Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

MONTREAL CANADIENS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Taky se mi moc líbí ten přístup :wink2: . Snaží se odprostit od vnějšího tlaku novinářů a v klidu dělá svou práci. Nejprve si vytváří zázemí v klubu svými lidmi a pak se dá do práce. Myslím, že to je ideální přístup. Hlavně, že se udělala čistka ve vedení, po které fans Habs prahli de facto od doby kdy byl GM Gainey.
O Mellanbym jsem taky četl jen to nejlepší, takže se to zdá taky jako dobrý krok. :klobuk:

Spekulace o HC nemá smysl komentovat. Už jsem si zvykl, že většina toho jsou jen výplodky bujné fantazie novinářů a že se často nic nezakládá alespoň na nějakých faktech. Takže já si počkám. :yes:
:)19 - Montreal podepsal tříletou nováčkovskou smlouvu s obráncem Nathanem Beaulieuem, kterého si v loňském draftu vybral z jedenáctého místa. Kanadský juniorský reprezentant byl pátým nejproduktivnějším zadákem letošní sezóny QMJHL, kde čtvrtým rokem obléká dres Saint John.
30.05.2012 nhl.cz

:) Talent.Doufám,že už příští rok se oběví poprvé na farmě a jeho výkony budou gradovat k přestupu do prvního mužstva HABS.Pokud se mu bude na farmě dařit,začelnil bych ho do mužstva už běhen sezony a přebytečné obránce vyměnil.Je to jeden z těch,na kterého spolehám,že přinese do týmu ,,svěží vítr" :yes:
No jo, ale my teď máme v obraně celkem přetlak:
PK-Josh
Pod smlouvou Markov, Kaberle a Weber + se předpokládají podpisy Diaze a Emelina a odchod Campoliho. To máš sedm beků + na farmě čekající NHL ready St-Denis.
Hold tam jistí dva beci silně překáží, takže letos jeho nasazení moc nevidím, ale příští rok by pomalu nakukovat mohl při eventuélních zranění.
:) S novým vedením a novým trenérem budou končit sympatie a antipatie k různým hráčům.Kdo byl včera oblíbenec, může být letos úplně na odpis a naopak.Možná budeme překvapeni,kdo začne stabilně hrát a kdo skončí.Třeba dostane adekvátní příležitost Weber.Podle mě,zasloužil by si ji.

Takže se nevylučuje ,aby Beaulieue ještě příští rok v NHL nějaký zápas neodehrál.Netvrdim,že bude od začátku v základu,ale cítím,že příležitost dostane.Loni mu Martin v několika přípravných zápasech dal přes 20cet minut a mladík je odehrál, víc než slušně.Sezonu v juniorech odehrál také výborně.Proč tedy do nekonečna čekat.
To si třeba myslim,že cesta do NHL jinému mladíkovi Tinordimu, bude trvat asi poněkud déle.

Brankář a obrana byli loni ,abych tak řekl, nejstabilnějším prvkem Canadiens a to přesto,že i ona se musela potýkat s častými zraněními. Markov nehrál téměř sezonu,ale i ostatní měli delší, či kratší výpadky. Např. stál Špaček,Gill,ale i Diaz.

Změny v naší obraně.
Upřimně.Naše současná obrana není zrovna postrachová.Obecně nám chybí výška, chybí tam hromotluk čistič.Nějaký obr tipu Gilla,ještě lépe Cháry z kterého by šel strach.To nesplňuje ani výborný Gorges.Kdyby něco Bergevin za rozumnou cenu v létě podepsal,byl bych hodně rád.

Špaček a Gill odešli a Campoli je UFA a s určitostí také odejde.I já doufám v podpisy Jemelina a Diaze.Ti se nám osvědčili .

Po uzdravení Markova je zbytečný Kaberle.Ale s jeho smlouvou na dva roky po 4,5 mega se Bergevin při případné výměně nadře.Obtížně vyměnitelný hráč.Ovšem nechávat si je oba, je nesmysl.
Nebo půjde nakonec Markov?Spíš si myslim,že ne.Přes léto potrénuje a na kemp dorazí v solidní formě,aby přesvědčil,že do mužstva patří.Osobně bych byl radši,aby Andrej zůstal a šel Kaberle.Hodně pro nás udělal a přesvědčil mě,že je srdcař a chce za nás hrát.Zřejmě se už nikdy nedostane do takové formy jako kdysi,ale požádal bych fans ještě o strpení.Jeho forma s treningovými dávkami půjde určitě nahoru a věřim,že to bude právě on,kdo zajistí naši rozehrávku a zvýší produktivitu přesilových her.To nám loni,poněkud vázlo.
Nevěř tomu, že v případě takového Markova budou s novým GM a trenérem končit sympatie... Tam je to prostě daný tou jeho debilní smlouvou a Molsonové jistě budou chtít, aby hrál co nejvíc. Můj postoj k téhle kauze už jsem prezentoval několikrát, souhlasím s tím, že do své bývalé formy se nikdy nedostane, o čemž mě přesvědčilo i těch pár zápasů v letošní sezóně - tohle je prostě průser č.2 po Gomezovi... :-( . U Kaberleho nevěřím, že by se ho dokázal Bergevin zbavit, tam je ten rozdíl mezi výkonností a platem také veliký. Máš pravdu, že v obraně nemáme žádného pořádného "řízka", přitvrdit umí snad jen Jemelin, Subban a možná Gorges, ale není to v tomhle směru nic světoborného. Proto bych se vůbec nedivil, kdyby Beaulieu dostal příležitost - neříkám, že zrovna od něj bych tu tvrdost čekal, ale proč ho za takovéto situace nevyzkoušet? Nicméně nějakého "čističe" by to chtělo, leč pochybuju, že někdo takový přijde - budeme mít dost práce podepsat stávající RFA hráče a některé UFA. Můj odhad je, že k nám zamíří z trhu volných hráčů tak dva noví hráči, ale žádná velká jména... :) .
Jinak už jste asi zaregistrovali, že Hartley u nás trénovat nebude, což je podle mého velká škoda :-( .
montreal píše::) S novým vedením a novým trenérem budou končit sympatie a antipatie k různým hráčům.Kdo byl včera oblíbenec, může být letos úplně na odpis a naopak.Možná budeme překvapeni,kdo začne stabilně hrát a kdo skončí.Třeba dostane adekvátní příležitost Weber.Podle mě,zasloužil by si ji.

Takže se nevylučuje ,aby Beaulieue ještě příští rok v NHL nějaký zápas neodehrál.Netvrdim,že bude od začátku v základu,ale cítím,že příležitost dostane.Loni mu Martin v několika přípravných zápasech dal přes 20cet minut a mladík je odehrál, víc než slušně.Sezonu v juniorech odehrál také výborně.Proč tedy do nekonečna čekat.
To si třeba myslim,že cesta do NHL jinému mladíkovi Tinordimu, bude trvat asi poněkud déle.

Brankář a obrana byli loni ,abych tak řekl, nejstabilnějším prvkem Canadiens a to přesto,že i ona se musela potýkat s častými zraněními. Markov nehrál téměř sezonu,ale i ostatní měli delší, či kratší výpadky. Např. stál Špaček,Gill,ale i Diaz.

Změny v naší obraně.
Upřimně.Naše současná obrana není zrovna postrachová.Obecně nám chybí výška, chybí tam hromotluk čistič.Nějaký obr tipu Gilla,ještě lépe Cháry z kterého by šel strach.To nesplňuje ani výborný Gorges.Kdyby něco Bergevin za rozumnou cenu v létě podepsal,byl bych hodně rád.

Špaček a Gill odešli a Campoli je UFA a s určitostí také odejde.I já doufám v podpisy Jemelina a Diaze.Ti se nám osvědčili .

Po uzdravení Markova je zbytečný Kaberle.Ale s jeho smlouvou na dva roky po 4,5 mega se Bergevin při případné výměně nadře.Obtížně vyměnitelný hráč.Ovšem nechávat si je oba, je nesmysl.
Nebo půjde nakonec Markov?Spíš si myslim,že ne.Přes léto potrénuje a na kemp dorazí v solidní formě,aby přesvědčil,že do mužstva patří.Osobně bych byl radši,aby Andrej zůstal a šel Kaberle.Hodně pro nás udělal a přesvědčil mě,že je srdcař a chce za nás hrát.Zřejmě se už nikdy nedostane do takové formy jako kdysi,ale požádal bych fans ještě o strpení.Jeho forma s treningovými dávkami půjde určitě nahoru a věřim,že to bude právě on,kdo zajistí naši rozehrávku a zvýší produktivitu přesilových her.To nám loni,poněkud vázlo.
Samozřejmě, že s novým vedením je vše staré zapomenuto, ale v naší obraně není moc co měnit, resp. tak jak jsem ji napsal je asi pevná. Kaberle ani Markov se určitě nepodaří vyměnit a zbytek je logický.
Bořič je právě Tinordi, to je bek, jehož výsadou je fyzická hra, ale u něj ta zralost na NHL asi ještě není to pravé. Nevím, já bych dalšího beka rozhodně netahal. Fyzicky zahrát naši beci celkem umí a co týká bitek nebo nějaké ochrany, tak máme v útoku Moena, Staubitze nebo Whitea, no ale ti se musí nejdřív podepsat že ano.
PP se musí určitě zlepšit. Ale o to bych neměl strach. Tohle si nový kouč pohlídá. Že to nebude Hartley mě taky trochu zklamalo.
:) Tuto zprávu jste zřejmě četli.

http://www.nhl.cz/CZ/29192/novy_kouc_mo ... rrien.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Údajně je ve hře o trenéra Patrick Roy,Michel Therrien,Marc Crawford.Mám-li být upřímný jsem z toho dost rozpačitý a jména, která jsem vám nabízel minule podle kanadské analýzy mě přišla daleko zajímavější.
Pro upřesnění je znovu zopakuji :Guy Carbonneau,Jacques Lemaire,Dallas Eakins, Mike Haviland.Těmto čtyřem pánům bych víc věřil,než zmiňované trojici trenérů.A to jsem se ještě dočetl,že Crawford neumí dobře francouzsky a nabízel že bude chodit na kurs,aby se zdokonalil.Na chuť jsem mu nikdy nepřišel..
Therrien to tu kdysi vedl a šlo to od desíti k pěti.Na lavičce působil nervózně a štěkal na rozhodčí.Nevim,tenhle chlap mi taky nesedí.Navíc tady byl vyhozen právem.Jeho výsledky byly tehdy hodně mizerné.
:sok: A Patrick Roy :klobuk: ?Co k tomu mám napsat.Jsem jeho obdivovatel - ale jako golmana :clap: :clap: :clap: !
:eek2: Vůbec si ho jako trenéra našeho povadlého týmu neumím představit.Trénuje sice celkem úspěšně na úrovni junioru,ale na úrovni chlapů to nikdy nevyzkoušel.Jeho prudká povaha by zaručila u hráčů disciplínu a respekt,o tom jsem přesvědčený.Méně už s přípravou mužstva a zvolenou taktikou.S věkem a odpovědností si určitě dá pozor,aby vznětlivě nevybuchoval.Pokud by se ke kormidlu opravdu dostal,byl by v situaci,kdy ho jako mladého strčili do brány a plav.A on tehdy plaval a světe div se,,vyšlo to!!!! :clap: :clap: :clap:
A kdyby se mu povedlo jako trenérovy to,co jako hráči v roce 1986, tedy zisk SC,tak požádají quebečané ,aby byl opravdu v katedrále prohlášen ,,SVATÝM PATRICKEM HABS" a vyvěšen jeho ručně vymalovaný portrét :D
Mám jen strach,že nebude schopen najít taktiku, ani ten vítězný systém a celkově mužstvo nepovznese.Nemá s NHL vůbec žádné trenérské zkušenosti,ani ty minimální..Alespoň kdyby, rok či dva, působil jako asistent trenéra a něco od druhého odkoukal.Třeba jako Kirk Muller.Takhle se mi to zdá hodně velký risk! :yes:
Já tomu u Roye pořád nevěřím a beru to za spekulace. Sám se před nějakou dobou vyjádřil, že chce pokračovat v Quebecu, kde má všechny pozice jak Růža ve Slavce. Takže je to v menším měřítku to samé jako by šel Růža trénovat do Ruska. Taky si to moc dobře nedokážu představit. Od rozdělané práce a odpovědnosti se neodchází.
Samozřejmě by to byla senzace a po nechtěném Cuneyworthovi by to byl přesný opak trenéra pro fans, přeci jen St. Patrick je milován. S tou zmínkou SC mi silně ukápla slina...
Jinak k těm zkušenostem. Já se na postech koučů moc nevyznám, ale třeba Yeo z Minny byl taky nováček bez předešlé zkušenosti NHL a zas taková tragédie to nebyla. A příkladů by se určitě našlo víc. A St. Patrick trénuje mladé už sedm let, takže tam nějaká zkušenost je, ale samozřejmě NHL je něco jiného.
Uvidíme, ale už ať je těch spekulací konec!
ja chci roye, v mtl by zacalo to pravé šilenství
guillaume píše:ja chci roye, v mtl by zacalo to pravé šilenství
Obrázek

Sám by som to lepšie nepovedal. :super:
Nech si tu ironii :lol2:
Tak máme nového HC- Michel Therrien. Co jeho dobu koučování u Habs pamatují nadšení nejsou, ale to je historie a já bych mu šanci dal, ať promluví jeho tahy. I kouči se vyvíjí. Další díl do skládanky máme, teď začít podepisovat hráče.
Ještě jsem hodně zvědavý, jestli zůstane Cuneyworth jako asistent. Já už ho teda na lavičce Habs vidět nechci.
Lets Go Canadiens :clap:
:-( Tak je to potvrzené na oficiálním webu Canadiens.Naším novým trenérem bude Michel Therrien .Trochu zklamání.
Trenér,který tu působil a díru do světa rozhodně neudělal.No, je pravda,že je to už dávno a byl tehdy velmi mladý.Tak snad svou druhou šanci nepromarní a veme příležitost za pačesy.Moc teď budeme potřebovat dobrého trenéra.

http://canadiens.nhl.com/club/news.htm? ... L|MTL|home" onclick="window.open(this.href);return false;
montreal píše::-( Tak je to potvrzené na oficiálním webu Canadiens.Naším novým trenérem bude Michel Therrien .Trochu zklamání.
Trenér,který tu působil a díru do světa rozhodně neudělal.No, je pravda,že je to už dávno a byl tehdy velmi mladý.Tak snad svou druhou šanci nepromarní a veme příležitost za pačesy.Moc teď budeme potřebovat dobrého trenéra.
Souhlasím, pro mě také trochu zklamání, na jeho poslední působení u nás si pamatuju a nemůžu říct, že by mě nějak nadchlo :-( . Poslední dobou jsem ho samozřejmě nesledoval, ale myslím si, že tohle není ideální trenér pro nastartování "nové éry" Canadiens. Uvidíme, třeba překvapí a společně s Bergevinem to dokážou... :) .
Jinak jsem jen tak proletěl fanouškovské fórum Habs a docela se to tam hemží spekulacema (ale opravdu jen spekulacema nebo spíš přáním...) ohledně Plekyho + nějaký draft za Kanea + draft (myšleno Kane z Chicaga...) :shock: ! No, nevím, jestli by to bylo to pravé ořechové, Kane určitě není tak komplexní hráč - je výborný v ofenzívě, ale dozadu už je to horší.
Therrien je tak trochu ma*or, hodně suchej trenér, kterej si drží od hráčů solidní odstup... Arogantní člověk, s důrazem především na disciplínu, poctivost a defenzivu. Pro ten kádr, kterým Montreal disponuje by to ale nakonec nemusela být tak špatná volba...
habs píše: Jinak jsem jen tak proletěl fanouškovské fórum Habs a docela se to tam hemží spekulacema (ale opravdu jen spekulacema nebo spíš přáním...) ohledně Plekyho + nějaký draft za Kanea + draft (myšleno Kane z Chicaga...) :shock: ! No, nevím, jestli by to bylo to pravé ořechové, Kane určitě není tak komplexní hráč - je výborný v ofenzívě, ale dozadu už je to horší.
:neviem: Kane je kombinačně výborný hbitý útočník,který by nám zajistil tolik potřebné góly.To je jistě jeho velké plus.Ale vyměnit ho za Tomáše?To si tedy moc nepomůžeme.Gomeze s Kaberlem se nezbavíme a kila nám Kane také nedodá .
Výšku už vůbec ne,protože je od narození pinďa.Tím pádem pochybuju,že se někdy naučí bránit.Jinak proti němu vůbec nic nemám a jeho ofenzívní schopnosti mě docela nadchli.Sledoval jsem ho častěji v tom roce ,kdy Chicago vyhrálo SC.Od té doby je jistě ještě lepší.
Fascinuje mě, jak mu pořád visí z huby, ten jeho chránič na zuby.No nevim, víc bych toužil po fyzicky zdatnějším borci a abychom do případné výměny chytře zakomponovali hráče,kteří nás tíží a které nechceme.Takhle to nějak postrádá celé smysl.Ostatně je to jen spekulace založená na tom,že Bergevin přišel z Chicaga.To je asi vše, co se dá k tomu napsat.

:shock: Víc mě zarazila tato zpráva :
14:46 / 06.06. - Legendární útočník sovětské sborné Vladimír Krutov podlehl vážným zdravotním komplikacím, ve středu dopoledne ve věku 52 let zemřel. Pětinásobný mistr světa a dvojnásobný olympijský vítěz byl v neděli večer hospitalizován v jedné z moskevských nemocnic, lékaři diagnostikovali rozsáhlé vnitřní krvácení. Vladimír Krutov byl jedním z nejlepším ruských hokejistů všech dob, na sklonku kariéry si rok zahrál zámořskou NHL ve Vancouver NHL.cz

:) Pamatujete ještě na legendární sovětský útok snů Makarov - Larionov -Krutov?
Útok robotů.Hra na jeden dotek.Mašina na krásné kombinace a branky.Nejednou mě tito tři v dresech SSSR,v zápasech s našimi reprezentanty dokázali nadzvednout.Ale taky pořádně naštvat.Vladimír Krutov s devítkou na zádech ,byl společně se svými dvěma zvučnými spoluhráči neustálým postrachem naší branky.Těch gólů co nám tehdy dal.....

Tak dokonale sehrané hokejisty se hrát jen tak nevidí.Dovolim si tvrdit,že dnes vůbec.....Ale tohle mě opravdu mrzí.

Upřímnou soustrast
:yes: Bývalý trenér ,alias asistent trenéra Randy Cunneyworth u nás končí spolu s Randy Ladouceurem.Byla s nimi ukončená spolupráce.Nový kouč Therrien si vybere jiné asistenty.
Na treningu Canadiens jsem nikdy nebyl,ale upřimně -jejich práce zdaleka nenavázala na Boucherovu práci v Hamiltonu, ani nijak zvlášť nevylepšila matný dojem po trenéru Martinovi.Vše šlo výkonnostně dolů.Možná měli málo času ,ale nebudou mi chybět.

http://canadiens.nhl.com/club/news.htm?id=634021" onclick="window.open(this.href);return false;
Ano, když čistka, tak pořádná a teď to máme komplet. Určitě plus :yes: :good:

Ad trejd Tomáše- blbost prvotřídní úrovně, Pleky je pořád hráč, kolem kterého se staví tým, navíc takhle srostlý s organizací a jejím stylem. Snad má Bergevin tolik rozumu, že o jeho trejdu ani neuvažuje.

Ad Krutov- tady jsem mimo, já tu dobu nezažil a co vím z historie, tak to spíš o naší repre. Každopádně je to velká ztráta, 52 let je strašně nízký věk :-(
Parda píše: Ad trejd Tomáše- blbost prvotřídní úrovně, Pleky je pořád hráč, kolem kterého se staví tým
Odkdy se staví team okolo 2nd line centra?
kisin píše:
Parda píše: Ad trejd Tomáše- blbost prvotřídní úrovně, Pleky je pořád hráč, kolem kterého se staví tým
souhlasiim,
vsehcno se bude stavet okolo tohtorocneho draft. hrace
kisin píše:
Na začátku této dosud ještě probíhající sezóny to byl náš centr č.1 a myslím, že i Martin tehdy někde prohlásil, že on bude patřit k těm hráčům, okolo kterých by měl být postavený tým. A určitě to bylo bráno tak, že je to výborný univerzál, který by do kostry mužstva rozhodně měl patřit - já v tom nevidím problém.
Parda píše: Ad Krutov- tady jsem mimo, já tu dobu nezažil a co vím z historie, tak to spíš o naší repre. Každopádně je to velká ztráta, 52 let je strašně nízký věk :-(
Makarov-Larionov-Krutov, Fetisov-Kasatonov - to byla excelentní pětka, z které šel prostě a jednoduše strach! To byla mašina na góly a v tomto směru byl právě Krutov nejlepší.
:) Náš nový GM zahájil rozhovory s agenty Price a Subanna ohledně nových smluv,které považuje za svou hlavní prioritu.HABS by je oba rádi podepsali na 5 let.V případě Price se spekuluje,že částka by mohla být přes 5 milionů dolarů.
Sám jsem zvědavý jestli Bergevin bude pokračovat v Gauthierem přeplácení hráčů, a nebo platům dá úplně jiný směr.Především s ohledem na platový strop,který nám svazuje ruce a který se nemá nově zvyšovat, jak jsem se onehdy dočetl.V každém případě Price a Subbana musíme řádně zaplatit,tomu rozumim.

http://www.thefourthperiod.com/news/mtl120607.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jinak proti němu vůbec nic nemám a jeho ofenzívní schopnosti mě docela nadchli.Sledoval jsem ho častěji v tom roce ,kdy Chicago vyhrálo SC.Od té doby je jistě ještě lepší.
No zrovna Kane tak nějak ustrnul ve vývoji, řekl bych. Nebo spíš se mu poslední 2 roky (loni ho zbrzdilo zranění hlavně) nedaří tak, jak jsme si to v Chicagu malovali. Nabral zkušenosti, pořád je stejně originální, ale bodově je to slabší.

09-10: 82z 30g 58a +16
10-11: 73z 27g 46a +7
11-12: 82z 23g 43a +7

Věřím tomu, že ho chce Bowman vyměnit, poněvadž už se párkrát opil a bylo to propíraný na veřejnosti, i když to bylo vždycky v off season, jestli si dobře pamatuju, takže mě osobně by to bylo celkem jedno - ve svým volnu ať si dělá, co chce. Nejspíš v tom bude ještě něco jinýho. Výměna z výkonnostních důvodů by byla určitě předčasná. Možná Kanea trochu přeceňuju, ale vyměnit ho za Plekance a pick? To by mi příšlo dost málo (Předpokládám, že 1st round je nereálnej). A navíc Pleky je nám naprosto k ničemu. Toews vydá za 2 Plekance a Bolland za 3/4. Určitě by byl skvělej 2. centr o tom nepochybuju, ale typově se do našeho týmu nehodí.
priceovi dat i 6 subanovi 3,5 a vse ostatne prebytocne vyhodit
5197 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 1 uživatel :: 1 registrovaný a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: AndyF
2023 VEGAS GOLDEN KNIGHTS