Tak sme sa dockali a prve W je na svete. Dobry pocit je o to lepsi ze to nebola ziadna “zadarmofka“ a ani nezasluzena haluz. V mojich ociach to bola tvrdo vybojovana zasluzena vyhra a o to sladsie chuti.
Cely tyzden sme si s Chokermi nic zadarmo nedarovali, dennodenne sme sa striedali v tesnom vedeni, jeden den o 1-2 body ja, druhy den zase pan komisar. Nakoniec to dospelo do stadia ze po sobote bol stav 7:7, pricom +/- a sv% boli vyrovnane a v P super viedol o 2. to boli 3 kategorie ktore mali rozhodnut o konecnom vysledku, zvysne boli viac ci menej rozhodnute.
Nedelne finale bolo epicke – hrali sa len 4 zapasy, fantomasovi hralo 8 hracov v poli (5F + 3D) + rask v branke (musel ho nasadit lebo este nemal 4 starty) a mne hralo 7 hracov v poli (6F+1D)
Prvy vecerny zapas WSH-NJ: fantomasovi hral 1F+2D, zapisali 1g+2a. Moj jediny zastupca v zapase Severson zakontroval asistenciou a plusovym bodom 11 sekund pred koncom zapasu. Vdaka tomu plusku som sa celkovo v zapase dostal do vedenia 8:7, ale strata v P narastla na 4 body
Druhy zapas OTT-MTL: fantomasovi dvojica habs prispela iba dvomi minuskami, ja som zastupenie nemal. Priebezny stav yahoo zapasu zostal 8:7 pre mna, v +/- som viedol uz o 3, v P prehraval o 4. fantomasovi zostavali v hre 3 utocnici + rask. Mne este 6 utocnikov.
Treti, predposledny zapas – BOS-PHI na jazere Tahoe: pochopitelne tu ma primarne zaujimal vykon raska, potreboval som aby mal v zapase sv% pod 91%. v poli sme obaja mali hracov flyers – fantomas hayesa, ja jvr + farabeeho. Prva tretina pre mna vyzerala velmi nadejne, rask dostal 2g z 11 striel, moji hraci pri nich mali 1g+2a, hayes u supera 0+1. v tretej pridal jvr este dalsi gol do raskovej siete (s hayesovou asistenciou), cim mi definitivne vyhral kategoriu sv%. Prisiel som vsak o naskok v +/-, kde to bolo zase vyrovnane. Priebezny stav yahoo zapasu stale 8:7 pre mna, v P som stracal 2 body, +/- bolo vyrovnane. Bolo jasne ze horsie ako remizou to uz pre mna neskonci
Posledny zapas – VAN-WPG. Fantomasovi hrali ehlers + jt miller. U mna nastupila uderka pettersson, wheeler, connor a na poslednu chvilu z IR aktivovany dubois. Po prvej tretine 2:0 pre nucks, pettersson gol, miller acko. V druhej znizil dubois s asistenciou wheelera, cim v yahoo zapase vyrovnali kategoriu P a upravili priebezny stav na 8:6 pre mna. V tretej jets otocili aj zasluhou asistencii wheelera, duboisa ale aj ehlersa. V P som bol zraru vo vedeni o 1 a v +/- tiez! Priebezny stav v yahoo 10:6 – piskaj koniec! Ale samozrejme sa to este zramatizovalo. V poslednej minute petterson vyrovnal, samozrejme s millerovym ackom. Priebezny stav sa nezmenil, ale predlzenie predstavovalo potencialnu hrozbu... nastastie ju rychlo zazehnal dubois aj s wheelerovym ackom. Konecny stav 10:6, P aj +/- nakoniec s “bezpecnym“ 3-bodovym naskokom...

ako X-factor sa ukazalo byt aktivovanie duboisa z IR na poslednu chvilu, prispel presne tymi rozdielovymi tromi bodmi
Naozaj tomuto tyzdnu tazko nieco vytknut, bol to cisty team effort, az 10 hracov v poli malo minimalne 3 kanadske body, 45 bodov za 14g+31a je jednoznacnym tohtosezonnym maximom ainec. super zdatne kontroval, takze v hracskych stats z toho bola vyhra “iba“ o 1 bod 6:5. brankari nastastie za hracmi v poli v nicom nezaostavali, svoje stats vyhrali 4:1. tu mal fantomas aj kus smoly, na zaciatku tyzdna sa zdalo ze by mal mat bez problemov 6-7 startov, nakoniec bol rad aj za 4 ktore navyse neboli nijak extra kvalitne...
V tabulke sa nic zasadne nezmenilo, strata na PO sa trosku znizila, ale stale sme veeelmi daleko... ale nejako zacat treba. Teraz sa musime pokusit nadviazat na dobry vykon v dalsom tyzdni proti dalsiemu superovi z hornej casti tabulky – Antyho Preshowu...