Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

sezona 2012/2013 - system

aky typ kola

tabulkove (stara klasika)
21%
7
hybridne (terajsia verzia)
12%
4
hybridne (upravene vyhodnotenie)
6%
2
zapasove (cisto zapasove)
21%
7
kombinacia dvoch typov (lubovolnych)
26%
9
kombinacia troch typov
12%
4
ine
3%
1

ja som nad tým tiež troška premýšľal a prišla mi na rozum jedna myšlienka, že to netreba zbytočne komplikovať rôznymi kombináciami, ale skôr uľahčiť.
Dal by som to tak, aby to bolo čo najspravodlivejšie a teda ako..?
Prvé kolo by sa hralo systémom, kde by sa zrátali body všetkých členov tímu a súčet by bol zároveň počet bodov, ktorý by sa zapísal do tabuľky - v tomto kole bez duelov.
Druhé kolo by sa hralo systémom duelov (kvôli osvieženiu a taktiež aby to nestratilo na rivalite) , taktiež by sa zrátavali body všetkých, ale + 2 body by dostal naviac tím, ktorý by v danom dueli vyhral. Ak by po zrátaní bodov všetkých 4 hráčov vyšla remíza, tak by sa prípisalo po 1 bode obom aktérom duelu. Tých situácii podľa mňa tak veľa nebude, ale ak predsa, tak mi to príde najspravodlivejšie takto.
Tretie kolo zasa ako prvé a tak ďalej až do PO.

V PO by sa už hralo iba systémom duelov (ako inak) a tu by som tiež zrátal body všetkých a vyhral by ten kto získa viac. Myslím si že to by bolo najspravodlivejšie. Tím tvoria predsa 4 hráči, 4 tipujú a tak by sa mali zrátavať body všetkých. :yes:
Pre prípad remízy by sa pred duelom určilo poradie na trestné. Neverím že by došlo k prípadu, kde bude v presnom poradí mať jedno aj druhé družstvo hráčov s úplne rovnakým počtom bodov.

Tento spôsob mi jednoducho príde ako najspravodlivejší. Tak čo vy na to..?
tak som rad ze naozaj niekto nad tym aj premysla uz mame tri navrhy - moj, petrikov a Waltov :cool:

ak mozem tak z mojho pohladu tvoj navrh Walt nesplna dve veci co by som ja chcel - 1. ja verim ze ma zmysel najst jednu variantu pre celu zakladnu cast bez striedania typov kol a po 2. pochybujem ze bude priechodne pocitat body celym timom, kedysi sa to prediskutovavalo snad aj niekolkorat a vzdy sa drviva vacsina postavila proti tomu takze neverim ze teraz by sa vola nasla...

ale to je moj pohlad dufam ze sa kazdy vyjadri najlepsie aj ku kazdemu navrhu a povie ako ich vnima, o je lepsie pripadne navrhne upravy ci cely novy system na to tu tato tema je nech sa vyjadri co najviac ludi a na nieco nech prideme a to sa da najlepsie diskusiou. fajn by bolo keby sa vyjadrilo aj co najviac GM

tak vsetci co sa o to aspon trosku zaujimaju tak hor sa do diskusie, navrhov a tak dale a tak dale nech to mozme do konca rocnika uzavriet cize nas caka najst konkretne navrhy alebo aspon hlavne nacrty (s moznostou uprav) a prejst svhalovaci proces atd atd tak nevahajte mate tiez realnu moznost ovplyvnit to co vas bavi :)
janik do konca rocnika sa moze uzavriet akurat navrh, diskusia a pod.. konecne slovo bude mat tak ci onak nova komisia
svolco to je sice pravda na druhu stranu ak sa dohodne silna cast fora tak komisia tazko pojde proti tomu zas z tej komisie nerob bohov ta ma predovsetkym dohliadat na dodrzovanie pravidiel a riesenie nejasnosti a problemov nieje vyslovene jedina ktora moze aj prijimat nove pravidla :) samozrejme ich ale musi odobrit s tym cielom sme komisiu zakladali kedysi
janik obavam sa ze ak ocakavas ze sa ti k tejto problematike vyjadri "silna cast fora" resp. aspon vacsina jeho KTL casti alebo aspon vacsina GM, tak budes velmi sklamany. trufnem si povedat ze vacsina ludi na to kasle zvysoka, odtipuju si a tym to pre nich skoncilo. taketo zalezitosti nepovazuju za nieco s cim by si mali namahat hlavicku, na to su predsa druhi, na to je komisia aby nieco vymyslala, aby mala nove napady a "my" tu predsa nie sme na to aby sme o ich napadoch a navrhoch museli vopred rozmyslat ci sa nam pacia alebo nie, uplne staci ked to skritizujeme potom co sa to zavedie a bude sa nas to priamo tykat, ak sa nam nieco nebude pacit resp. s niecim nebudeme spokojni...

bohuzial to je zhruba pristup minimalne 90% ucastnikov KTL :P

co sa tyka vasich navrhov - waltov napad pocitat tipy vsetkych tiperov sa mi velmi nepaci... sucasny system umoznuje timom tipovat aj v trojici, pripadne zohladnuje to ze obcas sa stane ze niekto nenatipuje, stratia sa tipy :jn: a pod... a pre tim to nie je taka vyrazna tragedia ako keby sa pocitali tipy vsetkych tiperov

janikov napad s vyhodnocovanim zvlast tabulkovo a zvlast zapasovo je zaujimavy... ale zda sa mi to rovnako komplikovane ak nie viac ako sucasne hybridne kola, tiez by v tom asi mali novacikovia chaos... moj nazor je ze som skor proti ako za
Po přečtení všech příspěvků...a že se mi do toho ku*evsky nechtělo...uznávám že zápasový systém je asi dost mimo. Stejně tak za totálně mimo považuju počítání bodů všech členů týmu. KTL by ztratila svoje kouzlo, a vytvořily by se propasti mezi týmy které ať už ze známosti nebo prostě proto že dobří drží při sobě ty kvalitní hráče mají, a týmy které je nemají. Současný systém je fér, ale zároveň dává šanci i týmům kde nejsou všichni stejně dobří.

Co se systému týče, těžko říci co by bylo ideální, kritici se najdou vždycky. Janikův návrh vypadá zajímavě, ale řekl bych že je to zbytečná složitost... Ale v případě varianty 1 ne nepoužitelné...
je to síce váš názor, ktorý rešpektujem, ale ešte doplním...
každý si tu rád zabrdne ak je do koho a prečo, tak si niektorí nenechajú újsť príležitosť rýpať najmä do komisie, ako nič nerobí, nič nezlepšuje, nekoná a pod. no na druhej strane ak príde na prebratie niečo zásadné sú ticho..! Ale komisia nie je učiteľka v materskej škole, aby tu niekoho držala za ruku, ukazovala mu čo sa bude robiť a ako. :nono:
To nenarážam na vás chalani, ale na poniektorých krikľúňov. Zdá sa to teraz troška od veci, ale hneď naviažem na pointu... Práve preto, že poniektorí jedinci tu len parazitujú a veselo sa prihliadajú, ako tu zopár jedincov pracne udržiava to čo tu existuje. Tak je to aj s tipovačkou. Ako to mám možnosť sledovať, naozaj nie je veľa ľudí, ktorí sú ochotní s čímkoľvek pomôcť (v tomto smere veľká vďaka tým, ktorí s tým nemajú problém). Takže ak už to nechať na komisiu, tak nech. Vyberme teda systém, ktorý to v mnohom uľahčí a zároveň troška prinúti tipérov troška serióznejšie pristupovať k veci. Kvôli tomu som dal návrh aby sa zarátali tipy všetkých. Tím to sú 4 borci, nie dvaja. Práve vtedy to naberie ten správny rozmer, ak sa musia snažiť potom čo najlepší výkon všetci štyria a že to potom bude najspravodlivejšie, o tom predsa nemôže byť ani reč. Tak sa potom aj GM budú viac snažiť mať v tíme tipérov, ktorí za to naozaj stoja, sú spoľahliví a pod. To je základná myšlienka toho celého čo navrhujem. A rozoberať že to pre niekoho nebude dobré a pod. je blud, podmienky sú stále rovnaké pre všetkých predsa...
no zo zaciatku by to mozno clovek nechapal preco su dve tabulky ale nazorne popisane by to snad nemalo problem robit nikomu kto dokaze aspon natipovat :D
v podstate su to zabite dve muchy jednou ranou - dalo by sa tak fungovat stale a obe casti ci uz tabulkove body alebo aj zapasove body by mali rovnaku vahu co bol problem u vacsiny ak som postrehol ze zapasova cast v hybridnom kole nema taky vyznam a je v podstate nepodstatna.

suma sumarum - tak ako vacsina zatial vyjadrila nazor ze chcel striedanie zapasoveho a tabulkoveho kola tak by nemal mat nikto problem ani s tym ze vitaz zapasovej casti dostane do celkovej tabulky rovnaky pridel bodov ako vitaz tabulkovych bodov

priklad
1. kolo
tabulka so TB:

Falcons 130b
FireBirds 120b
Drexel Dragons 119b
Blue Flyers 100b

do celkovej tabulky by isli body takto (priklad celkove bodove hodnoty zavisia od poctu timov atd. )

Celkova tabulka (zatial po zapocitani tabulkovej casti):
Falcons 5b
FireBirds 4b
Drexel Dragons 3b
Blue Flyers 2b

tabulka so ZB:

Drexel Dragons 5V 1VP 2R ...
Blue Flyers 5V 0VP 3R...
Falcons 2V 2R 2PP ...
FireBirds 1V 1VP 2R ...

do celkovej tabulky by isli body takto (priklad celkove bodove hodnoty zavisia od poctu timov atd. )

Drexel Dragons 5b
Blue Flyers 4b
Falcons 3b
FireBirds 2b

Celkova tabulka po 1. kole (spocitane body z TB casti a ZB casti)

1.Falcons 8b
2.FireBirds 6b
3.Drexel Dragons 8b
4.Blue Flyers 6b

a takto kazde kolo - pri malom pocte timov a jednom kole to vyzera byt dost vyrovnane - je to vsak len hypoteticke realne by to bolo roznorodejsie urcite ale podstata je ze obe casti maju rovnaky vplyv na celkove umiestnenie :)
este mala poznamka - k vyhodnocovaniu by to zlozite nebolo, viem ako zlozite bolo naprogramovat vyhodnotenie pre terajsie hybridne kolo a verte ze toto by bola malina kedze zaklad uz mame a stacilo by to mierne urpavit :D
sakris skoda ze nejdu editovat prispevky - este jedna drobnost - tento system by nevyzadoval uzatvorenie sutaze pre nove timy a nerobil by problem ani pri neparnom pocte timov - lebo nove timy by mohli stale nazbierat slusne body do TB aj keby neboli uz v danom kole zaradene do rozpisu zapasov stale by si tie svoje denne body mohli uhrat a tym aj body do celkovej tabulky :)

a snad uz mi nic teraz nenapadne lebo nechcem tu mat 10 prispevkov za sebou ale povazoval som za nutne vypichnut kazdu vyhodu co mi z toho systemu plynie :D
Walt píše:Práve vtedy to naberie ten správny rozmer, ak sa musia snažiť potom čo najlepší výkon všetci štyria a že to potom bude najspravodlivejšie, o tom predsa nemôže byť ani reč. Tak sa potom aj GM budú viac snažiť mať v tíme tipérov, ktorí za to naozaj stoja, sú spoľahliví a pod. To je základná myšlienka toho celého čo navrhujem. A rozoberať že to pre niekoho nebude dobré a pod. je blud, podmienky sú stále rovnaké pre všetkých predsa...
Tohle je právě naprostá hovadina. Bylo by to spravedlivé za předpokladu, že by všichni měli rovné podmínky. Ale tady by fungovaly pouze přátelství, nepřátelství, a především touha vyhrát a z ní plynoucí seskupování těch lepších do jednoho týmu. GMs nemají šanci nabídnout dobrému hráči dobrý plat jako v hokeji, tady nic takového neexistuje. Proto nemůže být o počítání všech 4 ani řeč, to by vedlo k zániku.
preboha, po koľký krát tu treba napísať, že je to HRA..! Neberieš to príliš vážne..?
Veď ako sa dávajú ľudia dokopy v jednom tíme, vzniklo tu už za posledné obdobie viacero tímov a nik neurčoval koho si majú či nemajú vybrať, viď Master Gremlin ale aj iné. Však preto je to na GM. A o akom zániku píšeš..? Veď je to o diskusii zatiaľ, ja netvrdím že sa to schváli, ale sa hľadá spravodlivý systém, tak čo je ešte spravodlivejšie. Štafetu bežia 4, ale nerátajú čas dvom najlepším...
mne osobne sa nepaci ten koncept ze vyhodnotenie zapasov KTL, (ktore vyjadruje len to ake mal tim stastie v rozpise KTL zapasov na timy ktorym sa v jednotlive dni darilo menej ako jemu) by malo do celkovej tabulky rovnaku vahu ako vyhodnotenie klasickym tabulkovym sposobom, ktore objektivne vyjadruje to ako dobre ktory tim tipoval...

vo vacsine pripadov by sice aj tak timy co by najlepsie tipovali boli aj vysoko v zapasovej tabulke a naopak, ale vynimky existuju ako nam v 3. kole ukazali F4F a koncept kde by sa slabe tipovanie dalo vykompenzovat stastim v rozpise KTL zapasov resp. naopak, efekt dobreho tipovania mohol byt znegovany smolou na superov v rozpise KTL zapasov sa mi jednoducho nepaci. toto je pre mna sutaz v tipovani, ktore je objektivne meratelne a vysledky v tipovani by mali mat na celkovy uspech/neuspech timu podla mna ovela vacsi vplyv ako vysledky nejakych vzajomnych KTL zapasov ktore by podla mna mali sluzit len na akesi spestrenie samotneho tipovania, ale urcite nie ako faktor ktory takto vyrazne ovplyvnuje hodnotenie celkoveho vysledku timu.

za maximalny pripustny pomer ja osobne povazujem cca 80% : 20%, to znamena aby minimalne 80% celkkoveho uspechu timu zaviselo od vysledkov v tipovani a max. 20% od vysledkov KTL zapasov ci inych spestrujucich prvkov (akychkolvek potencialnych bonusovych bodov a podobne)
Walt píše:preboha, po koľký krát tu treba napísať, že je to HRA..! Neberieš to príliš vážne..?
Ty by ses účastnil hry, kde nemáš šanci vyhrát, protože 4 nejlepší si vytvořili společný tým a válcují všechny ostatní?
áno treba nájsť kompromis, pri ktorom to bude čo najlepšie...
Azizek píše:
Walt píše:preboha, po koľký krát tu treba napísať, že je to HRA..! Neberieš to príliš vážne..?
Ty by ses účastnil hry, kde nemáš šanci vyhrát, protože 4 nejlepší si vytvořili společný tým a válcují všechny ostatní?
tu je to príliš relatívne, tie výsledky netvoríme my, ale odrážajú dianie v NHL a tam nech už si akokoľvek dobrý, sa to môže a nemusí dariť... vidieť to aj na výsledkoch, nevyhráva stále jeden team a jeden tipér. :yes: O tom by sa dalo na dlhšie, ale podstatu to nerieši.
Azizek píše:
to ani nie je tak o tom ze by sa dali dokopy 4 najlepsi a ostatni by nemali sancu... tuto hru maju takmer rovnaku sancu vyhrat 4 najvacsi odbornici ako 4 hokejovi analfabeti co by pisali nahodne retazce z jednotiek, dvojek a nul...
ide skor o to nediskriminovat timy ktore by boli z hociakeho dovodu tipovat urcity cas v trojici, prip. by im z akychkolvek dovodov (technicke problemy, dovolenky, zabudlivost atd) na 1 ci viac dni jeden z tiperov vypadol
Ano, je potřeba najít nejlepší variantu. Ale pokud jsi zastáncem některé, tak ji považuješ za nejlepší. Takže podle tebe je nejlepším kompromisem situace, kdy systém vytvoří ze zábavné KTL kde má každý tým šanci na úspěch soutěž, kde stačí aby se 4 lidé dohodli, a ostatní si ani neškrtnou. Chápu to správně?
Ano, je to o náhodě, ale když se podíváš na tabulku jednotlivců, jsou jedinci kteří jsou téměř stále nahoře.
ok, máme rozdielny názor na to, čo je dobré, diskutovať spôsobom že každý súhlasí s každým by asi ani nešlo... :wink2:

názorov a návrhov je viac - našťastie, tak dúfam že si väčšina vyberie to, čo im bude vyhovovať najviac (aj ked mi je jasné, že to nebude po vôli všetkým)
a k mojmu yahoo konceptu sa tu nikto nevyjadril okrem janika :cry2:
Strašně složité, nevím jestli by se našel někdo kdo by to chtěl vyhodnocovat :-D
Azizek píše:
Walt píše:áno treba nájsť kompromis, pri ktorom to bude čo najlepšie...
Ked už počítať body všetkých tak by nebol zlý draft pred sezonou GM by si rozobrali tipérov :jn: .
Azizek píše:Strašně složité, nevím jestli by se našel někdo kdo by to chtěl vyhodnocovat :-D
to vyhodnocovanie by nebolo zas tak komplikovane...

pocital by sa "stav na zapasy" - identicky ako seria PO
celkovy pocet bodov ziskany timom v danom zapase (tyzdni) - identicke ako pri tabulkovom kole
celkovy pocet bodov ziskany kazdym z tiperov v danom zapase (tyzdni) - individualne vyhodnocovanie sa tak ci tak robi
+ by sa odsledovalo aky maximalny pocet bodov ziskal tim resp. jeden z jeho tiperov v danom zapase (tyzdni) pocas jedineho dna (najlepsi timovy a individualny denny vykon) - toto by uz ziadne specialne vyhodnocovanie nevyzadovalo, stacilo by to odsledovat

a to by bolo vsetko :ja_neviem:
Ohlund píše: Ked už počítať body všetkých tak by nebol zlý draft pred sezonou GM by si rozobrali tipérov :jn: .
a ty co chces nebodaj zmenit tim? :)
210 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2021 TAMPA BAY LIGHTNING