Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

KTL web vs. fórum

Ahoj všichni, Petrik v tématu HK nakousl celkem ožehavé téma, tedy staré časy KTL tady na fóru, kdy týmy žily, diskutovaly, existovaly rivality a podobně.

Když jsem mu odpovídal a vzpomínal na staré časy, přemýšlel jsem, jak by se dalo tohle oživit. Vím že to prakticky nejde, v době sociálních sítí je nějaké forum na rychlou komunikaci zastaralé, ale určitý způsob mě napadl, a to za využití webu na kterém Arek pracuje.

Tohle je tedy především na Areka, nevyznám se v tom nějak víc takže mi stačí říct zda to je/není proveditelné a jestli by to bylo hodně práce, protože ani to že bychom to realizovali by neznamenalo, že to bude fungovat u lidí.

Stručně, přemýšlel jsem o větší integraci fóra jako takového do webu KTL.

• Kromě stávající sekce by na webu KTL v budoucnu mohly být týmové diskuse, které by ale byly zde na fóru. Představoval bych si to formou embedu fóra do webu KTL, nebo něco na ten způsob. Tedy že po rozkliknutí diskuse by člověk zůstal na webu KTL, ale na stránce co si rozklikne by místo obsahu byla diskuse z fóra.

• Opačným směrem, vyhodnocení a podobně by mohlo být postováno i sem na forum - v ideálním případě formou sdílení příspěvku přímo do fora přes nějaké tlačítko podobné tomu YT čudlíku, zjednodušeně, naprogramovat na foru tlačítko KTL přes které by se do příspěvku dala vložit vizuálně stránka z KTL webu.

• Spojení registrací na web KTL i forum - Tady už se asi pohybuju v rovině naprostého sci-fi, nevím jak funguje Joomla, ale phpBB jsem kdysi aktivně využíval, vím že fungovalo za použití SQL databází, nevím, jestli by se něco takového dalo provést.

Pak bychom museli přijít s nějakými dalšími nápady, jak diskusi oživit, podpořit ji, ale to všechno je hudba nějaké budoucnosti. Pro tuhle chvíli mi jde jen o to, jestli tyhle moje nápady jsou proveditelné, nebo totální bullshit.

Pokud je to ta druhá možnost, tak se předem omlouvám, fakt jsem v tomhle naprostý amatér :-D
dik za otvorenie tejto diskusie.

Pre mna je to tema, ktorou sa zaoberam a to, ze nam na KTL webe chyba timova diskusia, je jedna z veci, ktore ma trapia najviac.

Na tom novom webe KTL by som chcel mat komunikaciu urcite vyriesenu lepsie nez je to dnes. Priority vidim nasledovne:
1. timova diskusia, tzn aby clenovia timu mohli spolu diskutovat v chate, ktori budu vsetci clenovia timy vidiet (a nemusli si pisat sukromne spravy)
2. otvorena diskusia pre vsetkych / chat alebo mini forum
3. mat moznost kontaktovat komisarov (na to ale staci i email alebo bod 2)
3. sukromne spravy

Prioritizovat to musim, aby som vedel, co naprogramovat co najskor a co moze byt doplnene pripadne az pozdejsie, resp bez coho KTL docasne prezije.

S tym embedovanim a spolocnou registraciou to moc nevidim. Po prve to uz nebude postavene na Joomle (chvalabohu, dnes je to uz zastarala technologia) a po druhe chcem mat uz KTL plne oddelenu, nezavislu od HF. Dovody su asi nasledovne:
1. rad by som KTL rozvijal dalej (viac lig, teoreticky i moznost tipovania inych sportovych lig nez NHL)
2. mnohych ludi na HF nezaujima KTL a zavadzia im to tu
3. ak sa zaregistrujes na KTL, tak nechces byt zaroven zaregistrovany aj na nejakom phpBB fore, o ktoreho existencii ani nevies (a opacne). Mohol by to byt aj problem z hladiska GDPR, muselo by to byt spravne komunikovane. Ja v tom proste zmysel nevidim.
4. mozno KTL presuniem i na iny typ hostingu a domenu

Takze na HF sa z KTL asi uz nic riesit nebude, maximalne tu bude propagovana, mozno diskutovana.

S tym novym webom su to stale ale len plany. Myslim to vazne a robim na tom, ale vzdy sa to moze niekde nejako zaseknut. Stale je dost mozne, ze aj v dalsej sezone budeme tipovat na starom webe.

No a kedze s tym novym webom to chce cas, tak som chcel aspon docasne uz na tuto sezonu vyriesit tu komunikaciu na starom webe. Ale ani to sa bohuzial nepodarilo, pretoze nasa verzia joomly je extra stara (a nemozno ju updatovat, pretoze na novej verzii zas nefunguje tipovaci plugin) a na tuto staru verziu som uz nenasiel pozadovane komunikacne pluginy.

Takze tolko k momentalnej, neutesenej situacii. Aby som to zhrnul, tak namiesto integracie smerujeme skor k dezintegracii (ale to uz roky) a k spolupraci HF-KTL uz len na urovni vzajomnej propagacie. Je to pochopitelne?

Som otvoreny pripomienkam a napadom.
Jasně, takhle vysvětlené to naprosto chápu. Já jsem si myslel že ten přesun na samostatný web byl hlavně kvůli vyhodnocení.

Jako ta tvoje vize je parádní, kdyby byl nějaký způsob jak ti s tím můžu pomoct, tak bych se klidně pokusil. S programováním teda těžko, ale až by se pak povedlo dostat do fáze už nějakých textů a tak…

Třeba můžu sepsat pravidla, nějaké popisky k tématům, stránkám, případně udělat ke tvým textům české překlady (případně i anglické) abychom měli dvě (tři?) plnohodnotné jazykové mutace webu a tak. Prostě jak bude potřeba něco na co stačí moje síly stačí napsat :D

Pokud jde o nápady, určitě popřemýšlím a případně se ozvu. :oslava:
Lord TT píše:
pon 10. led 2022 16:17
Třeba můžu sepsat pravidla, nějaké popisky k tématům, stránkám, případně udělat ke tvým textům české překlady (případně i anglické) abychom měli dvě (tři?) plnohodnotné jazykové mutace webu a tak. Prostě jak bude potřeba něco na co stačí moje síly stačí napsat
to je dobry napad.
Urcite by mi pomohlo spisanie pravidiel do nejakeho jedneho celku, pretoze ted mame nejake pravidla na ktl webe a nejaku tu na HF. Tak to mozes skusit, staci aby to bolo hotove pred dalsou sezonou.
Pozdejsie sa mi zide aj pomoc s tymi prekladmi. Ja to implementujem v anglictine, takze budem potrebovat preklad do CS a SK.
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2022 COLORADO AVALANCHE