Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

TAMPA BAY LIGHTNING

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

No já počítám s odchodem jednoho gólmana. Protože předpokládám, že seženeme ještě jednoho (pořádnou jedničku nebo aspoň někoho s potenciálem být jedničkou), Heleniuse budeme těžko měnit, když jsme ho teď podepsali, tím pádem na novou sezonu by byl tandem "XY + Helenius" => Garon je navíc. Nebo druhý scénář: "XY + Garon", Helenius na farmu => Janus pryč. Ale ta druhá varianta je imo horší, nepotřebujem Heleniuse aby dělal konkurenci na farmě.
Nejpravděpodobnější je, že bude Garon součást výměny. Dává to smysl, pokud někomu "vezmem" gólmana, tak pošleme zpět myslím dost kvalitní dvojku, takže protistrana může být spokojená (Quick-Garon proč ne, ale lépe Luongo-Garon :frajer2: ).
Akorát pokud se tak stane, tak ZNOVA a ZASE půjdeme do nové sezony s totálně neprověřenou brankářskou dvojici (řekněme např. Bernier + Helenius). Kolik sezon po sobě už jsme tady to zkoušeli a zatím to ani jednou nevyšlo.....ale útěcha je, že horší než letošní Roloson to snad ani být nemůže.
Pak stejně taky záleží na obraně, když tam bude situace typu Mikkelsson v top4, tak nás nespasí ani Schneider.
Na Garona se sice v LA nevzpomíná v nejlepším, ale od té doby se dost zlepšil. Stejně potřebují jen nějakýho cedníka na 10-15 zápasů, což Garon splnuje takřka dokonale. Na nějakém webu už byl rumor, že by do LA za Berniera mohl putovat právě Garon+1st rounder.

Neprověřená brankářská dvojice? To sice ano, ale je to úplně odlišná situace, než na které jsme byli zvyklí.

Namátkově:

Zisk nestabilní jedničky (Denis)
Podpis průměrného evropského FA (Holmqvist)
Zisk backupa, který měl prorazit (Smith)
A pak známí ''prověření'' veteráni ala Burke, Roloson, Grahame atd.

Nikdy nenastala situace, kdy naši bránu hájili dva :antry: top :antry: mladí golmani. Já osobně bych neměl problém jít do kempu s trojkou Harding/Bernier - Helenius - Tokarski. Preferuju Berniera. Schneider už asi není na prodej, půjde Luongo...

Situace na trhu není ideální a do prověřeného 5 milionového Luonga, který má před sebou možná 2-3 dobré sezony se mi jít fakt nechce. A Yzermanovi naštěstí taky ne :giggle:
Jj, papírově by ta situace byla lepší než dřív....ale pamatuju si před sezonou s duem Smith-Ellis to bylo "paráda, máme dva tyhle gólmany, aspoň jeden se určitě chytne, možná i oba, ale jeden prostě určitě jo a bude to v pohodě"....a víme jak to dopadlo :-D Jediný gólman co u nás od SC byl schopný chytat opravdu dobře byl Roloson hned jak k nám přišel + PO. A to je za těch X sezon fakt málo :-) Tak teď už to vyjít musí...
Stejně to záleží i na obraně, tak uvidíme....situace na trhnu není vůbec ideální no, co se týče brankářů i co se týče beků, nebude to jednoduché.
a to mate este Janusa..toho mozte kludne vymenit
Po podpisu Heleniuse počítám s tradem Garona (trade Januse do LA za Berniera by mělo malou váhu). Před pár dny se spekulovalo, že Garon půjde právě s 1st rounderem (19th) právě do LA za Berniera. Smysl by to dávalo. Protihodnota je taky IMO dostačující. Sezonu začnem s duem Bernier-Helenius. Na farmě zůstane tandem Tik-Janus. Podpis, kterým nemáme co ztratit, jenom je jasný, že jeden golman odejde. Pokud ne, Janus by asi mazal zpátky do ECHL :D
Ještě Smith měl jednu povedenou sezonu, na kterou ovšem u nás nedokázal navázat. Nepřekvapilo by mě, kdyby Janus nebyl drejdován, ale odskočil si do KHL.
Dnes se oficiálně stěhují Admirals do Syracuse. Opouštějí Norfolk alespoň s titulem :thumbsup:
Hlavním důvodem přesunu bylo složité cestování :(

Nový žebříček prospectů na BP: http://www.boltprospects.com/content/20 ... t-rankings" onclick="window.open(this.href);return false;

Tokarski je imho moc vysoko, Helenius naopak nízko, stejně jako Aulie. Jinak :good:
Mike Corcoran ‏@MikeCorcoranNHL
While nothing is done, it wouldn't surprise me at all if Adam Hall was back next year. Sounds like progress has been made on that front.
:hroza:
Takže Adam Hall a JT Wyman zůstávají v organizaci. Wyman dostal two-way deal, Hall má one-way. Očekávám cenu kolem 600k. Myslím si, že podpis Halla nebyl potřebný, zároveň to ale ani nevadí. Brunner s námi tedy nakonec nepodepíše, což nás vůbec nemusí mrzet :) Beztaj by v tom přetlaku útočníků asi neuspěl.
Nashville Predators have traded Anders Lindback, Kyle Wilson and 7th round pick in 2012' to Tampa Bay Lightning in exchange for two 2nd round picks in 2012', 3rd round pick in 2012' and Sebastien Caron's rights. Přišli sme o oba dva naše picky v druhym kole. Získali sme Lindbacka, švédskýho hromotluka. No.. s Bernierem se asi nepočítá :thumbsdown:
Damian Cristodero píše:And just to make sure there is no misunderstanding, Lightning GM Yzermn said he believes his goaltending issues for the summer are resolved.
Ryan Porth píše:Poile says Tampa plans on Lindback being their #1 goalie.
Takže naší týmovou jedničkou zdá se bude Lindback :eek2: Helenius nejspíš dvojka. Očekávám tedy trade Garona.
Trejd sice sám o sobě je dobrej, ale jeho podstata - no nevím nevím... Je to prostě sakra velká odvaha jít s Lindbäckem jako jedničkou, vy možná ten klid zas nebudete mít :neviem: Jsem na to každopádně zvědavej, čekal jsem větší sázku na jistotu, tohle je gamble jak hovado. Neříkám, že to musí totálně selhat, ale Yzerman si zas tak trochu koleduje...
Na začátku kempu budou k dispozici 3 kvalitní mladí golmani - to už by nebylo možné, kdyby ani jeden nebyl schopný chytat na blbých 91%. Lindbacka fans Preds chválí, prý je i dobrý charakter a teamový hráč. Loni jsme měli skoro nejstarší golmanské duo v lize, letos to bude možná naopak. Je zajímavé, že Yzerman považuje Lindbacka za mnohem lepšího golmana než Berniera...
Atlantik píše:Trejd sice sám o sobě je dobrej, ale jeho podstata - no nevím nevím... Je to prostě sakra velká odvaha jít s Lindbäckem jako jedničkou, vy možná ten klid zas nebudete mít :neviem: Jsem na to každopádně zvědavej, čekal jsem větší sázku na jistotu, tohle je gamble jak hovado. Neříkám, že to musí totálně selhat, ale Yzerman si zas tak trochu koleduje...
Myslím, že s Bernierem, s kterým tady všichni počítali, jak jsem pochopil, by to bylo ze strany Tampy úplně stejný. Jestli chtěl Yzerman budoucí jedničku na spoustu let do budoucna, musel prostě riskovat. Jediný další řešení zřejmě byl Luongo (opravte mě jestli byla nějaká další možnost), do čehož se Stevovi asi moc nechtělo a já se mu nedivím.

Bernier: 48gp 20w .910 SV% 2.50 GAA
Lindbäck: 38gp 16w .914 SV% 2.53 GAA

Kterej z nich je lepší? Ať se na to koukám jak chci, nevidím žádnej velkej rozdíl. Bernier je určitě považovanej za větší talent a snad bude za pár let jeden z nejlepších v lize, ale to jsou jen dohady. Oba dva žili ve stínu brankářskejch hvězd a vedli si za nima imho obstojně. Jako pozitivum bych u Lindbäcka viděl to, že když loni zaskakoval za Rinneho, dokázal zazářit. Jinak je možný, že Lindbäck byl prostě o dost levnější varianta než Bernier. Mě osobně se tenhle krok docela zamlouvá.
Big news: RT @peterpupello: I just spoke to Steve Yzerman on the phone and he said he had no discussions involving Bernier.
My jsme zvyklí chodit do každé sezony za
A) s novýma gólmanama
B) neprověřenýma gólmanama
takže vůbec žádná změna oproti minulým sezonám a zase riskujem, klasika. Ono letos se ani nedalo nic moc dělat, snad kromě Schneidera je risk všecko. Ale trošku mě to překvapilo, tipoval bych, že Lindback bude až nějaký plán C....no už je to, asi nebyl Schneider dostupný (to by se dalo čekat) a za Berniera chtěli Kings půl království a princeznu k tomu nebo ho Yzerman nepovažuje za až tak dobrého. Snad už to letos konečně klapne....
Ale pořád nám takhle v systému zbytečně přebývá jeden gólman, máme ještě oba 1st roundery....mohlo by se to nějak zužitkovat na obránce.
Pěkný, pěkný tah. :good: O Lindbäcka jsme stáli také a dost mi štve, že míří k vám. Protihodnota je perfektní. Tady si totiž myslím, že Predátoři si mohli říci radši o 1. pick, ale když to beru z pohledu Tampy tak je to good. :good: Takže slabina mužstva je odstraněna a rázem je z toho silná stránka. :good: Opravdu se mi tenhle tah líbí a tiše závidím. :)
Ja myslim ze tohle je asi nejrozumnejsi krok pro tampu , protoze za Berniera nebo Schneidera by museli dat daleko vic nez za Lindbacka.

Podle me jste udelali dobry trade a vyplati se vam ale jasne takhle dopredu tezko odhadovat jak to dopadne.
Korn on Lindback: "He doesn't have an apprehensive bone in his body, so I think he's just going to go with the flow...and do just fine."
Blake Geoffrion: "Just saw Anders Lindback got traded to Tampa. That kid is going to be unreal. Mark my words."
Lightning says goaltender Riku Helenius does NOT require waivers. Probably because he played unsigned in Europe.
Per Sportsnet, a scout said one NHL team has Derrick Pouliot as the draft's top defenseman. Highly skilled, great skater. Stock rising.
tak to vyzerá tak, že už máme novú jednotku :clap:
Podpis Lindbacka je good, ale ako dvojka Helenius? :nono:

Ak by to náhodou Lindbackovi nešlo potrebujeme brankára ktorý je naozaj dobrá a overená dvojka a to Garon, v min sezone nás on držal v nádeji na play-off (kým sa nezranil). Garon dokáže parádne zaskočiť a myslím že duo Garon-Lindback je to správne. Ohľadom Heleniusa prišlo mi zbytočné ho podpísať, plus na farme je stále Tokarski. Som zvedavý čo spravý Yzerman, či pôjde Garon alebo sa zbaví iného brankára. Neverím ale tomu že by Garon odišiel.
Garon sice může platit za jakousi pojistku, ale Helenius by mohl být o třídu lepší. Osobně bych se zbavil Frantze Jeana, pod jehož vedením v podstatě každý golman suckoval. Může i nemusí být alespon částečným důvodem. V trendu jsou bývalí golmani NHL, Roloson u nás úplně končit nemusí.

Podpis nejlepšího golmana finské ligy byl zbytečný? :nono2:
kisin píše:Garon sice může platit za jakousi pojistku, ale Helenius by mohl být o třídu lepší. Osobně bych se zbavil Frantze Jeana, pod jehož vedením v podstatě každý golman suckoval. Může i nemusí být alespon částečným důvodem. V trendu jsou bývalí golmani NHL, Roloson u nás úplně končit nemusí.

Podpis nejlepšího golmana finské ligy byl zbytečný? :nono2:
Neznámená, že když je nejlepší ve finské ize, že bude alespoň slušný v NHL. Koukej na Saláka..
Reeper.89 píše: Neznámená, že když je nejlepší ve finské ize, že bude alespoň slušný v NHL. Koukej na Saláka..
Nikdo netvrdí, že na 100% bude slušný i v NHL. Ale je to top prospect, který se po letech konečně našel a byla by škoda nedat mu sebemenší šanci.
Letos hrajem naší 20. sezonu. Před draftem bylo zveřejněno výroční logo. Mně osobně se moc líbí :thumbsup:

Obrázek
9522 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2012 LOS ANGELES KINGS