Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

No super ze Halaka neodpisali lebo uz som mal obavy.
Kiežby obaja pokračovali v týchto výkonoch. To by sme mali možno najlepšiu brankársku dvojicu :) .
Jaro ziaril pod Martinom, Hitch je podobny tip trenera, zeby mu prave ich taktika vyhovovala? :hmm:
Dobrý bodík.
Halák sa konečne preberá z letargie a momentálne máme dvoch vyrovnaných brankárov, mne osobne sa teda viac páči takáto situácia ako hrať na jednotku, takto je to fajn. Pod hitchom zbierame bodíky a postupujeme, čo je výborné, oshie v lajne s backesom to je lahodka, na to sa dá pozerať. Konečne bodujú Tí od ktorých sme to čakali.
Ale berglund, to je niečo otrasné. :( Mám toho chlapca rád a chcel by som aby sa u nás presadil (európan!) ale takto to nepojde. Myslím si, že ten chlapec je najbližšie k výmene ako sa len dá predstaviť. Pomaly v neho strácam doveru. :ja_neviem:

Ale dobrá, veľmi dobrá správa je, že David Perron už viac nie je "Fragile-Handle With Care" :yahoo: Snáď z toho niečo bude. Čoskoro.
Otazka, co robil Nikitin u vas pre Krista pana, vsak u nas hra uzasne, a teraz nehovorim o len o ofenzive, ale NAJMA defenzive.... :!: :!: :!:

Myslim, ze toto bude klasicky priklad win-win trade... :)
No Russell u nás tiež výrazne ožil. Do obrany sa hodí perfektne a podporuje aj útok :) .
Bluesfan píše:No Russell u nás tiež výrazne ožil. Do obrany sa hodí perfektne a podporuje aj útok :) .
My sme na podporu utoku mali dost obrancov, ale co z toho, ked nemal kto ist cistit pred branku. Preto musel Russell prec, Wiz, Tjutin aj Moore so od neho v ofenzive lepsi.
My máme zasa taký mix. Polovica hráčov rada podporuje ofenzívu a polovica neprejde za vlastnú modrú :D . Russell mi príde ako taký spojovák medzi nimi :) .

Dobrou správou je, že sa pomaličky blíži dátum Perronovho návratu do zostavy. Už teda konečne nenosí na tréningu bezkontaktný dres :) . Len aby to bolo čo najskôr. Pre mňa je práve Perron z našej Kid Line najväčší ťahúň a v zostave nám jasne chýba. Otázkou je, že keď sa ho konečne dočkáme, akú formu môžme od neho očakávať :? . Aké bude mať postavenie v mužstve, icetime a podobne.

Zajtrajší zápas musíme jednoznačne vyhrať. Západ je opäť až nechutne vyrovnaný :D .
tak som konečne doma a s prístupom na net. Ani by som nepovedal, ako mi to bude chýbať - celkom dobrá skúsenosť. Najbližšie na podobnú služobku isto pribalím notebook. :wink2:
Čo sa týka výsledkov, pre mňa určite fajn, no treba ich potvrdzovať a neopiť sa spokojnosťou. Berglunda som tu už tiež spomínal, čo som ho videl tu v Košiciach na MS, bol som neskutočne hrdý na to, že hráva v STL. Nechápem čo sa s ním deje. Je to podľa mňa veľmi šikovný a dobre stavaný hráč, s dobrým citom pre hru a skvelou strelou. No zatiaľ sa neuveriteľne trápi, na čo sa jeho fans určite nepozerá dobre.
Zlepšené výkony brankárov, najmä Jara sú dobrým znamením pre ďalšie zápasy.
V zápase s LAK verím v naše víťazstvo. Večer sa pozriem na nejaké novinky okolo nášho tímu a niečo sem hodím.
dnes nás čaká zaujímavý domáci zápas : STL Blues - LA Kings

- vzájomné zápasy týchto dvoch tímov sú zväčša v znamení dobre známeho sloganu : "môj dom, môj hrad" Z posledných 10 súbojov sa to remízou v riadnom hracom čase skončilo iba 1x. Dnes by teda bolo fajn nadviazať na túto takmer tradíciu.
My sme po príchode Hitcha doma zatiaľ v riadnom hracom čase neprehrali a nebyť pokazeného predlženia v zápase s TOR, tak sme 100%-ný. Dnes ale bude naša zostava dosť pozliepaná. Okrem Stewarta, ktorý má ešte 3-zápasovú stopku, máme viacero zranených hráčov.
Colaiacovo - má poranenú kolennú šľachu na pravej nohe a hrať nemôže, včera ani netrénoval, na jeho mieste bude Ian Cole
McDonald - ešte stále vykazuje symptómy po otrase a jeho návrat zatiaľ nehrozí
Crombeen - už začal s tímom korčuľovať, ale jeho návrat do zápasov sa odhaduje na začiatok januára
Huskins - podrobil sa operácii členka a odhad PN je 6 - 8 týždňov
Perron - už konečne trénuje bez oranžového bezkontaktného dresu, ale kedy nastúpi v zápase sa zatiaľ nepíše

- naviac včera netrénoval Oshie, v zápase s MIN si zranil pravé zápästie a jeho štart bol dnes celý deň otázny, aj kvli tomu bol povolaný z Peorie Brett Sterling, no nakoniec to vyzerá tak, že Oshie predsa len nastúpi.
- na tréningu sa ale zranil ďalší hráč, strelu pukom do tváre "vyfasoval" Jackman, čo si vyžiadalo niekoľko stehov, opuch a tak dnes nastúpi pravdepodobne s ochranným plexi, alebo rámom a veľkým sebazaprením :respekt:

Čo k tomu dodať, smola sa nás drží naďalej - pokiaľ ide o tie zranenia, no našťastie je v tíme bojovný duch, začali nám chytať brankári a to je veľké plus. Konečne predvádzame hru, ktorá fans baví, vyhrávame a tak sa aj dnes máme na čo tešiť.
V bráne dnes nastúpi Jaro. V zápase s PITS zasa Elliott.
Jaro tak bude mať podľa mňa dnes dostatok práce, šikovní strelci LAK, ako Kopitar, Richards, Brown, či Williams mu iste pripravia viacero situácii, kde bude môcť ukázať, že treba zabudnúť na jeho zlý začiatok. Dnes si to dokonca idem pozrieť, dúfam že nubudem ľutovať.

Tak Lets Go BLUES..! :fan:

a ešte predpokladaná zostava :

Steen - Backes - Oshie
Sobotka - Berglund - D Agostini
Porter - Arnott - Langebrunner
Grachev - Nichol - Reaves

Cole - Pietrangelo
Jackman - Shattenkirk
Russel - Polák

G - Halák
STL - LAK = 2:3 :?

škoda toho zápasu, začal tak dobre keď hneď v úvode trafil pekne STEEN a bolo 1:0. Potom sme mali viacero zaujímavých šancí, najmä v presilovkách, bol tam únik Berglunda, osvieženie v podaní bitky Nichola a pod. Obával som sa troška toho zápasu, lebo tie útoky sú naozaj dosť pozliepané a bolo to vidieť aj cítiť. Teda okrem prvého útoku, ktorý šlapal včera na 100% a bol najlepším na ľade podľa mňa. Bernier mal pri viacerých šanciach obrovskú dávku šťastia, v prípadoch Berglundových šancí, skôr neschopnosť strelca v zakončení :thumbsdown: Nerozumiem čo sa deje s týmto chlapcom, včera nedal ani tie vyložené veci. Ďalším tragédom na ľade v našom drese bol určite Jackman. Asi bol rozhodený z toho šitia - inak hral bez ochranného plexi, ale o to viac mizerne :thumbsdown: . V podstate jeho chybou sme dostali prvý gól od súpera, keď nepochopiteľne za Jarom stratil prehľad a zle rozohral z čoho rezultoval vyrovnávajúci gól. Potom zasa v 3. tretine, v obrannom pásme namiesto aby vyhodil puk z pásma, tak ho nahral súperovmu hráčovi a bola z toho šanca a druhý gól v našej sieti k veľkému prekvapeniu Haláka, nakoľko sa to zomlelo veľmi rýchle. Aj tak chalani ešte zabojovali, po peknej šanci vyrovnal Soby (odohral jeden naozaj dobrý zápas a bolo ho na ľade vidieť). V závere nám už dochádzali sily a súper mal aj viac šancí, nakoniec jednu z nich aj premenil, keď nenápadná strela od modrel od Mitchella skončila v bráne, pred Jarom bolo viacero hráčov, tak by som to ako jeho chybu nevidel.
Škoda toho, bojovali sme, chceli, no mali menej šťastia v zakončení. Verím že v plnej sile, ten zápas dáme, žiaľ máme dosť zranených a ešte k tomu Stewarta v treste. Čaká nás ťažký súper s doliečeným Crosbym, tak sa máme na čo tešiť. Bolo by dobré si na tučniakoch spraviť chuť na hokej.
Teraz len čakám čo bude s Jackmanom, lebo nepôsobil na mňa dobrým dojmom. Asi aj kvôli tomu sme povolali s Peorie obráncu Fairchilda. Taktiež mal nejaký problém Oshie, po strete s Doughtym, tak uvidíme. Mohlo by to s tými zraneniami už skončiť.

Inak sa mi včera neskutočne páčil Richards, on hádam ani neprehral žiadne buly. Bol včera všade kde mal byť, napáadal, strieľal, dobre nahrával. Závidím kráľom tohto hráča, ozajstný bojovník s úžasným prehľadom v hre :good:
Škoda tohto zápasu.

Dnes sme mali neskutočnú smolu. Steen mal na hokejke aspoň 4, Berglund minimálne 2 a popri tom ešte viaceré sľubné šance ostatných hráčov. Efektivita útočníkov nás mimoriadne trápi.

Ale ani sa nečudujem. Kedy si naposledy zahrali všetci spolu. 3. rok hráme so zlepenou zostavou. Tie zranenia ma už vážne serú :hroza: .

Som zvedavý čo uhráme dnes v Pittsburghu. Proti nám stojí veľmi kvalitný súper, ktorému sa vrátil do zostavy Crosby. A ako bolo včera vidieť, je pekne hladný po hokeji.
Walt píše:Inak sa mi včera neskutočne páčil Richards, on hádam ani neprehral žiadne buly. Bol včera všade kde mal byť, napáadal, strieľal, dobre nahrával. Závidím kráľom tohto hráča, ozajstný bojovník s úžasným prehľadom v hre :good:
Ja už som sa tento týždeň raz v chate ukrižoval (Letang) tak prečo nie dvakrát? :giggle: Keby som profesionálne hrával hokej, práve on by bol môj idol. Teraz keď je King, priznáva sa to omnoho ľahšie :giggle:
PIT - STL = 2:3 pp :good: :klobuk_dole:

- krása, tento výsledok ma hneď z rána nesmierne potešil. Zápas som nesledoval, to už by som nezvládal, ale odporúčam prečítať si veľmi zaujímavý súhrn od Atlantika v ich topiku. :good:
Súpera sme prestrieľali na jeho ľade, znova zachytal Elliott a mali sme aj konečne troška viac šťastia v zakončení. Čo nám však absolútne nejde a tento zápas to znova potvrdil, to sú PP (dnes sme z 5 nevyužili žiadnu) :hroza: S tým musíme niečo urobiť, inak môžme na PO zabudnúť.

Čaká nás zajtra domáci zápas s CGY, ktorý by sme mali doma zvládnuť a potom dvojzápas vonku 27. CBJ a 29. WSH.
Walt píše: mali sme aj konečne troška viac šťastia v zakončení.
Nemeli... Leda tak pri prvnim golu, to byla fakt haluz, ale jinak jste meli pri prumerne efektivite na hokejkach 5-6 golu. Pokud doladite presilovky a oslabovky (hlavne PP opravdu tragicka, ale hlavne ze vam jich zebry tolik davali :eek2: ) tak muzete hledet do budoucna hodne sebevedome. Letos jsem jeste nevidel proti nam tak kvalitniho soupere ve hre 5 na 5. Cekal jsem ze to bude tezke, ale ze az tak?

Aby nas nekdo drzel totalne na distanc, obehraval v 90% souboju a aby jsme se DOMA nebyli schopni alespon na chvili usadit v utocnem pasmu, tak to tady letos jeste nebylo a to jsme hrali jen podruhe v kompletni sestave... Jsem jen rad, ze vas nemame v konferenci, tohle co hrajete je totiz presne ten styl, ktery nas muze letos stat krk v playoffs. Obdivuhodna disciplina a moralka od vas :klobuk_dole: Presto, kdyby rozhodci piskali rovinu, tak mame v zaveru presilovky i my a tam by jste se zrejme meli co ohanet...
Atlantik píše:
Walt píše: mali sme aj konečne troška viac šťastia v zakončení.
Nemeli... Leda tak pri prvnim golu, to byla fakt haluz, ale jinak jste meli pri prumerne efektivite na hokejkach 5-6 golu. Pokud doladite presilovky a oslabovky (hlavne PP opravdu tragicka, ale hlavne ze vam jich zebry tolik davali :eek2: ) tak muzete hledet do budoucna hodne sebevedome. Letos jsem jeste nevidel proti nam tak kvalitniho soupere ve hre 5 na 5. Cekal jsem ze to bude tezke, ale ze az tak?

Aby nas nekdo drzel totalne na distanc, obehraval v 90% souboju a aby jsme se DOMA nebyli schopni alespon na chvili usadit v utocnem pasmu, tak to tady letos jeste nebylo a to jsme hrali jen podruhe v kompletni sestave... Jsem jen rad, ze vas nemame v konferenci, tohle co hrajete je totiz presne ten styl, ktery nas muze letos stat krk v playoffs. Obdivuhodna disciplina a moralka od vas :klobuk_dole: Presto, kdyby rozhodci piskali rovinu, tak mame v zaveru presilovky i my a tam by jste se zrejme meli co ohanet...
- to sa dobre číta, až začínam ľutovať, že som ten zápas nevidel... :yes:
troška som sa (po tom čo som počul a čítal o zápase) bol pozrieť na stránky k ohlasom fans a tie boli naozaj veľmi pozitívne. Naša hra mala fazónu a bolo vidieť bojovnosť celého tímu. Vyvarovali sme sa hrubých chýb (ako v zápase s LA Jackman) a udržiavali sme dobré tempo. Tešili viaceré kombinácie, či akcie. Naviac sme dokázali ustrážiť najväčšie hrozby súpera Crosbyho s Malkinom. Mimochodom Crosby nám doteraz vo svojej kariére ešte nestrelil gól..!
Tréner urobil v zostave ďalšiu zmenu, keď presunul Stewarta na LW do druhého útoku a Sobyho dal do 3. útoku k Arnottovi s Langsom. Sobotka zasa predviedol parádny výkon. Na jeho hru bolo veľa pozitívnych reakcií, čo určite teší každého fans z tohto fóra. Tak ma napadlo, že by mu to v tom treťom útoku celkom svedčalo aj naďalej. Ďalej bolo veľa pozitívnych ohlasov na hru Iana Colea, ich súhra s Pietrangelom vraj bola ukážková. Som rád že sa mu darí, je to veľký talent a do budúcna by z neho mohol vyrásť kvalitný obránca.
Dnes sa v 4. formácii objavil Sterling a zrejme nesklamal. Medzi zdravými náhradníkmi sa tak ocitli Porter, Grachev a stiahnutý z farmy Fairchild. Je to podľa mňa veľmi dobré od trénera, že čas od času skúša dávať šance aj týmto hráčom, získava tak solídny prehľad o výkonnosti náhradníkov pre prípad zranenia niektorého z hráčov A -tímu a tí sa mu zatiaľ odvďačujú solídnymi výkonmi.
Dnes znova zahral veľmi dobrý zápas náš brankár Elliott a udržiava si tak neskutočné čísla, ktoré ho držia na 1. mieste v hodnotení gólmanov celej NHL :good: (jeho čísla 8 - 1 a priemer 1.48 g na zápas) k tomu niet čo dodať.

Čo ma ale celkom zaujalo (no ťažko sa k tomu, kým to nie ej oficiálne vyjadriť) je správa, že naše vedenie má záujem o hráča NYI - Okposa. Aby to nevyznelo, že som si niečo vycucal z prsta, tu je link na článok, kde sa o tom píše :
http://bluenotezone.com/2011/11/23/diss ... oso-rumor/" onclick="window.open(this.href);return false; :hmm:

- nuž uvidíme...
dnes nás teda čaká zápas s CGY, tieto súboje sú zakaždým dosť vyrovnané a z posledných 10 súbojov sme dokázali uspieť iba 4x z toho z 5 domácich zápasov sme doma zvíťazili len 2x..! :? Bolo by načase túto bilanciu vylepšiť. Momentálne sme zdá sa v troška lepšej hernej pohode a forme, tak by som si trúfol napísať, že to dnes uhráme. Aj napriek nie najoptimálnejšom zložení formácii je vidieť ohromnú bojovnosť a hlavne sme zlepšili pohyb smerom dozadu, rozumne bránime a svoje odvedú aj brankári - najmä Elliott.
Dnes nastúpi v bráne Jaro, tak by bolo fajn, ak by nás podržal a ukázal že máme oboch brankárov na solídnej úrovni. Na druhej strane uvidíme, či naši dokážu prekonať Kiprusoffa, ktorý nás tak často privádzal do zúfalstva. Ak teda ustrážime súperových strelcov (najmä Iginla, Tanguey, Jokinen, Glencross), malo by to dopadnúť v noci dobre. Ja verím v naše víťazstvo, tak ma dúfam chalani nesklamú.

predpokladaná zostava :

Steen - Backes - Oshie
D Agostini - Berglund - Stewart
Sobotka - Arnott - Langebrunner
Sterling/Porter - Nichol - Reaves

Cole - Pietrangelo
Jackman - Shattenkirk
Russel - Polák

G - Halák
STL - CGY = 2:0

- nakoniec v bráne Elliott a viedol si viac ako dobre, keď pochytal všetkých 24 striel súpera (neuveriteľne vychytal Tanguaya v samostatnom úniku) a bol vyhlásený 1. hviezdou zápasu :good:
2. Backes, 3. Reaves
- po zápase volali Elliottovi z komisie NHL, že nech neblázni, že tento rok chceli dať Vezinu niekomu inému :D
- góly Backes po samostatnom úniku a skvelej akcii (tesne po tom, čo s akcie súpera zvinila naša žrdka) a Pietrangelo znova po akcii Backesa, ktorý skvele napadal v roku klziska, v súboji zlomil hokejku, no puku sa zmocnil Steen a spoza brány geniálne našiel medzi kruhmi Pietra a ten neomylne zavesil - krásna akcia :thumbsup: :klobuk_dole:
- v prvej tretine zaujala bitka Reaves - Jackman : http://www.hockeyfights.com/fights/107155" onclick="window.open(this.href);return false; z Reavesa nám rastie veľmi slušný bijec :box: :thumbsup:
- ako inak bolo zasa po neviem koľký-krát vypredané a skvelá atmosféra počas celého zápasu :good:
- zdravými náhradníkmi boli zasa Grachev, Porter, Fairchild (o Grachevovi sa údajne špekuluje, ako o ďalšom hráčovi, ktorý náš team opustí v rámci výmeny, tí Rusáci Hitchovi asi fakt nesedia :hmm: a Fairchild opäť stiahnutý do Peorie)
- škoda niektorých nevyužitých šancí, najmä D Agostiniho, Sterlinga či Berglunda
- zahrali sme zasa dobré oslabovky a nie veľmi nám vyšla jediná presilovka v 2. tretine
- Sobotka vyfasoval asi nejaký úder, lebo musel na šitie, ale inak by mal byť v poriadku - pri tom podriemkavaní mi asi niečo uniklo :roll:
- zápas mal slušné tempo, bol zaujímavý a nechýbali zaujímavé momenty, kde vynikli najmä obaja brankári
- viac možno večer, utekám na zabíjačku :oslava:
Otrasná kvalita streamov a napokon aj hrozná únava mi nedovolili pokračovať v sledovaní zápasu, tak som to po 1. tretine zabalil :-( .
Skvelá výhra, krásne góly, skvelý Elliott. :clap:
Nechcem predbiehať, ale v Elliottovi som sa zrejme obrovsky zmýlil keď som kritizoval jeho príchod do mužstva. Veď napokon, bohvie, kde by sme bez neho teraz boli. Vychytal ďalšie množstvo veľkých šancí a rovnako tak ďalší shootout :good: . Momentálne je to suverénne náš najlepší hráč a najlepší gólman ligy. Ak sa Jaro nevedel presadiť cez priemerného Pricea tak teraz sa ocitol rovno v pekle. Ale vravím, nechcem predbiehať.

David Backes sa dostáva do hernej pohody. Tento zápas jasne ukázal dôvody, prečo dostal kapitánske C. Strelil víťazný gól v oslabení, bojoval ako lev a 2., poisťovací gól pripravil. Som rád, že sa po vlažnom začiatku dostáva do pohody. :)

Ken Hitchcock má na mužstvo pravdepodobne obrovský vplyv. V hre je vidieť systém a mužstvo vie čo a ako chce hrať. Výsledky pod ním sa stabilizovali, pravideľne bodujeme a hráme dobrý hokej. O niečo atraktívnejší ako pod Murrayom :D . Nech sa jemu a mužstvu darí aj naďalej :wink: .

Inak v 1. tretine bol najnebezpečnejším hráčom CGY Stempniak :D .
tak naše peripetie so zraneniami zďaleka nekončia, dnešná správa hovorí, že Vlady Sobotka má po tej nešťastnej strele, zlomeninu v oblasti tváre, pravdepodobne čelusť. Ani necestuje s tímom na zápas do Columbusu. Doba liečenia predbežne 2 týždne. :?
Je to škoda, posledné zápasy bol na neudržanie, hral výborne. Predpokladám, že jeho miesto na súpiske vyplní Porter alebo Grachev.
Dnes nás čaká zobúdzajúci sa Columbus. Súper ťahá šnúru 5. zápasov bez prehry ale v slušnej forme sme aj my, takže sa dá očakávať vyrovnaný a ťažký zápas.

Dnes preberiem štafetu od Ivana ja a skúsim načrtnúť ako by sme mali dnes nastúpiť.

1. Steen-Backes-Oshie
2. Stewart-Berglund-D´Agostini
3. Porter-Arnott-Langenbrunner
4. Sterling-Nichol-Reaves

1. Cole-Pietrangelo
2. Jackman-Shattenkirk
3. Russell-Polak

G: Halak

Verím, že dnes budeme bodovať a typnem si výsledok 2:3 PP. :)
Ak by som pozerala priamy prenos, vyhrali by ste 2:1 v najazdoch. Ako sa mi to stalo v zapase s Bostonom a Devils :D ale kedze asi nebudem (som poverciva, budem Ottawu), vyhrame :) Inak, nasa bilancia so Sanfordom v brane: 3 vyhry (z toho jedna v predlzeni) a dve porazky, obe v najazoch, takze z 10 bodov mame 8, to je velmi dobre. Dnes musime vyhrat a dostat sa cez Anaheim. :yes:
Sanford bol svojho času celkom spoľahlivý aj v STL :).
Ak to je tak ako hovoríš, tak si ten zápas kľudne pozri :D .
No a vyhrať musíme dnes aj my aby sme sa priblížili Chicagu :-P .
Nasa zostava by mala byt:

Prospal--Carter--Nash
Umberger--Letestu--Johansen
Vermette--Pahlsson--Dorsett
Brassard/Bass--MacKenzie--Boll

Tjutin, Nikitin
Methot, Wisniewski
Moore, Clitsome

Sanford
5281 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2022 COLORADO AVALANCHE