Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Obrázek
BLUES (17-14-2) VS BLACKHAWKS (27-5-3)
Blues on the Road : 10-7-1 , Hawks at Home : 13-3-1
Last 10 : St. Louis = 5-5-0; Chicago = 6-4-0

Power Play :
Blues -- 22.2% (6th in the NHL)
Hawks -- 17.5% (tied 20th in the NHL)

Penalty Kill :
Blues -- 82.9% (10th in the NHL)
Hawks -- 84.9% (6th in the NHL)

- dnes teda zápas ako sa patrí, rozbehnuté CHIC a ešte doma s našimi, naviac to pravé divízne derby.
- posledný vzájomný zápas sme hrali my doma a prehrali ho 0:3, ale tie predošlé tri na ľade súpera sa skončili vždy tesne (4:3, 4:3 a 3:2) , takže za každým bitka do poslednej sekundy zápasu. Bolo by fajn vidieť podobný priebeh aj dnes, tak dúfam, že nás naši prekvapia a pokúsia sa priviezť aspoň bodík z ľadu dnešného súpera.
- v bráne našich dnes Elliott (a dúfajme, že tam vydrží až do záverečného hvizdu) :)
- v bráne súpera zrejme Crawford
- o zmenách v kádri sa popísalo vyššie a tak už len dúfajme, že posily sa predvedú už v dnešnom zápase. :yes:

Obrázek

Tak držíme chalanom v tejto novej zostave palce a LETS GO BLUES..! :fan:
Ta obrana vyzera LUXUSNE :-)
bernie píše:Zdar pani,

trosku som sa posnazil zosumarizovat co vsetko sa udialo v celkom rusnom mesiaci marec, budem rad ak si precitate :)

http://www.stlbluesfans.eu/index.php/sk ... s-march-13" onclick="window.open(this.href);return false;
Maťo super je to, ak sa dá skús doplniť dnešný podpis Portera (2r. - 650 - 700)
Tomuto podpisu som veľmi rád, Porter je nesmierne húževnatý pracant, makal na sebe a t hlavne berie málo. Borec do 4. lajny, ktorý odvedie kopec čiernej roboty. :good:
Bluesfan píše:Dnes v Chicagu pravdepodobne v tejto zostave :

McDonald-Backes-Steen
Schwartz-Berglund-Stewart
Perron-Sobotka-Tarasenko
Porter-Nichol-Reaves

Bouwmeester-Pietrangelo
Leopold-Shattenkirk
Polák-Jackman

Elliott

Čo dodať. Zranenie Oshieho je pre ofenzívu citeľné ale formácie vyzerajú sľubne. Udrieť môže prakticky ktorákoľvek z prvých troch. Od ´´štvorky´´čakám poctivú robotu ako býva dobrým zvykom :wink:
Pohľad na obranu je luxusný, verím, že už v tomto zápase to bude fungovať a v tých ďalších sa to bude len a len zlepšovať. Či nastúpi v bráne Ells alebo Allen neviem ale každopádne verím, že jeden z nich mužstvo podrží. Síce s malou dušičkou ale verím, že dnes by sme s Chicagom mohli konečne uspieť :) .
- všetko sedí, len je tam menšia zmena v 4. lajne, Nichol sa ráno necítil dobre a tak ani netrénoval, takže zloženie 4 formácie bude nakoniec takéto :

Cracknell - Porter - Reaves

výhru by sme dnes brali určite všetci, no ja budem rád aj za bod. :wink2:
Dnešný zápas páni patril k najlepším v sezóne. Dva góly Cracknella, druhý tam zavesil jak top scorer, konečne sa presadil aj Backes. Elliott síce inkasoval 3 góly ale predviedol niekoľko fakt krásnych zákrokov. No z zlatý klinec programu, nájazdy. Rozhodlo sa až v 6. sérii, padlo 7 gólov! Zošedivela mi asi polovica hlavy, ale stálo to za to. Po tom ako Shaty rozhodol som sa tak tešil že som zobudil celý dom. Parádny zápas!
perfektné, takýto výsledok nemá chybu :good:
Walt píše:perfektné, takýto výsledok nemá chybu :good:
Chybu nemal hlavne nájazd McDonalda. :good:
Taktiež som si to pozrel. A som spokojný :) .

Cracknell. Takto sa bojuje o trvalé presadenie do 1. mužstva NHL. A nejde len o tie 2 góly, ktoré rozhodli o našej výhre :wink: . Elliott. Výborný výkon. Dúfam, že mu takto vybojovaná výhra na ktorej má obrovský podiel pridá poriadne na psychike. Teraz ho v top forme potrebujeme ako nikdy predtým :!: Backes. :modlenie:

Pre našu ´´novú´´ obranu to bol veru krst ohňom a hoci s problémami ale obstála. Na tom treba stavať :good: .

Dnes hostíme Columbus. Hráči Jackets sa slušne rozbehli. Sú to naši priami konkurenti o playoff, hrajú veľmi dobre a po rokoch sucha sú riadne namotivovaní. Svedčí o tom aj ich aktivita na TDL. Ten, kto ich stále pokladá za akúsi Detvu v NHL tak je blázon. Omyl. Sú veľmi dobrí :!:

Každopádne verím, že uspejeme aj dnes. A nech je to pre mňa za mňa znova po takejto dráme. Vonku môžme, doma musíme. LGB :!:
:hmm: ja verím, že dnes doma potvrdíme zlepšený výkon z posledných dní a CBJ dáme, obe mužstvá hrajú back-to- back zápas, ale my máme výhodu domáceho prostredia. Naviac bilancia modrokabátnikov vonku je : 5 - 10 - 2 ! To samozrejme nemusí byť smerodatné, ale tak spomenuť to treba.

Dnes zasa neuvidíme v zostave Oshie-ho a Nichola, u ktorých ešte pretrvávajú menšie zdravotné problémy. Zostava by tak mala byť totožná s tou z CHIC.
Tak som zvedavý, či sa Cracknell zasa trhne, podobne ako Porter bojuje o stabilné miesto v nabitej zostave, no ich výhodou sú nízke platové nároky (čo pri našej situácii môže dosť zavážiť).
Naviac nás čaká ťažké podpisové obdobie, nakoľko máme v súčasnosti 7 hráčov RFA : (Pietro, Shatty, Stewart, Berglund, Cole, Russel a Allen) a 5 hráčov UFA : (Leopold, Langs, Nichol, McDonald, Cracknell)
Takže pri tomto pohľade je jasné, že nášmu GM nie je čo závidieť, čaká ho ešte kopec roboty... a my samozrejme dúfame, že sa mu to podarí čo najlepšie :rtfm: :pray:
dnes v bráne ALLEN, tak dúfam potvrdí výkony z domácich zápasov pred tým, než šiel zasa na farmu. :please: :please:
3:1 - nesmierne cenné víťazstvo s húževnatým súperom. :good:

Konečne zasa po čase využitá PP, ktorú po veľmi dobrej práci Pietra za bránou a skvelej prihrávke medzi kruhy zúžitkoval Stewart. :thumbsup:
O chvíľku ale bolo vyrovnané, to sa natlačil Anisimivov (nikým neatakovaný) bred bránu a dal to so šťastím Allenovi medzi betóny. :?
Ale hneď po buly Schwartz zachytil prihrávku a z protiútoku, taktiež s veľkou dávkou šťastia dostali Backes puk za chrbát Bobrovského. 2:1
V závere to už len do prázdnej brány (pri PP súpera) prikrášlil Berglund, ktorý využil chybu myslím Wisniewskeho na našej modrej a pohodlne zavesil.

Pekný zápas, na strely boli aktívnejší hostia : 27 - 19 , ale skvele chytali dnes obaja brankári. :good:
Celkovo fajn zápas, žiadne surovosti (bitky neboli), hráči si na seba navzájom dávali pozor. Bolo vidieť že obom tímom už o niečo ide a hrali sústredene. Súper to bol dnes dobrý, no my sme umne využili ponúknuté príležitosti a mali sme istotu v bráne a troška viac šťastia, aj preto sme vyhrali. :yes:
Walt píše:3:1 - nesmierne cenné víťazstvo s húževnatým súperom. :good:

Konečne zasa po čase využitá PP, ktorú po veľmi dobrej práci Pietra za bránou a skvelej prihrávke medzi kruhy zúžitkoval Stewart. :thumbsup:
O chvíľku ale bolo vyrovnané, to sa natlačil Anisimivov (nikým neatakovaný) bred bránu a dal to so šťastím Allenovi medzi betóny. :?
Ale hneď po buly Schwartz zachytil prihrávku a z protiútoku, taktiež s veľkou dávkou šťastia dostali Backes puk za chrbát Bobrovského. 2:1
V závere to už len do prázdnej brány (pri PP súpera) prikrášlil Berglund, ktorý využil chybu myslím Wisniewskeho na našej modrej a pohodlne zavesil.

Pekný zápas, na strely boli aktívnejší hostia : 27 - 19 , ale skvele chytali dnes obaja brankári. :good:
Celkovo fajn zápas, žiadne surovosti (bitky neboli), hráči si na seba navzájom dávali pozor. Bolo vidieť že obom tímom už o niečo ide a hrali sústredene. Súper to bol dnes dobrý, no my sme umne využili ponúknuté príležitosti a mali sme istotu v bráne a troška viac šťastia, aj preto sme vyhrali. :yes:
Vystihol si to presne. Dobre sa na ten hokej pozeralo (ja osobne nemám vždy náladu na "brutality" :) ) a podstatné sú body, keďže sme v tabuľke tam, kde sme!
pekne haluzny gol to rozhodol. Hlavne ze sa nepredlzovalo :good: ale Det mal prehrat :-(
Klobúk dolu dnes pred Allenom. Pochytal X vyložených šancí a položil základy víťazstva. Krásne pochytal šance Atkinsona, Johansena a Letestua. Nám to podľa mňa v ofenzíve až tak nešlo a to, že sme na začiatku 2. tretiny neprehrávali o 2-3 góly je najmä Allenova zásluha :good: . Ako Ivan povedal. Umne sme využili ponúknuté šance pretože CBJ dnes potvrdili, že sa z nich stalo veľmi dobré mužstvo.
Opäť skvelý Backes. Hokej býva občas zvláštny. V tejto sezóne už mal na hokejke nespočetné množstvo tutoviek z ktorých nedal gól a dnes mu tam padol zúfalý pokus spoza chrbta :D . Snáď ho tieto 2 posledné zápasy naštartovali k zlepšeným výkonom. Kapitána vo forme veľmi potrebujeme :) . Aj sám Hitch sa vyjadril, že dnes bol našim najlepším hráčom v poli :roll: .
V týchto 2. posledných zápasoch som si zvlášť všímal hru Bouwmeestera a nemôžem si pomôcť ale je to posila ako hrom. Výborná pozičná hra, čisté odoberanie pukov a rýchly prechod do útoku (sem tam stopka-offside :D ). Myslím si, že ak sa doladia detaily a s Pietrom sa zohrajú tak táto dvojka bude len veľmi ťažko priechodná :good: .

Čo viac dodať. Dnes vďačíme za výhru najmä Allenovi. A samozrejme rozhodla aj naša efektivita. Verím, že naše výkony v závere sezóny budú mať stúpajúcu tendenciu. Pamätám si rok 2009 :wink: . Ja nechcem postup z 8. miesta. Chcem byť vyššie :) .
Obrázek

Dnes v noci nás čaká ďalší zaujímavý a nesmierne dôležitý zápas. Posledné vzájomné meranie síl dopadlo lepšie pre nás, na ľade súpera sme vyhrali 3:4. Je to momentálne súboj o 7. miesto v konferenčnej tabuľke (aj keď DET má momentálne o 2 zápasy viac), my na neho strácame jediný bod a tak by nás víťazstvo dostalo pred dnešného súpera.
Troška štatistických ukazovateľov :

BLUES (20-14-2) VS RED WINGS (19-14-5)
Blues on the Road : 11-7-1 , Red Wings at Home : 10-6-3
Last 10 : St.Louis = 6-4-0; Detroit = 6-4-0

Power Play :
Blues -- 22.1% (7th in the NHL)
Wings -- 18.5% (14th in the NHL)

Penalty Kill :
Blues -- 83.5% (8th in the NHL)
Wings -- 79.7% (22nd in the NHL)

Goals For per game :
Blues -- 2.83 (9th in the NHL)
Wings -- 2.55 (21st in the NHL)

V bránke dnes bude ELLIOTT a u súpera zrejme HOWARD. Dúfajme, že Ells nás podrží a získame tak dôležité body. Anemusel by to byť ani nejako veľmi tesný výsledok, CHIC nám ukázalo, ako na to, tak poďme do nich :yes: Ja verím, že dnes vyhráme.
Obrázek

Dnes v noci nás čaká ďalší zaujímavý a nesmierne dôležitý zápas. Posledné vzájomné meranie síl dopadlo lepšie pre nás, na ľade súpera sme vyhrali 3:4. Je to momentálne súboj o 7. miesto v konferenčnej tabuľke (aj keď DET mám momentálne o 2 zápasy viac), my na neho strácame jediný bod a tak by nás víťazstvo dostalo pred dnešného súpera.
Troška statistických ukazovateľov :

BLUES (20-14-2) VS RED WINGS (19-14-5)
Blues on the Road : 11-7-1 , Red Wings at Home : 10-6-3
Last 10 : St.Louis = 6-4-0; Detroit = 6-4-0

Power Play :
Blues -- 22.1% (7th in the NHL)
Wings -- 18.5% (14th in the NHL)

Penalty Kill :
Blues -- 83.5% (8th in the NHL)
Wings -- 79.7% (22nd in the NHL)

Goals For per game :
Blues -- 2.83 (9th in the NHL)
Wings -- 2.55 (21st in the NHL)

V bránke dnes bude ELLIOTT a u súpera zrejme HOWARD. Dúfajme, že Ells nás podrží a získame tak dôležité body. Anemusel by to byť ani nejako veľmi tesný výsledok, CHIC nám ukázalo, ako na to, tak poďme do nich :yes: Ja verím, že dnes vyhráme.
0:1 :clap:

tak mse to nakoniec zvládli, ale ten záver bol na infarkt, veľmi nám pomohlo to zbytočné vylúčenie na strane domácich a tak môžme konštatovať, že si vezieme veľmi dôležité a ťažko vybojované body. :good:
Dnes pochvala celému tímu za bojovnosť, ale najviac Elliottovi za skvelý výkon. :good: :klobuk: :klobuk:
Súhlas. Pre oko diváka teda nič moc. Až na záver zápasu, minimum vzruchu pred oboma bránami a 1 strelený gól je logickým vyústením priebehu zápasu. Akoby obe mužstva niečo brzdilo v rozlete. Zrejme popoludnie. Zatiaľ čo do polovice zápasu sme boli mierne lepším mužstvom my, od polovice zápasu to prebral Detroit. Vypracovali si viac šancí a vďaka Bohu za Ellsov kvalitný výkon. Dnes jednoznačne náš najlepší hráč. Až som sa pýtal, že v čom bol doteraz problém. Puky chytal (nevyrážal) a doslova z neho sršala istota, kľud a herná pohoda. Potvrdil tak zlepšené výkony a ja budem len rád ak sa mu aj s Allenom bude za Jarovej neprítomnosti takto dariť :good: .

Ešte vyzdvihnem hru defenzívy. Až na tie pády. Nabudúce nech si dajú nabrúsiť korčule :D . Bolo to viac menej bez chýb a celkový dojem z defenzívy je uspokojivý. Z útočníkov nevyzdvihnem nikoho. Tam som tie naše ´´esá´´pomaly ani neregistroval a gól dal aj tak Porter. A aj to riadne zlepený :D .

Vďaka mužstvu za dôležité body. Čaká nás jednoznačne najťažší a dosť možno aj kľúčový týždeň v tejto sezóne a takto vydretá výhra s ťažkým súperom nám určite pomôže :) .
Elliott dnes 1*!!! Zlikvidoval "ruďasom" pár naozaj vyložených šancí :good:
keď som si pozrel sumár po zápase s DET - http://www.nhl.com/scores/htmlreports/2 ... 020569.HTM" onclick="window.open(this.href);return false;
tak som si všimol, že sme hrali so 7 obráncami !, počas hry som si to ani nevšimol a až dnes som zistil, že Russel, si v tomto zápase zahral LW v 4. útoku s Cracknellom a Reavsom. Schválne kto ste si to všimli..? Ja vôbec :sok:
v zostav totiž chýbal McDonald pre chrípku a tak sme mali k dispozícii iba 11 útočníkov.

- Oshieho stav sa už zlepšuje, ale v najbližšom zápase v NSH ešte pravdepodobne nenastúpi, rovnako tak aj Nichol.
- čo je ale zaujímavé, naši chcú zaradiť do zostavy mladého Jaškina, s ktorým sme pred nedávnom podpísali vstupný kontrakt na 3 roky.
http://blues.nhl.com/club/news.htm?id=6 ... L|STL|home" onclick="window.open(this.href);return false;
GM Armstrong : “He’s got the size to play in the NHL right now, and our guys said he had a very good year, so we thought we’d bring him in now and take a look at him. We’ve felt that instead of adding a player that we weren’t really sure where he’d fit in at the trade deadline and giving up an asset, we would sign him and bring him in.”
Je teda celkom možné, že ho uvidíme už v utorok v zápase s NSH. (ak sa McDonald neuzdraví)

- príznaky chrípky sa dnes objavili aj u Pietrangela a tak asi v zápase s NSH tiež nenastúpi. :? Začína nám tá maródka šarapatiť v tom najmenej vhodnom období.
Ja som si všimol, že obrana je spárovaná nasledovne : Bouwmeester-Pietrangelo, Leopold-Shattenkirk, Jackman-Polák. Ale videl som, že hrá aj Russell. Pri jednej strele v 1. tretine som si to všimol. Ale vôbec ma nenapadlo, že hrá v útoku :D . A vlastne som sa aj čudoval, že kto hrá s Cracknellom a Reavesom :D .

Maródka sa rozširuje ale našťastie sa vo väčšine prípadov jedná len o bežné ochorenia. Žiadne zlomeniny, otrasy mozgu a podobne. Chvalabohu :modlenie:

Zmŕtvychvstanie Elliotta nezostalo v NHL bez povšimnutia. Stal sa 2. hviezdou týždňa :good: .
Proti vasi obrane je nefer hrat...
AndyF píše:Proti vasi obrane je nefer hrat...

Na vlastnej koži to Andy pocítiš až budúcu sezónu. Teda za predpokladu, že to zostane pokope :wink: .
Jaškin povolaný do 1. mužstva :!:

Uvidíme či dostane šancu v zápase. Každopádne idú na tohto mladého rusočecha pozitívne ohlasy, ktoré doplňujú jeho parádne štatistiky. Držím mu palce :wink: .
Dnes na ľade nepríjemného Nashvillu v snahe predĺžiť sériu víťazstiev na číslo 5 pravdepodobne v nasledovnej zostave :

Perron-Backes-Steen
Schwartz-Berglund-Stewart
McDonald-Sobotka-Tarasenko
Cracknell-Porter-Reaves

Bouwmeester-Pietrangelo
Leopold-Shattenkirk
Jackman-Polák

Elliott

Vzhľadom na opätovné zaradenie McDonalda do zostavy sa zrejme debut Jaškina odkladá. LGB :!:
5281 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2012 LOS ANGELES KINGS