zase aby som bol uprimny, z Giewontu som planoval ist este na hreben na Malolucniak a mozno aj Temniak, takze ta burka by ma tam takmer naisto zastihla, ibaze zrejme nie priamo na Giewonte...
turu som planoval od cca 7:30 do nejakej 17:00 plus minus, s tym ze na Giewonte som chcel byt okolo 11:00
ten Giewont je strasne specificky - nenormalne davy turistov a v tej vrchlovej casti sa da ist hore aj dole iba po retaziach, ktore su jednak v kombinacii s tym 15m kovovym krizom idealnym hromozvodom a zaroven aj pascou z ktorej sa tazko unika. staci jediny pomalsi dochodca/dieta a na tych retaziach zabrzdia vsetkych.
videl som rozhovor s jednym z tych co to prezili, hovoril ze aj ked zaregistrovali hrmenie a pokusili sa hned odist, nemali sancu kvoli davu ludi co blokoval tie retaze...
v podstate je pre mna aj trochu prekvapujuce ze sa tam nic podobne doteraz nikdy nestalo
akoze neodradilo ma to a urcite planujem na ten Giewont ist, ale zrejme az niekedy v oktobri ked bude dobra predpoved a vo vseobecnosti nizsia sanca na burku