Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

[#1] DALLAS STARS vs. ST. LOUIS BLUES [#2]

Vyvrcholenie sezóny 2015/2016.

Kto postúpi?

Dallas Stars
17%
6
St. Louis Blues
83%
30

Bluesmani půjdou dál, taky se přikláním k poměru 4:2, ale treba to budou nakonec Stars, kdo si vystřílí postup do dalšího kola... když je ten Taras bez formy :jn: :giggle:
keďže čepi skopíroval preč všetko, tak píšem opätovne, že Blues in 6 :frajer:
Uz jen za vyrazeni Hawks si Blues zaslouzi jit dal a nyslim ze to muzou dotahnout az do finale, Stars vyradi v peti zapasech
STL 6
STL 4:2
Půjdu tak trochu proti davu a dám Stars 4-2... Ne, že bych Blues považoval za slabší tým (což ani po vyřazení Hawks snad nejde), ale myslím, že tohle bude hokejově odlišná série oproti Chicagu a Dallas to urve svým útokem... :wink2:
Blues :yes:
Betonářští poserové, jak nás na twittru označil vrabejka, zvítězili. :clap:

Dallas v G2 trochu ubral z té snahy se mermomocí vyrovnat naší fyzické hře taky fyzickou hrou, kdy bylo dost vidět že tohle prostě nemají zažité. My jsme měli šanci hrát více svoji hru a byť jsme měli o dost méně střel, skvělá produktivita nám zařídili dostatečné vedení.

To, co se stalo ve 3. třetině ale moc nechápu. Jsem rád, že jsme to nakonec dotáhli do vítězného konce, protože ten kolaps byl strašný. V 1. a 2. třetině jsme hráli to co jsme potřebovali a všechno vypadalo ok. Pak jedno propadnutí, Janmark dá gól, hned na to navážem minorem Berglunda a po zbytek třetiny jsme úplně v h*ji. O vyrovnání jsme si vyloženě říkali. Naštěstí Backes nás zachránil.

Teď si to doma nepokazit a ideálně jet do Dallasu s mečbolem. :yes:
vrabejka píše: Navíc Tarasenko je bez formy.
Dneska 1+2 a druhá star zápasu :jn: Blues :jupi: To byl válec :klobuk:
Creeper píše:
vrabejka píše: Navíc Tarasenko je bez formy.
Dneska 1+2 a druhá star zápasu :jn: Blues :jupi: To byl válec :klobuk:
by ma zaujímalo, ako by to vyzeralo, keby bol Tarasenko vo forme a hral v ofenzívnejšom tíme než sú betonárski Blues :jn:
valec. Kurz na Blues bol 2.2, to sa nedalo nevyuzit :ciga:

btw soloucity bol pritomny :lol2:
Obrázek
:box: Dnes byl na ledě 1 tým, absolutní dominance. Neskutečně vysoko vytažený pressing. Dallas neměl problém se středním pásmem, jednoduše proto, že se tam nedostal. Zbraně Stars eliminované. Za celý zápas jsem neslyšel Sharp, Spezza. Obrana Blues kompaktní, žádná propast mezi útokem, výborná transition. Naprosté ovládnutí statistik vhazování, hitů, střel, zblokovaných střel, possesion, přesilovek a nevím čeho ještě, jo vlastně vím > Reaves :good: Jsem nadšený z kombinace na malém prostoru, orientaci a sílu při mantinelech. Potvrzení, že jsem na správném vagónu! :klobuk:
Shrnutí zápasů:
Game 1:
Zaslouženě vítězství Dallasu. Dominantní, aktivní ofenzivní hra se spoustu šanci V obraně díky skvělému forcekingu moc nepropadali.
Mohli vyhrát větším rozdílem. Skvěle hrál Spezza, pochvalu zaslouží také české duo.
Hemský - vytvořil spoustu šanci, byl vidět. Za svou aktivitu byl odměněn velkým podílem na vítězné brance.
Faksa- Radek nebyl tolik vidět ale rozhodl zápas. Velmi dobrá práce defenzivě, skvělý forceking. Skvělý výkon dokonal vítěznou brankou.
1+1 skvěle Radku. Dle mého jeden z jeho nejlepších zápasů v NHL.

Game 2:
Tento zápas bohužel rozhodla famózní efektivita Blues.
V 1.třetině dali z 6 střel 3 góly a to se pak těžko otáčí.
Zbytek zápasu byl Dallas lepší. Ve 3. To Dallas zamkl a zaslouženě díky Jamiemu vyrovnali. V ot bohužel dojeli na nedisciplinovanost.

Game 3:
Jasná záležitost Blues.Dnes Blues konečně ukázali že přes Hawks postoupili zaslouženě. Konečně dokázali soupeři vnutit ten svůj aktivní hokej se skvělou obranou. Skvělý forceking. Dnes Dallas neměl žádnou šanci.
Nicméně by byla škoda kdyby tato série skoncila v 5 zápasech a proto doufám že Dallas ještě zabojuje.
Obrázek

Technicky vzato, nikdo z nich aktivně nehrál, takže vše v pořádku. :giggle:
Dallas nejlepší zápas v sérii a za odměnu prohra. Ze strany Stars se to neslo v duchu přehlídky spálených šancí. U koncovky hemáka se rozum vzpírá, přece tu síťku rozvlnit někdy musí z tolika šancí. V St. Louis se dá očekávat diametrálně jiný průběh a pro Dallas je situace kritická. Jestli byla někdy výrazně cítit ztráta Seguina, pak dnes. Sharp se hledá. Faksa stabilní výkony na vysoké úrovni po celé PO, dnes zabral Ničuškin. Elliott zažívá vystoupení ze stínu. Celkově je výsledek 3:2 pro St. Louis odpovídající a férový.
Robby Fabbri dneska překonal rekord Bretta Hulla v most points by rookie in playoff v dresu Blues. :klobuk:

Každopádně tohle je big big win. Nejen kvůli tomu, že to byl critical game 5, ale taky kvůli průběhu zápasu, kdy se nedá říct, že bychom byli lepší. V 1. třetině nás Dallas dost válcoval. O to víc bylo důležité, že jsme dali lucky-goal a pak inkasovali jen jednou. Litoval jsem, že nemůžu být v kabině jako divák, protože Hitch tam musel mít určitě velmi zajímavý a hlasitý proslov. Ten ale přinesl pozitivní účinek. Od druhé třetiny jsme zlepšili puck management, začali hrát více trpělivěji a hru vyrovnali. Jaškinův gól (po jeho excelentním střídání) pak zápas zlomil a v posledních 5 minutách třetiny jsme spustili push, který přinesl rozhodující gól na 3:1. 3. třetina pak byla z naší strany velmi zodpovědně odehraná a jsem rád, že jsme nespadli jen do hloupého bránění výsledku, které se nám v letošním PO už dvakrát vymstilo, ale snažili se hrát aktivně a šli si pro locking-goal. Ten sice přišel až do prázdné brány, ale počítá se. :yes:

Teď jedeme domů s klidnou hlavou a všechno nám hraje do karet, abychom využili momentum a sérii ukončili už v pondělí.

Jinak ještě k Jaškinovi, on dneska přesně ukázal to, kde je jeho nejsilnější stránka a kam stylem hry patří a je nejplatnější. A to je v checking line. On je díky jeho big body velmi platný v board battles, nebojí se chodit do dirty areas a dokáže rozdat i přijmout hit. V českých médiích jsem zaznamenal nářky na to, že nemůže udělat body, když hraje 10 minut za zápas, ale přitom přesně tohle je prostě pozice, na které on najde největší uplatnění. Není to hráč do top-6, není to ani hráč na přesilovky. On je klasický 4th liner, který si kvalitně odehraje svých 10 minut za zápas, udělá 10-20 bodů za sezónu, občas v případě nouze zaskočí na pár zápasů i ve vyšší lajně a všichni jsou spokojení. A myslím, že takhle přesně ho teď vnímají i Blues. Je otázka, jak on sám vidí sebe, protože Evropani obecně nejsou hráči, kteří by rádi přijímali tuhle pozici a mnohdy raději odejdou zpátky do Evropy, kde dostanou minut více. Věřím ale, že má dost rozumu a tuhle svou pozici chápe a neudělá to, co pan Vladimír Sobotka.
Účinný hokej Blues bohužel zase vítězí.
Je to stále stejné písnička.
Dallas aktivnější ani v obraně nějak nechybuje ale proste to nestačí. Blues zvítězili díky skvěle efektivitě a pak si to v obraně zase pohlídali a pohlídal to opět skvělý Elliot.
Škoda Dallasu jsem v PO hodně přál úspěch, ale jakoby Blues nedokázali ničím překvapit.
Přesto věřím že se dočkáme game 7.
Novis44 píše:Dallas nejlepší zápas v sérii a za odměnu prohra. Ze strany Stars se to neslo v duchu přehlídky spálených šancí. U koncovky hemáka se rozum vzpírá, přece tu síťku rozvlnit někdy musí z tolika šancí. V St. Louis se dá očekávat diametrálně jiný průběh a pro Dallas je situace kritická. Jestli byla někdy výrazně cítit ztráta Seguina, pak dnes. Sharp se hledá. Faksa stabilní výkony na vysoké úrovni po celé PO, dnes zabral Ničuškin. Elliott zažívá vystoupení ze stínu. Celkově je výsledek 3:2 pro St. Louis odpovídající a férový.
Do puntíku souhlas. Aspoň ten Val mi udělal radost, hrál skvěle, měl snad 6 nebo 7 střel, skvělé akce, břevno, škoda, že mu to tam nepadlo. Ale byla to v zakončení mizérie, jak už jsi psal. Dallas musí zabrat, jinak končí, přitom bych ani neřekl, že by v sérii byli horší moc, game 1, 5 a podstatnou část game 4 byli lepší.
Blues :wave: Jaškin :good:
Blues ochutnali svou vlastní medicinu a Dallas perfektně stealnul zápas! Snad dokonaji obrat.
Už teď jsem natěšený a nemůžu se dočkat toho zápasu, ale zároveň jsem z toho fakt nervózní. :-D

Doufám, že finále Západu bude mezi long-term slumpers San Jose a rising slumpers Blues. Jestli ne, tak let the slump continue. :jn:
Jsem zvědavý, jak bude dnes vypadat obraz hry. Myslím, že se to v této sérii absolutně nedá odhadnout. Stále považuji St. Louis jako favorita této série, i přestože domácí budou Stars.
Za posledních 30 let jsou Blues teprve podruhé ve finále konference. Naposledy to bylo před 15 lety v roce 2001. Doufám, že ten patnáctiletý interval už dodržovat nebudem. :jn:

Každopádně naprosto fenomenální fanouškovský pocit. Z naší strany úžasně zvládnutý G7. V útoku skvělá produktivita, v obraně velmi zodpovědný výkon. Dallas za celý zápas neměl žádný odd-man rush, výborně jsme eliminovali jejich speed & skill style. Benn téměř neviditelný. Vynikající response Elliotta po nepovedeném minulém zápasu. Dneska zase nasadil beast mode. Na druhé straně brankáři Dallasu je opět moc nepodrželi a ačkoliv jsem proti tomu četl jisté námitky, že goaltending není jejich slabinou, tak v téhle sérii prostě bylo vidět, že je.

A jinak to, co dneska předváděla lajna Fabbri-Stastny-Brouwer, to je prostě boží. Celkově byli oni tři nejlepší lajnou téhle série. Dneska zkombinovali 3-6-9, a to je přesně to, co potřebujeme. Aby pokaždé některá lajna dokázala udělat step up a rozhodnout zápas a tím vynahradit jinou lajnu, která je dobře bráněná soupeřem.

Moc se těším na finále Západu, užiju si ho, ať už to bude proti Sharks nebo Predators. :yes:

LET'S GO BLUES!
Blues :klobuk: Je to tam. Je to tam. :good:
pekny paradox ze vo finale konferencie budu mat Blues teoreticky "slabsieho" supera ako v uvodnych 2 kolach :giggle:
k dokonalosti by uz potom chybalo len aby v tom WCF nakoniec vypadli napr. s takym nashville... :roll:
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2008 DETROIT RED WINGS