Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?
#4 ST. LOUIS Blues vs. LOS ANGELES Kings #5
Súboje o Stanleyho pohár.
K zápasu, aniž bych měl chuť to nějak rozebírat. Nebýt Quickových výkonů, mohlo to být pohodových 6-0 pro domácí. Pokud takovým způsobem budou chtít Kings pokračovat dál, skončí série opravdu tradičních 4-0. Quick od začátku vypadal, že je jediný, kdo je připraven hrát playoff a obhajovat SC a navíc znovu získat Conn Smythe. Kings nestíhali bruslení domácích, jejich forčeking, pohyb po celém kluzišti, na hity to sice bylo vyrovnané, ale mnohem více drtivějších a zastrašujících měli na svém kontě Blues. Snad bude Greene do druhého zápasu v pořádku, protože dvojice Muzzin - Ellerby byla ve své kombinaci katastrofální.
O útocích nemá smyslu mluvit, protože útoky neexistovaly. Sutter zkusil odlišné složení útoků, prý aby se hráči rychle zbavili vzpomínek na loňské playoff, druhý útok Brown - Richards - Williams postupem času ještě jakž takž, ale první lajna Clifford - Kopitar - Carter nefungovala vůbec, zlepšení přišlo až po nahrazení Clifforda Kingem. Kopitar ovšem už na období delší než měsíc zapomněl úplně střílet, o gólech ani nemluvě. Penner byl tradičně příšerný, po přesunu ke Stollovi a Lewisovi bych ho ale hodnotil jako jednoho z nejlepších útočníků v zápase.
Ještě musím připomenout neobvyklou bilanci pouhých 36% vyhraných vzhazování na straně Kings. Především Stoll měl v jednu chvíli snad 11 prohraných vhazování v řadě, není se co divit, že se Kings často ocitali pod velkým tlakem nebo se nedokázali vůbec udržet v útočném pásmu. Před sérií jsem psal o klíčové pozici na centru. A zrovna vhazování je jedna z věcí, která by měla sílu Kings potvrzovat.
A všechno to stačilo k tomu, aby Kings naprosto neskutečně půl minuty před koncem zápasu vyrovnali a na hráčích Blues bylo vidět, že se už obávají nejhoršího. To by byla rána do vazu, která by určila další směr celé série. A při 4 minutové přesilovce se tak stát mohlo a mělo. Nebýt Quicka...
No není to playoff báječná věc?
O útocích nemá smyslu mluvit, protože útoky neexistovaly. Sutter zkusil odlišné složení útoků, prý aby se hráči rychle zbavili vzpomínek na loňské playoff, druhý útok Brown - Richards - Williams postupem času ještě jakž takž, ale první lajna Clifford - Kopitar - Carter nefungovala vůbec, zlepšení přišlo až po nahrazení Clifforda Kingem. Kopitar ovšem už na období delší než měsíc zapomněl úplně střílet, o gólech ani nemluvě. Penner byl tradičně příšerný, po přesunu ke Stollovi a Lewisovi bych ho ale hodnotil jako jednoho z nejlepších útočníků v zápase.
Ještě musím připomenout neobvyklou bilanci pouhých 36% vyhraných vzhazování na straně Kings. Především Stoll měl v jednu chvíli snad 11 prohraných vhazování v řadě, není se co divit, že se Kings často ocitali pod velkým tlakem nebo se nedokázali vůbec udržet v útočném pásmu. Před sérií jsem psal o klíčové pozici na centru. A zrovna vhazování je jedna z věcí, která by měla sílu Kings potvrzovat.
A všechno to stačilo k tomu, aby Kings naprosto neskutečně půl minuty před koncem zápasu vyrovnali a na hráčích Blues bylo vidět, že se už obávají nejhoršího. To by byla rána do vazu, která by určila další směr celé série. A při 4 minutové přesilovce se tak stát mohlo a mělo. Nebýt Quicka...
No není to playoff báječná věc?
Kdyz jsem koukal highlighty a (nemam rad z toho nejaky zavery) Videl jsem tusim jeden vyraznejsi zakrok a u vsech ostatnich komentator rval, ze je to miss. Tak by me zajimalo, jestli to opravdu nakonec byl zakrok, protoze jinak se tu nad jeho dnesnim vykonem rozplyvate.sidney77 píše:Máš na téhle stránce dva posty, u kterých absolutně nechápu, co znamenajíAndyF píše:sidney77 píše: Nebýt Quickových výkonů, mohlo to být pohodových 6-0 pro domácí.Nejdřív ty střely vedle a teď tohle. Můžeš být konkrétnější?
A co se tyce toho druheho, jak to mohlo byt 6:0, kdyz jste dali gol
Edit: Nic osobniho
ani mě nenapadlo brát to osobně.AndyF píše:Kdyz jsem koukal highlighty a (nemam rad z toho nejaky zavery) Videl jsem tusim jeden vyraznejsi zakrok a u vsech ostatnich komentator rval, ze je to miss. Tak by me zajimalo, jestli to opravdu nakonec byl zakrok, protoze jinak se tu nad jeho dnesnim vykonem rozplyvate.
A co se tyce toho druheho, jak to mohlo byt 6:0, kdyz jste dali gol
Edit: Nic osobniho
Nebýt Quicka, Bluesmani by Kings roznesli na kopytech i na góly, nejenom herně. Za stavu 5-0 nebo 6-0 by se už Kings na svůj gól pravděpodobně nezmohli, respektive by vůbec nebyl relevantní, proto je pro zvýraznění možného skóre lepší ta nula.
Střely vedle se nikdy jako zákrok nepočítaly, tak předpokládám, že ani dnes. Samozřejmě že střel mimo na obou stranách bylo tuny, v jednu chvíli jsem viděl tabulku, kdy to na střely celkem bylo dohromady asi 78 - 56 ve prospěch Blues, kromě střel na bránu to obsahovalo i spoustu střel mimo (cca 30 - 20) a blokovaných střel.
Aktéri zápasu vyvrátili moje obavy o tom, že to bude škaredý zápas. A zvlášť Blues. Vynikajúci výkon a zaslúžená výhra
.
Myslím si, že hráči si zobrali ponaučenie z minulého ročníka a na LA vybehli ako sa patrí. Videl som obrovskú snahu a chuť vyhrať. Od ľudí v Scottrade cez hráčov, trénerov až po posledného maséra. Takto sa má bojovať v playoff. Výborný forčeking, tvrdé hity, dynamika a tlačenie sa do koncovky. Toto všetko sme v noci predviedli. Potešili ma viacerí hráči. Ale najmä Steen a Schwartz. Ich dvoch bol plný ľad. Ten sa v posledných zápasoch neskutočne zlepšil
. Varovným prstom je však inkasovaný gól tesne pred koncom
Hráči sa musia vyvarovať podobných chýb a zostať kľudní. Nemôžu sa nechať zbytočne vylučovať a musia byť maximálne koncentrovaní. LA je mužstvo, ktoré vie čo treba urobiť pre úspech. A určite ešte nepovedali posledné slovo. Ak však ale zopakujeme minimálne takýto výkon a odstránime zopár chybičiek tak verím, že túto sériu strhneme pre seba
.
Vyhrali sme zaslúžene aj keď ten víťazný gól bol len kus šťastia. My sme mu ale išli naproti a bolo by to nefér. Jediné čo ma znepokojuje do ďalších zápasov je Quick. On je hotový démon. Včera bol možno najlepším hráčom na ľade a ja len dúfam, že nechytí fazónu z posledného playoff :modlenie:
Myslím si, že hráči si zobrali ponaučenie z minulého ročníka a na LA vybehli ako sa patrí. Videl som obrovskú snahu a chuť vyhrať. Od ľudí v Scottrade cez hráčov, trénerov až po posledného maséra. Takto sa má bojovať v playoff. Výborný forčeking, tvrdé hity, dynamika a tlačenie sa do koncovky. Toto všetko sme v noci predviedli. Potešili ma viacerí hráči. Ale najmä Steen a Schwartz. Ich dvoch bol plný ľad. Ten sa v posledných zápasoch neskutočne zlepšil
Vyhrali sme zaslúžene aj keď ten víťazný gól bol len kus šťastia. My sme mu ale išli naproti a bolo by to nefér. Jediné čo ma znepokojuje do ďalších zápasov je Quick. On je hotový démon. Včera bol možno najlepším hráčom na ľade a ja len dúfam, že nechytí fazónu z posledného playoff :modlenie:
No.. v prodloužení už bylo vidět několik světlých momentů od LA a neočekávam, že by příští zápas měl probíhat jako ten dnešní (spíš bude vypadat podle mě víc jako to prodloužení, kde už Králové pěkně vystrčili drápky) .. tahle série is far from over... ... maličkosti budou rozhodovat... bude to o góle, dvou... Quick
... to sem občas nechápal.. co v tý bráně neskončilo..
na druhou stranu ten rozhodující gól celej jeho dnešní fantastickej výkon poslal do kopru..
Ze včerejších zápasů pro mě nicméně nejlepší... Ani jeden tým nedostává na ledě téměř žádný prostor.. osobní souboje se svádí už od bully
... tvrdost, obětavost... perfektní obrany na čele s výbornými golmany... tahle série bude na krev
Ze včerejších zápasů pro mě nicméně nejlepší... Ani jeden tým nedostává na ledě téměř žádný prostor.. osobní souboje se svádí už od bully
tak konečne zasa doma (kokso pracovať ešte aj v deň voľna a po nočnom zápase to je o držku
)
zápas bol skvelý, veľmi dobre to vystihol Maťo v našom topiku, Kings sme doslova rozobrali v úvode, potom mierne poľavili a v závere nepochopiteľne začali brániť tesný výsledok, ktorý by nebol, ak by v ich bráne bol niekto iný. Quick bol neskutočný
Čo ma tiež potešilo, bol výkon všetkých hráčov, bolo vidieť nesmiernu snahu, obrana skvelá a útoky zahrali nadštandard, no a 4. útok len potvrdil famóznu formu z posledných zápasov - len tak ďalej. Z Cracknella rastie pán hráč.
Ells super výkon, škoda len toho gólu v závere.
- ak tento výkon zopakujeme aj v druhom zápase, tak o výsledok sa neobávam.
zápas bol skvelý, veľmi dobre to vystihol Maťo v našom topiku, Kings sme doslova rozobrali v úvode, potom mierne poľavili a v závere nepochopiteľne začali brániť tesný výsledok, ktorý by nebol, ak by v ich bráne bol niekto iný. Quick bol neskutočný
Čo ma tiež potešilo, bol výkon všetkých hráčov, bolo vidieť nesmiernu snahu, obrana skvelá a útoky zahrali nadštandard, no a 4. útok len potvrdil famóznu formu z posledných zápasov - len tak ďalej. Z Cracknella rastie pán hráč.
Ells super výkon, škoda len toho gólu v závere.
- ak tento výkon zopakujeme aj v druhom zápase, tak o výsledok sa neobávam.
Tak v druhom zápase očakávam podobný výkon, ako v prvom, no tentokrát z lepším efektom. Verím, že v riadnom hracom čase dáme viac ako jediný gól a naopak doprial by som Ellsovi shutout. Ak zopakuje predošlý výkon aj Schwartz, ktorý hral azda svoj najlepší doterajší zápas v našom drese, tak dnes podľa mňa zavesí parádny gól. Stewart by ho mohol napodobniť a Steen to v závere dorazí. O výkon obrany sa azda ani nemusím obávať. Dúfam, že moja veštecká guľa nie je po záruke a scenar sa naplní
Ja by som výsledok 3:0 teda bral
Dnes nedám žiadne čísla, štatistiky a pod. Zápasy PO sú proste iné a rozhodujú úplné maličkosti.
Tak hrr na ne : Lets Go BLUES..!
Ja by som výsledok 3:0 teda bral
Dnes nedám žiadne čísla, štatistiky a pod. Zápasy PO sú proste iné a rozhodujú úplné maličkosti.
Tak hrr na ne : Lets Go BLUES..!
Tohle už nevypadá dobře, nemám to ověřené, ale na LGK někdo psal, že pokud tým prohrává 0-2 na zápasy, má už historicky jen 12,5 % šanci na celkový obrat.
Kings odehráli tento zápas mnohem lépe než ten předchozí, na začátku jim hodně pomohla nedisciplinovanost domácích, i když první dvě přesilovky byli příšerné, alespoň to stačilo na otupení možného úvodního náporu Blues. Přesilovku 5 na 3 už ovšem Králové proměnili, po Richardsově střele tečoval puk za Elliotta Brown. Kings potom měli ještě několik dobrých šancí, zejména King, který nastoupil ve druhém útoku s Richardsem a Carterem měl snad 3 příležitosti. Bluesmani se ale zvedli v poslední třetině, Berglund se štěstím vyrovnal a v poslední minutě přišla ledová sprcha, srovnatelná s gólem v prodloužení v předchozím zápasu.
Quick byl stejně jako Elliott opět vynikající, opakovačku druhého gólu jsem neviděl, takže nevím, jestli Doughty puk trochu netečoval, nebo jestli to byla tak perfektně umístěná dělovka. V poslední třetině opět selhávali Muzzin s Ellerbym, ať už spolu nebo jednotlivě.
Nevím, jestli se mnou budou fans Blues úplně souhlasit, ale zdá se mi, že možná největší podíl na obratu má 4. útok Blues, který své protějšky ze stejného útoku Kings naprosto decimuje, v poslední třetině je několikrát ještě s Polákem a Jackmanem uzavřel v útočném pásmu a tohle byl podle mě zlom v poslední třetině. Místo Richardsona se do sestavy vrátil Fraser, ale 4. útok rozhodně neplní to, co by měl.
A Kopitar mezitím prožívá svůj tradiční slump uprostřed sezóny, problém je, že ve zkráceném ročníku na to zrovna prostor není.
Snad se Kings doma ještě zvednou a začnou především dávat góly, ale na jejich postup už bych zrovna moc nesázel.
PS. Možná až letos po tomto playoff plně docením, jak neuvěřitelné bylo loňské tažení Kings za pohárem, kolik se sešlo různých souher náhod, štěstí, okolností a především kolik vůle a sil museli Králové vynaložit. A zatím to vypadá, že je to jen těžko opakovatelné.
Kings odehráli tento zápas mnohem lépe než ten předchozí, na začátku jim hodně pomohla nedisciplinovanost domácích, i když první dvě přesilovky byli příšerné, alespoň to stačilo na otupení možného úvodního náporu Blues. Přesilovku 5 na 3 už ovšem Králové proměnili, po Richardsově střele tečoval puk za Elliotta Brown. Kings potom měli ještě několik dobrých šancí, zejména King, který nastoupil ve druhém útoku s Richardsem a Carterem měl snad 3 příležitosti. Bluesmani se ale zvedli v poslední třetině, Berglund se štěstím vyrovnal a v poslední minutě přišla ledová sprcha, srovnatelná s gólem v prodloužení v předchozím zápasu.
Quick byl stejně jako Elliott opět vynikající, opakovačku druhého gólu jsem neviděl, takže nevím, jestli Doughty puk trochu netečoval, nebo jestli to byla tak perfektně umístěná dělovka. V poslední třetině opět selhávali Muzzin s Ellerbym, ať už spolu nebo jednotlivě.
Nevím, jestli se mnou budou fans Blues úplně souhlasit, ale zdá se mi, že možná největší podíl na obratu má 4. útok Blues, který své protějšky ze stejného útoku Kings naprosto decimuje, v poslední třetině je několikrát ještě s Polákem a Jackmanem uzavřel v útočném pásmu a tohle byl podle mě zlom v poslední třetině. Místo Richardsona se do sestavy vrátil Fraser, ale 4. útok rozhodně neplní to, co by měl.
A Kopitar mezitím prožívá svůj tradiční slump uprostřed sezóny, problém je, že ve zkráceném ročníku na to zrovna prostor není.
Snad se Kings doma ještě zvednou a začnou především dávat góly, ale na jejich postup už bych zrovna moc nesázel.
PS. Možná až letos po tomto playoff plně docením, jak neuvěřitelné bylo loňské tažení Kings za pohárem, kolik se sešlo různých souher náhod, štěstí, okolností a především kolik vůle a sil museli Králové vynaložit. A zatím to vypadá, že je to jen těžko opakovatelné.
veľmi dobre zhrnuté a to s tým 4. útokom si vystihol dokonale, je to presne tak, náš 4. útok hrá posledné zápasy nadštandardne a je miskou na váhach v prvom aj druhom zápase, kedy im tréner nechá pomerne vysoký ice-time a oni sa mu za to odvďačia veľmi slušným výkonom. Najmä Cracknell predvádza skvelý hokej.sidney77 píše:Tohle už nevypadá dobře, nemám to ověřené, ale na LGK někdo psal, že pokud tým prohrává 0-2 na zápasy, má už historicky jen 12,5 % šanci na celkový obrat.
A ešte by som rád podotkol jednu dôležitú vec, všimnite si najbližšie, ako hrá Sobotka, je ako osa, hrá dobre do tela, prihrávky od neho majú oči, šikovne napáda v strednom pásme, tlačí sa pred bránu, jednoducho paráda. No a to ako sa udomácnil na centri medzi McDonaldom a Stewartom, to je neskutočné. Veľmi sa mi páči jeho hra, je to taký pracant a jeho prínos pre team počas zápasu je neoceniteľný.
Ono minulé PO hral práve 4. (a 3.) útok výraznú úlohu v úspešnom ťažení. Nolan, Fraser a hlavne King ničili súperovu hru a dostávali sa dopredu. Teraz to nefunguje. Clifford sa oproti ZČ vytratil. A keďže veľmi nefungujú ani prvé 2. útoky... Akurát Williams sa snaží. Napriek tomu, že problém je najmä v útoku, všade čítam hlavne o tom, ako už musíme konečne nasadiť Berniera.sidney77 píše:Nevím, jestli se mnou budou fans Blues úplně souhlasit, ale zdá se mi, že možná největší podíl na obratu má 4. útok Blues, který své protějšky ze stejného útoku Kings naprosto decimuje, v poslední třetině je několikrát ještě s Polákem a Jackmanem uzavřel v útočném pásmu a tohle byl podle mě zlom v poslední třetině. Místo Richardsona se do sestavy vrátil Fraser, ale 4. útok rozhodně neplní to, co by měl.
ale môže...mitch píše:verim v obrat. neverim ze tim s jay suckmeestrom moze vyhrat cokolvek.
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé