uff, kde zacat? vsetci sme to videli...
ja osobne som necakal od nasho muzstva vitazstva, nedajboze postup zo skupiny, ale minimalne co som cakal je snaha podat vykon na ktory by sme mohli my fanusikovia byt hrdi... a ak prehrat tak aspon so ctou.
ovela horsi ako prehra je pre mna ten tragicky vykon (ak sa to vobec vykonom da nazvat), absolutne trapenie od zaciatku az do konca - bezduche, ustrasene, oci boliace trapenie od celeho muzstva. zaidna myslienka, koncepcia, ziaden pohyb bez lopty, ponukanie sa do kombinacie, ziaden prechod do utoku (najviac prihravok smerom dopredu mal bezkonkurencne mucha), nepresne tazkospracovatelne prihravky na pokrytych hracov, zbrkle zbavovanie sa lopty, atd atd
samozrejme cast z toho ide na vrub vybornemu napadaniu hracov paraguaja, nasi su zvyknuti na to ze pri "hadzanarskom" prihravani si obrancov medzi sebou maju svaty pokoj, dnes im ho hraci paraguaja veru nedopriali a vysledkom bolo X vynutenych (a aj zopar nevynutenych) malych domov muchovi
jednoducho to nechapem. vsetci vieme ze tito hraci su schopni kvalitnych vykonov, ktorymi v kvalifikacii poblaznili cele slovensko a zrodil sa "futbalovy osial" porovnatelny s tym hokejovym z rokov 2002-2004 na MS. v com je teda na tychto MS chyba? musi to byt jedine v hlavach hracov... neviem si to vysvetlit inak ako ze sa nedokazali vyrovnat s ocakavaniami verejnosti - s bliziacimi sa MS povazovali postup zo skupiny prakticky vsetky nase media takmer za hotovu vec. strach ze vysledkovo sklamu zatlacil radost z toho ze mozu hrat na MS daleko daleko do uzadia...
namiesto toho aby si hraci uvedomili ze hraju na MS (mozno jediny krat v kariere) a vychutnavali si kazdu minutu zapasu, akoby hrali v kazdom zapase s myslienkou "ku*va hram na MS! co ak to dodrbem?"
namiesto stastia a radosti z hry vyzaruje z nasich hracov pocas zapasov strach a nemohucnost. nenasiel sa zatial nikto kto by zvysok tymu v zapase strhol k odusevnenejsiemu hernemu prejavu. chyba nam na ihrisku vodca, playmaker ktory by dal nasej hre nejaku myslienku.
tiez som nechapal preco trener - uz aj v prvom zapase - cakal so triedaniami tak dlho, ked sa nam hra ocividne nedarila... horsie to uz prakticky byt nemohlo, takze skorsim striedanim nebolo co pokazit... zeby aj nanho dolahol strach z nesplnenia ocakavani?
ani reci o "plateni novacikovskej dane" tu neobstoja, pretoze (aspon podla mojej logiky) novacikovsku dan zaplatis ak prehras po naivnej hre kvoli nedostatku skusenosti... lenze nase doterajsie vykony nie su ani len naivne...