Report 1. časť prvá
Keeper list odovzdaný, tak si môžeme spraviť prvý report pred novou sezonou.
Minulý ročník začal katastrofou, tak som sa rozhodol už v novembri, že spravím rebuild. Je to môj prvý, väčšinou som robil retooly. Patrím skôr medzi konzervatívnych manažérov a do keeper poolu som prakticky nezasahoval. Nepamätám si, že by som urobil viac ako 3-4 zmeny medziročne. Aj ked som robil vždy veľa trejdov, tak šlo väčšinou o hráčov na hrane/tých, ktorý by sa nevošli do keeper poolu. Ten tím však medzičasom veľmi zostarol a nastal ten čas do toho viac zasiahnuť. Priemerne som omladil o viac ako 4 a pol roka

A to iba jeden z hráčov bude mať ešte narodeniny tento rok.
Celkovo odišla polovica keeperov a to som bol ochotný vymeniť aj dvojku
D.STROME a
M.WEEGAR. Napokon ostali. Zaujímavosťou je, že druhý menovaný bol dočasne odídený - vymenil som ho pred trade deadline za pick a prospecta
C.YAKEMCHUK (vyzerá, zaujímavo a mal by hrať v celú sezonu v Ottawe) a následne neskôr som si ho stiahol späť z FA, ked v boji o titul naháňal fantomas každú štatistiku.
Kto teda ešte ostal? V prvom rade
T.STUTZLE. Môj jediný prospect, ktorého som úspešne developoval medzi elitu a môj aktuálne najhodnotnejší hráč.
Další bývalý prospect
B.CLARKE má dobrý nábeh, aby sa etabloval. Postupne dostáva čoraz väčší ice time, ak nie táto, tak tá nasledujúca sezona by už mohla byť zlomová.
Dvojka
C.KELLER,
A.DEBRINCAT patrí medzi stálice. Obe mená boli súčasťou preseason trade jednaní, ale ostávajú. Majú pre mňa vysokú hodnotu a určite ich budem meniť iba za dobrú ponuku.
Pribudlo 6 mien.
J. HUGHES prišiel vo veľkom trejde za
C.HELLEBUYCK. Môže byť mojim novým najlepším hráčom, ale potrebuje odohrať celú sezonu bez zranení.
V tomto trejde prišiel aj
I.NABOKOV, ktorému dám šancu a keepujem ho. V prospect poole už byť nemohol. Aj ked minimálne túto prvú sezonu iba bude zaberať miesto na rosteri. V tú nasledujúca však očakávam, že bude robiť dvojku a postupne by mohol preberať úlohu jednotky v Colorade.
Trejdom za pick a
A.KOPITAR a prišiel
J.BLAKE. Je to hráč s potenciálom, v playoff ukázal čoho je schopný. Uvidíme, či spraví další krok vo svojej kariére.
Podobný potenciál má aj
J.DOAN, ktorého som stiahol z FA. Bol v skupine viacerých hráčov z FA, ktorých som počas sezony nabral s tým, že si niekoho nechám.
Dalším takýmto je
J.DOBEŠ - Montreal bude pravdepodobne silný a brankári by mali mať dobré čísla. Zatiaľ by mal byť jednotkou resp. 1A golmanom. Z dlhodobého hľadiska sa ho bude snažiť vytlačiť J.FOWLER, ktorého mi cepi nechce vymeniť...
Posledné sezony som pravidelne bral do tímu
J.HOFERa. Mal som
J.BINNINGTONa a bola otázka času kedy ho nahradí. Túto sezonu sa to už očakáva, takže som si ho už nechal a skúsenejšieho kolegu ešte počas sezony vymenil.