Pomaly sa konci 7.tyzden tak skusim trochu zrekapitulovat svoj draft... spoiler alert - ako tradicne nebol bez solidnych brainfartov
1.kolo – Justin Faulk.
Tu bol povodny plan Nurse, Faulk bol pripraveny ako plan B ked bol Nurse 2 picky predo mnou udrbany. V konecnom dosledku maju zatial obaja velmi podobne sezony, Faulk je dokonca aj o nieco produktivnejsi a ovela viac striela, splna co som od neho ocakaval takze sa nemam na co stazovat. Hodnotim to ako dobry pick
Znamka - 1
2.kolo – Matt Dumba
Tu bol planovany Provorov, zase udrbany 2 picky predo mnou. A tu uz teda lutovat mozem, lebo Dumba ako improvizovany “plan B“ bol prvy z brainfartov mojho draftu. Provorov uz sice po vybornom zaciatku sezony upada do priemeru (podobne ako Flyers celkovo), ale aspon tie sekundarne stats ma solidne, co sa o Dumbovi povedat vobec neda. Ten je od zaciatku sezony v uplnom lese, pre yahoo ucely neponuka takmer nic a velmi skoro skoncil na FA kde je doteraz. Vyhodeny pick (k dispozicii boli napr. Karlsson alebo Morrisey)
Znamka – 5
3.kolo – Martin Fehervary
Bez mucenia sa priznam ze u Fehervaryho som okrem kvalitnych sekundarnych stats (ktore spolahlivo dava) dufal v nejaky mensi breakout aj v ofenzive... tie chudobne 2 asistencie v 21 zapasoch su pre mna zatial sklamanim. Snad sa v tomto smere este rozbehne, bez toho bude spokojnost s tymto pickom iba ciastocna (k dispozicii bol stale Karlsson...)
Znamka – 3
4.kolo – Alex Newhook
Brainfart #2. tu som sa namotal ze by Newhook mohol hravat u Avs druheho centra s kvalitnymi kridlami, navyse mal aj dvojpost... ale kvalitne kridla sa u Avs zranili a Newhook skoncil s drevakmi, pre yahoo ucely neponukal vobec nic, ani primarne ani sekundarne stats a podobne ako Dumba skoncil velmi rychlo na FA kde je doteraz. Vyhodeny pick (napr. 2 picky za nim isiel Hyman ktory ma u Oilers solidnu sezonu)
Znamka – 5
6.kolo – Martin Necas
V 5.kole som pick nemal, ale az tak velmi to lutovat nemusim, lebo do 6. kola ma pockal Martin Necas

zrejme jeden z najvacsich stealov draftu. A to som chcel z Canes povodne Jarvisa, ktoreho ale dunim udrbal uz v 1.kole. Necas bol teda opat iba plan B, ale tento sa vydaril naramne, ma zatial vynikajucu sezonu (na rozdiel od Jarvisa) a velmi vyrazne si pyta miesto medzi keepermi. Nech mu to len vydrzi! VELMI vydareny pick
Znamka – 1*
7.kolo – Jake Sanderson
V 7. kole som bral Sandersona so zamerom umiestnit ho nasledne do prospect poolu. Zatial sa ukazuje slubne a snad to do buducna bude este lepsie, najma ak sa zacne zlepsovat cela Ottawa (mozno od buducej sezony?). so zaciatkom jeho NHL kariery som zatial spokojny, rovnako tak s jeho pickom (vahal som medzi nim a edvinssonom z detroitu, uvidime o 2-3 sezony ci som vybral spravne)
Znamka - 1
8. kolo – Ivan Barbashev
Barbashev mal prekvapivo vybornu minulu sezonu a ked bol v 8.kole stale k dispozicii, navyse mal dvojpost, tak som sa rozhodol ze to s nim skusim. Pomerne rychlo sa ukazalo ze minula sezona sa zrejme opakovat nebude, ofenzivne to bolo biedne, Barbasheva som dropol, neskor zobral z FA naspat a nakoniec prihodil do vymeny s Big Bad Bruins za Sama Bennetta. Ratal som s tym ze minulu sezonu tazko zopakuje, ale aj tak boli jeho vykony sklamanim. Premarneny pick (k dispozicii bol napr. Jamie Benn, Lehkonen alebo Burakovsky)
Znamka – 4-
9. kolo – Matt Roy
Ku koncu draftu uz pochopitelne “zarucenych“ mien z ponuky vyrazne ubudlo a prisiel cas na experimenty. S vysledkom toho som v podstate spokojny, Roy sice neohuruje ale ani neurazi, je zatial mozno az prekvapivo produktivny (3g+6a v 22z), pomerne spolahlivy v sekundarnych stats (priemerne cca 2 strely, 1,5 hitu a 2 bloky na zapas), potesil dokonca jednym SHP. Na 9.kolo draftu by som povedal ze moze byt, splna to co som od neho ocakaval. Uspokojivy pick
Znamka – 2
10.kolo – Lawson Crouse
Posledny draftovany utocnik. Povodny plan bol M. Foligno, mal som pocit ze potrebujem posilnit hity, ked Foligno nepockal tak Crouse bol zase plan B. a opat mozem skonstatovat ze plan B nakoniec dopadol lepsie ako plan A - Crouse spolahlivo hituje a zatial sa mu dari aj strelecky aj ked udrzatelne to asi nebude (on pace for 40g). A na pocudovanie v arizone ani nezbiera minusky, co je da sa povedat az nadplan

(a Foligno medzicasom po zasluhe skoncil na FA). takze dalsi uspokojivy pick (aj ked k dispozicii bol okrem inych napr. deBrusk)
Znamka – 2
10. kolo – Owen Power
Predposlednym pickom som zalovil vo vlastnom prospect poole. Power je na tom podobne ako Sanderson, zacina svoju NHL karieru a rozbeh vyzera celkom slubne... potesilo by ma viac hitov a blokov, mozno (snad) to pride casom. Cas na lade ma u Sabres stedry, postupne by sa mohol vypracovat na druheho Dahlina (dufam ze to zvladne rychlejsie ako Dahlin). Zatial ho striedavo nasadzujem a dropujem podla aktualnej situacie s clovekozapasmi a rozpisom v NHL.
Znamka – 2
11.kolo – Jake Oettinger
Najvacsi steal draftu!

...by to bol keby je Oettinger FA ktoreho si mohol picknut hocikto. Kedze je to stale moj prospect (P+), mohol som si ho v drafte nechat az na zaverecny pick. V podstate niet co hodnotit, Jake ma drzi v branke aspon ako-tak nad vodou a dava mi sancu na boj o PO. Musim len dufat ze mu vykonnost vydrzi a ze sa trochu prebudia aj Gibson a cednici Jackets... (wishful thinking)
Znamka – 1*
Takze zhrnutie – vyzera to ze draft dopadol lepsie ako minuly rok (ciastocne aj zasluhou stastia), co je samo osebe uspech. V 7.tyzdni mam v time z draftu stale este 7 z 11 hracov (8 ak pocitam striedave starty Powera) a da sa povedat ze ziaden z nich to momentalne nema “nahnute“ ze by som uvazoval o jeho dropnuti.
Samozrejme zamrzia tie brainfarty v druhom a stvrtom kole, to su vysoke picky na to aby sa takto premarnili... ale co uz, shit happens. Aspon ze je vidno urcity progres oproti minulej sezone, mozno to nakoniec so mnou nebude uplne beznadejne