Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Jay podepsal na 3 roky za 1,450 mil
leo píše:Jay podepsal na 3 roky za 1,450 mil
To máš odkiaľ.
leo píše:bude hrat uz tuhle sezonu pietrangelo?mel by ne?to by nebyla spatna obrana brewer,jackman,pietrangelo,johnson,polak a treba mckee :wink:
všetko bude zrejme záležať od letného kempu, ale v začiatku sezóny si myslím Pietrangelo v niekoľkých zápasoch šancu dostane. Podľa trénera je ešte mladý a nevyzretý na NHL a tak bude mať čo robiť, aby ho presvedčil o opaku, zvlášť keď je v obrane teraz pomerne slušne "husto" :
Jackman - Polák
Brewer - Johnson
Colaiacovo - Woywitka
Weaver - Mckee
v Peorii je ešte pomerne slušne hrajúci Wagner, takže to bude mať Pietrangelo hodne ťažké...
z hockeybuzz ale taky to muze byt ta jeho starsi smlouva ale pak bych nevidel duvod proc mu nabizet novou a taky myslim ze to odpovida jeho kvalitam
Tak na tri roky za málo peňazí. Teším sa ešte viac :)

Legaceho by sme ale vymmeniť nemali. Podľa toho, ako sa buduje náš tím by som videl reálny boj o SC z našej strany v nasledujúcich dvoch sezónach, takže mať na svojej strane ešte tieto dva roky tak skúseného brankára by bolo dobré. Za ten čas sa zlepší Bishop, ktorého vidím u nás ako jednotku za pár rokov. ;-)

No a čo sa týka Pietrangela, som si istý, že sa v kempe presadí a bude v prvom tíme hrať stabilne. Je to veľmi talentovaný a dobre stavaný obranca, navyše sa mu dosť darilo, takže dúfam, že sa už čoskoro objaví po boku Jackmana, alebo Brewera :)
Mimochodom, keď si tu napísal tie mená, tak sa mi vidí, že Polák v STL skončil. Je to moc skvelý hráč na to, aby bol vyradený z prvého tímu a mená ako Brewer, Johnson, McKee, Colaiacovo, Jackman, Pietrangelo alebo aj Junland sú na minimálne podobnej úrovni ako Polák. Začínam sa zmierovať s jeho odchodom, túto sezónu so si ho dosť obľúbil.
leo píše:Jay podepsal na 3 roky za 1,450 mil
jj je to presne jak rikam
Bluesman píše:Tak na tri roky za málo peňazí. Teším sa ešte viac :)

Legaceho by sme ale vymmeniť nemali. Podľa toho, ako sa buduje náš tím by som videl reálny boj o SC z našej strany v nasledujúcich dvoch sezónach, takže mať na svojej strane ešte tieto dva roky tak skúseného brankára by bolo dobré. Za ten čas sa zlepší Bishop, ktorého vidím u nás ako jednotku za pár rokov. ;-)

No a čo sa týka Pietrangela, som si istý, že sa v kempe presadí a bude v prvom tíme hrať stabilne. Je to veľmi talentovaný a dobre stavaný obranca, navyše sa mu dosť darilo, takže dúfam, že sa už čoskoro objaví po boku Jackmana, alebo Brewera :)
Mimochodom, keď si tu napísal tie mená, tak sa mi vidí, že Polák v STL skončil. Je to moc skvelý hráč na to, aby bol vyradený z prvého tímu a mená ako Brewer, Johnson, McKee, Colaiacovo, Jackman, Pietrangelo alebo aj Junland sú na minimálne podobnej úrovni ako Polák. Začínam sa zmierovať s jeho odchodom, túto sezónu so si ho dosť obľúbil.
ja by som bol len rád, ak by hrával, tiež sa mi celkom pozdáva a hlavne v tomto ročníku mladí ukázali, že sa oplatí dať im šancu. Bolo by dobré ak by do tímu postupne zapadli Johnson s Pietrangelom a to ešte máme v zálohe ďalších skvelých mladíkov, čiže perspektíva do budúcna je zaujímavá a podľa mňa veľmi nádejná. Verím, že sa vracajú pre STL lepšie časy :yes: :good:
weawer je z prominutim kopyto kdyz jsme u tech obrancu a ja slysel ze murray nema rad cechy tak nvm co je na tom pravdy....ja zase nemam rad ho neni mi sympaticky je to takovej mracoun :? mimochodem pietrangelo hraval s codym drive v jednom tymu nekdy kolem 14teho roku :D
ivan23 píše:Verím, že sa vracajú pre STL lepšie časy :yes: :good:
Nebolo by od veci, keby bola práve táto sezóna začiatkom novej štvrťstoročnice Blues nie? :cool:
Uvidíme už o chvíľu. Pravdupovediac, momentálne sa nabíjam takými pocitmi, že pred sezónou budem od našich očakávať minimálne finále konferencie :D Ešte nič a už. :D

Keď tak nad tým rozmýšľam, obranné dvojice by som asi poskladal takto:
Jackman - Polák (ak nepodpíše tak Pietrangelo)
Brewer - Johnson
Colaiacovo - McKee
a Weaver s Woywitkom rezerva. :)
To by bola iná pálka.
jak hral v peorii cowan?postrehli ste nekdo?podle statistik celkem slusne :roll:
Ja som pred sezónou s nárokmi opatrnný. :) Tohtoročný postup bol viacmenej prekvapením. Aj keď by ma veľmi potešilo ak by sme podobnú a možno ešte lepšiu sezónu zopakovali. Myslím si, že do takých troch rokov sa o nás môže hovoriť ako o spolufavoritoch ligy za predpokladu, že bude všetko fungovať tak ako doteraz :thumbsup: . Situácia okolo Poláka ma veľmi mrzí lebo podobne ako Vy aj aj sa som si ho dosť obľúbil. Snáď sa teda všetko okolo neho vyvinie inak a podpíšeme ho ako plnohodnotného člena tímu pretože si to zaslúži. No a čo sa týka Pietrangela, budem úprimný viem o ňom málo ale ešte by som ho minimálne rok šetril. Určite má obrovský potencíal ale momentálne by som to vzadu príliš nemenil. Teda za predpokladu, že nikto neodíde alebo sa nezraní a pod.
možno práve odchodom Poláka vznikne priestor pre Pietrangela, ktovie, čo vedenie zamýšľa... :hmm:
ale mne by sa jeho zaradenie do zostavy pozdávalo. Pozri ako zapadol Doughty v LA hneď v jeho prvej sezóne. Spoločne s Erikom Johnsonom by mali byť o 2 - 3 roky piliere našej obrany. Ak budú dostávať šancu, hrozne veľa im to dá a tie skúsenosti naplno zúročia. Predpoklady na to majú, no a na farme takéto skúsenosti asi nezískajú.
Určite minimálne počas prvej polovice sezóny, si učasť Pietrangela po boku Jackmana želám, nieje o čom.
Doughty je určite svetlá výnimka, to čo ten chlapec za túto sezónu dokázal je pecka, taký progres asi nečakal nikto, ani on sám. Neviem či bude Alex podobný ako Doughty, predsa len je to trošku iný typ, ale na NHL má, povedal to aj Murray a odvtedy už niečo ubehlo, Alex bol vyhlásený obranca celej ligy a jednoznačne sa o post v prvom tíme hlási.
Je však dobre, že to ani kouč nechce uspěchat, vidno že má s ním dlhodobejšie záujmy.
Počkáme si teda do začiatku kempu a uvidíme :)
dobrý článok a zaujímavé zhrnutie tejto sezóny. Niektoré veci by som napísal inak, ale v pohode, posúvam ďalej :

http://www.nhlpro.cz/clanek/15068-15-st ... emne-blues
to čakanie na podpisovanie hráčov na ubíja, z RFA hráčov sme podpísali zatiaľ iba McClementa na 3. roky, očakávam ešte podpísanie Crombeena (asi tak na 2 roky) a podobne aj Woywitku, ktorý v obrannej dvojici s McKeem predvádzal spoľahlivé výkony.
Z ostatných RFA (Polák, Wagner, Porter, Regier, Holt a Schwarz) to z môjho pohľadu vyzerá asi takto :
z dvojice obráncov sa bude medzi Polákom a Wagnerom rozhodovať zrejme podľa kontraktu a tak zrejme pôjde Wagner, čo nie je zlý obránca, ale Polák má vyššie kvality. Z dvojice brankárov asi zostane Holt, aj to len pre farmu. Schwarz je už v Čechách a aj keď je stále členom STL, de facto sa s ním už asi nepočíta. Porter je hráčom farmy a do diania NHL nahliadol iba v 6 zápasoch, kde vyprodukoval 1 gól a 1 asistenciu, čo nie je zlé, takže zrejme zostane a rovnako tak Regier, ktorému by som ja osobne dával viac priestoru v STL.
Pokiaľ ide o hráčov UFA :
Tkachuk, Hinote, Legace, Weaver, Winchester a Whietfield :hmm:
Tkachuka predpokladám, že podpíšeme, on už musí mať na zvrškoch DKP s logom STL, tam nie je o čom, len dohodnúť platové podmienky :yes: a je to aj miláčik publika a ohromná autorita.
Hinote, ktorý nepresvedčil ani v tejto sezóne pôjde, rovnako tak Whietfield.
Legace je pre mňa veľký otáznik a naozaj netuším čo s ním zamýšľajú, bol som presvedčený, že odíde, ale keďže ku Chrisovi nemáme schopnú dvojku, pravdepodobne mu ponúknu nižší kontrakt a zrejme zostane, čo by bolo asi najrozumnejšie riešenie, lebo svoje kvality predsa len má. :yes: .
Weaver je dobrý obránca, ale nie je to taká kvalita, ako Erik Johnson, či Brewer, naviac sa ráta s účinkovaním Pietrangela, čiže sa s ním asi rozlúčime.
Winchester je LK a hrával na tomto poste spoľahlivo, bol prevažne v 3. či 4. útoku s menej útočnými pokynmi a mne osobne sa jeho hra pozdávala. Príchodom Paula Kariyu, ale môže dôjsť k tomu, že nebude mať v zostave miesto. predsa len neočakáva sa pri plate Steena, že bude hrávať na farme a Perronove kvality sú vyššie. Cez to všetko by som ho podpísal a bol by skvelou zálohou v prípade zranenia niektorého z LK.
Whietfield je pre mňa v podstate nezaujímavý hráč a predpokladám, že odíde.

toľko môj pohľad na pohyby v našom tíme počas leta. Bude zaujímavé sledovať, ako si náš GM bude počínať v drafte a prípadné posuny počas kempu. Samozrejme ma zaujímajú aj vaše názory chalani, tak by nebolo od veci tu troška rozprúdiť plodnú debatu, lebo to tu v poslednom období troška opadlo. Tak do toho... :smile03:
Obrázek

túto zábavnú postavičku som objavil na nete, :D
V podstate nieje čo dodať, stále sa točíme okolo toho istého, uvidíme aká bude realita. Tá sa zrejme naozaj začne ukazovať až po drafte.
Nieje v čom nesúhlasiť ja by som len ešte raz spomenul Regiera, to je fakt sympatický hráč a veľmi mu prajem, aby sa uchytil. Určite má na to, aby si zahral v tretej lajne a istotne by rástol. Jednoznačne by mu mali dať viac priestoru. 22+28 v 73 zápasoch v Peorii je slušný výsledok. Budem ho pozorne sledovať :)

Mimochodom, stará liška bude v sieni slávy :cool:
Dvadsaťštyriročný Jonathan Filewich prestúpil Salzburgu (Rakúsko) :frajer2:.
Až teraz som si všimol, že na stránke sú výsledky hlasovania fanúšikov.

Musím sa priznať, že som hlasoval skoro v každej jednej časti za iného hráča, ako toho, ktorý to nakoniec vyhral :-D

:arrow: Tak MVP (Most Valuable Player) vyhral Chris Mason, nieje o čom, tu som hlasoval za neho.
:arrow: Najlepším útočníkom bol zvolený David Backes, súhlasím, ale hlas som dal Boyesiemu :-D
:arrow: Najlepším obrancom Roman Polák, bol skvelý, ale až tak? :-D Ja som dával hlas Jackmanovi.
:arrow: Neospevovaným hrdinom sa stal Jay McClement, môže byť, ale ja som dal hlas Crombeenovi :-P
:arrow: Najväčšie prekvapenie David Backes, nedá sa nesúhlasiť, sezóna mu vyšla ako nikdy, ale pre mňa bol väčším prekvapením Oshie :yes:
:arrow: Najpopulárnejším hráčom sa stal T.J. Oshie, ja som dal predsa len Keitha Tkachuka, ale mladý si to zaslúži, asi najmä u fanúšikov ženského pohlavia :-D
:arrow: Za najlepší moment sezóny si Amíci označili zabezpečenie si Play Off a druhý Oshieho ako zrovnáva Ricka Nasha s ľadom :-D. Ja som dal zápas BOS:STL (cepi by vedel rozprávať :-D)

Čo ste tipovali Vy chalani?
Vzhľadom na moju slabú angličtinu a orientáciu na stránke mi toto hlasovanie bohužiaľ uniklo. Ale hlasoval by som takto : MVP - Mason, útočník - Backes, táto sezóna mu ohromne vyšla, obránca - Colaiacovo, veľmi ma prekvapil je zrejmé, že sa u nás usadil a perfektne sa chytil svojej šance, hrdina - Polák, pre mňa určite, prekvapenie - Polák, a práve pre to ma mrzí, že stále nemá pevné miesto u nás aj keď sa perfektne ukázal, najpopulárnejší - Boyes :) a moment - tiež by som dal Boston :good:
nuž tak mne toto hlasovanie uniklo, ale dal by som to takto :

MVP : Chris Mason, vybrali toho najsprávnejšieho :good: .
Najlepší útočník : Brad Boyes a druhý by bol u mňa David Backes
Najlepší obranca : jednoznačne Carlo Colaiacovo
Naj hrdina : :hmm: asi Keith Tkachuk
Najväčšie prekvapenie : pre mňa jednoznačne Roman Polák, až druhý by bol Oshie
Najpopulárnejší hráč : Brad Boyes a to úplne jednoznačne
Najlepší moment sezóny : naše víťazstvo v Joe Louis Aréne 5:4 a 4 góly Backesa, na tento zápas tak skoro nezabudnem :yes: (http://blues.nhl.com/team/app?gameNumbe ... rvice=page)
a v druhom rade by bol zápas doma s PHI, ktorý sme vyhrali 4:0, vtedy Chris vychytal súpera, keď zneškodnil všetkých 36! striel súpera, bol to famózny výkon (http://blues.nhl.com/team/app?gameNumbe ... rvice=page)
ivan23 píše:Tkachuka predpokladám, že podpíšeme
:) stalo sa, zmluva znie na 1 rok za 2.15 mil
predpokladam, ze to bude jeho posledny rocnik v drese Blues a kedze je zmluvne viazany "iba" na 1 rok, pocas trade dead line sa môze jeho Blues kapitola urychlit = uzavriet :roll:
cepi píše:
ivan23 píše:Tkachuka predpokladám, že podpíšeme
:) stalo sa, zmluva znie na 1 rok za 2.15 mil
predpokladam, ze to bude jeho posledny rocnik v drese Blues a kedze je zmluvne viazany "iba" na 1 rok, pocas trade dead line sa môze jeho Blues kapitola urychlit = uzavriet :roll:
áno, je to tak, táto zmluva bude zrejme jeho posledným dobrodružstvom v Blues a potom možno ukončí svoje účinkovanie v NHL, aspoň si to myslím. Je to dobré, potvrdzuje sa dobrá práca p. Davidsona a to je dobré. Jeho skúsenosti sa nám ešte zídu, s fyzičkou je to už slabšie, ale na aktívne napádanie tam je omhoho viac iných hráčov. Keith má čuch na góly a skvelé hokejové myslenie, vie skvele prihrať a ešte lepšie sa postaviť do nekrytého miesta. O jeho streleckých schopnostiach ani nemusím písať. Som preto veľmi rád, že Keith zostáva a verím, že znova zažije s týmto tímom zápasy PO, tentokrát aspoň do druhého kola :smile03:
Tak ma napadlo, že potom čo v PITS skončil Guerin a my hľadáme hráča na post RW, či sa náhodou nedohodneme práve s týmto našim bývalým hráčom. Nie je drahý a zmluva na jeden rok by možno nemusela byť nereálna. Sledoval som jeho výkony v PO u tučniakov a veľmi sa mi jeho hra pozdávala. Je to aj napriek jeho veku skvelý hráč a veľmi skúsený.
Posúvam článok k podpisu Keitha : http://blues.nhl.com/team/app/?service= ... eid=426122

a ešte pridám tento, je v češtine : http://www.hokejportal.cz/clanek/11454/ ... is/detail/
Je skvelé, že sme Keitha podpísali. :good: . Na naše mužstvo má obrovský vplyv a ja sa teším, že ešte rok môžem sledovať jeho umenie :)
v denníku St. Louis Today vyšiel tento článoček ohľadom blížiaceho sa draftu a výhliadok Blues. V podstate sa potvrdzuje, že Chris je jasnou jednotkou. Či sa odhodlá náš GM k získaniu nejakého mladého brankára uvidíme, každopádne ak niekoho získame, tak to bude iba náhrada za Schwarza, k mladému Bishopovi v Peorii a Jakeovi Allenovi (18r.), ktorý chytá v Quebec Major Junior Hockey League a o ktorom sa Davidson vyjadril, že je budúcnosťou pre Blues.
Tu je článok :

http://www.stltoday.com/stltoday/sports ... enDocument
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2017 PITTSBURGH PENGUINS