Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

Jaroslav Halak

Hráči National Hockey League a všetko okolo nich.

K :censored: Y. Vsetko ma svoje nepisane pravidla. Halak nic vazne nedodrbal. Zachytal dost slusne pred koncom zakladnej casti. V priprave nebol o nic horsi ako ten Price. V AHL nemal horsie cisla ako Price. Kurnik ked je raz sluzobne mladsi tak nech tam chyta rok na tej farme a potom moze ukazat co vie. Bodaj by dostali chrasty manazer aj trener montrealu!
GM Bob Gainey: “Mame dvoch mladych a skvelych brankarov, co nam dava flexibilitu v ich vyuziti v NHL a v AHL.”

Price: “Halak je vyborny brankar a urcite sa ma bude snazit vytlacit z mojej pozicie a ja sa zasa budem snazit co najlepsie konkurovat Huetovi. Takato konkurencia v tyme je prospesna.”

Niektori ludia z organizacie Canadiens, vratane trenera Carbonneaua, boli toho nazoru, ze by pre Pricea bolo lepsie ak by hral stabilne v Hamiltone, nez robil dvojku Huetovi.

Gainey presadzoval zotrvanie Pricea v prvom tyme a po konzultacii s ostatnymi zastupcami tymu, vratane trenera, sa rozhodlo, ze Price sa stahovat na farmu nebude. Tento zrejmy nazorovy rozdiel medzi generalnym manazerom a trenerom bol horucou temou pre media, ktore sa tomu venovali pocas celeho kempu Canadiens.

Gainey: “Respektujem jeho skusenosti a pohlad na vec, ale ja to vidim inak a myslim, ze je na mne aby som spravil rozhodnutie.”

Carboneu uz nechcel prilievat viac benzinu do ohna a konstatoval, ze jemu ide hlavne o dlhodoby vyvoj Pricea.

Carboneau: “V poslednych tyzdnoch som premyslal viac ako trener a Price nam moze pomoct k vitazstvam viac ako Halak. Je to prva volba v drafte. Chceme vidiet, co prinesie do tymu. Kolko zapasov bude hrat, to neviem. Huet zacne sezonu a od toho sa budu odvijat ostatne veci.”

----------------------------------------------------------

Zda sa, ze Halak ma vacsiu podporu trenera. V NHL je vsak najvyssi boss generalny manager a ten rozhoduje kto kde bude hrat.
Podla mna je to aj komercny tah pred sezonou(predaj dresov a tak)....Vsak aky to bude booom v MTL?......ale vsetko je pocas sezony otvorene.....Presne ako to povedal GM....mozu naozaj robit s brankarmi rozne tahy...maju na to moznosti....Teraz nechali Priceho v 1 muzstve,hlavne kvoli velkemu ohlasu verejnosti a neskor sa uvidi....Jaro,hocijak to dopadne...GL!!!!
Nádejný slovenský brankár Jaroslav Halák zažiaril v uplynulom ročníku nielen vo farmárskej AHL, ale aj v drese tímu NHL Montreal Canadiens. Ani to mu však nepomohlo k tomu, aby si udržal miesto v prvom tíme aj v úvode novej sezóny.

„Som sklamaný, ale aj to je súčasť hry. Nemyslím si, že mám za sebou zlý kemp. Idem do Hamiltonu a naďalej budem tvrdo pracovať," povedal pre montrealský denník Gazette dvadsaťdvaročný gólman, ktorý zaznamenal v 16 zápasoch v drese Canadiens desať víťazstiev.

Habs aj vďaka výkonom dvadsaťdvaročného Bratislavčana bojovali pred pár mesiacmi o miestenku v play off až do záveru základnej časti. Následne mal Halák smerovať na farmu do Hamiltonu, ale vedenie Canadiens ho uvoľnilo na moskovské majstrovstvá sveta. V drese Bulldogs dostal príležitosť mladý Carey Price. Dvadsaťročná päťka vstupného draftu spred dvoch rokov napokon potiahla svoj tím až k zisku Calderovho pohára a práve vtedy sa začal boj o dve miesta v prvom mužstve pre začínajúcu sezónu.

O odchode slovenského brankára na farmu rozhodol generálny manažér Montrealu Bob Gainey. Cristobalovi Huetovi tak bude kryť chrbát mladý Kanaďan. Stalo sa tak napriek vyhláseniu trénera Guya Carbonneaua, že talentovaný mladík potrebuje najmä zápasovú prax a pozíciu jednotky.

„Absolvoval som veľa rozhovorov s ľuďmi zodpovednými za rast hráčov a trénermi Hamiltonu Donom Leverom a Ronom Wilsonom. S Guyom sme absolvovali taktiež niekoľko rozhovorov a je pravdou, že máme rozdielny uhol pohľadu," komentoval svoje rozhodnutie pre denník The Gazette Gainey, ktorého doplnil s vysvetlením tréner Carbonneau:Predtým som sa na situáciu ohľadom gólmanov pozeral z pohľadu organizácie. Teraz to vnímam viac ako tréner. Mojim cieľom sú víťazstvá a preto takéto rozhodnutie." (hokej.sk)

tak Jardo, hlavu hore a cob dub si hore :!: ak nie, pocas februaroveho prestupveho sialenestva budeme mudrejsi :wink:
Jaro ma za sebou 1 zapas sezony...Zapas Hamilton vyhral az po predlzeni...Jaro celil 29 strelam a inkasoval 2X.Tak nech sa dari....
Na zámorskom mediálnom trhu neutíchajú špekulácie o prípadnej výmene slovenského hokejového brankára Jaroslava Haláka z Montrealu do San Jose. San Jose hľadá brankára, ktorý bude kryť chrbát Jevgenijovi Nabokovovi.

Canadiens zasa majú údajne záujem o útočníka "žralokov" Joa Pavelského, keďže potrebujú centra so schopnosťami hrať na krídle. Sharks sa však s prípadným angažovaním Haláka podľa televíznej stanice Fox Sports nebudú ponáhľať, keďže na trhu sú ešte voľní brankári Curtis Joseph a Robert Esche. (hokej.sk)

ak by mal Jaro riesit farmu dlhsi cas, dufam ze prestupi :!: ci uz do San Jose ci niekam inam, ale na farmu urcite nie :!:
ale ked si to tak vezmes, tak na farme si aspon zachyta. V prvom time by bol len dvojka, a vela by nechytal.

Inak, temu presuvam do "Slovaci v nizsich zamorskych sutaziach", kedze to tam momentalne patri :(
na farme už ma odchytaný jeden zapas...Hamilton vyhral nad rochester 3:2 a Halak mal 27 uspečných zasahov...aj by bolo krasne vidieť taketo jeho štatistiky v NHL...
Jarovi teraz vikend vobec nevysiel....teda vlastne mu nevysiel zapas s Rochestrom,ked inkasoval 4 goly a bol striedany v polovici zapasu..A Danis sa chopil sance v zapase uz neinkasoval a v dalsom zapase vychytal vitazstvo,ked inkasoval len raz......
Ale to nic neznamena....Jaro v dalsom priebehu sezony ukaze svoju kvalitu...... :cool:
Jaro sa po dlhsej dobe opat objavil v brane Hamiltonu a podal skvely vykon.Pochytal 26 striel super,inkasoval len raz a navyse sa stal aj 1 hviezdou zapasu.... :clap: :good: :cool: No som zvedavy,kto nastupi dnes...Hamilton ma hra teraz 3 zapasy v troch dnoch :shock: (piatok,sobota,nedela)
Po skvelom sobotnajsom zapase dostal Jaro prilezitost a j v nedelu proti Manitobe.Ale teraz sa mu moc nedarilo.Inkasoval 5X z 29 striel...No zatial to nie je take oslnive,ako pred rokom,ale to sa 100% zlespi!!!!
no asi sa mu podlomilo sebavedomie kedze prehral boj o post dvojky v prvom time. Asi si moc teraz neveri. Ale musi sa to zmenit, aby bol hodny vymeny :roll: . Ved napokon o Jarovi vsetci vravia ze chyta s uplne chladnou hlavou, tak by nemal mat problem s psychikou.
arek píše:no asi sa mu podlomilo sebavedomie kedze prehral boj o post dvojky v prvom time. Asi si moc teraz neveri. Ale musi sa to zmenit, aby bol hodny vymeny :roll: . Ved napokon o Jarovi vsetci vravia ze chyta s uplne chladnou hlavou, tak by nemal mat problem s psychikou.
No mozno to bol preneho prvy neuspech a ten mu mohol trochu zamotat hlavu lebo doteraz isiel kazdy rok iba hore a neuspech prakticky nezazil. Slovan juniorka, Slovan muzi, ECHL,AHL,NHL.
Jaro sa postupne dostava do formy a odchytal skvele dva zapasy.....
V prvom sice prehral,ale pochytal37 striel super,inkasoval 3X a bol vyhlaseny za 2. hviezdu zapasu.....
V druhom zapase(nedela) opat dostal prilezitost a opat vyborne zachytal.Tentokrat si vsak pripisal do stats aj vyhru...Inkasoval len raz a smerovalo na neho 36 striel....Opat 2. hviezda zapasu.....
Vyborne Jardo,len tak dalej.... :cool:
Jaro chytal aj v noci a v celku sa mu darilo..Az na tie najazdy.... :evil: .......O Jarovej buducnosti sa v zamori opat zacalo spekulovat.......padli tam destinacie ako PIT,PHI ci Russia...No bude to zaujimave...viac tu http://slovaknhl.sk/2681-pittsburgh-ma- ... t-ahl.html
Po prehre dalsia prehra...Aj ked statisticky to bolo ok...3/40,ale stale je Jardo v nejakom utlme..Nie je to najhorsie,ale oprti min. sezone je to horsie...Aj stats nama zle,ale ostani goalies su na tom o dost lepsie...No uvidime,ako sa to vsetko vyvinie..Drzim palce!!
No konecne SHUTOUT...Gratulujem a teraz teba v tom pokracovat..Tento rok ide Jarovi o vela(ci uz v organizacii Habs,alebo inde),tak treba zabrat.Som presvedceny,ze je to uz za nim a teraz to bude takmer dokonale GL!!
Po minulotyzdnoom shutoute prisla teraz prehra....Jaro inkasoval 3 goly z 24 striel.....Tak v dalsom zapse treba zopaknut tu nulu....GL!!
Podľa špekulácii zámorských novinárov, by sa Jaro Halák mohol presunúť do Pittsburghu v rámci výmeny, za útočníka Pittsburghu Recchiho.Myslím, že by to bola vítaná výmena, pre obidvoch hráčov. :good:
jj zachytil som takuto suskandu a naozaj by v Jarovom pripade nebolo co riesit..cim skôr zbali svestky tym lepsie..a v Pittsburghu po boku Sid_a by to bolo viac ako zaujimave :roll: navyse, (aj) Montreal by ziskal slusneho hracika :yes:
jj recchi tuším už aj za montreal hral ak si dobre pamatam tak to neni nič noveho zo strany montrealu a fakt by mu ta zmena prspela...je mi ho velmi luto...tak krasne to rozbehol minulu sezonu a takto ho len hodia...mladý nadejný rozbehnutý talent a hodia ti ho do farmy...nespravodlive...a žeby Carey Price nejak excelov tak ako bolo o nom písane že to je nastupca roya...no to bolo podla mna prehnane...nebrani extra hviezdne ako napríklad Leclaire tuto sezonu...jednoznačne na farme Halak nema na farme čo robiť a dovtedy o nom nebudem poriadne kecať kým nepojde do NHL nas5
Hannu to je to ze, ze Price chyta tak, ako si to vsetci zelali, prakticky "bez chyby"..v momentalnej situacii Montreal plne chapem, nakolko disponuje 2 kvalitnymi brankarmi a nie je dôvod, aby Jara povolavali do 1 timu...ak by sa ziadna vymena neudiala, Jaro by na farme pobudol sakramentsky dlhy cas a to by sme urcite nechceli

ale je zaujimave, ako sa to vsetko dokaze obratit zo sezony na sezonu..minuly rocnik Fleury famozny, Recii dettko u Habs sa Jaro v zavere vytiahol, zrazu novy rocnik a vsetko je naopak :roll: podla mna, by na moznej vymene "zarobili" oba timy
:( Bezva šuškanda,ale já bych byl rozhodně proti. :!: :!: :!: Mark Recchi v letech 94-99 u nás hrál.Jak víte přišel s Fleyrs za LeClaira,Desjardinse v té velké výměně.Hrál tu opravdu výborně i když z odstupem času jasně říkám,že to byla výměna pro HABS nevýhodná.Spíš šlo i finanční problémy HABS,které tehdy řešili finančně méně náročnou výměnou.Alespoň si to mysleli.Upřímně řečeno nakonec ani tento záměr nevyšel tak zcela úplně.Recchi také zadarmo nebyl a po pěti letech se stěhoval zpátky do Fleyrs.A na celém trade jsme hráčsky prodělali.Mnozí se jistě pamatujete na sehraný první útok Recchi-Koivu-Savage a Mark rozhodně nebyl do počtu.V sezoně 95-96 udělal 78 bodů o rok později 80.Výborně.Odešel v roce 99.Jenže od té doby uběhlo osm let a Recchiho datum narození je: 1. února 1968, Kamloops, BC, Kanada. Tedy dnes je mu 39 let.Čili veterán,který bude brzy končit.Máme ho vzít za perspektivního mladého golmana?Říkám,ani náhodou.Jestli chce vedení mužstva Haláka vytrejdovat,tak jedině za perspektivnějšího útočníka,který tu odehraje alespoň 5 sezon.Potřebujeme střelce,který se pravidelně trefí.Někoho kdo nás opravdu posílí a ne veterána o kterém nevíme jestli po sezoně náhodou nebude končit.Navíc teď je výkonnostně dole.Neni čas,abychom čekali,než se zase Recchi zvedne.Naše vedení nenabízí málo!!!Pokud chce opravdu Haláka vyměnit,tak tvrdim,že Halák posílí na svém postu,každé mužstvo NHL kam vstoupí.Má dokonce perspektivu dělat v budoucnu i jedničku.Navíc je před ním ještě alespoň deset sezon.Kdepak!!!!Výměna Recchi - Halák podle mne nepřipadá vůbec do úvahy!!!Nevěřim,že by HABS takovou hloupost udělali!!!!To bychom zase prodělali!!!!
je to tak montry, akosi som opomenul Recciho vek :| perspektiva za perspektivu, resp. kvalita zakvalitu..akurat ma napadlo, ze to by bolo mozno nieco podobne, ako keby nastal trade Hasek - Halak :D :angel: samozrejme cisto teoreticky

na jednom sa vsak zhodneme urcite, pre Jara bude vzhladom k jeho hadam svetlej brank. buducnosti najidealnejsie, ak sa este pocas tejto sezony odstahuje z Montrealu..ja osobne to s nim nevidim pri moment. brank. kvalite Habs 2x ruzovo a priat niekomu zranenie len na ukor toho, aby sa Jaro postavil do branky :samovrazda:
:) Jasně cepi tomu rozumim.S Jardou je to zapeklitá situace.Najednu stranu je špatný,že se vrátil z NHL do AHL,na druhou stranu HABS by si ho rádi udrželi.Halák udájně před sezonou měl prohlásit,že tuto sezonu na farmě vydrží.Ovšem co se skutečně děje v kabině,nebo co se Halákovi honí hlavou opravdu nevim.Osobně se domnívám,že dřív nebo později k výměně musí stejně dojít.Nevím co by se muselo stát,aby ho povolali do prvního týmu.Snad,že by Huet či Price ztratili formu,nebo někdo z nich se zranil./radši nepřivolávat/.První varianta je málo pravděpodobná,druhá se muže udít kdyko-li.Ale držet kvůli tomu dlouhodobě kvalitního třetího golmana na farmě s vysokými ambicemi je nereálné.Jardovi by to rozhodně neprospělo.Osobně se domnívám,že se sveze do nějaké větší výměny.Spekulovalo se o výměně Rydera s přívěskem Haláka za........Nebudu ty hráče jmenovat,protože to byla vesměs spekulace fanoušků případně některých novinářů a není to nic z oficiálních zdrojů.Zkrátka drby.Bohužel nemohu teď najít,jak je to s jeho smlouvou,ale mám dojem,že příští rok je UFA,takže HABS jeho situaci musí řešit.Buď podpisem,nebo výměnou.Bez náhrady Jardu určitě odejít nenechají!!Uvidíme co Bob vymyslí,ale teď jsme podruhý nedali ani gol,ten kanonýr by se hodil!!!
869 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2019 ST LOUIS BLUES