Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

Finále SC: EDMONTON OILERS - FLORIDA PANTHERS

Záverečné boje sezóny 2024/2025.

_The_Wolff_ píše:
úte 10. čer 2025 08:17
Jinak že zrovna fanoušek Oilers píše tohle, když máte v týmu taky podobné případy, jako Bennet.
škoda, že si vytrhol z kontextu, lebo časť predtým to spomínam ↓
Dingy píše:
pon 09. čer 2025 11:43
Hráči ako Kane, Perry, čiastočne aj Nurse to vedia, no príde mi to málo a zároveň mám z nich taký dojem, že hoci majú pofidernú minulosť, min. v súčasnosti to nie sú hráči, kt. by úmyselne išli na ľad robiť takéto prasárny.
Rozlišujem snahu dostať sa súperovi pod kožu a byť zákerná sviňa, žiaľ, hra Bennetta, napr. voči brankárom je ten druhý prípad. Oilers túto náturu v tíme nemajú a aj to vidím ako jeden z dôvodov, prečo ten Cup nevyhrajú. Volal som po tom, aby sme hrali hokej, no pridali do toho zákerné prvky po vzore Panthers, no nie, my sme sa na hokej vykašľali a len sme sa vybili z frustrácie, to cesta nie je. Prvá možnosť hokej + trošku viac svinstva je viac ako žiadúca, bez toho Cup nevyhrajú.

Ďalším obrovským faktorom je, že Oilers po minulom roku musia, Panthers môžu. Dýcha sa im ľahšie a je to na tej hre vidieť, toto je a s pribúdajúcim časom v sérii bude totálny X faktor série. Tá ťarcha toho, ako veľmi to chcú, bude podľa mňa viac na škodu ako na osoh, viď aj nezvládnutý Game 3.

PS: Presilovky dnes zase 1/6, pričom väčšina z nich prišla v čase, keď bol ten zápas ešte otvorený, takže ak má na niekoho smerovať kritika, brankár to teda nie je. Treba si pozrieť, kto hrá tú prvú presilovku a ako vyzerá... :thumbsdown:

Aj by som už Panthers zagratuloval ku Cupu, no s vedomím, že Oilers vedia vstať z popola aj keď to už málokto očakáva, počkám ešte na Game 4, ten už môže definitívne rozhodnúť o Panthers. Trikrát v rade túto Floridu neporazí nikto.
Dingy píše:
úte 10. čer 2025 08:59
v súčasnosti to nie sú hráči, kt. by úmyselne išli na ľad robiť takéto prasárny.
A Bennett ano? Já jen, že Vám střílí jeden gól za druhým, rozdává hity, vyhrává souboje u mantinelu a tahá druhou lajnu. Takže promiň, ale Bennett tam nechodí, aby dělal zákeřné fauly. On hraje hokej a přidává k tomu i prvek hry, který klidně nazývej "zákeřný", "prasácký", "nechutný", "vyřazovací". Už jsem si zvykl. Vždycky když se někomu daří, tak si fandové najdou nějaké téma, kterým soupeřův tým poškodí, nebo pošpiní. Chápu to. Je to součást frustrace. Ale že to píší zrovna fandové Oilers, kteří mají ve své sestavě Perryho, který nemá problém zajít za hranici i mimo led (Bedarodva máma..). Jeho světuznámé late hity, kolena, háčky a oseky jsou v pořádku viď? Já jen, že to je právě to. Jak Perry, tak Bennett chodí do předbrankového prostoru a kdo hrál hokej, nebo klidně i florbal tak ví, že to tam sakra bolí. Je to daň za to, že budou padat góly. Předbrankový prostor je klíčový a potřebuješ na to ty hráče. Kdo z Oilers v tomto prostoru operuje? A kdo z těchto hráčů hraje čistě? Nebo snad Perry nebo třeba Frederick hrají čístě? Kane je čistý? Mám pátrat dál? Taky tam jsou kontakty s Bobrem. Hodně jej masírují a jezdí mu do brankoviště a mají s ním kontakt. I Bobr dostává sadu, jestli jsi neviděl.

Dnešní zápas jste si prohráli sami. Na začátku jste měli asi 4 přesilovky. Máte smrtící přesilovku, kterou ale v této sérii nedokážete tolik využít. Dnes jste nehráli dobře jako celek. S touto hrou to nikam nepovede takže věřím, že fandové Oilers nechají toho hloupého naříkání, že Bennettovi projde u rozhodčích vše, Bennett a Tkachuk jsou prasata, Marchand je krysa, Ekblad distanc, Barkov chodí se SC v prázdném městě a budete se soustředit na hokej, když tedy si jej tak zasloužíte. Začínáte mi připomínat Toronto. Tam také rok co rok jejich hvězdy fňukali na Boston, jak jsou zlí, zákeřní a že ta krysa Marchand měla být suspendovaná, nejlépe v Game 1. Prostě tohle je hokej, co je sakra úspěšný v PO. Hrát na hranici, rozhodit soupeře. Lidi to baví a dokud nejde o zdraví, jde o **** jak se říká. A pardon, v této sérii sem nic nebezpečného neviděl. To zalehnutí Skinnera mi nijak hrozné nepřišlo. A co tomu předcházelo je třeba také brát v potaz že..
Fanúšikovia Floridy boli ako Tkachuk. Edmonton nezvládol zápas výsledkovo ani emočne

V treťom finále NHL sa odohrávala 51. minúta. Florida vyhrávala nad Edmontonom už 5:1. Oilers boli naposledy v takejto situácii ešte v prvom kole, odvtedy podobne zlý výkon nepodali.

Ich hráči si začínali uvedomovať, že nehrajú dostatočne na to, aby ešte mali šancu streliť štyri góly. To prerástlo do frustrácie, ktorá sa v nich kopila celý zápas a vyvrcholila tak, že na striedačke Edmontonu v posledných minútach zápasu už sedelo len zopár hráčov, keďže zvyšok bol na ľade, na trestnej lavici alebo predčasne v šatni.

Trent Frederic si v strednom pásme vyhliadol Sama Bennetta. Útočníkovi Panthers uštedril niekoľko krosčekov, pri poslednom zlomil hokejku. Rozbehol tak hromadnú bitku – prvú v tohtoročnom finále.

Zapojili sa do nej všetci, čo boli práve na ľade. Potrestaní boli piati hráči Edmontonu a štyria hráči Floridy.
Tam sa to ale neskončilo. Už o tri minúty neskôr rozhodcovia vylúčili do konca zápasu Evandera Kanea, ktorý sekol do tváre ležiaceho protihráča. V 55. minúte bol za hrubosť a nešportové správanie vylúčený Jake Walman, v 56. minúte Kasperi Kapanen a na samom konci ešte Corey Perry hľadal niekoho, kto by sa s ním pobil.

Tento emočne nezvládnutý záver zápasu v podaní Edmontonu využila Florida na to, aby zavŕšila debakel na 6:1.
V doterajšom priebehu série bol takýto vysoký výsledok nemysliteľný a hra absolútne vyrovnaná. Avšak v prvom zápase na Floride bolo absolútne jednoznačné, kto zvládol tretie finále lepšie.

Uštipačný suvenír

Panthers sa pripravili ukážkovo, mysliac na každý detail. Na prvý domáci zápas nasadili všetky zbrane. Do zdeptania Edmontonu zapojili aj fanúšikov.

Pred zápasom im rozdávali uteráky, ktorými následne mávali pri góloch. Je na nich vyobrazený potkan, ktorý je symbolom víťazstiev Floridy, keďže gumené napodobeniny tohto zvieraťa hádžu priaznivci Panthers na ľad po výhrach v play-off.

Potkan má na hlave prilbu a cez plece hokejku. Pred ním je logo Floridy Panthers, no a na ňom pripomienka klubov, ktoré Cats v doterajšej vyraďovačke porazili – nad nohou potkana je viditeľný znak blesku symbolizujúci Tampu Bay, v jeho uchu javorový list ako symbol Toronta a na hokejke varovanie pred hurikánom, teda pripomienka Caroliny.

V angličtine majú na to výraz „mocking“ – čo sa dá voľne preložiť ako vysmievanie sa. A Panthers sú v tom majstri.

Na ľade má túto provokatívnu úlohu Matthew Tkachuk, ku ktorému sa rád pridá Bennett či Gadjovich. Na tribúnach mali podporu po prvý raz – a hneď sa to prejavilo na vysokej výhre.

Jeden príklad za všetky: Fanúšikovia Floridy už po prvom góle, ktorý v úvodnej minúte strelil Brad Marchand, kričali na brankára Edmontonu „Skinner, Skinner!“ a v zápase to urobili viackrát. Brankár napokon zápas nedochytal, striedal po piatom góle z 23. strely.

Marchand s novým rekordom
Tretí zápas série potvrdil, že aj vo finále je každý zápas iný. Prvé dva azda nemohli byť tesnejšie, ako boli, tento mal jasného víťaza.

V prvých dvoch zápasoch odohrali tímy z dôvodu dvoch predĺžení 167 minút a 34 sekúnd. Z toho len minútu a 17 sekúnd trvala situácia, keď bol medzi nimi dvojgólový rozdiel. Inak bolo vždy vyrovnané alebo jeden z tímov vyhrával o gól.

Tieto štatistiky sú razom zabudnuté. Panthers totiž už počas prvej pauzy viedli 2:0. Najprv sa presadil Marchand, nový najstarší hráč v dejinách s gólom v každom z prvých troch finálových zápasov. V 18. minúte sa k nemu pridal v presilovke Verhaeghe.

Nádej, že duel nebude jednoznačný, prišla v čase 21:40 s gólom Perryho. Znížil v presilovke.

Avšak kontaktný gól nijakú výhodu Edmontonu nepriniesol. Florida dominanciu na ľade potvrdila už o 80 sekúnd vďaka Reinhartovi, na ktorého v 28. minúte nadviazal v nájazde Bennett.

Panthers od toho momentu kontrolovali hru, nenechávali sa vylučovať a pôsobili kompaktnejšie ako súper. Ten sa už na gól nezmohol, ale Panthers ešte na dva, ktoré v tretej tretine strelili Ekblad a Rodrigues, obaja v presilovkách.

Tri dôvody úspechu

Floride sa v tomto zápase podarilo takmer všetko, preto je náročné vyzdvihnúť konkrétnosti.

Veľký podiel na výhre však mali ich špeciálne tímy – päť ubránených oslabení a tri presilovkové góly.

Druhým faktorom, ktorý im pomáha, je hĺbka zostavy. Ich kapitán Aleksander Barkov zatiaľ vo finále nebodoval, Matthew Tkachuk má dve asistencie a i Sam Reinhart čakal na prvé dva body až do tretieho zápasu. Napriek tomu strelila Florida v doterajšom priebehu série už 14 gólov.

„Dnes bolo dôležité dať prvý gól takto skoro, no zápas zlomil gól Sama Reinharta,“ myslí si tréner Paul Maurice, pre ktorého išlo o 1000. víťazstvo v NHL.

Viacerí jeho hráči pomenovali ešte jeden dôvod výhry – kým bol zápas tesný, viacero sľubných šancí Edmontonu zastavil brankár Sergej Bobrovskij, ktorý sa vďaka 32 zákrokom stal treťou hviezdou stretnutia.

„V tejto časti sezóny na úspech proste potrebujete svetového brankára a v ňom ho máme v každom zápase,“ pochválil veterána Reinhart.

Edmonton chyboval aj sa posťažoval
Domácim rozhodne netreba uberať z podielu na víťazstve. Na druhej strane však treba dodať, že Edmonton si tento zápas prehrával školáckymi chybami už od úvodu, teda dávno predtým, než si Florida utvorila komfortný náskok.

V prvej tretine boli Oilers vylúčení štyrikrát. Z toho trikrát išlo o fauly v útočnom pásme a raz za príliš veľa hráčov na ľade, keď ich tam v jednom momente bolo naraz až sedem.

Insider Elliotte Friedman sa v štúdiu televízie Sportsnet po prvej tretine vyjadril, že teraz musí ukázať svoje kvality ich tréner Kris Knoblauch, ktorý musí tieto chyby adresovať, inak jeho mužstvu hrozí katastrofa.

Keď sa druhá tretina začala ich gólom, mohlo sa zdať, že sa to podarilo. Ale potom nasledovali chyby v situáciách, ktoré Oilers pred sériou museli študovať, keďže ide o najsilnejšie stránky Floridy – teda forček a aktívna obrana. A také sa Edmontonu nesmú stávať.

„Stalo sa to, že sme nakoniec hrali presne tak, ako to chcela Florida,“ zosumarizoval to brankár Skinner.

Edmonton vstúpil do série ako tím, ktorý chce hrať s pukom, ktorý máva nad súpermi prevahu a diktuje tempo. Florida ako tvrdší a neúnavne forčekujúci tím, ktorý núti k chybám.

To, čo sa udialo v treťom zápase, bolo ukážkou toho, keď jeden z tímov nielenže pohodlne využije svoje silné stránky, ale je lepší aj v tých, ktorými sa hrdí súper. Skončilo sa to tak, že hoci mal Edmonton streleckú prevahu, v pomere šancí na gól (12:7) i vysoko nebezpečných šancí (5:2) v hre 5 proti 5 bola jednoznačne lepšia Florida.

„Dnes sme nehrali dobre, ale nemôžeme to zvaľovať na nič a nikoho, jedine sami na seba,“ uvedomuje si Evander Kane.

V takýchto zápasoch je podľa neho emotívny záver bežný. Hoci odpovedal s chladnou hlavou, neodpustil si poznámku, ktorou to zavŕšil.

„Niekedy sa stane, že nás isté vylúčenia frustrujú. A občas máme pocit, že im prejde viac ako nám. Je ťažké nájsť tú hranicu, na ktorej hráme.“

Nasledujúci zápas odohrajú finalisti na Floride v noci zo štvrtka na piatok. Ak ho Edmonton znova nezvládne, viac prehier si už nebude môcť dovoliť, pretože by to znamenalo ďalšiu finálovú porážku.

„Už sme v tomto play-off boli v situácii, keď sme prehrávali. Dnes to pobolí, zajtra na to zabudneme a vo štvrtok budeme pripravení,“ sľúbil Kane.

Pridal sa k nemu kapitán Connor McDavid, ktorý v treťom zápase nebodoval: „V tejto sérii sme ešte nepredviedli to najlepšie, čo je v nás. Začíname sa sústreďovať na štvrtý zápas, v tom už musíme nájsť spôsob, ako vyhrať.“ (Simon Cop,Nko)
_The_Wolff_ píše:
úte 10. čer 2025 08:25
Oilers musí tenhle zápas hodit za hlavu
presne tak, toto je moja hlavná myšlienka po tomto zápase. Rýchlo na to zabudnúť a sústrediť sa na ďalší zápas.
_The_Wolff_ píše:
úte 10. čer 2025 09:38
Věřím, že fandové Oilers nechají toho hloupého naříkání
Mrzí ma, akým smerom sa uberá táto debata, lebo tam smerovať ja teda rozhodne nechcem. Tak za mňa posledný príspevok k tomuto, nech neotravujem(e) ostatných: Píšeš veci, s kt. sa z drvivej väčšiny stotožňujem (Oilers si to prehrali sami, nehrali hokej, presilovka je úbohá, s tou hrou to nikam nevedie, v predbránkovom priestore sa dejú boľavé veci a je pre úspech kľúčový...).

Ukazovanie prstom na to, aký hráč kedy čo spravil počas kariéry je zbytočné, ako som aj zdôrazňoval, hovorím o súčasnosti a tam teda chuť robiť veci ďalej za hranou pravidiel vidím výrazne väčšiu u Bennetta ako u Kanea či Perryho (a ako som aj písal, vidím to ako jeden z dôvodov, prečo Panthers získajú Cup = vnímam to ako súčasť hry). Jeho snaha urobiť čo najväčší damage (to som inak tiež špecifikoval a prehliadol si to v následnej reakcii na moje slová) pri kontaktoch s brankármi je do očí bijúca. Nikde nepíšem, že to nie je platný hráč (sám som pred finále viedol debaty o tom, že je to za mňa čierny kôň na Conn Smythe) a že si s ním Oilers zatiaľ nevedia dať rady. Je to jednoducho prvok hry, kt. u neho nerád vidím (ako u akéhokoľvek iného hráča) a myslím si, že by mu nemal tak ľahko prechádzať, ako je tomu doposiaľ, lebo tam už ide o to zdravie, nie o hov*o. To je celé. Pozri si lakeť na hlavu Andersena a zranenie Stolarza a tie ochotné pády na Skinnera. To sú fakty.

PS: To ako Barkov (inak od jeho draftu jeden z mojich najobľúbenejších hráčov) chodí po ulici a nikoho to nezaujíma, toto netreba opäť čítať ako zúfalý pokus o fanúšikovský útok z druhého tábora. Nie je o tom, kto komu fandí. NHL sledujem už viac ako dve dekády na dennej báze a vidieť takto ignorovaný Stanley Cup počas osláv na Floride ma už z princípu strašne bolelo, lebo si to nezaslúžili ani tí hráči, kt. to vyhrali a už vôbec nie táto legendárna trofej. Bez ohľadu na to či by Florida vo finále porazila Oilers alebo ďalších 30 tímov. NHL mám príliš rád na to, aby ma takéto zábery jednoducho nezamrzeli. Zvlášť, keď som videl, ako to vnímajú v Edmontone, kde firmy dávali voľno zamestnancom počas Game 6 a Game 7. Aj z toho dôvodu by som to napr. pokojne doprial fanúšikom Toronta (ich grcky z Twitteru dávam bokom, tie produkujú fanúšikovia zo všetkých táborov). Nemám k tomu klubu žiadny vzťah, ale tie oslavy mestu a fanúšikom v budúcnosti jednoducho zo srdca doprajem :wave:

Doplním sem ešte štatistiky po troch zápasoch:

Panthers

Presilovky: 29,4 %
Čas v presilovke: 24:29
Oslabenia: 81,3 %
% brankára: 92,8 %

Oilers
Presilovky: 18,8 %
Čas v presilovke: 22:22,
Oslabenia: 70,6 %
% brankárov: 86,66 % (pred G3 to bolo 89,2)
Dingy píše:
úte 10. čer 2025 11:07
Mrzí ma, akým smerom sa uberá táto debata, lebo tam smerovať ja teda rozhodne nechcem.
Já si nemyslím, že by se ubírala špatným směrem. Každý hájíme svůj tým, je to finále PO, emoce jsou na místě a buduje se tu mezi kluby (a možná i fanoušky) i nějaká ta rivalita. Takže výměna názorů (ve vší slušnosti) a nesouhlas jeden ku druhému je na místě. Já třeba jsme rád, že to tu ožilo. Hokejforum bývávalo o dost aktivnější, lidi tu diskutovali více. Teď se tu řeší spíše nějaká hra a samotné topicky jsou takové, no mrtvé. Až na vyjímky jako topic Colorada nebo Flyers.

Tuhle tému tedy zavřeme. Určitě jsem rád za Tvé postřehy, protože každý si všímá něčeho jiného a v mnohém s Tebou souhlasím. Máš trefné poznatky a až na Bennetta a pár drobností s Tebou vlastně souhlasím i já.

Ale musíš chápat, že třeba ta věta s tím Barkovem, jak jde po městě, kde to nikoho nezajímá, je v současné chvíli v této vyhrocené sérii a obzvláště pak po tomto zápase jako když šťouchneš do vosího hnízda. :)

Já jsem fanouškem Panthers od sezóny 11/12. Dříve jsme dokonce fandil zrovna Oilers a i proto, pokud finále prohrajeme, tak budu i svým způsobem rád. Stejně jako Oilers, i Panthers fandové si zažily spoustu let u dna. Každý rok ses díval, jak draftuješ na TOP 3 pozicích (Gudbranson, Ekblad, Barkov propříklad), výsledky pořád to samé dokola (2002-2011 to bylo až snad na dvě sezóny strašně bídné) a k tomu musíš poslouchat (a to se drží dodnes) fanoušky slavnějších klubů s vyšší hokejovou prosperitou, jak se ti smějí, že máš v aréně prázdno, že hokej v Miami nikoho nezajímá, že by se klub měl rozpustit a třeba podpis Bobrovskeho za 10 milionu vynesl vlnu posměchu, že s takovým cedníkem, co se vždy složí v PO nikdy nic nevyhrajeme, ale že to vlastně může být jedno, protože PO se nedočkáme. A nic se nezměnilo ani teď. Jen k tomu přibudly ještě komentáře, jak hrajeme jak krysy, že v týmu máme zákeřné hráče, že vyhráváme, protože zraníme top hráče soupeře, že nám pomáhají v zápasech rozhodčí, že jsme chráněncem ligy.. že co jiným neprojde nám projde bez postihu. Teď, co přišel Marchand to je úplně vyhrocené do extrému. A mně to vadí. Stejně, jako mi někteří tehdy nadávali, že co jsme za fanouška, že už nefandím Oilers a přešel jsem k Panthers. Jakoby snad Panthers v té době na tom byli lépe a já byl nějaký gloryhunter.. A popravdě jsem si víc užíval hokej Panthers, když je nikdo neřešil, byli v sotva průměru ligy ale hráli svůj hokej. Dodnes je hned po minulé sezóně má nejoblíbenější sezóna 11/12, kdy se kompletně Panthers změnili. Nové dresy, trenér, vedení klubu a začala nová éra. A Parta kolem Weisse, Fleischmanna, Versteega, Kopeckého, Goce, Skilleho, Compbella, Jovanovskeho a dalších nečekaně postoupila do PO a potrápila v prvním kole NY Devils. Z této nostalgie jsem žil dlouhé roky. Byl to velký úspěch a pro mě, po tom přechodu od Oilers i impulz na lepší časy, jelikož sem v té době bojoval s rakovinou v rodině a já sám trpěl panickými ataky. A teď, po xy letech se cítím dobře. Skvěle. Florida má SC, já se zdravotně polepšil a užívám si zase života.

A teď tohle přeji i druhým. Znám z diskuzí Areka dlouhé roky. Fanda Oilers, co si také vytrpěl své a hrozně moc ten SC chce. Stejně jako McDavid, Draisaitl. Ti dva si jej sakra zaslouží. Hvězdy ligy, co prostě nejde nemít rád. Tyhle, už dnes legendy, si ten pohár zaslouží. Ale zaslouží si jej i ten Marchand. Ať mu říkají jak chtějí, je to PAN hokejista. Nesmírně platný i v jeho pokročilém věku. Takže i třeba Cepi, dlouholetý fanda Bruins, by rád by rád viděl Marchyho zvednout ten SC nad hlavu. Sport lidi stmeluje. Každý tu fandí z jistých důvodů někomu jinému a je to jenom dobře. Dokud si tu nenadáváme, nehádáme se do krve, tak je jakákoli debata a výměna názorů jenom plus. Oživí to tu a já jsem za to rád. Roky jsem tu nechodil a chybělo mi to. Vrátil jsem se, vyšlo to zrovna na 3 jízdy do finále SC a je to super.

A třeba ti za pár měsíců zpětně uznám, že Bennett je fakt taková žumpa. Někdy s časem člověk zjistí, že ten druhý má pravdu. V životě jsem pravdu poznal až s dostupem času. Nic na tom není. Ale určitě piš dál. Máš dobré postřehy a hlavně trefné. :)

Game 4! Čekám bitvu! Na ledě i mimo něj. :box: :frajer:
dobrá diskusia kluci, trochu mi to pripomína staré časy hokejfóra :good:

Dnes to bolo utrpenie pozerať. Úplne nerozumiem tomu záveru, pochopím, keď chce tím vyslať nejaký signál, ale to sa dá aj v rámci pravidiel a stačí jedenkrát. Bolo tam niekoľko zákrokov za hranou a pomaly v každom striedaní, posledných 10 minút zápasu sa poriadne natiahlo. Už to bolo pre mňa trochu trápne. Čo je ale horšie je to, že sme mentálne nezvládli ani úvod zápasu, keď ešte bolo o čo hrať. Zbytočné vylúčenia, premotivovaní Kane...

Čo sa týka brány. Dostali sme 14 gólov v 3 zápasoch. Nejde o preseason, ale o finále Stanley Cupu sakra. Nedá sa z toho viniť Skinner, ale je pravda, že kvoli svojej vysokej postave je menej pohyblivý a trebárs u prvého gólu bol dosť mimo. Proste momentálne nechytá nič naviac. Florida ho má dobre prečítaného a vedia ako na neho. Navyše ho Bobr jasne prehráva. Musíme počítať s tým, že Panthers nemajú problém nám dať v každom zápase minimálne 3 góly, takže ich musíme prekonať. Nemyslím si, že to vyhráme v bráne, ani Pickard nie je riešenie, musíme to vyhrať v poli. Po dnešku mrzí prehra v game 2 ešte viac, pretože tam sme na to mali a pokazili si to. Dnes sme na to ani nemali.

Frederic zas neukázal žiadny effort na viac, tak by som tam už fakt hodil Jeffa Skinnera. A do obrany Troya Stechera kľudne na úkor Nurse (ale to asi neprejde).

Presilovky musíme zlepšiť, to má byť naša najvačšia zbraň. Maurice sa dnes nebál tam dať druhú presilovku, keď to prvej nešlo. Ja chápem, že nemať na ľade dvoch najlepších hráčov sveta v presilovke je nepopulárne, ale aspoň raz za zápas to snáď možeme skúsiť, keď im to nejde. Draisaitl dnes nie že nemal strelu na bránu, ale nemal ani len strelecký pokus.

Bouchard by podľa mňa mohol zrýchliť svoju streľbu, príde mi, že si to zbytočne dlho chystá a vymýšľa namiesto toho, aby to tam proste strelil. Počas tých premrhaných milisekúnd sa mu tam stihne obrana panterov skonsolidovať a ubrániť to. Neviem čo mu tam Coffey stále dohovára, ale mohol by aj toto.

Inak pri porovnaní Bennett - Perry mi tiež Bennett príde horší :jn:
Ale Roope Hintz mal vraj fraktúru nohy, takže Nurse je tiež dobrý prasák. :hroza:

Marchandovi to prajem i ja, tiež by mi bolo ľúto, keby prehral. To isté Tomáš Nosek a Nate Schmidt. Ale viac by mi bolo ľúto našich. Correyho Perryho som tiež nikdy nemusel, ale u nás ho mám rád.
Keď v noci na utorok hrali Florida Panthers a Edmonton Oilers tretie finále Stanleyho pohára, bol to jasný proces. Panthers zvíťazili 6:1, čo bolo po dvoch vyrovnaných zápasoch, ktoré sa skončili až v predĺžení, prekvapením.

Florida hrala po prvý raz v domácom prostredí. Pred ich Amerant Bank Arenou bolo práve 30 stupňov Celzia a 74-percentná vlhkosť.
Prvé dva duely sa odohrali vo vnútrozemí Kanady v Edmontone. Počas prvého zápasu bolo pri Rogers Arene približne 20 stupňov Celzia a 40-percentná vlhkosť, počas druhého bola jemne vyššia teplota a jemne nižšia vlhkosť.

Otázka teda znie: Majú Panthers, ktorí hrajú v hokejovo neprívetivých podmienkach dlhodobo a sú na ne viac zvyknutí, proti rovnako silnému protivníkovi na domácom ľade výhodu?

Od roku 2021 sa každé finále hralo aj na Floride – posledným účastníkom finále z Východnej konferencie z inej časti Ameriky bol Boston v roku 2019 a v roku 2020 sa hralo v Edmontone v „bubline“ pre pandémiu covidu.

V štyroch posledných finále vyhrali floridské tímy dvakrát. Panthers v roku 2023 neuspeli, avšak čelili klubu z podobne „nehostinného“ prostredia, ktorým bolo Vegas, a tak jediné mužstvo s lepšími klimatickými podmienkami, ktoré túto pomyselnú nevýhodu prekonalo, bolo Colorado v roku 2022. Montreal (2021) ani Edmonton (2024) to nezvládli.

Zvyk má silu

V roku 2015 uskutočnil novinár Greg Wyshynski anonymnú anketu medzi 27 hokejistami o tom, ktorý tím má najhorší domáci ľad.

Spomenul, že hlasy dostali rôzne tímy z teplých pásem, napríklad Tampa Bay, Los Angeles alebo Anaheim.

Avšak Florida bola „absolútnym favoritom“ so 44 percentami hlasov. Na posledné miesto v kvalite ľadu bola tamojšia hala zaradená i o tri roky neskôr v oficiálnej ankete hráčskej asociácie NHLPA.

Známy insider Pierre LeBrun si počas tretieho finálového zápasu všimol, že puk na ľade skáče ako horúci zemiak. „Neexistuje spôsob, ako na Floride uprostred júna urobiť kvalitný ľad. Vlhkosť je tu celý deň extrémne vysoká,“ napísal.

S rozdielom v správaní sa ľadu však treba rátať. Edmonton, ktorý má podľa najnovšej ankety hráčov od NHLPA druhý najlepší ľad v NHL, je najsevernejšie mesto v súťaži, Sunrise na Floride zas najjužnejšie.

Hráči to cítia. Ako povedal útočník Oilers Mattias Janmark, napriek tomu sa na to dá zvyknúť. „Keď som hral v Dallase, vždy som si myslel, že máme dobrý ľad. Potom som odišiel do Chicaga, a keď sme išli hrať do Dallasu, zrazu sa mi nepozdával. Neviem, či sa tam aj objektívne niečo zmenilo, no skrátka do týchto miest chodievate a dá sa tomu prispôsobiť. Obidva tímy majú rovnaké podmienky,“ hovorí.

Rolbári začínajú o piatej ráno

Do istej miery sa štatisticky dá hovoriť o výhode. Hoci floridské tímy za štyri predošlé finálové série prehrali 11 z 23 zápasov, až 8 z 12 domácich vyhrali. Počas tejto základnej časti vyhrala Tampa Bay tri štvrtiny domácich stretnutí a Florida viac ako dve tretiny.

Oba kluby boli medzi desiatkou najlepších v domácom prostredí a v tejto desiatke sa objavili i ďalšie tímy z teplého prostredia, na čele s Los Angeles, na piatom mieste s Vegas a na šiestom s Dallasom.

Vedenie NHL však nechce dopustiť, aby sa zlý ľad stal faktorom, ktorý sa naučia kluby z teplejších podnebných pásem využívať vo svoj prospech. Preto musia zamestnanci arény splniť prísne normy a starostlivosť o ľad v tomto ročnom období pre nich znamená celodennú prácu.

„Na Floride je veľmi teplo. K tomu treba pripočítať časté poobedňajšie búrky. Naším záujmom je, aby tieto elementy zostali pred dverami arény,“ povedal v roku 2023, keď sa na „najhoršom ľade v NHL“ hralo finále po prvýkrát od roku 1996, riaditeľ pre prevádzku štadiónov NHL Derek King.

Na jednej strane teda môžu mať floridskí hráči výhodu, že s pomalším ľadom majú lepšie skúsenosti. Na druhej má NHL jasne stanovené podmienky, preto je práca tamojších zamestnancov o poznanie náročnejšia.

Rolbárom na Floride sa začína šichta počas zápasových dní už o piatej ráno. Každú hodinu prechádzajú ľad s rolbami, aby povrch udržali čo najhladší. Arénu udržiavajú čo najviac vzduchotesnú, dvere otvárajú len v nutných prípadoch.

„V momente, keď vpustíme do arény vzduch zvonku, tam vojde i vlhkosť, ktorá robí z udržania kvality ľadu veľmi náročnú prácu. Potom to má priamy vplyv na klzisko a hráčov,“ vysvetlil Rob Stevenson, viceprezident Panthers, ktorý má na starosti zamestnancov a klziská.

Následkom narušenia pravidiel by bola hmla, ktorá je v teplých mesiacoch častým javom na slovenských štadiónoch. Klub k tomu musí splniť požiadavku NHL, že v hale má byť 15 – 18 stupňov a 40- až 45-percentná vlhkosť.

Proces udržania ľadu je teda pre Floridu nákladný, napríklad aj preto, že do haly museli nainštalovať systémy HVAC, ktoré majú efektívne prepojiť vykurovanie, vetranie a chladenie, aby dokázali udržať vlhkosť v potrebných medziach.

Podľa Stevensona sa to oplatilo. Myslí si, že Panthers majú momentálne jeden z najlepších ľadov v NHL – hoci hráči k takémuto názoru ešte nedospeli.

Analýza kauzalitu nenašla
Bývalý útočník Chicaga, Phoenixu, Philadelphie či Los Angeles a člen Siene slávy NHL Jeremy Roenick kedysi povedal: „Ľad je všetko. Keď je dobrý, vidíte lepšie prihrávky, lepšiu kontrolu nad pukom, lepšie zápasy a hokej je nádherný.“

Na Bowling Green State University si vzali jeho slová k srdcu a v roku 2019 uverejnili štúdiu, ktorá mala za cieľ určiť, či kvalita ľadu skutočne vplýva na kvalitu hokeja a na ofenzívne schopnosti hráčov.

Okrem iného zdôraznili výrok Kena Hitchcocka, ktorý trénoval Dallas na prelome tisícročí a vyhral s ním titul v roku 1999 – tvrdil, že jeho tím hral otvorene len prvú polovicu každej tretiny a potom zdržanlivou hrou využíval zlé podmienky na ľade. Za vyše 20 rokov sa však zmenili požiadavky NHL, ktorá kontroluje všetko, počínajúc vodou, ktorou sa zalieva ľad.

V štúdii sa zamerali na hráčov z klubov, ktorých ľad nepatrí k piatim najlepším ani piatim najhorším podľa ankety NHLPA z roku 2018. Z tých vybrali jedného útočníka a jedného obrancu, ktorí museli patriť k najproduktívnejším hráčom daného mužstva a odohrať viacero zápasov na skúmaných ľadoch.

Záver priniesol informáciu, že sa pri týchto kľúčových hráčoch jednotlivých mužstiev nenašla nijaká všeobecná zhoda. Ich priemerný počet bodov bol vyšší na piatich najkvalitnejších ľadoch, kam patrí Edmonton, než na piatich najmenej kvalitných, kam patrí Florida (0,7069 proti 0,6795), avšak v percentuálnom pomere Corsi (pomer všetkých striel pri hráčovej prítomnosti na ľade) boli skúmaní hráči v skutočnosti lepší na najhorších ľadoch (54,0048 % proti 54,3579 %).

Napríklad Sidneymu Crosbymu či Erikovi Karlssonovi sa v oboch štatistikách oveľa viac darilo na horších ľadoch. Opačným prípadom boli Alexander Edler alebo Rasmus Ristolainen. Nikita Kučerov získaval omnoho viac bodov na zlých ľadoch, Artemij Panarin na lepších. Dylan Larkin potreboval kvalitný ľad, aby mal pozitívne Corsi, naopak to mal Filip Forsberg.

Domáci ľad je štatisticky výhodnejší
Keď teda na zlý ľad poukazujú viac fanúšikovia a novinári než hokejisti, jestvuje na to pádny dôvod. Neexistuje veľa obsiahlych štúdií na túto tému a zároveň neexistuje žiadna, ktorá by podporovala tézu, že menej kvalitný ľad automaticky znamená horšie výkony lídrov – teda Connora McDavida či Leona Draisaitla, ktorí v prvom floridskom zápase tohtoročného finále nebodovali.

Spomínaná univerzitná analýza je zakončená tvrdením, že „kvalita ľadu ovplyvňuje ofenzívu aj defenzívu“ a že „je možné, že celkový dojem z hokejových zápasov môže byť ovplyvnený kvalitou ľadu“. Výhoda tímov, ktoré sú na tento ľad zvyknuté, pri bránení hviezd, však nebola zistená.

Florida v skutočnosti vyhrala v tohtoročnom play-off „iba“ 5 z 8 domácich zápasov a doma v niektorých prípadoch vykazuje horšie štatistiky než vonku. Lepšiu úspešnosť bodovania na domácom ľade má nielen Edmonton, ale aj už vyradené tímy ako Dallas, Winnipeg alebo Washington.

Výhoda domáceho prostredia však zjavne existuje, no netýka sa len tímov z juhu USA. V poslednej základnej časti nezískali aspoň 50 percent možných bodov vo vlastnej aréne len Chicago a San Jose. V prípade zápasov vonku sa pod 50 percentami pohybovalo až 17 mužstiev. (Simon Cop,Nko)
RNH je aj na game 4 otázny (game time decision), Jeff Skinner musí byť na ihlách :-D
Šušká sa, že Klingberg si posedí a do hry sa dostane Troy Stecher. :good: S Nursem mu to predtým šlo, tak snáď ich dá Kloblauch dohromady.
arek píše:
úte 10. čer 2025 16:51
dobrá diskusia kluci, trochu mi to pripomína staré časy hokejfóra
Ano, ale je to moc dlouhý. To já poslal Kowera do prdele na 3-4 řádky.
Jo jestli to tu nepadlo, Bouch , muj miláček, se měl při OT gólu chovat jinak. Nevim, jestli mu mohl zabránit, ale řešil to špatně.
AndyF píše:
čtv 12. čer 2025 20:49
Jo jestli to tu nepadlo, Bouch , muj miláček, se měl při OT gólu chovat jinak. Nevim, jestli mu mohl zabránit, ale řešil to špatně.
je to tak ale to sa deje tak casto, ze uz skoda komentovat a budme radi, ze to kompenzuje ofenzivou.

Tak nakoniec Stecher a Jeff Skinner in, Klingberg a Arvidsson out. V brane Skinner.
OT
OT GOAL Draisatl :gol:
:kajo:

:thumbsup:
:slap: :hroza: :neviem:

GG, WP. Vic asi nemam co dodat..

Game 5 v Edmontonu :box:

Jinak zase, v prvni tretine Edmonton nehral nic, meli jsme 20 strel.na branku a PPcka. Skinner se snazil ale proste nemohl nic delat. Pak tam sel Pickard a najednou Edmonton zacal hrat. Jestli kluci Edmontonsti nemaji toho Skinnera radi, tak at mu reknou rovnou, ze si ma jit sednout na stridacku od zacatku. Si to zbytecne komplikujete. :-D
Zvláštne signály

Príprava Edmontonu na štvrtý zápas bola čudná. Ale ujala sa.

Kouč Knoblauch totiž novinárom v stredu, teda po prehre v treťom stretnutí, povedal, že väčšina hráčov dostane „oddych od hokeja“. Realita však jeho slovám nezodpovedala. Nasledoval tréning, na ktorom boli prítomní skoro všetci vrátane Draisaitla s McDavidom.

V kanadských médiách to vyvolalo ohlas – Mark Spector zo Sportsnetu sa pýtal, či mužstvo vôbec má pod kontrolou samo seba.

Po prvej tretine sa zdalo, že záhadná príprava na zápas bola vyložene zlá. Tréner sa rozhodol znova dôverovať Skinnerovi, ktorého po prvej tretine vystriedal. V defenzíve chyboval pár Darnella Nursea s Troyom Stecherom, ktorý nastúpil namiesto Johna Klingberga.

Napriek viditeľne náročnej situácii však Oilers našli spôsob, ako vyhrať.

Pickard alebo Skinner?

Trénera Edmontonu čaká aj pred piatym zápasom dôležitý verdikt. Koho pošle do bránky?

Stuart Skinner bol v predošlých dvoch sériách vynikajúci. No v posledných dvoch zápasoch bol vystriedaný. Calvin Pickard pochytal od začiatku druhej tretiny 22 striel a bol jedným z dôvodov historického obratu.

„Stuart za góly nemohol,“ bránil kolegu z tandemu. „Tréner proste chcel dať mužstvu nejakú zmenu. Potom už sme ako tím hrali naozaj kvalitne.“

Edmonton však celkovo potrebuje lepšie výkony brankárov. V prvých troch zápasoch mal Bobrovskij z Floridy úspešnosť 92,8 percenta, kým dvojica Edmontonu len 86,7 percent. V hre 5 proti 5 bol rozdiel v pomere 95,3 % ku 89,6 % a pri nebezpečných šanciach 94,12 % ku 87,5 %.

Podľa obrancu Walmana nepanujú v šatni Oilers pochybnosti o dvojici: „Máme absolútnu dôveru voči obom našim brankárom.“

Takýto zápas mal vraj skôr poukázať, že Edmonton nie je tímom jediného dobrého brankára. Pickard vyhral všetkých sedem zápasov v tomto play-off, v ktorých odchytal aspoň 20 minút – štyri s Los Angeles, dva s Vegas a teraz prvý s Floridou.

„Nezáleží na tom, kto je v bránke. Ide nám obidvom o to isté,“ pokračuje Pickard.

Nie sklamanie, ale nadšenie

Hráči Floridy opisovali výsledok ako veľké sklamanie, ktoré však musia prekonať.

„Vezmite si prvú tretinu, vezmite si tretiu tretinu, vezmite si začiatok predĺženia. Osobne si myslím, že sme tam urobili veľa dobrých vecí,“ hľadal pozitíva Matthew Tkachuk, ktorý strelil dva góly a v druhej tretine bol veľmi blízko hetriku.

Brankár Sergej Bobrovskij, ktorý zastavil 30 striel, premenil toto sklamanie na nadšenie. „Bol to skrátka tesný zápas so šancami na oboch stranách. Teraz je to séria na dva víťazné zápasy. Na takú sa tešíme,“ vyjadril sa.

A tréner Paul Maurice zhodnotil prehru zdanlivo vyhratého zápasu tak, že vo finále s takými treba rátať.

„Máte plán, v ktorom počítate so siedmimi zápasmi. To znamená, že prehráte trikrát. Musíte teda prekonať, čo sa stalo, poučiť sa z toho a vrátiť sa späť,“ skonštatoval.

Priestor na reakciu budú mať jeho zverenci v noci na nedeľu. Bude sa hrať v Edmontone, kde sa predĺžením skončili oba doterajšie zápasy.

Sam Reinhart, strelec vyrovnávajúceho gólu, sa už na ňu pripravil slovami: „Úspech v play-off závisí od toho, ako sa vyrovnáte s prehrami.“ ( Simon Cop,Nko)
Wow :clap: :yahoo:

Nezainteresovanáho diváka toto finále musí baviť, pre nás fanúšikov je to na nervy :cepi: Parádny obrat z našej strany. Síce trochu so šťastím, pretože sme to ľahko mohli aj prehrať a bolo by 3:1 na zápasy. Ďakujeme Pickardovi, že v OT vychytal Bennetta (nielen). Ale ten stav 4:3 sme už mali vydržať a poistiť to EN gólom.

Neviem prečo nám trvalo až 20 minút, kým sme sa dostali do zápasu, ale dobre, budiž nám odpuštěno. Skinner za to zase nemohol, mal tam niekoľko dobrých zákrokov, vďaka ktorým to bolo po 1. tretine "len" 3:0. Ale Pickard, ten teda urobil niekoľko big saves v doležitých momentoch, ktoré nám mentálne pomohli. Ja by som ho tam dal aj na kľúčový 5. zápas.

Trochu mi je ľúto Troya Stechera, ktorý síce dostal šancu, ale nie veľkú, pretože po jeho chybe pri 3. góle už nehral, takže odohral len nejaké 4 minúty a my sme radšej hrali na 5 obrancov :shock:
Marchand!!! :scare: :-O :shock: :box:
arek píše:
stř 04. čer 2025 16:12
Vidim len tri faktory, ktore by mohli stat proti a pokazit nam to:
1. zranenia klucovych hracov
2. Bobr
3. Marchand
ja to rikal.
Tkachukova reakcia hovorí za všetko. Marchand vyrovnáva 30-ročné strelecké rekordy a ešte má aj najviac plusiek.

Brad Marchand robí obrane Edmontonu obrovské problémy.
V roku 1988 strelil Fín Esa Tikkanen šesť gólov vo finálovej sérii medzi Edmontonom a Bostonom. Na päť z nich mu prihral Wayne Gretzky a Oilers sériu vyhrali jednoznačne 4:0.

Odvtedy sa nestalo, aby strelil jeden hráč šesť gólov počas série o Stanleyho pohár. Dokázal to až teraz Brad Marchand, ktorý hrá podobným nepríjemným štýlom ako Tikkanen.

Ibaže Tikkanen mal vtedy 24 rokov a bol na vrchole síl, kým Marchand má 37 rokov a takéto mimoriadne výkony od neho už takmer nikto nečakal.

Marchand je zároveň len druhý hráč od roku 1965, ktorý dal 5 a viac gólov v dvoch rôznych finálových sériách.

To okrem neho dokázal len Mario Lemieux v rokoch 1990 a 1991, keď mal 25 a 26 rokov. Marchand dal päť gólov aj ako spoluhráč Zdena Cháru pri zisku Stanleyho pohára v roku 2011.

V piatom zápase prakticky z ničoho vyrobil dvomi skvelými individuálnymi akciami góly na 1:0 a 3:0. Florida napokon vyhrala v Edmontone 5:2.

Jeden z lídrov Panthers Matthew Tkachuk mal počas zápasu na sebe pripnutý mikrofón a po druhom Marchandovom góle na lavičke dookola opakoval: „Ó, môj bože.“
Edmonton opäť prespal prvú tretinu
Táto séria je výborná aj vďaka tomu, že Edmontonu sa podarili dva veľké obraty. V prvom zápase prehrával 1:3 a vyhral 4:3 po predĺžení. V štvrtom zápase prehrával 0:3 a vyhral 5:4 po predĺžení.

Lenže keď neustále zle začnete, pravdepodobnosť na úspech sa výrazne znižuje. Málokto hrá navyše za priaznivého stavu tak rozumne ako Florida.

Počas troch rokov, odkedy ju vedie tréner Paul Maurice, vyhrala v play-off pred touto sériou s Edmontonom všetkých 31 zápasov, v ktorých vyhrávala po prvej alebo druhej tretine.

Vedenie pustila až v tejto sérii a to hneď dvakrát. Až tak ju to však mrzieť nemusí, pretože viedla vo všetkých piatich zápasoch.

Medzi tímami je veľký rozdiel v prvých tretinách. Florida v nich prestrieľala Edmonton 11:4, z toho 7:0 v posledných troch zápasoch.

V druhých tretinách je stav 5:5, v tretích 6:5 pre Floridu, v predĺženiach 2:1 pre Edmonton.

Tentoraz Florida viedla po prvej tretine 2:0 a dala si veľký pozor, aby sa Edmontonu nepodaril ďalší obrat. Dve tretiny predvádzala špičkový defenzívny výkon, a keď dal Marchand v tretej tretine na 3:0, zdalo sa byť rozhodnuté.

Connor McDavid potom síce prvým gólom v sérii znížil na 1:3 a neskôr Corey Perry pri hre bez brankára na 2:4, no Panthers záver zvládli.

Podľa TSN sa 27. raz v histórii stalo, že bol vo finále po štyroch zápasoch stav 2:2. Tím, ktorý potom vyhral 5. zápas, získal Stanleyho pohár v 19 z 26 prípadoch.

Pravdepodobnosť je teda na strane Floridy (73,1 percenta), no zároveň sú pomerne bežné aj obraty z 2:3 na 4:3.

Florida môže o obhajobe Stanleyho pohára rozhodnúť doma, šiesty zápas sa koná v noci z utorka na stredu. Ak by jej to nevyšlo, ďalšiu šancu dostane z piatka na sobotu v Edmontone.

Hrdina Marchand

V dňoch pred ďalším zápasom sa bude hovoriť najmä o Marchandovi, ktorý pôvodne chcel stráviť celú kariéru v Bostone, no klub ho vymenil pred uzávierkou prestupov, keďže sa nevedeli dohodnúť za zmluve.

Marchand sa v lete stane voľným hráčom, preto chcel za neho Boston získať aspoň niečo.

Protihodnota sa javila byť nízka, za Marchanda Florida poslala Bostonu len jeden výber v druhom kole draftu, ktorý sa za špecifických podmienok mohol zmeniť na výber v prvom kole.

Tesne po výmene sa špekulovalo, či bude dostatočne fit, aby vôbec za Floridu nastúpil.

Napokon však prekonal všetky očakávania a v tejto chvíli je už jasné, že splnil podmienky na to, aby Boston dostal napokon výber v prvom kole. Podmienkami boli dve vyhraté série Floridy v play-off a Marchandova účasť v minimálne polovici zápasov.

Ak Florida získa Stanleyho pohár, jeho získanie sa môže ukázať ako kľúčový moment sezóny. S Marchandom majú Panthers tri špičkové formácie, z ktorých je každá nebezpečná v ofenzíve a zároveň vie aj brániť:

Verhaege – Barkov – Reinhart

Rodrigues – Bennett – Tkachuk

Luostarinen – Lundell – Marchand

Aj Rodrigues, ktorý je z nich najmenej produktívny, má výborných 15 bodov v 20 zápasoch. Bennett s Tkachukom majú po 22 bodov, Marchand, Barkov a Verhaege po 20.

Všetci sú v plusových hodnotách aj v štatistike plus-mínus, no absolútne v nej vyniká tretí útok. Lundell a Marchand majú po 18 plusiek, Luostarinen ich má jedenásť. Spolu s obrancom Floridy Sethom Jonesom (12 plusiek) sú štyrmi najlepšími hokejistami v celom play-off.

Hráči ostatných tímov sa dostali maximálne na desať plusiek. Na tejto úrovni sú Zach Hyman, Brett Kulak, Evan Bouchard z Edmontonu a Jaccob Slavin z Caroliny.

Marchand dal v celom play-off desať gólov, rovnako ako ďalší veterán – 40-ročný Corey Perry z Edmontonu. V tabuľke strelcov sú pred nimi len 11-gólový Leon Draisaitl a 15-gólový Sam Bennett.

Kanadské bodovanie vedú s 33 bodmi Draisaitl a Connor McDavid. Hoci sú výrazne odskočení od zvyšku hráčov (tretí Evan Bouchard má 23 bodov, štvrtý Bennett 22), zatiaľ víťazí šírka floridského kádra nad individualitami Edmontonu. (Stefan Bugan,Nko)
Jak to vidite v brankovisti v dalsim zapase? Skinner? Pickard? Ja si myslim, ze oba chytaji v PO na podobne, ne-li stejne urovni. Obcas predvedou vyborny zakrok, ale ze by jejich vykony byly nejak oslnive. Popravde se mi Skinner libil v GM1 a 2. Mel tam par fakt super zakroku. Pickard zachytal proti LA a pak uz mi prislo, ze se ukazala jeho (ne)kvalita. Dalsi zapas je zapasem o vse. Ocekavam, ze jej urvete a bude game 7 stejne jako minuly rok. Ale bude treba, aby golman zachytal a celkove tym zahral.

Vcera jsem videl video, ze Oilers dochazi stava. Nazor expertu (mezi nimi i byvaly brankar C. Schneider) a je to tak. Vetsina fans hazi spisu na Skinnera, Boucharda, Nurse.. ale ze treba McDavid dal v cele serii pouze jeden gol nic. Nebo RNH.. Draisaitl vypada hrozne vycerane a stejne strili goly. Ale docela dost chybuje. U nas je udajne zraneny Barkov a mensi zraneni trapi Forslinga a Reinharta. Samozrejme, az po sezone se dozvime, kdo s cim hral ze. Minule jsem koukal na ten seznam zraneni, co jsme tam vse melo. :? :?
Ja to vidim na skinnera. Vyskusanie pickarda v G5 sa dalo obhajit tym priebehom predchadzajuceho G4, ale kedze v tom G5 v podstate nic lepsie ako skinner nepredviedol, neviem cim by sa odovodnovalo jeho nasadenie aj do G6...

Ak nieco doterajsie zapasy ukazali tak to ze oilers nemozu cakat ze zapasy s floridou vyhraju na 2-3 strelene goly. Takze v prvom rade by sa mal prebrat kapitan mcjesus, vylozit si cely tim na svoje plecia a ukazat preco je najlepsim hracom svojej generacie. Ak on nebude tym difference makerom tak oilers tazko budu mat realnu sancu :neviem:
podobne to vidim na Skinnera, RNH musi byt na srouby a ked nastupi tak bude logicky opät 'polovicny' a to je citelne oslabenie Oilers
tato seria sa nam podari otocit uz len zazrakom, takze ja by som skusil znova Skinnera, aby predviedol dalsi dobry bounce-back.

RNH je zraneny, ale ja by som sa nedivil, keby bol aj McD, no minimalne je mimo formy, pretoze momentalne nie je difference maker a robi na lade divne rozhodnutia (v game 5 predviedol namiesto strelby zo slotu prihravku do protihraca, alebo namiesto tahu na branku zvolil spatnu prihravku), co by hrac jeho kvalit v SC finale robit nemusel.
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2021 TAMPA BAY LIGHTNING