Tohle zní hodně dobře.fantomas píše:HFL Demitra Conference a HFL Hlinka/Hlína Conference, hm hm?
Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?
Organizační záležitosti
Diskuze pro hráče i fanoušky týmů Demitrovy konference.
No, tak abysme nějak dořešili ten základ té komise...
Předpokládám, že teda panuje všeobecný souhlas s tím, že commishovat jedné konferenci bude Fantomas a druhé já. Jak už tady padlo dříve, v každé konferenci by měl být taky někdo jako asistent commishe, resp. jeho pravá ruka a člověk, který zároveň bude členem komise/dozorčí rady. Fantomasův asistent bude Sloter, ale potřebuji teď asistenta ke mně. Nějaké jména tu padaly, ale pokud se nepletu nikdo to nakonec nepřijal napevno, tak teda vyhlašuju něco jako výběrové řízení na pozici Asistent commishe.
Kdo byste teda měl zájem být členem komise a zároveň mi asistovat, napište to sem nebo mi do PM. Klidně přihoďte nějakej fantaživotopis.
Je třeba si hlavně uvědomit, že to je určitej závazek a upisujete se tomu, že tomuhle projektu budete věnovat o malinko víc času, než jako standardní hráč. Takže nehlaste se všichni.
Nicméně čím dřív tohle vyřešíme, tím lépe, protože se pak budem moct věnovat dalším organizačním úkonům.
Předpokládám, že teda panuje všeobecný souhlas s tím, že commishovat jedné konferenci bude Fantomas a druhé já. Jak už tady padlo dříve, v každé konferenci by měl být taky někdo jako asistent commishe, resp. jeho pravá ruka a člověk, který zároveň bude členem komise/dozorčí rady. Fantomasův asistent bude Sloter, ale potřebuji teď asistenta ke mně. Nějaké jména tu padaly, ale pokud se nepletu nikdo to nakonec nepřijal napevno, tak teda vyhlašuju něco jako výběrové řízení na pozici Asistent commishe.
Kdo byste teda měl zájem být členem komise a zároveň mi asistovat, napište to sem nebo mi do PM. Klidně přihoďte nějakej fantaživotopis.
Mám otázku, páč z (viz citace) mi to není moc jasné
& nikde jsem nenalezl detaily.
V našich útrobách to máme následovně:
C, C, C, LW, LW, LW, RW, RW, RW, F, F, D, D, D, D, D, D, Util, Util, G, G, BN, BN, BN, BN a k tomu IR, IR+
To znamená, 19 hráčů v poli a dva G = full roster max v jednom hracím dni. Čtyři BN dle libosti, akoráte s dodatkem né-li více než 3 aktivní brankáři na soupisce.
Jak si přesně představujete rozdělení jednotlivých hráčských pozic / slotů? Ok - 23 celkem, ale konkrétně...Sloter píše:Pri počte 12 F, 6 D, 1+1 IR a 3 G je to 23 hráčov na súpiske, v lige o 12 FM je to 276 hráčov
V našich útrobách to máme následovně:
C, C, C, LW, LW, LW, RW, RW, RW, F, F, D, D, D, D, D, D, Util, Util, G, G, BN, BN, BN, BN a k tomu IR, IR+
To znamená, 19 hráčů v poli a dva G = full roster max v jednom hracím dni. Čtyři BN dle libosti, akoráte s dodatkem né-li více než 3 aktivní brankáři na soupisce.
Sloter se do toho malinko zamotal, tak upřesnim. S honzissem se hádám oba klaníme k variantě 9F, 6D a 2GK základ (přísně rozparcelovaný dle postů - tři LW, tři C, tři RW, šest beků) plus 6BN.. a IR s IR+, na tom se jedinym shodnem. Takle to hrajem v našich dvou ligách a všem to vyhovuje.
Golmanů bys pak měl mít možnost vlastnit, kolik chceš (klidně čtyři, pokud ti to pomůže), protože to zároveň rozhodně nebude tak, že jen 2 starty GK stačej k naplnění kvóty - standard sou čtyři a tak by to mělo bejt i v týhle lize. Jedině proto sme si ostatně odhlasovali GA a L, jedině tehdy to dává pořádnej smysl. Mimoto fakt nevidim důvod, proč manažera podobně omezovat - v FA stejně nebudou náký čupr jedničky, který by pak pro ostatní mohl blokovat. A tim, že si nabereš 4 golmany, se zároveň samozřejmě okrádáš o body, střely, hity, cokoliv, takže... jen at si to prostě každej skládá dle svýho uvážení.
Pro jistotu přiložim screen mýho týmu z non-keeperu, jak to v konkrétnim případě vypadá:

(K těm BN slotum: mít dva beky na lavičce rozhodně neni žádný pravidlo a jiní hráči by to zas třeba vnímali jako brzdu. Člověk má v tomhle prostě volnost a dává to větší prostor pro taktizování, třeba i nárazový přizpůsobení se soupeři. Např. pokud proti tobě stojí někdo ne tak fyzickej, radši místo jednoho beka z lavičky pickneš útočníka a zvýšíš tim šance na úspěch ve všech bodových kategoriích, abys def stats tak jako tak opanoval. A funguje to pochopitelně i vice versa - v lize se našli hráči, co stabilně měli jen šest beků a běžně pak při matchday neměli všechny sloty zaplněný, zatimco RW, C a LW sloty měli aspoň zpola obsazený pravidelně. Tomu sem se třeba já konkrétně v tomhle weeku snažil vyhnout.)
Co se util slotů týče, za mě je to bohapustej cheat. Jen další ústupek GMs, co nad tim nechtěj moc přemejšlet. Argumenty pro to mám zhruba následovný:
1) Jo, samozřejmě se stane, že ti zejména v sobotu někdo musí sedět. Ale proč by taky ne - však i normální head coach scratchuje, však i normální GM team vybírá posily a draftuje způsobem, aby maximalizoval využití a možnost naplnění potenciálu svých oveček. Tim chci říct, že pokud dejme tomu nadraftuješ 4 hodnotný LW, tak seš s prominutim blb, a nevim proč by se ti to mělo tolerovat. Pokud už ale nadraftuješ jen 3 hodnotný LW (většim množstvim přece neoplývá ani libovolnej NHL mančaft) a jednoho dropneš ve prospěch RW nebo hráče, co ti hraje v neděli místo v sobotu... je to maximálně rozumný. V keeperu všechno podléhá dlouhodobý strategii a tohle je jeden její minielement.
2) Stejně tak by podle mě, jak tu už několikrát padlo, nemělo bejt v našem zájmu chtít eliminovat šance na chybnej úsudek manažera. Však přesně to dělá z týhle hry něco atraktivního. Takle zkrátka pokud ti v sobotu vyvstane dilema, kdy ti hraje McGinn i Lucic, ty máš místo jen pro jednoho a "slabší" McGinn má doma Buffalo, zatimco "lepší" Lucic hraje ve Philadelphii... máš před sebou prostě problém a musíš se zařídit. Stejně jako reálnej head coach před každym zápasem dle soupeře scratchuje a staví hráče, budeš to dělat i ty. A že ti pak posazenej Lucic dá hattrick silnýmu soupeři, zatimco McGinn nasbírá tři mínuska proti Buffalu? Hm, stavět SJS od začátku série Havláta, třeba už má taky vyhráno. To je sport, adrenalin - a podle mě jedině zábavnej prvek.
3) Co je dál výhodou absence F a util slotů, je podle mě vytučnění hodnoty univerzálů. Samozřejmě při tomhle nastavení, kdy máš zpravidla (nejmíň) čtyři útoky, neni šťastný mít 12+ "jednoposťáků". Hráči s většim spektrem využití potom manažerovi - jako mně Carter (viz výše) - situaci akorát ulehčujou. (Taky se mi jen výjimečně stávalo, že sem přišel o něčí skóre.) A navíc opět... tohle přece nádherně odpovídá realitě. Stejně jako je třeba Pavelski zvlášť cennej pro SJS a Carter pro LAK, měli by tihle hráči disponovat určitou přidanou hodnotou i ve fantasy světě - což zásoba util a F slotů docela úspěšně podkopává.
Vlastnictví druhýho nebo i třetího alternativního postu pak mimo jiné pěkně oživí taky trejdování, kdy zkrátka i z tohohle pohledu - vedle dalších faktorů, jako je třeba věk - neni 20gólovej střelec jako 20gólovej střelec. Hra se následkem toho stává komplexnější; což by, plně doufám, mělo bejt našim společnym cílem - kór když de o keeper.
Golmanů bys pak měl mít možnost vlastnit, kolik chceš (klidně čtyři, pokud ti to pomůže), protože to zároveň rozhodně nebude tak, že jen 2 starty GK stačej k naplnění kvóty - standard sou čtyři a tak by to mělo bejt i v týhle lize. Jedině proto sme si ostatně odhlasovali GA a L, jedině tehdy to dává pořádnej smysl. Mimoto fakt nevidim důvod, proč manažera podobně omezovat - v FA stejně nebudou náký čupr jedničky, který by pak pro ostatní mohl blokovat. A tim, že si nabereš 4 golmany, se zároveň samozřejmě okrádáš o body, střely, hity, cokoliv, takže... jen at si to prostě každej skládá dle svýho uvážení.
Pro jistotu přiložim screen mýho týmu z non-keeperu, jak to v konkrétnim případě vypadá:

(K těm BN slotum: mít dva beky na lavičce rozhodně neni žádný pravidlo a jiní hráči by to zas třeba vnímali jako brzdu. Člověk má v tomhle prostě volnost a dává to větší prostor pro taktizování, třeba i nárazový přizpůsobení se soupeři. Např. pokud proti tobě stojí někdo ne tak fyzickej, radši místo jednoho beka z lavičky pickneš útočníka a zvýšíš tim šance na úspěch ve všech bodových kategoriích, abys def stats tak jako tak opanoval. A funguje to pochopitelně i vice versa - v lize se našli hráči, co stabilně měli jen šest beků a běžně pak při matchday neměli všechny sloty zaplněný, zatimco RW, C a LW sloty měli aspoň zpola obsazený pravidelně. Tomu sem se třeba já konkrétně v tomhle weeku snažil vyhnout.)
Co se util slotů týče, za mě je to bohapustej cheat. Jen další ústupek GMs, co nad tim nechtěj moc přemejšlet. Argumenty pro to mám zhruba následovný:
1) Jo, samozřejmě se stane, že ti zejména v sobotu někdo musí sedět. Ale proč by taky ne - však i normální head coach scratchuje, však i normální GM team vybírá posily a draftuje způsobem, aby maximalizoval využití a možnost naplnění potenciálu svých oveček. Tim chci říct, že pokud dejme tomu nadraftuješ 4 hodnotný LW, tak seš s prominutim blb, a nevim proč by se ti to mělo tolerovat. Pokud už ale nadraftuješ jen 3 hodnotný LW (většim množstvim přece neoplývá ani libovolnej NHL mančaft) a jednoho dropneš ve prospěch RW nebo hráče, co ti hraje v neděli místo v sobotu... je to maximálně rozumný. V keeperu všechno podléhá dlouhodobý strategii a tohle je jeden její minielement.
2) Stejně tak by podle mě, jak tu už několikrát padlo, nemělo bejt v našem zájmu chtít eliminovat šance na chybnej úsudek manažera. Však přesně to dělá z týhle hry něco atraktivního. Takle zkrátka pokud ti v sobotu vyvstane dilema, kdy ti hraje McGinn i Lucic, ty máš místo jen pro jednoho a "slabší" McGinn má doma Buffalo, zatimco "lepší" Lucic hraje ve Philadelphii... máš před sebou prostě problém a musíš se zařídit. Stejně jako reálnej head coach před každym zápasem dle soupeře scratchuje a staví hráče, budeš to dělat i ty. A že ti pak posazenej Lucic dá hattrick silnýmu soupeři, zatimco McGinn nasbírá tři mínuska proti Buffalu? Hm, stavět SJS od začátku série Havláta, třeba už má taky vyhráno. To je sport, adrenalin - a podle mě jedině zábavnej prvek.
3) Co je dál výhodou absence F a util slotů, je podle mě vytučnění hodnoty univerzálů. Samozřejmě při tomhle nastavení, kdy máš zpravidla (nejmíň) čtyři útoky, neni šťastný mít 12+ "jednoposťáků". Hráči s většim spektrem využití potom manažerovi - jako mně Carter (viz výše) - situaci akorát ulehčujou. (Taky se mi jen výjimečně stávalo, že sem přišel o něčí skóre.) A navíc opět... tohle přece nádherně odpovídá realitě. Stejně jako je třeba Pavelski zvlášť cennej pro SJS a Carter pro LAK, měli by tihle hráči disponovat určitou přidanou hodnotou i ve fantasy světě - což zásoba util a F slotů docela úspěšně podkopává.
Vlastnictví druhýho nebo i třetího alternativního postu pak mimo jiné pěkně oživí taky trejdování, kdy zkrátka i z tohohle pohledu - vedle dalších faktorů, jako je třeba věk - neni 20gólovej střelec jako 20gólovej střelec. Hra se následkem toho stává komplexnější; což by, plně doufám, mělo bejt našim společnym cílem - kór když de o keeper.
Fu – to ste sa zase rozpisali 
Tak pekne po poriadku:
- Nazvy timov podla americkych miest/statov + loga -

- Hlinkova a Demitrova konferencia -
- Hracske posty kludne podla fantomasovho navrhu (bez Util slotov)
- O post asistenta komisara ani ziaden iny zaujem nemam
chcem si len zahrat
Jedine vrasky na cele mi robi ten prospect draft. Nie som isty ci o toto budu mat vsetci zaujem, najma to sledovanie a dodrziavanie pri pickoch z FA…
ja osobne sa prisposobim, ale tiez by som bol asi radsej keby sa ziaden dodatocny prospect draft neriesil
Tak pekne po poriadku:
- Nazvy timov podla americkych miest/statov + loga -
- Hlinkova a Demitrova konferencia -
- Hracske posty kludne podla fantomasovho navrhu (bez Util slotov)
- O post asistenta komisara ani ziaden iny zaujem nemam
Jedine vrasky na cele mi robi ten prospect draft. Nie som isty ci o toto budu mat vsetci zaujem, najma to sledovanie a dodrziavanie pri pickoch z FA…
Pozoruhodný, myslel sem, že zrovna zdejší odborníky to nadchne.petrik píše:Jedine vrasky na cele mi robi ten prospect draft. Nie som isty ci o toto budu mat vsetci zaujem, najma to sledovanie a dodrziavanie pri pickoch z FA…ja osobne sa prisposobim, ale tiez by som bol asi radsej keby sa ziaden dodatocny prospect draft neriesil
tych by to mozno nadchlo, ale Atlantik s Getzom ani AndyF sa do tejto hry neprihlasilifantomas píše:Pozoruhodný, myslel sem, že zrovna zdejší odborníky to nadchne.petrik píše:Jedine vrasky na cele mi robi ten prospect draft. Nie som isty ci o toto budu mat vsetci zaujem, najma to sledovanie a dodrziavanie pri pickoch z FA…ja osobne sa prisposobim, ale tiez by som bol asi radsej keby sa ziaden dodatocny prospect draft neriesil
tento keeper format je predsa len nieco ine nez na co je vacsina z nas zvyknuta, tak by som to asi na zaciatok este moc nesilil. ked sa v tom po prvej sezone trochu "rozkukame" tak si mozno povieme ze ten prospect draft moze byt fajn upgrade - predpokladam ze by nemal byt problem ho zaviest az po prvej odohranej sezone nie?
ale takto hned na zaciatok by som to radsej neprehanal
Nevim, můžem dát klidně hlasovat (tentokrát už jen skrz PMky, ať nespamíme s dalšim topikem), ale mě by teda dost mrzelo, kdybysme zpočátku zkoušeli jen náký "demoverze" čistě proto, že "sme v tom nový a tak nějak se toho bojíme". Tohle je stejně převážně o zkušenosti a vůli commishů, případně komisařů... ostatní, pokud nechtěj, můžou udělat absolutní minimum, a to projet si během 10 minut jedno zhodnocení draftu 2014 a podle toho pak těch pět lidí prostě nějak popickovat.
Hlavne ide o to ze k tomu treba mat predsa len o nieco hlbsi prehlad aj o prospektoch ktori este v NHL nehrali alebo do nej iba na par zapasov nakukli. A to napriklad ja osobne az taky velky nemam – iste, tych zakladnych par najznamejsich mien hracov co boli vysoko draftovani poznam, ale ako sa na farmach/juniorskych ligach ktori hraci ukazuju, kto ma aku sancu prerazit do NHL uz v najblizsej sezone a kto az neskor ci vobec, to ovladam iba pri “svojom” time ktoremu fandim. Ostatne ma az tak velmi netrapia 
Okrem toho by som si musel aj overavat ktori hraci este splnaju urcene kriteria (vek / pocet zapasov) a ktori uz nie…
Ako vravim – ak o to bude mat zaujem vacsina nemam problem sa prisposobit, ale ak by sme toto nerobili tak mne osobne to chybat nebude
Okrem toho by som si musel aj overavat ktori hraci este splnaju urcene kriteria (vek / pocet zapasov) a ktori uz nie…
Ako vravim – ak o to bude mat zaujem vacsina nemam problem sa prisposobit, ale ak by sme toto nerobili tak mne osobne to chybat nebude
mna ten draft tiez nijako nelaka..okrem toho fakt nemam prehlad o hracoch co maju sancu.. k tomu 5 je velky pocet, par by som bol schopny si vycucat z prsta, ale tych by aj tak dakto draftol predomnou
. 60 mien na ligu je moc a tolki sancu ani nemaju a ak, tak nepredvedu tolko aby mali nejaku yahoo value v lige o 12 timoch. a tych par co budu lepsi si hraci kludne mozu predsa draftovat v normalnom drafte, alebo si ich stiahnut z fa
a ako by prebiehal ten draft? drazba? ci podla rozlosovaneho poradia? neviem preco by niekto stastim mal dostat napr. min sezonu mackinnona o ktorom vsetci vedeli ze bude top(ziadna veda ci prehlad), ktoreho si moze posielat tim-fa,fa-tim bez rizika a niekto iny si tam bude musiet 5x vybrat farmara ci juniora ktorí mu budu akurat tak na prd a este aj na fa pri nejakom mladikovi stale kontrolovat ci nie je na 55mennom zozname hracov co si nemoze stiahnut. kto je odbornik nech si takeho hraca draftne normalne,alebo rozpozna talent skor na fa ako iny, alebo nech zariskuje
Já teda jsem rozhodně pro prospect draft. To je další věc, na které se projeví kvalita GMs. A řeči typu, že je neznám, že mě z ostatních týmů než toho mého nezajímají, to mi přijde jako blbá výmluva.
Není těžký si najet na hockeysfuture.com, projet si tam jednotlivé týmy, kde jsou žebříčky prospektů na každej post, a když vás někdo zaujme, resp. jste o někom z nich slyšeli, tak si třeba zjistit jeho stats v juniorce a podle toho se rozhodnout. Je ot možná otázka na půl hodiny, hodinu (pokud chcete fakt pečlivej výběr), ale máte na to celý léto, takže v tom snad problém nebude...
Navíc ten prospect draft vidím jako velkou příležitost v tom, že když se někomu nepovede draft, jeho tým bude suckovat, trejdy mu nebudou vycházet, tak právě ti prospekti ho za dvě, tři sezóny můžou vytáhnout výše. Resp. to klidně může být takovej plán B.
Fakt jsem PRO. Holt, kdyžtak ať je anketa, no..
A padlo tu, že 60 jmen je moc. To fakt není. Vždyť jenom v prvním kole draftu už jde 30 mladejch + týmy mají i z předešlých let několik 1st a 2nd rounder prospektů. Těch (TEĎ) talentovanejch je minimálně stovka. To, kdo vybral dobře a kdo špatně se ukáže sice až časem, ale o tom to je. Si je prozkoumat a (ne)vložit v toho a v toho tu důvěru.
Není těžký si najet na hockeysfuture.com, projet si tam jednotlivé týmy, kde jsou žebříčky prospektů na každej post, a když vás někdo zaujme, resp. jste o někom z nich slyšeli, tak si třeba zjistit jeho stats v juniorce a podle toho se rozhodnout. Je ot možná otázka na půl hodiny, hodinu (pokud chcete fakt pečlivej výběr), ale máte na to celý léto, takže v tom snad problém nebude...
Navíc ten prospect draft vidím jako velkou příležitost v tom, že když se někomu nepovede draft, jeho tým bude suckovat, trejdy mu nebudou vycházet, tak právě ti prospekti ho za dvě, tři sezóny můžou vytáhnout výše. Resp. to klidně může být takovej plán B.
A padlo tu, že 60 jmen je moc. To fakt není. Vždyť jenom v prvním kole draftu už jde 30 mladejch + týmy mají i z předešlých let několik 1st a 2nd rounder prospektů. Těch (TEĎ) talentovanejch je minimálně stovka. To, kdo vybral dobře a kdo špatně se ukáže sice až časem, ale o tom to je. Si je prozkoumat a (ne)vložit v toho a v toho tu důvěru.
Mne to vychadza tak ze na zaciatok moze byt dost velkou vyhodou predchadzajuca skusenost s keeper formatom. Kto ju ma, vie co ma cakat od aukcneho draftu, ako si cca rozlozit prostriedky v nom, pokial sa este oplati za hraca bidovat a kedy to uz radsej nechat tak… vie uz co ho caka, moze mat v hlave pripravenu nejaku overenu taktiku na zaklade toho co uz v tomto formate zazil v predchadzajucich sezonach, nemusi si zvykat na X-veci ktore budu pre vacsinu z nas nove, to co nas pri prvom vyskyte prekvapi je pre neho samozrejmost, atd…
Vy si to zrejme neuvedomujete (ti co ste uz keeper hrali) a poviete si ze ved vsetci zacinaju od nuly a pravidla poznaju, ale v praxi je velmi pravdepodobne ze vdaka tymto vasim skusenostiam zlozite svoje timy v drafte lepsie, resp. “vhodnejsie” pre tento format ako vacsina z nas “novacikov” a nam potom moze zmazavanie tohto startovacieho deficitu trvat pokojne aj niekolko sezon…
Mozno to len vidim moc dramaticky, uvidime
nechapte ma zle, ja som s tymto nasim novacikovskym deficitom oproti skusenejsim keeper manazerom zmiereny, pocitam s nim a neprekaza mi. toto nema byt myslene ako complain. Ale z toho prospect draftu mam pocit ze by to tuto vasu startovaciu vyhodu v momentalnej situacii zbytocne este viac prehlbilo, aspon teda kym neziskame skusenosti s tymto formatom aj my ostatni…
preto som navrhol aby sa ten prospect draft zaviedol az od druhej sezony
Vy si to zrejme neuvedomujete (ti co ste uz keeper hrali) a poviete si ze ved vsetci zacinaju od nuly a pravidla poznaju, ale v praxi je velmi pravdepodobne ze vdaka tymto vasim skusenostiam zlozite svoje timy v drafte lepsie, resp. “vhodnejsie” pre tento format ako vacsina z nas “novacikov” a nam potom moze zmazavanie tohto startovacieho deficitu trvat pokojne aj niekolko sezon…
Mozno to len vidim moc dramaticky, uvidime
neviem,nech je hlasovanie. mne sa to nepaci.
argument ze sa prejavi kvalita manazera u mna neobstoji.ta sa predsa prejavi na normalnom drafte pred sezonou a na dalsom a dalsom co sa tyka talentu a prace na fa ci vymenach aj v ramci prehladu mladych talentov..ak si niekto mysli ze hrac bude dobry nech si ho draftne ci stiahne z fa
mne to pride ako nejaka minihra vlozena do yahoo bez nejakeho vplyvu, len aby sa fanusikovia prospects zahrali a citili viac managermi
ale to sa da aj inde a inak...
prakticky si to neviem dobre predstavit. nejaka story z praxe by sa zisla.
po drafte si na prospect drafte vyberem 5 hracov..fajn.. z nich predpokladam ani jeden nebude hrat nhl, fajn.. o rok si vyberiem dalsich 5 hracov, situacia podobna(teda ak este splnaju podmienky), o rok zas..samozrejme si ich drzim, ved co ked... to uz je pekna kopka hracov co si kazdy bude syslit. a uz to bude pekny bordel.
a hlavne si neviem dobre predstavit prechod do timu. mam hraca, talenta. podmienka je trebars do 30 zap nhl ze je prospekt. uz ho 2 roky mam, tím vybudovany, 12 keeperov, chlapec dostava sancu v reale. pokial nenabehne do nhl ako velka voda a calder trophy kandidat, tak je to cele naprd.. na fa budu kopy lepsich a do yahoo sucejsich. po sezone mozem vyhodit bud toho co si ho 3 sezony drzim alebo odide bezne na fa,alebo ho zamenim za top 12 hraca mojho timu. ako nic moc veru..
co som tym chcel povedat? ze mi pride prospect draft uplne zbytocny, viac ,,byrokracie,, a hra sa na nieco cim nie je z mojho pohladu. vsetky jeho funkcie uz mame predsa v normalnom drafte a praci managera na fa trhu, prospektov zahrnajuc.. ak je utility pozicia pomocka managerom a barlickou a bez nej sa ukaze kvalita a manager musi viac pracovat s timom a rozmyslat, tak to iste je aj ten prospect draft
argument ze sa prejavi kvalita manazera u mna neobstoji.ta sa predsa prejavi na normalnom drafte pred sezonou a na dalsom a dalsom co sa tyka talentu a prace na fa ci vymenach aj v ramci prehladu mladych talentov..ak si niekto mysli ze hrac bude dobry nech si ho draftne ci stiahne z fa
mne to pride ako nejaka minihra vlozena do yahoo bez nejakeho vplyvu, len aby sa fanusikovia prospects zahrali a citili viac managermi
prakticky si to neviem dobre predstavit. nejaka story z praxe by sa zisla.
po drafte si na prospect drafte vyberem 5 hracov..fajn.. z nich predpokladam ani jeden nebude hrat nhl, fajn.. o rok si vyberiem dalsich 5 hracov, situacia podobna(teda ak este splnaju podmienky), o rok zas..samozrejme si ich drzim, ved co ked... to uz je pekna kopka hracov co si kazdy bude syslit. a uz to bude pekny bordel.
a hlavne si neviem dobre predstavit prechod do timu. mam hraca, talenta. podmienka je trebars do 30 zap nhl ze je prospekt. uz ho 2 roky mam, tím vybudovany, 12 keeperov, chlapec dostava sancu v reale. pokial nenabehne do nhl ako velka voda a calder trophy kandidat, tak je to cele naprd.. na fa budu kopy lepsich a do yahoo sucejsich. po sezone mozem vyhodit bud toho co si ho 3 sezony drzim alebo odide bezne na fa,alebo ho zamenim za top 12 hraca mojho timu. ako nic moc veru..
co som tym chcel povedat? ze mi pride prospect draft uplne zbytocny, viac ,,byrokracie,, a hra sa na nieco cim nie je z mojho pohladu. vsetky jeho funkcie uz mame predsa v normalnom drafte a praci managera na fa trhu, prospektov zahrnajuc.. ak je utility pozicia pomocka managerom a barlickou a bez nej sa ukaze kvalita a manager musi viac pracovat s timom a rozmyslat, tak to iste je aj ten prospect draft
Vidíš to jednoznačně moc dramaticky a celý je to vlastně docela legrační post vzhledem k tomu, že tu zároven bojuješ proti prospect draftu, kterej ti NAOPAK v tom případnym umazávání údajně tutovýho manka může jedině pomoct, resp. ho urychlit. Mimoto bych zdůraznil, že aukční draft taky má svý mock drafty; že my v lize pro 12 lidí aukční draft dělali 1x, slovy jednou; a nakonec že sme ten draft dělali v absolutně jinym prostředí, kde měl každej jinačí znalosti, jinačí taktiku, jinačí všecko. Já momentálně nemám nejmenší ponětí, kdo po kom pude a kdo má na draftech jakou strategii, což by mohla bejt jediná představitelná výhoda. Jinak OPRAVDU všichni startujem z jedný čáry a veškerý kecy o nákých výhodách sou jen znakem konzerv a paranoi (no offense).petrik píše:Mne to vychadza tak ze na zaciatok moze byt dost velkou vyhodou predchadzajuca skusenost s keeper formatom. Kto ju ma, vie co ma cakat od aukcneho draftu, ako si cca rozlozit prostriedky v nom, pokial sa este oplati za hraca bidovat a kedy to uz radsej nechat tak… vie uz co ho caka, moze mat v hlave pripravenu nejaku overenu taktiku na zaklade toho co uz v tomto formate zazil v predchadzajucich sezonach, nemusi si zvykat na X-veci ktore budu pre vacsinu z nas nove, to co nas pri prvom vyskyte prekvapi je pre neho samozrejmost, atd…
Mozno to len vidim moc dramaticky, uvidimenechapte ma zle, ja som s tymto nasim novacikovskym deficitom oproti skusenejsim keeper manazerom zmiereny, pocitam s nim a neprekaza mi. toto nema byt myslene ako complain. Ale z toho prospect draftu mam pocit ze by to tuto vasu startovaciu vyhodu v momentalnej situacii zbytocne este viac prehlbilo, aspon teda kym neziskame skusenosti s tymto formatom aj my ostatni…
preto som navrhol aby sa ten prospect draft zaviedol az od druhej sezony
Další věc je, že několik vašich obav - jak už se tu stalo zvykem - pramení z vaší nechuti pořádně číst. Chápu, píšu samý elaboráty a tak, ale hergot když už si du stěžovat, tak snad... ahh, no nic.
Přesně první věty by ses dočetl. Rozlosuje se pořadí způsobem, že druhá půlka konečný tabulky si hraje svou loterii, kde hlavní cenou je top pick; 1.-6. se k němu nikdy nedostanou - což je opět nástroj k tomu pomoct těm, co to potřebujou nejvíc. Ne jim uškodit.a ako by prebiehal ten draft? drazba? ci podla rozlosovaneho poradia? neviem preco by niekto stastim mal dostat napr. min sezonu mackinnona o ktorom vsetci vedeli ze bude top(ziadna veda ci prehlad), ktoreho si moze posielat tim-fa,fa-tim bez rizika a niekto iny si tam bude musiet 5x vybrat farmara ci juniora ktorí mu budu akurat tak na prd
Argument s MacKinnonem pak asi dost dobře nechápu. Nevim, jestli ti to uniklo, ale prospect draft se koná AŽ PO normálnim draftu, takže na něj MacK a jemu podobní top top prospecti pochopitelně nikdy nepudou. Máš tudíž pravdu v tom, že ti zkušení manažeři si můžou tohleto nasbírat už v "dospěláckym" draftu, a "neotravovat" s tim později, ale tady opět - hrajem si na franchise, proč bysme zahazovali možnost si alespoň takhle nasimulovat funkci AHL, OHL, WHL a podobných lig? Jo, nejsem proti stáhnout počet pěti hráčů na tři, to už je víceméně detail. Ale 60 hráčů vzhledem k tolika 1st rounderum z jednoho jedinýho roku (kteří pochopitelně ani zdaleka nebudou jedinýma zvažovanýma), jak řikal Rono, opravdu neni závratnej počet.
Další s prominutim sra*ka vycházející z nečtení. Hráč má vždycky MAXIMÁLNĚ pět prospectů - na konci roku se keepuje v týhle úrovni, stejně jako v tý "dospělácký". Pokud se ti tvý prospecti vzhledem k další sezoně líběj, nakeepuješ je všechny. Pokud jen tři, nakeepuješ tři a dva si dobereš z aktualizovanýho výběru. Pokud si byl s vývojem svých chráněnců zklamanej, zahodíš je všechny.o rok si vyberiem dalsich 5 hracov, situacia podobna(teda ak este splnaju podmienky), o rok zas..samozrejme si ich drzim, ved co ked... to uz je pekna kopka hracov co si kazdy bude syslit.
A že byrokracie... hm. Pochopitelně to je "umělá" věc vložená za účelem, "abysme se cejtili víc jako manažeři". Ale to sem myslel, je náš společnej cíl. (Pomalu začínám zjišťovat, že náš společnej cíl je spíš "mít tam co možná nejmíň nových prvků, at se přes to léto tolik nenadřem".) Každopádně věz, že i když je to věc umělá, je nadto ozkoušená mnohýma fanta sportama a neni to tudíž jen nákej muj či honzissův vejmysl.
No nic, tohle celý včetně lajků Logana, cepiho a Antyho beru tak, že je to věc kontroverzní a legitimní předmět hlasování. Stejně tak bych ale to hlasování spouštěl až po rozlosování konferencí - je to ostatně věc, kde obě konference sladěný nutně bejt nemusej, a pokud se v jedný lize sejde 8 dunimů, zatimco v další 8 Ronů... nebude moc co řešit. To si pak každej commish skrz PMky ohlídá prostě. (Dopředu nicméně řikám, že my se Sloterem do toho svý lidi tlačit budem vší silou, hehe.)
Zaráža ma ako sa dokážete vyjadrovať spätne k veciam, ktoré boli dopodrobna predstavené. Prospectdraft bola jedna z prvých vecí, ktorá sa vysvetlila hneď z úvodu a nikto sa nad ňou ani len zmienkou nepozastavil. A teraz, keď už sa ľudia zahlásia do ligy to začnú napádať. Osobne som to považoval za samozrejmosť, už keď ste sa do ligy prihlásili. Cieľom vytvorenia keeper ligy bolo vytvorenie komplexného herného systému, ktorý by nás sofistikovane bavil (rozvíjal) v rámci NHL a tým je aj scouting. V tomto smere si určite nechcem "podliezať" latku alebo ju dávať nižšie kvôli zbytočným a neopodstatneným obavám.
21 Apr 2014 20:04; fantomas píše:Tim dalšim super prvkem, kterej by speciálně vás - opravdový nadšence do NHL - měl nalákat, je možnost uskutečnit tzv. prospect draft. Něco takovýho je extrémně náročný na přípravu, nicméně pokud byste se k nám s honzissem nějakym způsobem organizačně připojili, ustavili tu komisi (jejíž role bude v tomhle zvlášť fatální, spíš než při posuzování trejdů, který by v keeper prostředí měly bejt stěží vetovatelný vzhledem k odlišný strategii toho a onoho manažera), mělo by to v pohodě jít. Už jen tohleto fórum je ostatně senzační základ.
Jak by to zhruba vypadalo? Prvně je třeba vymezit si, kdo že je vůbec prospect/rookie. Tady bych klidně použil naši aktuální definici, ale o tom se dá samozřejmě dál diskutovat:
Prospekti zařazení do draftu musí splňovat minimálně jednu z podmínek:
1) Status nováčka (Rookie)
2) Neodehráno více než 50 utkání v NHL
3) Neodchytáno více než 30 utkání v NHL
4) Datum narození 1.1.1993 a později
Pozice na draftu bysme opět nalosovali pomocí toho prográmku, jehož URL sem házel vejš. V zásadě by to ale asi bylo tak, že účastníci PO by měli k dispozici pozice 7-12, zbytek 1-6... poměrně klasicky.
Draftovalo by se pět prospectů (větší množství by už bylo rizikový, stěží kontrolovatelný) a vlastnictví takovýho hráče by znamenalo, že dokud hokejista splňuje aspoň jednu z výše uvedených podmínek, je pro okolí absolutně nedotknutelnej. Může bejt v FA, může pendlovat mezi FA a sestavou jeho majitele, cokoliv - je prostě vyhrazenej jen pro potřeby svýho "páníčka". Na to přesně musí dohlížet ta komise, nejlíp za pomoci spešl založenýho topicu, kde bude mít každej přehledně vypsaný svý chráněnce se stále aktuálnim (!!) statusem prospecta, a kam bude moct každej před svym addem libovolně nahlídnout. Commish má pak na doporučení komise samozřejmě právo vydropovat neprávem picknutýho hráče apod., jde jen o to, aby tu pak opravdu fungovali lidi, co na to budou (třeba střídavě) dohlížet a commishe zpravovat.
Prospect draft by se konal už letos, krátce po "dospělym" draftu (protože někteří prospecti budou samozřejmě rozebráni už tam), a to třeba v hromadný konverzaci na Skypu (nebo tady)... to už je docela jedno. Už během něj by přitom ideálně měla ona komise fungovat aspoň na tý bázi, že bude v rychlosti ověřovat status každýho jednotlivýho prospecta (jestli opravdu splňuje aspon jednu podmínku), kterýho si dotyčnej fantasy hráč "přichystá" na pick.
Zároveň se i tihleti prospecti koncem ročníku keepujou. Bylo by přitom čistě na vás - a seznam by se opět předkládal 14 dní před (prospect) draftem -, jestli si pod svýma křídlama dál chcete vydržovat 0 nebo 5 loňských prospectů... tohle rozvažování už přirozeně může ovlivnit ať už hráčova ztráta statusu prospecta pro příští sezonu, nebo jeho stagnace atp. Zkrátka pokud uvidíte, že by vám tam čtyři prospecti během dalšího roku akorát zbytečně zacláněli, radši si keepnete jen jednu top naději a zbytek doberete s aktualizovanýma vědomostma, že jo.
No... to by bylo zhruba všechno asi. Zvažte to, podle mě to ale musí bejt zvlášť pro fórum typu HF záležitost jako dělaná, a popravdě se až divim, že ste dosud keeper nerozjeli, když jinak fantu hrajete už iks let.
Abych to shrnul: v non-keeperu buduješ a vedeš tým, v keeperu celou franchise.
ach jo. ved na to sa sem pise aby sa to prediskutovalo, vysvetlilo, pochopilo a dohodlo 
iste, prvy prispevok bol z necitania(sorry). to ze je to len 5 prospektov permanentne z nepochopenia, alebo mi to uslo..
kazdopadne som sa pytal na nejaky realny pribeh ohladom tohto. vy to hravate. ze koho napriklad niekto zabudoval do kadra po rokoch ,,vychovy,,
nemam skusenost narozdiel od vas, len nad tym dumam a stale mi vychadza ze pravdepodobnost vychovy niekoho pre moj tim je mizerna..
priklad-(zrejme sa mylim a funguje to inak) ked si len zoberiem ze by som mal medzi prospektami take esa ako nicuskin ci strome(ktorych som mal na yahoo tento rok) tak na buducu sezonu by uz nesplnali podmienky prospekta. co s nimi? statisticky niesu dost dobrí momentalne do kadra aby som ich keepol medzi mojimi 12timi,(max tak draftol dalsiu sezonu). ale uz nie su prospekti.takze skoncia na fa..a to po rocnej ,,vychove nicuskina a 2 rocnej ,,vychove,, stromea..(iste, zrejme by som ich pouzil kym mali formu na par startov- ale to by som ich mohol aj z fa stiahnut). ak je to takto, tak je to len na efekt a potom mi uplne unika zmysel toho celeho prospekt draftu(aky to ma vplyv na hru?). alebo sa mylim, co je evidentne vysoko pravdepodobne a potom teda prosim o trpezlivost, pevne nervy a vysvetlenie jak pre debila
iste, prvy prispevok bol z necitania(sorry). to ze je to len 5 prospektov permanentne z nepochopenia, alebo mi to uslo..
kazdopadne som sa pytal na nejaky realny pribeh ohladom tohto. vy to hravate. ze koho napriklad niekto zabudoval do kadra po rokoch ,,vychovy,,
priklad-(zrejme sa mylim a funguje to inak) ked si len zoberiem ze by som mal medzi prospektami take esa ako nicuskin ci strome(ktorych som mal na yahoo tento rok) tak na buducu sezonu by uz nesplnali podmienky prospekta. co s nimi? statisticky niesu dost dobrí momentalne do kadra aby som ich keepol medzi mojimi 12timi,(max tak draftol dalsiu sezonu). ale uz nie su prospekti.takze skoncia na fa..a to po rocnej ,,vychove nicuskina a 2 rocnej ,,vychove,, stromea..(iste, zrejme by som ich pouzil kym mali formu na par startov- ale to by som ich mohol aj z fa stiahnut). ak je to takto, tak je to len na efekt a potom mi uplne unika zmysel toho celeho prospekt draftu(aky to ma vplyv na hru?). alebo sa mylim, co je evidentne vysoko pravdepodobne a potom teda prosim o trpezlivost, pevne nervy a vysvetlenie jak pre debila
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé