Tak sezóna sa pre nás žiaľbohu skončila. Ale ja nie som sklamaný ja som naopak spokojný, že aj napriek všetkým tým problémom sme si predĺžili sezónu účasťou v playoff. Nad naše sily bol Vancouver, ktorý je veľmi nepríjemný tím a v bráne im stojí jeden z najlepších brankárov na svete čo sa zrejme ukázalo aj ako rozhodujúci fakt. Napriek prehre 4:0 na zápasy mi to až také jednoznačné nepripadalo. Všetky zápasy boli vyrovnané ba dokonca si dovolím tvrdiť, že v niektorých prípadoch sme kosatky predčili. Nuž nestačilo nám to. Ja chlapcom ďakujem za krásne momenty v celej sezóne, že od začiatku išlo všetko proti nám od zranení cez slabú formu niektorích opôr (Legace) až po prehry najmä v strede sezóny. Mužstvo opustilo aj solídne pravé krídlo Lee Stempniak no ako protihodnota prišiel center Alex Steen a najmä vynikajúci zadák Carlo Colaiacovo. Zranenia našich hráčov otvorili dvierka novím chlapcom ako Mike Weaver, Jeff Woywitka, Tyson Strachan, Brad Winchester, Brandon Crombeen a hlavne Roman Polák. Väčšina z týchto chlapcov sa ukázala vo výbornom svetle a aj oni veľkou mierou prispeli k tomu, že sezóna sa pre nás neskončila už po základnej časti. Lepšie zajtrajšky nám ukázali aj mladíci David Perron, T.J. Oshie a Patrik Berglund z ktorích som bol doslova nadšení. Poslední dvaja hrali vôbec prvú sezónu v profilige. Je fantastické ako rýchlo si títo mladíci zvykli na hokej aký sa produkuje v NHL. Verím, že aj táto účasť v playoff im pomôže v ďaľšom vývoji. Hrdo si poviem, že o budúcnosť máme postarané. Tím sa samozrejme mohol aj naďalej oprieť aj o výkony svojich starších hráčov Barreta Jackmana, Keitha Tkachuka a pred aj po zranení sa v dobrom svetle ukazoval aj Andy McDonald. Veľká škoda zranenia Paula Kariyu. Pri ňom by bol podľa mňa inak vynikajúci Brad Boyes ešte gólovo plodnejší. Za zmienku stoji aj David Backes ktorý predviedol najväčší progres zo všetkých. Patril k oporám tímu, nastrielal 31 gólov pridal 23 asistencií. Podľa mňa je to momentálne najkomplexnejší hráč Blues. Je to vodcovský tip, bráni, útočí rozdáva hity, sem tam sa aj pobije. Skratka paráda. No moje najväčšie ďakujem patrí Chrisovi Masonovi, ktorý nás v tom fantastickom finiši držal zrejme najviac a hlavne vďaka nemu sme sa do playoff pozreli. Hoci playoff mu priliš nevyšlo ale u mňa to má odpustené. Cením si najmä to, že bol na to prakticky sám čo sa týka brankárov. Moje uznanie patrí aj Andymu Murraymu. Dlho dlho som tomuto trénerovi nemohol prísť na meno. Musím sa priznať, že pre mňa bol synonymum neúspechu (LA Kings). Ale získal si ma a dokázal, že je to výborný odborník keď to v tejto sezóne mal zo vštkých trénerov možno najťažšie. Naučil mužstvo presilovky a myslím, že aj napriek trochu defenzívnejšiemu štýlu sme strelili slušných 233 gólov. Tak už len konštatujem, že aj keď sa sezóna skončila, ja som spokojný. Možno by to bolo za iných okolností iné a toto dobrodružstvo by sme si užívali aj naďalej ale netreba zúfať. Ja verím, že budeme veľmi silní a náš čas ešte len príde. A nemusí to byť o rok, dva ale viem, že príde. V tejto sezóne hľadám prevažne pozitíva a myslím si, že tie aj prevládaju. Mužstvo dalo celému St. Louis nádej, že by playoff mohlo byť pre nás opäť samozrejmosť. Takže ešte raz ĎAKUJEM
pekné zhodnotenie Bluesfan, ja pridám report z nočného zápasu a k sezóne a môjmu pohľadu, či jej zhodnoteniu sa vrátim neskôr. Takže k zápasu, ktorý rozhodol, že sme v PO tento rok skončili :
1. tretina zápas mse nezačali najlepšie, bolo cítiť troška nervozitu a po chvíli sme už mali na trestnej Backesa. Našťastie sa sily na ľade o chvíľku vyrovnali, keď šiel na trestnú Bernier. V týchto momentoch si vypracoval v 5. min skvelú šancu Boyes, ktorý si nakorčuľoval do pásma obišiel všetkých a do protipohybu sa snažil prekonať Luonga. Ten však bol pozorný a vysunul betón, ktorým strelu vyrazil. Pekný moment. Hra sa inak prehupovala zo strany na stranu a mala slušné tempo. Cvíľku po tom, ako sa sily na ľade vyrovanli, sme v našom obrannom pásme urobili hroznú chybu, keď Colaiacovo zle rozohral, puk zachytil Wellwood, vymiešal v bránkovisku Masona a bolo 0:1
Troška nás to rozhodilo a bolo to aj cítiť na hre našich. Za zmienku ešte stojí šanca, ktorú mal v 14. min. Crombeen, ten tesne pred Luongom dostal puk, dokázal ho pomedzi betóny aj prekonať, ale puk prešiel celé bránkovisko narazil do tyčky a šiel mimo bránu Potom ešte zaujala naša presilovka v samom závere tretiny, keď sme sa snažili ale nič produktívne sme nevymysleli, to bol na trestnej Mitchel. Pomer striel bol v tejto časti hry 9:8.
2. tretina začala svižnejšie, vytvárali sme si miernu prevahu. Hneď na jej začiatku mal super šancu Tkachuk, dobre a presne vystrelil, ale Luongo bol dnes znova skvelý. Paradoxne, po tlaku sme získali presilovku, keď šiel na trestnú Burrows, presilovku sme nedokázali využiť, Burrows sa následne vrátil na ľad a z protiútoku sa dostal do skrumáže pred Masonom a tesne pred ním tečoval vo vzduchu strelu od modrel ktorú vyslal Mitchel a bolo 0:2 to som nevedel veľmi tráviť a mal som chuť to vypnúť. Po chvíli sa ale začali diať veci. Naši sa akoby naštartovali a predvádzali pekný hokej. V 34. min si nakorčuľoval znova do pásma Boyes vystreli, Luongo vyrazil pred seba, ale Boyes už na druhý krát dokázal zavesiť. 1:2
O tri minútky na to, si nakorčuľovali vo veľkom štýle do pásma Backes s McDonaldom, McDie vystrelil, Luongo puk znova iba vyrážal, tam sa zjavil Perron a dal na 2:2 , to bola paráda. Našich to dostalo do zaujímavého tlaku, z ktorého si vypracovávali ďalšie šance. v závere sme dali ešte jeden gól. V skrumáži pred Luongom sa podarilo dostať puk za bránkovú čiaru, čo bolo evidentné aj z kamery v bránke, ale rozhodca po dohovore s videom gól neuznal. Vraj sa už snažil hru prerušiť a dvíhal ruku. Pozeral som si to potom ešte viackrát, rozhodca bol celý čas za bránou, ruku nedvíhal a ani nepískal, takže neviem. Z mojej strany to bola troška krivda, lebo gól mal platiť, ankoľko padol v čase keď hra nebola prerušená a hotovo.
Ešte pomer striel v tejto časti 12:8
3. tretina začala sa naháňačka, kto v zápase rozhodne a hra mala veľmi slušné tempo už od začiatku. V úvode mal super šancu Demitra, keď dostal ideálnu prihrávku, mohol rozhodnúť, no strelil iba do betónu ležiaceho Masona, to sme mali šťastie. O chvíľku mali dobrú šancu naši Steen a Winchester, ale nedali. Rovanko dopadol aj McDonald, ktorý dostal peknú prihrávku medzi kruhy, z jednej pomedzi obráncov švihom vystrelil bez prípravy, ale Luongo vytiahol svoju zázračnú lapačku a v tej chvíli som zostal naozaj v nemom úžase. Chytil to bravúrne Potom sme si vypracoali ešte jednu zaujímavú šancu, za bránu si nakorčuľoval McDonald, našiel pred Luongom Perrona a ten z jednej trafil do Luongových betónov, škoda. V podstate s protiútoku nám mohol zavsiť Kessler, ktorý ušiel a sám pred Masonom našťastie nedal.
Predlženie : bolo na môj vkus troška dlhé, čakal som nervózne, kto už rozhodne, ale márne. Mali sme viac šancí, viac z hry, hrali sme dokonca 6. min presilovku, no ani to nám nestačilo. Mrzieť môže najmä nevyužitá presilovka v trvaní 4. min, keď šiel na trestnú Kessler za zranenie súpera hokejkou do tváre (bolo to ale nezavinené) Mali sme šance, najmä Tkachuk, Boyes, Oshie či Steen, ale nevedeli sme dnes Luonga prekonať. Tak prišlo to, čo už málokto čakal, unikol v závere Burrows popravej strane a z nenápadnej akcie prestrelil Masona
Bolo teda po zápase, aj po sérii. Ešte chvíľu som sedel pri PC a neveril, že to skončilo, tak zvláštne a pre nás nešťastne. Celý čas som mal pocit, že to dnes už musíme vyhrať, tých šancí čo sme zahodili bolo neuveriteľné množstvo. Pomer striel v predlžení bol 18 - 9 ! v celom zápase 49 ku 36 a aj tak to nestačilo.
Platí to staré známe, kto dá o gól viac vyhrá a dnes to bol zasa VAN.
Perličkou v zápase bolo, že pri všetkých inkasovaných góloch boli dnes na ľade Winchester a McClement a pri Burrowsových góloch bola na ľade aj naša najlepšia obranná dvojica Jackman, Polák.
Ešte k zostave, tréner na dnes urobil znova úpravu a hrali sme takto :
Tkachuk - Oshie - Boyes
Perron - McDonald - Backes
Steen - Berglund - Crombeen
Winchester - McClement - Hinote
obranné dvojice nezmenené : Jackan - Polák, Colaiacovo - Weaver a McKee - Woywitka :smile03: