Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

CESKO

Diskuze o reprezentačních týmech a turnajích.

http://isport.blesk.cz/clanek/hokej-rep ... ikant.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Lojza, to je fakt idiot. :lol2:
Rono píše:Lojza, to je fakt idiot.
Absolutní souhlas :cool:
ale hlavne ze hejda bol za debila ked presne toto iste hovoril pred turnajom :lol2: ten lojza je uplny amater, ten snad nema vobec paru o hokeji. To som mohol robit aj ja, poberat plat, stat na striedacke a hrat sa na coucha a v satni to radsej nechat na hracov nech si to namixuju jak potrebuju :D
Jednodussi by bylo, normalne srovnat hrace podle bodu v NHL, udelat caru pod dvacatym a rict, tak Franto, s timhle to tam nejak odhakuj
Taky jsem si vzpomel jak pulka clenu fora delala z Hejdy blbce ze si to vymyslel.Tak tady to mate :)
No len ci by tak kritizoval aj keby Hadamczik neodstupil :hmm:
Zacina me ale ta snaha hodit vsechno na Hada, trochu stvat. Zvlast kdyz se tak deje pres spatne prelozeny zahranicni clanky. Dneska vysel clanek o Krejcim, ve kterym se snazi naznacit, ze snad hrali uplne bez systemu a ze nevedeli co hrat. Ale Krejci rika neco jineho. Podle originalu http://www.milforddailynews.com/article ... 523/SPORTS" onclick="window.open(this.href);return false; rika spis, ze si hraci na lede delali co chteli.
AndyF píše:Zacina me ale ta snaha hodit vsechno na Hada, trochu stvat. Zvlast kdyz se tak deje pres spatne prelozeny zahranicni clanky. Dneska vysel clanek o Krejcim, ve kterym se snazi naznacit, ze snad hrali uplne bez systemu a ze nevedeli co hrat. Ale Krejci rika neco jineho. Podle originalu http://www.milforddailynews.com/article ... 523/SPORTS" onclick="window.open(this.href);return false; rika spis, ze si hraci na lede delali co chteli.
len je teraz otázka, nakoľko pravdivo kto komentuje stav, aký jazyk pri tom používa (buďme úprimní, ani Landeskogova angličtina nie je dokonalá) a ako presne to potom nejaká kancelárska myš prekladá. To sú až tri prekážky, o ktoré je možné zakopnúť.
AndyF píše:Zacina me ale ta snaha hodit vsechno na Hada, trochu stvat. Zvlast kdyz se tak deje pres spatne prelozeny zahranicni clanky. Dneska vysel clanek o Krejcim, ve kterym se snazi naznacit, ze snad hrali uplne bez systemu a ze nevedeli co hrat. Ale Krejci rika neco jineho. Podle originalu http://www.milforddailynews.com/article ... 523/SPORTS" onclick="window.open(this.href);return false; rika spis, ze si hraci na lede delali co chteli.
Tak nečti blesk! Co čekáš? Sport nečtu, ale bylo mi jasné, že narážíš na něco z tohoto deníku, našel jsem a srovnal oba články. Přeložené je to dobře, jen je to podané tak, aby to čtenáře navádělo správným směrem. Hlavně titulek, ale to je klasika.
AndyF píše:Zacina me ale ta snaha hodit vsechno na Hada, trochu stvat.
Ehm, a viděl si včera jeho vystoupení v Buly? Sečteno podtrženo za vypadnutí mohli novináři a PAVELEC. Takže otázka spíš zní... zaslouží si takovej trenér něco jinýho než "snahu hodit na něj veškerý svinstvo", když on sám se nehlásí k absolutně (!!) žádný zodpovědnosti?

Jakej kontrast oproti Růžičkovi, kterej po Vancouveru předstoupil před novináře - v řádnym "termínu", ne po stym přemlouvání - a neúspěch vzal vesměs celej na sebe, jak by to udělal každej normální trenér tehdy i teď. Jakej kontrast, fakt že jo...
VLADIMÍR RŮŽIČKA JE STARONOVÝM TRENÉREM ČESKÉ REPREZENTACE!

Nastalo to, co se dalo očekávat, novým trenérem českého reprezentačního týmu je VLADIMÍR RŮŽIČKA! Smlouva byla podepsána od tohoto okamžiku až do MS v Praze v roce 2015.
Radši bych byl pro dlouhodobější řešení, ale třeba vydrží déle. Uvidíme..
Růža, jak sám řekl, položil hlavu na špalek. Bude se muset vyrovnat s úbytkem kvalitních hráčů a do toho ho ještě polovina národa pasuje do role zachránce reprezentace po Hadovi, jenž přestavuje veškeré zlo na světě. Jeho včerejší rozhovor v buly jsem viděl, bylo vidět, že si tu mediální masáž hodně bere a dost ho sere. S médii a novináři pracovat neumí a neuměl, ale nemyslím si, že by to byl úplně špatný trenér. To hlavní dělají hráči a ty prostě tak kvalitní už nemáme. Dost mě rozesmálo, jak se tam řešila budoucnost českého hokeje a skloňovalo se furt dokola pár jmen- Hertl, Palát, Sobotka. Všechno hráči z NHL hrající v týmech, které jsou silné a budou dělat PO, na MS bude hrát kdo? V beku nemáme vůbec nikoho krom dvojice z Tampy. Být to na mě, tak razantně omezím náklady svazu na mužskou repre, tzn. uskromnit se, protože fanoušci se budou muset v nejbližších letech taky uskromnit od požadavků medailí, a co nejvíc peněz sypat do mládeže a vzdělání trenérů, jinak se z toho nevyhrabem a nepomůže nám ani deset Růžičků na lavičce.
To Parda: Ale kuš, hráčkou základnu máme furt kvalitní a stále přibývaj nový (minimálně v útoku máme pořád kvality víc než dost) ... já zatim žádnej výraznej pokles kvality nevidim, to že to Lojza neuměl složit neni nic, co by mělo vypovídat o naší hráčské základně... Co se musí změnit je výběr nominace... Vybírat hráče podle kvality, né vlastních preferncí a nepreferencí a začít na MS doplňovat kvalitu z NHL (kterým by se imho měla trochu přizpůsobit i taktika hry) mladíky z extraligy, né starýma pardálama.. potřebujem mladé, co budou růst... i pro MS pořád můžeme vytvořit tým alá Finsko, kterej rok co rok vyhrává bronz... věřim, že máme před sebou světlou budoucnost, a pokud to ještě neklapne za Růži (pokud týmu nedá to, co potřebuje, tedy jestli Prahu 2015 nezvládnem a propadnem), věřim že náš růst už poté za progresivnějšího trenéra už nic nezastaví... :klobuk:
Wanic píše:Co se musí změnit je výběr nominace... Vybírat hráče podle kvality, né vlastních preferncí a nepreferencí a začít na MS doplňovat kvalitu z NHL
Ach jo.. NHL sice JE nejlepší hokejovou ligou na světě. Nicméně s tímhle absolutně nesouhlasím. Ještě teď mám v paměti vystoupení Vrbaty, Hanzala a Fleischmanna na nedávném MS. Tihle hráči na MS ukázali kulové. Možná ani to ne. Já právě naopak bych rád, aby se hráči vybírali dle přístupu a ochotě přizpůsobit se daným rolím. Tady ty šaškárny, že se musí za každou cenu brát samý hráč z NHL já absolutně neuznávám. Kvalita je i jinde. Jen ne tolik na očích..

Já naopak s Pardou souhlasím. Musí se to od základů změnit. Musí přestat to ubíjení talentů ve prospěch prachatých tatínků, co si zaplatí prostor pro synáčka, kterého hokej nebaví. Musíme se zaměřit prostě na ty, co chtějí uspět, udělat díru do světa. Nemáme tolik talentu jako třeba Kanada, abychom mohli nějak haštěřit.
mno tak uvidíme jakej směr si vybere Růža.. aspoň tu v topicu bude i nadále živo :)
Wanic píše:To Parda: Ale kuš, hráčkou základnu máme furt kvalitní a stále přibývaj nový (minimálně v útoku máme pořád kvality víc než dost) ... já zatim žádnej výraznej pokles kvality nevidim, to že to Lojza neuměl složit neni nic, co by mělo vypovídat o naší hráčské základně... Co se musí změnit je výběr nominace... Vybírat hráče podle kvality, né vlastních preferncí a nepreferencí a začít na MS doplňovat kvalitu z NHL (kterým by se imho měla trochu přizpůsobit i taktika hry) mladíky z extraligy, né starýma pardálama.. potřebujem mladé, co budou růst... i pro MS pořád můžeme vytvořit tým alá Finsko, kterej rok co rok vyhrává bronz... věřim, že máme před sebou světlou budoucnost, a pokud to ještě neklapne za Růži (pokud týmu nedá to, co potřebuje, tedy jestli Prahu 2015 nezvládnem a propadnem), věřim že náš růst už poté za progresivnějšího trenéra už nic nezastaví... :klobuk:
Chtěl bych oplývat tvým optimismem, ale vyvracet ti to nebudu. K Lojzovi a jeho nominaci jsem měl své výtky, zejména v obraně, ale v útoku vzal to nejlepší co máme. Nebo si snad myslíš, že by nás Hudler s Vrbatou zachránili? Navíc si protiřečíš, sám říkáš, že potřebujeme mladé, ale ty nějaké schopné, kromě těch zmiňovaných, vidíš? Podívej se na kanadské bodování ELH, v top 30 co se tak zběžně dívám, nevidím nikoho kolem 20 let, spíš je to samý veterán 35+. A to je hodně špatně. Nevidím do KHL, ale asi to tam tak růžové taky nebude.
Parda píše:že by nás Hudler s Vrbatou zachránili?
Yop.. myslim, že jo.. je rozdíl, jestli máš v sestavě 4 TOP6 hráče nebo 6 TOP6 hráčů, a to rozdíl opravdu markantní.. s Plekancem, Krejčím, Hanzalem a Sobotkou máme obsazen klíčovej post centra absolutně dokonale... Vrbata, Hudler, Hemský, Hertl... kua to by byla top2 lajny, že by se nás mohla bát i Kanada :frajer2: ... je třeba změnit přístup k trénování... chce to přizpůsobit hokej víc tomu, jakej se hraje v zámoří.. ať chodí hráč do kasy (přesně jako to udělal i Hadamczich v průbéhu turnaje.. to už ale bylo pozdě, a bylo toho furt málo)...

Co se mladých týče... to je co se MS týká... to co jsem psal výš je scénař max pro olympiádu, kde budou všichni k dispozici... pro MS bude k dispozici cca půlka v lepšim případě... Proto říkam ten zbytek doplnit nadějnýma mladíkama s extraligy... ať se učí... ať jsou připravený... Kvalitu obstaraj hráči z NHL, tuzemský musí obstarat bojovnost... no more Novotný please....

edit: Novotný sice bojovnost má, ale už nemá kam se posouvat.. my potřebujem mladíky.. co se budou zlepšovat a ještě budou mít bojovnost
Hudler tam nebyl a místo něj Hemský, který zahrál dobře, Vrbata mi tam po minulém MS vůbec nechyběl, takže nesouhlasím. Pořád mluvíš o mladých z ELH, ale o kom to tady vlastně mluvíš? Jak jsem už psal, podívej se na kanadské bodování ligy, to je hotové senior centrum. Kdo mě tak z hlavy napadá jsou jen Honejsek, Roman a Nosek, pokud někdo víc sleduje ELH a více o jiných talentech, tak ať mě doplní. A to pořád jsme jen u útoku, průser je v obraně, tam mě napadá snad jen Krejčík, ale prý šel dolů a ve Lvu se neudržel.
Ideální stav by byl, aby mladí táhli bodování ligy a staří je jen doplňovali, bohužel to je přesně naopak. Jak říkám, musí se začít od podlahy a naštěstí má stejný názor i Král, v posledním rozhovoru měl dobré myšlenky: ,,Odteď bych si přál, abychom vyrazili cestou razantního obměňování kádru. I když i teď v Soči byla polovina týmu, co nebyli žádní staří hráči".
:good:
Parda píše:Hudler tam nebyl a místo něj Hemský, který zahrál dobře, Vrbata mi tam po minulém MS vůbec nechyběl, takže nesouhlasím.
Já do top 6 nepočítam ani Jágra (ta lajna s nim prostě neni tak efektivní jak by first line měla bejt a hlavně mohla bejt)... že byl jednim z našich nejlepších hráčů? góly, když jsme je potřebovali nám to nepřineslo... bohužel jeho přínos už prostě neni přínosem, který by pro tým mohl mít Hudler/Vrbata a navíc to současně stahuje dolu i Plekance...

Vrbata a nepovedený MS... když skládáš manšaft pro olympiádu, nemůžeš to skládat podle historie, ale podle výkonosti a tu Vrbata má... ok souhlasil bych, že to poslední dobou je spíš na bottom six než na TOP, ale svý uplatnění by si v týmu určitě našel :slap: na olympiádě už nebráníš ty samí hráče jako na MS, tam potřebuješ hráče, který z braněním hráčů jako sedin mají zkušenosti a tim Vrbata oplívá...

Co se těch mladíků z Extraligy týká, to je takovej můj postulát... Nesleduju evropský soutěže, nastínil jsem cestu, jakou by se český hokej měl ubírat (onen úbytek kvality neregistruju hlavně díky naší velice dostačující zásobě z NHL, a ne díky tomu že bych věděl o x mladících, který by měli hrát v repre)... to jsem ale asi napsal předtim blbě, tak teď uvádim na pravou míru...

No necham to už víceméně bejt.. moudřejší budeme, až uvidíme Růžovy první kroky.. pak můžu směle krizitovat na novo :)
Guddy.44 píše:Ještě teď mám v paměti vystoupení Vrbaty, Hanzala a Fleischmanna na nedávném MS. Tihle hráči na MS ukázali kulové.

S tim Hanzalem bych prosil opatrně teda. On nejenže nebyl na OH vůbec marnej, on hlavně vzhledem ke svý jedinečnosti (nejen) v kontextu českýho "poolu" jezdit jednoduše musí (a snad i bude). Na naši přesilovku měl vitální vliv i na MS, to byl monstrózní fail od Lojzy, že ho tam letos nestavěl (a že ho tam musel postavit až Krejča, hehe).. plus si svý odehraje i na oslabení a je to samozřejmě typologicky vhodnej hráč pro bottom six (a těch neni nikdy dost, mimo jiné protože vskutku.. "no more Novotný please").

Vrbatu s Fleischmannem bych už ale pro repre klidně odepsal. Vrbatku maximálně do dvojice právě s Hanzalem, ale stejně.. pokud Wanic tvrdí, že by se nemělo žít z historie, ale z aktuálních výkonů, tak ono neni historie jako historie, že jo. Vrbata naposled v nároďáku zahrál před před 6 lety a mimoto byl použitelnej už jen jednou, před 11 lety - jo, tohle JE historie. Co však neni historie, je rok starej šampionát pod vedenim kouče, co sestavoval nominaci i na tuhle olympiádu. Když se tam na to Vrbata vysral, nemůže se nikdo divit Lojzovi - jakkoliv je to pořád packal Lojza -, že se teď on vysral na něho.

Nicméně Vrbata spíš než Fleischmann, rozhodně.. o něm jako hráči prostě nemám vysoký mínění a ani v repre nikdy nezahrál, takže tam z mýho pohledu neni co řešit. Přesně místo takových hráčů ať klidně jezdí (plácnu dva svý dávný oblíbence) Irgl nebo Klepiš, uvidim je tam fakt stokrát radši a ani si nemyslim, že by měli bejt míň platný.
Roman Jedlicka ‏@jedli 43m
Jaroslav Spacek is new as. coach of Czech national team. He will cooperate with Vladimir Ruzicka. Good choice. Obrázek
To Fantomas: v podstatě souhlas :cool:
http://hokej.idnes.cz/diskuse.aspx?iddi ... entace_ald" onclick="window.open(this.href);return false;

Hejda, Round 3...
Nominácia Česka na MS v Minsku:

Brankári: Pavel Francouz (Litvínov), Jakub Kovář (Jekaterinburg/KHL), Alexander Salák (Petrohrad/KHL)

Obrancovia: Martin Ševc, Ondřej Němec (obaja Lev Praha/KHL), Ondřej Vitásek (Liberec), Petr Zámorský (Zlín), Jan Kolář (Doneck/KHL), Michal Jordán (Charlotte/AHL), Jakub Kindl (Detroit/NHL), Roman Polák (St. Louis/NHL)

Útočníci: Jakub Klepiš, Jiří Novotný, Jiří Sekáč (všetci Lev Praha/KHL), Tomáš Rolinek (Sparta Praha), Martin Růžička (Třinec), Martin Zaťovič (Karlovy Vary), Roman Červenka (Petrohrad/KHL), Lukáš Kašpar (Doneck/KHL), Jakub Petružálek (Kazaň/KHL), Michal Vondrka (Slovan Bratislava/KHL), Jan Kovář (Magnitogorsk/KHL), Milan Gulaš (Färjestad/Švéd.), Jiří Hudler (Calgary/NHL), Jaromír Jágr (New Jersey/NHL), Tomáš Hertl (San Jose/NHL), Vladimír Sobotka (St. Louis/NHL)
Hm, Kindl.. to fakt jako v Evropě nemáme jakéhokoliv trochu schopného obránce? Díval sem se na pár zápasů p-o ELH, ve finále pár zlínských strojů v obraně vypadalo dobře, proč tam nejede někdo z nich a proč tam jede hráč, který měl opravdu hroznou sezonu a i v detroitské obraně se často vyhrnul až za střídačku (a to je co říct letos, opravdu!) ?

Opravdu, Kindla nechápu, hraje letos kulové.

Naopak, když už sme u repre a Wings, tak Slováci budou mít Tatara s Jurčem, to je ok. Reprezentovat bude možná i DeKeyser, toho rád uvidím.
678 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2019 ST LOUIS BLUES