K
Y. Vsetko ma svoje nepisane pravidla. Halak nic vazne nedodrbal. Zachytal dost slusne pred koncom zakladnej casti. V priprave nebol o nic horsi ako ten Price. V AHL nemal horsie cisla ako Price. Kurnik ked je raz sluzobne mladsi tak nech tam chyta rok na tej farme a potom moze ukazat co vie. Bodaj by dostali chrasty manazer aj trener montrealu!
GM Bob Gainey: “Mame dvoch mladych a skvelych brankarov, co nam dava flexibilitu v ich vyuziti v NHL a v AHL.”
Price: “Halak je vyborny brankar a urcite sa ma bude snazit vytlacit z mojej pozicie a ja sa zasa budem snazit co najlepsie konkurovat Huetovi. Takato konkurencia v tyme je prospesna.”
Niektori ludia z organizacie Canadiens, vratane trenera Carbonneaua, boli toho nazoru, ze by pre Pricea bolo lepsie ak by hral stabilne v Hamiltone, nez robil dvojku Huetovi.
Gainey presadzoval zotrvanie Pricea v prvom tyme a po konzultacii s ostatnymi zastupcami tymu, vratane trenera, sa rozhodlo, ze Price sa stahovat na farmu nebude. Tento zrejmy nazorovy rozdiel medzi generalnym manazerom a trenerom bol horucou temou pre media, ktore sa tomu venovali pocas celeho kempu Canadiens.
Gainey: “Respektujem jeho skusenosti a pohlad na vec, ale ja to vidim inak a myslim, ze je na mne aby som spravil rozhodnutie.”
Carboneu uz nechcel prilievat viac benzinu do ohna a konstatoval, ze jemu ide hlavne o dlhodoby vyvoj Pricea.
Carboneau: “V poslednych tyzdnoch som premyslal viac ako trener a Price nam moze pomoct k vitazstvam viac ako Halak. Je to prva volba v drafte. Chceme vidiet, co prinesie do tymu. Kolko zapasov bude hrat, to neviem. Huet zacne sezonu a od toho sa budu odvijat ostatne veci.”
----------------------------------------------------------
Zda sa, ze Halak ma vacsiu podporu trenera. V NHL je vsak najvyssi boss generalny manager a ten rozhoduje kto kde bude hrat.