Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

MONTREAL CANADIENS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

habs píše:Ale tohle jsem já neřekl...! Napsal jsem, že musel dobře vědět, kdo mu tam jede a vzhledem k tomu, jak na Paciorettyho a Subbana už hráli v předešlém zápase, tak prostě ho vzal natvrdo, přičemž ho mohl normálně odstavit tělem - ne ho tam takhle "odhodit". O tom, že ho úmyslně vzal na hranu plexiskla, jsem nic nepsal, jen podle Chárových slov on sám věděl, v jakých místech se nachází a mohl tedy předpokládat, co se může stát (Chára: „Vím, že jsme byli blízko naší střídačky, ale rozhodně nebylo mým záměrem ho poslat hlavou proti plexisklu.")...
No a toto je práve, dovolím si tvrdiť, blbosť. Možno ho schválne chcel vymasírovať viac, ale to čo urobil, bolo preň jediné riešenie situácie. Neviem či si to uvedomuješ, ale stále sa bavíme o Chárovi, t.j. 255lbs živej váhy a všetci dobre vieme aké to s jeho rýchlosťou a obratnosťou je. Keď sa človek pozrie na video a zrýchľujúceho Paciorettyho popri mantineli, je jasné, tak ako hore Joeymu píšem, že iný spôsob ako ho zastaviť by proste Chára nestihol, takže prirodzene volil jediné dostupné riešenie bez rozmyslu či tam nejaké plexi je, alebo nie je. Nestihol by ani hip check a shoulder už vôbec. Môže byť rád, že ho vôbec stihol. Samozrejme, že ani za stavu 4-0 v neprospech obranca útočníka len tak nenechá ísť do čistého úniku 1na1 proti brankárovi len preto, že možno niekde blízko za ním sa nachádza plexi medzi striedačkami. To je fikcia. Ty to určite vieš. Bol to moment, stačí sa pozrieť v akej rýchlosti to celé prebehlo. Ako fakt, vášho hráča ľutujem, ale úmysel by som tam nehľadal. A slová ako "vedel na koho ide", "bolo to schválne kvôli tomu, čo sa odohralo" atď. nie sú na mieste IMO.

Ako som povedal, s trestom súhlasím LEN preto, aby sa ten zápas dohral v pokoji a nesprasil, inak nie. A čo sa týka dištancu, ten by byť nemal, resp. mal byť mierny nakoľko Chára takú povesť nemá a samotný zákrok v podstate trestný nebol. A podľa následku sa zákroky posudzovať nemajú aj keď vieme ako to dopadá

(dnes už nikto nevie čo za Campbellovi preháňa hlavou)

:scare:

- a to podotýkam, že v tomto prípade by nešlo o žiadnu šancu, nieto čistú, keby Johnson nezasiahol tak ako to urobil. Proste finished check, unlucky incident.
No, já nevím, nemám z toho tak jednoznačný pocit jako ty, Getzo... A tohle vůbec nevypadá jako běžný hit http://twitpic.com/47s8ub !
Že to bol bežný hit ale nikto nehovorí. Za posledných 6 rokov je toto myslím len tretí podobný. Jeden mal vlani aj Neil proti Pens tuším podobný v POs + ten Johnsonov. Ja to tvrdím s istotou, lebo do úvahy beriem rýchlosť, to že Chárovu hru poznám atď. Ako píšem v chate, fotky, spomalenia aťd. človeka prinútia pochybovať, ale podľa nich sa to súdiť nedá. Ty to robíš. Ja si uvedomujem, že to fnaúšika zabolí a že je veľmi jednoduché "za tým hľadať niečo viac", ale nemyslím si, že je to potrebné.
Getzo5 píše:Že to bol bežný hit ale nikto nehovorí. Za posledných 6 rokov je toto myslím len tretí podobný. Jeden mal vlani aj Neil proti Pens tuším podobný v POs + ten Johnsonov. Ja to tvrdím s istotou, lebo do úvahy beriem rýchlosť, to že Chárovu hru poznám atď. Ako píšem v chate, fotky, spomalenia aťd. človeka prinútia pochybovať, ale podľa nich sa to súdiť nedá. Ty to robíš. Ja si uvedomujem, že to fnaúšika zabolí a že je veľmi jednoduché "za tým hľadať niečo viac", ale nemyslím si, že je to potrebné.
Takže už asi poslední věc - všiml sis, kde byl v tu chvíli puk? Byl někde v obranném pásmu Bostonu, tedy hodně daleko od místa, kde Chára Paciorettyho sebral. Takže jednak jasný faul, jednak VŮBEC nehrozilo, že by jel Pacioretty sám na gólmana, protože by ten puk stihl někde okolo brankové čáry - úvahy o tom, že ho musel nějak zastavit, jsou tedy scestné a opět tady pro mě vyvstává otázka, zda Chára věděl či nevěděl, co dělá...
Jo a mimochodem - Pacioretty má otřes mozku a zlomený krční obratel... Vyřazen minimálně do konce sezóny. Můžeme panu Chárovi jen a jen "poděkovat" :evil:
Comments from Canadiens coach Jacques Martin following the team's practice this morning indicated that the 22 year old winger has a non-displaced fracture of the fourth cervical vertebrae and will be out indefinitely.

vyzna sa tu niekto v anglickych medicinskych vyrazoch? co to ma chlapec zlomene?
vyzera to na frakturu 4 krcneho stavca . nastastie nie je vychyleny.
to je jedina lepsia sprava z celej tejto polutovaniahodnej tragickej udalosti.
dufajme ze v buducej sezone si o5 oblecie dres mtlu.
maro píše:vyzera to na frakturu 4 krcneho stavca . nastastie nie je vychyleny
Obrázek
Obrázek

k tomu tazky otras mozgu....je mi luto jeho zranenia, zvlast za stavu, ked uz bolo o vysledku rozhodnute.....predpokladam, ze fanusikovia Habs by radsej brali pripadnu prehru, ako zranenie hraca 1 resp. 2 lajny.....Zdeno reagoval tak ako reagoval, snazil sa odstavit unikajuceho hraca, nedovoleny zakrok bez debat, nebyt toho inkriminovaneho miesta, vyfasuje klasicke 2 min., zial, nespravne, ci nestastne miesto - roh plexiskla, mal za nasledok to, ako dopadol Max.....Zdeno ma rozhodne daleko od nejakeho zakeraka, o nejakom umysle nemôze byt ani reci, preto docitat sa na niektorych weboch, ci v diskusiach, ze isiel ocividne za Maxom, v ramci akejsi pomsty z predosleho vzaj. zapasu :hroza: skoda reci......

jedno je iste, po tomto momente, to bude medzi Habs a Bruins este viac iskrit.... :roll: a predstavit si, ked do Bell Centre zavita Bruins, resp. ked sa puku zmocni samotny Zdeno.... :sarcasm:

edit: Chára už absolvoval konferenčný telefónny hovor s viceprezidentom NHL pre hokejové operácie Mikeom Murphym. Ten sa rozhodol neudeliť slovenskému zadákovi zákaz činnosti ani pokutu.

"Nenašiel som jediný dôvod pre dodatočný trest. Obaja hráči korčuľovali rovnakým smerom a Chára narazil súpera na mantinel. Nebol tam jediný dôkaz alebo náznak, že sa Chára snažil trafiť hlavu súpera alebo vykonať nejaký nebezpečný zákrok," uviedol Murphy.

Ten podľa svojich slov tiež prihliadol na to, že sa Chára počas 13 rokov v NHL nezaplietol do žiadneho vážneho incidentu, ktorý by vyžadoval disciplinárne konanie (pravdask)
Víte, co mě nejvíc zarazilo. Že se potom zákroku vůbec na něj nepodíval. Ty voe to byla šlupka, kterou slyšel celej stadion a hned každýmu bylo jasný, že je to vážný. Ale Chára normálně odbruslil jako by se nic nestalo a ani se neotočil nebo na něj mrknul, jak to s ním vypadá. Prostě vůbec žádnej zájem o ten střet.
Přiznám se, že tohle občas dělám u florbalu, když mě někdo celej zápas seká nebo mě tlačí přes manťák, tak mu tam nechám nohu nebo ho na ten mantinel shodím a když mi to rozhodčí pískne, tak se s rozhodčím nehádám, normálně odejdu, neomluvím se a ani se na toho hráče ani neotočím, aby věděl, že jsem mu to chtěl udělat.
Netvrdím, že mu chtěl něco provést. Jen jsem napsal svoji zkušenost. :wink:
cepi píše: k tomu tazky otras mozgu....je mi luto jeho zranenia, zvlast za stavu, ked uz bolo o vysledku rozhodnute.....predpokladam, ze fanusikovia Habs by radsej brali pripadnu prehru, ako zranenie hraca 1 resp. 2 lajny.....Zdeno reagoval tak ako reagoval, snazil sa odstavit unikajuceho hraca, nedovoleny zakrok bez debat, nebyt toho inkriminovaneho miesta, vyfasuje klasicke 2 min., zial, nespravne, ci nestastne miesto - roh plexiskla, mal za nasledok to, ako dopadol Max.....Zdeno ma rozhodne daleko od nejakeho zakeraka, o nejakom umysle nemôze byt ani reci, preto docitat sa na niektorych weboch, ci v diskusiach, ze isiel ocividne za Maxom, v ramci akejsi pomsty z predosleho vzaj. zapasu :hroza: skoda reci......

jedno je iste, po tomto momente, to bude medzi Habs a Bruins este viac iskrit.... :roll: a predstavit si, ked do Bell Centre zavita Bruins, resp. ked sa puku zmocni samotny Zdeno.... :sarcasm:
Víš cepi, proč mám stále pocit, že to úplně "košér" nebylo... :sarcasm: Já tvrdím, že to mohl zahrát úplně jinak a podle svých slov dobře věděl, kde se nachází - když se podíváš na tu fotku, co jsem sem dal, je tam jasně vidět, že jeho ruka míří na obličej. Myslíš, že takhle to bylo jediné řešení? Já si myslím, že ne a předchozí dva vzájemné zápasy mezi Habs a Bruins dávají k určitým domněnkám jasné indicie... Tím ale neříkám, že ho chtěl takhle zranit, ale jistě věděl, kdo mu tam zrovna jede...
Každopádně nám vyřadil velice důležitou součást mužstva, kterou budeme v play-off strašně moc postrádat! A já doufám, že JENOM v play-off...
chlapi nalaďme na aktuálnejšiu tému, dnes dlho očakávaný súboj STL - MTL a v našej bráne Jaro... :wink2:

- tak nakúpiť pukance, dostatok tekutín a večer to sledujeme, dávajú to aj v telke, bude to dúfam parádny zápas... :fan:
nuz, zdeno pomstitel sa pomstil a nabuduce si pacciorety dvakrat rozmysli, ci do nho bude provokacne stuchat alebo nie. :D
Ale seriozne. Ano, umysel tam bol urcite. Ale umysel zastavit ho (tvrdo), a nie zranit. Takych blbcov korculuje na klziskach NHL iba zopar a Zdeno medzi nich urcite nepatri. Urcite si aj uvedomoval, kde sa nachadzaju, ale v tom momente ho chcel len zastavit a neratal s tym, ze to moze dopadnut tak zle. Ved kolko takych subojov konci takto nestastne? Asi mizive percento... :ja_neviem:

STL - MTL dnes o 2:05 na nova sporte :cool:
Tak jsme s polorozpadlou sestavou utržili téměř výprask na Rangers, ale trošku jsem něco podobného čekal... Ono když chybí 9 hráčů základní sestavy (Markov, Gorges, Špaček, Sopel, Gill, Plekanec, Halpern, Darche a Pacioretty), těžko se dají najednou všichni nahradit. Navíc Pleky je naším nejproduktivnějším hráčem a Markov s Gorgesem a Gillem pilířem naší obrany... :-( . Teď je jen otázkou, kdy se nám dá mužstvo alespoň trochu dohromady, protože tu máme nejdůležitější fázi základní části a bylo by víc než smolné to zrovna teď pokazit...
habs píše:Tak jsme s polorozpadlou sestavou utržili téměř výprask na Rangers, ale trošku jsem něco podobného čekal... Ono když chybí 9 hráčů základní sestavy (Markov, Gorges, Špaček, Sopel, Gill, Plekanec, Halpern, Darche a Pacioretty), těžko se dají najednou všichni nahradit. Navíc Pleky je naším nejproduktivnějším hráčem a Markov s Gorgesem a Gillem pilířem naší obrany... :-( . Teď je jen otázkou, kdy se nám dá mužstvo alespoň trochu dohromady, protože tu máme nejdůležitější fázi základní části a bylo by víc než smolné to zrovna teď pokazit...
Je nádherný, že po takovém zápase přišla naprostá destrukce "Divočáků" z Minnesoty - až mi jich bylo chvílemi i líto... :) . Byl to prostě zápas "na co sáhneš, to tam spadne", což jsme s takovouhle sestavou určitě potřebovali jako sůl :thumbsup: . Navíc jako třešnička na dortu Subbanův hattrick a asistence k tomu... :good:
8:1 s Divočáky... Tomu říkám nářez... Wilds jsou dočista v pr**li... Taky jste s nimi u nich doma mohli mít trochu toho slitování! :-P Subban zářil, ten druhý gól stál vážně za to, paráda! Vstoupil prý do historie klubu , jako první obránce nováček, který vstřelil v dresu Habs hattrick! Když vezmete v potaz dlouhou historii Montrealu, tak je to úžasné! :poklona:
musime zamakat....naskok jedineho bodu :roll: ako tak uspokojuju aspon 2 zapasy k dobru.....ehn ono to realne vyzera, ze na seba narazime v 1.kole :scare: ak to uz ma byt, potrebujeme uz nejako dokopat tu vyhodu domaceho prostredia!
cepi píše:musime zamakat....naskok jedineho bodu :roll: ako tak uspokojuju aspon 2 zapasy k dobru.....ehn ono to realne vyzera, ze na seba narazime v 1.kole :scare: ak to uz ma byt, potrebujeme uz nejako dokopat tu vyhodu domaceho prostredia!
Nedělám si za naší současné, až kritické zdravotní situace žádné iluze, že bychom mohli ještě útočit na vítězství v divizi. Ale náš vzájemný souboj i tak bude zajímavý a dost toho vyřeší.
Nechýba vám niečo? :lol2:

Obrázek
Getzo5 píše:Nechýba vám niečo? :lol2:

Obrázek
Jo, to je dost dobrý, škoda, že to bude jen fotomontáž... :) .
Carey Price byl zvolen fanoušky Habs za montrealského hráče roku.
Lucie Vondráčková sa v Kanade zasnúbila s Plekancom.
Moen nastoupí, Halpern bude chybět.
sme tam, je to v kapse. Teraz uz len cakat na supera.
madafaka píše:sme tam, je to v kapse. Teraz uz len cakat na supera.
:hmm: bruins :clap:
to by bola seria jak remen :yes:
Hamilton vyhrál v Abbotsfordu a postupuje do play-off.

Jaroslav Spacek will be back in the lineup tonight.
It"s Boston.
:clap: :hroza:
madafaka píše:It"s Boston.
To není ani trochu dobrý... :-( ! Boston patří, podle mě, letos k vážným aspirantům na Stanley Cup a my naopak nemáme letos nijak extra poskládané mužstvo pro tuto rozhodující část sezóny - odešli nám dva loňští největší bojovníci Lapierre a Moore a třetí do party Moen je poloviční, navíc poslední zápasy nebyl zdravotně fit. O našich ztrátách v obranných řadách už snad nemá smysl ani mluvit, tam chybí další veliký bojovník Gorges a samozřejmě Markov, který je něco jako Kaberle v Bostonu - výborný rozehrávač. Když tohle všechno sečtu, můžeme jen doufat v zázraky "made in Price", jinak tipuju 4-2 v náš neprospěch... :-( .
5182 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2008 DETROIT RED WINGS