Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Bluesfan » Uto Jún 25, 2013 10:55 pm píše:Nuž, tá moja mienka vydržala asi tak 20 minút :D .

Berglund Agree on One-Year Deal

Stále však platí, že ročnou zmluvou ešte nič nezískal a uvidíme neskôr :wink: .
ročnou zmluvou nič nezískal..? Hmm, iba 3.250.000 :wink2:
Táto sezóna bola veľmi zvláštna pre celý nás team, ale Patrik patril k tomu lepšiemu. Je dobre stavaný a na poste centra tam nemáme veľmi čo vyberať. Ja som spokojný, nezaviazali sme si ho dlhodobo a ak sa ukáže, že jeho výkony majú klesajúcu tendenciu, tak po budúcej sezóne zmení klub. Pre mňa je stále veľmi platným hráčom, ktorý ale nevyužíva svoj potenciál na 100%.
Myslel to tak, že ňou nezískal stabilitu. Je to jednoročný "prove it" kontrakt...
Getzo5 » Str Jún 26, 2013 6:57 am píše:Myslel to tak, že ňou nezískal stabilitu. Je to jednoročný "prove it" kontrakt...
Tak som to myslel :wink: .

Inak s tým nemám problém len keby to trochu viac rozbalil.

Blues, Shattenkirk Agree to 4-Year Deal !!!

Tento podpis má obrovskú hodnotu. Je fajn, že Army nenecháva nič na náhodu :wink: .
pekne, pekne... :good:
Getzo5 » Str Jún 26, 2013 7:57 am píše:Myslel to tak, že ňou nezískal stabilitu. Je to jednoročný "prove it" kontrakt...
on od vedenia dostal viacročnú ponuku, no neakceptoval ju...

As the Blues look for Shattenkirk to take the next step, they have granted him a long-term deal. Armstrong said the club was looking to do the same with Berglund, but perhaps unable to agree on compensation, the Swedish center opted for a one-year, $3.25 million extension on Tuesday.

We were talking about different lengths and we were open to discussing all different alternatives and Patrik thought that a one-year deal was something that he was most comfortable with,” Armstrong said. “I was very impressed by even that thought process. In today’s game, everybody wants term. Patrik was a player that said, ‘You know what, I’d rather just come back on a one-year deal and prove to myself and the league where I stand.’”
Tak máme za sebou DRAFT 2013, ktorý pre nás nemal potrebné "grády" nakoľko sme nemali výber v prvom kole. GM sa snažil ešte tesne pred začiatkom niečo dohodnúť, no nevyšlo to a tak sme brali až zo 47. miesta v 2. kole. Našou tohtoročnou draftovou jednotkou sa tak stal Američan - D Thomas VANNELI http://www.eliteprospects.com/player.php?player=107112" onclick="window.open(this.href);return false;

Potom sme zaobchodovali s EDM = posunuli sme im 83. 94. a 113. výber za 57. v druhom kole - vzišiel z toho William CARRIER (LW) http://lastwordonsports.com/2013/05/26/ ... rofile-45/" onclick="window.open(this.href);return false;

Následne sme vymenili náš 203. výber a 4. kolo budúcoročného draftu do NSH a dostali 112. v 4. kole - vybrali sme tak hráča, ktorý pochádza zo STL Zach POCHIRO (LW) http://www.hockeydb.com/ihdb/stats/pdis ... pid=145582" onclick="window.open(this.href);return false;

Nakoniec sme ešte v 6. kole vybrali tohto hráča - 19 r. D Fín Santeri SAARI z Jokeritu http://www.eliteprospects.com/player.php?player=60924" onclick="window.open(this.href);return false;

z týchto výberov som zvedavý akurát na toho Vanneliho, vraj je to veľmi perspektívny ofenzívny zadák, čas ukáže... Carrier toho veľa neodohral v minulej sezóne, väčšinou odmaródil, nakoľko mal dochrámaný členok, ale už je vraj v poriadku - ja by som hráča po takomto zranení nevybral ani zadarmo. Pochiro je hráč s veľkým vzťahom práve k Blues, odtiaľ pochádza. Bolo by ale veľkým prekvapením, ak by sa nejako výraznejšie v budúcnosti presadil. Fín SAARI bude pokračovať vo FIN lige a ak by nejako extra zahviezdil, je možné, že ho v NHL niekedy uvidíme. Je to slušne stavaný D (186 cm a 90 kg).

Celkovo teda možno vyhodnotiť tento draft pre nás za slabší, o to viac ale budem zvedavý na leto a ďalšie podpisy, ktoré nás ešte čakajú a prípadné ďalšie zmeny v kádri - najmä vyriešenie brankárskej otázky.
Vedenie dnes oznámilo že umiestnili D Krisa RUSSELLA na waiver.
Momentálne prebieha proces znova podpísania Leopolda, kvalifikačné ponuky dostali aj Stewart a Pietrangelo.

z ďalších hráčov hrajúcich zväčša na farme je nové toto :

The club has also QO'd forward Tyler Shattock, defenseman Cade Fairchild, forward Philip McRae, forward Evgeny Grachev, goalie Jake Allen and forward Jani Lajunen.

That means players not receiving QO's, and thus will become unrestricted free agents on July 5, are forward Jay Barriball, Anthony Nigro, Stephan Della Rovere, Brett Sonne and Paul Karpowich.
Russella si z waiveru nik nestiahol, ale za to sme podpísali Leopolda na ďalšie 2 roky za 4.5 mil. S Russellom to bude ešte zaujímavé, zdá sa, že u nás miesto v zostave nemá, tak som zvedavý ako to s ním dopadne.
Zostáva teda podpísať už iba dvoch kľúčových hráčov Stewarta a Pietrangela.
Zdar pani. No Russ odisiel do CGY, vzhladom na to ze bol na Waivers tak aj volba v 5. kole je lepsia ako drot do oka, ako sa vravi. Co sa mi moc nepaci je fakt, ze z trhu volnych hracov zmizli vsetci dobri centri, co je nasa najslabsia pozicia....povravalo sa o Iginlovi, co by mna osobne sice nadchlo, na druhej strane si nemyslim ze existuje vysoka sanca ze pride...ale, bodaj by som sa mylil...
ahoj Maťo, no že si sa ukázal...

pre mňa zatiaľ sklamanie, re-podpisy ok, ale inak slabota... ideme získať schopného centra a čo sme získali..?
Maxim Lapierre a Aucoina :slap:

Nevyšlo to s Vinnym, to bol samozrejme tvrdý oriešok a dalo sa čakať, že si vyberie niečo perspektívnejšie, no potom nás "okašľali" aj Weiss aj Filppula. Neviem kde bol zásadný problém, vo finačnej stránke asi nie. Jednoducho sa k nám dobrí hráči nejako extra nehrnú. Weiss sa v úplnom závere rozhodoval medzi našou ponukou a ponukou DET a rozhodol sa pre tú druhú možnosť. Podobne to bolo aj u Vinnyho, s ktorým osobne hovoril nielen náš GM, ale súčasťou prezentácie bol aj Al McInnis a Vinnymu sa to čo dostal páčilo. Cez to všetko to nestačí a spomínaní hráči si "tľapli" s inými klubmi. :?

No nič ide sa ďalej, musíme pracovať s tým čo máme a pomaličky po kúskoch budovať team. Ostatní však nespia, veľmi dobré kroky urobili v DAL, NSH či MIN. Zvlášť GM NSH David Poile odviedol myslím si skvelú prácu :good:

Nuž uvidíme, čo ešte príde, ale s výhľadom do ďalšej sezóny sa myslím máme na čo tešiť. Bude to podľa mňa zaujímavá sezóna.
Chlapci srší z vás nespokojnosť. A kvôli nej určite ani jeden z vás nespomenul aj podpisy Alexandreho Boludca a Marka Mancariho.

Len kľud. Ofenzívy potenciál týchto 4. hráčov dokopy siaha až k hranici 45-50 bodov :!:

Ale koniec srandy. Lapierre predpokladám, že bude hrať 4. útok miesto Portera alebo v prípade, že sa Sobotka presunie na krídlo môže hrať centra v 3. útoku.
Čo bude s ostatnými troma je nám asi jasné. Takto o rok ani nebudeme vedieť, že tu boli. Možno Aucoin sa aspoň sem tam pozrie do 1. mužstva.

Ale dajme aspoň tomu Maximovi šancu. Ani pre mňa to nie je žiadna sláva ale to sme si vraveli aj pri podpise Elliotta alebo D´Agostiniho. Prvý menovaný je jedným z ťahúňov mužstva a ten druhý tu odohral svoj zatiaľ najlepší ročník :wink: . Náš spôsob hry by mohol Lapierrovi vyhovovať.

Podpisy voľných hráčov považujem aj ja za prepadák ale stále hovorím, že do kempu sa ešte niečo udeje. Podľa mňa príde aspoň jeden trade. Ak sa podpíše zmluva s Allenom tak nedávam veľké šance Jarovi na zotrvanie v mužstve. A hoci správy a špekulácie si čítam z 3. stránok tak od jeho, onoho a tamtoho som počul, že záujem o Jara má Philly. Takže uvidíme.

Zatiaľ sa teda nerozčuľujem. Je pravda, že konkurencia nespala ale my to mužstvo máme dobré. Defenzíva je potom úplný TOP. A ak sa hráči v ofenzíve naučia premieňať aj také tutovky, ktorých zahodenie nás stálo postup v playoff tak môžme dokázať veľa aj s tým, čo tu máme :wink: .

Teším sa na sezónu :)
získali sme fajn centra 30 r. Dereka ROYA, 1 ročná zmluva na 4 mil.

- otázne je ako na tom bude zdravotne, podstúpil vlani v lete operáciu ramena, predtým mal tiež nejaké problémy. Svoje najlepšie časy zatiaľ odohral v BUF. No uvidíme ako je na tom a koľko odohrá, z našej strany to bola skôr z núdze cnosť. Každopádne hráč je to dobrý, to sa musí uznať.
Začína sa nám to pomaličky ukazovať s tou zostavou na budúcu sezónu. Naviac začali tie šumy okolo trejdu s Perronom, ktorý sa podľa mňa udeje. Otázkou zostáva s kým a čo za neho príde..? Ak to bude v jednom balíku s Jarom bude to ešte zaujímavejšie.
Ak mu vydrží zdravie mohol by byť platnou posilou. Ja osobne som spokojný s podpisom. Za 4 mega na 1 rok je to v pohode. Ak sa osvedčí je podľa mňa veľká šanca, že v klube zostane.

Čo sa týka Perrona. Mám ho veľmi rád ale začal poriadne kolísať. Ak som mal počas série s LA na niekoho maximálne nervy tak to bol práve Perron. Ak príde adekvátna náhrada tak prečo nie ale stále tak nejak dúfam, že zostane a začne poriadne makať. Má prehľad, techniku, zlaté ručičky a dynamiku a ak toto všetko skĺbi dokopy tak je to výborný hráč.
BLUES ACQUIRE PAAJARVI FROM EDMONTON FOR DAVID PERRON :!:

Kto sa stane víťazom tejto výmeny ukáže až sezóna a aj keď sa to niektorým asi možno nebude páčiť moja reakcia je takáto : :bitka3: :scare: :sad2: :hroza: :doh: :dup: :pc: :thumbsdown2: .

Nuž, čakal som niečo iné. Aj za cenu, že k Perronovi budeme musieť niečo prihodiť. Tento trade sa mi absolútne nepáči. Kiežby som sa ale mýlil. Ak sa Pääjärvi u nás nechytí tak nech aspoň ten draft vyjde.
kľud Jožko :) toto sa predsa očakávalo, ja som bol dokonca pripravený aj na alternatívu, že to bude povedzme iba za 1. kolo draftu.
My v prvom rade musíme doriešiť Pietra a momentálne aj Stewarta, ktorý požiadal o arbitráž a ešte mladého Allena. Títo hráči zhltnú pomerne dosť peňazí a tak je potrebné mať aj dostatočné miesto v platovom strope. Momentálne tam je necelých 8 mil. do stropu. Pre Pietra sa vraj chystá viacročná zmluva s priemerným ročným prijmom medzi 6 - 7 mil. A Stewart neakceptoval 2r. zmluvu s ročným prijmom 4.1 mil.

Perrona v pohode oželiem, to čo predvádzal poslednú sezónu bolo neprípustné. Viac bolo vidieť mladého Schwartza, či iných hráčov. Cez to všetko mu prajem, nech sa mu tam darí, nech mu zmena prospeje, lebo je to dobrý hráč.
tak pro vas bude Paajarvi imo idealni -spis obranarskej styl mu bude vyhovovat a mel by se i probrat. Potencial ma, parametry taky. navic usetrite pod stropem :)
Ivan snáď to klapne. Aby sme sa nepochopili zle. Ja viem, že Pääjärvi je dobrý hokejista ale spôsob akým sa pretĺkal zostavou Edmontonu plus jeho produktivita. Na hráča, ktorý bol tak vysoko draftovaný by som čakal trochu suverénnejší prejav. Ale stále je mladý a teda uvidíme. Naproti tomu Perron, ktorý je veľmi šikovný a aspoň ako tak produktívny. Trochu som už vychladol a áno na vyriešenie miesta pod platovým stropom je toto dobrý ťah. Absolútnou prioritou teraz musí byť čo možno najdlhší kontrakt pre Pietra. Jedná sa o nášho najlepšieho obrancu ak nie najlepšieho hráča.

No a Stewart? Odmietol 4.1 mil. ročne. Čo viac dodať. Akoby mu stúpla sláva do hlavy. Takto pred rokom sa triasol o svoju budúcnosť a po tejto skrátenej sezóne, kde bol v ZČ ako tak produktívny je teraz veľký pán. Ale snáď sa s ním dohodnú. Jeho potrebujeme.

Som zvedavý či sa ešte niečo porieši do začiatku kempu :hmm:
Bluesfan » Štv Júl 11, 2013 3:22 pm píše: No a Stewart? Odmietol 4.1 mil. ročne. Čo viac dodať. Akoby mu stúpla sláva do hlavy. Takto pred rokom sa triasol o svoju budúcnosť a po tejto skrátenej sezóne, kde bol v ZČ ako tak produktívny je teraz veľký pán.
Ehm, odmietol dvojročný kontrakt. Logicky chce v prvom rade dlhší...
Neviem či práve v Blues sa dlhšieho kontraktu dočká. Na to my moc nie sme :nervozny: .

Ale Pietro ho dostať musí :roll: .
zmluva pre Pietra je samozrejme priorita, ale zo strany Stewarta som takéto obštrukcie nečakal, ponúkali mu slušné peniaze a dvojročná zmluva je v pohode. Som teraz veľmi zvedavý ako pochodí na arbitráži.

Pomaličky sa už objavujú prvé špekulácie, ako to asi bude s našou zostavou pre budúcu sezónu a vyzerá to tak, že teraz po príchode Deraka ROYA sa Backes presunie v prvej lajne na RW. Celkovo by mse mali mať veľmi silné a dobré vyvážené všetky 4 formácie. Mohlo by to vyzerať nejako takto :

Steen - Roy - Backes
Schwartz - Oshie - Stewart
Paajarvi - Berglund - Tarasenko
Sobotka - Lapierre - Reaves

(Jaskin, Cracknell, Porter)

JayBo - Pietro
Leopold - Shatty
Jackman - Polák

(Cole, Hakanpaa)

G - Halák, Elliott
(Allen bude chytať na farme a v prípade potreby bude pripravený zaskočiť, vyriešil sa teda otáznik okolo Jara, robil sa okolo toho zrejme väčší humbuk ako v skutočnosti bol.)

Na farme sa po prvý krát objaví už aj mladý Rattie, a samozrejme Aucoin, Bolduc, Mancari.
na papire tohle vypada fakt paradne. Osobne doufam, ze Jaskin dostane par zapasu prostor a snad se co nejdriv chytne do zakladu :)
Ale tá nekonečná absencia ´´goalscorera´´ je do oči bijúca ale nič sa nedá robiť.

Inak to zloženie útokov vyzerá už tradične celkom dobre. Gól môže streliť prakticky ktorýkoľvek z nich. Verím, že Hitch nebude toľko miešať zostavou ako v poslednom ročníku a chlapci si sadnú. Ak by to všetko išlo podľa ideálneho scenára tak by sme so strieľaním gólov nemali mať problém. Tak ako to bolo v sezóne 10-11 kedy 5 hráčov pokorilo 20.gólovú métu :) . Beriem na vedomie, že odvtedy máme iného trénera a iný systém a nemáme D´Agostiniho a McDonalda :D .

Už som trochu vychladol z nášho posledného trejdu a okej, ja tú šancu Pääjärvimu dám :-P . Ak by hral v útoku s Berglundom a Tarasenkom tak by to mohla byť nová ´´Kid line´´. Očakával by som maximálnu snahu o zakončenie plus bleskový forčeking. Myslím, že predpoklady na to sú.

Čo sa týka prvého útoku tak tam by to malo byť jasné. Keď to bude tak ako Ivan napísal tak dúfam, že Backesovi prechod z centra na krídlo sadne. Lebo jeho 6 gólov z poslednej sezóne je veľmi slabá vizitka. Od Roya očakávam rozvahu a najmä body. Myslím, že by zvyšným dvom spoluhráčom z útoku mohol nabíjať do slušných pozícií. Už zrejme nebude taký dobrý ako povedzme 3-4 roky dozadu ale potenciál na 60 bodov podľa mňa stále má. Otázkou je, že či mu vydrží zdravie lebo ten jeho register z posledných 2. rokov je úchvatný. Preoperovaný od hlavy až po päty no a samozrejme opäť Hitchov systém :-P . K Steenovi sa hádam nemusím nejak zvlášť vyjadriť. Kedysi som plakal, že mi kvôli nemu odišiel Stempniak a on mal bilanciu 2+2 ale dnes je zárukou kvality a pomaly dušou teamu :wink: .

Tá 2. formácia má u mňa menší otáznik. Som zvedavý ako využije Schwartz väčši icetime a väčšiu zodpovednosť, ktorú preberá po Perronovi. Osobne mu verím. Nemyslím si, že bude trhať rekordy ale v štatistikách ho uvidíme zapísaného určite častejšie. Už ku koncu ZČ a aj proti Kings dokazoval, že v ňom drieme skvelý hráč. Bol dravý, aktívny, tlačil sa do šancí a páčila sa mi aj jeho hra do tela. Verím mu. Oshie ako center :hmm: . Snáď si poradí. To, čoho je tento hráč schopný všetci vieme ale chcelo by to viac bodov. ( Ja viem, už to preháňam :D ). Prechod z krídla by nemal byť problém, myslím si, že on už je v lige dosť oťukaný. Ďalší u ktorého dúfam, že mu vydrží zdravie. Jeho vo forme potrebujeme ako soľ. Stewarta musíme konečne doriešiť. V ňom spí kanonier a na to sa budem spoliehať. V poslednej sezóne to celkom slušne ťahal aj keď v playoff bol už trochu nevýrazný. Myslím si, že to bolo hlavne kvôli nedostatku skúseností z takýchto zápasov.

Hra 4. útoku ma bude v prvom rade baviť. Lajna v ktorej hrá Sobotka je zárukou kvality a toho, že tam nechajú všetko. Opäť skvelý forčeking, perfektná obrana a určite si aj dokážu vytvoriť nejaké šance. Ak by hrali tak ako je to vyššie tak si myslím, že oni si sadnú najviac. S tým, že Sobotku by som chcel vidieť ako centra. Lapierrovi bude náš spôsob hry vyhovovať, Sobi a Reaves sú už zabehnutí. Jediné čo ma tak trochu mrzí je to, že sa zrejme neujde miesto Cracknellovi. Ten chlapec si ma v minulej sezóne získal. Veľký bojovník :) .

No a ak je pravdou, že Jaro zostáva tak nech je fit a vo forme. Ako sám povedal, tomuto teamu ešte nedal všetko čo v ňom je a je pripravený na výbornú sezónu. Tak snáď je to pravda :) .
takže Stewart podpísaný, nakoniec 2-ročná zmluva v objeme 8.3 mil. (a toľko okolo toho narobil obštrukcií :doh: ) Asi v tomto bode zahralo vedeniu dosť do karát to, že sa dnes žení a chcel to mať z krku, predsa len sa drbať do Toronta po svadobnej noci :D . Tak mu poprajme všetko dobré, na ľade aj v osobnom živote, nech mu to teda vyjde, keď už si nedal povedať. :hehe:

"The Blues and Chris Stewart have avoided arbitration, agreeing Friday to a two-year, $8.3 million contract extension."

"On the eve of my wedding, (I'm) proud to announce that I will be spending the next two yrs in STL," Stewart (@CstewSTL25) announced via Twitter. :good:

- v strope máme teraz rezervu 8.130.000 mil. dolárov a môžme v kľude viesť rokovania o zmluve s Pietrom. Na podpísanie zmluvy ešte čakajú Allen a Paajarvi.
Jay Bouwmeester podepsal ve ctvrtek novou smllouvu. 27M za 5 let. Prumerne tedy 5,4M za rok.
Platna od sezony 2014-2015.
no pekne, a je to ako to má byť, som rád že väčšina sa priklonila k tomuto rozumnejšiemu systému :yes: :good:
5281 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2022 COLORADO AVALANCHE