Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

dnes to žiaľ nevyšlo, prestireľali sme súpera vysoko 38 - 17 a prehrali 2:3 !!!
- v prvom rade tam bol vynikajúci Kiprusoff
- v druhom rade nepochopím prečo tréner nedal chytať oddýchnutého Allena, ale zasa Jara (aj napriek shutoutu) Dnes v dvoch tretinách dostal z 9 striel - 2 góly :? , no a tretí rozhodujúci gól pri jednej z mála akcii v poslednej tretine, jeho veľmi lacný gól. Redden sa pekne sťahoval, aj sa hodil Iginlovi po puku, pekne ho vykoľajil z lepšej pozície na strelu a aj tak z veľkého uhlu Iginla jara prekonal medzi betóny.
- dnes výborný Oshie, takto sa hrá srdcom, šiel do všetkého, makal, bolo ho vidieť
- Backes : čo s ním je..? On nedáva gól už ani z vyložených šancí, inak hrá super, len tá koncovka.
- Sobotka zasa jeden fajn zápas
- obrana makala tiež dobre, tam by som im za vinu nedával žiaden gól
- veľmi dobrý zápas odohrali aj Steen a Tarasenko
- škoda len jednej veci, že sme hernú aj streleckú prevahu nepretavili do výsledku :?
Dnes si zopakujeme duel s eljármi, tentokrát doma :
Obrázek

Ide o súboj momentálne 7. s 13. v rámci Západnej konferencie. Naša bilancia zatiaľ je takáto :

Blues : 31 = 17 - 12 - 2 a OILERS : 31 = 11 - 13 - 7
Blues at Home : 8 - 5 - 1 and Oilers on the Road : 6 - 8 - 3
Last 10 : Edmonton = 3 - 4 - 3 ; St. Louis = 6 - 4 - 0

Power Play :
Blues -- 22.6% (tied 4th in the NHL)
Drips -- 22.5% (6th in the NHL)

Penalty Kill :
Blues -- 81.5% (15th in the NHL)
Drips -- 83.3% (9th in the NHL)

Dnes s jednou zásadnou zmenou u nás. V bráne sa predstaví mladý Allen a verím, že bude na zápas patrične "nažhavený". Jaro po skvelom výkone a shutoute práve na ľade dnešného súpera, hneď na druhý deň nepresvedčil a predviedol vlažnejší výkon s chybami na ľade v CGY. Pokiaľ ide o útoky, tam to vidím v poriadku, chalani makajú, darí sa im, je vidieť zaujímavé kombinácie, hra ich ich baví. Myslím si, že dnes potvrdíme rolu mierneho favorita a doma olejárov porazíme. Allen spoľahlivo zachytá, obrana predvedie lepší štandard a útočníkom sa podarí dať aspoň 4 kúsky do súperovej siete. To by malo stačiť na víťazstvo. Očakávam, že konečne Oshie pretaví svoju neskutočnú formu na gól, zasa sa predvedie Stewart a očakávam gól konečne aj od Backesa. Môj tip na výsledok dnešného zápasu je 4:1.

Obrázek

Obrázek takýto obrázok chcem vidieť po poslednom hvizde... :wink2:
Nemám slov, pomer striel 43 - 19 !!! a výsledok 0:3 :shock: :hroza:
- pritom všetky góly sme dostali z prvých 7 striel, to sa Allen nevyznamenal. Potom ho vystriedal Jaro a ten už zo zvyšných 12 striel nepustil za svoj chrbát nič.
- ale strelci dnes úplna nula :thumbsdown:
Neviem či to poteší, ale poste fakt: Hitchcock nechal novinárov čakať HODINU A 17 MINÚT. Tak dlho na nich vrieskal v šatni. :lol2:
Getzo5 píše:Neviem či to poteší, ale poste fakt: Hitchcock nechal novinárov čakať HODINU A 17 MINÚT. Tak dlho na nich vrieskal v šatni. :lol2:
je tak, ale to aj preto, že sa zavrela šatňa a počkali na GM. Najviac kritiky sa znieslo na hlavu Backesa (vraj) svoje dostal takmer každý, nakoniec si zobral na paškál bokom kapitána Backesa, McDonalda s Jackmanom a niečo riešili.
Vzhľadom na to, že sa blíži apríl, je jasné, že to nezostane bez povšimnutia. Ale to, že v najbližšom zápase budú naši hrať, ako utrhnutý z reťaze som viac ako presvedčený.
A znova. Aj taký býva hokej. Práve v čase, keď máme opäť plnú zostavu a na ľade dominujeme tak úplne zbytočne prehrávame. Navyše po niekedy ozaj fatálnych chybách. Raz nás nepodrží brankár, potom obrana, potom zasa útok. Hráči sa musia ukľudniť, nabrať porciu sebavedomia a začať vyhrávať. Jedine tak sa dá celé to zlé odvrátiť.

Myslím si, že kritika je na mieste ale predsa len. Čo chcú od tých hráčov. Keď sa práve nehrá tak sa sedí v lietadle na ďalší zápas. Panebože veď nie sú to stroje. Neexistuje žiadny resp. minimálny čas na regeneráciu, oddych a podobne. Áno berú ťažké milióny ale opakujem. Sú to len ľudia. A to mužstvo je stále mladé. V tomto prípade by som sa trošku zastal hráčov aj keď pravda je niekde uprostred. Každý vie, že Jaro by mal chytať lepšie, Backes by mal byť produktívnejší, Shattenkirk o kus lepší, Pietro výraznejší, Oshie, Perron, McDonald rovnako tak produktívnejší atď. Ale na to, aké okolnosti tejto sezóne predchádzali a akým systémom sa zbúchala to ešte nie až tak zlé aby sme teraz mali vymeniť pol mužstva. Nejaký rev na hráčov a vyhrážanie je podľa mňa zbytočné. Armstrong vie kde sme najslabší, Hitch ich má pod palcom a sami hráči tiež určite vedia, že sa to dá aj lepšie. Lenže niekedy sa môžeš aj pos.ať a nepôjde to.

Ak tu je s výsledkami totálna nespokojnosť tak nech sa vedenie pozrie ako sa ´´darí´´ Flyers, Caps, Rangers alebo Preds a z časti aj Wings a Kings. Naopak minuloroční okupanti dna tabuľky Jackets a Habs sa derú hore. Nechcem znižovať alebo nadhodnocovať kvalitu spomínaných mužstiev ale ruku na srdce. Bolo by to za predpokladaných okolností takto? Ja si myslím, že nie. Hold, hráme skrátený ročník.
Dnes len v krátkosti, nebol čas na nič - hrozný deň. Verím, že ráno to bude o niečo veselšie. Čaká nás súboj tabuľkových susedov s veľmi podobnou bilanciou zápasov. Naši sa chcú predviesť a odčiniť poslednú zvláštnu prehru s EDM, kde sme nedokázali prevahu pretaviť na góly. Dnes po prehovorení do duše celému tímu na ľad vybehnú, ako sršni a predvedú sa v lepšom svetle o tom som presvedčený. Jaro odchytá skvelý zápas a my vyhráme - tak to vidím. Tip na výsledok nedávam. Len dúfam, že zasa nebudem sklamaný.

Vybehneme dnes v tejto zostave :

Steen - Backes - Oshie (vsádzam na ich efektivitu)
McDonald - Berglund - Stewart
Perron - Sobotka - Tarasenko
Schwartz - Nichol - Reaves

Jackman - Pietrangelo
Redden - Shatty
Russell - Polák

G - Halák (myslím si, že dnes nás podrží a bude mužom na svojom mieste)
gól na 3:2 bol regulerny? Nebolo to popod bránu?
MaJes píše:gól na 3:2 bol regulerny? Nebolo to popod bránu?
Nebylo, slo to mezi tycemi
- gól bol v poriadku, chybu urobil náš obránca (Jackman), natlačil tam Richardsa ako blázon, to už Jaro nemal šancu s hráčom v bránkovisku. Ak by ho vytlačil mimo bránkoviska, gól by to nebol. Tento moment bol vlastne kľúčový a rozhodol zápas, v závere si už Kings počkali na vhodnú čancu a aj so šťastím ešte pridali do prázdnej 4 gól. Prehra 2:4 mrzí, ale hrá sa na góly a dnes okrem Tarasenka z našich nik nemal potrebnú mušku.
Škoda toho, zápas to bol myslím si vyrovnaný, naši makali, súper hral parádne, radosť pozerať, len ten výsledok. Remíza by po takom priebehu bola spravodlivejšia. Niektoré naše šance Quick vychytal s veľkou dávkou šťastia, ale čo už. Na druhej strane ten druhý gól v Jarovej sieti sa chytať dal. :? Redden tam tiež mohol brániť dôslednejšie.
Ide sa ďalej a začína to byť veľmi komplikované pre nás.

Elliott je už inak v Peorii a najbližšie už chytá proti Oklahoma City.
Majiteľ sa zbavuje Peorie :

http://www.truehockey.com/articles/Blue ... -Vancouver" onclick="window.open(this.href);return false;

"The Blues are expected to soon sign an agreement to sell the Rivermen to the Vancouver Canucks. The club would then align itself with the Canucks' current AHL affiliate, the Chicago Wolves, who would own and run operations for the Blues."
V posledných dňoch sme sa pokúšali získať zaujímavého mladého obráncu : Danny Dekeyser

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=46947" onclick="window.open(this.href);return false;

- ale nakoniec ho získal DET :?

Blues general manager Doug Armstrong and senior adviser Al MacInnis met with DeKeyser and his agents Wednesday in Toronto and had a productive meeting. But in the end, he selected the Red Wings, whom he will report to Saturday.
The Blues acquired defenseman Jordan Leopold in a trade with Buffalo Saturday afternoon, sending a second-round draft pick and a conditional fifth-round pick in the 2013.

"Armstrong said that Leopold, who was averaging 21:08 of ice time per game with the Sabres, could be paired with either Alex Pietrangelo or Kevin Shattenkirk."

- myslím si, že môže byť.
Rovnako tak spokojnosť :wink: ,
aspoň tak v rýchlosti v skratke pár vecí pred zápasom v MIN a zostavu po zmenách, ktoré nastali :

- nový muž v obrane Jordan Leopold sa už oboznámil s novým prostredím, priletel v nedeľu ráno. Z chalanov sa dobre pozná akurát so Stewartom (ešte z COL). Dnes bude spárovaný v druhej obrannej dvojke s Shattenkirkom. Redden tak bude zdravým náhradníkom. Leopold ide vlastne domov, takže v hľadisku bude mať niekoľko členov rodiny a veľmi sa na tento zápas teší. Na drese by mal mať číslo 33.
- zranenie členka Oshieho vyradilo z dnešného zápasu, cez víkend ani netrénoval, jeho miesto zastane Steen.
- späť v A-čku je už aj Elliott, Jake Allen je teda na farme.
- mimochodom Peoriu už vlastní VAN. Našou farmou teraz bude Chicago Wolves, ale nebudeme vlastníkmi tohto klubu.
- dnes bojujeme o 8 miesto, z ktorého nás zosadil v noci CBJ
- no a tu je dnešná zostava :

Andy McDonald - David Backes - Alexander Steen

Jaden Schwartz - Patrik Berglund - Chris Stewart

David Perron - Vladimir Sobotka - Vladimir Tarasenko

Chris Porter - Scott Nichol - Ryan Reaves

Barret Jackman - Alex Pietrangelo

Jordan Leopold - Kevin Shattenkirk

Kris Russell - Roman Polak

G - Jaroslav Halák
Zápas pekný! Výsledok 4:1 hovorí za všetko :wink: Akurát Jaro sa zase raz zranil... :neviem:
Veľmi dôležitá výhra. Strhla sa bitka o playoff a my na tom nie sme práve najlepšie. Potrebujeme body ako soľ aby nám to neušlo. Zápas to bol vydarený. Boli sme dostatočne dobrí v efektivite a zabrala aj obrana. Až na pár mini kiksov to bolo obstojné. Zranenia Jara prišlo veľmi nevhod. Obávam sa, že s tými trieslami to bude vážnejšie. Akosi často býva zranený. Ale verím Ellsovi. Ešte ho nebudem pochovávať. Dnes predviedol sústredený výkon a bolo na ňom vidieť, že veľmi chce. Uvidíme. :wink:

Vrátim sa k posledným dňom a rošádam v kádri. Army opäť potvrdil, že je to pán. Obranu vyriešil za 3 dni rýchlo a bezbolestne :clap: . Od Bouwmeestera očakávam skúsenosti, pokoj a kvalitu. Rovnako tak od Leopolda. Ak to správne zladíme, bude táto rada opäť silná. Obávam sa ale, že zmenám nie je koniec. Zrazu tu máme pretlak. Očakávam odchod niekoho z týchto hráčov : Redden, Cole alebo nebodaj Shattenkirk, Polák alebo Russell. Myslím si, že si obetované drafty vrátime takýmto spôsobom.

Čo viac k tomu dodať. Leopold a Bouwmeester sú hráči, ktorí sa berú ako nadpriemer. To, čo sme za nich obetovali je jasný signál toho, že my musíme nielen urobiť playoff ale hrať v ňom dôstojnú rolu. A toto smerovanie sa mi páči. Takže verím, že obaja budú naozaj tie pravé posily a pomôžu nám vrátiť klub do špičky ligy :) .
absolútna spokojnosť s posilami :klobuk: Bouwmeestra sme spomínali už skôr, že sa pošuškávalo o jeho možnom príchode, vtedy to nevyšlo. Teraz prišiel za protihodnotu, ktorá až tak nebolí. Včera sa objavila správa, že CGY požadujú 1. pick a Rattieho.
Toto som ale fakt nečakal, ale o to väčšie je moje nadšenie. Horúcim kandidátom bol aj DET, takže som rád za to, ako sa nám to parádne podarilo. Konečne máme v tíme parťáka pre Pietra. Leopold sa usadí pri Shattym a dvojica Jackman - Polák si zaspomína na staré dobré časy, keď im to skvele klapalo. Kto zo zvyšných bekov zostane je už na vedení, ale predpokladám že sa veľmi rýchlo niektorých zbavíme a niekto skončí na farme.
Predpokladám, že zaobchodujeme s Russelom, Cole sa objaví do konca sezóny na farme a Redden ako 7D dokončí sezónu u nás - potom pôjde po svojom a Cole bude zasa členom A-tímu.
Príchodom Leopolda aj Bouwmeestra sme získali aj nesmierne množstvo skúseností a to je na nezaplatenie. :good:
S touto obranou už môžme mať oveľa smelšie plány do budúcna.
Pani ospravedlnujem sa za moju dlhsiu neaktivitu ale nejako som nemal cas ani zit ale samozrejme vysledky som sledoval. som rad ze nam zapas z minesotou vysiel a to dokonale len aby nam to vydrzalo lebo ta nasa konferencia je velmi vyrovnana a postupit moze vela teamov preto by sme sa mali vyvarovat chyb a hrat nas pekny dobry hokej prichod Bowmeastra a Leopolda vidim velmi pozitívne len dufam ze v teame zotrva Shatty a ze sa nezbavime nejakeho utocnika lebo utok nam slape celkom dobre len obcas je problem zo zakoncenim. Zranenie Jara je zle ale taktiez verim tomu ze Ells ukaze ze nieco v nom predsa je.
v pohode chrto, hlavne že si na to nevyflákol úplne... :wink2:

Dnes je TDL, tak som zvedavý, ako sa náš GM popasuje so situáciou aká je u nás. Máme razom veľa obráncov a tak sa dá očakávať, že niekto nás opustí. le možno nás opustí aj niekto iný... :frajer2:
S odchodom niektorého z obrancov som už zmierený. Snáď to nebude nikto kľúčový. Čokoľvek iné by ma prekvapilo. Máme tam naozaj pretlak. Iné zásahy do mužstva sú podľa mňa zbytočne a snáď sa už do ničoho šialeného nebudeme púšťať.

Dlho sme sa zo 100% zdravotného stavu mužstva netešili. Jaro by mal chýbať cca 3 týždne kvôli slabinám. Po sezóne by to mal liečiť intenzívnejšie a ak je to nutné tak aj operáciou. Zjavne to tam nemá v poriadku.

Vypadol nám znovu aj ďalší smoliar, Oshie. Dodatočne bol povolaný Cracknell.
tak nakoniec je to Redden :) - to mi odľahlo, ide do BOS k Zdenovi, zaspomínať na zašlú slávu z OTT.
Zdar pani,

trosku som sa posnazil zosumarizovat co vsetko sa udialo v celkom rusnom mesiaci marec, budem rad ak si precitate :)

http://www.stlbluesfans.eu/index.php/sk ... s-march-13" onclick="window.open(this.href);return false;
Som rád, že televízne stanice neotáľajú a náš mohutný finiš nám doprajú aj v lepšom prevedení než je stream na verím Boha.

Začíname dnes.

04.04. 02:35 Chicago - St. Louis Nova Sport
07.04.18:30 Detroit - St. Louis ESPN America
14.04. 18:35 St. Louis - Chicago Nova Sport / ESPN Am.
19.04. 02:05 St. Louis - Dallas Nova Sport

:wink:
Dnes v Chicagu pravdepodobne v tejto zostave :

McDonald-Backes-Steen
Schwartz-Berglund-Stewart
Perron-Sobotka-Tarasenko
Porter-Nichol-Reaves

Bouwmeester-Pietrangelo
Leopold-Shattenkirk
Polák-Jackman

Elliott

Čo dodať. Zranenie Oshieho je pre ofenzívu citeľné ale formácie vyzerajú sľubne. Udrieť môže prakticky ktorákoľvek z prvých troch. Od ´´štvorky´´čakám poctivú robotu ako býva dobrým zvykom :wink:
Pohľad na obranu je luxusný, verím, že už v tomto zápase to bude fungovať a v tých ďalších sa to bude len a len zlepšovať. Či nastúpi v bráne Ells alebo Allen neviem ale každopádne verím, že jeden z nich mužstvo podrží. Síce s malou dušičkou ale verím, že dnes by sme s Chicagom mohli konečne uspieť :) .
5281 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2017 PITTSBURGH PENGUINS