No Peter bol hokejistra, ktorý asi nikdy nedosiahol na olymp. Majstrostvá sveta je len slabá náplasť. Peter mal neuveriteľnú smolu. Finále Stanley Cupu z Detroitom prehral, Svetový Pohár zo Slovenskom nezískal a minuloročné olympijske hry sa taktiež neskončili dobre. Keby len kúsok štastia mali Caps resp. Slovenská reprezentácia, tak si trúfam povedať, že jednu trofej z týchto troch určite má. A ja by som mu to veľmi doprial.
Slovensko zatiaľ nemá nijako bohatú základňu talentov, ale Bondra je ukážkou, že na aj na Slovensku sú hráči, ktorý dokážu byť medzi tými najlepšími.
Inak sa aj trochu čudujem, že Bondra je GM slovenskej reprezentácie keď sú tam tí eŠteBáci.
Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?
Peter Bondra
Diskuze o reprezentačních týmech a turnajích.
"Mám pekné spomienky, nedá sa povedať, čo bolo najkrajšie. Veľkým zážitkom pre mňa bol prvý zápas v NHL, no asi najpamätnejšie pre mňa zostanú majstrovstvá sveta v Göteborgu, víťazný gól a zlatá medaila z nich," dodal Bondra.
uz len pre toto by som netvrdil ze tie MS boli len slabou naplastou. Dal vitazny gol, cele Slovensko ho oslavovala ako boha...urcite je to pre neho velky uspech, a nielen slaba naplast...
Verim ze Peto bude dobrym GM
uz len pre toto by som netvrdil ze tie MS boli len slabou naplastou. Dal vitazny gol, cele Slovensko ho oslavovala ako boha...urcite je to pre neho velky uspech, a nielen slaba naplast...
Verim ze Peto bude dobrym GM
Je to naozaj smutna sprava nielen pre mna ale urcite pre kazdeho hokejoveho fanusika, Peto bol prikladom a urcite bude prikladom pre kazdeho mladeho hokjistu na Slovensku. Nejdem sa velmi rozpisovat pretoze napisat by som toho vedel aj na 10 stran...
Avsak Nikdy nezabudnem na Goteborg to boli najkrajsie okamihy v mojom fanusikovskom zivote...
DAKUJEM DAKUJEM DAKUJEM
Avsak Nikdy nezabudnem na Goteborg to boli najkrajsie okamihy v mojom fanusikovskom zivote...
DAKUJEM DAKUJEM DAKUJEM
Podla mna to že nezískal SC netreba brať tak tragicky a myslím že to najvzácnejšie a najkrajsie vo svojej hokejovej kariere dosiahol a je to podla mna ovela cennejsie ako SC - je to zlata medaila z Goteborgu ale najma to že potesil cele slovensko a vlastne on zabezpecil prvy titul pre SVK a to sa už tak skoro nezopakuje takže je to určite cennejsie akokeby ziskal SC
podla mna to tak je !!! neviem ako vy ale tak si myslim
Napriklad Cibak s Bicekom ziskali SC a čo z toho ked si na nich nespomeniem čo rok prejde....na peta si určite spomenie každy a určite niekolko krát do roka a nema SC ako Bicek al. Cibak ale zachová sa v pamäti kazdeho fanusika ako skvely hráč a ako skvely človek hoc nema SC no a čo...pripravil aspon mne osobne najkrajsie spomienky a zažitky z MS 2002 na ktore nikdy nezabudnem....VELKE DIKY PETO - - - DRZ SA ... si frajer s velkym F
a takeho frajera v nasom hokeji dlho neuvidíme...alebo ak by si takeho nasiel ty :frajer2:
Napriklad Cibak s Bicekom ziskali SC a čo z toho ked si na nich nespomeniem čo rok prejde....na peta si určite spomenie každy a určite niekolko krát do roka a nema SC ako Bicek al. Cibak ale zachová sa v pamäti kazdeho fanusika ako skvely hráč a ako skvely človek hoc nema SC no a čo...pripravil aspon mne osobne najkrajsie spomienky a zažitky z MS 2002 na ktore nikdy nezabudnem....VELKE DIKY PETO - - - DRZ SA ... si frajer s velkym F
Nuž Peter Bondra - Človek s veľkým Č, Hokejsita s veľký H. Legenda slovenského, európskeho a svetového hokeja. Hráč, na ktorého góly sa bude ešte veľmi dlho spomínať. Najmä na jeho neopakovateľný zlatý gól z MS 2002, pri ktorom sa mi doteraz stavajú chlpy po celom tele. Dosiahol obrovské množstvo úspechov avšak pre neho snáď ten najdôležitejší Stanley Cup nikdy nezískal. Držme mu palce, aby na všetky svoje úspechy nadviazal aj v kariére generálneho manažéra. Celé Slovensko verí, že sa mu to podarí už na nadchádzajúcich MS 2008 v Kanade a jedným dychom dodáva: ĎAKUJEME PETER!
:slovakia2: :slovakia2:
1985: v Poprade zacal hrat seniorsku druhu ligu, po roku prestupil do Kosic do najvyssej sutaze
1988: ziskal federalny titul s VSZ Kosice
1990: vstup do NHL v drese Washingtonu..o 14 rokov neskôr odchadzal ako drtitel 12 klubovych rekordov
1994: 5. februara strelil Tampe 5 golov, z toho 4 v priebehu 4 minut a 12 sekund
1995: v skratenej sezone po vyluke sa stal najlepsim strelcom ligy, v 47 zapasoch dal 34 golov
1996: 3. februara ziskal v zapase proti NY Islanders 6 bodov (4 goly, 2 prihravky), najviac v kariere..v sezone strelil 52 golov
1998: opät nastrielal 52 golov a s Finom Selännem sa stal najlepsim strelcom ligy..v skvelej sezone sa Washington dostal az do finale bojov o Stanleyho pohar, prehral vsak s Detroitom
2002: na MS vo Svedsku vystrielal Slovensku titul. ,,Stanleyho pohar oslavuje jedno mesto, ale zlatu medailu cely narod," vravel po finale proti Rusku (4:3)
2003 opät prisiel na MS a vo Fínsku pomohol reprezentacii k bronzu..v zapase o 3. miesto strelil Cesku vitazny gol
2004: 18. februara ho vedenie Washingtonu po takmer 14 rokoch vymenilo do Ottawy
2006: ako hrac Chicaga strelil 22. decembra Torontu svoj 500 gol v NHL - tuto metu dosiahol ako 37. hrac v historii a po Stanovi Mikitovi ako druhy Slovak
:frajer2: :frajer2:
2007: 29.11.2007 po serii zdravotnych problemov oznamuje koniec kariery
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
1081 - zapasov odohral pocas 16 sezon v zakladnej casti NHL, ziskal v nich 892 bodov
503 - golov strelil v zakladnej casti NHL, dalsich 30 pridal v PO
100 - sekund pred koncom finale MS v Göteborgu 2002 strelil rozhodujuci gol do siete ruskeho brankara Sokolova
52 - golov je jeho streleckym maximom v jednej sezone NHL..dosiahol ho 2x
35 - golov strelil v slovenskej reprezentacii
19 - hetrikov v NHL
14 - sezon v rade prekonal hranicu 20 golov
12 - toto císlo nosil na drese
4 - kluby vystriedal v NHL..pôsobil v Ottawe, Atlante, Chicagu, najviac - az 14 sezon - vsak stravil vo Washingtone
0 - ani raz nevyhral Stanleyho pohar
1985: v Poprade zacal hrat seniorsku druhu ligu, po roku prestupil do Kosic do najvyssej sutaze
1988: ziskal federalny titul s VSZ Kosice
1990: vstup do NHL v drese Washingtonu..o 14 rokov neskôr odchadzal ako drtitel 12 klubovych rekordov
1994: 5. februara strelil Tampe 5 golov, z toho 4 v priebehu 4 minut a 12 sekund
1995: v skratenej sezone po vyluke sa stal najlepsim strelcom ligy, v 47 zapasoch dal 34 golov
1996: 3. februara ziskal v zapase proti NY Islanders 6 bodov (4 goly, 2 prihravky), najviac v kariere..v sezone strelil 52 golov
1998: opät nastrielal 52 golov a s Finom Selännem sa stal najlepsim strelcom ligy..v skvelej sezone sa Washington dostal az do finale bojov o Stanleyho pohar, prehral vsak s Detroitom
2002: na MS vo Svedsku vystrielal Slovensku titul. ,,Stanleyho pohar oslavuje jedno mesto, ale zlatu medailu cely narod," vravel po finale proti Rusku (4:3)
2003 opät prisiel na MS a vo Fínsku pomohol reprezentacii k bronzu..v zapase o 3. miesto strelil Cesku vitazny gol
2004: 18. februara ho vedenie Washingtonu po takmer 14 rokoch vymenilo do Ottawy
2006: ako hrac Chicaga strelil 22. decembra Torontu svoj 500 gol v NHL - tuto metu dosiahol ako 37. hrac v historii a po Stanovi Mikitovi ako druhy Slovak
:frajer2: :frajer2:
2007: 29.11.2007 po serii zdravotnych problemov oznamuje koniec kariery
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
1081 - zapasov odohral pocas 16 sezon v zakladnej casti NHL, ziskal v nich 892 bodov
503 - golov strelil v zakladnej casti NHL, dalsich 30 pridal v PO
100 - sekund pred koncom finale MS v Göteborgu 2002 strelil rozhodujuci gol do siete ruskeho brankara Sokolova
52 - golov je jeho streleckym maximom v jednej sezone NHL..dosiahol ho 2x
35 - golov strelil v slovenskej reprezentacii
19 - hetrikov v NHL
14 - sezon v rade prekonal hranicu 20 golov
12 - toto císlo nosil na drese
4 - kluby vystriedal v NHL..pôsobil v Ottawe, Atlante, Chicagu, najviac - az 14 sezon - vsak stravil vo Washingtone
0 - ani raz nevyhral Stanleyho pohar
Zbohom Peter!
"Kam sa vytratila ucta z NHL?
Peter Bondra, oblubenec kazdeho fanusika Caps a utocnik tohto klubu pocas rokov 90-tych, potichu ukoncil svoju hviezdnu karieru.
Caps mali spravit klasicku vec - upisat ho na poslednu sezonu. To by mu umoznilo ukoncit karieru v meste, ktore ho milovalo kvoli jeho vzrusujucej hre a golom, ktore umoznili Caps postup do play-off pocas vacsiny sezon v ktorych obliekal dres klubu z hlavneho mesta.
Washington si mal uctit svojho vynikajuceho hraca. Bondra si zasluzil viac."
Jason McCarthy, Raritan, N.J. pre The Hockey News.
"Kam sa vytratila ucta z NHL?
Peter Bondra, oblubenec kazdeho fanusika Caps a utocnik tohto klubu pocas rokov 90-tych, potichu ukoncil svoju hviezdnu karieru.
Caps mali spravit klasicku vec - upisat ho na poslednu sezonu. To by mu umoznilo ukoncit karieru v meste, ktore ho milovalo kvoli jeho vzrusujucej hre a golom, ktore umoznili Caps postup do play-off pocas vacsiny sezon v ktorych obliekal dres klubu z hlavneho mesta.
Washington si mal uctit svojho vynikajuceho hraca. Bondra si zasluzil viac."
Jason McCarthy, Raritan, N.J. pre The Hockey News.
hm no tak Petko Bondra to je uz ina trieda trosku len skoda ze uz ukoncil svoju hokejovu karieru ale je aspon nasim GM Slovenskej reprezentacie aspon nieco tak Petkovi mozme len dakovat ze v roku 2002 nas vdaka jeho forme a skvelymi golmy ziskali zlato gold
najskor otocil stav proti kanade ktorej sme prehravali ked v 59 sekunde dal Gol uz neviem ci to bolo v prvej tretine alebo druhej a ci to bol stav na 1:1 alebo 2:1 ale hlavne ze sme presli cez kanadu do 4finale
a potom zabodaval proti rusom ked v priblizne 56minute strelil nas vytazny gol a ziskali sme zlato
ludia na tohto muza budeme mat velmi pekne spomienky
proste nanho sa nebude dat zabudnut si pametam ako sme hrali z canadou a on to otocil...a si pametam hlavne ako strelil zlaty gooooooool..proste on je nase zlato v nasich srdciach
len skoda ze uz je koniec jeho kariery ale tak kazdy raz musi skoncit !!!
Od svojho oficiálneho oznámenia o skončení hráčskej kariéry sa dva razy stretol aj s majiteľom Washingtonu Capitals Tedom Leonsisom. Hovorili aj o tom, čo by mohol robiť v štruktúrach klubu, v ktorom odohral štrnásť nezabudnuteľných sezón.
„Stále mi ponúka rôzne možnosti. Môžem sa stať asistent trénera, byť skaut, alebo mi vytvorí takú pozíciu, ktorá by mi vyhovovala vo všetkom. Som rád, že dvere v Capitals sú pre mňa otvorené, ale zatiaľ sme to nechali tak. V prvom rade si potrebujem odpočinúť od častého cestovania, čo bol jeden z ďalších dôvodov môjho skončenia s hráčskou kariérou. Teraz sa v Amerike venujem chlapcom a ich hokejovému rastu. Až keď sa začnem nudiť, budeme hľadať riešenie, čo by som vo Washingtone mohol robiť,“
Ak sa vedenie nášho zväzu rozhodne v súvislosti s generálnym manažérstvom reprezentácie pokračovať v spolupráci s Petrom Bondrom, ten zase s Leonsisom určite nájde riešenie, ako sa budú dať zladiť obe funkcie.
UPÚTAL HO SEKERA
NEPRIBRAL ANI KILOGRAM
Od konca hráčskej kariéry Petra Bondru neprešlo ešte veľa času, no stále sa udržiava v kondícii. „Cez zimu som sa stal členom fitnescentra, v ktorom pravidelne trénujem. Našťastie, od konca kariéry som nepribral ani kilogram, takže sa v posilňovni nemusím dlho moriť. Starám sa o seba a snažím sa čo najviac športovať. Rád si zahrám tenis i futbal. Som rád, že koleno mám v poriadku.“ (denniksport)
„Marián je výborný, podobné typy sa veľmi ťažko hľadajú. Sme radi, že ho v tíme máme,“ povedal pre Daily Herald kapitán Blackhawks Jonathan Toews.
Začiatok sezóny vychádza aj Mariánovi Gáboríkovi. Trenčan strelil podobne ako jeho kamarát Hossa päť gólov a pridal tri asistencie. Fanúšikovia Rangers by radi videli, keby sa zohral s najväčšou posilou Rangers Bradom Richardsom. John Tortorella ich útok rozdelil, ale nastupujú spolu v presilovkách. „Nehral som s hráčom, ktorý dokáže tak ľahko vyhrávať súboje jeden na jedného len pomocou korčuliarskej techniky,“ pochválil Gáboríka Richards.
Dobre sa uchytil Tomáš Kopecký. Na Floride sa pasuje s líderskou rolou a boduje v priemere v každom druhom zápase. V poslednom zápase sa však zranil.
Spoľahlivý Sekera
Z obrancov vyčnieva Andrej Sekera. V desiatich zápasoch zaznamenal len gól a dve asistencie, ale hrá bez chýb v obrane, o čom svedčí sedem plusových bodov.
„Som rád, že sa darí mne aj tímu. Máme výborný tím. Nový majiteľ očakáva úspech a verím, že ho nesklameme,“ povedal Sekera pre Buffalo News.
Vo Philadelphii vyhlásili vlani za najlepšieho obrancu klubu Andreja Meszároša. Slovenský obranca pokračuje v spoľahlivých výkonoch. V jedenástich zápasoch dosiahol štyri body, keď hráva okolo dvadsať minút a pravidelne nastupuje v presilovkách aj v oslabeniach.
Výborne začal Michal Handzuš, ktorý sa uviedol v novom drese San Jose dvoma gólmi v dvoch zápasoch, odvtedy nebodoval.
Slabší začiatok má Ľubomír Višňovský, ktorý má v dvanástich zápasoch štyri kanadské body, ale až šesť mínusiek.
Zdeno Chára nehrá zle, ale Bostonu sa nedarí. Vo Východnej konferencii je posledný, keď prehral až sedem z jedenástich zápasov. Posledný duel proti Ottawe však Bruins vyhrali a Chára si pripísal dve asistencie.
„Verím, že sa z ťažkej situácie dostaneme. Tím na to má, naďalej mu verím,“ povedal skúsený obranca pre Boston Herald.
Sklamaním Halák
Najväčším sklamaním medzi slovenskými hokejistami sú výkony Jaroslava Haláka, ktorý stráca pozíciu jednotky v St. Louis. Zo šiestich zápasov, v ktorých chytal, vyhrali Blues len jeden. Dvadsaťšesťročný Slovák je s úspešnosťou 84,3 % predposledný spomedzi všetkých brankárov v NHL.
Obranca Milan Jurčina zatiaľ odohral pre zranenie len dva zápasy za Islanders a brankár Montrealu Peter Budaj dostal príležitosť chytať len raz. (sme.sk)
Peter Bondra bol fantastický hráč - ja to vôbec nehodnotím tak, že aké trofeje sa mu podarilo, či nepodarilo získať. Pamätám si, že ako docko keď som pozeral MS a on dostal puk, tak som vstával zo stoličky, lebo hrozilo, že bude gól! Mám ho za to dodnes medzi mojimi top hrdinami :klobuk_dole:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé