Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

FLORIDA PANTHERS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Jarda ešte 88. bodov pls :pray: :pray: :pray: musí to dať. S pantermi sa našiel! Jááj neuveriteľná škoda troch sezón, či koľko v KHL :cry:
Dúfam, že neskončí pokiaľ sa neposunie na 2. miesto! Inak Sunrise chcem vidieť na budúci rok v PO, už teraz by som skočil na váš vagón keby ste to dali, ale nevadí. Zdá sa, že idete správnym smerom. Sympatický tím!
Huberdeau a Ekblad mají za sebou velmi povedené sezóny. Škoda, že Ekblad neudržel nastolené tempo i po zbytek druhé půlky sezóny. Po příchodu Jágra se zvedl o 100% i Barkov a sbíral téměř bod na zápas. Pochválit jej nemohu, očekával jsem od něj více. Dnešní zápas byl ale odehrán se ctí. Pěkná podívaná kterou okořinila ta pěkná akce, na jejímž konci stál "kanonýr" Bolland. Polevil však Pirri, u kterého se to ale dalo čekat. Takové tempo nemohl udržet tak dlouho a nahrávky nesbíral po celou sezónu. No a já teď přesedlávám na vagón Blues či Rangers. :yes: Jinak samozřejmě přeji hodně štěstí v PO všem týmům, co mají nějakého Panthera v sestavě (Matthias, Weiss .. :klobuk: )
Doufam ze Jarda podepise na dve sezony :) uplne vidim to druhy misto v bodovani :) Navic mu to neskutecne sedlo ta hra floridy a to jsem byl dost v soku kdyz jsem to videl ze ho trejdovali prave na Floridu :)

V NJ 57 zapasu a 29 bodu a to uz jsem si rikal ze Jagr asi fakt definitivne konci a navic po tom co mu zacal rapidne klesat icetime a snad 10 zapasu neudelal ani bod a pak Florida

20 zapasu a 18 bodu.Vzhledem k veku chytnul neskutecnou fazonu ktera vydrzela az do posledniho zapasu :) navic jsem videl par zapasu floridy a ten hokej je mi sympatickej i kdyz jsem pred sezonou od floridy necekal nic :)
tak asi sa dalo cakat ze mu bude viac sediet hrat s mladymi na Floride ako so starymi v Jersey ale az tak :thumbsup:
Hokej co hrajeme je neskutečně "pohledný" .. škoda že na Floridě fakt nejsou ti fanoušci. Tenhle tým narozdíl od Oilers totiž má výsledky. Vyměnit fandy Oilers za Fandy Panthers. Férové. :bee:
Panthers re-sign Jaromir Jagr to a one-year contract.
:good: Takže teď Jarda si může v klidu zahrát to MS.
Rono píše:
Panthers re-sign Jaromir Jagr to a one-year contract.
:good: Takže teď Jarda si může v klidu zahrát to MS.
Na dva roky by to byl asi až moc velky risk. Nečekal jsem že tak brzo se domluví, paráda.
General manager Dale Tallon told reporters Sunday that Jagr's new deal will pay him about $3.5 million, not including incentives..

:)
Ha! tak dnes jsem od kamarádky dostal skvělý dárek. Obdržel jsem od ní tričko Floridy Panthers (samozřejmě, Guddy 44).. :)
Obrázek

Hmmmm.. Congratulation Aaron Ekblad. Očekávám, že se tu určitě snese vlna nespokojenců,co budou říkat, jakto, že to vyhrál Ekblad a né Forsberg, Gůdró, Stone či jiný. No co se týče mě. Tak z těch, co jsme jmenoval to mohl vyhrát kdokoliv. Všichni čtyři však mají jedno společné. Ani jeden neudržel formu po celou sezónu (nejblíže tomu snad měl Gůdró). Aaron, podobně jako Forsberg, zářil hlavně na začátku. Začněme tedy popořádku. Co všechno dokázal. Tak prakticky ihned po vstupu do NHL utvořil náš první obranný pár s Brianem Campbellem. Všichni víme, že Campbell je směrem dopředu výborný (letos to bodově vidět moc nebylo, ale jistota rozehrávky a perfektní bruslení zná v jeho podání snad každý). No a Aaron? Zelenáč zvládal jak hru dopředu, tak dozadu v jinak podprůměrném týmu. Troufám si říci, že prvním měsíc/dva na sebe vzal i roli tahouna. No samozřejmě, novic po celou sezónu formu neudržel a v druhé půlce (hlavně bodově) těžce odpadl. Kritici najdou samozřejmě záporů více. Vytýkalo se mu, že na jeho postavu je málo agresivní v soubojích u mantinelu a občas se nevyhnul i kiksu na modré v důležitý moment. No v součtu je 12 gólů, 27 asistencí (39 bodů celkově), 12 plusových bodů v tabulce pravdy, 80 zblokovaných střel a průměrný ice-time přes 21 minut na zápas na 18 letého (dnes již 19 letého) klučinu solidní počin v jinak průměrném (pro některé podprůměrném) týmu. Takže můj názor? Můj osobní favorit byl Mike Stone za to, jakým stylem finišoval sezónu a praktický vystřílel Ottawě PO (Hammonda nezapomínám). No když jsem ráno vstal a viděl, že to vyhrál Aaron, prvu jsme si říkal, "safra, vždyť on ale lepší nebyl..". No nakonec, po všech těch zápasech, co jsem mohl vidět musím říci, že ta trofej alespoň dle mého ve správných rukou je.

Samozřejmě, jestli nesouhlasíte a máte na věc jiný názor, klidně sem napište, rád si přečtu i jiný úhel pohledu. :yes:
Bohuzel jak vsichni vime, NHL je i politika/byznys a tak k celkovemu prvenstvi napomohlo podle me i to, ze je nejmladsi a hlavne lonska jednicka draftu. To maji za morem radi, kdyz to muzou dat nejakemu "sexy" jmenu a poplacat se po zadech jak se jim ten kluk kanadska pekne vyviji. Tim ovsem nechci rict, ze Caldera dostat nemel, urcite je kvalitni a nominace i vyhra je zaslouzena, spis si myslim, ze pri vyrovnanosti kandidatu, tak jako letos, maji vahu i jine veci. Kazdopadne gratulace do Miami.
Letos to mohl vyhrát kdokoliv bylo tam 5 borců se stejnými šancemi a neodsoudil bych nikoho, takže GRATULACE :wink2:
Zo všetkých pred a po draftových rozhovorov ma tento zaujal suverénne najviac. Inteligentný mladý muž, vyjadruje sa bez hapkania, k veci, pozná svoje silné a slabé stránky, vie čo chce, kam smeruje, vie presne kto sa mu páči a prečo, rozcítil sa pri odpovediach o drafte v domácom prostredí. No proste :klobuk:

Lawson Crouse #11.

Svojí první volbou, celkově 11. v pořadí, jsme zvolili urostlého útočníka, Lawsona Crouse. No a co jsme tedy získali?

:arrow: Crouse led the Kingston Frontenacs in goals (29) and points (51) while appearing in 56 games in 2014-15. In his rookie OHL season of 2013-14, Crouse registered 27 points (15-12—27) in 63 games and was named to the OHL All-Rookie Second Team.

:arrow: Members of the Frontenacs refer to him as “The Sheriff” in honor of the way he looks after his teammates. He is known to give rookies on the team a ride to and from school.

:arrow: A power forward, Crouse patterns his game after James Neal of the Nashville Predators, Milan Lucic of the Boston Bruins and Rick Nash of the New York Rangers.

Vlastními slovy. S volbou jsem velice spokojený. Na křídlech nám neskutečně moc chyběla size. Crouse se vyznačuje skvělou postavou. Je na svůj věk neskutečně urostlý (podobně jako Ekblad). Nebojí se hry do těla, je dostatečně agresivní a chodí do míst, kde to bolí. Narozdíl od Lucice není tak dřevěnej. Má poměrně slušné stick handling. Disponuje také NHL-level shot. Jeho skill-set mu umožňuje stát se potenciálním novým Rickem Nashem. Hodně skautů říká, že je to NHL materiál. Vzhledem k absenci silových útočníků v našem týmu se klidně může stát, že už letos nastoupí za náš A-team. Jinak z rozhovorů těsně po draftu soudím, že je to neskutečný kliďas, pracant a inteligentní chlap. Getzo už to zmínil v chatu, já jen zopakuji jeho slova: "budoucí kapitán Floridy Panthers". Začínám to také tak cítit. Spolu s Gudbransonem (možná Mathiasonem?) největší adept. Uvidíme, čas ukáže. Po prvotním smutku, že nám jen o jednu příčku utekl Raantanen jsem za Lawsona nakonec rád. :yes:

“It was a special thing,” said Crouse of his thunderous welcome to South Florida. “When I was up on stage and they were cheering…it’s something I can’t even explain. I couldn’t be happier to be a Florida Panther.” :)

Co se týmového depthu týče tak:

Pozice centra by měla být zajištěna na mnoho let dopředu. Trocheck, Grimaldi, Pirri, Bjugstad, Barkov, Hawryluk, Rau a Knight.. A to jsme pustili Shorea. Tady strach rozhodně nemám. No v budoucnu předpokládám že: 1. Barkov 2. Trocheck 3. Bjugstad 4. xxx s tím, že onen zbytek se může směle poprat o pozice na 2.-3. centra. potenciál na top centra má asi jen Barkov a Trocheck (Bjugstada bych nerad podceňoval, ale je strašně nevyrovnanej a nezdá se mi, že by měl nato, vést první pětku), V brance se očekává, že Luongo ještě nějaký ten pátek chytat bude. Tady problém nevidím a řešit se to dá buďto trejdem, nebo draftem v příštích letech. Co mě trápí, tak jsou křídla. Tady je náš největší problém. Howden, i díky zranění, nenaplňuje očekávání a stále hraje jen na farmě. S McFarlandem už snad nikdo nepočítá. Ten má strop v AHL. Lammikko potenciál má, což o to. Ale nevěřím, že se dokáže uchytit v NHL. Potenciál má, což o to. problém je, že je to spíše agilní two-way forward a na tento post aspiruje Howden, který na to má mnohem lepší předpoklady. Na RW je to úplná bída. Tu stojí za zmíňku snad jen Hyman. Hayese už nepočítám. Trocheck na RW dopadl nevalně. Boyes a Jágr tu věčně nebudou, je potřeba na tomto postu zapracovat a přivést posilu (Kessel?). V obraně je to pak podobné jako na centru. Matheason a McCoshen spolu hrají na bostonské univerzitě, kde předvádí slušný potenciál (Matheason tu je i kapitánem). Matheasonovy přednosti jsou skvělé bruslení, přehled a klid při rozehrávkách. Letos byl oporou Boston College. McCoshen, parťák z obrany, má podle některých větší potenciál jak Matheason. Je to rozený tvůrce hry, který si rád hraje s pukem na hokejce. I jeho zdobí perfektní bruslení a finální rozehrávka. Chybí mu však hra do těla. na tom se však dá zapracovat. V příští sezóně bych rád oba viděl alespoň na pár zápasů v NHL. Matheasonovi podle slov trenera Boston College další rok na univerzitě nic nedá. Takže buďto AHL, nebo rovnou NHL. Do prospect poolu by se dal zařadit i Alex Petrovic. ten letos kdekoho překvapil. Na úrovni NHL předváděl co se defenzivní činnosti velice kvalitní služby (už před sezónou jsem tu psal, že by mohl udělat áčko). Zajímavé jméno je pak MacKenzie Weegar. Minulej kemp zanechal slušnou vyzitku. Předváděl dobrou práci na modré čáře. Především se uplatnil jako dirigent přesilových her. Potřebuje však nabrat svalovou hmotu a podle vyjádření trenéra ustálit výkony. Blacker a Racine AHL.

Letos se nám poměrně dost uleví co se smluv týče. Kopecký, Upshall, to je dobrých 6,5 mega volnejch! Navíc, další rok končí smlouva Boyesovi, Jágrovi, Mitchellovi (očekávám Guddy kapitán) a Campbellovi (ten by mohl být před PO žádaný, pokud my sami se tam nedostaneme). RFA, co letos máme jsou Huberdeau a Hayes. Huberdeau dostane něco kolem 5 mega na 5 let. Hayes.. těžko říct. Je fakt, že branek nastřílel dost. Ale je to dřevák a jediné, co zvládá je dorážet odražené puky. Dal bych mu 2 mega. No dostane víc. Netroufám si tvrdit kolik. Rokování už začaly, brzy se dozvíme, kolik to bude. další rok končí smlouva Pirrimu. Na toho jsem zvědav, jestli zopakuje letošní sezónu a bude tím střelcem, co ke konci základní části střílel více gólů jak Ovečkin, tak nazdar.. Smlouvy skončí i Gudbransonovi, Olsenovi a Trocheckovi (ten musí zabrat..).

Cítím návrat ztraceného syna Frolíka s tím, že ho Tallon, jak je jeho zvykem přeplatí. Takže Old Jágr with baby Jágr v jednom týmu. Ha! Uvidíme, jestli mě ten nos svrbí jen z natěšení na červenec, nebo se skutečně něco kuje. :frajer2:
Guddy.44 píše:Tu stojí za zmíňku snad jen Hyman.
Zach podpísal nedávno nový dvojročný entry level contract s Leafs potom, čo sme ho s vami trejdovali za Grega McKegga. S vami nechcel podpísať vzhľadom na fakt, že necítil, že by sa mohol u vás v dohľadnej dobe presadiť. Jemu tam do toho dosť kecal otec podľa toho, čo som sa dočítal. Keď ho získalo Toronto, starý Hyman povedal, že bude česť hrať za nás vzhľadom na to, že Hyman je práve z Toronta.
Safra.. toho jsem si ani nevšiml. Díky za informaci. :good:
Buyout Boyes? WTF? :slap: Nebyl žádná extratřída ale jako... to se chystá trade na Kessela a děláme si rezervu? ach jo.. Ještě budeme rádi, že se nám na RW bude prohánět Kopecký.
Tak na trhu jsme zatím velice pasivní. Nic překvapujícího. Tallon už na konci sezóny řekl, že se bude soustředit hlavně na draft a trh pro něj letos nebude nic zajímavého. No do dnešního dne jsme získali prozatím pouze dva hráče.

Cameron Gaunce je onen první podpis. Popravdě, neměl jsem absolutně tucha, kdo to je. No brouzdal jsme internetem, shlédl nějaké statistiky a není to špatný podpis. Alespoň podle statistik. Vypadá na slušného stay at home obránce, co by mohl být jako záskok v pohodě. Popřípadě může zkvalitnit naší farmu. Kontrakt v pohodě, za mě no problem. :yes:

Riley Smith je druhý podpis. Smitha naopak znám poměrně dobře. Za dob starého Dallasu (hlavně sezónu před stěhováním) jsem jejich zápasy poměrně rád sledoval (kvůli Louimu Erikssonovi a Bradu Richardsovi, později Jágrovi). No co k Smithovi? Je to typický zakončovatel. Rychlé křídlo se slušnou střelou. Potenciál dávat pravidelně 20 branek tam bezesporu je. Někteří tvrdí, že by zvládl s dobrými spoluhráči a správným systémem i třicítku. Navíc, je to Panthers Killer. Minulou sezónu nám ve vzájemných zápasech nasázel 3 branky (nebo to bylo sezónu před? už nevím..what ever). No prostě, se Smithem jsem maximálně spokojen asi jako s protihodnotou za něj. Hayes byl, je a bude vždy v mých očích jako totální dřevák, schopný dojet k brance, zaparkovat a dorážet puky. Navíc to jeho těžkopádné bruslení a ty jeho zamotané nohy.. Ale tak, třeba tu sezónu zopakuje. Ale moc bych tomu nevěřil. Očekávám, že spíše zakotví ve 4. lajně, popřípadě spadne až na farmu. :neviem:

Nicméně.. nedá mi to a tak se musím vyjádřit. Asi nikomu neuniklo, že do NHL se letos prodralo několik zajímavých jmen, počínaje Plotnikovem a Panrinem, končeje Burmistrovem a Tichonovem. No a tak mě napadlo.. Proč se nepokusíme přilákat nazpět našeho starého známého Jevgenije Dadonova? Na MS se ukázal ve slušném světle. Zkušenosti se zámořským hokejem má, prostředí u Panthers je mu také známé.. Na pravém křídle toho moc nemáme. Na zkoušku bych jej bral. Nestál by moc.. Je to myslím si škoda. Kdyby byly alespoň spekulace, ale my prostě zájem nemáme. Ta křídla bych ještě určitě pořešil. Zkusil bych třeba i Sjomina. Pořád lepší, jak to nechat tak, jak to je...
tak jelikož se na trhu nic neděje a spekulace se Sharpem utichli, sleduji teď videa a celkově náš přípravný kemp. A postřehy?

Grimaldi: Už minulý rok leckoho udivil. Ale letos? Každej z něj dělá boha a já... musím téže. Neskutečně roste a dělá mi to vrásky, jelikož je to další z mnoha talentovaných centrů, co máme. Pravděpodobně si to v budoucnu rozdá s Bjugstgem a Trocheckem o post 2nd centra za Barkovem. Takže, konkrétně, čeho jsem si všiml. Tak především práce s holí. Není to žádný super technik jako Kane, nicméně, nedělá mu problém si spracovat puk ze vzduchu a následně jej bez otálení přihrát. Puky neztrácí, přihrává přesně a co je nejlepší, nezmatkuje!! No a střelba? Ta je snad ještě lepší. Střílí tvrdě a přesně. Údajně před kempem strašně dřel a piloval střelbu. Výsledek? Nejlepší střelec prvního dne našeho kempu. Bruslení pořád stejné. A size? Pokrok tam je, ale drtička z něj nebude. Mnoho fanoušků panthers si přeje, aby začal (už teď si to přejí, jak jim vytřel zrak) sezónu na RW lajny Jokinen-Trocheck.

Matheason: Flying beast! Matheasona sem měl za průměrného bruslaře. Ale co moje oči viděly? On doslova po ledě lítá. Jeho bruslení bych přirovnal ku bruslení Briana Campbella. Co je však lepší.. Narozdíl od Briana má tvrdou a hlavně PŘESNOU střelu. Matheason také o parník zlepší puck moving. To byl jeho největší problém. Přestal se bát vyvážet puky a snaží se diktovat tempo hry. Tak že by z něj vyrostl nový Campbell naší sestavy?

Crouse: třetí a zároveň poslední hráč, kterého zmíním v rozboru. Crouse mě "nepřekvapil". Byl přesně takový, jak jej popisovali na draftu. Silný (využívá velmi rád svojí postavu při práci s pukem u mantinelů), bojovný, často střílející, dravý útočník. Velmi slušné bruslení, hokejové IQ (umí pěkně zakombinovat, popřípadě rozehrát akci) a dokonce /což mě zarazilo) i dobrá prace s holí (puck handling, nikoli puck skills). Jinak, prý je to přátelský kluk, který na sobě rád maká a neustále se rád přiučuje. takové povahy já mám rád. No jelikož by chtěl udělat letos áčko i Howden, tak to bude velice zajímavý souboj o ten post onoho křídla.
Dany Heatley na odchodu.

http://nhlnews.cz/konec-trapeni-dany-he ... od-do-khl/" onclick="window.open(this.href);return false;

:cool:
Obrázek

Huby evidentne v posilke toto leto zamakal
barkovsasha: Speed and reaction training. Something that i've emphasized on this summer. #underground #training #nääshalli

Celé léto na sobě poctivě makal. Bjugstad téže nelenil. Tahle sezóna bude z mého pohledu nesmírně důležitá. Pokud nepřijde úspěch v podobě PO, tak se bojím o fanoušky. Přecijen, mezi roky 2001 - 2012 sme se motali v začarovaném kruhu, kdy jsme každoročně draftovali talenty a co z toho bylo? Nic. To se už nesmí opakovat a sám Gallant prohlásil, že minulou sezónu tým ukázal potenciál, letos chtějí ukázat výsledky. Snad to vyjde. :)
Jak chce Huby bez smlouvy hrát? Bude trejd? :sarcasm:
Už se řeší jen dolary. Podpis je na spadnutí. Žádné křídlo pro Vorase a G nebude. Sorry. :frajer2:
1759 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
1998 NAGANO