Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

Alexander Ovechkin

Hráči National Hockey League a všetko okolo nich.

Diky Cepi za paradne fotky...Inak chcem este pripomenut, ze Alex vyhral sutaz o najzaujimavejsi najazd ci ako sa to vola..Ale to uz kazdy spravny fanusik asi vie, lebo sme boli vsecia prilepeni na obrazovke. Ze? :biglol: :box:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
ObrázekObrázekObrázek
super fotky cepi a ten najazd bol super sa necudujem ze vyhral; a dnes 2 goly to je super
GO ALEX GO
tak tu je to
gaborik a ovechkin

a tu ten ocvechkinov najazd

edit: wolfik nauc sa uz davat videa z youtube spravne. Medzi tagy sa dava iba ta cast kodu za "v="
Diky Cepi za paradne fotky a Wolf za video :good:
co povedat...ma moj nesmierny obdiv... a realnu sancu pokorit 70 golov!... pome aleeeeeeeeex :cool:
Ja sa knemu ani nemusim vyjadrovat no proste najlepsi hrac na celom svete ak ma niekto take sebavedomie ako on tak nech sa mi ozve lebo o tom pochybujem.Je to moj favorit na vitaztva v goloch. :good: :clap: :yahoo:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
alex 4+1 ... v predlzeni rozhodol...no comment....super forma ovie go go go
no dnes super super formu ma jednoducho bomba je to naj hrac co dodat :cool: :cool:
Philly..jedno ti poviem..pred 8 rokymi by som presne to iste povedal o TBL..ved to bol dlhe roky jeden z nahorsich tymov v NHL, remizu s nimi som bral ako obrovsku tragediu, tak zbytocne strateny bod..A oni pred (tusim ze to su uz 4, ale isty som si neni) 4 rokmi ten SC vyhrali. A kukni aj na Phillu, min. rok najhorsia a tento rok ak vyhra SC, tak to nebude ziadne prekvapenie. Preto povedat 13 r. do predu ze nevyhra SC je riadna blbost..
Xruc ma pravdu wc mozu SC vyhrat vsak teraz su 3 a to je dobre oproti minulemu roku, ale Alex to taha sam, ale ked Caps kupia nejakych dobrych hracov, tak by boli dobry tim, no vsak uvidime buducu sezonu
Alex, do Ameriky ste prišli z Ruska ako tínedžer. Čo bolo vtedy pre vás najťažšie :?:

V USA to bolo iné ako u nás v Rusku. Atmosféra bola úplne odlišná. Zmien bolo naozaj veľa, ale zvykol som si pomerne rýchlo. Nebolo ťažké naučiť sa angličtinu. Stačilo počúvať chlapcov v šatni a postupne som sa zlepšoval. Pár slov som navyše poznal už predtým a tak to išlo pomerne hladko.

Váš otec bol profesionálnym futbalistom. Vaša mama vyhrala dvakrát zlato na Olympiáde v drese sovietskej reprezentácie. Kto z nich bol lepším športovcom :?:

Určite mama. Otec sa zranil a s futbalom prestal v pomerne mladom veku. Mama patrila medzi najlepšie v krajine. Získala dve olympíjske medaily a to hovorí za všetko. Bola skvelou tvorkyňou hry.

Vraj ste ju označili za Michaela Jordana ruského basketbalu. Je to pravda :?:

Áno, bola fakt dobrá.

Prečo ste sa teda dali práve na hokej :?: Nelákali vás športy vašich rodičov :?:

Ja som od malička miloval šport a tak ma brat vzal do školy Dynama. Naozaj to nebolo tak, že by ma k športu tlačili rodičia. Jednoducho som chcel hrať a tak mi to umožnili. Otec mi stále vravel, že nezáleží na tom, aký šport robím, podstatné je, aby ma to bavilo a aby som to robil dobre. To si budem pamätať stále.

Čo robí Alexander Ovečkin po sezóne :?:

Normálne veci. Pozerám filmy, hrám bowling, plávem a venujem sa úplne normálnym veciam.

Vraciate sa na leto stále do Ruska :?:

Áno.

Aké je to byť veľkou medzinárodnou hviezdou :?: Dávajú vám to doma ľudia pocítiť :?:

Ľudia ma doma určite poznajú, ale nikto ma neotravuje. Chodím na miesta, kde mám priateľov a do podnikov, kde poznám majiteľov. Nie je to teda prehnane otravné.

Spoznávajú vás i ľudia vo Washingtone :?:

Ja do mesta príliš nechodím. Mám tu so sebou rodičov a tak sa venujem hlavne im. Keď idem do kina, tak odídem vždy minútu pred koncom a tak si ma nikto ani nevšimne.

V ktorom meste hráte najradšej :?:

Mám rád Montreal, Toronto, či Ottawu. Atmosféra v týchto mestách je neuveriteľná. Fanúšikovia sú tam do hry doslova zažratí.

Ako nováčik ste vyslali na bránu 425 striel. Nesťažovali sa vaši spoluhráči niekedy na to, že ste s pukom sebecký :?:

Nie, nikto mi nikdy nič také nepovedal. Mojou úlohou je strieľanie gólov a ak nebudem strieľať, tak nemôžem skórovať.

V tejto sezóne ste nemali ako tím dobrý úvod. Čo sa zmenilo pod vedením Bruca Boudreaua :?:

Je to jednoduché. Zmenil našu mentalitu i systém. Presvedčil nás o tom, že sme kvalitní hráči, ktorí môžu vyhrávať. Pomohol nám získať stratené sebavedomie. Odviedol naozaj skvelú prácu. Dúfam, že získa cenu pre najlepšieho trénera roka.

Párkrát ste už mali zlomený nos, chýba vám predný zub. Považujete sa za tvrdého chlapíka :?:

To je hokej. Nikdy neviete, čo sa vám na ľade stane. Je to tvrdý šport. Nemám zub, mám polámaný nos, ale stále vyzerám dobre. (smiech :lol2: )

Aké to je, získať prvý 100 miliónový kontrakt v NHL :?:

Veľmi dobre. (smiech :D )

Ktorý z vašich gólov v NHL vám utkvel v pamäti najviac :?:

Bol to ten prvý. Pamätám si, že som skóroval hneď vo svojom prvom zápase proti Columbusu. Vtedy som strelil dokonca až dva góly. Na ten prvý si ale spomínam najviac. Puk mám odložený doma v Rusku.

Počas súťaže zručností v rámci víkendu hviezd ste diváckom ponúkli pár lahôdok. Kedy trénujete takéto kúsky :?:

To bola jednoducho improvizácia. Snažil som sa vymyslieť niečo nové. Takéto vecičky sú dosť ťažké, ale ľudia ich chcú vidieť. Následne mi vraveli, že sa im to páčilo a tak som veľmi rád. To bol účel.

Aký je najväčší rozdiel medzi vami a Crosbym :?:

Sme úplne iní hokejisti. On je tvorca hry a ja som strelec. Je výborný hokejista a musím priznať, že sa na neho pozerám na ľade veľmi rád.

Existuje medzi vami rivalita :?:

Nie, nie sme rivalmi. Navzájom sa rešpektujeme. On je Kanaďan, ja som Rus. Práve preto na seba môžeme narážať i na veľkých medzinárodných podujatiach a tým pádom možno rivalita časom vzrastie.

Kto je podľa vás momentálne najlepším hráčom :?:

Je ich veľa. Ťažko vybrať jedného. Zvolil by som však asi Roberta Luonga. Je to veľmi ťažko prekonateľný brankár.

Rekordom NHL je 92 gólov za sezónu. Je to prekonateľné číslo :?:

Veľmi ťažko. Časy sa totiž zmenili. Brankári sú lepší. Ak sa pozriete na brankárov zo 70-tych, či 80-tych rokov, tak miestami to bolo dosť smiešne.

Koľko gólov by ste teda strelili v tých rokoch :?:

Neviem. Je to veľmi ťažká otázka, pretože odpoveď by ukázala až prax. A to už možné nie je.

Ktorý klub je v tejto sezóne najlepší :?:

Detroit. Majú priveľa dobrých hráčov. Majú tony skúseností. Ich útočníci sú rýchli, obrana veľmi solídna. Predstavujú teda špičku.

Dlhodobú zmluvu s Washingtonom ste samozrejme podpísali s myšlienkou na zisk Stanley Cupu. Koľko rokov treba Capitals na realizáciu tejto méty :?:

Ja verím, že čo najmenej. Nikdy neviete. Pozrite sa na americký futbal. Tam vyhrali Super Bowl New York Giants, pričom s nimi nikto nepočítal. Nemám presný plán. Jednoducho chceme rásť ako tím a keď sa nám to podarí, tak budeme radi. Radi by sme však všetkých prekvapili čo najskôr. (hokejsk)

Obrázek
super clanok cepi diky moc,oviemu to slape stale --- go go go ALEX
Super článek cepi, díky za něj. :wink: GO ALEX GO!!!
Tak Alex se sice střelecky zasekl, ale zase to nahrazuje assistencemi.
Opět se vyhoupl do čela kan.bodování, zásluhou většího počtu branek (48) :!:
Ale Malkin to tak určitě nenechá. :D
co dodat...statistika: 67 - 52 - 38 - 90 snad hovori za vsetko... a dnesny vykon 3+2 obzvlast...zeby tu niekto nahanal pana HARTA :) :cool:
Ruský hokejový útočník Washington Capitals Alexander Ovečkin sa v pondelňajšom stretnutí zámorskej hokejovej NHL proti Bostonu Bruins ako prvý v aktuálnej sezóne prehupol v tabuľke kanonierov cez 50 gólovú hranicu, a to hneď hetrikom. Najväčší ašpirant na zisk trofeje pre najlepšieho kanoniera základnej časti profiligy (Maurice 'Rocket' Richard Trophy) dosiahol svoj päťdesiaty gól v edícii 2007/08 už v 7. min duelu a k debaklu "medveďov" 2:10 prispel ešte ďalšími dvoma úspešnými zásahmi. Pred druhým najlepším v poradí, svojím krajanom Iľjom Kovaľčukom, má náskok už desiatich gólov.

Ovečkin päťdesiatgólovú kvótu dosiahol po 67 zápasoch, rýchlejšie sa to podarilo naposledy v sezóne 1999/2000 ďalšiemu Rusovi Pavlovi Buremu, ktorý na to potreboval iba 63 stretnutí základnej časti.

Alex, Washington prešiel v tejto sezóne veľkou zmenou. Po príchode trénera Bruca Boudreaua ste sa stali z najslabšieho mužstva jedným z najlepších tímov NHL. Kde hľadať príčiny tejto zmeny :?:

V prvom rade je dôležité povedať, že Bruce bol trénerom v Hershey a veľa chlapcov z nášho tímu už hralo práve tam pod jeho vedením. On teda pozná svojich hráčov a dokáže s nimi pracovať. Okrem toho sa zmenila naša mentalita. Uvedomili sme si, že nie sme žiadni slabosi. Sme dobrí hráči a dobrý tím. Ak hráme svoju hru, tak môžeme poraziť hocikoho. Zlepšujeme sa. Ottawu sme porazili už štyrikrát. To je predsa skvelá bilancia. Musíme teda forsírovať svoj systém a veriť vo vlastné sily.

Strelecký titul máte na dosah ruky. Čo to pre vás znamená :?:

Ak by sa mi to podarilo, tak budem šťastný. Viem, že mám veľkú šancu a urobím všetko preto, aby som strieľal i ďalšie góly.

Máte na hokeji niečo radšej ako samotné strieľanie gólov :?:

Góly strieľam rád a to hlavne tie veľké. Ak sa mi strelecky darí, tak som veľmi šťastný. Rovnako tak ma však tešia i víťazstvá môjho mužstva.

Čo ak sa vám strelecky nebude dariť. Na čo myslíte, ak nedáte gól napríklad päť zápasov :?:

V takých chvíľach sa snažím nahrávať spoluhráčom a pomôcť tímu inak. Ak sa mi nedarí dlhšie, tak si to preberám, snažím sa o tom pozhovárať s trénerom, či rodinou. Viem však veľmi dobre, že ak budem hrať jednoducho, tak góly prídu.

Číslo 50 je v NHL magické. Čo pre vás znamená prekonanie päťdesiatky :?:

Viete, toto je NHL a ide o tvrdú súťaž. Ak dosiahnete 50 gólov, tak ste šťastný. Ja som preto momentálne veľmi, veľmi šťastný.

Odložili ste si puk, s ktorým ste túto hranicu prekonali :?:

Áno, mám ho odložený. Takéto jubilejné puky mi odkladá môj tréner. Neskôr ich uskladňujem v mojom dome, presnejšie na špeciálnej poličke na stene.

Aký je váš potenciál? Je možné, aby ste v lige nastrieľali aj 70, či 80 gólov za sezónu :?:

To sa vopred nikdy nevie. Pred zápasom proti Bostonu som si napríklad nevedel predstaviť, že strelím hetrik za jednu tretinu. Niekedy vám padá do brány všetko, inokedy sa netrafíte ani do prázdnej brány. Tak to už jednoducho chodí.

V sezóne 1999/2000 dosiahol túto hranicu ešte rýchlejšie Pavel Bure. Sledovali ste ho v časoch jeho najväčšej slávy :?:

Videl som jeho zápasy na videu. Bol to jeden z najlepších ruských hráčov v histórii. Spomínam si hlavne na Olympiádu, kde nastrieľal Fínsku päť gólov. Bol fantastický.

Chcete byť ako on :?:

Nie, ja chcem byť sám sebou. Každý má vlastný štýl. Bure je Bure, ja som ja. Semin je Semin. Všetci máme vlastný štýl.

Čo ak strelíte 60 gólov, ale tím svoje ciele nesplní :?:

Osobne mám z gólov vždy radosť a ak budem mať veľa bodov, tak budem rád. Pre tím sú však samozrejme dôležitejšie body. Fanúšikovia by si v opačnom prípade mysleli, že som sebec, ktorý sa stará len o svoje góly a nechce vyhrávať. Ja však sebcom byť nechcem.

Čo hovoríte na posily Washingtonu :?:

Máme tu mladých hráčov, ale i skúsených borcov. Spomeniem hlavne Sergeja Fjodorova. Ten už vyhral všetko a má obrovské skúsenosti. Je to úžasný hráč a presne tak sa správa i v šatni. Má 38, ale je stále mladý. Aj Huet chytá výborne. Predviedol už niekoľko skvelých zákrokov. Momentálne máme podľa mňa najlepšiu brankársku dvojicu v lige. Matt Cooke dokáže strieľať dôležité góly a pre náš útok je posilou. Máme dobrý tím a teraz je to len na nás. (jhokejsk)

Obrázek
54.... do 60 este 6 :cool:
Ovechkin letos 60 udělá, o tom jsem přesvědčený! Zbývajicích 6 golů je pro něho nic!
takze 57+42=99... zeby sa mu podarilo tuto sezonu ziskat maurice, art ross, hart a lestera??... :shock:
Ruský útočník sa stal prvým hráčom po 12 rokoch, ktorý v profilige pokoril hranicu 60 gólov. Naposledy sa to podarilo pittsburskej dvojici Mario Lemieux - Jaromír Jágr v sezóne 95-96..

Potvrdil, že Atlanta je tím, ktorý mu sedí - tak dobrú produktivitu (40 bodov v 24 zápasoch) nemá so žiadnym iným mužstvom. "Je vždy zábava strieľať góly, obzvlášť v dôležitých zápasoch," rozhovoril sa po zápase Ovečkin. Koľko gólov je ešte schopný streliť :?: "Neviem, nemyslím na to. Nehrám pre seba, dôležitý je tím. Musíme získať každý bod."

:poklona2: :poklona2: :poklona2:
vyborne,veril som,ze to zvladne!....navyse dnes krasne 4 body, to vyzera ze art ross by mu uz nemal utiect :cool: ...o mauriceovi ani nevravim... myslim si,ze ci ziska alebo neziska hart trophy zalezi od postupu alebo nepostupu caps do PO... kebyze ich tam dotiahne,nie je o com,ved ich taha v podstate silou svojej geniality :thumbsup:
GRATULACE K 60.GÓLŮM!!! :yahoo:
Canesman..to si napisal fakt paradne..Ja sa iba pridavam a este raz gratulujem. Inak pekne video je na washingtoncaps.com, kde su jeho fotky + je tam take kratke video, ale celkom v poho.
284 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2007 ANAHEIM DUCKS