Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

sezona 2012/2013 - system

aky typ kola

tabulkove (stara klasika)
21%
7
hybridne (terajsia verzia)
12%
4
hybridne (upravene vyhodnotenie)
6%
2
zapasove (cisto zapasove)
21%
7
kombinacia dvoch typov (lubovolnych)
26%
9
kombinacia troch typov
12%
4
ine
3%
1

petrik píše:
Ohlund píše: Ked už počítať body všetkých tak by nebol zlý draft pred sezonou GM by si rozobrali tipérov :jn: .
a ty co chces nebodaj zmenit tim? :)
Jak by se určilo pořadí v jakém by GM draftovali? Plus by se samozřejmě musel zrušit systém smluv, a výsledek draftu by byl závazný po celou sezonu. Což ale zase umožňuje členům týmu úmyslně netipovat... Prostě je to blbost :-)
Azizek píše:
petrik píše:
Ohlund píše: Ked už počítať body všetkých tak by nebol zlý draft pred sezonou GM by si rozobrali tipérov :jn: .
a ty co chces nebodaj zmenit tim? :)
Jak by se určilo pořadí v jakém by GM draftovali? Plus by se samozřejmě musel zrušit systém smluv, a výsledek draftu by byl závazný po celou sezonu. Což ale zase umožňuje členům týmu úmyslně netipovat... Prostě je to blbost :-)
suhlas...
nema zmysel nutit tiperov tipovat v time co ich draftuje ak v nom tipovat nechcu...
prip. ak chcu tipovat nejaka skupina kamosov spolu ako napr. master gremlins :P
takze... :D

po prve, petrik nie je komisar :D (vyrozumel som, ze janik si to asi myslel)

Yahoo koncept: ja som proti. Yahoo nechajme na yahoo, nasa KTL je o inom. Nechajme ju jedinecnou :wink: Na teraz je to az prilis revolucne, ale do dalsej buducnosti :hmm: viem si to predstavit, mohlo by to byt zaujimave.

Janikov koncept oddelenych tabuliek: velmi zaujimave, ale ja som proti. Mat dve tabulky mi pride zbytocne prepracovane. Myslim si, ze lepsou alternativou je nas hybridny system.

A podla mna nie je mozne najst jeden jediny vhodny system, s ktorym by suhlasili vsetci alebo drviva vacsina. Prave preto mame momentalne 3 systemy. Najskor sme mali tabulkovy, ktory bol nudny, tak sme si vymysleli zapasovy. Jeho nespravodlivost sa nepacilo podstatnemu mnozstvu tiperov, tak sme si vymysleli hybrid. Navratenie sa k jednemu systemu pre celu sezonu by mohla zapricinit opat to, ze nas to zacne nudit. Myslim si, ze najlepsim kompromisom je mat dva systemy, pretoze 3 su predsalen prilis. Dva systemy nie su ani narocne na vyhodnocovanie, navyse uz vobec nie teraz, ked ho mame zmaknute. Mal by sa striedat tabulkovy a zapasovy system. Ktory zapasovy, to je mne osobne jedno, to necham na rozhodnutie novej komisie. Pri kazdom zapasovom sa najde skupina ludi, ktorej sa nebude pacit.

4 tiperi. Keby skutocne tipoval kazdy tiper kazdy jeden den, tak kludne. Ale ratame len 2 tiperov prave kvoli tomu, ze nie kazdy tipuje denne, ci uz preto, lebo nemoze, alebo zabudol. Nemali by sme ublizovat celym timom za to, ze jeden tiper nenatipuje. Mohlo by to vytvarat priepastne rozdiely v tabulke.

Draft: good idea, ale nerealizovatelne, dovody boli povedane.

Janik: ucast vacsieho poctu ludi na tejto diskusii by mozno pomohlo, keby si GMom rozoslal PMky o tomto topicu :-P
arek - nemyslel som ze petrik je komisar - reagoval som na ine veci ;)
- co sa tyka hybridu tak sa ludom paci asi najmenej lebo nezohladnuje zapasy v podstate vobec cize je to hranie sa na zapasy a zase mnohym sa nepaci cisto zapasovy typ kedze tam zas je to vela o stasti preto ten navrh sucasneho vyhodnotenia nemaju radi, ked to spojime dokopy a na celu sezonu tak sa vyhneme len ojedinelim vykyvom a kvalita sa proste prejavi

mne osobne sa nepaci system striedania co i len dvoch typov a to z dovodu ze je to stale len o stasti jedno kolo by som neuhral nic v zapasovom a druhe by som ho vyhral ale vtedy sa akurat moze hrat ten druhy typ... atd. a v nom zas nemusim tak vynikat atd. proste to striedanie nieje dlhodobe a tak su vysledky casto aj spojene so stastnim miesto prejavenia kvality

preto by som jednoznacne bral jeden a to kombinovany typ lebo spaja vsetko dobre a nema viac menej ziadne nevyhody snad len to ze budu dve tabulky co je podla mna to najmenej

co sa tyka PM tak to mozte urobit vy ako admini - nebudem posielat PM kazdemu GM na to nemam nervi to vyklikavat chce to hromadnu spravu a najlepsie pre vsetky tiperov KTL :)

petrikov navrh som uz okomentoval - podla mna ma nieco do seba ale asi nie pre nasu KTL a dolezite je aj to ze to vyhodnocvanie by bolo strasne a je to snad komplikovanejsie ako vsetko ostatne co tu bolo navrhnute.

- pocet bodujucich tiperov - tam je podla mna 4 prilis velke cislo - nie sme profesionalna sutaz to je dolezite ale dalo by sa podla mna uvazovat o 3 bodujucich tiperoch kde sa necha mala rezerva pre nahodne vypadky ale zaroven sa vyhneme tomu ze jeden tiper ak sa mu podari mozno aj poslepiacky chytit snad aj 2x tolko bodov co niekde cele timy tak rozhodne cely zapas - bolo by to vyrovnanejsie - co je fajn kedze je to TIMOVA SUTAZ
pekne si to zhrnul arek :D takze na radikalne zmeny a novinky nemame gule? :hmm: :D
priznam sa ze ten yahoo koncept som opvodne navrhoval len ako jednu z moznosti, nebol som nim ani sam nejak extra uneseny, ale cim dalej o nom premyslam tym viac mam pocit ze by sa mi to lubilo... :yes: ale pravdupovediac neratam ze by sa stretol s nejakou vyraznou podporou, s najvacsou pravdepodobnostou z toho nic nebude... :ja_neviem:

napadla ma este jedna vec, aj ked so systemom to nema prakticky nic spolocne...
ze v pripade ak bude zapojenych viacero volnych tiperov (povacsine novacikov), komisia by pre nich mohla vytvorit tim, napr. "Expendables" :giggle: - funkciu GM takehoto timu by robila komisia, sluzil by len na to aby si novacikovia vyskusali atmosferu tipovania v time a mozno ich to inspirovalo do buducnosti k vytvoreniu vlastneho timu... bola by to vlastne akasi "pripravka" :D

lebo priznajme si, ked sem pride nejaky novacik co sa chce zapojit (napr. teraz naposledy ten Ládík) nikto ho nepozna, okrem toho vacsina timov ma tak ci tak personalnu otazku poriesenu, sanca ze si najde tim standardnou cestou nie je velka (aj ked napr. rousis dokazala ze sa to da) - a po par dnoch/tyzdnoch takehoto novacika individualne tipovanie - ked sa nema sancu citit akoze patri ku komunite, nevytvara si ziadne vztahy, vazby, nic - skratka to skor ci neskor cloveka prestane bavit a odide... co by sa mohlo zmenit keby sa hned stal clenom takehoto "pripravneho" timu a tak sa zaclenil do komunity

what do you say? :)

napr. uz teraz by sa takyto tim mohol vytvorit namiesto F4F, volnych tiperov styroch mame... (badhed, cibula, ladik, kamzik)
dobry napad petrik. Situaciu okolo F4F sme uz v komisii viacmenej poriesili a oslovime volnych tiperov, ci by ich nenahradili od 6. kola.
tak aspoň by mohol prejsť návrh na zarátavanie tipov troch hráčov z tímu. Na tom systéme sa kôl sa určite tiež dá časom dohodnúť. Pravdou však je, že nech to bude čokoľvek, tak všetkým sa nevyhovie. Ja z toho všetkého mám zatiaľ aj tak pocit, že je to väčšine ľahostajné, z toho zvyšku si pár ľudí povie čo nechce, ale konkrétny návrh ako to riešiť nedá a potom zostane naozaj hrstka ľudí, ktorá je ochotná niečo riešiť. Ale takto je t tu asi neustále, takže nič nové... :?
Potom mi vrta v hlave (pre mňa)dosť zásadná otázka : pre koho sa to vlastne robí..? :ja_neviem: Väčšine je (ako vidieť) dianie okolo KTL u p..ele!
Mne sa to ľúbi tak ako je to v tejto sezóne,kde sa tie systémy kolo od kola striedajú ,je to pestré a každý má šancu nájsť si ten systém ktorý mu vyhovuje aspoň na 1 kolo. :good:

To čo navrhol petrík ohľadom "Expendables" sa mi tiež veľmi páči a mohlo by sa to zaviesť tiež. :wink2:
ja musim povedat ze sa mi pozdava navrh ratania troch tiperov, predsa len ked jeden vypadne tak ok ale aby vypadla polovica timu to uz nieco nieje v poriadku a nech tim trpi ... je to timova sutaz ked chceme individual tak nech sa hra len individualne :)
janik píše:ja musim povedat ze sa mi pozdava navrh ratania troch tiperov, predsa len ked jeden vypadne tak ok ale aby vypadla polovica timu to uz nieco nieje v poriadku a nech tim trpi ... je to timova sutaz ked chceme individual tak nech sa hra len individualne :)
tak to mi hovoríš z duše,presne tak to cítim aj ja, zvyši sa dôležitosť výberu kolegov pre GM týmto,ked vypadnú 2 ako sa to stalo aj mne napríklad v 2 kole ostane len :slap: :slap: nad tým koho si to do tímu podpísali.A nebude sa môcť tak veľa taktizovať,ked bude rozhodovať každý jeden získaný bod od 3 členov tímu.. :wink2:
to je ono, treba zmenit dalsiu vec, co tu funguje bez zmeny od zaciatku, naco riesit a menit to co treba, ked sa moze riesit a menit, co netreba, len tak dalej
wil tak povedz co zmenit treba, zase vykrik do tmy :?: :!:
tiez nechapem, preco by sme mali ratat zrazu 3 tiperov, ked tu 6 rokov fungujeme bez problemov na 2.
a ved to je navrh boze , tato otazka tu bola vzdy len sa vzdy presadilo ze zostaneme u dvoch to ze to je 6 rokov neznamena ze to tak musi byt navzdy :roll: walt mal taky navrh tak sa kazdy moze vyjadrit miesto toho aby ste konstruktivne nieco dali alebo zdovodnili preco nie tak komisia cusi , GM cusia, admini cusia alebo akurat su proti vsetkemu o com to je :?: :hroza:

na zaciatku to malo vela dovodov, zacinalo to tak nebolo zriedkave ze boli velke vypadky ale prave preto ze uz ta sutaz bezi 6 rokov tak je tu skupina ktora je tu pravidelne cize odovodnenie ze budu velke vypadky su chabe :eek2: ci ma kazdy v galotach ze by sa pri flakani jeho tiperov zrazu musel obracat :ja_neviem:

ja som rad za kazdy navrh nech sa kazdy vyjadri ale ked tu hned vsetko dvaja ofrflu tak sa necudujem ze nikto nikdy nic nikde nepise
Nefrflem, len vyjadrujem svoj postoj. Jasne, ze sa mi nepaci, ked davate navrh na zmenu niecoho, na com je KTL zalozena od jej zaciatku. Iste veci by mali v KTL zostat podla mna nemenne.
Ake chabe odovodnenie? Si jeden z vyhodnocovatelov, dobre vies, ze denne :!: sa najdu tiperi, ktori nenatipovali. Ale u mna je silnym dovodom aj ta tradicia. Niektore piliere, na ktorych sa KTL postavila by mali zostat nemenne. To je hlavne pocet tiperov timu (uz sa tiez v minulosti objavili snahy zmenit ich pocet) a ratanie 2 naj vykonov. Nevidim dovody na zmenu tychto veci, venujme sa radsej tomu systemu.
2 zo 4, neviem preco to menit, ked ta zmena neprinesie nic prevratne

keby sa napr. KTL uzavrie na 20 timov a bude dost volnych tiperov, vtedy by som uvazoval o zmene, napr. 3 z 5
Jednoznačně souhlas s Wildem a Arekem...
ty kokos vy ste poniektorí ako mamuti, ...a to bez urážky chalani. Tak buď chcete robiť niečo, čo chcete po čase robiť lepším a atraktívnejším s možnosťou pristúpiť občas na nejakú zmenu (ak sa ukazuje, že väčšina si to vyžiada) alebo sa tu zabaľte do ulity a stoj čo stoj si držte to čo tu je roky, lebo tak to je lepšie, tak to je super..! :hroza:
V živote to skoro všade chodí tak, že po čase prichádza inovácia a zmena, aby sa napredovalo, ak to tak nie je, prichádza stagnácia.
Vysvetlite mi čo je tak skvelé na tom, že sa rátajú tipy dvoch tipérov v tíme kde sú 4, ak ide o tímovú tipovačku..? (naozaj chcem počuť zmysluplné vysvetlenie, prečo je to lepšie..?)
Chcete nejakú zmanu, aby ten systém bol lepší a spravodlivejší, ale hneď prvý krok, ktorý by tomu pomohol chcete zavrhnúť. Tak to naozaj tlieskam, demokracia v praxi. :yes: :slovakia2: :taptap:
Azizek píše:Jednoznačně souhlas s Wildem a Arekem...
okrem toho pritakávania a kritizovania návrhov iných, by som rád počul tvoj jasný pohľad na to, ako to vidíš, aby to bolo lepšie..?
Tady někde stojí "Každý má povinnost napsat svůj systém, a pokud žádný nevymyslel, tak nemá právo komentovat ostatní." ? Nevšiml jsem si.
Pokud já vím, tak janikovým cílem bylo aby se tu lidé vyjádřili k návrhům, případně přišli s novým, pokud nějaký mají.
Walt:

a to akoze teraz treba robit zmeny len preto, lebo to tak v zivote chodi? Alebo len preto, aby sme nieco robili, aby sa nevravelo, ze nerobime zmeny? Stagnacia? No ak v KTL nastala nejaka stagnacia, tak urcite nie je sposobena poctom zaratavajucich sa vykonov. Ty chces zmysluplne vysvetlenie, preco je to tak lepsie, ale ja nevidim ziadne, preco by to malo byt horsie alebo take, ze by si to pytalo zmenu. A neohanajte sa timovou tipovackou. Neviem, co je timovejsie na zaratavani 3 tiperov namiesto 2, okrem toho cisla. Ak buduca komisia schvali 3 tiperov, tak prosim, nebudem sa stazovat, ale neviem, preco by som mal byt nejakym mamutom len preto, ze s tym navrhom nesuhlasim a vyjadril som svoj nazor.
Chceme zmenu, aby bol system lepsi a spravodlivejsi? :sok: Pokial viem, tuto temu vytvoril janik, lebo on chce zmenu systemu, ostatni sme sa mali vyjadrit.
presne tak, preto som sa vyjadril - môj postoj poznáte, ostatné nechám na ľudí, nech sa vyjadria.
a tú odpoveď neberiem... nechápem ako si prišiel na to, že KTL je vyslovene založená na tom, že sa budú stále rátať tipy iba dvoch.
Inak janik s tým asi neprišiel len tak, lebo sa ráno zobudil, že vymyslí zmenu. Občas tie ohlasy sú také, že tipéri chcú niečo zmeniť, nech je to atraktívnejšie, lepšie či spravodlivejšie. Vnímam to podobne.
Neber ma za slovo, že stagnáciu vnímam u KTL ako celku, ale určité veci sú na prediskutovanie, vrátane toho počtu tipérov. :yes:
Ak sa tu budeme tváriť že nám je názor iných ľahostajní a budeš chcieť zakaždým presadzovať iba svoj či wildov postoj ako jediný správny, tak tých tipérov, ktorí zamávajú na rozlúčku bude časom viac...
Ja osobne som sa svojim návrhom nešiel za každú cenu ostatným zapáčiť, to mi je u prdele, ale prísť s niečím do diskusie. Tak diskutujme... :wink2:
hlavne sa nehadajme, je tu tema, kazdy si o nej moze precitat vyjadrit sa, to chceme o tom to ma byt, navrhy nech su kludne od kazdeho a akekolvek, na to to tu je, na konci si komsia ci uz nova alebo ta stara moze prejst ohlasy napady a moze si ich osvojit alebo nechat to tak ale bude mat z coho vyberat a mozno dostane uplne iny napad ked bide u toho a kazdy bude spokojny ...

su veci u ktorych ked si nebudu isty mozu vyskusat na nejakom turnaji kludne a uvidia ci by malo zmysel to a to

ja som sa vyjadril moj postoj k systemu som jasne vysvetlil a ponukol inu variantu, to je konstruktivny dialog nie napisat to je na prd na co menit co je fajn a nemenit co fajn nieje ale uz radsej nenapisat ze co teda chcem menit ved nech sem kazdy napise co by chcel, uznavam aj to ze pocet bodujucih tiperov by sa kludne mohol zvysit nevidim problem a ked raz za cas natipuju len traja tak to stale staci, tak isto by sa dalo uvazovat o zvyseni ci znizeni poctu tiperov v time.. to som tiez uz raz nastolil a beriem aj to ze teraz to nema zmysel- zvysenie by bolo fajn keby bola sutaz ako Wild napisal uzavreta a volnych tiperov privela vtedy ale myslim ze pri takych 5 tiperoh uz by bola nevyhnutnost aby sa pocital aspon tipy trom tiperom teraz pri styroch je to na povazenie no viac sa priklanam k tomu ze to zvysit mame vela stabilnych tiperov a timov a nerobilo by im to najmensi problem akurat by to bolo o celkovej sile timu mensia sanca ze naozaj vyskocia traja tiperi ako len jeden ci obcas dvaja ako sa obcas stava.

ale ako som povedal viac reakcii by som ocakaval aj od zvysku komisie, to v prvom rade kedze ta je dost dolezita a ocakaval by som ze v nej su ludia co maju o tieto veci zaujem, potom od GM tych tiez by bolo fajn zapojit viac aj v tom ze by mohli vyjadrovat hlasy svojich tiperov a potom samozrjeme aj od individualit sutaze ale debatu tu vedu tak 5 ludia ale kde je ten zvysok 70+ ludi :?: keby sa vyjadrilo aspon 30-40 to uz by bol uspech a je tu kopa takych co prispievaju kde tade do kadejakych somarin a haxball a neviem co este ale tu prispiet je asi moc zlozite :thumbsdown:
ja neviem fakt ci je to az tak dolezite to teraz riesit, kedze schvalovat to bude len ta buduca komisia :ja_neviem: ale budiž..
co sa tyka poctu bodujucich tiperov 2 zo 4 je akurat.. je to dost zaujimave.. ak by mali bodovat traja, to by uz bolo skor dobre mat 5 tiperov v time a to uz je blbost.. radsej zvysme pocet timov, nie pocet tiperov v time.. ked uz by sa tam nieco chcelo menit, hlasoval by som skor za znizenie clenov timu na 3 ale aj to je zbytocne, to len uvazujem.. 2/4 je akurat. Co sa tyka systemu, mne sa paci ten co mame, pride mi najzaujimavejsi, ved som ho sam odsuhlasil :ja_neviem: myslim ze aj to hovori za komisiu..
ak chcete zjednodusit, tak sa priklanam ku kombinacii 3 kola zapasove tradicne a 3 kola tabulkove.. hlavne nenazyvajme hybridne kola inym druhom zapasovych, pretoze to su skor iny druh tabulkovych. ak ma niekto namietky, pozrite si tabulku a zistite comu sa to viac podoba.. takze ak by sme chceli pouzit hybridne, tak jedine s tym, ze by sa zachovala aspon polovica kol zapasovych, pretoze tam je skutocna zabava :good: aspon pre mna :)
210 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2017 PITTSBURGH PENGUINS