soft ofenzivnych bekov ktorych nepotrebujeme je nemozne. z jeho vyjadreni, ale bolo zrejme ze papa zacha..

Brana:
tam mame asi milion moznosti a neviem to odhadnut, podpisat ufa by bol asi problem, volni asi budu len kuemper a campbell ak vobec.. tadial cesta nevedie.. trejdovat za binnigtona a gibsona sa mi nepozdava, pre ich vykonnost a zmluvy.. ked uz asi by som prezil gibsona. amik, ta zmluva skonci v 33/34 rokoch co sa este da a nova motivacia by ho mohla nakopnut.
urcite by potesil hellebuyck ak by to zacali jets rozpredavat.. fanusik trejdovania pre mladych golmanov nie som.
skor to ale vidim na lacny trejd za golmana s 1 rokom. tipujem jedneho z trojice reimer, varlamov, talbot. urcite upgrade a dava to aj sancu snad zdravemu blackwoodovi ukazat co v nom mame a posunut riesenie golmana o rok.

Utok.
tu potrebujeme power forvarda ako sol.. vela sa pise o nicuskinovi co som aj za. zaplatit ho mozme.. problem okrem ineho moze byt ruff. bolo by super keby vysiel. k tomu dost citam o fialovi, co sice nie je PW, ale utoku by pomohol. pomohol by ktorykolvek. osobne este poskulujem po crouseovi z arizony (marchment ani niederreiter sa mi nepacia). v arizone si ho vraj cenia, ale co tam najblizsie 3 roky??
fitz vraj ma plny zoznam mien veterana na 3c. ja by som kludne bral henriquea spet.. ale je x dalsich hracov od ellera, faksu, backlunda atd s este jednym rokom zmluvy, ktorych timy to budu mat tesne so stropom..
Hlavne bude sa zbavit smetia. johnsson, zacha, koukkanen, postupne tatar.. verim, ze minimalne 3ja z nich v time buducu sezonu nebudu.(napr. tatar mi nevadi, dokonca ma milo prekvapil, myslel som, ze to je taky defenzivny flakac.. pritom sa mu neda nic vytknut v ramci snahy. len nejako nezapadol, stale bol mimo rytmu, pol kroku za vsetkym, aj ked nevyzeral pomalo. netusim cim to bolo).

obrana
tam uz som o rd do 3. paru pisal. snad nejaky veteran na pk co nebude mat problem pol sezony stravit na tribune pri skusani mladych.. inak tam nic netreba.. nalavo mame sialeny pretlak. buduci rok sa rozhodne ako ta obrana bude vobec vyzerat, graves, siegenthaler, severson, vsetkym konci zmluva. plus prival mladikov (bahl aj okhotyuk sa ukazali dobre), mukhamadullin prisiel do uticy, l. hughes caka, walsch nedostal este sancu a neodpisujem este ani smitha).

buduci rok bude strasne dolezity asi pre cele smerovanie timu.. jadro mame podpisane, hischier, hughes, hamilton, zrejme pribudne aj bratt a prichozi utocnik a potom to fitz bude musiet zvolit nejaku finalnu formu timu na roky dopredu vzhladom k vykonnosti, mladikom a platovemu stropu. takze takato sra*ka sezona sa uz nesmie opakovat :scare:

ps: k draftu. (bostonu odporucam to po tomto PO rozpustit:D). k hracom nemam nijaku preferenciu. je to fajn si vybrat koho chceme. nevadil by mi slafkovsky, osobne by som skor bral jiricka. (nemca devils naozaj nepotrebuju a neverim, ze by ho fitz zobral prave pred jirickom). ale ktovie.
Nechci říct, že jsem z výběru Němce vyloženě zklamaný, ale upřímně jsem chtěl aby byl Fitz trošku agresivnější a ikdyž údajně nevyšel Tkachuk, tak bych byl i pro Debrincata. Možná zkoušel i jiný hvězdy a třeba to fakt nešlo, ale i tak bych asi dal přednost Cooleymu před Němcem, přece jenom ten náš blue-line depth je fakt obrovský.

Nehledě na to, že náš second round pick byl další RHD. Viděl jsem scouting report a vypadá moc dobře, pro spoustu lidí to byl 1st round talent a viděl jsem evaluace i kolem 20 místa. Jako why not, třeba ten větší trade teprv přijde a tyhle assets se budou hodit, ale v tuhle chvíli máme de facto pořešený core (Hamilton, Sieggs, Severson a Graves) a pak je tam Smith, který po sophomore slump se může vrátit ve velkém stylu, Walsh který čeká na šanci několik let, Bahl který asi nebude nikdy víc než Top6 LHD ale i tak ten třetí pár by měl zvládnout, mega talent Hughes, mega talent Němec, velmi slušný talent Mukhamadalin (bude ještě v KHL) a to ještě jsem vynechal další 3 jména, který mají NHL potenciál. Je to ohromný d-pool a nějaký trade prostě musí přijít.

V tom útoku tak deep nejsme, samozřejmě přijde Holtz do top 6, ale co tam je pak dál. Zbytek mix potenciálu do bottom 6 a top 9 a ještě teda Gritsyuk, ale s těma rusama to bude těžký.

V FA jasný úkol získat Gaudroua, plan B by za mě byl Malkin (ideálně na dva roky a pomohl by s developmentem, upřímně by mi bylo jednno že by šel na křídlo buď on nebo Jack) a plan C by byl Palát. Kromě útočníka do top 6 bych to ještě viděl na dobrýho centra do 3 lajny, nevím jestli Mercer bude centr v lize. Stejně tak mě trošku děsí ta branka, asi evidentně furt věří Blackwoodovi, zisk Vanečka za tu malou protihodnotu byl dobrý deal. Možná počátajíc s progressem Dawse, kterej bude tlačit na Blackwooda.

Ideal lineup za mě

Gaudreua - Hughes - Sharangovich
Holtz - Hischier - Bratt
Mercer - Trocheck/nekdo via trade - Tatar/Zetterlund
Kukoanen - McLeod - Wood

Hamilton - Graves
Severson - Sieggs
Smith (Bahl) - Walsh (FA)

Blackwood - Vaněček (Daws)

za mě investice do první a třetí lajny naprosto nutná, už se nemůžeme plácat v hovnech další rok. Lets go Devils
Hokejove leto v plnom prude a co devils?
No odvareny ako z tepla veru nie som. Nechcem byt negativny, na to som uz otupel. Ocakavania do buducej sezony na umiestnenie nemam ziadne. Uz minulu sezonu som dufal, ze aspon atakovat 5tu priecku (byt blizko bolo nerealne). Buducu sezonu za momentalneho stavu to tiez nevidim na uspech(PO).
Pozrime sa na to: v divizii mame carolinu, ta nam nadelila 53 bodov. Strata trochecka je velka, ale s tym ratali. deangela nahradil burns + strelec maxpac. Su v inej stratosfere ako my.

Rangers? Nadelili nam 47 bodov. Nijak neposilnili, stromea nahradil trocheck, nieco male budu musiet poriesit so stropom. Ale ich brana a obrana nepustia. Cap hell ich este buduci rok necaka, tak ako necakam, ze sa k nim co i len priblizime..

Pens: naskok 40 bodov.. udrzali co mali. Kazdy rok cakam, kedy sa zlomia a padnu. Zatial nic. Skor ci neskor sa to stane, len kedy konecne?

Was: 37 bodov: to iste co u pens. Nie a nie padnut a tiez robia vsetko preto aby sa hore este chvilu udrzali. Zlepsili branu, doplnili zostavu s ohladom na zranenia. cez nich buduci rok cesta zrejme tiez nevedie..

No a to boli nase sance na PO.. Cez koho z vyssie spomenutych? Buducu sezonu cez nikoho..

Dalej mame v divizii Isles: 21 bodov rozdiel. Tí zatial nespravili nic a ktovie ci pre cap aj nieco dokazu. Tych by sme mohli prekonat.

Bus: 18 bodov rozdiel. Posilini o JG. Mohli by sme sa drzat bok po boku.

Flyers: skoncili pod nami a sabotaz u nich pokracuje. Nemozem tvrdit ze budu na dne. Mozu hrat 50% hokej, ale tam to nema hlavu ani patu. To musime byt lepsi.
Takze za uspech budem povazovat 5ty flek v divizii a niekde okolo 90 bodov. A ak by niekto z hornej stvorice (myslim najma was) odpadol, bolo by to skvele.

A co sme my urobili zatial pre zlepsenie do buducej sezony?

Fitz mal plan: jednoznacne brana, zvacsit sa- nahradit rovnaky tyo hracov za vacsich a silovejsich. ziskat niekoho skuseneho.

Co sme urobili?
Zacnem draftom: kedze nemam moc casu, tak tu kopu bekov co sme nadraftovali som este neskumal.
Potiahli sme prekvapivo Nemca z druheho fleku. Vysoko, ale ked nebol slafkovsky a trejd down nedaval zmysel, tak dobre rozhodnutie. Chcel som slafkovskeho, aj ked si myslim ze nemec bude lepsim hracom.. len kedy. Vyjadrenia sice ma, ze chce zabojovat o zostavu, alebo ist na farmu. Tim mu miesto nechava. V kempe bude musiet porazit trebars smitha jedna a dva, ci walsha. Budem uprimny tento rok urcite nie. Za mna bolo vidno aj na ms ako zatial nestiha hrat rychlo a to je u devils alfa a omega. Top by bolo keby sa na farme priuci a ukaze zablesky, ze do dalsej sezony sa s nim da ratat (co by vyriesilo dost, ze co so seversonom). Ale myslim ze to je s nemcom na dlhsie.

Fitzovi sa nepodarilo ziskat power forwarda, ani nikoho silovejsieho bohuzial, co ma prekvapuje. Pokusal sa o tkachuka. No v calgary vedeli ze prichadzaju o JG a nepresvedcil ich ani shane wright. Ich rozhodnutie (rozumiem mu), ale aby si tymto neprechadzali znovu pred koncom/na konci buducej sezony. A to uz wright nebude v ponuke. A v tkachukovej zmluve budu vselijake m-ntc. A fitz je rodina.. a vlastne by to bolo z mojho pohladu najidealnejsie :-D

Ako nahradu ziskal lw palata 5x6mil. potrebovali sme rw. Silovejsie. Prichadza lw, skusenejsie. Ja mam palata rad a urcite dobre zapadne. S nim sme lepsi tim. Prinesie skusenosti, snad winning culture a dokaze hrat v kazdej situacii. Nadavat na vek a dlzku zmluvy nejdem, tak isto ani na to ze on uz cup ma a ide si zarobit. Co je sice fakt, ale uvidi sa na lade. Okrem toho zmluvu ma absolutne frontloaded. Posledne 3 roky zmluvy su v real money len za 4.95m. z toho v tretom roku s.bonuses 3.18, takze v pripade potreby, vymenitelny, v stvrtom roku s. bonuses 1m, takze tiez. (vtedy bude treba zrejme nove zmluvy pre nemca a l. hughesa). A posledny 5ty rok je bez s. bonusov ready na vykupenie. Takze za mna struktura zmluvy luxusna, tam som bez starosti. Plus ziadne no trade klauzuly.

Hned na zaciatku si fitz mohol odskrtnut golmana. Ziskal vitka vaneceka (skvele meno) celkom lacno. Tam som spokojny. 90%+ dvojka co dokaze odchytat aj 40 zapasov. Okrem toho urcite nebude chciet byt len dvojka. jednotkou ostava blackwood. Presne ako som po sezone predpokladal. Ze k uzdravenemu macovi, ktory dostane este jednu sancu, pride stabilny partner. Na trhu golmanov sa to rozchytalo rychlo, takze za mna dobre, ze bol fitz aktivny okamzite a ziskal koho chcel.

Dalej este podpisal brendan smitha. Za mna super depth podpis. Zahra vzadu ld/rd, oslabenie, aj rw. Nechava to priestor nasim mladym bekom vybojovat si miesto v time a on pojde na tribunu, co pri jeho univerzalnosti je velka vyhoda. Pripadne zahra treti par a pk..

Dalsim tahom bola vymena Zachu.. uf. Vymenu som cakal. Z vyjadreni po sezone bolo jasne ze u nas konci. Z vyjadreni jeho agenta uz pocas sezony ( ze podpise QO a o rok ufa cim ztorpedoval jeho hodnotu) a mal ist uz na tdl. Lenze sa pred tdl zrakvil. Celu minulu sezonu mal prisernu (modely si mozu hovorit co chcu, videl som takmer vsetky jeho nhl zapasy- bol z nejakeho dovodu priserny). Stratil miesto na pp, stratil miesto na pk, pri zraneni hughesa ho ruff nestaval ani na centra. Z nejakeho dovodu proste nevydarena sezona. Neviem ako boli zaujemcovia, ale boston je prenho super. V lete tam trenuje, ma tam zazemie, zda sa mi ze hned v zaciatkoch kariery tam mal frajerku, takze good for him. Ostavam jeho fanusikom, som nanho zvedavy, ze co dokaze u bruins.

Zanho prichadza haula.. to nie som vobec nadseny. 7 rokov, 7 timov. Minimalne v dvoch viem, ze hral ho*no a fnukal verejne o minutazi bla bla. Plus som dufal, ze nepride dalsi kontrakt naspet, kedze sa ich potrebujeme zbavovat co je tento rok sakra tazke.. rychly, dobre buly, skusenosti, dobra strela co nevyuziva, slaba defenziva..no uprimne to na tom 3 centri mohol byt aj boqvist radsej. (dufal som v nejakeho defenzivneho starsieho specialistu, co by tej lajne dal nejaku strukturu).

Koukkanen bol vykupeny.. za mna super, nic z neho nebolo. ta zmluva bola naprd a zaberal len miesto. Problem je, ze stale v utoku nemame dostatok volnych flekov.

Este jednu vec fitz spravil a to, ze najal brunettea na 3 roky. Tento rok bude asistentom a bude mat na starosti utok a nasu prisernu pp co je vyrazne zlepsenie s vyhladom nahradenia ruffa do buducnosti.

Co treba este urobit? Podpisat nase rfa a pokusit sa zbavit smetia, co je fakt narocne. Kopa hracov nebola kvalifikovana, cap ma vysoku hodnotu a aj solidni hraci budu mat problem ziskat zmluvu.
Capu mame 16,5m +4,1m za ir berniera.. podpisat musime este bratta, vaneceka co do kopy ratam tak 10m bude.. potom treba este boqvista, wooda. To by mohlo byt tesne pod 5m.. no a zrazu cap na tuto sezonu nie je (pripadny navrat berniera).

Zbavit sa este na 100% musime johnssona. Nemal by to byt problem. Cap 3,4m, ale po vyplateni bonusu len 750tisic realne. Wood neviem ci stihne zaciatok sezony, miesto treba pre zetterlunda, mozno foota a uvidime o kolko sa zlepsil holz (za mna teda na nhl minulu sezonu nemal ani nahodou). Takze ono je aj ten tatar tak trochu navyse a za mna aj mcleod (neviem ci bol zapleteny v kauze znasilnenia) a bastian tiez ak ho vytlaci mladas.
Takze realne na jednu velku posilu by este vyslo. Co by som sa nebranil. Hlavne bude narocne vymysliet co so seversonom. Podla mna dal najlepsiu sezonu kariery( nech o nom vravi kto chce co chce), tak bol nas najvytazenejsi bek. bohuzial najlepsi na pp (bodovo), najlepsi na pk( pritom prisli na pk posily graves a siegenthaler). Moze si vypytat pri dnesnych zmluvach bekov sialene peniaze, co by nebolo rozumne sa zaviazat. Takze podpisat?, trejdovat? Nechat ist na ufa?.. no za mna by bolo naj ho trejdovat este za rw a ziskat spolahliveho beka na rd co zahra druhy par a postupne sa presunie do 3 paru ako sa nemec bude zlepsovat. (taky c. murphy napr). ale to je len taka moja fantasmagoria skusit z nas spravit PO tim uz teraz.

Ono sa zda, ze nase kroky su mensie ako u konkurencie. Ze fitz robi malo. Ako fanusikovi co sa na to pozera mi to je malo. Ale ked sa pozrieme kde sme v porovnani s konkurenciou, strukturou zmluv, tak vieme, ze tento rok este nie je ten rok.. ale az ten buduci. Pens a caps zostarnu este viac, rangers budu mozno v cap hell. A my? Bude podpisane jadro (hischier, hughes, bratt, palat, hamilton), mladi budu na novacikovskych zmluvach mercer, l. hughes, nemec a fitz si to moze postavit a podpisat ako chce. Bekom siegenthaler, graves, severson koncia zmluvy a mozme si nechat koho potrebujeme. V brane to iste. Ci to blackwood dokaze, ci vanecek prekvapi, alebo sa poobzerame inde. Tento rok, ale kazdopadne musi byt vyrazne lepsi ako predosle.
Tak z nasi strany asi konec s offseason moves a ja musim dat Fitzovi A-, protoze i pres neuspech u Gaudrau, tak udelal paradni praci a verim ze pristi rok pro nas bude win-win nehlede na to jak dopadne (samozrejme pokud bychom atakovali top 5 nejhorsich teamu v lize tak to by pak byla jina pisnicka), nicmene za me jsme pripraveny dobre. 

Pokud budeme competetive, tak na TDL muzeme neskutecne vydelat. Na TDL by mel byt k dispozici Severson (nahradi ho pristi rok Nemec), Graves (jeho nahradi Hughes), Wood (ktery je totalni vabank ale pokud bude hrat dobre, tak urcitou value do play-off ma), Tatar (konci mu smlouva, urcite bysme byli schopny si cast platu ponechat, ale uprimne taky moc neverim ze neco uhraje), Haula muze jit v klidu o dum dal a kdybychom se rozhodli pustit Sharangoviche, tak muze jit i on. To je package hracu ze kterejch se da vytriskat ohromnej kapital a navic ani jednoho z nich long-term nepotrebujeme. Tenhle contracting zvladnul Fitz skvele.
nakonec jsem velmi rad, ze jsme letos v FA neudelali vetsi splash, protoze pristi class bude opravdu nabita a my budem v naprosto paradni cap situaci ulovit nejakou velkou rybu at uz skrz trade ci FA. Kdybych si zaprehanel, tak pristi offseason nas muze vystrelit ke cup contenderovi za predpokladu, ze development mladych hracu bude pokracovat podle planu a dalsi offseason se udelaji dva agresivnejsi movy (branka + utok). 

posledni dve veci, ktery bych rad zminil je trade Smithe za Marina, to je podle me naprosto skvela value a ta RHD sestava je extremne silna. Smith se muze oklepat, ale u nas proste pro nej nebylo misto. Jeho prednosti je ofenzivni stranka hry a tam pres Hughese, Hamiltona a Nemce cesta nepovede. Druhou veci je pak podpis Bratta, kterej je v ramci moznosti win win pro obe strany. Fitz si muze overit jestli ten jeho progress je fakt legit a v prubehu sezony ho potencialne podepsat ci vytradovat, i tak bude RFA. Nicmene pokud si udrzi tempo, tak 8x8 je naprosto realny. 

V pristi sezone je uz cas ukazat rohy, ze uz nejsme pro smich, nicmene boj o play-off necekam, ale chtel bych byt aspon na dostrel. Pro me je nejdulezitejsi progress mladiku a zaroven procistit ty second level prospects typu Boqvist, Zetterlund, Foote, Thompson, tak abychom vedeli s kym muzeme nadale pocitat. 

Fitz nedela uplne splashy moves, ale udelal fakt pocitvy zaklady pro uspesnej team. Je to jenom otazka casu panove, Devs budou zpatky. 
ahojte chcem sa opýtať či už niekto disponuje kartičkami tatara v devils ? :) rád by som skúpil vo väčšom množstve prípade mám záujem aj o iné :)
kitkat29 píše:
čtv 08. zář 2022 11:57
ahojte chcem sa opýtať či už niekto disponuje kartičkami tatara v devils ?
To bych se podival spíš sem http://www.forum-hokej-karty.cz/index.php
Hrozne to fans odtialto prajem. Roky tu pisali, fandili, dufali, a ten tim sa im odplatil mizernou hrou, vysledkami, zlymi manazerskymi rozhodnutiami, viacerymi bustmi na draftoch. Sranda, kolko pickov mali na vysokych poziciach a najviac sa im vydaril pick 162. Teraz maju k tomu vsetkemu este tri elitne prospekty do obrany. Nechcem vam to tu zakriknut, len povedat, ze si to, co sa deje teraz ako fans zasluzite.
Možná to tímhle postem zakřiknu a ten rekord se dnes nevyrovná, ale upřímně I don't give a fuuuck.

Jsem naprosto ohromený jak tenhle team hraje a už jsem ten příspěvek prostě musel napsat. Z těch 18 zápasů jsem neviděl asi tak dva zápasy, takže si troufám tvrdit, že můžu vcelku objektivně napsat, jak ten team vypadá.

nevím jestli pomohl příchod Brunnetta nebo jestli Lindy čekal na větší progres hráčů, ale ta změna ve hře je fakt drastická. Všichni ale všichni skvěle bruslí a mají výborný pohyb. Jakmile někdo ztratí puk, tak okamžitě se jde forčekovat a hráči si věří, že ten souboj vyhrají a proto i víc riskují. Každá lajna dokáže zamknout team v jejich pásmu a ve všech statistikách 5 na 5 dominují. Jedinou slabší stránkou je velmi průměrná PP, ale zase PK je velmi dobrá. Dobře se brání střední pásmo a všichni forwardi mají dobrý back-checking a prostě každej hraje na 100%, nikdo se nefláká a to tempo hry tomu odpovídá, některé teamy jsou z toho vyloženě vykolejený a absolutně nestíhají.

Pokusím se rozebrat jednotlivé pozice a vypíchnu pár hráčů.

Golmani - neřekl bych, že golmani předvádějí nějaké excelentní výkony, podávají velmi nadstandartní výkony, které prostě stačí. Vaněček přinesl stabilitu, zranění Blackwooda vypadalo jako komplikace, ale Schmid si z farmy přivedl velmi solidní formu. V kontextu ligy jsou naši golmani asi lehce nadprůměrný, ale je potřeba říct že poslední roky byla forma našich golmanu fakt průser a letos je to zatím více než ok.

Obrana - size matters, je to osvědčená pravda a prostě platí. Hamilton a Siegenthaler hrajou na vysoké úrovni, zejména Dougie možná Norris kandidat? Sieggs mu pak dava prostor na jeho útočné choutky a tím pádem nevznikají žádné okénka v obraně. No a pak tu je druhý pár, kde John Marino hraje jak bůh. Hello hello Pittsburgh, tohle jste fakt posrali. John hraje jak kdyby mu bylo 35, klid, rozvaha, solidní rozehrávka a prostě neprohraje souboj. Asi nejdůležitější offseason move. Díky němu se probral i Graves a i tenhle pár je vlastně shutdown. Poslední pár je pak Severson a Smith, který na třetí pár odvádí kvalitní práci. Seversonovi končí smlouva a přes naše contender snahy bych ho vytradoval. Měl by být na něj market a pokud dopadne play-off tak nevidím důvod proč by třetí pár nezvládl Hughes nebo Bahl z farmy. Zároveň znovu připomenu, že tam ještě čeká Němec a Casey (pokud nevíte, kdo je Casey tak je to letošní second-rounder), který má flashes jak Makar. Ta obrana je sorted neskutečně a nabízí i zajímavý trade capital.

Útok - Hischier hraje jak bůh, Hughes a Bratt se naplno projevují jako scoring hvězdy, Tatar chytnul druhý dech, Zetterlund se chytnul a to ještě chybí posledních 10 zápasů Palát a i tak ten útok šlape jak víno. Ta třetí lajna Sharangovich - Mercer a Bogvist je taková meh, ale zrovna Sharangovich prostě umít dát gol z totálního hovna a oba umí dobře PK. No a pak je tu BMW line, která hraje fyzicky, ale zároveň borcům nepřekáží puk a dokáží skorovat.

původně jsem myslel, že budem někde kolem wild-card pozic a tudíž jsem nechtěl aby Fitz dělal nějaky aggresive moves. Mno situace je dosti jiná, pokud se vyhnou zranění, tak bychom play-off měli dát a i tam mít munici na delší run, ne one and done. Tím pádem bych se nebál ještě tradovat pro nějakou hvězdičku do top 6, potažmo vyšperkovat tu třetí lajnu. Můžeme si to dovolit a můžeme si dovolit v tuhle chvíli i trade Holtze, kterej mi zatím nedává úplně přesvědčující vibe a zároveň mu nemůžeme dát potřebné minuty pro development a AHL už mu je asi malý. Těžká situace.

Každopádně radost koukat na tu hru a doby temna jsou snad definitivně za náma.
zda sa ze ste cca tam kde boli Avs take 3-4 roky dozadu
poznam ten pocit :yes:

enjoy :klobuk:
Wow tak tohle byla daylight robbery od Fitze. Ono je potreba si rict, ze na to koukam ocima fanouska teamu, kterej ma top 3 prospect pool v lize a vsechny picky k dispozici.

Uvidime jestli to nakonec budou dve prvni kola, prece jenom finale konference muze letos byt realny, ale nejdulezitejsi je ze zustalo trio Holtz, Hughes a Nemec a hlavne ze si Fitz podrzel Mercera. Ten zbytek co jsme k tem pickum dali nas vubec nemusi mrzet. Johnsson cap issue zadna value, Zetterlund uz je zajimavejsi, to muze byt casem fakt solidni bottom 6 winger, ale cokoliv vic by me prekvapilo, tak ci tak dobry hrac pro SJ. Okhotiuk maximalne top 6 D, potazmo karierni 7D obrance, taky nic moc value. Mukhmadalin je po tech draft picks asi nejvic sexy jmeno pro fanousky SJ. V KHL hraje fakt dobre, ale furt je to KHL no. My tu blue line mame nabitou, takze i jeho odchod je vice nez acceptable.

Za me je to fakt super deal, dali jsme haul, ktery proste muzeme v klidu obetovat. Naopak ziskavame hrace, ktery z nasi top 6 udela jeste vetsi mejdan. Doufam, ze podepise obratem novej deal.

No a my furt mame jeste prospecty, kterym se uzavira ten jejich make it or break it timeline a my furt muzeme vystuzit top 9.
tak tak. ja som absolutne spokojny. po meierovi som tuzil roky. a ono to fitz zvladol a ani to nejak nezabolelo. prve kolo 23 je jasne, conditional 1st 24 bude ak sa najblizsie 2 roky prebojujeme do finale konferencie a meier odohra 50% matchov v 2023, inak je to 2nd.. Mukhamadulin je vyborny prospect, ale u nas s nim ani nemame kam.. siegenthaler, hamilton, marino su podpisany na x rokov dopredu. k tomu na isto nemec, hughes, mozno casey. plus ruska situacia, pre nas postradatelny bek. K tomu este okhotyuk, ktory sa ukazoval sympaticky do tretieho paru, ale u nas pri spominanych bekoch by nikdy nedostal sancu v prvom time nastalo. a to je prednim v rebricku este bahl.. chlapec hra tvrdo, u sharks sa moze etablovat v 3 pare uz aj teraz. plus este prihodeny johnsson kvoli cap hitu, ktory bol mizerny u nas 3 roky..
cena je proste super pre devils.( hlavne ked vidno co slo za rentalov na nabuchany vychod).

dostali sme meiera. ostatne je len smetie na vyrovnanie poctu kontraktov, az na harringtona, ktory zaplni medzeru 8meho beka po nikitovi. dalsi hraci nemaju ani uroven ahl a co som si ich pozeral, tak sa divim, ze im sharks dalo novacikovske kontrakty vobec niekedy. este sme dostali 5te kolo 24 (povodne avs) a my sme poslali 7me 24..

Otazka je,ci mame na meiera prachy. uplne v pohode. myslim ze timo chcel ist k devils (cez asg dovolenkoval v mexicu s hishierom, siegenthalerom, tatarom a haulom - diky instagram tatarovej zeny :-D ). takze podla mna si nebude pytat jeho kvalifikacnych 10.. ratam ze 8*9 to ale bude. potom dost zalezi ako to bude vyzerat s timom na brattovi, ale unho clovek po poslednych rokovaniach nevie.. 2x zmluva, 2x problem, 2x odmietnuta zmluva na 8 rokov (neviem v akej vyske, takze neviem ci opravnene). ale v pohode moze dostat 8*8 a to devils zvladnu v klude aj s meierovym kontraktom.. na 99% nas opusti severson, blackwood, zrejme tatar,wood, graves.. sharangovic nemoze velmi vyskakovat o velke zvysenie, udrzali sme holtza a nasi role playeri ako bastian, mcleod, boqvist tiez nebudu drahi..este tam je rezerva aj na 3c za haulu a dokonca tak okolo 5 mega ak by chceli udrzat gravesa (pripadne tatara, ktory sa tento rok ukazuje velmi dobre, alebo nejake ine fa). ako ja som velmi spokojny.
dunim píše:
pon 27. úno 2023 12:16
este tam je rezerva aj na 3c za haulu a dokonca tak okolo 5 mega ak by chceli udrzat gravesa (pripadne tatara, ktory sa tento rok ukazuje velmi dobre, alebo nejake ine fa). ako ja som velmi spokojny.
ja bych jeste zkusil trade Seversona, at ho nenechame jit uplne zadarmo, s tim ze na play-off uz by se zapojil Hughes.

Jinak k tem resigns tak bych zkusil Gravese na 3x4 a Tatara na 2x3 (letos hraje velmi dobre). Shango to samy, vedle Hughese a Bratta se mi moc libi. Nicmene oba asi udrzet nedokazeme Blackwood, Wood a Haula by urcite meli odejit.

rad bych to pristi rok videl takto

Timo - Nico - Mercer
Shango/Palat - Hughes - Bratt
Palat/Tatar - posila - Holtz
Boqvist - McLeod - Bastian

Hamilton - Sieggs
Marino - Hughes
Nemec - Graves

Vanecek/Schmid

otazka jestli nezkusit jeste pusnout toho 3C letos, vymenou za nekoho z trojice Foote, Clarke, Stillman nebo proste podobnej prospect range
Čekal jsem, že Canes asi představí stopku v dalším progresu a to se bohužel stalo. Upřímně i tak jsem nadmíru happy. Nejvíc jsem se bál, že budeme v play-off one and done a to se nestalo a k tomu jsme ještě sekli Rags :clap:

Co nám chybělo? zkušenost, size a o trochu lepší výkony u pár hráčů (hlavně Bratt mi přišel dost neviditelnej), to platí i pro golmany.

Ale když se podívám, jak je ten team postavenej, tak opravdu nic jiného než čistý optimismus nedává smysl. Ač to zní bláznivě, tak je dost možný, že příští rok ten team bude ještě mladší, protože dva "starší hráče" Graves (27) a Severson (28) nahradí L. Hughes (19) a Němec (19). A kvalitativně si vůbec nepohoršíme, ba naopak.

Já se pozastavím u Hughese. Naskočil do play-off s jedním startem v základní části, proti teamu, kterej je jedním z nejlépe takticky připraveným teamem a hrál naprosto skvěle. U Němce čekám podobný věci, naprosto zbytečný ho držet ještě rok na play-off.

V útoku čekám pár změn. Dost pravděpodobně půjde Tatar, Sharangovich, Wood o dům dál. Naopak trio McLeod, Bastian a Haula by mělo zůstat. Stejně tak doufám, že se podaří podepsat Bratta i Meiera na 7x7. Bratt si po tomhle roce víc nezaslouží a Timo by nám mohl dát menší discount, když má v teamu další 3 Švýcary.

Měli bychom mít dost peněz na to posílit team a to se nebavím o depthu ale o difference maker hráčovi. Já osobně bych se snažil získat nějakou zeď do brány. Vítek asi nikdy nebude víc než nadprůměrná dvojka a podobně to vidím u Schmidta.
Keď Utica Comets v noci na štvrtok zvíťazila v zápase hokejovej AHL nad Hartfordom 7:3, prvou hviezdou stretnutia bol obranca víťazného mužstva Šimon Nemec.

Výhru režíroval piatimi bodmi, pričom nik z jeho vlastného ani súperovho tímu nepozbieral viac ako dva body. Nemec strelil dva góly a na ďalšie tri prihrával.

Vedeniu New Jersey Devils sa pripomína čoraz pravidelnejšie. Pred týždňom bol taktiež najproduktívnejším hráčom Uticy pri výhre 5:1 nad Syracuse. V uplynulých deviatich stretnutiach zaznamenal 12 bodov.

Zatiaľ čo zažíva najlepšie obdobie v sezóne, dúfa, že sa o ňom začne uvažovať ako o možnosti pre prvý tím. Z manažérskej kancelárie Devils však presiakli informácie, aký je ďalší plán s defenzívou A-tímu, a pre Nemca sa nejavia najpriaznivejšie.

Okolo niekdajšej dvojky draftu sa znova rozvírili špekulácie, ktoré nám môžu napovedať, aká je jeho pozícia v klube a kam smeruje jeho budúcnosť.

Manažér hovorí o plánoch
Reportér James Murphy z webu RG.org sa bližšie venoval téme obrany New Jersey Devils. V tej boli pred sezónou 2024/25 uskutočnené zmeny, ktoré zatiaľ fungujú.

Oslovil generálneho manažéra Toma Fitzgeralda. Ten je teraz v závideniahodnej i nezávideniahodnej situácii zároveň. Na jednej strane má v zostave nad očakávania hrajúcich obrancov s nižšou hodnotou, na strane druhej však v systéme Devils sú talenty vrátane Nemca, ktorých vývoj treba správne načasovať.

Pri téme Šimon Nemec je dôležitá pravá strana obrany. Na tej hrávajú Dougie Hamilton, Brett Pesce a Johnathan Kovacevic, pričom iba posledný z menovaných nemá zmluvu na ďalšiu sezónu.

Ak sa ho New Jersey vzdá, o jeho miesto okamžite zabojujú talenty Nemec s Caseym. Ak nie, buď sa predĺži súčasná situácia alebo bude musieť z klubu odísť niekto iný.

„Je to jeden z hráčov, ktorých sme si vytypovali, že by nám mohli pomôcť budovať herný prejav, o ktorý sa snažíme, a naozaj nám pomohol zmeniť našu identitu,“ povedal o Kovacevicovi Fitzgerald.

Na otázku, či si ho plánuje udržať, odvetil, že síce sa ich rokovania ešte nezačali, ale v blízkom čase s ním začne rokovať o predĺžení spolupráce.

Prebudil hviezdy i mladíkov
Jeho prínos do mužstva si nevie vynachváliť.

„Je to jeden z tých hráčov, ktorí sa vytratili z hľadáčika a podľa mňa nazeral na príležitosť od nás ako na šancu mať svoju rolu v tíme, ktorý môže ašpirovať na Stanleyho pohár. Pre tím i pre hráča bolo toto spojenie excelentná voľba,“ vraví.

„Jeho dosah, fyzické parametre a vôbec i štýl, ktorým hrá, nenechávajú súperom veľa priestoru. Dokáže ich priviesť do zúfalstva v snahe nájsť si priestor a tvoriť ofenzívu. Potrebovali sme hráčov, ktorí budú hrať takto, a on to k nám svojím príchodom priniesol.“

Podľa neho z príchodu bojovníkov ako Kovacevic, ktorého výkony v Newarku sú pozitívnym prekvapením potom, čo si vlani v Montreale nevybojoval stabilnú pozíciu v defenzíve, ťažia aj hviezdy.

„Všetci tí Brendanovia Dillonovia, Johnathanovia Kovacevicovia, Paulovia Cotterovia a Stefanovia Noesenovia sem vniesli fyzický element a mentalitu, ktorú sme potrebovali.

Môžete vidieť, ako sa to v každom zápase prejavuje na hráčoch ako Dougie (Hamilton) či Dawson (Mercer). Dokonca Jack Hughes benefituje z toho, že ich má nablízku. Už predtým bol víťazom a teraz svoju úlohu chápe ešte viac a uvedomuje si, aké je dôležité, aby sa jej každý večer chopil. Všetci sa zomkli a na ľade to vidno. Títo chalani pripomenuli mladým obrancom, že je síce pekné byť skvelý ofenzívny obranca, ale keby bola ofenzíva všetko, čo od nich potrebujeme, tak by boli útočníci,“ zamyslel sa Fitzgerald.

Kovacevic je od úvodu sezóny spoľahlivým obrancom na pravej strane. Okrem skvelej defenzívy, keď je najvyťažovanejším hráčom tímu v oslabeniach a patrí k lídrom mužstva v počte nezablokovaných striel alebo vysoko nebezpečných šancí, ktoré si protivníci vypracujú, keď je na ľade, ešte stíha na svoje pomery aj často bodovať (na vlastné maximum 15 bodov stráca už len 2 body).

Dvadsaťsedemročný obranca klub stojí len ligové minimum 775-tisíc dolárov ročne a do New Jersey prišiel za výber vo štvrtom kole draftu. Nadšenie z jeho hry je vzhľadom na pomer ceny a kvality pochopiteľné, keďže prispieva k tomu, že sú Devils piatym najlepším tímom v počte inkasovaných gólov a tretím v počte inkasovaných striel na bránku v prepočte na zápas.

Funkcionári čakajú talenty na trhu
New Jersey má stabilizovanú obranu. Zadnú šestku aktuálne tvoria na ľavej strane Luke Hughes, Brenden Dillon a Jonas Siegenthaler a na pravej Dougie Hamilton, Brett Pesce a Johnathan Kovacevic.

Tým pádom nastala neobvyklá situácia. Dvojka posledného draftu Šimon Nemec, hoci v nováčikovskom ročníku 2023/24 odohral 60 duelov v NHL, si nezastal svoje miesto v úvode sezóny a momentálne hráva na farme.

Vzhľadom na to, že ide o jeho tretiu sezónu po drafte, bude potrebné túto situáciu z pohľadu manažéra vyriešiť. Upozornil na to aj Murphy v spomínanom texte.

Cieľom Devils je stať sa tvrdším tímom. Kovacevicov príchod zafungoval a perspektívnych zadákov s ofenzívnym talentom majú Devils prebytok. Preto si Murphy myslí, že v prípade, že sa Kovacevic a vedenie dohodnú na dlhodobom kontrakte, momentálne šanca pre Nemca na návrat do zdravej zostavy neexistuje.

„Viacerí funkcionári z NHL a profesionálni skauti pre RG potvrdili, že vzhľadom na nastavenie všetko alebo nič, s ktorým chcú Devils vstúpiť do ďalšieho obdobia, by viacero ich prospektov mohlo byť čoskoro k dispozícii za správnu cenu,“ dodáva reportér pri opisovaní situácie slovenského mladíka.

O výmenu nežiadal
Nemec zatiaľ nepožiadal o trejd ako jeho rovesník David Jiříček. Čecha v roku 2022 zo 6. miesta draftoval Columbus, no keď sa preňho nenašlo miesto v zostave, Blue Jackets ho v novembri 2024 vymenili do Minnesoty. Možnosť, že sa to stane, však nevylúčil.

„Ťažko povedať, je to stále príliš čerstvé. Ak bude táto situácia pokračovať ďalej, bude sa to riešiť, ale zatiaľ je to takto,“ vyjadril sa pre Denník Šport.

Manažér ho poslal na farmu s odkazom, aby na sebe pracoval. Mladík si povzdychol, že musí čakať a berie situáciu tak, ako je.

„Myslím si, že ešte jednu šancu som si zaslúžil. Niekoľkokrát som dokázal, že patrím do NHL, ale snažím sa o tom nerozmýšľať,“ uviedol.

Na začiatku prebiehajúcej sezóny po zranení z olympijskej kvalifikácie aj nevydarenej príprave istým spôsobom šancu dostal, hoci hrával v role, na ktorú nebol stavaný, v páre s iným ofenzívne ladeným pravákom a nováčikom Seamusom Caseym.

Prejavilo sa to na jeho štatistikách a celkovom dojme z jeho hry. V deviatich zápasoch bodoval len raz, s ním na ľade mal tím hlboko podpriemernú štatistiku Corsi (41,37 %), pomer očakávaných gólov (33,69 %) i vysoko nebezpečných šancí (33,33 %).

Hrúbkam sa naďalej nevyhýba
Na tieto čísla poukázal JP Gambatese, ktorý pokrýva dianie v New Jersey Devils pre dobberprospects.com. Na sociálnej sieti X.com sa rozhodol reagovať na Nemcove vyjadrenia, že patrí do NHL.

Začal tým, že je veľkým fanúšikom jeho hry a vníma ho ako veľmi chytrého obrancu so skvelým prehľadom v hre. No v prebiehajúcej sezóne videl mnoho zápasov Uticy Comets a spomínané vyhlásenia ho zarazili.

V detailnejšom rozbore pomenoval jeho silné stránky, ktorými disponuje aj v tejto nie príliš vydarenej sezóne. Patria medzi ne práca hokejkou v obrannom pásme či schopnosť prinavrátiť držanie puku na stranu svojho tímu. Problém má s jeho korčuľovaním a nepochopiteľnými rozhodnutiami.

„(V útočnom pásme) stále krúži, neobstojí na mieste, aby počkal, kým k nemu príde puk,“ píše Gambatese s tým, že sa vďaka tomu na jednej strane dostáva do gólových šancí, ktoré aj premieňa, no na druhej z toho mnohokrát plynú súperove góly, ako keď v minulej sezóne v presilovke nesprávne vystúpil ako jediný hráč na modrej proti hráčovi Calgary, ktorý poslal do samostatného úniku skórujúceho Šarangoviča.

Myslí si, že sa Nemec často dostáva do pozícií, do ktorých by iným obrancom nenapadlo ísť. Nemá však dostatočne vyvinuté korčuliarske schopnosti, aby zvládol svoje lapsusy, ktoré plynú z vysokého rizika, s akým hrá, odčiniť.

Podobne sa o jeho hre na farme pred Vianocami vyjadrila Kristy Flanneryová, novinárka magazínu The Hockey News: „Na základe toho, čo som videla, si myslím, že Nemec má ešte stále tendenciu uprednostňovať ofenzívu pred defenzívou. Viackrát sa stalo, že jeho kolega v obrane musel brániť nájazd dvoch proti jednému, pretože Šimon sa v nesprávnom čase rozhodol útočiť a nestihol sa potom vrátiť späť.“

Vzťahy zostali korektné
Dojmy, ktoré Nemec zanecháva v AHL, sú rozporuplné. On verí, že po nepodarenom období konečne znovuobjavil svoju hru.

To je však len čiastkový cieľ. Tým hlavným je návrat k stálej pozícii v NHL. Cesta do A-tímu mieriaceho do play-off je preňho nateraz – ak neprídu zranenia – zahataná.

Vzťahy medzi ním a klubom to však výrazne nenaštrbilo. Komunikácia medzi ním a organizáciou je naďalej transparentná, otvorená a priama. Zistil to James Nichols z New Jersey Hockey Now, keď oslovil zdroj priamo z organizácie v súvislosti s Nemcovými vyjadreniami.

„Nevieme o tom, že by bol zo situácie frustrovaný. Je sklamaný, že nie je v NHL, to áno. Nemec vie, na akých veciach má pracovať. Je to súčasť vývoja každého mladého hráča,“ opísal situáciu spomínaný zdroj.

Nicholls svoj článok zakončil tým, že v súvislosti s predpoveďami o Nemcovej budúcnosti si najprv musíme počkať na to, kedy a či vôbec Kovacevic a Devils uzavrú nový kontrakt. Tento podpis by potvrdil cieľ New Jersey vyhrať v blízkom čase Stanleyho pohár a následne by mohol formovať rozhodnutie, kam ďalej s talentami. (Simon Cop,Nko)
ja by som si vedel predstavit jeho vymenu napr. do nashville...
par sezon by sa este ucil od josiho a postupne by od neho prebral lidersku poziciu v obrane
Jen at prosim zustane. Radeji u Devils, co maji nakroceno k pekne budoucnosti, jak nekam do Nashvillu, ktery tu budoucnost ma naopak me zrovna zarnou. Simonovi verim, at se letos vyhraje v AHL a dalsi rok urcite uz v sestave Jersey. Jen nesmi hned cekat, ze bude hlavni bek a ze to pujde samo. Musi makat a ono to prijde. O keho talentu nemuze mit nikdo pochyby. :)
_The_Wolff_ píše:
pát 17. led 2025 14:31
Radeji u Devils, co maji nakroceno k pekne budoucnosti, jak nekam do Nashvillu, ktery tu budoucnost ma naopak me zrovna zarnou.
bolo by to super, ale koho ma nahradit? ak podpisu Kovacevica tak ak nepride nejakemu dlhodobemu zraneniu tak nema miesto a aby hral teraz dalsie 2 roky v AHL..
Nemec vraví, že jeho výroky boli zo slovenčiny zle preložené. Prvé kolo súboja o miesto s Caseym prehral.

Tréner New Jersey Sheldon Keefe dostal otázku, ako sa mu pozdával Turnaj štyroch krajín (4 Nations). „Dúfam, že si moji hráči všimli, ako detailne pracujú v defenzíve najlepší ofenzívni hráči na svete,“ odpovedal Keefe.

Prešli necelé štyri minúty prvého zápasu po dvojtýždňovej pauze a New Jersey dostalo gól, pretože si Šimon Nemec neprebral hráča.

Keefe ho v závere zápasu proti Dallasu (2:4) nechal sedieť len na striedačke a v ďalšom zápase proti Nashvillu už Nemec sedel na tribúne. Namiesto neho hral jeho 21-ročný rovesník Seamus Casey, ktorý strelil gól, a Devils vyhrali 5:0.

Gól dal aj Tomáš Tatar, ktorý po dlhšom období vo štvrtom útoku nastúpil v druhom útoku s uzdraveným kapitánom Nicom Hischierom a Stefanom Noesenom.

Ešte pred nevydareným návratom do zostavy Šimon Nemec vysvetľoval svoje výroky, ktoré rozpútali špekulácie o jeho možnej výmene.

V rozhovore pre Denník Šport dostal otázku, či nechcel požiadať o výmenu ako jeho draftový súper David Jiříček. Nemec na to povedal: „Ťažko povedať, je to stále príliš čerstvé. Ak bude táto situácia pokračovať ďalej, bude sa to riešiť, ale zatiaľ je to takto.“

V inej odpovedi povedal, že si nepamätá draftovú dvojku, ktorá by bola tretí rok na farme.

Minulý týždeň sa na to Nemca pýtal James Nichols z New Jersey Hockey Now a obranca tvrdí, že jeho slová boli zle preložené zo slovenčiny do angličtiny.

„V prvom rade, bol to zlý preklad. Nebol som so sebou spokojný, pretože od seba čakám viac. Na niečo podobné je priskoro. Podľa mňa je všetko v poriadku. Myslím si, že to bol len zlý preklad,“ povedal Nemec.

Na doplňujúcu otázku, na čo má byť priskoro, povedal, že najskôr musí dokázať, že na to má, a potom si môže klásť požiadavky.

„Komunikácia s Devils je dobrá. Hovoria mi, čo odo mňa chcú, a ja sa to potom snažím spraviť na ľade,“ povedal.

Nemec priznal, že mu na začiatku sezóny chýbalo sebavedomie, to sa však podľa neho už zmenilo. „Čas na farme mi trochu pomohol, ale teraz som tu a chcem ukázať, ako som sa v posledných mesiacoch zlepšil.“

Zatiaľ si nezískal trénerovu dôveru
Lenže prišiel zápas a opäť sa to neskončilo dobre. Už v štvrtej minúte Nemec vyštartoval za pukom namiesto toho, aby zacúval a držal si pozíciu, v ktorej by následne mohol ubrániť strelca gólu Jevgenija Dadonova.

Takto okomentoval situáciu bývalý obranca Bryce Salvador v prenose pre MSG Network: „Nemec a Jack Hughes idú proti Bourquovi s pukom, ale niekto musí zostať s Dadonovom, aby nebol pred bránkou sám. Nedostatočná komunikácia viedla k tomu, že Dadonov bol nestrážený. Ide o zlomok sekundy, no proti tímu ako Dallas aj toľko stačí, aby ste dostali gól.“

Keďže Nemec je obranca, práve on mal byť hráčom, ktorý sa mal stiahnuť. Devils hrali v prvej tretine dobre, no prehrali ju 0:2 aj pre jeho chybu.

Slovák nastúpil v obrannom páre s Lukom Hughesom. Keď sa po zápase opýtali trénera, ako ich výkon hodnotí, Keefe odpovedal: „Neboli dobrí.“

Z jeho krokov sa však dá usúdiť, že myslel najmä Nemca, pretože Luke Hughes odohral 22 minút a 46 sekúnd, kým Nemec len 12 minút a 13 sekúnd.

Keefe počas zápasu začal nasadzovať Hughesa s Brettom Pescem a Nemca posielal na ľad stále zriedkavejšie. V tretej tretine už odohral len jedno striedanie.

Devils pritom prehrávali a potrebovali riskovať, no Keefe aj tak nasadzoval radšej defenzívneho Brendena Dillona ako ofenzívnejšieho Nemca, ktorý si zjavne stále úplne nezískal jeho dôveru.

Niet sa čomu čudovať, pretože Nemec nehral dobre v úvodných deviatich zápasoch sezóny. Keď ho povolali z farmy po zranení Jonasa Siegenthalera, odohral zlý zápas proti Washingtonu, v ktorom ho Keefe po pokazených ľahkých prihrávkach nechal sedieť na striedačke dokonca dvakrát.

Následne hral proti Montrealu dobre, lenže prišla prestávka pre Turnaj štyroch krajín a prvý zápas po nej sa Nemcovi opäť nevydaril.

Keefe ho doteraz staval len s jeho 21-ročnými rovesníkmi Caseym a Hughesom, ktorí sú navyše ofenzívnymi obrancami. Zatiaľ ho nevyskúšal v páre so skúsenejším a s defenzívne zodpovednejším obrancom.

Boj o miesto začal lepšie Casey
Toto je šesť obrancov, ktorým tréner Sheldon Keefe verí: Dougie Hamilton, Luke Hughes, Jonas Siegenthaler, Brenden Dillon, Brett Pesce, Johnathan Kovacevic.

Na začiatku sezóny boli zranení Pesce a Hughes, preto dostali šancu aj Nemec s Caseym. Hrali spolu v páre a pri bránení mali obrovské problémy, no Casey ukázal aspoň ofenzívu, keď mal v ôsmich zápasoch 3+1, kým Nemec má v tejto sezóne len jednu asistenciu.

Minulý mesiac sa zranil Siegenthaler a ako prvý bol z farmy povolaný Nemec. Keďže dostatočne nepresvedčil, po Turnaji štyroch krajín zavolal Keefe z farmy nielen Nemca, ale aj Caseyho. Obaja teraz majú zabojovať o uvoľnené miesto.

Keďže Nemec proti Dallasu nehral dobre, s Nashvillom bol v zostave Casey a je pravdepodobné, že si miesto udrží aj v ďalšom zápase.
V defenzíve hral totiž solídne a pridal k tomu aj štvrtý gól v sezóne. Casey odohral 14 minút a 6 sekúnd.

Po dobrých výkonoch vo štvrtej formácii dal Keefe väčšiu dôveru Tomášovi Tatarovi. Ten si po dlhšom čase zahral v útoku s Nicom Hischierom, s ktorým sa mu v minulosti zvyklo dariť. Po jeho prihrávke strelil šiesty gól v sezóne. ( Stefan Bugan,Nko)
Päť najhorších minút v kariére Šimona Nemca. Ak hrá takto, je v nesprávnej lige, reagoval tréner. Šimon Nemec odohral proti Winnipegu katastrofálnu 3. tretinu.

Fanúšikovia New Jersey Devils sa hnevajú. A hnevajú sa veľmi.
Najviac na generálneho manažéra Toma Fitzgeralda, no hneď po ňom na Šimona Nemca.

Posledný deň uzávierky prestupov bol pre nich obrovským sklamaním. Ako veľmi po ňom a po zranení Jacka Hughesa padli šance New Jersey na Stanleyho pohár, výborne vystihuje táto vizualizácia.

Sklamaní fanúšikovia už po zavretí prestupového trhu prišli na štadión, aby si pozreli zápas s Winnipegom. Bučali už po dvoch tretinách za stavu 0:3, dovtedy hral Šimon Nemec ešte obstojne.

Nebolo to nič svetoborné, ale ani tragédia. Lenže prišla 3. tretina, počas ktorej odohral Nemec takmer určite 5 najhorších minút v celej kariére.

Tri mínusky v štatistikách sú niekedy zhodou okolností, no v tomto prípade Nemec mohol za všetky tri góly v troch striedaniach za sebou.

Viacero fanúšikov v emóciách po prehre 1:6 písalo na sociálne siete, že je najhorším obrancom v lige.

Aj odborníci tvrdia, že taký výkon by nemal zostať bez odozvy. Je veľmi pravdepodobné, že v najbližšom zápase proti Philadelphii v nedeľu o 18.30 bude na tribúne alebo možno na ceste na farmu.

„Zajtra pôjde na farmu do Uticy,“ napísal novinár Alex Chauvancy pri sledovaní jeho výkonu v 3. tretine.

Celý zápas si rozoberieme a v texte sa pozrieme:

na to, čo urobil Nemec zle;
ako situácie komentovali televízni experti Bryce Salvador a Ken Daneyko;
čo Nemcovi odkázal tréner Sheldon Keefe;
ako generálny manažér Tom Fitzgerald zbabral posledný deň prestupov.
Nevyužitá šanca
Nikto nikomu nepraje zranenie, no často je zdravotný problém jedného hráča vstupenkou do NHL pre ďalšieho. Keď sa New Jersey zranil Jonas Siegenthaler minimálne do konca základnej časti, Devils povolali z farmy Šimona Nemca a Seamusa Caseyho, aby zabojovali o miesto šiesteho obrancu.

Bola to stále len menšia rola v tíme, Nemec odohral v prvých troch zápasoch od 11 do 14 minút, Casey dostal v dvoch zápasoch 9 a 14 minút.

Lenže prišiel utorňajší zápas proti Dallasu a ďalšie zranenie, tentoraz ofenzívneho obrancu Dougieho Hamiltona. Nemcov čas okamžite stúpol na 17 minút a proti Winnipegu už hral aj na uvoľnenom mieste v druhej presilovke.

Toto je všetko, čo chcel. Už to len podporiť výkonmi.

Nemec hral v posledných zápasoch lepšie. Hovoril to tréner Keefe a písal to napríklad aj špecializovaný portál o Devils Pucks and Pitchforks.

Nebol to ešte Nemec z nováčikovskej sezóny, ale trend začínal byť dobrý, hoci tímu sa nedarilo. Všetko však znegoval tento moment, po ktorom si z Nemca uťahovalo aj oficiálne konto Winnipegu.

„Ups, to beriem, ďakujem ti – hovorí si zrejme Lows,“ napísal admin Winnipegu po góle Adama Lowryho, ktorý padol po Nemcovej začiatočníckej chybe.

Tá prišla v 3. tretine po tom, ako Devils znížili na 1:3 a mali tlak. Nemcovo zlyhanie spôsobilo, že bolo už de facto po zápase.

Prečo sa to stalo

Častý problém gólových videí je v tom, že nevidíme celú sekvenciu, a teda dôvod chyby. Z videa Winnipegu to vyzerá, že Nemec bezdôvodne prihral Lowrymu.

Toto dlhšie video, ale aj vysvetlenie bývalého obrancu Brycea Salvadora tomu dodáva dôležitý kontext.

„Toto je veľká chyba. Nemec musí byť oveľa ostražitejší. Mal by mať prehľad o tom, že sa za ním Lowry zakráda. Vôbec nevie, že je Lowry za ním, preto prihráva bekhendom Dillonovi a Lowry to má až príliš jednoduché,“ okomentoval situáciu bývalý obranca Ken Daneyko v prenose MSG.

Jeho kolega Salvador hovoril, že chyba sa síce nedá ospravedlniť, ale aspoň pochopiť, pretože Nemec stratil prehľad po tom, ako bol puk tečovaný.

„Okolnosti do seba zapadli presne na takú chybu. Puk vyletel hore, Nemec zdvihol hlavu, a keď puk padol, už mal čas pozrieť sa len jedným smerom. Preto nevidel Lowryho. Dokážem tú chybu pochopiť, ale to ju nijako nezmenšuje,“ povedal Salvador.

Nemec napriek tomu nemusel dávať prihrávku na náhodu a mohol puk poslať popri mantineli. Nick Villano z Puck and Pitchforks navyše tvrdí, že puk vôbec nemusel hrať. Keby sa ho nedotkol, hráčom Winnipegu by zapískali hru so zdvihnutou hokejkou a vhadzovalo by sa v strednom pásme.

„Snáď sa Nemec z toho poučí. Nebola to jeho prvá strata v zápase, akurát z tejto už bol gól. Predviedol aj dobré veci, ale takéto chyby sa nesmú stávať proti žiadnemu tímu v NHL, nieto ešte proti jednému z najlepších,“ dodal Daneyko.

Ďalšie dve chyby a odkaz od trénera
Často sa hovorí o tom, že tréner Sheldon Keefe mu dostatočne nedôveruje, a potvrdzujú to aj kroky klubu. Pred sezónou Nemec prišiel o miesto, s ktorým rátal, pretože ho zo zostavy vytlačil Jonathan Kovacevic.

V deň uzávierky prestupov Kovacevic podpísal s klubom 5-ročnú zmluvu na 20 miliónov dolárov. S Devils majú dlhodobé kontrakty aj ďalší dvaja praváci – Dougie Hamilton bude zarábať 9 miliónov ročne do sezóny 2027/28 a Brett Pesce 5,5 milióna do sezóny 2029/30.

Pre Nemca (a ani Caseyho) tak už nezostáva miesto, ak sa klub nerozhodne vymeniť napríklad Hamiltona. Ešte by niekto mohol hrať cez ruku, lenže aj ľavácke miesta sú obsadené trojicou Luke Hughes, Brenden Dillon, Jonas Siegenthaler.

O tom, že klub príliš neverí svojim mladíkom, svedčí aj to, že v posledný deň prestupov priviedol dvoch obrancov ako záplatu v zostave do tretieho páru – ľavákov Briana Doumoulina z Anaheimu a Dennisa Cholowského z NY Islanders.

Tentoraz však Keefe Nemcovi po chybe prejavil dôveru a hneď v ďalšom striedaní ho poslal na ľad.

„Nikto sa teraz necíti horšie než Nemec. On dobre vie, že to bola chyba. Hokej však je o chybách. Na ľade ho vidíme opäť a to sa mi páči. Tréner Keefe ho necháva, nech sa s tým vyrovná,“ vravel Daneyko.

Lenže Nemec mal situáciu zjavne ešte v hlave a nedôrazným bránením pomohol ku gólu ďalšej hviezde Winnipegu – Kylovi Connorovi.

„Obranca bol trochu mimo pozície a je ním znovu Nemec,“ hovoril v prenose Daneyko.

Nemec naskočil potom na ľad znovu a v treťom striedaní za sebou bol pri inkasovanom góle. Tentoraz prehral súboj pred bránkou s Colom Perfettim.

„Bol to trochu nešťastný odraz, lenže hráči musia byť ostražití bez ohľadu na to, koľko času je do konca zápasu,“ povedal Salvador. „Presne tak, hrá sa až do konca. Nemec tam nie je dostatočne rýchlo. On si to uvedomuje, bola to preňho ťažká tretina,“ reagoval Daneyko.

Keď sa po zápase trénera pýtali na Nemcov výkon, Sheldon Keefe tentoraz nebol diplomatický, hoci Nemca pochválil aspoň za predošlé výkony.

„Ten hráč, ktorý hral v tretej tretine, je v nesprávnej lige. Ten, ktorý hral predtým počas série zápasov vonku, môže nášmu tímu pomôcť,“ povedal pre Amandu Steinovú.

Jeho rozvitejšia odpoveď naznačuje, že Nemcove chyby nezostanú bez následkov.

„Toto nie je liga, v ktorej môžete v tíme s ambíciami robiť nováčikovské chyby. Hráči, ktorí ešte nie sú pripravení napĺňať očakávania, hrajú na farme. ‚Nemo‘ je sebavedomý a myslí si, že nám v tejto lige dokáže pomôcť. Bude mať veľa príležitostí to ukázať, no v tretej tretine to nespravil a takýto výkon sa nedá odmeniť,“ povedal Keefe.

Nemcovu situáciu sa pokúsil vysvetliť autor špecializovaného podcastu The Trap o Devils: „Som jeho fanúšikom od prvého dňa. Jeho hra je šialená, hrá s rozumom. Aby však hral svoju hru, potrebuje veľa sebavedomia a tento chlapec momentálne nemá žiadne. O všetkom až príliš rozmýšľa. Je tak ďaleko od svojej hry, až je to desivé.“

Zbabraný posledný deň

Zranenie najväčšej hviezdy Jacka Hughesa sa už druhý rok po sebe javí ako mentálny zlom v sezóne New Jersey.

Tím sa momentálne trápi a bude mať čo robiť, aby sa vôbec dostal do play-off. Po výbornom začiatku sezóny má stále päťbodový náskok, no pripomína cyklistu v úniku, ktorého postupne dobieha pelotón.

Zozadu sa tlačia Columbus, Rangers, Ottawa, Montreal aj Detroit a väčšina má momentálne lepšiu formu. Z posledných 20 zápasov získal vo Východnej konferencii menej bodov len Pittsburgh.

Devils však majú priaznivý žreb a miesto v play-off by pravdepodobne mali ubrániť, no cieľom tímu bol útok na Stanleyho pohár a nielen postup do play-off.

Na udržanie tohto cieľa bolo nevyhnutné priniesť po Hughesovom zranení veľkú posilu. Generálny manažér Tom Fitzgerald sľúbil, že bude aktívny, a zranenie Hughesa na veľkých ambíciách nič nezmenilo.

To vyvolalo očakávania fanúšikov pred uzávierkou prestupov, no napokon v posledný deň prišli do klubu len spomenutí obrancovia Cholowski s Doumoulinom a útočníci Cody Glass a Daniel Sprong. To je veľmi málo na klub, ktorý chcel priviesť overeného strelca do prvých dvoch útokov.

Najmä pri pohľade na to, ako sa posilnili konkurenti, nevyzerá byť súčasná súpiska Devils dostatočne dobrá.

Fitzgerald sa bránil tým, že v boji o niektoré z najväčších mien skončili tesne na druhom mieste. Mohol mať na mysli Mikka Rantanena či Brocka Nelsona. (Stefan Bugan,Nko)
Tréner Keefe je inovatívny a Hamilton sa učí brániť. Pohľad do zákulisia výnimočného vstupu New Jersey do sezóny

V jednom z domácich zápasov hostili New Jersey Devils Floridu Panthers. Za výhrou 3:1 – jednou z ôsmich po sebe idúcich – ich naštartoval presilovkový gól prvej presilovkovej formácie, ktorý strelil Jack Hughes.
Aj v ďalšom zápase proti Edmontonu sa podarilo skórovať prvej presilovkovej formácii Devils. Na konci druhej tretiny faul súpera bleskovo za tri sekundy potrestal Jesper Bratt.

Presilovka New Jersey funguje vynikajúco a patrí k najlepším v NHL. Hoci by si vzhľadom na svoje danosti mohol chcieť vypýtať miesto v početnej prevahe aj Šimon Nemec, po jeho rekordnom zápase sme skonštatovali, že napriek jeho výbornej produktivite ju tréner Sheldon Keefe z objektívnych príčin nemení.

Lenže predsa ju do istej miery obmieňa. Lepšie povedané – aktívne s ňou pracuje.

Všimnite si, kto tvoril prvú presilovkovú formáciu v zápase s Floridou a kto v zápase s Edmontonom. V prvom prípade to bola päťka J. Hughes – Hischier – Bratt – Meier – L. Hughes. V druhom zostali prví menovaní, no namiesto Meiera a Lukea Hughesa na ľade boli Dawson Mercer a Dougie Hamilton.

Nebolo to preto, lebo vymenení hráči hrali zle. To je len zažitá predstava. V skutočnosti išlo o premyslený ťah trénerov, ktorým maximalizovali možnosť využitia presilovky.

Je to pritom len jeden z príkladov, ako tréneri New Jersey pracujú so zostavou. A zároveň jeden z dôvodov, čo môže za silný štart sezóny Devils, aktuálne bodovo najlepšieho tímu celej NHL.

Tréner, ktorý si robí domáce úlohy
Hlavný tréner v NHL sa dnes musí obklopiť tímom expertov-asistentov a mať naštudovaný každý aspekt hry súpera.

Jedným takým asistentom v New Jersey je Jeremy Colliton. Práve on stojí za jedným z dôvodov toho, že sú dnes Devils najlepším tímom NHL v percentuálnom počte získaných bodov. Venuje sa presilovke, ktorá nie je banalita, zvlášť v dnešnom hokeji, čoho dôkazom sú výhry Devils ako jedného z najlepších tímov v tejto hernej činnosti.

Zaužívané, nemeniace sa schémy a pevné nehybné formácie vyznievajú pri slovách Sheldona Keefea ako zastaralosť. Devils si študujú, ako hrá súper, a tomu prispôsobujú svoju hru. Potrebujú pohybom otvoriť brániacu sa formáciu v oslabení? Na modrej využijú Lukea Hughesa. Platí na súpera silnejšia strela? Priestor dostane Dougie Hamilton.

„V NHL sme teraz v situácii, že existujú výrazné rozdiely v tom, ako tímy hrajú v oslabeniach. Ak chcete byť konzistentní a dosiahnuť úspech, musíte mať plán, nie nasadzovať stále tých istých hráčov a dúfať, že im to spolu raz pôjde,“ hovorí Keefe.

Ukazuje sa, že jeho filozofia funguje. New Jersey doposiaľ využili 28,6 percenta presilových hier, v ktorých dali 8 gólov. S touto úspešnosťou patria medzi päť najlepších tímov v súťaži.

Keefe je známy ako tréner, ktorý je inovatívny a rád využíva dáta a video, čo platí aj o manažmente Devils. Študuje si hru súperov, organizuje striedania svojich hráčov podľa ich kvalít a slabín, no zároveň od nich vyžaduje zodpovednosť za ich výkony. V základnej časti patria tímy, ktoré trénuje, k úspešným.

Príklady k uvedenému: Jack Hughes štartuje až 92 percent svojich striedaní v útočnom pásme, aby tréner maximalizoval jeho ofenzívny prínos. Šimon Nemec postupne získaval sebavedomie potom, čo ho kouč v minulej sezóne po povolaní z AHL chránil od náročných situácií pred vlastnou bránkou. Po zranení Bretta Pesceho povolal z farmy Seamusa Caseyho, aby zachoval obranné dvojice v zložení ľaváka a praváka.

Podľa Lukea Foxa z televíznej stanice Sportsnet ide o trénera, ktorý si „robí domáce úlohy“.
S tým by mal súvisieť rýchly nástup Devils. Prehrali prvý zápas, potom osem vyhrali, a to aj proti súperom ako Florida, Edmonton, Toronto a Colorado. Posledný prehrali, ale 16 bodov z možných 20 je vynikajúci štart do sezóny.

Jedenásť hráčov sa na tom podieľalo aspoň piatimi kanadskými bodmi. Na tom sa ukazuje skôr pomenovaná kvalita Keefea, že sa naučil čo najlepšie využívať ich potenciál.
Forma Devils prišla hneď skraja sezóny. A na tom sa zas ukázali splnené domáce úlohy, konkrétne už v prípravnom kempe.

„Sheldon je naozaj dobrý tréner a má vysoké nároky. Máme štandardy, podľa ktorých trénujeme, a chalani to vedia. Nič tu pred nimi neskrývame. A nič ich ani neprekvapí. Na sezónu prišli pripravení vo výbornej forme. V tréningovom kempe sme potom trénovali veľmi svedomito,“ pochvaľuje si generálny manažér Tom Fitzgerald.

Manažér svoju prácu splnil

Za mnohé svoje kroky musel čeliť kritike. Niektorí mu dodnes vyčítajú, že si potom, čo si Montreal v drafte 2022 zvolil Juraja Slafkovského, ktorého pôvodne údajne chcel on sám, nevybral Logana Cooleyho, ale Šimona Nemca.
Ale za rýchly úspech v úvode sezóny by mal právom niesť kredit.
Devils sa v úvode sezóny zranila brankárska jednotka Jacob Markström. Tímu to však neuškodilo, keďže Jake Allen, ktorého Fitzgerald získal v predminulej sezóne z Montrealu, vychytal päť výhier s 92,3-percentnou úspešnosťou zákrokov. V tíme pritom už vôbec nemusel byť, lenže manažér sa rozhodol predĺžiť s ním spoluprácu za výhodný plat 1,8 mil. dolárov.

Z tímu Devils ide pocit, že má každý rolu, v ktorej je efektívny. Nechýbalo pritom veľa a mužstvo skoro muselo začať sezónu bez Lukea Hughesa, čo by túto kompaktnosť výrazne narušilo. Fitzgerald sa s ním stihol dohodnúť 1. októbra, keď podpísali sedemročnú zmluvu s platom 9 miliónov na rok.

Jeho brat Jack je s deviatimi gólmi najlepším strelcom NHL, hoci zarába o milión menej. Aj táto zmluva, podľa analytikov z The Athletic najvýhodnejšia v pomere cena – výkon, je prácou Fitzgeralda.
V lete podpísal zmluvu s Connorom Brownom odchádzajúcim z Edmontonu a ten strelil v úvodných 10 zápasoch 5 gólov. Okrem neho prišiel aj Jevgenij Dadonov, ktorý sa zranil už v prvom zápase sezóny.

No Fitzgerald poukazuje, že hlavné je, že tím, ktorý draftovaním Jacka Hughesa, Jespera Bratta či kapitána Nica Hischiera začal budovať ešte jeho predchodca Ray Shero, dozrieva. „Naše mladé jadro si uvedomilo, že nemladne a dospieva na ľade aj mimo neho,“ vraví.

Prerod Dougieho Hamiltona

S ním hokejovo rastú aj skúsení veteráni, ktorých by podľa veku mal čoskoro čakať herný úpadok.
New Jersey Devils prehrali v noci na stredu s Coloradom 4:8. Vysoká, no i trochu očakávaná prehra prišla po zranení dôležitého defenzívneho obrancu Bretta Pesceho.

V prvom páre spolu hrali Luke Hughes a Dougie Hamilton, dvaja obrancovia, ktorí nastupujú v presilových hrách. Na prvý pohľad sa môže zdať, že nešlo o práve múdre rozhodnutie vzhľadom na to, že ide o typologicky podobných obrancov.
Lenže štatistiky vyvádzajú z omylu. Obaja ukončili zápas s tromi plusovými bodmi. Hamilton nebol na ľade ani pri jednom inkasovanom góle v hre 5 proti 5.

Každý hráč Devils pochopil svoju rolu a na ľade ju spoľahlivo plní. Iba Hamilton vyzerá, že robí až nadplán. Ešte vlani bol v počte očakávaných inkasovaných gólov na 60 minút najhorším obrancom zo základnej zostavy tímu. Dnes je tretí najlepší po defenzívnych špecialistoch Dillonovi a Pescem.
Akceptoval totiž novú rolu, ktorú Devils potrebovali. Svojich 197 centimetrov a 104 kilogramov využíva na tvrdé bodyčeky, ktoré často mieri voči útočníkom smerujúcim cez modrú čiaru, čím zastaví ich akciu.

Toto je dôležitý poznatok, pretože analytici z The Athletic v predsezónnom preview varovali, že Hamiltonova hra sa zhoršuje až natoľko, že by mohla začať debata, či vôbec má miesto v zostave.

Na webe Pucks&Pitchforks našli paralelu so Scottom Stevensom. Ten v sezóne 1993/94 získal 72 bodov, no potom bolo jeho maximom iba 31 bodov. Napriek tomu to neznamenalo, že stratil kvalitu, len získal efektívnejšiu rolu, vďaka miestami až prehnanej tvrdosti sa stal jedným z najobávanejších obrancov v NHL a ako kapitán doviedol New Jersey k trom Stanleyho pohárom.

Z Hamiltona nebude nový Stevens, keďže v dnešnej NHL by bola jeho hra proti pravidlám. Ukazuje to však, že je pripravený odovzdať úlohu prvého ofenzívneho obrancu tímu Lukeovi Hughesovi rovnako ako kedysi Stevens Scottovi Niedermayerovi a sám prijať nové úlohy, v ktorých pridá tímu na všestrannosti.

Plán je docieliť udržateľné výkony
Koniec-koncov, v tom sú Devils silní. Z ich talentov vyrástli rôzne typy hokejistov, ktoré sa dajú využiť na kompaktnosť tímu.

Jack Hughes je ligová superhviezda. Ak nebude zranený, mohol by ašpirovať na Hartovu trofej pre najužitočnejšieho hráča ligy.
Z Nica Hischiera sa stal líder na ľade i v kabíne. Prispieva bodmi a k tomu patrí k najlepším defenzívnym útočníkom v súťaži.
Jesper Bratt, Timo Meier, Dawson Mercer či Luke Hughes majú vysoké ofenzívne kvality a vďaka nim patria New Jersey Devils k tímom, ktoré by mali v sezóne nastrieľať najviac gólov.

Potrebovali sa však zlepšiť defenzívne. A keď sa Dougie Hamilton, ktorý patrí k ich najvyťažovanejším hráčom, zaradí aj k najspoľahlivejším, skutočne pomôže spoluhráčom ako Brendan Dillon alebo Brett Pesce.
Zranenie druhého menovaného ukázalo rezervy. Devils dostali osem gólov od Colorada, pričom v dovtedajších zápasoch len raz inkasovali viac ako tri góly.

„Ešte je veľmi veľa vecí, v ktorých sa môžeme zlepšiť. Jedna vec je vyhrávať zápasy v októbri, keď sa tímy rozbiehajú, ale my tu chceme vybudovať niečo udržateľné. A aby sa to podarilo, potrebujeme hrať o dosť lepšie,“ vyjadril sa Keefe už po piatich zápasoch a svoje slová by zrejme potvrdil i po vysokej prehre s Coloradom.

Pesceho zranenie je vážna skúška. Kým neprišlo, oslabenia Devils fungovali na jednotku, boli medzi tromi najlepšími v lige. Colorado im tento priemer v poslednom zápase pokazilo až štyrmi gólmi v početnej prevahe.
Ak tento trend bude pokračovať, podobná víťazná šnúra sa už nemusí zopakovať, keďže bez silných špeciálnych formácií by pravdepodobne ani nevznikla.

Štatistiky predpovedajú úpadok

Sila Devils na začiatku sezóny tkvie v tom, že si vedia nájsť cestu za výhrou nehľadiac na vývoj zápasu. Ich víťazstvá vzišli z rozličných situácií.
Proti Tampe Bay aj Torontu inkasovali kontaktný gól na 2:3, ale zakaždým odpovedali gólom a následnou výhrou. S Floridou a San Jose dostali gól ako prví a potom otočili. S Columbusom, Edmontonom a Minnesotou ani raz neprehrávali. S Coloradom vyhrali po predĺžení.

„Dokázali sme to na klziskách súperov, v zápasoch za dva dni po sebe, nasadili sme už troch brankárov, prosto sa dialo veľa vecí. Proti Minnesote sme museli pomiešať lajny a Mercer hral ako center. A nezlomilo nás to,“ pochválil tím Keefe.

Skutočnosť, že riešia situácie väčšinou lepšie ako súper, spomínané špeciálne formácie, no bezpochyby i skvelé výkony brankára Allena môžu za to, že hoci nepatria k dominantným tímom, dnes majú v tabuľke 16 bodov.
V pomere všetkých striel pri hre 5 proti 5 majú 51,37 percenta, teda ľahkú prevahu. V hodnote očakávaných gólov však patria k desiatim najhorším mužstvám v súťaži s 47,03-percentným pomerom a k podpriemeru patria aj v pomere vysoko nebezpečných šancí – 92:98.

Percentuálny pomer očakávaných gólov z pohľadu Devils v priebehu sezóny v jednotlivých zápasoch. Zdroj – Naturalstattrick.com
Ťažko povedať, čo bude ďalej a do akej miery je forma udržateľná.

Nasledujúci zápas hrajú proti San Jose, ktoré je na tom tak biedne, že tréner nedávno neuvážene vyhlásil, že by sa vzdal vlastného dieťaťa pre výhru. Nasledovať bude zápas s Los Angeles, ktorých duely sa zväčša končia v dramatickom závere, a o deň neskôr Anaheim. Všetky tieto tímy sú pre Devils aj v súčasnej situácii zdolateľné – aspoň dva body by z tripu mali mať, no nereálny nie je ani plný bodový zisk z týchto kalifornských zápasov.

Ale prísľub, že sa zopakuje osemzápasová víťazná šnúra, neexistuje ani v teoretickej rovine. Zranenie Pesceho oslabilo defenzívu mužstva, ktoré teraz hrá so štyrmi ofenzívnejšie ladenými zadákmi a len dvomi, ktorých hlavnou prioritou je obrana. Pokročilé štatistiky naznačujú, že sa Devils na vrchole ligy zrejme neudržia, pokiaľ Keefe „neprekoučuje“ svojich trénerských súperov. A tretia vec je všeobecný fakt, že takmer každý tím má lepšie i horšie obdobia.

Čas na ďalší krok

Cieľom New Jersey nie je prevalcovať tímy v základnej časti, hoci čo najlepšia pozícia pred play-off a víťazná mentalita sa vždy hodia. Chcú byť konzistentní a uistiť sa, že robia „správne veci“, ako rád hovorí Keefe.

„Chceme sa stať naozaj, naozaj dobrým tímom. A potom musíme urobiť významný krok vpred. Chceme v play-off dôjsť ďaleko,“ netají sa Fitzgerald.

Od finálovej účasti v roku 2012 hralo New Jersey v play-off trikrát a do druhého kola postúpilo len v roku 2023. Predvlaňajšia sezóna bola sklamaním, v minulej v prvom kole vyhrali nad Carolinou iba jeden zápas, ktorý rozhodol v predĺžení Šimon Nemec.

Avšak urobiť ten ďalší krok, o ktorom Fitzgerald hovorí, nie je jednoduché. Na dlhú cestu play-off potrebuje tím schopných kľúčových hráčov, široký a všestranný káder, fyzickosť, taktickú vyspelosť aj trénera schopného reagovať.

„Boli sme mladým jadrom, ktoré potrebovalo urobiť krok vpred, ale teraz už sme všetci v tom správnom veku, keď je čas začať byť naozaj konkurencieschopný, nie v zmysle, že sa dostaneme do play-off, ale aj v ňom ísť ďaleko,“ myslí si Jack Hughes.
O jadre sa to povedať dá, keďže Hischier a Meier boli v poslednom play-off najproduktívnejšími hráčmi Devils pri Hughesovom zranení.

Zvyšné body sú otázkou.

Nižším formáciám tímu sa nedarilo, pričom práve tie zvyknú byť zlomovým faktorom v tímoch šampiónov. Keefe mal zdatného súpera v Rodovi Brind’Amourovi, možno najväčšom detailistovi spomedzi trénerov v NHL. Tím vyprodukoval 37,36 bodyčeku na 60 minút, o 5 bodyčekov menej ako Florida.

Stále celkom mladé mužstvo však získalo cenné lekcie, ktoré potrebuje.
Prichádzajú na to, čo dokážu
Jednou z takýchto lekcií je osemzápasová séria víťazstiev, momentálne už ukončená. O tento štart do sezóny sa pričinilo viacero faktorov, ale nepokračuje, stala sa minulosťou.
Neraz sa stane, že tímy po takejto sérii čaká šnúra prehier. Stáva sa to napríklad aj Edmontonu, finalistovi posledných dvoch sezón.
Devils vyhrali viac ako tri zápasy po sebe po prvý raz od januára 2023. Na podobné šnúry nie sú zvyknutí, preto si otestujú novú situáciu.

„Každý chce byť v tíme, ktorý sem-tam chytí takúto bláznivú víťaznú vlnu. A v minulosti nám to chýbalo. Teší nás, že vieme získať šnúru a stavať na nej,“ hovorí Jack Hughes.

V New Jersey sa tešia, že ide o jeden z dôkazov, že tím napreduje. Avšak stále ide len o úvod sezóny. Jeden naratív, že Devils nedokážu vyhrať veľa zápasov v rade, je prekonaný. Zostáva sa zbaviť ďalších a je ich dosť.

Sú brankári Markström a Allen dostatočne kvalitní, aby konkurovali najlepším tandemom? Dokáže defenzíva pred nimi zniesť maródku, aby bola stále konkurencieschopná? Ako čo najlepšie doladiť vyťažovanie hokejistov ako Mercer či Nemec, ktorých konzistentnosť je stále otázna? A je tento tím dostatočne silný, aby porazil v prvom kole hoci aj Carolinu?

To sú otázky, ktoré Devils vracajú po takmer ideálnom úvode sezóny späť do reality. Lebo silný štart i dôvody, pre ktoré sa stal, sú veľkým prísľubom do budúcnosti, ale, slovami Keefea, „nemôžete ešte robiť žiadne vyhlásenia, pozitívne alebo negatívne, ešte je priskoro“.

Devils sú bezpochyby tímom, od ktorého sa čaká, že bude patriť k najlepším. Avšak šnúra ôsmich víťazstiev – akokoľvek impozantný úvod sezóny predstavuje – ich do tejto elity zatiaľ sama osebe neradí. Napriek tomu znamená, že v New Jersey robia veci dobre, lebo nebola dielom náhody. Nebyť dobrého koučingu, silných presiloviek a oslabení, správneho rozdelenia úloh či výborných výkonov individualít, nebola by vznikla(Simon Cop,Nko)
6703 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2007 ANAHEIM DUCKS