Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Tak sezóna sa pre nás žiaľbohu skončila. Ale ja nie som sklamaný ja som naopak spokojný, že aj napriek všetkým tým problémom sme si predĺžili sezónu účasťou v playoff. Nad naše sily bol Vancouver, ktorý je veľmi nepríjemný tím a v bráne im stojí jeden z najlepších brankárov na svete čo sa zrejme ukázalo aj ako rozhodujúci fakt. Napriek prehre 4:0 na zápasy mi to až také jednoznačné nepripadalo. Všetky zápasy boli vyrovnané ba dokonca si dovolím tvrdiť, že v niektorých prípadoch sme kosatky predčili. Nuž nestačilo nám to. Ja chlapcom ďakujem za krásne momenty v celej sezóne, že od začiatku išlo všetko proti nám od zranení cez slabú formu niektorích opôr (Legace) až po prehry najmä v strede sezóny. Mužstvo opustilo aj solídne pravé krídlo Lee Stempniak no ako protihodnota prišiel center Alex Steen a najmä vynikajúci zadák Carlo Colaiacovo. Zranenia našich hráčov otvorili dvierka novím chlapcom ako Mike Weaver, Jeff Woywitka, Tyson Strachan, Brad Winchester, Brandon Crombeen a hlavne Roman Polák. Väčšina z týchto chlapcov sa ukázala vo výbornom svetle a aj oni veľkou mierou prispeli k tomu, že sezóna sa pre nás neskončila už po základnej časti. Lepšie zajtrajšky nám ukázali aj mladíci David Perron, T.J. Oshie a Patrik Berglund z ktorích som bol doslova nadšení. Poslední dvaja hrali vôbec prvú sezónu v profilige. Je fantastické ako rýchlo si títo mladíci zvykli na hokej aký sa produkuje v NHL. Verím, že aj táto účasť v playoff im pomôže v ďaľšom vývoji. Hrdo si poviem, že o budúcnosť máme postarané. Tím sa samozrejme mohol aj naďalej oprieť aj o výkony svojich starších hráčov Barreta Jackmana, Keitha Tkachuka a pred aj po zranení sa v dobrom svetle ukazoval aj Andy McDonald. Veľká škoda zranenia Paula Kariyu. Pri ňom by bol podľa mňa inak vynikajúci Brad Boyes ešte gólovo plodnejší. Za zmienku stoji aj David Backes ktorý predviedol najväčší progres zo všetkých. Patril k oporám tímu, nastrielal 31 gólov pridal 23 asistencií. Podľa mňa je to momentálne najkomplexnejší hráč Blues. Je to vodcovský tip, bráni, útočí rozdáva hity, sem tam sa aj pobije. Skratka paráda. No moje najväčšie ďakujem patrí Chrisovi Masonovi, ktorý nás v tom fantastickom finiši držal zrejme najviac a hlavne vďaka nemu sme sa do playoff pozreli. Hoci playoff mu priliš nevyšlo ale u mňa to má odpustené. Cením si najmä to, že bol na to prakticky sám čo sa týka brankárov. Moje uznanie patrí aj Andymu Murraymu. Dlho dlho som tomuto trénerovi nemohol prísť na meno. Musím sa priznať, že pre mňa bol synonymum neúspechu (LA Kings). Ale získal si ma a dokázal, že je to výborný odborník keď to v tejto sezóne mal zo vštkých trénerov možno najťažšie. Naučil mužstvo presilovky a myslím, že aj napriek trochu defenzívnejšiemu štýlu sme strelili slušných 233 gólov. Tak už len konštatujem, že aj keď sa sezóna skončila, ja som spokojný. Možno by to bolo za iných okolností iné a toto dobrodružstvo by sme si užívali aj naďalej ale netreba zúfať. Ja verím, že budeme veľmi silní a náš čas ešte len príde. A nemusí to byť o rok, dva ale viem, že príde. V tejto sezóne hľadám prevažne pozitíva a myslím si, že tie aj prevládaju. Mužstvo dalo celému St. Louis nádej, že by playoff mohlo byť pre nás opäť samozrejmosť. Takže ešte raz ĎAKUJEM :povzbudzovanie:
pekné zhodnotenie Bluesfan, ja pridám report z nočného zápasu a k sezóne a môjmu pohľadu, či jej zhodnoteniu sa vrátim neskôr. Takže k zápasu, ktorý rozhodol, že sme v PO tento rok skončili :

1. tretina zápas mse nezačali najlepšie, bolo cítiť troška nervozitu a po chvíli sme už mali na trestnej Backesa. Našťastie sa sily na ľade o chvíľku vyrovnali, keď šiel na trestnú Bernier. V týchto momentoch si vypracoval v 5. min skvelú šancu Boyes, ktorý si nakorčuľoval do pásma obišiel všetkých a do protipohybu sa snažil prekonať Luonga. Ten však bol pozorný a vysunul betón, ktorým strelu vyrazil. Pekný moment. Hra sa inak prehupovala zo strany na stranu a mala slušné tempo. Cvíľku po tom, ako sa sily na ľade vyrovanli, sme v našom obrannom pásme urobili hroznú chybu, keď Colaiacovo zle rozohral, puk zachytil Wellwood, vymiešal v bránkovisku Masona a bolo 0:1 :?
Troška nás to rozhodilo a bolo to aj cítiť na hre našich. Za zmienku ešte stojí šanca, ktorú mal v 14. min. Crombeen, ten tesne pred Luongom dostal puk, dokázal ho pomedzi betóny aj prekonať, ale puk prešiel celé bránkovisko narazil do tyčky a šiel mimo bránu :doh: Potom ešte zaujala naša presilovka v samom závere tretiny, keď sme sa snažili ale nič produktívne sme nevymysleli, to bol na trestnej Mitchel. Pomer striel bol v tejto časti hry 9:8.
2. tretina začala svižnejšie, vytvárali sme si miernu prevahu. Hneď na jej začiatku mal super šancu Tkachuk, dobre a presne vystrelil, ale Luongo bol dnes znova skvelý. Paradoxne, po tlaku sme získali presilovku, keď šiel na trestnú Burrows, presilovku sme nedokázali využiť, Burrows sa následne vrátil na ľad a z protiútoku sa dostal do skrumáže pred Masonom a tesne pred ním tečoval vo vzduchu strelu od modrel ktorú vyslal Mitchel a bolo 0:2 :ee: to som nevedel veľmi tráviť a mal som chuť to vypnúť. Po chvíli sa ale začali diať veci. Naši sa akoby naštartovali a predvádzali pekný hokej. V 34. min si nakorčuľoval znova do pásma Boyes vystreli, Luongo vyrazil pred seba, ale Boyes už na druhý krát dokázal zavesiť. 1:2 :good:
O tri minútky na to, si nakorčuľovali vo veľkom štýle do pásma Backes s McDonaldom, McDie vystrelil, Luongo puk znova iba vyrážal, tam sa zjavil Perron a dal na 2:2 :yahoo: , to bola paráda. Našich to dostalo do zaujímavého tlaku, z ktorého si vypracovávali ďalšie šance. v závere sme dali ešte jeden gól. V skrumáži pred Luongom sa podarilo dostať puk za bránkovú čiaru, čo bolo evidentné aj z kamery v bránke, ale rozhodca po dohovore s videom gól neuznal. Vraj sa už snažil hru prerušiť a dvíhal ruku. Pozeral som si to potom ešte viackrát, rozhodca bol celý čas za bránou, ruku nedvíhal a ani nepískal, takže neviem. Z mojej strany to bola troška krivda, lebo gól mal platiť, ankoľko padol v čase keď hra nebola prerušená a hotovo. :?
Ešte pomer striel v tejto časti 12:8
3. tretina začala sa naháňačka, kto v zápase rozhodne a hra mala veľmi slušné tempo už od začiatku. V úvode mal super šancu Demitra, keď dostal ideálnu prihrávku, mohol rozhodnúť, no strelil iba do betónu ležiaceho Masona, to sme mali šťastie. O chvíľku mali dobrú šancu naši Steen a Winchester, ale nedali. Rovanko dopadol aj McDonald, ktorý dostal peknú prihrávku medzi kruhy, z jednej pomedzi obráncov švihom vystrelil bez prípravy, ale Luongo vytiahol svoju zázračnú lapačku a v tej chvíli som zostal naozaj v nemom úžase. Chytil to bravúrne :thumbsup: Potom sme si vypracoali ešte jednu zaujímavú šancu, za bránu si nakorčuľoval McDonald, našiel pred Luongom Perrona a ten z jednej trafil do Luongových betónov, škoda. V podstate s protiútoku nám mohol zavsiť Kessler, ktorý ušiel a sám pred Masonom našťastie nedal.
Predlženie : bolo na môj vkus troška dlhé, čakal som nervózne, kto už rozhodne, ale márne. Mali sme viac šancí, viac z hry, hrali sme dokonca 6. min presilovku, no ani to nám nestačilo. Mrzieť môže najmä nevyužitá presilovka v trvaní 4. min, keď šiel na trestnú Kessler za zranenie súpera hokejkou do tváre (bolo to ale nezavinené) Mali sme šance, najmä Tkachuk, Boyes, Oshie či Steen, ale nevedeli sme dnes Luonga prekonať. Tak prišlo to, čo už málokto čakal, unikol v závere Burrows popravej strane a z nenápadnej akcie prestrelil Masona :?
Bolo teda po zápase, aj po sérii. Ešte chvíľu som sedel pri PC a neveril, že to skončilo, tak zvláštne a pre nás nešťastne. Celý čas som mal pocit, že to dnes už musíme vyhrať, tých šancí čo sme zahodili bolo neuveriteľné množstvo. Pomer striel v predlžení bol 18 - 9 ! v celom zápase 49 ku 36 :shock: a aj tak to nestačilo.
Platí to staré známe, kto dá o gól viac vyhrá a dnes to bol zasa VAN.
Perličkou v zápase bolo, že pri všetkých inkasovaných góloch boli dnes na ľade Winchester a McClement a pri Burrowsových góloch bola na ľade aj naša najlepšia obranná dvojica Jackman, Polák.

Ešte k zostave, tréner na dnes urobil znova úpravu a hrali sme takto :
Tkachuk - Oshie - Boyes
Perron - McDonald - Backes
Steen - Berglund - Crombeen
Winchester - McClement - Hinote
obranné dvojice nezmenené : Jackan - Polák, Colaiacovo - Weaver a McKee - Woywitka :smile03:
Zápas som nevidel ale podľa tvojho reportu súdim, že dnes od nás bol aktívny najmä McDonald ale proti bol Luongo. Je to až neuveriteľné ako kosatky tento brankár podržal. Mali sme tlak vyprodukovali sme 49 striel a len 2 sa ujali. :( Naozaj zrejme sme si to všetko vybili tým finišom základnej časti.
nuž tento zápas hrozne nevyšiel dvojke Winchester a McClement, ktorí boli pri všetkých inkasovaných góloch a aj preto majú ako jediní z nášho tímu zhodne v štatistikách +/- na svojom konte -3 :?
Winchester za celý zápas vyprodukoval jedinú strelu na Luonga, McClement 2. Ďalším do tejto partie je Hinote, 0 striel na Luonga, 0 blokovaných striel súpera. Pozrel som si to aj ďalej :
1. zápas : (1:2) McClement bol pri oboch inkasovaných góloch spoločne s Crombeenom
2. zápas : (0:3) McClement žiadna strela na Luonga, 1 blok. strela, pri prvom góle boli Winchester s Hinotom
3. zápas : (2:3) Winchester 0 striel, 0 blok. striel, McClement 4 strely a 0 blokovaných, všetky góly padli v oslabení, ktoré nehrávajú, takže tam byť nemohil.
4. zápas : (2:3 pp) Winchester 1 strela, 0 blokovaných, -3 a McClement 2 strely, o blokovaných, -3, Hinote 0 striel, 0 blokovaných :?
oproti tomu taký Perron 9 striel, +2, pri porovanteľnom čase na ľade, ako McClement.

prečo to takto rozpitvávam, myslím si, že aj tu treba hľadať príčiny nášho neúspechu. Máme šikovných hráčov, ale jeden útok je úplne bez skúseností a tu sa to naplno prejavilo. Takéto štatistiky nemajú hráči, ako Tkachuk, Boyes, či Perron a ďalší, nech sa toľko nerozpisujem. Nie som veľmi na tie čísla, ale toto je dosť výstižné. Jednoducho hráč, ako Hinote, či Winchester na kvalitu zápasov PO nestíhajú. McClement je z môjho pohľadu šikovný, ale prejavilo sa, že nemá ešte dostatok skúseností (a to je u nás od sezóny 2005/06).
Hinote je ale skúsený borec, hráva v NHL od sezóny 2000/01 keď hrával v COL, počas výluky bol v Modo, potom ešte jednu sezónu v COL a tak prišiel pred sezónou 06/07 k nám. No nijaké oslnivé výkony zatiaľ nepredvádzal :
2006/07 : 41 záp - 10 bodov (5+5)
2007/08 : 58 záp - 10 bodov (5+5)
2008/09 : 51 záp - 5 bodov (1+4) :? to by už podľa mňa malo stačiť a tak predpokladám, že sa s týmto chlapíkom v lete rozlúčime. Ak nie, bude to pre mňa veľké prekvapenie, pretože politika p. Davidsona v súvislosti s ambíciami tohto klubu je jasná. Aj preto počítam s posilnením práve PK, no a samozrejme, ak by sa na trhu objavil najeký solídny strelec, verím že sa ho pokúsime získať. Pokiaľ ide o tie odchody, predpokladám, že sa to bude týkať aj Cama Janssena, ktorého po uzdravení D.J. Kinga vlastne už nebudeme potrebovať, veď jeho prínos pre team, okrem tých bitiek bol takmer nulový (56 zápasov a 4 body, 1+3 :? )
Pokiaľ ide o ostatných, sú to šikovní hráči a vytvorili celkom kompaktnú kostru tímu s ktorou sa dá niečo dosiahnuť a tak dúfam, že väčšie obmeny v tomto kádri teda nebudú, len sa vhodne doplní. Tak uvidíme...
Pekne si to vystihol. Aj ja si myslím, že sme proste doplatili na neskúsenosť kádra. Winchester síce okúsil PO s Dallasom ak teda vôbec nastupoval ale určite sa s ním nerátalo ako s hráčom, ktorý mal rovnakú pozíciu ako v St.Louis. Hoci sme nedostávali veľa gólov tak čo sa týka defenzívy to bolo zlé PO. Na pár výnimiek to bolo slabé. Mason si vybral horšie dni aj keď určite v tých zápasoch aj mnohokrát podržal. Z obráncov tiež nikto nejak extra nevynikal a ako si sám spomenul aj naše defenzívne útoky boli slabšie. Takže tiež to prikladám neskúsenosti hráčov. Ale nič sa nedeje. O vhodnom doplnení kádra o PK a strelca snívam aj ja. Priznám sa nevedel som aké štatistiky mal Hinote ale keď vidím toto tak mi nezostáva nič iné ako bye bye. Nemám proti nemu nič a aj napriek tomu s akými úlohami vstupuje na ľad tak 15 bodov v 150 zápasoch je fakt slabota. A myslím si, že mužstvo má do budúcna potenciál hrať ofenzívnejší hokej. Nuž nechám sa prekvapiť :) .
Tím USA doplnili na majstrovstvá sveta Backes a Oshie. Takže výrazné posilnenie američanov. Dočkáme sa útoku Oshie-Backes-Stempniak? :D
Oshieho si všimlo veľa agentov túto sezónu, som zvedavý do kedy u nás vydrží. Jeho pozvánka do repre je pre mňa tak troška prekvapením, ale rozhodne si ju zaslúži. Čítal som, že pozvánku dostal aj Chris Mason a do repre ČR náš obránca Roman Polák, čo je super prezentácia nášho tímu... :good:
Potvrdzuje to len naše zlepšené výkony v závere ZČ.
Moje zhrnutie sezóny 2008/09 STL BLUES

Predsezónne odchody : opustilo nás viacero hráčov z predošlej sezóny a to brankári Chris Beckford-Tseu, ktorý šiel na Floridu, po tom ako sa mu moc nedarilo, rovnako sa pozbieral aj Toivoinen, na moje prekvapenie, podľa mňa to bol talent, len to chcelo asi troška viac trpezlivosti vedenia. Martin Ručínsky bol už v Sparte, Jamal Mayers sa porúčal do Toronta (za voľbu v 3. kole draftu), Ryan Johnson zasa na výmenu za Weavera do VAN, Mike Glumac zasa do MTL a Petr Čajánek do Ruskej Kazane. V priebehu sezóny ešte odišiel náš obľúbený Lee Stempniak, ale dostali sme Colaiacova a Steena, no bolelo to dlho :?
Príchody : úplnými nováčikmi v tíme sú Berglund (draft 2006) a Oshie (draft 2005), ktorí pomerne rýchlo do tímu zapadli. Ďalej prišli Winchester z DAL, Weaver z výmeny z VAN, brankár Mason z NSH, čo bol skvelý ťah a Wozniewski z TOR. Po odchode Leeho ešte prišli Colaiacovo a Steen. Z Weaver listu sme a z DAL stiahli Crombeena, čo tiež bol fajn počin. Pred sezónou nás ešte posilnili prostredníctvom svojich agentov Matt FOY z MIN, ale hrával iba na farme zatiaľ a Steve Regier, ktorý odohral iba 8 zápasov, ale mne osobne sa jeho hra celkom pozdávala. Uvidíme v ďalšej sezóne.
Aké nám dávali šance..? Vo všeobecnosti panovali názory, že náš tím sa bude potácať v spodnej polovici tabuľky Západnej konferencie a nemáme takmer žiadne šance postúpiť do PO. Spočiatku sa tieto odhady do bodky naplňovali, aj vďaka rozbitému kádru, ale všetci dobre viete, ako to nakoniec dopadlo.
Tréner : Andy Murray, ktorý k nám prišiel v sezóne 2006/07 a je teda pri tíme tretiu sezónu sa spočiatku javil, ako nie najlepšie riešenie. Dosť ho kritizovali za herný prejav tímu a taktiež za to, že nedokáže tento team naučiť presilovky. Vsadil na skúsenosti a "vyrobil" útočnú lajnu čiste na presilovky prevažne zo skúsených hráčov (Tkachuk, McDonald, Boyes a spočiatku Berglund, ktorého neskôr vystriedal Backes, vzadu s jedným obráncom) a hneď sa to začalo prejavovať. Začali sme dávať góly a naša úspešnosť v presilovkách šla hore, keď sa strelecky darilo najmä Boysiemu. Mne osobne troška vadili rošády pri miešaní zostavy, ale aj to som neskôr vyhodnotil, ako z núdze cnosť. team bol v prestavbe a ešte do toho prišli zranenia kľúčových hráčov.
Zranenia : sezóna ani nezačala a už bol zranený nádejný mladý talent Erik Johnson, nakoniec na celú sezónu. Paradoxne sa nezranil pri tréningu, ale v golfovom vozíku. V prvom zápase nám odišiel druhý hráč a to bitkár D.J.King. 11 zápasov stihol v tejto sezóne odohrať jeden z našich naj... hráčov Paul Kariya a onedlho na to sa zranil aj náš kapitán a veľká opora Erik Brewer, ktorý v tejto sezóne odohral iba 28 zápasov. To už bolo veľa aj na mňa. Keď sa pred sviatkami zranil Hinote, bolo to s našou hrou kadejaké, len nie dobré a veľa sme prehrávali.
Všetko to boli dôležitý hráči a pri ich absencii došlo k značnému narušeniu koncepcie hry teamu, takže zákonite muselo dôjsť k zmanám v zostave a dochádzalo k nej takmer v celej sezóne. Dosť sa točili niektorí hráči z farmy, ktorí raz boli v Peorii a potom zasa v Blues. Najviac sa takto točili asi Stastny, Strachan, Wagner a Paddock. Na niekoľko zápasov tréner vyskúšal Regiera, Portera a mladého Pietrangela, o ktorom sa tréner vyjadril, že ešte musí dozrieť. No myslím si, žev ďalšej sezóne už bude hrávať stabilne. Je to veľký talent.
Trade Deadline : sa nás v podstate netýkalo, ale krátko po ňom sme vymenili s Pits Andyho Wozniewského za Dannyho Richmonda, ktorý je podľa mňa veľmi priemerný hráč :sad2:
Sezóna : po rozpačitom začiatku a trápení ovplyvnenom rozbitým kádrom a zraneniami sa to po sviatkoch ako tak ustálilo a začali sme produkovať pohľadnejší a hlavne bojovný hokej. Stavali sme najmä na produktivite prvých dvoch útokov a dobre organizovanej obrane. Veď v žiadnom zápase sme nefasovali vyslovený debakel a najvyššiu prehru sme utŕžili v zápase v DET 3.3. a to v pomere 0:5. Ešte začiatkom februára sme okupovali posledné miesto v konferencii a na náš postup do PO, by nikto nevsadil ani deravý groš (okrem nás skalných :smile03: ) Začali sme viac vyhrávať a pomaličky sa posúvať smerom hore v tabuľke. Začal boj o postupovú osmičku, ktorý sme zvádzali s tímami MIN, NSH, EDM, DAL, CBJ a ANA. Nakoľko celky PHX, LA a COL to už nezvládali a začali postupne strácať body. Bolo to nesmierne náročné, ale skvelým finišom, keď sme v posledných 10 zápasoch 8 vyhrali, 1 prehrali a jeden po remíze prehrali v predlžení. To nakoniec znamenalo, že si to PO zahráme. Ba čo viac, v poslednom kole sme si víťazstvom v COL zabezpečili 6. miesto v konferencii, čo už nečakal asi vôbec nikto :good:
PO : naše 6. miesto v tabuľke nám prisúdilo VAN, čo mňa osobne potešilo, lebo sme s nimi v sezóne zahrali vyrovnané stretnutia a bol to povedzme si úprimne prijateľnejší súper, ako DET, či SJ. Nakoniec hráči VAN potvrdili svoje kvality a skúsenosti a vyprevadili nás z 1. kola v pomere 4:0. Znie to dosť jednoznačne, ale zápasy to boli nesmierne vyrovnané a naši si v nich rozhodne hanbu neurobili. VAN mal skvelú obranu a za sebou v parádnej forme chytajúceho Luonga a to rozhodlo. V žiadnom so zápasov sme im nedokázali dať viac ako 2 góly, nešli nám vôbec presilovky a koncovka, aj keď sme súpera prestrieľali, bola slabá. Naplno sa prejavili skúsenosti súpera a naopak naše minimálne skúsenosti s PO. mladíci boli nejakí vyplašení, starším hráčom odišla koncovka a to rozhodlo. Každopádne sme nesmierne radi, že sa vôbec po tak ťažkej sezóne to PO podarilo. Zanechali sme za sebou omnoho vážnejších ašpirantov a to sa cení. Takže za sezónu si naši zaslúžia jedno veľké ĎAKUJEME a obrovský potlesk, za kopec radosti a príjemných chvíľ pri PC, ktorú nám prostredníctvom výsledkov a svojej hry prinášali... :taptap: :taptap: :taptap:
Parádne ste to tu zhodnotili chlapi. :good: V podstate nemám čo dodať vo všetkom súhlasím. :yes:

Ivanov príspevok nad týmto v podstate môžeme považovať za nielen jeho zhrnutie, ale napísal to tak, že je to v podstate všeobecné a pravdivé, zhrnul si to dobre, ja by som ešte na doplnenie:
:arrow: Náš tím "posilnil" Cam Janssen síce ešte v trade deadline minulý rok, no hrať začal až túto sezónu. O jeho výkonoch sme sa už bavili, je to skvelý šoumen a zaručene skvelý bitkár (mimochodom jeho bitka s Downeym bola vyhrásená za najlepšiu túto sezónu a tiež stanovila rekord čo sa týka dĺžky trvania jednej bitky :arrow: video) a vynikajúci herec, ale myslím si, že pre väčšinu fanúšikov Blues ostane jednotkou v tomto smere D.J. King. :yes:
:arrow: U zranených by som doplnil ešte Andyho McDonalda, ktorý mal zlomený členok a odohral asi len polovicu stretnutí základnej časti, no obrat vo výkonoch Blues nastal práve po jeho návrate na ľad po zranení a aj preto sme radi uvítali predĺženie zmluvy medzi Blues a Andym. :clap:
:arrow: O prínose Masona, slabej forme Legaceho, progrese Colaiacova, Poláka a The kids line sme toho už napísali mnoho, tak s tým nejdem zasa začínať. Vezmem to z opačnej strany a vyslovím ešte raz sklamanie z výkonov Hinotea a Steena. Tí dvaja zaostávali za ostatnými a to podstatne. Hinote nielen bodovo, ale aj herne, jediné situácie, v ktorých ho bolo vidno, boli naťahovačky pred bránkou a preto mi nedá sa opäť raz zhodnúť s Ivanom, že po tejto sezóne sa (dúfajme) s tímom rozlúči a zmluvu mu nepredĺžia. Na Steena som bol nesmierne nahnevaný, ale už som trochu vychladol. Ten nielnže kríval, ten bol priam vozíčkar čo sa týka zakončovania. :evil: ale herne odvádzal dobrú prácu, to sa musí nechať. Uvidíme čo budúcu sezónu.
Spomínate tu aj McClementa a jeho mínusové body. Veru veru je to tak, ale je to spôsobené tým, že je to clastne dosť defenzívny hráč no aj napriek tomu má 12 + 14 čo sa dá. Kouč má s ním trpezlivosť, uvidíme či bude trvať, ja by som si ho asi nechal :)
:arrow: Čo sa týka hráčov z Peorie. Keby bolo podľa mňa, určite by som skúsil dať tomu nešťastníkovi Stastnymu šancu. Nie dva tri zápasy, ale nechal by som ho hrať aspoň mesiac, aby som vedel, ako na tom je. Takto robí len nejakého šaša a je to sympaťák a dobrý hráč, tak by som ho takto nenaťahoval. Áno, alebo dovidenia, zaslúžil by si iný prístup.
Myslím Ivan, že ten hráč o ktorom sme sa vtedy bavili je práve Regier že? To je ďalšia slušne sa črtajúca akvizícia a dúfam, že zamaká a presadí sa do A tímu už v kempe, vyzerá nádejne, prajem mu to.
Strachan mi ani nestojí za dve vety :D sorry.
Wagner sa mi tiež javil veľmi dobre, takisto by si zaslúžil dlhšiu skúšku a definitívnejší prístup, som si takmer istý, žeby sa chytil, ale jeho čas ešte príde :)
Bishop je určite sľubný, musí na sebe veľa pracovať a som si tiež takmer istý, že sa z neho stane opora Blues už čoskoro :) Tiež mu to prajem.

Teraz už len trpezlivo čakať na nové info, najprv asi zmluvy Tkachuk a McClement??? Potom príchody, ako píšete zrejme pravé krídlo :)
tak ako píšeš, na ten členok som aj zabudol... :D
Tkachuka si podľa všetkého necháme, neviem prečo ale som o tom presvedčený. Je to borec a má čo odovzdať mladším, takže by bola chyba ho poslať preč. Uvidíme čo prinesie leto, dúfam, že niečo pozitívne. Teším sa už na novú sezónu, ale to čakanie bude ešte k...a dlhé. Uvidíme, ako sa rozbehneme s hráčmi, ktorí chýbali, najmä Brewer a Kariya. A áno ten chalan o ktorom sme sa bavili je Regier, celkom ma zaujal a bol som prekvapený, že ho už potom tréner nepostavil, veď pekne bodoval.
Teraz hlavne budem sledovať, ako sa bude dariť našim (Blues samozrejem) na MS. Včera Chris chytal v pohode, ale tí Húni ho moc nepreverili, hádam až naši :smile03:
Zdravim chlapi.
Ako vy ,tak aj my,mame vela mladeho talentu,ktory tento rok nazbierali kopec skusenosti.Keby sme hrali z VAN my,asi by sme dopadli tak ako vasi chlapci,lebo Luongo chyta skvele a cely ich tim hraje naozaj vynikajuco.Detroit,Boston a Vancouver maju podla mna najvacsiu sancu na zisk pohara,super vyvazene teamy a hlavne BOS a VAN,tam nevidim ziadnu slabinu,none...

Takze hlavy hore,v druhej sezone "sky is the limit".. :yes:

Hawks,STL,CLS,LA, a NYI???..cierne kone na nasledujucu sezonu..
nuž tak uvidíme, CBJ a STL určite a pokiaľ ide o LA, tam neviem. NYI bude od asi podlahy nový a chvíľku ešte potrvá, než začnú hrávať na úrovni najlepších tímov, ale prekvapiť môžu. Viacero tímov zaznamenalo ústup z pozícii (Tampa, COL, DAL, EDM, ale aj MTL.
Ja budem najviac zvedavý ako posilní Atlanta, lebo ak zlepšia obranu, tak s tým jej útokom, budú ohromne dobrí a pôjdu podľa mňa hore, o tom som presvedčený.
LA bude zalezat akych free agents podpisu na dalsiu sezonu,zaklad maju dobry,treba len doplnit ,platovy strop na to maju tiez..
hej ono team to nie je zlý, len tomu niečo chýbalo, asi tá tímová chémia, alebo také niečo. Páčili sa mi tam viacerí hráči, najmä Kopitar a Frolov, ale aj Doughty, ktorý na svoj vek hrával v obrane veľmi zodpovedne. Brown, Stoll, OŚullivan, Calder, všetko dobrí hráči, tak uvidíme. Viem, že hlavne našim sa z nimi nehralo veľmi dobre a mali sme s nimi aj zlú vzájomnú bilanciu.
A dalsie timy,ktore budem ostro sledovat su NYI a Pheonix.PHO ma strasne sklamali,2 sezony nazad som im strasne drzal palce,mali mlady perspektivny tim,ale v tejto sezone sklamali.Ono je to tazke u mladych zopakovat dobre vykony aj v druhej sezone po sebe,takze cakam aj u nich radikalne zlepsenie,dufam,ze sa otrepu a zacnu hrat dravy hokej ako pred 2 rokmi..Dokonca aj v ATL sa to trosku posunulo do predu a hlavne zaver sezony sa im celkom vydaril,takze ak dokazu naviazat na vykony s poslednych zapasov a vyriesia otazku na brankarskom poste,kto co,mozu prekvapit,teda postupit do PO?
JJ chalani, LA je na tom skvele, ak si Doughty udrží svoje výkony aj do budúcej sezóny a Brown s Calderom sa ešte zlepšia, tak pôjdu pekne hore. Kopitar a Frolov sú záruka. Len nech sa zbavia Handzuša a doplnia tím nejakými lepšími skúsenými hokejistami. Bude zaujímavé ich sledovať, teraz nemali zlý začiatok sezóny, ale prirýchlo stratili dych.
PHX síce majú pár hráčov, ktorí sú mi sympatickí (Doan, Hanzal, Michalek) ale nepáči sa mi klub, neviem prečo mám nejakú blokádu a neviem prísť PHX na chuť, aj keď proti nim nič nemám.
Ja osobne o NYI pochybujem, neviem si predstaviť, čo ešte bude treba, aby sa ten tím pozviechal, ale hádam tá budúca sezóna bude tá zlomová a nebudú v atlantickej divízii na smiech.

Čo sa týka našej divízie, predpokladám, ale zvyknem sa mýliť, že DET teraz začne ustupovať z pozícií. Majú síce skvelý tím, zohratý a skúsený, ale nemôžu byť na vrchole do nekonečna a tak to v hokeji býva ... O prvé miesto v centrálnej divízii sa podľa mňa budú byť práve naše dva celky, CHI a STL :frajer2: . Je to síce len moje prianie, ale znie to dobre a pekne sa to predstavuje. Mimochodom, hádam si nájdeme aj viacero fanúšikov v Európe, keďže odohrajeme nejaké tie zápasy práve tu. :yes:
Len nech sa zbavia Handzuša a doplnia tím nejakými lepšími skúsenými hokejistami.

Tu by som si dokazal oponovat,prave Misko podaval vynikajuce vykony a bol jednoznacnou oporou LA,odvadzal super pracu pri penalty kill,alebo na power plays,keby sa ho chceli zbavit,tak verim,ze sa 29 timov o neho zacne byt,ale pochybujem,ze sa ho budu chciet zbavit,neda sa to porovnat s poslednou sezonou..
nuž Mišo sa v zápasoch nadrie aj keď to nie je tak markantné, dosť bol kritizovaný, že produkuje málo bodov, ale je to stále dobrý hráč a bojovník, naviac má ešte zmluvu na 2 roky za 4 mil. na sezónu a to mu nikde nikto nedá podľa mňa, takže s najväčšou pravdepodobnosťou zostane. Pokiaľ ide o ten NYI, tak zvedavý na nich budem hlavne kvôli tomu, ako bude tento tím vyskladaný a čo s tým dokážu urobiť. Ja im celkom fandím do budúcna. Pre mňa je veľkým sklamaním také Toronto. Od tohto tímu by sa malo očakávať pravidelne PO, žiaľ nie je to tak :-(
Podstatné ale je to, ako bude hrať STL no nie..? A to si myslím, že stúpa stále o krôčik ďalej a vyššie, čo je potešiteľné a dúfam, že to tak bude aj naďalej. To znamená, že v budúcom roku by sme mohli byť v druhom kole PO :smile03:
Teraz si poriadne uvedomujem aký som rád, že fandím St.Louis Blues. Slovan ma sklamal, Slovenská reprezentácia nestojí za reč a jedine Bluesmani mi robili veľkú radosť takmer pravidelne. :)
Zdravím Bluesmanov. Síce neskoro, ale vrátim sa k tomu. Škoda, že ste nepostúpili v Play Off do 2.kola, Vancouver bol podľa mňa veľmi vyrovnaný súper, aj výsledky za to hovoria, no stav série nie, vždy mali žraloci o trochu šťastia viac. No dúfam, že formu z konca sezóny prenesiete do budúcej novej sezóny a budete môcť pomýšľať a vyššom umiestenení v PO, po prípade aj o Stanley Cupe. Zdar bratia :mrkva:
:!: :arrow: Tak je to tu, na našej stránke sa objavili prvé správy o možnom podpise novej zmluvy s Keithom Tkachukom.
ObrázekObrázek

Ak ten článok zhrniem, tak Keith sa vyjadril, že už nieje najmladší a chce ešte hrať hokej a získať Stanley Cup, pretože má na konte mnoho individuálnych ocenení, ale táto najcennejšia trofej v kariére mu chýba.
Vyjadril sa, že by rád ostal Bluesmanom (je ním už 8 rokov! :cool: ), pretože vidí, že budúcu sezónu tento tím má na to, aby reálne o SC zabojoval. :roll:
Taktiež povedal, že je mu jasné, a je zmierený s tým, že ak by v tíme ostal, hral by tretiu, štvrtú lajnu. :thumbsup:
Davidson sa na jeho marko vyjadril veľmi pochvalne a povedal, že si sadnú a budú sa o jeho Ďalšom možnom pôsobení v Blues rozprávať. Tie Davidsonove slová sa dajú definovať ako superlatívy.
Takisto Boyesie sa vyjadril veľmi pochvalne, že práve Keith je v tíme lídrom a najrešpektovanejším hráčom, ktorého ťažko inde nájdeme. :frajer2:

Takže do 1. júla máme čas na to, aby sa veci ohľadom Keitha vyjasnili. Ja osobne si neviem predstaviť Blues bez neho :ja_neviem: a určite by som si ho nechal. Tým že povedal, že je mu jasné a je zmierený s úlohami v 3-4 päťke, potrvrdil to, že je srdcom najBluesman a určite aj jeho požiadavky na plat sa budú dať prispôsobiť.
Jeho prínos pred bránkou súpera je citeľný, v kabíne detto a mladňáci sa môžu od neho učiť. Takže dúfam, že sa do mesiaca dočítam, že podpísal so St. Louis zmluvu na Ďalší minimálne rok. :yes:

:arrow: http://blues.nhl.com/team/app/?service= ... eid=421400
tak to je naozaj dobrá správa, myslím, že sme nekecali do vetra, ak sme špekulovali po skončení PO, že práve jeho zotrvanie by malo byť jasnou záležitosťou nášho vedenia, a že opak by bol chybou. Ja som dokonca presvedčený, že takúto chybu neurobia a tieto riadky v článku na našej stránke sú zrejme predzvesťou toho. Skúsenosti ktoré má a ktoré od neho môžu mladíci pochytiť sú na nezaplatenie (pozrite ako si počína Pronger). Mňa už skôr zožiera nedočkavosť ohľadom posilnenia kádra a mien hráčov, ktorí sa budú porúčať. V tom zmysle, či môj odhad sa s tým bude zhodovať (teda ohľadom odchodov, to kto príde zatiaľ netuší nikto).
Neviem prečo, ale naša zostava s hráčmi, ktorí teraz pre zranenie nehrali, posilnená o nejakého super strelca v pozícii PK, bude šialene dobrá a teším sa už na začiatok novej sezóny a všetky tie zápasy... :good:
Chalpi,nasiel som par starych fotiek v sufliku...

Palko Demitra rok 2004 na vylete v Chicagu.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
krásne časy, ale ja verím, že už v tej ďalšej sezóne pôjdeme o hodne hore, herne aj výsledkovo :yes:
Veľká škoda, že to Berglundovi na MS moc nešlo, v zápase o tretie miesto som teda fandil USA, pretože Backes aj Oshie hrali dobre. Hlavne T.J. sa prezentoval peknými akciami a kľučkami. Backesa asi Švédi ani Švajčiari moc radi mať nebudú, keď celá hala pískala, keď s dotkol puku. Priznám sa, že mi ušlo čím si to zaslúžil?! Pravdou však je, že práve tento piskot prisúdil brondz Švédom, lebo Backes bol z neho nervózny a pri jednom výlete stredným pásmom za piskotu stratil puk, následne fauloval a z tejto presilovky dali Švédi víťazný gól. Darmo chudák David šiel nechať potom dušu na ľad. :(

BTW, s hrôzou som zistil, že náš obranca Polák, je teraz tiež voľný agent ale s obmedzeniami. Uvidím, čo z toho vzíde.
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2017 PITTSBURGH PENGUINS