TB-CAR 5-2 (1:0),(0:0),(4:2)
Tak v PNC-center sa zrejme cítime ako doma. Dneska sme tam znova odohrali parádny zápas. Dovolím si povedať že na oboch rohoch klziska. Ofenzíva ako sa patrí a v obrane to bolo veľmi dobré, mali sme dneska

iba

jedno prečíslenie 2v1 (bohužiaľ aj s toho gól). Marodka v obrane CAR bola extrémna a museli sme to zužitkovať, takú príležitosť už asi nedostaneme. Nakoniec to vyšlo. Vhadzovania dneska mizerné Staalovci nás rozdrvili 22 k 35...Vinny, Thompson zúfalých 29% resp. 25%. Zachránil nás jedine Pyatt 67%.
Zápas sa začal aktívne a šance boli na oboch stranách. Ellis chytal naozaj dobre a byť v bráne Ward videl by som to na

po prvej tretine. Celá tretina sa niesla v svižnom tempe s veľkým počtom striel (25). No presadil sa iba presnou strelou MAB. Druhá tretina nebola taktiež nudná, avšak nepriniesla žiadny gól. Nepremenili sme niekoľko sľubných šancí a Ellis držal svojim výkonom Carolinu stále v hre. Nakoniec sa podarilo prekonať Ellisa 2x keď Pouliotovi. Ten je naozaj vo forme a v lajne s Marty-Vinnym mu to sype. Celý zápas sme hrali na prihrávky pred bránu a prípadne dorážky. Takýchto šancí sme mali naozaj dosť a pekne nám to aj vychádzalo. Po tom 2góle, keď som si ale vydýchol že máme 2gólový náskok, Bowman strelou s prvej vrátil Hurricanes do hry. Hneď potom začal hrať súper lepšie a Garon zachraňoval. No vtedy sa konečne o slovo prihlásil slovenský rýchlik Pánik a na 3x prekonal Ellisa. Hráči už cítili pokoj na hokejkách a začali sme hrať pohodovo. Killornov pass bola parádička, rovnako Coryho. Žiadny útočník dneska neprešiel cez ice-time 20min. čo je super znamenie že Boucher dobre striedal lajny a pripravuje sa na zajtrajší veľmi dôležitý duel.
Naša brankárska dvojka predviedla znovu super výkon. Mathieu si odpustil zbytočné góly a chytal spoľahlivo. Dovolím si tvrdiť že by dneska Lindbäck lepšie nezachytal. Postaviť ho znova proti Caroline sa ukázal ako správny ťah a aj keď nemusel riešiť vážnejšie akcie je to pre mňa TOP3 hráč večera. BTW save proti E.Staalovi z prvej tretiny v oslabení stojí za replay

.
Ako proti BOS aj dneska Aulie off. Škoda, no šancu dostáva Bergeron ktorý hrá veľmi dobre. Prirovnávať ho či je lepší ako Aulie sa nedá, no určite pre mňa lepšia voľba ako Lee. Dneska prvý gól sezóny a veľmi dobrý výkon...Jednoducho ofenzívny bek ktorý ak by sa naučil lepšie brániť a zvládať 1v1 by mohol byť kľudne bek do prvých dvoch lajn. No zase hrubka pri LaRosovom góle je značná, doplatil na svoju ofenzívnu hru keď nepochopiteľne po passe na Vinnyho korčuľoval k mantinelu namiesto toho aby sa vrátil na modrú

...Hedman veľmi dobrý výkon, prišiel mi stiahnutý ale perfektne si poradil 1v1 z útočníkom CAR ako aj zblokovaním Wallance pred bránou. V defenzíve TOP výkon avšak nebol to ten "Beast" mod ako to hovorí kisin

. Inak dneska Lee +1 , to sú veci. Avšak pri tom góle LaRose to zahral predsa len trochu čudne, neviem no... ale či bude držať LaRosa alebo pôjde na Sanguanettiho si mal rozmyslieť skôr. Dalo sa to zahrať lepšie. Dvojica Carle-Brewer solid, každopádne Carle znova až priveľmi

.
Lajny už istú dobu bez zmeny, všetko po starom. Dneska sa presadili všetky 4-ry. Ako som už hovoril 2-ka šlape parádne, keď má Purcell deň tak jednotka je super taktiež. Čo ale stráca svoje čaro je Thompson v 3-lajne...Jedine tam vyzdvihnúť Killorna, Pyatt nebyť gólu ani neviem že hrá. Je čas vrátiť Thompsona do 4 a spraviť opäť super checkin-line Crombeen-Thompson-Hall. Dneska prvý gól Panika, no hodnotiť ho z najmenším ice-timom v teame sa nedá. Prvý bod má za sebou aj keď hrá v 4-ke. Je na čase mu dať viacej priestoru v horných lajnách, uvidíme či to tak cíti aj Guy

. Killorn dneska ďalší bod, teda 2+2 a +/- 3. Veľmi pekné čísla. Zadovka na Pyatta bola naozaj beautyfull

. K presilovkám nebolo to úplne zlé premenili sme aspoň jednu aj keď Carolina je v tomto smere až 26 v NHL, hneď v prvej sme nespravili takmer nič, zlepšilo sa to až potom. Purcell stále v jednotke a znova nepresná prihrávka rovno na turnover súpera. Kedy si to všimne aj Boucher že Purcell na PP suckuje ???
Takže musím povedať ak zoberem posledné 3-matche že Boucher si robotu odviedol. Nie na 100% ale zlepšenie oproti zápasom predtým tam je. Treba na tom pracovať a dočkáme sa určite aj SO

. Dneska sme vymazali Staalovcou aj toho rusáka čo má proti nám vždy orgazmus.
Zajtra Pens, nečítal som ako je na tom Geno ale zajtra by si pauzu dať mohol. Bude to veľmi zaujímavý zápas a dosť sa teším, od Play-off 2011 som nezmeškal žiadny vzájomný zápas a ak Lindbäck nepustí hlúpe góly a nebudeme zbytočne vysedávať na trestnej verím aj v 2body.