Ooooo Deep PurpleFry68 píše:Zrovna jsem dočetl životopis Black Sabbath a začínám s Deep Purple!![]()
![]()
Aby som to zhodnotila:kniha Jozef Mak je strašnaaaa debilina.Preto som sa dosť obávala knihy Živý bič
Diskuze o všem možném i nemožném.
Ooooo Deep PurpleFry68 píše:Zrovna jsem dočetl životopis Black Sabbath a začínám s Deep Purple!![]()
![]()
Především ten první, tedy ´Společenstvo prstenu´! Ten vážně nemá chybu! Další dva díly už přece jen zaostávají!mt-svk píše:Pán prsteňov, výborne spravený film.The Thrasher píše:Není to lepší, film na knížku nemá ani náhodou.Mischelito44 píše:Asi tak nejako....a stále som si túto knihu čítal dookolavždy som chcel prečítať Harryho Pottera aspoň jeden diel ale zistil som že lepšie je pozrieť si ho v kine
aj ked vynechajú polku vecí nevadí
Je jen pár vyjímek kdy se film vyrovnal knize... Nejpovedenějším filmem podle knižní předlohy je podle mě Kmotr (The Godfather), především první díl.
Když už jsme u toho nabízí se otázka - Jaký je podle vás nejlepší film podle knižní předlohy?
Mňa chytil Stephen King. Keď som bol pred minulý týždeň v knižnici, už mali zatvárať a nevedel som čo si v rýchlosti zoberiem. Po ruke bol King tak reku že opáčim.Freddie92 píše:Mne v poslednej dobre učaroval Dan Brown
to ze knihy su lepsie ako filmy plati v 99,9% pripadov, uz len preto ze pri prepise knihy na scenar sa musi prilis vela veci vynechat, dalsie sa odstrihnu pri zaverecnom strihani filmu aby sa neprekrocila minutaz... film tak casto prichadza o dolezite detaily ktore prave robia knihu vynimocnou. dobra knizna predloha preto nemusi automaticky znamenat aj dobry film, skor naopak, sfilmovanie dobrej knihy je castokrat pre fanusikov knihy sklamanim...Freddie92 píše:Mne v poslednej dobre učaroval Dan Brown,spôsob akým píše on je neuveriteľný. Dostala som na neho chuť ked som asi pred pol rokom videla Da Vinciho kód.Ale poviem vám,knihy sú ešte lešie než filmy,i ked aj tie sú skvelé.
ako sorry, ale Digitálna pevnosť je hrozná blbosť, mňa osobne tá kniha veľmi sklamala, inak súhlas, autor píše pútavo, no občas to preženie s fantázioupetrik píše:to ze knihy su lepsie ako filmy plati v 99,9% pripadov, uz len preto ze pri prepise knihy na scenar sa musi prilis vela veci vynechat, dalsie sa odstrihnu pri zaverecnom strihani filmu aby sa neprekrocila minutaz... film tak casto prichadza o dolezite detaily ktore prave robia knihu vynimocnou. dobra knizna predloha preto nemusi automaticky znamenat aj dobry film, skor naopak, sfilmovanie dobrej knihy je castokrat pre fanusikov knihy sklamanim...Freddie92 píše:Mne v poslednej dobre učaroval Dan Brown,spôsob akým píše on je neuveriteľný. Dostala som na neho chuť ked som asi pred pol rokom videla Da Vinciho kód.Ale poviem vám,knihy sú ešte lešie než filmy,i ked aj tie sú skvelé.
jeden priklad za vsetky - eragon. kniha celkom v pohode (pre fanusikov fantasy samozrejme) ale ten film bol vyslovena tretotriedna tragedia... scenarom pocnuc cez kostymy a masky "fantasy" postav a specialne efekty az po vacsinu hereckych vykonov
k danovi brownovi - jeho knihy som cital v takomto poradi:
1) da vinciho kod - moja reakcia: wow, pecka, super sa to cita, ma to gradaciu, zaujimavu zapletku, hned chcem zohnat dalsie jeho knihy
2) anjeli a demoni - vyborne, snad este lepsie ako da vinci, aj ked v mnohom velmi podobne... tesim sa na dalsiu
3) bod klamu - spisovatelsky styl rovnako dobry, citanie je to putave, ale po predoslych dvoch knihach neprijemne silny pocit de ja vu. stale ten isty model: muz a zena ktory sa nahodne stretnu postaveni do roli nedobrovolnych hrdinov zachranuju svet pred nejakym malo pravdepodobnym supertajnym sprisahanim resp. bandou ktoru vedie (ne?)cakana osoba. nebol by uz cas na nieco nove?
4) digitalna pevnost - opat treba zachranit svet, tentoraz aspon hra hlavnejsiu ulohu z dvojice spasitelov zena. inak zase rovnake cliche - a ktora postava sa na konci ukaze ako najvacsi "zloduch" som nemal problem si spravne tipnut daleko pred polovicou knihy...
5) strateny symbol - velka podobnost so starym znamym modelom, ale predsa len konecne aspon mierna inovacia - zloduch bol znamy prakticky od zaciatku, akurat jeho prava identita bola tradicnym prekvapenim na zaver. chvilu sme sa dokonca museli bat ci nam langdon nezomrel... (to by bola necakana inovacia)
hej, LOTR bol urobeny kvalitne, vsetka cest. aj ked... viem si predstavit ze fanusikom tolkiena asi niektore "upravy" v scenari oproti originalu prilis nevonalimt-svk píše:Súhlas s petríkom, knihy sú niekoľkonásobne lepšie, ako filmy. Jednou z mála výnimiek bol Pán prsteňov, ktorý sa skutočne vydaril.
Samozrejme. Pre mňa osobne bola blbosť spôsob víťazstva v Helmovom žľabe. Ani náznak zmienky o pomoci entov. A tiež tá časť so stratením Aragorna po bitke s vrkmi na poliach počas cesty do Helmovho žľabu.petrik píše:hej, LOTR bol urobeny kvalitne, vsetka cest. aj ked... viem si predstavit ze fanusikom tolkiena asi niektore "upravy" v scenari oproti originalu prilis nevonalimt-svk píše:Súhlas s petríkom, knihy sú niekoľkonásobne lepšie, ako filmy. Jednou z mála výnimiek bol Pán prsteňov, ktorý sa skutočne vydaril.
Ono nejde vždy spraviť film tak, ako knihu (mimochodom, Tolkiena som čítala). Ale ak si dobre pozeral film, tak si pomoc entov musel vidieť. I keď je trošku iná, ako v knihe.Bluesman píše:Samozrejme. Pre mňa osobne bola blbosť spôsob víťazstva v Helmovom žľabe. Ani náznak zmienky o pomoci entov. A tiež tá časť so stratením Aragorna po bitke s vrkmi na poliach počas cesty do Helmovho žľabu.petrik píše:hej, LOTR bol urobeny kvalitne, vsetka cest. aj ked... viem si predstavit ze fanusikom tolkiena asi niektore "upravy" v scenari oproti originalu prilis nevonalimt-svk píše:Súhlas s petríkom, knihy sú niekoľkonásobne lepšie, ako filmy. Jednou z mála výnimiek bol Pán prsteňov, ktorý sa skutočne vydaril.
Veď jasné, Isengard rozbili v štýle, ale Sarumanových skurutov predsa Éomerovi jazdci iba zahnali do lesa a zničili ich enti. Celú armádu. V knihe. Ak sa dobre pamätám, žiadni elfovia do žľabu neprišli, i keď vo filme bol ich príchod super spravený a emotívny, hodilo sa to tam. Ale súhlasím že spraviť film presne podľa knihy by nebolo asi ono, predsa len ...mt-svk píše:Ono nejde vždy spraviť film tak, ako knihu (mimochodom, Tolkiena som čítala). Ale ak si dobre pozeral film, tak si pomoc entov musel vidieť. I keď je trošku iná, ako v knihe.Bluesman píše:Samozrejme. Pre mňa osobne bola blbosť spôsob víťazstva v Helmovom žľabe. Ani náznak zmienky o pomoci entov. A tiež tá časť so stratením Aragorna po bitke s vrkmi na poliach počas cesty do Helmovho žľabu.petrik píše: hej, LOTR bol urobeny kvalitne, vsetka cest. aj ked... viem si predstavit ze fanusikom tolkiena asi niektore "upravy" v scenari oproti originalu prilis nevonali

Motýľ je skvelá kniha.kanter píše:yzy: Keby si bol ty taký slávny ako Lance, tak by si tiež chodil s bodyguardami.
A teraz ku knihám:
Čítal niekto Motýľa alebo Vabank (pokračovanie Motýľa)
Ani u nás ju nemajú, kúpila som si ju (inak, kupovanie kníh a ich čítanie je moja dosť veľká slabosť, takže sa nám byt utešene zapĺňa). Ešte mám od neho Prekliatie Salemu.Lukas33 píše:Tak to TO si zoženiem, ale myslím, že u nás v knižnici som to nevidel. Nevadí, v zálohe mám ďalšie 2 knižnice.Kingove knihy sa dobre čítajú. Minulý týždeň som dočítal Dievča, ktoré malo rado Toma Gordona. Akurát ma troch hnevajú tie nejasné konce. Napríklad v Mobil-e, čo bola prvá kniha ktorú som od neho čítal.