Po dvoch výsledkovo identických sezonach, kedy som sa umiestnil na 6. mieste po základnej časti a následne som to dotiahol do neúspešného finále, sa budem snažiť minimálne udržať štandard. Bude to však veľmi náročne, kedže som pri úspešnej minulosezonnej ceste obetoval veľa pickov pre doplňovací draft. Okrem toho sa pomalinky začína prestavba môjho tímu, ktorá može byť dlhá a bolestivá. Viac o tom už v riadkoch nižšie.
Rovnako ako pred rokom robím 3 zmeny v keeper poole:
1.Tím opúšta legenda tímu 38 ročný veterán
Kris LETANG. Bol v tíme od vstupného draftu prvej sezony. Je zrejmé, že po skončení kariéry bude dalším členom v mojej
Sieňi slávy po boku
Henrika LUNDQVISTa . Priamou náhradou za neho bude
Erik KARLSSON, ktorý prišiel ako posila pred playoff. Je to veľmi zaujímavý príbeh vo viacerých ohľadoch. V prvom rade sú to v realite klubový spoluhráči, ktorí si vzájomne konkurujú, kedže práve Erik vzal icetime Krisovi hlavne na prvej na presilovke. Okrem toho aj Erika som draftoval na vstupnom drafte prvej sezony

a boli teda aj u mňa dlhosezonnými spoluhráčmi, kým som Erika nevymenil za freaking
Connora HELLEBUYCKa v 5. sezone. To, že Connor ako top fantasy brankár nechýba v keeper poole snád ani nemusím písať. To či bude tento ročník úspešný bude závisieť vo veľkej miere práve na ňom.
2.V Januári som trejdom získal aj výborného
Dylana STROMEa. Bol som s ním veľmi spokojný a preto si ho nechávam. Je v celkom fajn veku. Nahrádza
Brocka BOESERA, ktorý v rovnakom čase tím opustil pri inom trejde. Brock vydržal v Keeper poole iba jednu sezonu.
3.V priebehu minulej sezoný tím opustil dlhoročný prospect
Trevor ZEGRAS. Žial opäť nemal dobrý rok a aj ked nerád púštam prospectov prílš skoro, tak už musel ísť o dúm dál. Nahradí ho iný prospect -
Brandt CLARKE. Som na neho veľmi zvedavý, očakávam že by mal dostávať väčší priestor a mal by prevziať zodpovednosť. Potrebujem, aby sa chytil, kedže vo všeobecnosti mám málo top talentov. V prospect poole už byť nemohol.
Čo sa týka ostatných keeperov, tak by som vypichol
MacKenzieho WEEGERa a
Jordana BINNINGTOONa, ktorí si obhájili miesto v tíme ako hráči, ktorí boli prvýkrát u mňa keepovany minulý rok.
Nechýba dalšia 38-ročná legenda
Anže KOPITAR. Po odchode Krisa je posledným hráčom, ktorí je u mňa od začiatku. Na konci sezony pôjde taktiež nepochybne do mojej
Siene slávy, kedže už ohlásil koniec kariéry. Možno by bolo rozumnejšie si ho už nenechávať, ale nemôžem si pomôcť

Nemusím vám predstavovať ani
Alexandra OVECHKINa. Jeho budúcnosť je nejasná a vôbec by som sa nečudoval keby už dalej nepokračoval v NHL.
Zo stabilných hráčov v dobrých rokoch v tíme pokračujú obojstranní krídelníci
Clayton KELLER a Alex DEBRINCAT. Váhal som pri
Bo HORVATovi, kedže body moc nezbieral a vo FW trochu poklesol. Je možné, že ak sa aspoň trochu nezlepší/resp. ešte zhorší tak o rok v tomto čase ho budem spomínať pri odchodoch.
Najdôležitejšou súčasťou tímu je
Tim STUTZLE. Nepochybne toto meno sa bude s mojím tímom spájať ešte roky.
Celkovo asi prvýkrát priemerný vek môjho Keeper poolu prekročil 30 rokov. Po sezone je však vysoko pravdepodobné, že príde k prirodzenému omladeniu, minimálne kvôli už spomínaným odchodom niektorých hráčov do dôchodku.
V Prospect poole iba jedna už spomínaná zmena - t.j. presun Brandta ku Keeperom.
Veľké očákavania mám od
Shanea WRIGHTa . Minulý ročník sa začal postupne zlepšovať a je slušná šanca, že to bust nebude. Po Anžem sa uvoľní miesto na C, ktoré by mal práve Shane prevziať. Minimálne potrebujem, aby bodovo už bol na rovnakej a postupne vyššej úrovni, vo FW sa mu však žiaľ nevyrovná.
U
Berklyho CATTONA nečakám vôbec nič, je skoro ešte niečo predikovať.
Neviem čo si mám myslieť o
Kevinovi KORCHINSKOm. Pred dvomi rokmi hrával hned NHL v tragickom Chicagu, minulý rok však už bol na farme. Za mňa trochu zvláštne developovanie prospectu..Mám obavy, že sa zaradí do dlhočíznej rady mojich bustov.

Za 10 rokov som vychoval iba jedného hráča, ktorý sa vyvinul nádejne - vyššie spomínaného Tima..
Tak teda uvidíme

Vôbec nebudem prekvapený, ak na konci sezony tu budem vzývať všetky božstvá, aby mi dopriali istého
Gavina MCKENNA..
KEEPER POOL 25/26

E.KARLSSON, D.STROME, CLARKE

LETANG, BOESER, ZEGRAS
Traja najstarší: OVECHKIN 40, KOPITAR 38, E.KARLSSON 35
Traja najmladší: CLARKE 22, STUTZLE 23, KELLER 27
Priemerný vek: 30,42 (+0,67)
Najdlhšie v tíme: KOPITAR 11 rokov
PROSPECT POOL:
1. Berkley CATTON
2. Kevin KORCHINSKI
P+ Shane WRIGHT