Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Tak napriek dvom gólom Boyesa sa nám s Dallasom podarilo uhrať iba jeden bodík a ostatné zápasy dopadli presne opačne ako sme si želali, tým pádom sme vyklidili prostory postupových priečok. Trošičku sa nám to zamotáva, ale ešte nám ostáva pár zápasov odohrať a súboje o osmičku budú takmer priame takže máme všetko vo svojich rukách ... viacmenej.
veru tak, škoda toho zápasu :? Boysie znova exceloval :good: Zápas to bol, ako som predpokladal veľmi vyrovnaný a výsledok mohol byť kľudne v náš prospech, viedli sme v závere stretnutia 4:3 a mohli to udržať, ale... DAL hral neskutočne zodpovedne a slušne, veď sme hrali iba dve presilovky, no aj tak sme dokázali tú druhú premeniť na gól, čiže len potvrdzujeme, že je to naša silná zbraň. Nevadí, troška sa to zdramatizovalo, nakoľko kandidáti na PO stále živia takmer rovnaké nádeje a isté to nemá dokonca ani CBJ s ANA. MIN má zápas k dobru a tak nás delí vlastne iba bod. Rovnako ako my, je na tom NSH a tak iba EDM stráca na postupovú osmičku 3 smiešne bodíky. Teraz ich čaká ich oddychový zápas s LA a potom ťažký dvojzápas s CGY. Najhoršie je na tom, čo sa týka rozlosovania asi NSH, tých čaká doma silné CHIC, potom idú do DET a posledný zápas hrajú v MIN, ktorá tiež živý nádeje na PO.
Čo z toho všetkého vyplýva : DAL to už pravdepodobne nezvládne, EDM má všetko vo svojich rukách, ale ak by aj bodovali naplno a ich konkurenční ašpiranti na PO tiež, tak im to nebude nič platné. ANA má fakt šialenú a dobre načasovanú formu a zrejme im to PO neunikne (myslím, že skončia na 6. priečke) Najväčší boj bude o 7. a 8. miesto o ktoré sa pobijú CBJ, STL, MIN a NSH. Bolo by skvelé, ak by tento súboj týchto štyroch tímov určil poradie, aké som zvolil aj ja :smile03:
..vrátim sa ešte troška k poslednému zápasu v Dallase.
Z toho čo som mal možnosť vidieť som mal pocit, že to nebol Masonov najlepší deň. Chyba pri prvom góle, keď Chris vyšiel z brány a potom sa bezmocne hodil na ľad a už len skonštatoval gól, ktorý dával Ericsson vlastne do odkrytej brány. Pri tom štvrtom vyrovnávajúcom si myslím, že to tiež mohol chytiť, tá strela nebola nechytateľná, ale ide to taktiež na vrub obrancov, takto nechať prejsť jedného hráča v našom pásme je trestuhodné :doh: . No a ten chaos čo sme vyrobil v predĺžení, škoda reči. Bolo vidieť aj na Masonovej reakcii, ako ho to napálilo a pri odchode z ľadu treskol hokejkou o plexi, zrejme nečakal takýto výsledok. Tu ale urobili viac chybu hráči, ktorí nepokryli Modana a nechali ho dovtedy manévrovať s pukom pri našej bráne, až ideálne našiel svojho spoluhráča, ktorý to z jednej napálil a rozhodol.
Zaujala ma ešte akcia našich 2. min. pred koncom, keď sme si vypracovali peknú šancu, Tkachuk pekne našiel Hinota, ten v podstate prekonal Climieho, ale puk zostal vedľa neho v bránkovisku a spoluhráči to zachránili. Ak by tá strela bola trošička razantnejšia, možno by sa rozhodlo v riadnom hracom čase v náš prospech. Ale to je keby... :?
Nevadí, musíme sa z toho poučiť, verím že to chalanov ešte viac nakopne a v najbližšom zápase už podajú 100% výkon a zvíťazia vo PHX. Bude to veľmi dôležitý zápas, nakoľko prehra u kojotov by nám vážne skomplikovala situáciu. Očakávam veľmi zodpovedný výkon všetkých hráčov, počnúc Masonom. :yes:
tak CBJ prehral s CHIC 0:1 pp, keď rozhodol Versteeg
ANA prehral doma so SJ 2:3, tam rozhodol môj obľúbený Cheechoo a to je super správa pre nás :D
a ešte VAN prekvapivo doma podľahol COL 1:4 :thumbsdown:

pre naším zajtrajším zápasom vo PHX to sú dobré správy a situácia nám nahráva do našich výhliadok na PO, tak dúfam, že sa tejto šance patrične chytíme a dokážeme ju využiť vo svoj prospech. :fan: :povzbudzovanie:
Máme to vo vlastných rukách. Počítam s tým, že o 7. resp. 8. miesto hráme už len mi ANA a NSH. Hráme s poslednými dvoma tímami a s Columbusom sa nam celkom darí. Čiže na oko ľahšie. Ale podľa mňa to bude presný opak. Psychika a tímy ktorým už o nič nejde a budú hrať uvoľnene. Toto budú rozhodujúce faktory podľa mňa. Ale opakujem verím našim a v kútiku duše si prajem radšej 8. postupové miesto. Osobne si myslím, že proti SJ máme väčšiu šancu na úspech. Tak poďme do nich. :box: Let´s go Blues !
Dnes nás čaká veľmi dôležitý zápas na ľade kojotov vo PHX, s ktorým máme v tejto sezóne veľmi priaznivú bilanciu (z 3 zápasov 3 víťazstvá). Stále to ale bolo veľmi tesné 6.12. doma 4:3, potom 24.2. znova doma 2:1 a nakoniec 28.2. vo PHX sme zvíťazili 1:3. Bolo by veľmi dobré túto sériu víťazstiev neprerušiť a potvrdiť, že sa nám proti Phoenixu v tejto sezóne darí. Myslím, že práve dnešný zápas je zo všetkých týchto súbojov najdôležitejší. :yes:
Pozrel som si posledných 10 zápasov našich aj kojotov a sme na tom rovnako (4 prehry a 6 víťazstiev). Pri bližšom rozobratí tejto bilancie, ale zistíme, že my sme odohrali 7 zápasov vonku a získali v nich 8 bodov, zatiaľ čo PHX hral vonku 4 zápasy a získal 2 body. Darí sa im ale doma a to je pre tento zápas podstatné, lebo hráme na ich ľade :?
PHX doma v poslednom období prehral iba 2x a to 14.3. s NSH 0:2 a 19.3. s ANA po ts 2:3 , porazili takých súperov ako SJ 4:3, VAN 5:1, EDM 3:2, DAL 6:5 pp, vyhrali v COL 3:0 a doma s LA 2:1. Posledný zápas práve s LA im nevyšiel a prehrali na ich ľade 6:1 (ale to chytal mladý Al MOntoya).
Ak si to všetko zhrnieme môžme očakávať veľmi silného a doma dobre hrajúceho súpera, teda to potrebné víťazstvo nebude vôbec ľahká záležitosť :hmm:
Tréner Gretzky má k dispozícii šikovnú prvú lajnu s Lidstromom a Doanom, ktorým robí centra mladý a talentovaný Turris. Obávať sa možno aj Upshalla, ktorého nedávno získali s PHI, či Reinprechta, Muellera, ale aj dobre strieľajúceho Lombardiho. No uvidíme...
Naši nastúpia v osvedčenej zostave z posledných zápasov. Dúfam, že obrana zahrá svoj lepší štandard a že Mason v bráne podrží celý team v tých dôležitých momentoch. Bolo by fajn využiť nejakú presilovku, na to sa spolieham. Je to naša najsilnejšia zbraň.
PHX bude hrať uvoľnene a s chuťou, naši s pocitom, že je to veľmi dôležitý zápas a že v ňom musia bodovať. Tak som zvedavý, ako to nakoniec dopadne.. :?:
hadam to bluesmani zmaknete :!: proti kojotom to vsak urcite nebude jednoduche...Peto to vystihol "Niekedy sa ma pýtajú: ako je možné, že tím, ktorému už „o nič“ nejde a do play-off sa už nedostane, hrá do posledného zápasu naplno a vie znepríjemniť život každému favoritovi. Nuž, skrýva sa to v tom, že nastupuje kopa mladých a ambicióznych hokejistov, ktorí chcú na seba upozorniť, ďalej je to skupina hokejistov, ktorá bude v lete podpisovať nové kontrakty a cenu na trhu si treba zvyšovať. To sú atribúty, ktoré nedovolia ani jednému mužstvu predčasne to „zabaliť“ a navyše, neraz sa hrá oveľa ľahšie a uvoľnenejšie, keď už neexistuje vnútorný tlak" sice si to uz ty Ivan konkretne cital ale pre ostatnych :)
hadam predatori este zakopnu a vy tuto jedinecnu a pre mna neskutocne prekvapivu sancu vyuzijete :yes: skoda, ze NAS ma o 1V navyse, to znamena hodne v pripade rovnosti bodov, naopak vo vzaj. zapasoch ste na tom tusim lepsie, vyzrebovanie mate slusne, NAS by mohol na lade DET ci MIN zakopnut tak uvidime :wink: jo jasne zabudol som na hydinku, ta ma naskon 2B ale aj o zapas viac, no ak v oboch zapasoch (doma DAL - vonku PHX) nezakopne (vy musite samozrejme bodovat naplno) ide v pohode hore, pocet V stoji jednoznacne na jej strane...rozhodne sa medzi Vami a predatormi :cert:
tak nejako, ale v prípade zakopnutia našich aj NSH, môžu stúpnuť šance aj MIN a EDM, takže to môže byť ešte kadejako. Ja len dúfam, že naši už nepustia vo zvyšných zápasoch ani bod a počkáme si, čo na to naši rivali :smile03:
Pekný večer prajem :)
Súhlasím, že dnes večer nás čaká nesmierne ťažký duel s tímom, ktorý hrá veľmi sympaticky, aj keď PO je už za možnosťami dosahu. Výkony PHX proti ťažkým tímom sú super a je naozaj dobré že hrajú naplno a pre fanúšikov, no ja dúfam, že dnes budú naši hráči motivovaní silnejšie a dokážu PHX zlomiť a tým pádom ukončiť náš tohtosezónny štvorzápas pomerom 4 víťazstvá žiadna prehra.
Čo sa týka Play Off, mne je to vlastne jedno s kým by sme hrali, AK tam postúpime. O postupové priečky sa zrejme naozaj pobijeme s NSH, teda minimálne o tú 8. Je mi to trošku ľúto, lebo by som si želal, aby z našej divízie postúpili všetky tímy. Teraz je to len lotéria a ide tu o každý bodík, ba priam o každý gól. V hre je veľa, poďme do toho BLUES :povzbudzovanie: :fan:
zdravím ťa Bluesman, nuž zatiaľ to vychádza tak, ako si podotkol, že bude záležať na každom zápase nie len čo sa týka víťazstva, ale zrejme aj výsledku. ANA má skvelé rozlosovanie v závere a tak sa nepredpokladá, že by v zápasoch doma s DA" a vo PHX vážnejšie zakopol, zvlášť pri tej ich divokej forme. NSH je na tom v porovnaní s nami troška horšie, ide do DET a tam by mohol prehrať (takže budem zasa fandiť krídlam :povzbudzovanie: ) a následne pôjde do MIN, ktorá tiež má ešte akú takú nádej, tak uvidíme.
Podstatné je ale to, ako sa so svojimi zápasmi vyrovnajú naši, takže držme palce. Dnes sa to chystám pozrieť, ak sa to podarí, potom prinesiem nejaký report, možno ešte ráno :smile03:
ja sa rozlúčim Bluesman, chcem si pozrieť ten zápas, tak drž palce. Idem troška :sleep2: , aby som ráno nebol veľmi dodrbaný. Tak good night :fan:
Jasné ivan, sorry mám toho celkom dosť, takže niesom moc aktívny. Zápas pozerať nebudem, čo ma mrzí, ale dúfam, že keď sa ráno zobudím, tak ma poteší výsledok a aj Tvoj objektívny report po zápase, ktorý si vždy rád prečítam. Tak pekný zážitok z výhry Blues :yes:
tak zatiaľ je to po prvej tretine 1:1
zápas otvoril v 7. min Upshall a kojoti viedli, vyrovnával Crombeen v čase 11.00 (sakra ale nesledujem to live, nikde mi to nechce spustiť :? ), tu je o tom zatiaľ viac :
http://msn.foxsports.com/nhl/gameTrax?g ... eshRate=60

čo je však skvelé, NSH podľahol CHIC 2:4 :yes:

začala druhá tretina a hneď v úvode dal Winchester gól a vedieme 2:1, tak zatiaľ je to dobré... bojujeme :box:

http://www.cbssports.com/nhl/gamecenter ... 07_STL@PHO
tak to je paráda :clap: vedieme po dvoch tretinách 4:1
začali sme aktívnejšie viac sme strieľali a dobre napádali súpera. Hra mala tempo a útoky sa striedali zo strany na stranu, ale opticky sme mali zo začiatku väčšiu prevahu aj častejšie puk a hokejkách. Začal to všetko hneď v úvode netradične Winchester po presnej strele a peknej prihrávke od Tkachuka a bolo 2:1. PHX dnes dobre bráni, najmä stredné pásmo, aj cez to všetko vedieme tak výrazne, čo možno pripísať dnes nie najistejšiemu Bryzgalovi.
Gól na 3:1 dal v 9. min Tkachuk z besprostrednej blízkosti pred brankárov spomedzi kruhov. V závere po našej neúspešnej presilovke, keď sa už zdalo, že sa nič nezmení pekne nahodil McClement na modrú Steenovi a ten zadovkou popred brániacim hráčom prihral Crombeenovi, ktorý bol v rýchlosti, vošiel do pásma a nadišiel do pozície medzi kruhy, prestrelil obráncu aj Bryzgalova, ktorý to pustil myslím medzi betóny :D
Zatiaľ skvelá práca a myslím si, že celkom zaslúžene vedieme, prestrieľali sme jednoznačne súpera a chválabohu sme to dokázali aj zužitkovať. Dúfam, že tento stav už z rúk nepustíme.
tak sa to nakoniec v pohode podarilo, ešte sme to víťazstvo vylepšili o jeden gól a zaslúžene sme vyhrali 5:1, keď kojoti už nenazbierali síl na zvrat. Pritom dostali skvelú šancu po potyčke Hinota s Michálkom, šiel Hinote pod sprchy a PHX hral presilovku 5 na 4 v trvaní 5. min. :? Ale nevyťažili z nej nič, naopak po jej skončení našiel Oshie pekne na modrej Perrona a ten prestrelil už Montoyu, ktorý nastúpil už od začiatku do poslednej tretiny. Tak nejak som to tušil, lebo pohľad na Gretzkyho po tom 4 góle v ich sieti niečo naznačoval. Inak dnes mse boli nesmierne efektívny, veď za stavu 5:1 bol pomer striel 22:22 :shock: a aj to o niečom svedčí. Našim dnes fakt vychádzalo skoro všetko, naopak kojoti horeli na skvelom Masonovi, ktorého meno používali komentátori často a najmä v superlatívoch. Zápas sa vydaril aj viacerým našim hráčom, hrali mse s ľahkosťou, veľmi húževnato a bojovne (škoda niektorých zbytočných oslabení) Pozdávali sa mi dnes Perron, Crombeen, Oshie, Backes a hlavne Mason. Celkový dojem skvelý, obrana na jednotku, v závere predviedol skvelý zákrok McKee, ktorý zabránil peknej šanci kojotov, keď boli v prečíslení 2 na 1 a predišiel tak uvoľneniu hráča, ktorý by stál sám pred Masonom tým, že si ľahol na ľad a pekne zblokoval prihrávku, pekný moment :good:
Inak na našich bol po zápase pekný pohľad, všetci sa stretli pri Masonovi, potľapkávali sa a usmievali, bolo vidieť ten entuziazmus a nadšenie, skvelý pohľad :yes: No a najlepší bol pán Davidson, ktorého kamery ukázali vo VIP boxe, neskrýval úsmevy a nadšenie.
Čo dodať, EDM sa prehrou doma s LA odpálil a nahráva nám aj prehra NSH doma s CHIC. MIN to ešte nevzdala a doma porazila DAL 3:1. Ak dobre pozerám, dnes by bolo fajn, ak by DET doma porazil NSH a CHIC si poradilo s CBJ, to by nám dávalo celkom dobré šance pred našim vzájomným zápasom práve s modrokabátnikmi ktorý hráme 10.4. To ale rozoberieme neskôr, ide sa makať... :fan: :rozlucka:
:clap: :biglol:
Pekné víťazstvo, som spokojný, takže sezóna nám proti kojotom "celkom" vyšla (super). Som rád že sa nám presadili aj hráči ako Crombeen a Winchester, už bolo na čase, veľmi dobre. Tkachuk sa nedal odstaviť, bojoval o tú strelu a nakoniec mu to tam padlo, vyzerá naozaj leadersky a dúfam, že nás potiahne tam, kde chceme.
Minesota na nás stráca 3 body, takže stačí jeden zápas vyhrať a je out, NSH má tu šancu o mnoho väčšiu a ja osobne by som im doprial postup, ale len na úkor ANA, nie na náš.
Všetko nám vychádza super a za predpokladaných výsledkov nás už len jeden zápas delí od vysnívaného PO, musíme to zvládnuť, máme skvelú pozíciu .... Bluuuuueeeeeesss :povzbudzovanie:
AK to zvládneme, naši môžu ruky nohy bozkávať Masonovi. Nerád pripisujem zásluhy, alebo obviňujem jedného jediného hráča, ale taký prínos, akým je Chris pre nás ... absolutórium. Ešte ten posledný krôčik, doma s CBJ (všetko vrátane štatistík nás predurčuje ten zápas vyhrať) a ak NSH prehrá, no neviem či sa aj neopijem :D
... ale ako sa vraví, posledný krok býva najťažší ...
Gratulujem :!: ... :good:

No pan Davidson v rozhovore cez prestavku,strasne dakoval Hawks za vyhru nad NSH,...."Hawks nam urobili obrovsku sluzbu" "teraz je na nas"... Takze uz si to musime medzi sebou nejako dohodnut medzi CHI,CLS a STL,aby sme tam boli vsetci. :good: :frajer2: :groupwave:
veru tak, urobili ste aj nám fans Blues veľkú radosť. Dnes ma poteší výhra nad CBJ a zajtra výhra DET nad NSH.
Teším sa na ten posledný domáci zápas s CBJ v základnej časti, ktorý môže potvrdiť našu účasť v PO. Predpokladám, že bude full house, tak by mala byť super atmosféra a pekný zápas.
Predpokladáš?
Ja dám kľudne aj krk na to, že tam nebude kde sadnúť :D
Čo ja by som všetko dal za možnosť byť pri tom, hlavne ak by NSH ozaj prehral s DET a my by sme mali šancu v tom zápase spraviť ten maličký krôčik. Ten zápas si nenechám ujsť na nete ani keby čo bolo :D Hrooozne sa teším.
Ozaj, skoro som zabudol.
Bavili sme sa tu s Ivanom o tom, že aký by bol potenciálny náhradník za Tkachuka, keby mu neponúkli na ďalšiu sezónu zmluvu (stále je ohľadom neho ticho a čo McClement??? :sad2: ) Jedným z podľa nás možných hráčov, ktorí by mohli (alebo by sme to len my s Ivanom chceli?) bol aj Doug Weight. Nanešťastie, (alebo našťastie?) sa tak určite nestane, pretože uzavrel novú jednoročnú zmluvu na 2 000 000$ s New York Islanders.
:arrow: Link tu!
Takže naše špekulácie sa nepotvrdili. Mimochodom, druhým z nami vybratých navrátilcov mal byť Bill Guerin ale ešte stále môžeme dúfať, lebo šanca tu je, že Keithovi Tkachukovi ponúknu novú zmluvu, tipol by som to na dvojročnú, ale nechajme sa prekvapiť.
nuž dosť sa od vtedy zmenilo, podpísali viacerí bývalí hráči, ktorí mohli pripadať do úvahy a zasa Keith začal podávať výkony, ako za mladých čias. Tým si samozrejme vynútil pozornosť prezidenta i GM a tréner s ním musí byť tiež maximálne spokojný, o čom svedčí jeho nasadzovanie do tej naj... úderky na presilovky a to podľa mňa nezostane bez povšimnutia. Momentálne by som bol naozaj veľmi rád, ak by nakoniec predsa len zostal. Veď je to blues-man srdcom aj dušou :yes: Myslím, že nakoniec mu tú zmluvu (minimálne na rok) predĺžia. Ak by sa tak nestalo, bol by som dokonca prekvapený. Pokiaľ ide o McClementa, tam si netrúfnem tipovať... S Crombeenom a Steenom si v lajne veľmi dobre rozumejú, má celkom dobrý ice-time v zápasoch, ja by som ho hodnotil, ako jedného z mála dobre brániacich útočníkov, tak by zrejme nemal byť problém ponúknuť mu nový kontrakt. Ale to už sme zažili viackrát, že aj keď je zdanlivá spokojnosť s hráčom a nejakým spôsobom nepadol do oka, tak sa s ním vedenie rozlúčilo, takže vyčkajme...
pozdravujem všetkých... keďže zajtra ráno odchádzam na sviatky preč a nebudem mať prístup k pc, napíšem príspevok k nášmu najbližšiemu a verím, že rozhodujúcemu zápasu s CBJ dnes večer. Pevne verím, že po tomto (dúfam víťaznom :modlenie: ) zápase, bude nasledovať už menej stresujúci zápas v COL.
Ale poďme k modrokabátnikom... majú to už isté fešáci, čo im zatiaľ úprimne závidime, ale práve s týmto súperom sme v tejto sezóne odohrali dobré zápasy a máme s nimi aj dobrú vzájomnú bilanciu :
3.1. STL - CNJ 5:2
3.2. CBJ - STL 2:4
18.2. CBJ - STL 4:3
28.3. STL - CBJ 4:3pp
28.3. CBJ - STL 2:5

náš najbližší zápas bude mať ale troška iný charakter podľa mňa. Naši veľmi musia, ak chcú do PO, zatiaľ čo CBJ tam už s istotou je a bude tým pádom hrať uvoľnene a v pohode. Na druhej strane, možno bude menej agresívne napádať a to nasadenie v osobných súbojoch bude troška slabšie (mysliac na zbytočné zranenie, ktoré samozrejme nikomu neprajeme), čo by nám mohlo vyhovovať. Znova sa spoliehame na našu veľkú oporu Chrisa, ktorý od tohto súpera dostal v tejto sezóne iba v jedinom zápase viac ako 3 góly, čo je skvelá vizitka. Ja dúfam, že túto tradíciu neporuší a naši naopak dajú o ten povestný gólik viac, ako súper (hoc aj v predlžení) :frajer2:
Zápas bude mať skvelú atmosféru, bude vypredané a všetci sa budú chcieť dočkať záverečného hvizdu, ktorý potvrdí našu účasť v bojoch o SC. Ak som tomu, ako jediný veril v čase, keď sme okupovali posledné miesto konferencie, tak tomu samozrejme o to viac verím aj dnes... :yes:
V noci samozrejme všetci držíme palce Detroitu, dúfam, že nám Majo Hossa a spol. troška pomôžu :povzbudzovanie: :fan:
:bavme:
a ešte posuniem link na článok, kde je všetko okolo šancí jednotlivých tímov na postup do PO skvele zhrnuté :

http://www.hokej.sk/nhl/clanok61166-V_N ... ay_off.htm
Ej sakra, tak NSH nám zasa dokázal poraziť Detroit, tentokrát nie 8:0 ale 4:3 po nájazdoch, ale ráta sa to sakra a bodovo sa na nás dotiahli, teraz sa nebudeme môcť spoliehať na pomoc od ostatných a jednoznačne vyhrať nad CBJ.
Máme to vo vlastných rukách. Dnes musíme CBJ poraziť v čo pevne verím a na druhú stranu si myslím, že NSH dnes v Minnesote nevyhrá. Dúfam, že Gáborík potvrdí svoju formu a dnes Nashville porazia.
5276 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2012 LOS ANGELES KINGS