Miroslav Šatan dostál svému slovu a po závěrečném představení Slovenska na minském světovém šampionátu uzavřel svou přepestrou kariéru. Devětatřicetiletá legenda v Bělorusku zaznamenala v sedmi duelech tři kanadské body. Reprezentační vrchol pro Šatana přišel o dvanáct let dříve, kdy dovedl národní tým k mistrovskému titulu. Ve sbírce má také dvě stříbrné medaile, tou druhou si zajistil takřka nesmrtelnost u svých krajanů. K cennému kovu totiž pomohl na domácím MS v Bratislavě a Košicích.
HTCZ
Uhadol som vsetkych postupujucich a dokonca aj zlozenie stvrtfinalovych dvojic. Kolko uhadnem postupujucich do SF sa uvidi zajtra. Trafil som aj oboch vypadavajucich, ale to zas nebola ziadna rocket science zepetrik píše:Takto skoncia MS:
Nasu skupinu vyhraju svedi, ktori v priamom suboji o prve miesto porazia kanadu. Cesi budu bezpecne treti a stvrtym postupujucim budu francuzi na ukor norov. My skoncime na siestom mieste, posledni budu taliani.
Druhu skupinu vyhraju suverenne rusi, druhi skoncia amici napriek tomu ze prehraju s finmi, ktori skoncia treti lebo este stratia body so svajciarmi. Ti budu bodovat vo vsetkych zostavajucich zapasoch, ale na postup to stacit nebude, stvrti skoncia bielorusi. Posledny zostane napriek sympatickym vykonom a tesnym vysledkom kazachstan.
Vo stvrtfinale francuzi nebudu vaznejsim problemom pre rozbehnutych rusov, kanada aj usa skoncia na finoch resp. cechoch a svedi si pripomenu salt lake city a choknu s bielorusmi. To otvori cestu do finale cechom, ktori domaci tim vyradia v semifinale. Druhym finalistom budu fini, ktori ukoncia rusku spanilu jazdu a nakoniec ziskaju aj zlato. Bronz ziskaju rusi, bielorusi skoncia stvrti.
Trafil som aj to ze svajciari zabodovali vo vsetkych zvysnych zapasoch vratane zapasu s finmi a na postup im to nestacilo
Netrafil som poradie postupujucich, v nasej skupine prvych dvoch a v ruskej finov s bielorusmi. Netrafil som ani nase sieste miesto, norov som vzhladom na to aky mali tazky zaver trosku precenil
Vzhladom na ine poradie timov v skupinach mi uz nevyjde ani predpoved na semifinale a boje o medaily, tak to skusim skorektovat:
Rusi zaziju jeden z najjednoduchsich postupov do finale v novodobej ere, ked po francuzoch v semifinale porazia bielorusov. Titul im ale uchmatnu fini, ktorych QF vyhra nad kanadou nastartuje k zlepsenym vykonom. Bronz urvu cesi.