Vyjadrim sa ja ak mozem.
Zaciatky sutaze boli na fore, vsetci sme si na to zvykli a malo to svoje kuzlo. Boli casy ked bolo vela ludi co ich to bavilo malo cas a moznosti starat sa o sutaz vo velkej miere. Vyhodnocovat KTL bola radost i ked to nebolo nic jednoduche a az casom sa vzdy nasli nejake vychytavky ktore pomahali pri vyhodnoteni.
No uz vtedy bol plan, projekt a bol na 90% hotovy, mal ho na starost Matejko a predovsetkym nas programator Miso (prezyvku si nepamatam) mimochodom nas kamos. Boli tam vsak drobne problemy a aj na zaklade hlasu ludu sa od toho upustilo. Cas ale potvrdzuje ze tento krok skor ci neskor musel prist, ci uz z dovodov financnych, casovych alebo tiez ludskyck kedze stale viac sa prejavoval nedostatok casu a s vyhodnocovanim boli obcas problemy.
Kedze som sa vratil do KTL navrhol som arekovi tuto zmenu, nacrtli sme si nejake predstavy a na moje prekvapenie (mile) sa arek do toho pustil a vysledkom je nova verzia KTL stranky i ked moja predstava bola ak je to realizovatelne aby to sice fungovalo obdobne ako na KTL stranke ale aby to bolo sucast fora (lepsie povedane aby sa dali lahsie vkladat tipy - formou nejakeho vzoru na dany den a automaticky to vyhodnotilo ale to je tazko realizovatelne preto vitam formu akou to je teraz).
Samozrejme su veci ktore asi bude treba vychytat, veci ktore bude treba upravit, zmenit alebo vyriesit pre spokojnost vacsiny no ako zaciatok je to dobre.
Samozrejme je dobra otazka petrikova - ci uvidime tipy atd.
Tu je podla mna priestor na diskusiu, ja by som navrhoval aby si tipy videl maximalne vramci timu - po uzavierke moznosti tipovania ale by mali byt tipy k dispozicii aj pre ostanych uzivatelov aby sme sa vyhli tomu ze nebude inak konrola a uplne ideal keby GM kazdeho timu dostal mailom kopiu tipov vsetkych tiperov prave po tejto uzavierke v momente ked uz tipy budu moct vidiet vsetci tiperi - myslim ze je to postacujuca kontrola.
Urcite ale nesluhlasim aby sme videli tipy inych tiperov v case pred uzavierkou - odovodnovat to taktikou je prave to co sa mi nepaci - kazdy ma tipovat vlastnou hlavou, sikovny GM si casom moze urobit prehlad o tom kto ako priblizne ma tendenciu tipovat.
Jeden taky napad - ako niekto spominal ze mozes zabudnut natipovat ked to je na inej stranke - myslim arek ze to sa da vyriesit keby bol uzivatelky panel na KTL spolocny s HF forom a kludne by som tam dal do rohu status - Dnes si netipoval a ked odtipujes tak sa to zmeni na zelene pismo napriklad a bude Mas natipovane - hruby nacrt. a prave by to bolo zobrazene ci uz budem na HF alebo na KTL stranke. A k tomu by sa dal dat odpocet casu do prveho zapasu daneho dna aby sme aj videli ze kolko casu mame na zatipovanie.
Je vela veci co nam bude napadat a v ramci zlepsovania by bolo dobre keby sa tie napady spisovali do nejakej temy a postupne sa mozu predstavy uskutocnovat. Ale to je na dlhu debatu a vsetko je o zvyku.
Ak sa uskutocni nejaka debata otvorena aj verejnosti s komisiou na tuto temu rad sa zucastnim.
A zaverom dik arek za odvedenu pracu :klobuk_dole:
P.s: Dolezite je nepozerat sa na to hned ako na nieco zle a odtrhavanie HF a KTL lebo to nieje pravda, vsetko je jedna domena, jeden balik a jedna rodina ktora sa ma predovsetkym bavit a meni sa mozno len trochu forma ale nie podstata.