S novým vedením a novým trenérem budou končit sympatie a antipatie k různým hráčům.Kdo byl včera oblíbenec, může být letos úplně na odpis a naopak.Možná budeme překvapeni,kdo začne stabilně hrát a kdo skončí.Třeba dostane adekvátní příležitost Weber.Podle mě,zasloužil by si ji.
Takže se nevylučuje ,aby Beaulieue ještě příští rok v NHL nějaký zápas neodehrál.Netvrdim,že bude od začátku v základu,ale cítím,že příležitost dostane.Loni mu Martin v několika přípravných zápasech dal přes 20cet minut a mladík je odehrál, víc než slušně.Sezonu v juniorech odehrál také výborně.Proč tedy do nekonečna čekat.
To si třeba myslim,že cesta do NHL jinému mladíkovi Tinordimu, bude trvat asi poněkud déle.
Brankář a obrana byli loni ,abych tak řekl, nejstabilnějším prvkem Canadiens a to přesto,že i ona se musela potýkat s častými zraněními. Markov nehrál téměř sezonu,ale i ostatní měli delší, či kratší výpadky. Např. stál Špaček,Gill,ale i Diaz.
Změny v naší obraně.
Upřimně.Naše současná obrana není zrovna postrachová.Obecně nám chybí výška, chybí tam hromotluk čistič.Nějaký obr tipu Gilla,ještě lépe Cháry z kterého by šel strach.To nesplňuje ani výborný Gorges.Kdyby něco Bergevin za rozumnou cenu v létě podepsal,byl bych hodně rád.
Špaček a Gill odešli a Campoli je UFA a s určitostí také odejde.I já doufám v podpisy Jemelina a Diaze.Ti se nám osvědčili .
Po uzdravení Markova je zbytečný Kaberle.Ale s jeho smlouvou na dva roky po 4,5 mega se Bergevin při případné výměně nadře.Obtížně vyměnitelný hráč.Ovšem nechávat si je oba, je nesmysl.
Nebo půjde nakonec Markov?Spíš si myslim,že ne.Přes léto potrénuje a na kemp dorazí v solidní formě,aby přesvědčil,že do mužstva patří.Osobně bych byl radši,aby Andrej zůstal a šel Kaberle.Hodně pro nás udělal a přesvědčil mě,že je srdcař a chce za nás hrát.Zřejmě se už nikdy nedostane do takové formy jako kdysi,ale požádal bych fans ještě o strpení.Jeho forma s treningovými dávkami půjde určitě nahoru a věřim,že to bude právě on,kdo zajistí naši rozehrávku a zvýší produktivitu přesilových her.To nám loni,poněkud vázlo.