Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Ahojte :) Po dlhej dobe, s novou sezonou opat na fore :)

Dnes trnovali nasi v tychto zostavach:

UTOCNICI:

David Perron - David Backes - T.J. Oshie

Jaden Schwartz - Patrik Berglund - Chris Stewart

Andy McDonald - Alexander Steen - Vladimir Tarasenko

Matt D'Agostini - Vladimir Sobotka - Ryan Reaves

Chris Porter - Scott Nichol - Jamie Langenbrunner

OBRANCOVIA:

Kris Russell - Alex Pietrangelo

Barret Jackman - Kevin Shattenkirk

Ian Cole - Roman Polak

Jeff Woywitka - Taylor Chorney

BRANKÁRI:

Jaroslav Halak

Brian Elliott

Kevin McFarland

*Kevin McFarland je zo St. Louis, študoval na miestnej high School. Za normálnych okolností by s tímom boli v kempe Jake Allen a Mike McKenna, ale majú povinnosti v Peorii, keďže sezóna AHL je v plnom prúde.
Myslite,ze bude hrat Russell na power play,ma sancu?
Na tréningu hral powerplay v druhej 5. v obrane s Coleom. Osobne si ale myslím, že v sezóne nastupovať nebude. Max. v tej druhej 5.
ono to všetko záleží od viacerých faktorov a v prvom rade od neho, v akej forme sa ukáže. Hral vo FIN lige, ,musí sa teda troška preorientovať na iný štýl, no hlavne musí trénera presvedčiť, že na to má. Hľadá sa hráč do dvojky ku Pietrangelovi a to nebude ľahké. Nepodarilo sa nikoho schopného kúpiť, tak musíme hľadať vo vlastných radoch. Cole na to podľa mňa nemá, Jackman sa zasa viac hodí do 2. či 3. obrannej lajny a na oslabovky. Podľa mňa Hitch vsadil na Russela, ktorého dobre pozná z CBJ. Ak sa chopí šance, môžme tak vytvoriť zaujímavú obrannú lajnu. Russel je troška subtilnejší, no dostatočne bojovný. Ja si nemyslím, že na to má, ale ak prekvapí budem len rád. Inú možnosť zrejme ani nemáme.

- inak z tých útočných tréningových formácii, ma vcelku prekvapila táto : Mcdonald - Steen - Tarasenko, ak by to fungovalo mohla by to byť skvelá lajna.
- na našom prvom tréningu bolo pozrieť 5.500 divákov, čo je slušné... :good:
- tu sú nejaké fotečky : http://bluenotezone.com/photos/nggaller ... ning-camp/" onclick="window.open(this.href);return false;

- už nech to teda začne, začínam byť nedočkavý :tv: :nervozny:
Mne trosku chyba nejaky leader k Petrovi do obrany, na druhej strane kolektivny vykon dokaze viac ako individuality, v poslednej sezone to BLUES krasne ukazali. Co sa tyka Colea tak s Danom sme ho videli nazivo v Peorii a teda Ian nic moc. Rad by som ho ospevoval aky talent a pod ale co som zatial videl, tak neohutil (a to nehodnotim len podla tych dvoch zapasov).

Inak na dnesnom treningu bolo opat asi 1 000 fans. Vcera na mini tlacovke s fanusikmi si chalani velmi chvalili atmosferu. Je super ze team ma taku silnu podporu.
Obrana je naša doména. Mne v nej nechýba absolútne nič. Máme mix skúsenosti a mladíkov a takisto je vyvážená čo sa týka ofenzívy/čistej obrany. Pietro je hviezda, Shattenkirk je výborný. Čo sa týka prevzatia zodpovednosti. No čakám to od Jackmana. On si tu už svoje odohral a je dosť možné, že Blues budú jeho prvým aj posledným klubom v NHL. Polák je veľký poctivec. Podobne tak Russell. No a Cole? Dajme mu šancu :) . Dlho pendloval medzi prvým teamom a Peoriou popritom o sebe počúval z každých strán aký je talentovaný a aj tak mu hrozila výmena prakticky nonstop. Je to súčasť hokejového života ale možno bol aj trošku frustrovaný. Bol draftovaný celkom vysoko a kopec hráčov by už pravdepodobne malo svoje pevné miesto. Po odchode Colu tam je miestečko voľné. Má 48 zápasov aby dokázal, že sem patrí. Ja mu verím :wink: . A ak to bude zlé, tak si budeme búchať hlavu, že nám unikol Bouwmeester :D .

Prvý zápas s DET si nenechám ujsť. Vzrušovať sa tu nebudem lebo stále som nahnevaný na to, kam až to zašlo ale zvedavý som určite. Najmä na Tarasenka. Mám taký tušák, že ho bude plný ľad a strelí aj gól, ďalej na to ako to Hitch celé zloží a formu brankárov. Kiežby boli obaja aspoň tak dobrí ako minulú sezónu :modlenie:

A určite chcem vidieť aj postupné zapracovanie do zostavy Schwartza.
POZOR

chalani budem velmi potrebovat vasu pomoc...moj manazer vymyslel stavku...budeme tipovat zapasy dvoch klubov...STL a jedneho ktory sef vyberie. Za tipnutie presneho vysledku dostava tiphujuci 3 body, ak trafi vyhru/prehru jeden bod.

Pointa:
Ak vyhram ja, sef si oblebi na tyzden cely svoj desk logami STL. Ak prehram musim si ja zvesit moju STL vyzdobu z desku a dat si tam na tyzden loga timu ktory on vyberie. A vyzera to ze zakerne si vyberie chicago, co znamena ze NEMOZEM prehrat. Budete mi dufam radit, aby sme spolocnymi silami vyhrali. Vopred vrela vdaka!!! :)
Ale samozrejme, že ti budeme fandiť Martin. Ak tam dáš 46X výhru Blues budeš ťažko zahojený a šéf môže aj z okna skočiť :wink: .
tu idu zarty bokom Jozef...ja davam vypoved ak prehram :D Ivan ty si KTL veteran spolieham na tvoje skusenosti!!! :)
Ja nežartujem ! Čo ak proste verím, že v tejto skrátenej sezóne roztrháme rekordy :?: :roll:
Tak proste skonci s drogami :P
Že to čítam práve od teba :D ...
bernie píše:POZOR

chalani budem velmi potrebovat vasu pomoc...moj manazer vymyslel stavku...budeme tipovat zapasy dvoch klubov...STL a jedneho ktory sef vyberie. Za tipnutie presneho vysledku dostava tiphujuci 3 body, ak trafi vyhru/prehru jeden bod.

Pointa:
Ak vyhram ja, sef si oblebi na tyzden cely svoj desk logami STL. Ak prehram musim si ja zvesit moju STL vyzdobu z desku a dat si tam na tyzden loga timu ktory on vyberie. A vyzera to ze zakerne si vyberie chicago, co znamena ze NEMOZEM prehrat. Budete mi dufam radit, aby sme spolocnymi silami vyhrali. Vopred vrela vdaka!!! :)
no to ste sa asi dosť nudili... ale skúsime niečo, Jožkov nápad sa mi nezdá až tak zlý, STL pôjdu jak hodinky, tomu ver :yes: Takže dôležité bude chytiť čo najviac bodov z toho druhého tímu. Výsledky budú spočiatku aj tak ako na hojdačke, takže v podstate bude takmer jedno čo za team vyberie :?
Ale nechceme predsa aby si si to tam olepil logami nejakej Floridy povedzme :neviem: :noway:
a z noviniek v klube :

- v kempe sa objavil bývalý skúsený obránca SJS a NJD (z ktorým 2x získal SC) Colin White
- klub podpísal predlženie zmluvy o 5 rokov s našim GM Dougom Armstrongom, čo je skvelá správa :good:
tu sú vyjadrenia z tlačovky :
Stillman : “I just thought this was very important to the future of the Blues’ franchise," owner Tom Stillman said. "Doug has just been recognized by his peers as the best general manager in the National Hockey League, and that is solidly backed by the work that he has done here for the St. Louis Blues.
I think the five-year term is important for two reasons. First, he's an outstanding general manager, so we want to make sure he’s with us for a longer period. And second, I think you have to give him time to do his work and to develop the team he wants to develop.”
I have spent a lot of time talking and working with Doug over the last several months," Stillman said. "I just have a very high level of trust in his ability to manage the team and the entire hockey operations side of the franchise.

Armstrong : "It’s certainly an exciting time for myself and my family," Armstrong said. "I’ve really only been with two organizations and I’m excited to be here for another five years and hopefully a lot longer than that. We believe that we’re on the right track."
"I personally have come here to win a Stanley Cup and we haven’t done that yet," Armstrong said. "We’ve made really good strides and I think we’re in a good spot. But until we win the ultimate prize then we haven’t accomplished what we came here to do yet."
"But from a personal standpoint, a place to have my kids go to high school and graduate from is going to be very important. My wife and I love the atmosphere in the city; you really feel like it is a smaller community, where in the NHL that’s sometimes hard to find. We have it here. So from a personal standpoint, we couldn’t have asked for anything more than we've gotten."

- začínajú sa objavovať prvé pokusa fans, ako asi nastúpime v úvodnom zápase pokiaľ ide o zostavu, zdá sa, že jasné kontúry majú prvé tri formácie, no záhadou bude zloženie tej štvrtej, tu je akýsi pokus o to, ako by to mohlo vyzerať :

Perron - Backes - Oshie
Schwartz - Berglund - Stewart
McDonald - Steen - Tarasenko
D Agostini - Sobotka - Langs/Reaves

(Porter, Nichol)

Russel - Pietrangelo
Cole - Shattenkirk
Jackman - Polák

(Woywitka, Chorney, White)

G - Halák - Elliott

- naši už trénujú aj s niektorými hráčmi Peorie, hráči sú rozdelení na dva tímy - Modrý a Biely, tu je aj ich menný zoznam :
http://www.stltoday.com/sports/hockey/p ... 80bc6.html" onclick="window.open(this.href);return false;

... zatiaľ toľko :wink2:
No ja teda doufam, ze Tarasenko bude alespon ve druhe lajne
pitak píše:No ja teda doufam, ze Tarasenko bude alespon ve druhe lajne
tie lajny treba chápať ako odhad fans, tie skutočné má zatiaľ tréner ešte v hlave a ak sa nakoniec sezóna začne povedzme takto, tak s určitosťou sa bude zloženie v nich postupne meniť. Môj názor je, že ako McDonald, tak aj Tarasenko budú v 2. lajne a Schwartz sa možno nakoniec v A-tíme ani neudrží - má príliš málo skúsenosti. Počkajme si, zatiaľ môžme iba špekulovať...
Par noviniek:

- Andy McDonald sa nezucastnil vcerajsieho druheho treningoveho zapasu, je chory, preto sa ho treneri rozdhodli drzat dalej od teamu aby neochoreli aj ostatnych. V sobotu by Andy mal nastupit.
- zapas sledovalo asi 10.200 divakov (prvy trening 5.000 fans, prvy treningovy zapas asi 8.000 fans, krasne cisla ked si pomyslime kde sme boli pred par rokmi :) )
- 11 hracov sa zucastnilo najazdov, goly dali Chris Stewart, T.J. Oshie, David Perron, Vladimir Sobotka and Matt D'Agostini. Niektore z golov vraj boli uplne paradne :)
tak Portera sme dnes dali na Waiver list... no uvidíme či po ňom niekto "chňapne" alebo skončí na farme nakoniec.
Mne sa hneď zdalo, že tam máme akosi veľa útočníkov. Toto je jedno z riešení, ako situáciu troška odľahčiť.
Inak tie formácie sa utriasli akosi samozrejme a nakoniec sú presne podľa odhadov, čo je dobre. Hitch veľmi chválil najmä Berglundovu lajnu so Schwartzom a Stewartom. Ak by to v tomto zložení naozaj fungovalo bola by to veľká paráda. :yes: :good:
Pánové, podepsali ste Wadea Reddena do konce sezony za 800 klacků. Tak uvidíme, jestli chytí druhý dech.
PainKiller píše:Pánové, podepsali ste Wadea Reddena do konce sezony za 800 klacků. Tak uvidíme, jestli chytí druhý dech.
- neviem čo k tomu dodať, mám pocit, že je to krok vedľa... :hroza:

Wade Redden a STL Blue. Hearing 1 year deal, $800K base salary with GP bonuses that could make it $1M total.
Akurát ste ukázali, že nemienite trejdovať svojich kvalitných mladíkov a tomu sa ani nečudujem, veď klub má v postavení stúpajúcu tendenciu.

Ak vyšiel Souray, prečo by nemohol Redden, ktorý nikdy nebol vyslovene zlý, akurát nenapĺňal platové podmienky? Teraz je ten plat smiešny, poddimenzovaný a on má extra motiváciu znova ukázať, že si zaslúži byť v NHL. Riziko je prakticky nulové a že by vyslovene len zaberal miesto si tiež nemyslím. Vyskúšate, uvidíte.
Getzo5 píše:Akurát ste ukázali, že nemienite trejdovať svojich kvalitných mladíkov a tomu sa ani nečudujem, veď klub má v postavení stúpajúcu tendenciu.

Ak vyšiel Souray, prečo by nemohol Redden, ktorý nikdy nebol vyslovene zlý, akurát nenapĺňal platové podmienky? Teraz je ten plat smiešny, poddimenzovaný a on má extra motiváciu znova ukázať, že si zaslúži byť v NHL. Riziko je prakticky nulové a že by vyslovene len zaberal miesto si tiež nemyslím. Vyskúšate, uvidíte.
hej však čo iné, akurát zasa nevyjde mieste pre ďalšieho talentovaného Cole-a :?
Ak by si boli tak istí jeho talentom, miesto by dostal. V súčasnej fáze je cieľ Blues už len ten najvyšší a aj keď Redden v žiadnom prípade nie je istota, je to hráč s kopou skúseností a to sa v porovnaní s mladými najmä v PO (čo je teraz v podstate každý zápas haha) jednoducho ráta.

Ja osobne som dúfal, že keďže máte tak veľa útočníkov a my tak veľa obrancov,... :D Teraz je to už jedno, i keď... kto vie.
Getzo5 píše:Ak by si boli tak istí jeho talentom, miesto by dostal. V súčasnej fáze je cieľ Blues už len ten najvyšší a aj keď Redden v žiadnom prípade nie je istota, je to hráč s kopou skúseností a to sa v porovnaní s mladými najmä v PO (čo je teraz v podstate každý zápas haha) jednoducho ráta.

Ja osobne som dúfal, že keďže máte tak veľa útočníkov a my tak veľa obrancov,... :D Teraz je to už jedno, i keď... kto vie.
dobre, tak načo sa bolo dobré zbavovať Colaiacova, ktorý svoje odviedol za tie prachy. Chceli sme posilniť obranu o meno, ale že by to s Reddenom a Whiteom bolo ono, to si nemyslím. Skôr ako z núdze cnosť.
5281 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2022 COLORADO AVALANCHE