od
Lukas33 » pát 22. črc 2011 22:07
Tak som prečítal Pištoľníka a nejako ma to nezaujalo. Počul som, že je to najslabší diel, tak som zvedavý na ďalšie.
Medzitým som ešte predsa len vyňuchal 3 ďalšie Kingovky. Řbitov zvířatek a Muž na úteku - super. Geraldova hra - neviem, podľa mňa jedna z jeho najslabších kníh. Ešte u nás majú Pod kupolu a potom už som asi definitívne vyčerpal ponuku okolitých knižníc. Aj keď, to som si myslel aj minule.
Inak čítam aj iné knihy, nie len Kinga.

Kráľ potkan od Jamesa Clavella je veľmi dobrá. Je to zo spojeneckého zajateckého tábora v Changi. Teraz som to dočítal, fakt odporúčam.
Ale v poslednej dobe mám náladu hlavne na tie horory, aj nejaké to sci - fi som začal. Ale nepríjemne ma prekvapilo, že okrem toho Kinga nič také podobné nemajú (Lovercraftove poviedky boli celkom dobré). Ani to sci-fi nič moc, zväčša sú to staré knihy od východných autorov.

Skúsil som slávneho Stalkera od Strugackých (bolo to v jednom vydaní ešte s nejakým iným krátkym románom) a obidve boli dobré. Tak som si požičal niečo iné od nich - Vlny tíšia vietor a po asi 30 stranách som to odložil, vôbec ma to nebavilo. Ale Solaris od Lema je fajn.
Jáj a ešte Deň trifidov.

Od Simmonsa som nenašiel vôbec nič. Toľko môj čitateľský denník.