Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

sezona 2012/2013 - system

aky typ kola

tabulkove (stara klasika)
21%
7
hybridne (terajsia verzia)
12%
4
hybridne (upravene vyhodnotenie)
6%
2
zapasove (cisto zapasove)
21%
7
kombinacia dvoch typov (lubovolnych)
26%
9
kombinacia troch typov
12%
4
ine
3%
1

ved hej, ako som spominal, treba vsetko menit, aj 2x za sezonu, zmena je zivot, za 3 roky hadam uz ani hokej nebudeme tipovat

ja netvrdim, ze je to zly napad, to 3 ci 4 z 4, ale pride mi to ako 2 z 4, tak na co to menit

a lubi sa mi viac to 2 zo 4, ked dobre natipujem, dufam, ze este niekomu sa zadarilo, ked sa mi nezadari, dufam, ze sa zadarilo kolegom

mne sa lubi konzervativnejsi pristup, tak ako v NHL, nie ako u nas ci KHL, hura, podme na to, chce to ozivenie, podme hrat hokej so sejkami

strasne mi chyba vzajomne porovnavanie sezon, rekordov a pod, stale je to inak a myslim, ze horsie a nie, ze niekto by sa snazil ako mamut vsetko udrziavat po starom, ale praveze zmenami, niekedy zbytocnymi
janik píše: ale debatu tu vedu tak 5 ludia ale kde je ten zvysok 70+ ludi :?: keby sa vyjadrilo aspon 30-40 to uz by bol uspech a je tu kopa takych co prispievaju kde tade do kadejakych somarin a haxball a neviem co este ale tu prispiet je asi moc zlozite :thumbsdown:
Musíš brát v potaz, že díky rozdělení ktl a hokejfora sem lidé, které příliš nezajímá NHL, už vůbec nemusí chodit. Na KTL stránce si odtipují, druhý den si přečtou výsledky a to je pro ně konec. Kolik z těch tipérů vůbec ví, že existuje nějaká komise, která tady o tom rozhoduje? :)
To hodnocení bych nechal na 2 ze 4, víc ne. Musíte taky počítat s nečekanými jevy jako např. nemoc, náhlý pracovní výjezd, nepřístup k internetu, rozbitý počítač. Lidi se tady mezi sebou znají jen přes internet, takže když se něco takového stane, tak netuší hned, proč jejich spoluhráč nenatipoval.
Příklad: Bude se vyhodnocovat 3 ze 4. V jednom týmu přestane na chvíli tipovat jeden hráč. Je to žák nebo student a rozbil se mu počítač. Je odkázaný na rodiče chvíli bude trvat než se comp opraví nebo mu rodiče koupí nový. Co udělá tým, kterému jeden hráč pár dní netipuje a zbyli jen tři, jejichž tipy se automaticky vyhodnocují? Budou hned hledat nového tipéra, protože neví, co se s ním stalo a nemůžou si dovolit na něj čekat týden nebo 14 dní. Takhle může dojít k situaci, že se každou chvíli bude někdo vyhazovat z týmů. To podle mě není zrovna směr, kam by měla KTL jít.
ja mam este jeden argument v prospech toho ze vyhodnocovat 2 zo 4 je mozno viac "timovejsie" ako 4 zo 4

ked vyhodnocujes 4 zo 4 tak dostanes vysledok aky dobri jednotlivci tvoria dany tim.
ked vyhodnocujes 2 zo 4 ta dostanes aky dobry tim je tvoreny z danych jednotlivcov.

pre tych co nevidia rozdiel - ked sa vyhodnocuju len 2 zo 4 tak je priestor na nejaku timovu taktiku, najma ked sa tipuje menej zapasov, nenatipovat vsetci rovnako aj ked sa zapasy zdaju ze maju jasneho favorita, snazir sa pokryt viacero moznych vysledkov... to je pre mna "timovejsie" ako vyhodnocovanie 4 zo 4, lebo takto maju vacsiu sancu na uspech tie timy kde sa tiperi nesnazia natipovat co najlepsie, ale natipovat co najuzitocnejsie pre tim :yes:
Mno ten hybrid je podle mě :thumbsdown: ... zápasovej systém v tý letošní třetí variantě nehraje vůbec žádnou roli... a abych řekl pravdu, nevim proč, ale tak nějak mě nebaví z nich nejvíc :D

Jednoznačně jsem pro dva formáty střídající se stále do kola (zápasový, tabulkový - 6 kol ideal [3 a 3]) a určitě bych neznevažoval zápasový systém... dělá soutěž atraktivnější .. což je podle mě nejdůležitější... k čemu je systém, kterej je spravedlivejší ale nudnější? To ratši zábavnější ale nespravedlivější.... A navíc, když máš kvalitu, trefíš každej den všechny zápasy a nemusíš se dívat na styl systému, nebo bejt později ukřivděnej, že tím druhym bys vyhrál... Jde hlavně o zábavu a myslim, že znehodnocování zápasovýho systému je hodně proti tomu... (ani nevim proč to píšu ve druhý osobě :ja_neviem: :arrow: je to myšleno obecně)
PS: ještě k tý zábavnosti a spravedlivosti... myslim že 3 tabulkovym a 3 zápasovym je dobře skloubí tyhle dvě vlasnosti :klobuk_dole:
ja sa vam ludia teda cudujem, co je take atraktivne na tom klasickom vyhodnocovani zapasovych kol...? :ja_neviem:
ze ma tim sancu uspiet aj so slabsim tiperskym vykonom? tak neviem ale ja osobne ktovieako neskacem od radosti ked sa nam v klasickom zapasovom kole podari vyhrat napriek tomu ze sme natipovali slabo (ale nastastie super este horsie), ale zato ma vie pekne nasrat ked prehrame napriek tomu ze sme natipovali dobre, kedze zhodou okolnosti prave ten super s ktorym sme hrali natipoval este o kustik lepsie...

z tych "nezasluzenych" vitazstiev urcite nemam taky dobry pocit ako mam zly z tych "nezasluzenych" prehier... cize celkovy efekt je u mna jednoznacne negativny :ja_neviem:

vazne by ma to zaujimalo - co je na tom pre vas atraktivne?
prave to ze ked sa aj pozriem a vidim ze mi zle dopadli moje zapasy.. nasledne pozriem ze aj mojmu timu zle dopadli.. tak o to vacsiu radost mam ked je napriek tomu plny bodovy zisk z toho :good:
ale hlavne to ze kazde vitazstvo je velmi cenne.. ci je menej alebo viac zapasov v noci.. v hybridnom ked aj dobre natipujeme a vyhrame 2-3 zapasy po sebe, tak co z toho ked dalsi den pokazime a vsetko snazenie v riti .. tam tie vitazstva vela neznamenaju :ja_neviem: je to pre mna ako obycajne tabulkove kolo s minimalnym bonusom..
švolco píše:prave to ze ked sa aj pozriem a vidim ze mi zle dopadli moje zapasy.. nasledne pozriem ze aj mojmu timu zle dopadli.. tak o to vacsiu radost mam ked je napriek tomu plny bodovy zisk z toho :good:
ale hlavne to ze kazde vitazstvo je velmi cenne.. ci je menej alebo viac zapasov v noci.. v hybridnom ked aj dobre natipujeme a vyhrame 2-3 zapasy po sebe, tak co z toho ked dalsi den pokazime a vsetko snazenie v riti .. tam tie vitazstva vela neznamenaju :ja_neviem: je to pre mna ako obycajne tabulkove kolo s minimalnym bonusom..
v tom pripade by som sa pobavil o moznosti dvat za vitazstvo viac bodov, napr. 5 :ja_neviem:
petrik píše:ja mam este jeden argument v prospech toho ze vyhodnocovat 2 zo 4 je mozno viac "timovejsie" ako 4 zo 4

ked vyhodnocujes 4 zo 4 tak dostanes vysledok aky dobri jednotlivci tvoria dany tim.
ked vyhodnocujes 2 zo 4 ta dostanes aky dobry tim je tvoreny z danych jednotlivcov.

pre tych co nevidia rozdiel - ked sa vyhodnocuju len 2 zo 4 tak je priestor na nejaku timovu taktiku, najma ked sa tipuje menej zapasov, nenatipovat vsetci rovnako aj ked sa zapasy zdaju ze maju jasneho favorita, snazir sa pokryt viacero moznych vysledkov... to je pre mna "timovejsie" ako vyhodnocovanie 4 zo 4, lebo takto maju vacsiu sancu na uspech tie timy kde sa tiperi nesnazia natipovat co najlepsie, ale natipovat co najuzitocnejsie pre tim :yes:
Tak tak, ja chcem tiež aby to zostalo pri 2, pretože teraz máme v KTL aj vela dobrých obrancov a brankárov, na ktorých sa vždy dá spolahnúť ked sú nečakané výsledky, keby sa berú body celého tímu, tak všetci tipéri by museli dávať favoritov a tabulkové tipy aby ich tím tolko nestratil a vytratila by sa tá rôznorodosť a taktika.
k zapasovym kola taky maly priklad aj ked pre viacerych to bude cista fikcia :)

zajtra hrame s XY takze cely nas tim natipuje presne to iste co natipuje super a len jeden jediny tiper tipne jeden jediny zapas inym vysledkom - u ktoreho mozme predpokladat najvacsiu sancu na uspech a povedzte mi ze nemam sancu na vyhru za nic :thumbsdown:

to iste sa moze opakovat akurat s tym pripadom ze kazdy tiper si zmeni jeden jediny zapas u ktoreho si myslia ze maju najvacsiu sancu porazit toho supera - taktiez je to skor o nahode uz ako o kvalite :thumbsdown:

a takych kombinacii je niekolko kde za nic mozte vyhrat aj celu ligu a v reale moze xx timov byt kvalitnejsich ale nic s tym nespravia :!:

to je moj pohlad na zapasove kola - ten hybrid mi pride naozaj ferovejsi vid prve dva dni tohto kola kde sme s tretim naj. vykonom celej sutaze (z toho naj. bol z nasej konf. cize sm emohli prehrat len s jedinym superom) sme prehrali si neviem predstavit to znechutenie byt to zapasove kolo :thumbsdown: som si aspon povedal ze chvalabohu sa hra ten hybrid cize perfektny vykon aspon k niecomu bol a myslim ze ked vyhram niekedy po vykone ze druhy najhorsi vykon dna a aj tak vyhram zapas tiez nevplyva moc dobre aj na ine timy - skor to znechuti ked vies ze ty si sa nadrel a iny to dostal zadarmo so stastim

preto som navrhoval upravu toho hybridu aby sa zvysila vaha tych samotnych zapasov (kedze to ziada nejaka skupina ludi) ale zaroven som to dal max na 50% aby to timy nutilo sa snazit tipovat dobre aj klasicky aby ziskavali slusne body aj do tabulkovej casti a aby ale kazdy mal pocit ze si moze vybrat smer ktorym sa uberat :)

akurat uz sa to viac zvrhlo na riesenie kolko tiperov pocitat :roll:

ale apson jeden pozitivny smer ze zatial vacsina je za striedanie dvoch tipov cize sa mozme pomaly zacat viac obzerat po kombinacii zatial vyzera klasickej tabulkovej casti a skusit popremyslat nad druhym tipom ci teda klasika zapasovy alebo radsej ten hybrid (kludne v novej ci starej podobe)

aspon si potom komisia moze vybrat

a poznamocka ku svolcovi ze kedze za system terajsi hlasov tak ze je podla neho dobry, :arrow: taka otazocka na komisiu ze preco dospela k systemu az troch kol ked nikdy sa v KTL nic podobne nerobilo (to uz take male rypnutie do toho ze su veci co sa stale menia a ze su veci co proste by sa nikdy menit nemali tak ze PRECO prave 3 systemy? lebo som nikde nenasiel aspon si nespominam nejake odovodnenie preco, zaco, naco , kedysi sme mali zhrnutia zo zasadnuti komisie volne pristupne kde by som zistil preco prave 3 systemy a este k tomu v takom poradi kedze v druhej polke sezony sa prehodilo poradie hybridneho a zapasoveho kola)
janik píše: a poznamocka ku svolcovi ze kedze za system terajsi hlasov tak ze je podla neho dobry, :arrow: taka otazocka na komisiu ze preco dospela k systemu az troch kol ked nikdy sa v KTL nic podobne nerobilo (to uz take male rypnutie do toho ze su veci co sa stale menia a ze su veci co proste by sa nikdy menit nemali tak ze PRECO prave 3 systemy? lebo som nikde nenasiel aspon si nespominam nejake odovodnenie preco, zaco, naco , kedysi sme mali zhrnutia zo zasadnuti komisie volne pristupne kde by som zistil preco prave 3 systemy a este k tomu v takom poradi kedze v druhej polke sezony sa prehodilo poradie hybridneho a zapasoveho kola)
k tomuto sa ciastocne tiez pridam a rypnem si :D

ani ma tak nezaujimaju odovodnenia preco prijmete take alebo take rozhodnutie, ale skor preco castejsie neaktualizujete topiky:

http://hokejforum.com/viewtopic.php?f=36&t=7636

a tiez:
http://hokejforum.com/viewtopic.php?f=36&t=7520

najma toto mi s odstupom casu prijde snad az provokacne:
arek píše:Nova Komisia KTL sa rozhodla byt viac otvorena voci tiperom a prave preto vznikla tato tema, v ktorej vas budeme informovat o aktualne "pretriasanych" temach v komisii. Komisia takisto zacne viac komunikovat, resp. spolupracovat s generalnymi manazermi timov a priestor na vyjadrenie dostanu aj radovi tiperi.
:D

urcite sa od oktobra v komisii uz riesilo viacero veci... :jn:
nikto z komisie nema cas na obcasny kratky informacny post? netvrdim ze vsetko to musi robit arek, ale ved je vas tam 7 pre pana jana... od takeho dawea napr. alebo cathy ci Joea som tu na fore videl zatial minimum komisionarskej aktivity... netvrdim ze v komisii nic nerobia, bozechran, ale zatial sa "verejne" nijako neprejavili co sa ich cinnosti v komisii tyka... :ja_neviem:
janik (ak sa nemylim) minuly rok sa vynechali klasicke zapasove, hral sa len hybrid, komisia (aspon teda vacsina) chcela navrat klasickych zapasovych..
vsetky tri sposoby sme dali do kombinacie hlavne preto lebo tu boli velke diskusie ze ktory je lepsi atd.. tiez za to ze sme chceli (vacsina) viac zapasovych a keby su to len klasicke zapasove, tak to uz by bolo fakt dost o nahode a konecna tabulka by mla daleko od reality.. system 2-2-2 mi prisiel ako vhodna kombinacia.. ale uznavam ze kto si sem pride len odtipovat, nieco napisat do timu a nema sajnu co sa tu deje moze byt z toho dost v lese :ja_neviem:
ja proste nechapem preco zase chcete nasilu tvorit novy tim z volnych tiperov

nezostanu ziadni volni tiperi, co ked nejakemu GM vypadne tiper, nebodaj viacerym, koho potom maju zobrat do timu

vid napr. MB, PT, IC, BB nemali koho brat do timu a zanikli, lebo tu hned vznikaju nejaky zlepenci

teraz GM strati tipera, nema ho kym nahradit, tak oslovi niekoho koho pozna osobne, on povie, ze jemu sa do toho moc nechce, on povie, ved staci ked sa len regnes, natipujes a to je vsetko

to je spravna cesta, potom sa necudujme, ze je diskusia na mrtvom bode, akoze dovi dopo
WildCelt: ja si to napr. predstavujem tak, ze ti tiperi nebudu k tomu timu viazani a stale budu akoby volni a k "mani" pre dalsie timy. Nebude tam ani ziadny GM. Ten tim bude vytvoreny len pre to, aby v 6. kole uz nikto neziskal body zadarmo od F4F len preto, ze netipuju. Ale toto sme este v komisii nedotiahli.
to bude ako nasa Orange 20 :D
a este dik svolco za reakciu :) jasne ze je tazke najst spravny system preto som otvoril tuto debatu s dostatocnym predstihom aby sa nerobilo vsetko na poslednu chvilu teraz su vsetci aktivny najviac kym sa tipuje tak preto uz teraz :)

problem je v tom ze tabulkove kola vsetci respektuju :thumbsup:
hybridne - na to je snad najviac staznosti momentalne :|
zapasove - dost ludi je proti a nejaka cast pochopila po vysvetleni to ze to asi tiez nieje idealna cesta

tak teraz co s tym :?: hybrid nie, zapasove tiez nie a sme zase pri tabulkovych a podla mna by to uplne stacilo v podstate neslo predtym az tak o to ze to bola nuda pocas kol ako o to ze uz to bolo rozhodnute aj skor ako do konca kola - ale to najma ked sa nerobilo PO ale len sa urobila vysledna tabulka to si pamatame ti starsi clenovia :arrow: z toho vzniklo PO co utaz ozivili :arrow: uz sa zacalo spekulovat ze ked je PO taka zabava tak preco nerobit aj par zapasovych kol a uz sa to nabalovalo

ja to vidim tak ze zapasove su nezmysel v tom formate ako su takze bud hybrid ale ten nitko poriadne nechce tak co tak spravit 4 tabulkove kola a 2 zapasove?

dlzka zapasovych by zavisela od poctu prihlasenych timov a zvysok by sa natiahol na tabulkove ktore su na pocte timov nezavisle. bude to mix dvoch kol ako si vacsina zela a zaroven bude vacsi vplyv celkovej vykonnosti co zas tvrdia zastancovia tabulkovej a hybridnej casti no na svoje si pridu aj milovnici cisto zapasovych kol - dajme tomu 3. a 6. kolo zapasove :frajer2:

to si myslimn je kompromis tak zo strany zaujemcov o tabulkove kola tak aj zo zaujemcov o PO kola
to Petrik: v tabulkovym systému je to od prvního kola do posledního to samí... koho vyvede z míry když jednou natipuješ blbě.. koho potěší že jednou dobře? koukneš akorát kam si poskočil... v zápasovim hraješ o důležitý body každej den a už pak zamrzí, když si věděl že ten Detroit doma hraje tužku a stejně si dal jedničku která ti prohraĺa zápas, naopak, že tu nulu kterou si tipnul v Calgary ti zajistila ty důležitý dva body, díky kterým si vyhrál v prodloužení :arrow: :cool: competition... tipy každýho dne hrajou roli.. každej den je důležitej a proto to má náboj... v tabulkový každej den důležitej neni...
zapasove - dost ludi je proti a nejaka cast pochopila po vysvetleni to ze to asi tiez nieje idealna cesta
Neni nad objektivní shrnutí :D ... dost ludí je proti (dva ?) ... nějaká část pochopila po vysvětlení (taky 2? nebo jeden ?) :?: :lol2:
4 tabulkove a 2 zapasove, to znie docela dobre, ale pockat, pockat, je to mozne, ved to tu uz bolo, ahaaa, prisli zmeny, lebo to bolo treba zmenit, zmena, zmena, zmena, tak to vratme a potom vymyslime zase pre zmenu nieco ine :yahoo:
naco jednoduche zapasove kola, ked ich mozeme komplikovat, megahybridy tu vymyslajme

som rad, ze aspon niekto ako Wanic ma fajn nazor na zapasove kola a co sa ich tyka, plne suhlasim s jeho poslednymi 2 prispevkami
wanic - objektivne to je komunikuje 6 ludu z toho 3-4 su skor proti zapasovym kolam co je na tom neobjektivne takze sa prosim zdrz tej ironie :thumbsdown:

wild - neviem aky bol pomer kol predtym vlani som po nie dlho case prestal tipovat a zmenu na 3- typove nemam na svedomi a prave preto ze sa mi to nepaci sa s tym snazim aj nieco robit ak to teda bolo vratme sa k tomu a pohoda :clap:

s touto debatou uz som skoncil moj postoj som vyjadril - kazdy moze a buduca komisia nech sa zariadi ako uzna za vhodne :klobuk_dole:
v prvom a to najpodstatnejsom rade, sa treba zjednotit v tom, aby sa akykolvek system ustalil a nemali z neho nasu hokejovu extraligu par rokov spät, ked sa sutaz zuzovala, rozsirovala, vypadaval ten, baraz hral ten a ludia toho mali akurat tak dost :thumbsdown:

nie som zastancom toho, aby sa ten, ci onen system, riesil pocas celej sezony, bolo by to dost fadne, stereotypne, je pravdou, ze tie zapasove systemy, uz nemaju tu derby prichut ako tomu bolo kedysi, ale zostal by som aspon pri nejakom tom striedani 2 systemov, dajme tomu, prevaha tabulkoveho a sem tam hodit to zapasove

na pocte 2 "najuspesnejsich" tiperov, by som nemenil nic
ja som za, aby bolo ukrojene z ferovosti v prospech atraktivity

a co vy :?:
WildCelt píše:ved hej, ako som spominal, treba vsetko menit, aj 2x za sezonu, zmena je zivot, za 3 roky hadam uz ani hokej nebudeme tipovat

ja netvrdim, ze je to zly napad, to 3 ci 4 z 4, ale pride mi to ako 2 z 4, tak na co to menit

a lubi sa mi viac to 2 zo 4, ked dobre natipujem, dufam, ze este niekomu sa zadarilo, ked sa mi nezadari, dufam, ze sa zadarilo kolegom

mne sa lubi konzervativnejsi pristup, tak ako v NHL, nie ako u nas ci KHL, hura, podme na to, chce to ozivenie, podme hrat hokej so sejkami

strasne mi chyba vzajomne porovnavanie sezon, rekordov a pod, stale je to inak a myslim, ze horsie a nie, ze niekto by sa snazil ako mamut vsetko udrziavat po starom, ale praveze zmenami, niekedy zbytocnymi
toto je neskutočné..! prečo ľuďom podsúvaš niečo, čo tu nikto nepresadzuje..?!
žiadne zmeny počas sezóny sa neschvaľujú, sezóna sa dotipuje tak ako má, tu ide skôr o to, že sa rieši otázka či niečo zmeniť alebo nie, ale aj tu vidím obrovský pokrok, takže lepšie to je tak, ako to chce niekoľko jedincov. Ok prečo nie..?
Môj názor poznáte, je proste iný a teda nie dobrý pre to, aby prešiel, takže nie je čo riešiť.
Budete si musieť jednoducho zvyknúť na to, že ja svoj názor viem povedať aj spôsobom, ktorý sa nemusí stále páčiť, ale do krvavých očí či hádok určite nesklznem. Ak sa väčšina vyjadrí že chce niečo iné, ok, nemám problém to akceptovať.
Kým budem v komisii a budem mať pocit, že k tomu mám čo povedať, tak sa vyjadrím... :yes:
Hlasoval jsem pro klasiku.
KTL je soubojem týmů které v systému vyhodnocení 2 ze 4 můžou využít určité taktiky a tím získat více bodů..Změna systému na 3 ze 4 nebo dokonce 4 ze 4 by týmové soutěži velmi uškodila a může se to rovnou zrušit a nechat je individuální vyhodnocení.Systém 2 ze 4 byl vytvořen právě pro souboj týmů,na spolupráci jednotlivých hráčů v týmu kteří se snaží pro tým zajistit nejvíce bodů.Na internetu je hodně soutěží kde se tipuje individuélně a ten nejlepší vyhraje.KTL je především týmová soutěž která asi nemá obdoby a měla by se zachovat v té podobě v jaké funguje.
Na tejto debate krásne jednu vec vidno. Jedine petrik sa zastáva nového zápasového kola a len vďaka petrikovi ho už tu musíme trpieť druhú sezónu :protest:
210 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2006 CAROLINA HURRICANES