Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

San Jose Sharks - Ringo

13. ročník legendární HF hry.

Útok
K. Palmieri - M. Scheifele - Elias Lindholm
I. Barbashev - William Karlsson - O. Bjorkstrand
A. Mantha - P. Zacha - Ch. Coyle
A. Laferriere - A. Fantilli - James Van Riemsdyk

Obrana
Morgan Rielly - C. Makar
K. Letang - B. Faber
S. Gostisbehere - Š. Němec

Brankář
J. Oettinger
Charlie Lindgren
Do brány jsem si vybral 2 brankáře, kteří ve svých týmech dělají jedničky a kteří táhnou svůj tým. I kdyby to jednomu nešlo, druhý ho dokáže bez problému zastoupit.
Obranu jsem se snažil mít ofenzivně laděnou a mít ji co možná nejkvalitnější, obsahující jak mladé, tak i zkušené hráče.
Útok jsem chtěl mít bez přeplacených hvězd, na kterých by závisel úspěch týmu a proto jsem se snažil udělat všechny 4 lajny dost vyrovnané. Pokud by nějaký útočník měl letos špatnou sezonu, může být kdykoliv nahrazen jiným hráčem velmi podobné kvality. Scheifele je z hlediska útočníků největší hvězdou, byl potřeba kvalitní leader týmu.
Útok se mi nelíbí. Chybí legit 1C, legit 1st liner. No, elite forward všeobecně. V TOP6 bych pozitivně hodnotil jen W. Karlssona na 2C, jinak slabé. Za mě jedna z nejslabších TOP6 v KD.

3. útok oproti tomu skvělý.

Fantilli na 4C je nesmysl.

Makar je elita, tady nemám námitky. Ale proč k němu Rielly? Další ofenzivní bek, který neumí už vůbec bránit? Jeho předností je hra s pukem. Tu by si ale vzal na starosti logicky Makar. Rielly se typologicky k Makarovi absolutně nehodí.

Letanga na LD v jeho letech si taky neumím moc představit. Faber :good:. Gostisbehere - Nemec je na poměry KD velmi dobrý 3rd D pair imo.

Oettinger měl slabší sezonu, Lindgren ale naopak skvělou. Gólmani za mě dobrý.
Rono píše:
čtv 08. srp 2024 20:10
Útok se mi nelíbí. Chybí legit 1C, legit 1st liner. No, elite forward všeobecně. V TOP6 bych pozitivně hodnotil jen W. Karlssona na 2C, jinak slabé. Za mě jedna z nejslabších TOP6 v KD.
Zajima me, proc nehodnotis Scheifeleho jako legit 1st C a 1st liner. Za dob co jsem s Vami hral sem mel s Markem stejny problem. V komisi jste mi jej nebrali vazbe jako hrace a centra prvni lajny. Ale nikdy jste mi to nevysvetlili. Vim, ze tu resite hodne advance stats a ja jsem jeden z tech, co na ne nikdy tak dusledne nekoukal. Je tedy problem prave v nich?

Protoze kdyz se podivam na jeho posledni sezony, tak mi rozhodne prijde jako jasny centr a hrac 1. Lajny. A na tu bidu Winnipegu ma solidni cisla. Mohl by jsi to tedy rozvest prosim? :thumbsup:

Jinak ta treti lajna se libi i me. Mozna i nejlepsi co jsem tu zatim videl. Jen bych ji poskladal Zacha-Coyle-Mantha. Ale to uz je o v kuse. Docela jsem se zarazil, ze se tu hodnoti i sestava tymu. Napriklad Windsor dal Malkina na 1st C a bylo to brano jako chyba. Ze tam mel byt Bedard. No ja osobne bych Malkina na 1 C dal taktez, aby se na nej vazal lepsi utok soupere a Bedard mel vic prostoru z 2nd C. :neviem:

Jinak super, ze se stale hraje. Ackoli uz nehraji, tak to sleduji a rok co rok me vzdy zaujme nejaka sestava nebo lajna, co kdo dokaze nalickovat. Letos sem si typoval viteze Rona, pro me mel nejlepsi sestavu a je videt, ze advance stats ma v maliku. Ale prekvapili me i novacci a prave Windsdor (snad jej pisu spravne :-D ) a jeho sestava mi prisla povedena a videl sem ji vyse. Ale jak jsem psal v chatu, sto lidi, sto chuti.
V rámci NHL je Mark Scheifele low-end 1C. Něco jako Mika Zibanejad.

Ale v rámci KD, kde je 20 týmů a máš vyhrát, jsou tito centři prostě málo na 1C. Musíš je hodně kvalitně doplnit na křídlech, aby se to vyvážilo.

Mark Scheifele od sezony 19/20 patří k nejhůře bránícím útočníkům ligy. Pokud i přes takovou defenzivu máš držet kvalitu 1C, musíš být nadstandardní v ofenzivě. Což ale není. Ano, mívá relativně pravidelně PPG sezony, ale to neznamená, že je to hned 1C.

Vzhledem k tomu, že pravidelně ve Winnipegu dostává velký prostor na ledě, včetně PP, by bylo spíše až překvapující, kdyby PPG sezony neměl, když Jets bývali/jsou pravidelným PO týmem a on tam hraje 1C.

Když vezmu poslední 3 sezony, při hře 5 na 5 nasbíral 119 bodů ve 222 zápasech. 40. mezi útočníky. To není špatné. Ale ani nijak oslnivé v rámci těch legit 1C imo.

Co je ale dost slabé na 1C? Gólový rozdíl Jets při hře 5 na 5 se Scheifelem na ledě za poslední 3 sezony: 170:158. Od svého lídra přeci potřebuješ víc. Pár porovnání s jinými útočníky za poslední 3 sezony:

- Duchene 173:131
- Kaprizov 190:145
- Guentzel 182:139
- M. Foligno 94:72
- Thomas 189:148

Tyhle jsem vybrál náhodně, co mi zrovna padli do oka. Pointou ale je, že pokud Scheifele má být tvůj lídr, tvůj 1C, potřebuješ od takového hráče, potažmo v lize o 20 týmech, rozhodně více, než aby ti za cca 220 zápasů udělal plusový rozdíl +12.

A co je další věc? Když odečteš 918 minut, kterých odehrál s Nikolaj Ehlersem, najednou dostaneš u Scheifeleho negativní skóre: 116:128.

Jinými slovy: pokud k Scheifelemu nedáš elite playdrivera, nepřinese ti pozitivní výsledky pro tvůj tým. Jak jsem tedy avizoval, Scheifeleho musíš kvalitně doplnit na křídlech, aby ti přinesl nějaké výsledky. A to Palmieri ani Lindholm rozhodně nejsou.

A chceš mít na 1C někoho, kdo právě neumí sám udělat své spoluhráče lepšími? Ani si nevybavuju tým od roku 2010, který vyhrál :cup: a měl by na 1C někoho, kdo právě potřeboval k sobě kvalitní křídla, aby byl (alespoň) dobrý (možná max. Point, který má ale k sobě Kucherova, jednoho z nejlepších hráčů ligy vůbec. Jen aby bylo jasno, Point svoji tragickou defenzivu ale vyvažuje elitní ofenzivou, za mě je legit 1C i pro KD).
Diky za dlouhou a obsáhlou analýzu. Musím s Tebou samozřejmě souhlasit. Výše zmíněné jsou pádné argumenty. Popravdě jsem nečekal, že je na tom až tak zle. Ten gólový rozdíl je fakt zlej.. :|
Na druhou stranu Bedard měl 5na5 -30 a je už legit C, Jack Hughes -4 to samé....

Thomas je s +18 a Eichel jsou jednoznačně lepší jak Aho, kterej měl 5on5 +28....protože jsou lepší 5v5.....

McTavish -17 5on5....a hype ....

5on5 některých probíraných hráčů aneb někde se ty čísla hodily někde ne....někdy platí, někdy ne a je to pocitu.....
Hyman 40 - nejlepší z nhl 23/24

Nathan MacKinnon 35 nej v COL
McD 34
Barkov 30
Auston Matthews 28
Sebastian Aho 27 nej v CAR (78z.)
J.T. Miller 27
Steve Thomas 18
Mark Scheifele 14 (74z.) - napočítal sem cca 10 prvních centrů co měli tuto bilanci lepší
Jack Eichel 10 (jen 63z.)
Tage Thompson 10
Malkin 9
Mika Zibanejad 7
Brock Nelson 6
Nico Hischier 5
Crosby 3
Jack Hughes -4
Brayden Ponit -5

Nicholas Paul -12

Connor Bedard -30

Kirill Marchenko 24 nej v CLS
Claude Giroux -14
Timo Meier -15
Mason McTavish -17 s Vatranem nejhorší v týmu

Connor Bedard -30
Standik píše:
ned 11. srp 2024 18:36
Na druhou stranu Bedard měl 5na5 -30 a je už legit C, Jack Hughes -4 to samé....
Tomuhle také nerozumím. Také mi přijde, že Rono občas posuzuje, jak se mu to líbí. Bedard je legit 1C a Mark ne. A ne, neberu tu jeho "v další sezóně se čeká, že Bedard bude lepší a Mark horší". Teď je teď a nikdo neví, jestli Bedarda nestihne syndrom druhé sezóny že. Ale jinak s jeho postem souhlasím. Dozadu Mark fakt neumí. Pořád bych ale Marka bral na 1st C spíše jak Bedarda (teď, momentálně, kdybych útočil na SC).

Ten Marchenko mě také zarazil. Mít v bídném Columbusu +24? To je paráda. Proč to nemá Bedard v bídném Chicagu? :yes:

Ale co mě nejvíce v KD na jeho hodnocení dostalo bylo hodnocení 1st pairu Hughes-Hamilton. Dva ofenzivní beci v jednom páru jsou u jednoho Ok, ale Makar-Rilley u někoho jiného je špatné a bere se to jako hrubka. Bych rád viděl, kdo z dvojice Hughes x Hamilton bude ten, co bude krýt zadek druhému. :giggle:

Jinak statistice +/- jsme nikdy neholdoval. Za mě je to zkreslená statistika. Raději mám statistiku ztracené/získané kotouče.

Jinak super, že se to tu díky KD oživilo. :giggle: Člověk se tu aspoň dočte postřehy a zjistí o pár, pro něj no name hráčích, jak jsou vlastně dobří. Měl jsem rozpracovaný season review Floridy po historickém SC, ale netroufnul jsem si jej vložit. No, jelikož i já se tu teď vyjadřuji k ostatním, tak bych i já mohl nadhodit to review a vychutnat si názory jiných. :jn: :jupi:
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2017 PITTSBURGH PENGUINS